Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-02, 22:41   #3271
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Aguska a ile Szymonek ma juz? i czy mi sie zdaje czy wozisz go w spacerowce??
Tak, przerzucilam go jednak do spacerowki bo w gondoli nic nie widzial i juz sie mocno denerwowal. Ale woze go na płasko jak spi a jak sie obudzi to na troszke podnosze do pozcji pollezacej jak w lezaczku i oglada sobie wszystko i jest grzeczny
Szymonek skonczy za 6 dni 4 miesiace.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Aguśka fajnie się prezentuje mój Zięciunio, ja tam lubię facetów w mundurach, więc pewnie cory to odziedziczyły , jak pokażę im fotę Szymonka w stroju marynarza to się pobiją o Niego
Aguśka mi się wydajesz do Taty podobna
Podobno najbardziej jestem do babci podobna
Dziekujemy za komplementy Mam jeszcze super czape do tego stroju ale juz nie ubieralam mu bo glowka by mu sie spocila. Na szczescie byl to wieczor wiec juz nie bylo tak goraco na dworze i moglam mu ten stroj ubrac. A to taka cieniutka bawelenka wiec dalismy rade W domku juz go do body rozebralam

Mysle o lence, jak tam sie czuje jak jej kregoslup...

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Zia cudna ta Twoja Malenka Jak słodko sobie śpi

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

tikki zgadzam sie z konia, filmik wzruszajacy...bedziesz go nie raz ogladala ze łzami w oczach. Ja mam zdjecie Filipa zaraz po porodzie jeszcze w tej mazi i tez jest wyjatkowe i jak jestem na tego urwiska czasem zła bo mnie nie slucha wtedy ogladam te zdjecia jak byl maleńki
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 07:02   #3272
gosica502
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

To zaczelas rozszerzac jak Gabi skonczyla 3 miesice?
A czy Gabi przesypia juz noce?
Tak bym chciala,zeby Eryk spal cala noc
Tak Gosiu, jak skończyła 3 miesiące to dostała pierwszą łyżeczkę jabłuszka, teraz je pół słoiczka i zastępuję jej nim jeden mleczny posiłek

No i przesypia całe noce od kiedy skończyła pierwszy miesiąc chyba

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Filip rozmawia z tatą. I mowi, ze sam by sobie zrobil jedzonko. A mąż sie pyta: Co byś sobie zrobił do jedzenia? Mowi: naleśniczki takie jak mama robi. A mąż mówi a jak bys zrobil te nalesniczki, co bys dał? Filipek mowi: pieprz, sole (czyli soli), fasolkę hahahah A mąż mowi ze nalesniczki robi sie z mleczka itd...a Filipek mowi: No mleczka ze śmietanki tez bym dodał:h ahaha:
To sa momenty ktore mi daja energie
Hahaha super Aguśka Słodki Filipek

Zia co do tego BLW to właśnie ja mam podobne odczucia jak Konia. Niby popieram takie uczenie samodzielności dziecka i to jako formę zabawy ale właśnie przeraża mnie to ile czasu musi to zajmować, bałabym się udławienia, poza tym w wypadku Gabi już odpada bo jak już pisałam teraz jej już rozszerzam dietę a na razie nie byłaby w stanie nawet siedzieć przy stoliczku Ale jak będzie starsza to raczej właśnie tak będzie się uczyć samodzielnego jedzenia.

No i tak jak Konia pisze, te zdjęcia zapaćkanych dzieci to grubo przesadzone są raczej. Nawet Gabi ładniej je, czasem troszkę wypluje ale nie tak żeby wszystko dookoła było ubabrane jabłuszkiem czy czymś innym :P

Miłego dnia

Jeszcze Wam chciałam napisać z tym glutenem odnośnie tego że niektórzy to się nie przejmują Bo moja teściowa była strasznie zdziwiona że dopiero teraz zagęszczam Gabi jedzonko bo ona swoim syną taką papkę gotowała już chyba od drugiego miesiąca z utartej bułki i mleka od krowy I wyrosły chłopy zdrowe i silne i nie chorują i zero alergii A my teraz się tak trzęsiemy nad dzieciaczkami

Edytowane przez gosica502
Czas edycji: 2012-07-03 o 07:16
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 07:14   #3273
karolca
Zakorzenienie

Hej.
Melduje sie cala i zdrowa z nad morza
Ewelince zmiana klimatu bardzo pasuje. Dostala na lyzeczce sok z nektarynki. Jej, jak jej smakowalo. Czekala na wiecej.
Na plazy byla para z maluszkiem... I zastanawialam sie czy moja cora jest taka duza i silna czy co. Pytalam ile ma tamten maly no i tez 3 miesiace. Ale glowka jeszcze mu sie kiwala i taki byl slabiutki. Plza tym mimo lekkieko wiatru bylo bardzo goraco na plazy, ze Ewelinka lezala w namiocie plazowym w samym pampersie a tamten maluszek polspiochy, dlugie body i czapka. W namiocie pewnie neszcze kocyk mial.
Wiekszosc dnia spedzamy na swiezym powietrzu

pozdrawiam wakacyjnie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 07:20   #3274
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej.
Ewelince zmiana klimatu bardzo pasuje. Dostala na lyzeczce sok z nektarynki. Jej, jak jej smakowalo. Czekala na wiecej.
Na plazy byla para z maluszkiem... I zastanawialam sie czy moja cora jest taka duza i silna czy co. Pytalam ile ma tamten maly no i tez 3 miesiace. Ale glowka jeszcze mu sie kiwala i taki byl slabiutki. Plza tym mimo lekkieko wiatru bylo bardzo goraco na plazy, ze Ewelinka lezala w namiocie plazowym w samym pampersie a tamten maluszek polspiochy, dlugie body i czapka. W namiocie pewnie neszcze kocyk mial.

pozdrawiam wakacyjnie
Karolca nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tego morza i wakacji Bawcie się dobrze
Stary 2012-07-03, 07:50   #3275
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

U nas nocka z jedną pobudką więcej a potem była taka burza że jakbym była sama w domu to chyba bym zeszła na zawał

