|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Hej ho!
Ja już od rana na posterunku - niestety nie mogłam do Was wcześniej zajrzeć z uwagi na awarię internetu (tak tak, pracownik roku już miał wizję pracy bite 8h )...Kotek, aż mi włosy na rękach stanęły! Dobrze, że tak to się skończyło - ale jak widać już nawet na pająki trzeba uważać. Teraz rozumiem hasło reklamowe off, że radzi sobie z dzisiejszymi komarami - kiedyś te owady zdecydowanie były mnie inwazyjne i mniej chorób przenosiły...Zaaabcia, widziałam foty na fb! Jejku, jaki Dominik jest cudny! I zapomniałam wcześniej pisać - ogromne gratulacje za spadek kg Zdecydowanie ten spadek widać na twarzy Strippi, trzymam kciuki, by rozmowa z pracodawcą minęła bezboleśnie, a on sam może choć ciut serca okazał i dał Ci np. jeszcze jedną umowę - mogłabyś np. stać za kasą czy układać książki ale bez dźwigania kontenerów... A jeśli nie - to najważniejsza jesteś teraz Ty i maleństwo! Trzymajcie się ciepło ![]() Madziu, super, że Majce schodzą krostki e-ciotki tęsknią! ![]() onyks, nie przemęczaj się podczas porządków ![]() Błyskało u nas dziś całą noc... Uwielbiam burzę! Tęskniłam za okresem, tak? Doczekać się nie mogłam? No, to teraz zdycham, bo boli mnie brzuch, plecy, uda, wszystko! Już mi starczy Miłego dnia! edit: Ciekawe, czy zobaczymy dziś sławetny cień cienia
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2012-07-03 o 07:55 |
|
|
|
#602 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Co za noc! Oka nie zmruzylam, no normalnie apokalipsa. Pradu od wczoraj nie mam, nie wiem kiedy bedzie i boje sie o moja lodowke...
![]() Nienawidze burzy, panicznie sie boje, do tego grad, wiatr jak cholera i ta ulewa przez tyle godzien. Cytat:
I super, ze ostatnio czesto pukasz, tak trzymaj bo to samo zdrowie.Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35062349] Jadę na wycieczkę z pracy na Mazury (plus wypad do Wilna) ![]() [/QUOTE] ooo super! Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze szybko dorwiesz sie do druta (internetowego rzecz jasna) i puscisz nam jakiegos updata. Cytat:
Jak dlugo chcesz jeszcze poczekac zanim powiesz w pracy??? |
|||||
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Kurcze, nadrabiam i tak mam wrażenie, że nie jestem na bieżąco. Kotku, akcja z pająkiem masakra...biedny mały
|
|
|
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczęściara u nas w nocy burze się zaczeły i teraz ciągle pada, moja mała załamana bo wieczorem jeszcze ustawialismy jej basen w ogródku a tu lipa z kąpieli obrażona siedzi jakby to była wina mamy
- 09.06.2006Kornelka - 27.10.2013Groszek Edytowane przez agi_82 Czas edycji: 2012-07-03 o 08:44 |
|
|
|
|
#605 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Żabcia,
Cytat:
![]() ![]() Agi, Cytat:
jeszcze mojego TŻ z kacem nie widziałam, baa... nawet go nie widziałam pijanego ![]() Stokrotka, Cytat:
natalka, myślę że jak Marysia wróci już do swojego samopoczucia to zacznie znów pić mleko ![]() Stripii, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze ![]() Kasiux, tak, też mi się trudno zasypia. Przekręcanie się z boku na bok, wkładanie poduszki między kolana, poprawianie poduszki Jednak trochę tych wyjściowych ciuszków masz, bo ja ogółem tylko do lekarza bym miała tą wyprawkę co jest do szpitala. A tak to... no jeansy też mam jedne. Za to żadnej bluzeczki do tego ale chyba dokupię coś.widzę że z wizyty na porodówce jesteś bardzo zadowolona super bo pewnie Cię to uspokoiło no i widzisz skurcze ustały posiedzi jeszcze ten Twój synuś ![]() Kotek, Cytat:
Biedny maluszek. Dobrze, chociaż że schodzi mu to. Kasiux, Cytat:
Kotek, Cytat:
Nikita, Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- U Emilki był już obchód, czeka ją jeszcze USG, a jeśli będzie wszystko dobrze to wraca do domku
Trochę krwawi ale to pewnie po badaniu.
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Powiem wam tak, zrobiłam dzisiaj ten test od niechcenia i patrzałam jak to wszystko na nim tak idzie do przodu i patrze a tam jakiś cień w polu gdzie kreska ciążowa, mówię tz, że nie wierze, z czasem test zaczął nabierać białych kolorów i kreska też zbladła i w tej chwili tylko ja ją widzę pod światło (i to już tez mam wątpliwości). Musze mieć pewność zanim odłożę dupka więc pojechałam szybko na betę. Wynik będzie jutro po 11 więc dopiero jutro wieczorem się dowiem, bo tz odbierze go dopiero po południu. Teraz mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam jadąc, może to po prostu jakieś przebarwienie na teście było. dziewczynki prosze was nie gratulujcie mi, bo to na prawdę wątpliwa sprawa. Kciuki oczywiście możecie trzymać
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze pranie u mnie już wisi
ale nie wiedziałam że to takie trudne, rozwiesić takie malusie ciuszki ![]() nogi spuchnięte od rana nie miłosiernie, dłonie również a czytałam że powinny po odpoczynku trochę się sklęsnąć.... muszę zgłosić na wizycie to dzisiaj, no i w pochwie dalej coś boli, więc też zgłoszę. ona mnie wyśmieje że ja tyle problemów mam jeszcze Wam coś powiem... zrobiłam sobie 7 dni odwyku od telewizora. Bo okazuje sie że go właczam tylko po to żeby nie było cicho. Najczęściej w ogóle na niego nie patrzę, tylko sobie leci. I do przyszłego poniedziałku go nie włączę. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Stokrotka, zdjęcie dawaj !! My ocenimy ale dobrze że na bete pojechałaś.
|
#608 | |
|
Wtajemniczenie
|
strongwomen
masz racje co te informacje robią w głowie niby dmuchac na zimne ale nigdy nie zapomne jak moja mała leżała po porodzie w inkubatorze w szpitalu w ZG , na sali było nas 5 dziewczyn z czego cztery normalne mamuśki, witaminki,wyprawki, lekarze, usg jednym słowem przygotowanie na dzidziusia na 5+ i każdej z nas dzidzia była chora mniej lub bardziej a piąta dziewczyna 21 lat 4 dziecko w tym mąz przychodzący ciągle na % wyobraź sobie opowiada o poradzie nam tak: " mąż miał wstac kur.. o 5 do pracy a mi kur... o 3 wody odeszły i skurcze miałąm, myśle se że nie budze go bo będzie wkur... to poczekam..." o 5 urodziła w domu na podłodze i dopiero wezwali karetke. takie miałyśmy przeboje z tą dziewczyną na sali że szok ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
ale jak była druga kreseczka nawet mało widoczna to kto wie a i jeszcze odnośnie tej mamuśki oczywiście najpóźniej z nas urodziła i najwcześniej do domu poszła swoją drogą więcej szczęścia niż rozumu
- 09.06.2006Kornelka - 27.10.2013Groszek Edytowane przez agi_82 Czas edycji: 2012-07-03 o 09:02 |
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
KOTEKKKKK ratuj!
Nie było mnie kilka dni i nie mam pojęcia jak Was nadrobić! Witajcie, mam szaleństwo w pracy i nie jestem wstanie być na bieżąco Może mi ktoś powiedzieć co z Emilką? Urodziła, czy na razie się uspokoiło? Strong help
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Agi, właśnie takie sytuacje potwierdzają że co ma być to będzie.