Karolca takim to dobrze miłej zabawy na wakacjach

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Jak sie podniosla???
Viki tez cos kolo tego wazy
A ile miala przy urodzeniu?
2950 miała przy urodzeniu. Pani podała jej palce a ona się podniosła do pół siedzącego oczywiście Pani nie kazała jej tak jeszcze podnosić

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam chciałam napisać z tym glutenem odnośnie tego że niektórzy to się nie przejmują Bo moja teściowa była strasznie zdziwiona że dopiero teraz zagęszczam Gabi jedzonko bo ona swoim syną taką papkę gotowała już chyba od drugiego miesiąca z utartej bułki i mleka od krowy I wyrosły chłopy zdrowe i silne i nie chorują i zero alergii A my teraz się tak trzęsiemy nad dzieciaczkami
Jak przy Antku przyznałam się pediatrze że dostał jabłko a miał 3,5 miesiąca to mi się oberwało i pedaitra powiedział mi takie zdanie "wiem pani nasi rodzice to już nam dawali zagęszczone jedzenie w tym wieku " i coś tam gadał o jelitach i wtedy już się zastanawiałam czym się różnią jelita naszych dzieci od jelit naszych chyba jest taka różnica że wtedy nie było słoiczków i wszyscy sobie radzili jak umieli. Ja widzę różnicę miedzy Antkiem a córką koleżanki która później dostawała nowości, Antek właściwie je wszystko każdy owoc i warzywa a tamta dziewczynka nie chce jeść ani owoców ani warzyw musi mieć wciskane Jakbym widziała że mu szkodzi to co podaję to na pewno bym przestała

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:05   #3276
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość

Jak przy Antku przyznałam się pediatrze że dostał jabłko a miał 3,5 miesiąca to mi się oberwało i pedaitra powiedział mi takie zdanie "wiem pani nasi rodzice to już nam dawali zagęszczone jedzenie w tym wieku " i coś tam gadał o jelitach i wtedy już się zastanawiałam czym się różnią jelita naszych dzieci od jelit naszych chyba jest taka różnica że wtedy nie było słoiczków i wszyscy sobie radzili jak umieli. Ja widzę różnicę miedzy Antkiem a córką koleżanki która później dostawała nowości, Antek właściwie je wszystko każdy owoc i warzywa a tamta dziewczynka nie chce jeść ani owoców ani warzyw musi mieć wciskane Jakbym widziała że mu szkodzi to co podaję to na pewno bym przestała
No właśnie skoro dziecko dobrze reaguje, nie ma bóli brzuszka, problemów z wypróżnianiem a wręcz się poprawają kupy, wymiotów brak to nie wiem o co chodzi... Próbowałam na ten temat poszukać informacji ale jakoś nigdzie nie ma niczego poza "tak jest zalecane i koniec, bez dyskusji". Naprawdę nie wiem czym się różni ukłąd pokarmowy naszych dzieci od naszego gdy byliśmy dziećmi.
A jak będziemy mieć wnuki to całkiem jeszcze inne będą zalecenia pewnie.
Żeby nie było, wiem że we wszystkim należy zachować umiar i wiadomo że bigosu 5 miesięczniakowi się nie daje No ale umówmy się że są "bezpieczne produkty" i jeśli dziecko się ich domaga i dobrze znosi to czemu nie podać..

No i znalazłam o glutenie, faktycznie teraz się okazuje że jednak lepiej wcześniej wprowadzać, już w 5. miesiącu według tego artykułu :wow:
http://www.rodzice.pl/niemowle/rozsz...ewolucja!.html

Czas edycji: 2012-07-03 o 08:26
Stary 2012-07-03, 08:32   #3277
tikki85
Zakorzenienie

Andrea przespała tej nocy 2 karmienia . Położyła się spać o 18.30 a wstała dopiero o 3.20 . Oczywiście ja musiałam o 2.00 iść do kuchni odciągnąć trochę pokarmu, bo myślałam, że mi pierś pęknie jak balon . Oczywiście o 3.20 jak Mała wstała na jedzenie to znów była twarda . Później pobudka o 6.20 i już koniec spania. Moja pobudka o 5.00 i znowu ściąganie, bo napęczniała druga pierś.
Wyspałam się tej nocy jak nigdy . Rewelacja . Tylko wolę jak Andrea trochę śpi w ciągu dnia niż całą noc .
Przez tą moją niezdecydowaną Andrejcię mam nawał co 2. dzień. Raz je co godzinę, raz przesypia 7h .

Konia, Aguśka :dziękuję: za pochwały filmiku . Aguśka, na pewno milion razy go jeszcze pooglądam

Wczoraj oglądałam "mała wielka miłość" i miałam łzy w oczach na końcówce. Przypomniało mi się jak mnie podłączali do KTG . Wspominanki mi się włączyły.

Aaaa czy Wasze dzieci ziewają na głos? Bo moja Andrea jak ziewa to robi "kkkkkkhkgggg" . Boskie to jest, ale zawsze się tego przestraszy
Stary 2012-07-03, 08:43   #3278
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Andrea przespała tej nocy 2 karmienia . Położyła się spać o 18.30 a wstała dopiero o 3.20 . Oczywiście ja musiałam o 2.00 iść do kuchni odciągnąć trochę pokarmu, bo myślałam, że mi pierś pęknie jak balon . Oczywiście o 3.20 jak Mała wstała na jedzenie to znów była twarda . Później pobudka o 6.20 i już koniec spania. Moja pobudka o 5.00 i znowu ściąganie, bo napęczniała druga pierś.
Wyspałam się tej nocy jak nigdy . Rewelacja . Tylko wolę jak Andrea trochę śpi w ciągu dnia niż całą noc .
Przez tą moją niezdecydowaną Andrejcię mam nawał co 2. dzień. Raz je co godzinę, raz przesypia 7h .

Konia, Aguśka :dziękuję: za pochwały filmiku . Aguśka, na pewno milion razy go jeszcze pooglądam

Wczoraj oglądałam "mała wielka miłość" i miałam łzy w oczach na końcówce. Przypomniało mi się jak mnie podłączali do KTG . Wspominanki mi się włączyły.

Aaaa czy Wasze dzieci ziewają na głos? Bo moja Andrea jak ziewa to robi "kkkkkkhkgggg" . Boskie to jest, ale zawsze się tego przestraszy
Tikki no to fajowa nocka z tego co widzę Bardzo się cieszę

Gabrysia ziewa na głos często, zawsze mnie i męża to okropnie śmieszy z tym że ona się tego nie boi i brzmi to tak aaaaaaghhhhhhhhh a potem zwykle mlask mlask

I fajnie wszystko papuguje ostatnio i łączy sylaby W niedzielę to w ogóle przechodziła samą siebie. Mąż ją nosił na rękach i cośtam gugałą z nim i rozmawiała i on w pewnym momencie mówi "będzie spokój" a ona na to okhuuuj A wieczorem ciocia z nią rozmawiała i pyta jej "damy wujkowi w dziub" a Gabi 'dziuuuub' Nie wiem jak się jej udaje to No ale gdzieś czytałam że w tym wieku dzieciaki mają etap naśladowania właśnie

Czas edycji: 2012-07-03 o 08:46
Stary 2012-07-03, 09:03   #3279
emigra
Zakorzenienie

Hej .. u nas jakoby masakra, wczoraj mala mi dala tak do wiwatu ze szok. Noc masakra, obudzila sie o 3 ne jedzenie, zjadla moze z 40-50 ml i przysnela, wiec nie zmuszalam jj do jedzenia ale co chwile sie wybudzala i tak do rana ... a jak smoczek wypadl to byl krzyk na caly blok chyba od 6.30 godzine mi sie udalo przespac, maz posprzatal mi salon i pojechal do pracy. Tez pewnie wykrecony chodzi choc nie zarejestrowal marudzenia malej od 3 do 6 to moze mu z tym lepiej

Julka kaszki wcina ze az milo patrzec i krzyczy na mnie jak sie ociagam z podaniem jej pelnej lyzeczki no i jak Julka je to niestety pasuje do zdjec zapackanych dzieci, bo jedzenie jest wszedzie - na calej buzi, na wlosach, na raczkach, ubraniu

Podejrzewam ze u nas ciag dalszy skoku bo mala ciagle chce zebym przy niej siedziala, nie musze sie z nia bawic ale musze byc obok tak zeby mnie widziala wiec sama nic nie potrafie zrobic :/
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:14   #3280
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Ale jestem nie wyspana,a wszystko przez to,ze dawno nie patrzylam czy sa nowe odcinki "Bones" w internecie i okazalo sie ze mam zaleglosci,wiec wczoraj kilka obejrzalam i ani sie spostrzeglam jak byla 2 w nocy.No a Eryk dzien rozpoczal o 7,a o 5 bylo jeszcze karmienie.

Cytat:

Pewnie,ze bylo inaczej i wszyscy zylismy.
Ja sie troche obawiam wczesniej cos wprowadzic,bo nie ma pewnosci jak Maly zareaguje.Bo gdyby cos bylo nie tak to mialabym wyrzuty sumienia.Ale mysle,ze jak skonczy 4 miesiace to zaczne mu powoli wprowadzac.Nawet w Jezyku niemowlat jest napisane,ze jak dziecko jest duze to mozna wczesniej zaczac,a Eryk w wieku 10 tygodni ma juz 6500,wiec duzy chlop z niego.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość

Ja przy Wiki robilam jak zalecali,tzn karmilam piersia do 6 miesiecy,potem rozszerzalam diete.Bardzo chetnie jadla i wszystko jadla,a potem zaczelo sie to zmieniac i od kiedy skonczyla 2 lata byla straszny niejadek.
Teraz czytalam tez,ze duzy wplyw(jak karmi sie piersia) ma to co mama je.I dobrze jesc wszystko(teraz tak robie,a przy Wiki mialam bez sensu diety) bo wtedy prawdopodobnie dziecko tez bedzie wszystko lubilo.

Cytat:

No i znalazłam o glutenie, faktycznie teraz się okazuje że jednak lepiej wcześniej wprowadzać, już w 5. miesiącu według tego artykułu :wow:
http://www.rodzice.pl/niemowle/rozszerzanie-diety/Wielka-glutenowa-rewolucja!.html

Tez czytalam,ze teraz tak wczesnie.Mi to kazali przy Wiki jakos od 10 miesiaca chyba dopiero.Tak mi nagadala pediatra,ze jak Wiki miala 9 miesiecy i ciotka dala jej biszkopcik to prawie bym ja pobila za to
No,ale pierwsze dziecko,przewrazliwiona bylam...

Cytat:

Eryk tez tak ziewa

U nas robi sie pogoda.Sloneczko swieci od rana,brak chmur,mam nadzieje ze sie utrzyma i jakis park dzisiaj zaliczymy.Nie cierpie przesiadywac w domu,ale gdzie mozna chodzic jak ciagle leje
Stary 2012-07-03, 09:15   #3281
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

pozdrawiam wakacyjnie
Tobie to dobrze życzę udanego wypoczynku

Cytat:
Tikki no to fajowa nocka z tego co widzę Bardzo się cieszę

Gabrysia ziewa na głos często, zawsze mnie i męża to okropnie śmieszy z tym że ona się tego nie boi i brzmi to tak aaaaaaghhhhhhhhh a potem zwykle mlask mlask

I fajnie wszystko papuguje ostatnio i łączy sylaby W niedzielę to w ogóle przechodziła samą siebie. Mąż ją nosił na rękach i cośtam gugałą z nim i rozmawiała i on w pewnym momencie mówi "będzie spokój" a ona na to okhuuuj A wieczorem ciocia z nią rozmawiała i pyta jej "damy wujkowi w dziub" a Gabi 'dziuuuub' Nie wiem jak się jej udaje to No ale gdzieś czytałam że w tym wieku dzieciaki mają etap naśladowania właśnie
No to zdolniacha z Niej

Dzień dobry
ja dziś nie wyspana bo nocka okropna nie dość że duszno to Oskar budził się o 22, 24, 2 nie spał do 3.30 i ja przez to też , potem pobudka o 5 i do 6.30 znów nie spał - drzemka do 7 i już od tej pory nie śpimy.