Moja znajoma też mi powiadała że jak była w ciaży to się bała cocacoli napić, pogłaskać brzuszka bo to wywołuje skurcze albo zjeść coś na mieście. No chuchała i dmuchała, a jej Mikołajek jak się urodził to dużo miał przejść.. takich drobnych, do wyleczenia ale rozumiesz... zawsze to stres, a jej szwagierka, całkowite przeciewieństwo. Olewała wszystko, cud że w ogóle na kilka wizyt przyszła, a dzidziuś zdrowy. No nie zaradzisz... nikomu źle nie życzę bo i tym odpowiedzialnym jak i nie odpowiedzialnym mamom, życze zdrowych dzieciaczków... ale jest to jakaś nie sparawiedliwość. A gadałam sobie też o tym spaniu na plecach z przyjaciółką, i ona mówi że też to miała przez te gazety wszystkie ![]() i ja czasem w nocy też się położę bo od spania na boku całą noc to aż biodra bolą, ale widzisz zaraz sprawdzam czy się mały rusza
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko mocno trzymam kciuki!!! Ale nie sądzę, żeby test był coś nie teges
![]()
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, bali się że z małą jest coś nie tak i chcieli ją na szybciutko wyciągnąć, ale powtórzyli badanie, było wszystko dobrze z serduszkiem więc akcja zatrzymana, dalej ma dwa cm rozwarcia, i jak USG dziś będzie dobre to może iść do domu i czekać na poród w czasie kiedy mała zdecyduje się sama wyjść
więc nie urodziła ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Stokrotka, nie widzę tam nic. Nie będę Ci tu ściemniać, ale i tak trzymam kciuki bo wyniki bety mogą Cię zaskoczyć pozytywnie, tym bardziej że kreskę widziałaś
|
#614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko, kciuki wciąż mocno zaciskam!
Niestety na Twoim teście widzę cień, ale nie w tym miejscu, w którym powinien być I wydaje mi się, że raczej najpierw by nie było widać, a potem ewentualnie coś by się pojawiało - nie odwrotnie Także Kochana absolutnie nie robimy sobie nadziei! (i liczymy na miłą niespodziankę )
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stokrotko teraz faktycznie nic nie widać, ale pewnie są różne testy i pewnie co niektóre bledną. Także ja trzymam kciuki za betę! Dobrze, że na nią poszłaś! ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Witaj!
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki, stopy mogą pęknąć? Bo mi je już rozrywa !
Co się robi żeby ta opuchlizna zeszła? wodę mam pić? czy nie pić?
|
#618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno powinnaś nogi trzymać w górze, połóż się, podłuż sobie jakąś poduszkę pod nogi.
|
|
#620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ulge powinny przynieśc okłady z zimnej wody lub zimna kąpiel stóp mam nadzieje że choc troszkę pomoże ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- stokrotko w 100% cię rozumiem ale tylko przez chwilke bo później przychodzi rzeczywistośc no ale co się odwlecze to nie uciecze
|
|
#621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Stokrotko, niestety zdjęcie jest trochę niewyraźne i nie mogę nic tam dojrzeć, ale czekamy na betę i mocnoCytat:
chociaż nieraz mam tak, że po prostu mi się nie chce posprzątać, a widzę że jest bałagan i wtedy jestem na siebie zła![]() Cytat:
najważniejsza Twoja mała Cytat:
![]() Cytat:
Ja też Kotku, padłam z tą historią....aż mi słabo, panicznie boję się pająków...biedny mały
|
||||
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilkoczekamy na Was Dzien dobry
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
o jejciu ja tez sie boje pająków... kurde ale miałam ciężką noc........
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No u mnie dzisiaj jest 18stopni a nie 30 i pochmurno. Dostalam info, ze mi wlaczyli juz prad wiec mam nadzieje, ze lodowka sobie jedzie. Oby tylko pogoda sie poprawila aby chlopacy mogli domeczek wybudowac. ![]() Stokrotko, kciukasy oczywiscie trzymam! |
|
|
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tymczasem mykam po mojego tatka do szpitala.
będe Was nadrabiac później a mam co robic bo ja wogóle dopiero Was wszystkie poznaje no no mam co robic ![]() miłego popołudnia dziewczyny
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strippi, życzę Ci żeby wszystko było dobrze, poza tym dużo spokoju i sił na rozmowę z pracodawcą bo myślę, że dźwiganie jest wykluczone. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- A co się działo? |
|
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikitka, niezłą propagandę stosujesz
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzis znowu duchota... wstalam kolo 9 jak zawsze wstaje o 6-7.... a wszystko przez mojego szkraba bo sie położyłam po 1 spać...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

)...
Zdecydowanie ten spadek widać na twarzy 
e-ciotki tęsknią! 

ostatnio coś często pukam
Dostałam Duphaston i w razie plamienia mocniejszego mam się zgłosić 
- 09.06.2006
ale chyba dokupię coś.
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

o jejciu ja tez sie boje pająków... kurde ale miałam ciężką noc........