A i muszę się pochwalić dzisiaj Oskar zaśmiał się na głos , krótko bo krótko ale zawsze coś
No i pierwszy raz od x czasu leżąc na brzuszku podnosił ładnie główkę bez płaczu i próbował się przeturlać na plecki

Zmykam na dworek póki jeszcze tego upału nie ma
Stary 2012-07-03, 09:18   #3282
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Julka kaszki wcina ze az milo patrzec i krzyczy na mnie jak sie ociagam z podaniem jej pelnej lyzeczki no i jak Julka je to niestety pasuje do zdjec zapackanych dzieci, bo jedzenie jest wszedzie - na calej buzi, na wlosach, na raczkach, ubraniu
No to super,ze Julci tak kaszki smakuja,teraz pewnie sie zaokragli na nich,bo ona szczuplutka.A sliniaczkow nie uzywacie do jedzenia?Ja kupilam Erykowi juz z mysla na przyszlosc takie z rekawkami sliniaczki.
Stary 2012-07-03, 09:18   #3283
joanaros
Zakorzenienie

Hej
Ależ jestem niewyspana Młoda budziła się co 2 godziny. Tego jeszcze nie było. Może to przez te upały.
Ranek zaczęłyśmy od kupy po 10 dniach

Jak ubieracie do spania wasze dzieciaczki w ten gorąc? Długi rękaw czy krótki?
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:24   #3284
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
A i muszę się pochwalić dzisiaj Oskar zaśmiał się na głos , krótko bo krótko ale zawsze coś
Super,fajna chwila nie?
My tez juz mamy za soba pierwszy smiech na glos.Pierwszy raz jakis tydzien temu byl.Potem probowalam go rozsmieszac i nic,a wczoraj znowu sie smial glosno i to kilka razy.On lubi jak go laskocze i tarmosze po brzuszku,wtedy chichra sie i nadstawia ten brzuszek,wypina go.Taki maly madrala

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość

U mnie jak byly upaly to ubieralam na krotko,w bodziaka albo rampersa i cieniutenki kocyk,a i tak Eryk byl spocony.
Stary 2012-07-03, 09:43   #3285
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
No to super,ze Julci tak kaszki smakuja,teraz pewnie sie zaokragli na nich,bo ona szczuplutka.A sliniaczkow nie uzywacie do jedzenia?Ja kupilam Erykowi juz z mysla na przyszlosc takie z rekawkami sliniaczki.
Ja właśnie też miałam kupić takie Gabi ale zwykłe się sprawdzają póki co więc nie kupuję z rękawkami Zresztą ona teraz cały czas w śliniaku chodzi takim bez folii i tylko jej wymieniam bo się strasznie ślini i inaczej bym ją musiała przebierać po 5 razy dziennie a nie lubi przebierania. A tak to śliniak myk ściągam zakładam nowy i jest gites

Cytat:
Hej
Ależ jestem niewyspana Młoda budziła się co 2 godziny. Tego jeszcze nie było. Może to przez te upały.

Fajnie że kupa przyszła w końcu Ja na noc ubieram Gabi długi rękaw bo u nas w domku nocą jest chłodek i jak ją raz ubrałam na krótko to wszystko zimne miała w nocy jak się przebudziłam i sprawdziłam. Ale jakby było w domu w nocy ciepło tak jak w dzień to bym na krótko ubierała

Cytat:
Super,fajna chwila nie?
My tez juz mamy za soba pierwszy smiech na glos.Pierwszy raz jakis tydzien temu byl.Potem probowalam go rozsmieszac i nic,a wczoraj znowu sie smial glosno i to kilka razy.On lubi jak go laskocze i tarmosze po brzuszku,wtedy chichra sie i nadstawia ten brzuszek,wypina go.Taki maly madrala [COLOR="Silver"]
Super takie śmianie na głos
Stary 2012-07-03, 10:32   #3286
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Oj biedaczek. Cale szczescie to nie paciorkowiec, bo to badziewie to juz wogole ciezko wytepic z organizmu.

Co do glutenu, to wlasnie czytalam, ze teraz wczesniej sie wprowadza w malutkich ilosciach bo ma to dzialac jak szczepionka uodporniajaca przeciw chorobie celiakii. Ale wiesz, tak sie zastanawiam ze np na wsiach to sie tak nie "babraja" z tym rozszerzaniem diety i dzieciaczki sa zdrowe. Co do kolezanki, ona nie patrzyla na to kiedy ten gluten sie wprowadza, po prostu dawala dziecku do reki kawalek buleczki, chleba i ona go tak memlała memlała az zjadła...Z tego co opowiadala tez szybko jej dawala "normalne" zupy, oczywiscie nie od razu ale po wprowadzeniu po jednym z warzyw, wiec gotowala juz jak mala miala niecaly roczek obiady dla calej rodziny tylko mniej soliła, przyprawiała.

Ja wprowadzalam po jednym warzywie dodatkowo co pare dni i po ziemniaku i marchewce do zupy dodawalam kolejno: brokuł, cukinie, dynie, pietruszke i seler. Potem cebule.
A i do kazdej zupy dodawalam łyżkę oliwy (nie oleju)
Tak teraz zalecaja gluten wczesniej, wiem - tez doczytalam, tylko jesli to sa nowe zalecenia to moze sie za 10 lat okazac ze jednak nie bylo to takie dobre, sama nie wiem
Co do dzieciaczkow wychowywanych kiedys i teraz albo na wisach i w miescie, to oczywiscie ze sa roznice, ale to temat rzeka, dla przykladu nasze mamy tez nie chodzily na kontrole do ginka co 3 tygodnie jak byly w ciazy , moja cale 9 m-cy i podczas karmienia kopcila mocne albo nawet i popularne i teoretycznie nic mi nie jest (niby), tak wiec do mnie takie argumenty nie trafiaja
Genaralnie to mysle ze po cos i skads sie te zalecenia biora i jestem swiecie przekonana ze ktos kto nad tym siedzi dochodzi do jakichs wnioskow z troski o nasze dzieciaczki
Tez uwazam ze nie ma co przesadzac, ze jak dziecko dostanie jabluszko czy cos troszke wczesniej niz zalecaja to nic wielkiego sie nie stanie, ale robilabym to tylko jesli mi lekarz zaleci albo jakbym widziala ze dziecko tego potrzebuje.
Nie mozna popadac w zadne skrajnosci.
Wiem ze wiesz o co mi chodzi Aguska
Cytat:
Hej.

pozdrawiam wakacyjnie
Fajnie macie!
Wypoczywajcie!
Cytat:
Hej .. u nas jakoby masakra, wczoraj mala mi dala tak do wiwatu ze szok. Noc masakra, obudzila sie o 3 ne jedzenie, zjadla moze z 40-50 ml i przysnela, wiec nie zmuszalam jj do jedzenia ale co chwile sie wybudzala i tak do rana ... a jak smoczek wypadl to byl krzyk na caly blok chyba od 6.30 godzine mi sie udalo przespac, maz posprzatal mi salon i pojechal do pracy. Tez pewnie wykrecony chodzi choc nie zarejestrowal marudzenia malej od 3 do 6 to moze mu z tym lepiej

Podejrzewam ze u nas ciag dalszy skoku bo mala ciagle chce zebym przy niej siedziala, nie musze sie z nia bawic ale musze byc obok tak zeby mnie widziala wiec sama nic nie potrafie zrobic :/
Adas tez jak juz sam jadl to byl caly upackany, pociesznie to wyglada!
Podpinam sie pod mamy dzieci, ktore nie chca jesc, Viki od wczoraj je mi o polowe mniej
Cytat:
Hej

Nawet body na naramkach tylko!
Ubieram generalnie tak jak siebie, jak spi tylko to przykrywam czyms

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Czy kupilas bo bylo ladne i sie opanowac nie moglas
Zartuje sobie bo wiem ze lubisz ciuszki kupowac

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:35   #3287
tikki85
Zakorzenienie

Ja ubieram Andreę na noc w krótki rękawek, ale półśpioszki, bo ona ma zawsze stópki zimne . Jeszcze nigdy nie była spocona.
Stary 2012-07-03, 10:41   #3288
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ubieram Andreę na noc w krótki rękawek, ale półśpioszki, bo ona ma zawsze stópki zimne . Jeszcze nigdy nie była spocona.
Wlasnie Viki tez nigdy sie jeszcze nie spocila, az mnie to dziwi w te upaly

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-03, 10:42   #3289
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

brawo za kupke - wiem co to znaczy czekac kilka dni (u nas nie bylo 5 dni a jak juz sie pojawila to ja sie tak cieszylam jak szalona)

ubieram w krotki rekaw wtedy.

Karolca to superancko ze fajnie na wakacjach - udanego pobytu
kurcze jeszcze w tym roku nie bylam nad morzem a mamy tylko godzinke samochodem, ale pogoda taka do kitu w tym roku. od jutra Tz ma 2 tyg urlopu - ale ma padac caly tydzien

Emigra u nas to samo - Hania ciagle musi miec mnie na oku i na rekach ciagle chce byc, a jeszcze niedawno nawet za bardzo nie chciala byc noszona.

Evcia pisalas o zielonych kupkach Laurki, u nas tez byly zielone, ze sluzem i na dodatek z nitkami krwi, badanie kupki nic nie wykazalo, kupek zielonych juz nie ma, nie bolal ja wtedy brzuszek. teraz zielonkawe kupki sa czasami jak zjem za duzo salaty albo szparagow.
no ale Ty karmisz mm juz tylko wiec to co jesz nie wchodzi w gre. mi tutejszy znachor (ale on to akurat jeszcze jest ok w porownaniu do tych innych tutaj czarownikow) powiedzial ze zielona kupka czasami moze byc powodem tego ze dziecko za malo pije.

witajcie
u nas nienajgorzej poki co, po 2 dwoch mega marudnych dniach (matka bez obiadu, nieumyta itd itd), dzis w koncu mam troche czasu bo Hania znow polubila hustawke (3 dni jak sie ja w nia kladlo to byl wrzask) i spi juz w niej 1,5h, wiec sie ogarnelam.
nocka typowa dla nas - ale lepsza od poprzedniej, nie bylo wybudzania sie z przerazliwym placzem, dwa karmienia na spiocha na lezaco i od 6:30 na nogach. wczorajszy wieczor byl dla mnie kryzysowy, na Hanie nakrzyczalam (pozniej ryczalam przez to) bo ona niczemu niewinna ze zasypiac sama nie potrafi, na siebie krzyczec powinnam. Tz wrocil dopiero po 19 z pracy, ale zrobil sobie tylko na grillu jedzonko i siedzial z nami w sypialni, Hania zasnela mi na rekach na cycku i po jakims czasie odlozylam do lozeczka a ona w ryk i po spaniu, wiec wymieklam, bo plecy juz mnie tak bolaly. wiec juz mi bylo wszystko jedno i polozylam ja obok siebie i dalam cyca i Hanki nie bylo z zegarkiem w reku po 2minutach
Tz lezac na lozku z nami zaczal szukac w necie info o Tracy Hogg ze moze by do nas przyjechala i pomogla Hanie odzwyczaic od zasypiania z cyckiem, ale mowie mu ze ona nie zyje juz kilka dobrych lat (miala 44lata i zmarla na raka w 2004r) i ze pewnie nie byloby nas na nia stac....i fakt nie byloby bo brala 15 000 dolcow za 3 tyg pracy

ale przypomnialam sobie polozna ktora przyszla do nas na drugi dzien po moim i Hani powrocie do domu, starsza pani, bardzo pozytywna, emerytka juz - ale ze lubi swoja prace wiec kilka dni pracuje jeszcze i tyle rzeczy mi wtedy przez godzine pokazala ze bylam w szoku i Tz mowi do mnie wczoraj a nie pamietasz jak mowila ze pomaga czasami ludziom z dziecmi w roznych problemach? - nie pamietam bo bylam w amoku poporodowym jeszcze
wiec musze zdobyc kontakt do niej i zapytac czy do nas moze tez wpasc i cos doradzic na to zasypianie z cycem..mam nadzieje ze nie bierze 15k dolarow

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:46   #3290
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
brawo za kupke - wiem co to znaczy czekac kilka dni (u nas nie bylo 5 dni a jak juz sie pojawila to ja sie tak cieszylam jak szalona)

ubieram w krotki rekaw wtedy.

Karolca to superancko ze fajnie na wakacjach - udanego pobytu
kurcze jeszcze w tym roku nie bylam nad morzem a mamy tylko godzinke samochodem, ale pogoda taka do kitu w tym roku. od jutra Tz ma 2 tyg urlopu - ale ma padac caly tydzien

Emigra u nas to samo - Hania ciagle musi miec mnie na oku i na rekach ciagle chce byc, a jeszcze niedawno nawet za bardzo nie chciala byc noszona.

Evcia pisalas o zielonych kupkach Laurki, u nas tez byly zielone, ze sluzem i na dodatek z nitkami krwi, badanie kupki nic nie wykazalo, kupek zielonych juz nie ma, nie bolal ja wtedy brzuszek. teraz zielonkawe kupki sa czasami jak zjem za duzo salaty albo szparagow.
no ale Ty karmisz mm juz tylko wiec to co jesz nie wchodzi w gre. mi tutejszy znachor (ale on to akurat jeszcze jest ok w porownaniu do tych innych tutaj czarownikow) powiedzial ze zielona kupka czasami moze byc powodem tego ze dziecko za malo pije.

witajcie
u nas nienajgorzej poki co, po 2 dwoch mega marudnych dniach (matka bez obiadu, nieumyta itd itd), dzis w koncu mam troche czasu bo Hania znow polubila hustawke (3 dni jak sie ja w nia kladlo to byl wrzask) i spi juz w niej 1,5h, wiec sie ogarnelam.
nocka typowa dla nas - ale lepsza od poprzedniej, nie bylo wybudzania sie z przerazliwym placzem, dwa karmienia na spiocha na lezaco i od 6:30 na nogach. wczorajszy wieczor byl dla mnie kryzysowy, na Hanie nakrzyczalam (pozniej ryczalam przez to) bo ona niczemu niewinna ze zasypiac sama nie potrafi, na siebie krzyczec powinnam. Tz wrocil dopiero po 19 z pracy, ale zrobil sobie tylko na grillu jedzonko i siedzial z nami w sypialni, Hania zasnela mi na rekach na cycku i po jakims czasie odlozylam do lozeczka a ona w ryk i po spaniu, wiec wymieklam, bo plecy juz mnie tak bolaly. wiec juz mi bylo wszystko jedno i polozylam ja obok siebie i dalam cyca i Hanki nie bylo z zegarkiem w reku po 2minutach
Tz lezac na lozku z nami zaczal szukac w necie info o Tracy Hogg ze moze by do nas przyjechala i pomogla Hanie odzwyczaic od zasypiania z cyckiem, ale mowie mu ze ona nie zyje juz kilka dobrych lat (miala 44lata i zmarla na raka w 2004r) i ze pewnie nie byloby nas na nia stac....i fakt nie byloby bo brala 15 000 dolcow za 3 tyg pracy

ale przypomnialam sobie polozna ktora przyszla do nas na drugi dzien po moim i Hani powrocie do domu, starsza pani, bardzo pozytywna, emerytka juz - ale ze lubi swoja prace wiec kilka dni pracuje jeszcze i tyle rzeczy mi wtedy przez godzine pokazala ze bylam w szoku i Tz mowi do mnie wczoraj a nie pamietasz jak mowila ze pomaga czasami ludziom z dziecmi w roznych problemach? - nie pamietam bo bylam w amoku poporodowym jeszcze
wiec musze zdobyc kontakt do niej i zapytac czy do nas moze tez wpasc i cos doradzic na to zasypianie z cycem..mam nadzieje ze nie bierze 15k dolarow
Dobry pomysl z ta polozna!
Mam nadzieje ze kobietka Wam pomoze

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-03, 10:50   #3291
tikki85
Zakorzenienie

Monia oby Hania z tego szybko wyrosła
Stary 2012-07-03, 10:50   #3292
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Tu mnie masz
Fajne byly,jeden z dinozaurem,drugi w samochody.Ale fakt tez,ze sie przydadza.

I mialam na razie nie kupowac nic z ciuszkow,bo mam duzo za duzo,ale dostalam kupony rabatowe do Matalana,no i musze,bo duza oszczednosc na nich jest.Co prawda moglabym kupic cos sobie,ale pewnie jak zwykle wejde w dzial dzieciecy i nakupuje Erykowi i Wiki
Stary 2012-07-03, 10:53   #3293
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Tu mnie masz
Fajne byly,jeden z dinozaurem,drugi w samochody.Ale fakt tez,ze sie przydadza.

I mialam na razie nie kupowac nic z ciuszkow,bo mam duzo za duzo,ale dostalam kupony rabatowe do Matalana,no i musze,bo duza oszczednosc na nich jest.Co prawda moglabym kupic cos sobie,ale pewnie jak zwykle wejde w dzial dzieciecy i nakupuje Erykowi i Wiki
Wiedzialam
A ze sie przydadza to swoja droga
Wiem jak to jest ja zawsze tez mam zamiar kupic cos sobie a konczy sie w dziale dzieciecym

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-03, 10:56   #3294
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak teraz zalecaja gluten wczesniej, wiem - tez doczytalam, tylko jesli to sa nowe zalecenia to moze sie za 10 lat okazac ze jednak nie bylo to takie dobre, sama nie wiem
Co do dzieciaczkow wychowywanych kiedys i teraz albo na wisach i w miescie, to oczywiscie ze sa roznice, ale to temat rzeka, dla przykladu nasze mamy tez nie chodzily na kontrole do ginka co 3 tygodnie jak byly w ciazy , moja cale 9 m-cy i podczas karmienia kopcila mocne albo nawet i popularne i teoretycznie nic mi nie jest (niby), tak wiec do mnie takie argumenty nie trafiaja
Genaralnie to mysle ze po cos i skads sie te zalecenia biora i jestem swiecie przekonana ze ktos kto nad tym siedzi dochodzi do jakichs wnioskow z troski o nasze dzieciaczki
Tez uwazam ze nie ma co przesadzac, ze jak dziecko dostanie jabluszko czy cos troszke wczesniej niz zalecaja to nic wielkiego sie nie stanie, ale robilabym to tylko jesli mi lekarz zaleci albo jakbym widziala ze dziecko tego potrzebuje.
Nie mozna popadac w zadne skrajnosci.
Wiem ze wiesz o co mi chodzi Aguska

Fajnie macie!
Wypoczywajcie!

Adas tez jak juz sam jadl to byl caly upackany, pociesznie to wyglada!
Podpinam sie pod mamy dzieci, ktore nie chca jesc, Viki od wczoraj je mi o polowe mniej

Nawet body na naramkach tylko!
Ubieram generalnie tak jak siebie, jak spi tylko to przykrywam czyms

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Hej
no to napisałaś to co ja chciałam napisać, a dziękuję to znaczy chodzi mi o kwestię zaleceń żywnościowych Ktoś nad tym mądrzejszy siedzi niż ja i dlatego uważam,że należy to zdanie brać pod uwagę przy postępowaniu z dzieckiem.Skoro jak dzieci chorują to idę do lekarza, bo uważam,że się na tym lepiej zna , to to się nie zmienia ,jeśli chodzi o inne rzeczy, słucham co mówią też w innych kwestiach. To ,że mój kuzyni ze wsi Zdzisiu i Rysiu nie są chorowici nie znaczy ,że inne Ryśki nie są chorowici przez jakieś tam błędy żywieniowe.A to czy my jesteśmy zdrowym pokoleniem to też dla mnie wątpliwe i nie wiemy ile w tym winy błędów w żywieniu popełnionych przez nasze mamy, bo potem się jeszcze wiele spraw nakłada na ogólny stan.Nie wiem też jaki mieliby interes w tym naukowcy ,żeby nie kazać podawać schabowych od wczesnych miesięcy

W sprawie glutenu to myślę,że takie badania nad tym wpływem czasu wprowadzania a celiakia to trwają latami, to są badania na dzieciach , wydaję mi się ,że to bardzo trudne obserwacje są, no i jeśli doszli do tego,że coś jest lepsze to mnie nie dziwi ,że zmienili zalecenia

Ale najważniejsze w tym wszystkim jest słowo ZALECENIA i tak każdy zrobi jak uważa.

A tak ogólnie todzień dobry wszystkim Mamom i Dzieciom
Zaraz podczytam resztę, bo wlaśnie dyskusję ożywioną z Mamą prowadziłam o karmieniu dzieci
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:57   #3295
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Zakladam zakladam taki z rekawkami jest jeszcze za duzy na nia, a mam taki co na caly brzuszek siega i i tak Julka cala sie upacka

Desia, wspolczuje problemow z jedzeniem Viki - oby przejsciowe a nie jak u nas- juz 4 tydzien wlasnie jestem po poltoragodzinnej walce z Julka o sniadanie, plakal ze glodna i zasysala smoka ale po lyku czy dwoch wypluwala z placzem - z butli lecialo nawet samo, ale nie umiala jesc. Jak posmarowalam dzisla kilka razy zelem i dalam globulki homeopatyczne to dopiero umiala zjesc ok 120ml... Teraz na karmienie o 13 dostanie jablko z bananem, jak sie uda to popije mleczkiem, jak nie to nie. Stwierdzilam ze powoli jej bede zamieniac posilki mleczne na kaszki, deserki i obiadki, bo inaczej chyba nie da rady. Jeszcze bede ja obserwowac.

Dziecko mi zasnelo niecala h temu, udalo m isie kuchnie ogarnac i pomyc butelki ... ciekawe jak dlugo mala jeszcze pospi....
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-03, 11:02   #3296
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej
no to napisałaś to co ja chciałam napisać, a dziękuję to znaczy chodzi mi o kwestię zaleceń żywnościowych Ktoś nad tym mądrzejszy siedzi niż ja i dlatego uważam,że należy to zdanie brać pod uwagę przy postępowaniu z dzieckiem.Skoro jak dzieci chorują to idę do lekarza, bo uważam,że się na tym lepiej zna , to to się nie zmienia ,jeśli chodzi o inne rzeczy, słucham co mówią też w innych kwestiach. To ,że mój kuzyni ze wsi Zdzisiu i Rysiu nie są chorowici nie znaczy ,że inne Ryśki nie są chorowici przez jakieś tam błędy żywieniowe.A to czy my jesteśmy zdrowym pokoleniem to też dla mnie wątpliwe i nie wiemy ile w tym winy błędów w żywieniu popełnionych przez nasze mamy, bo potem się jeszcze wiele spraw nakłada na ogólny stan.Nie wiem też jaki mieliby interes w tym naukowcy ,żeby nie kazać podawać schabowych od wczesnych miesięcy

W sprawie glutenu to myślę,że takie badania nad tym wpływem czasu wprowadzania a celiakia to trwają latami, to są badania na dzieciach , wydaję mi się ,że to bardzo trudne obserwacje są, no i jeśli doszli do tego,że coś jest lepsze to mnie nie dziwi ,że zmienili zalecenia

Ale najważniejsze w tym wszystkim jest słowo ZALECENIA i tak każdy zrobi jak uważa.

A tak ogólnie todzień dobry wszystkim Mamom i Dzieciom
Zaraz podczytam resztę, bo wlaśnie dyskusję ożywioną z Mamą prowadziłam o karmieniu dzieci
No to sie zgadzamy

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-03, 11:03   #3297
tynka88
Zadomowienie

czesc

u nas nocka super, Mateuszek usnal o 21, obudzil sie o 5 i pospalismy do 8-30.

Wczoraj znowu mialam spięcie z teściowa, co za wstretna baba, bo inaczej nie moge powiedziec, dzis porozmawiam z TZ, ze ma jej powiedziec, zeby sie nie wpieprzała do nas i do tego co robimy z dzieckiem, bo mam juz tego dosc.
Wczoraj taki upał, 27 stopni w domu, na dworze ze 35, wieczorem wyszykowalismy sie wszyscy , spakowalismy wozek do auta i chcielismy pojechac 10 km nad wode, oczywiscie Mateuszek bez czapki, bo po pierwsze strasznie poci mu sie główka ( co jest nie dziwne w taka pogode) po drugie wkurza sie jak mu nakladam czape,ona odrazu ze powinnam mu spodenki nalozyc, bo jak dziecko w samym bodziaku , bez czapki, ze jestesmy nie odpowiedzialni, ze ja nie powinnam nigdzie jechac , tylko siedziec w domu, ewentualnie w ogródku, bo to takie małe dziecko.Jakby uslyszala ,ze wybieram sie nad morze, tak jak np Karolca z Ewelinka to by chyba zawału dostała.Troche jej nagadałam, ale stwierdzilam ,ze mój Tz najlepiej przywoła ja do porzadku.

Dzis zamknełam drzwi i nawet jak bedzie pukac to jej nie otworze, bo jak przychodzi to mi tylko dziecko budzi.

Joanaros Mateusz spi w body w krótkim rekawem.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-07-03 o 11:04
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:04   #3298
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Zakladam zakladam taki z rekawkami jest jeszcze za duzy na nia, a mam taki co na caly brzuszek siega i i tak Julka cala sie upacka

Desia, wspolczuje problemow z jedzeniem Viki - oby przejsciowe a nie jak u nas- juz 4 tydzien wlasnie jestem po poltoragodzinnej walce z Julka o sniadanie, plakal ze glodna i zasysala smoka ale po lyku czy dwoch wypluwala z placzem - z butli lecialo nawet samo, ale nie umiala jesc. Jak posmarowalam dzisla kilka razy zelem i dalam globulki homeopatyczne to dopiero umiala zjesc ok 120ml... Teraz na karmienie o 13 dostanie jablko z bananem, jak sie uda to popije mleczkiem, jak nie to nie. Stwierdzilam ze powoli jej bede zamieniac posilki mleczne na kaszki, deserki i obiadki, bo inaczej chyba nie da rady. Jeszcze bede ja obserwowac.

Dziecko mi zasnelo niecala h temu, udalo m isie kuchnie ogarnac i pomyc butelki ... ciekawe jak dlugo mala jeszcze pospi....
No tez mam nadzieje ze to przejdzie
Tym bardziej ze tyle co 2 miesiace dopiero i nie bardzo mozna co innego dawac.
Oby pospala
Ja uciekam, odezwe sie wieczorkiem
Milego dnia!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-03, 11:06   #3299
emigra
Zakorzenienie

Co do zalecen zywieniowych to uwazam jak Desia i Konia - po cos sa ale tez trzeba obserwowac swoje dziecko i radzic sie zaufanego lekarza.

Julka jak dostawala jablko wczesniej (zawsze byly to gora 3-4 lyzeczki i raz na kilka dni) to mimo ze brzuszek jej nie bolal, nie wymiotowala, nie plakala, kupki szly i apetyt byl lepszy to np kupka jak szla to na poczatku byla bardzo ciemna a dopiero reszta byla 'normalna' z koloru i lekarz mowil ze to oznacza ze uklad pokarmowy nie do konca jest jeszcze gotowy na trawienie jabluszka, ale zebym podawala jak podaje raz na kilka dni i czekala, chyba ze pojawia sie objawy typu bol brzucha itp No i dopiero od jakis 3 tygodni kupa po jablku jest odpowiednia.
3270g, 47 cm
Stary 2012-07-03, 11:07   #3300
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
czesc

u nas nocka super, Mateuszek usnal o 21, obudzil sie o 5 i pospalismy do 8-30.

Wczoraj znowu mialam spięcie z teściowa, co za wstretna baba, bo inaczej nie moge powiedziec, dzis porozmawiam z TZ, ze ma jej powiedziec, zeby sie nie wpieprzała do nas i do tego co robimy z dzieckiem, bo mam juz tego dosc.
Wczoraj taki upał, 27 stopni w domu, na dworze ze 35, wieczorem wyszykowalismy sie wszyscy , spakowalismy wozek do auta i chcielismy pojechac 10 km nad wode, oczywiscie Mateuszek bez czapki, bo po pierwsze strasznie poci mu sie główka ( co jest nie dziwne w taka pogode) po drugie wkurza sie jak mu nakladam czape,ona odrazu ze powinnam mu spodenki nalozyc, bo jak dziecko w samym bodziaku , bez czapki, ze jestesmy nie odpowiedzialni, ze ja nie powinnam nigdzie jechac , tylko siedziec w domu, ewentualnie w ogródku, bo to takie małe dziecko.Jakby uslyszala ,ze wybieram sie nad morze, tak jak np Karolca z Ewelinka to by chyba zawału dostała.Troche jej nagadałam, ale stwierdzilam ,ze mój Tz najlepiej przywoła ja do porzadku.

Dzis zamknełam drzwi i nawet jak bedzie pukac to jej nie otworze, bo jak przychodzi to mi tylko dziecko budzi.

Joanaros Mateusz spi w body w krótkim rekawem.
No i na tym przykladzie mozna wyjsc z zalozenia, ze my bylismy tak przegrzewani i nic nam nie jest
A jednak wiemy juz i sa zalecenia ze nie nalezy dzieci przegrzewac

Tynka - wspolczuje, nie wiem jak mozna tak sie wtracac!
Niech tz ja ustawi do pionu!

Viki 28.04.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości