|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Szymonek skonczy za 6 dni 4 miesiace. Cytat:
Dziekujemy za komplementy W domku juz go do body rozebralam![]() Mysle o lence, jak tam sie czuje jak jej kregoslup... ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Zia cudna ta Twoja Malenka ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- tikki zgadzam sie z konia, filmik wzruszajacy...bedziesz go nie raz ogladala ze łzami w oczach. Ja mam zdjecie Filipa zaraz po porodzie jeszcze w tej mazi i tez jest wyjatkowe i jak jestem na tego urwiska czasem zła bo mnie nie slucha wtedy ogladam te zdjecia jak byl maleńki
|
|
#3272 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() No i przesypia całe noce od kiedy skończyła pierwszy miesiąc chyba ![]() Cytat:
Słodki Filipek Zia co do tego BLW to właśnie ja mam podobne odczucia jak Konia. Niby popieram takie uczenie samodzielności dziecka i to jako formę zabawy ale właśnie przeraża mnie to ile czasu musi to zajmować, bałabym się udławienia, poza tym w wypadku Gabi już odpada bo jak już pisałam teraz jej już rozszerzam dietę a na razie nie byłaby w stanie nawet siedzieć przy stoliczku ![]() Ale jak będzie starsza to raczej właśnie tak będzie się uczyć samodzielnego jedzenia.No i tak jak Konia pisze, te zdjęcia zapaćkanych dzieci to grubo przesadzone są raczej. Nawet Gabi ładniej je, czasem troszkę wypluje ale nie tak żeby wszystko dookoła było ubabrane jabłuszkiem czy czymś innym :P Miłego dnia ![]() Jeszcze Wam chciałam napisać z tym glutenem odnośnie tego że niektórzy to się nie przejmują ![]() Bo moja teściowa była strasznie zdziwiona że dopiero teraz zagęszczam Gabi jedzonko bo ona swoim syną taką papkę gotowała już chyba od drugiego miesiąca z utartej bułki i mleka od krowy I wyrosły chłopy zdrowe i silne i nie chorują i zero alergii A my teraz się tak trzęsiemy nad dzieciaczkami
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2012-07-03 o 07:16 |
||
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Melduje sie cala i zdrowa z nad morza ![]() Ewelince zmiana klimatu bardzo pasuje. Dostala na lyzeczce sok z nektarynki. Jej, jak jej smakowalo. Czekala na wiecej. Na plazy byla para z maluszkiem... I zastanawialam sie czy moja cora jest taka duza i silna czy co. Pytalam ile ma tamten maly no i tez 3 miesiace. Ale glowka jeszcze mu sie kiwala i taki byl slabiutki. Plza tym mimo lekkieko wiatru bylo bardzo goraco na plazy, ze Ewelinka lezala w namiocie plazowym w samym pampersie a tamten maluszek polspiochy, dlugie body i czapka. W namiocie pewnie neszcze kocyk mial. Wiekszosc dnia spedzamy na swiezym powietrzu ![]() pozdrawiam wakacyjnie
|
#3274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bawcie się dobrze
|
|
|
|
|
#3275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas nocka z jedną pobudką więcej a potem była taka burza że jakbym była sama w domu to chyba bym zeszła na zawał ![]() Karolca takim to dobrze miłej zabawy na wakacjach---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
oczywiście Pani nie kazała jej tak jeszcze podnosić ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
Jakbym widziała że mu szkodzi to co podaję to na pewno bym przestała
|
||
|
|
|
#3276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak będziemy mieć wnuki to całkiem jeszcze inne będą zalecenia pewnie. Żeby nie było, wiem że we wszystkim należy zachować umiar i wiadomo że bigosu 5 miesięczniakowi się nie daje ![]() ![]() No i znalazłam o glutenie, faktycznie teraz się okazuje że jednak lepiej wcześniej wprowadzać, już w 5. miesiącu według tego artykułu :wow: http://www.rodzice.pl/niemowle/rozsz...ewolucja!.html
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2012-07-03 o 08:26 |
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Andrea przespała tej nocy 2 karmienia
. Położyła się spać o 18.30 a wstała dopiero o 3.20 . Oczywiście ja musiałam o 2.00 iść do kuchni odciągnąć trochę pokarmu, bo myślałam, że mi pierś pęknie jak balon . Oczywiście o 3.20 jak Mała wstała na jedzenie to znów była twarda . Później pobudka o 6.20 i już koniec spania. Moja pobudka o 5.00 i znowu ściąganie, bo napęczniała druga pierś.Wyspałam się tej nocy jak nigdy . Rewelacja . Tylko wolę jak Andrea trochę śpi w ciągu dnia niż całą noc .Przez tą moją niezdecydowaną Andrejcię mam nawał co 2. dzień. Raz je co godzinę, raz przesypia 7h .Konia, Aguśka :dziękuję: za pochwały filmiku . Aguśka, na pewno milion razy go jeszcze pooglądam Wczoraj oglądałam "mała wielka miłość" i miałam łzy w oczach na końcówce. Przypomniało mi się jak mnie podłączali do KTG . Wspominanki mi się włączyły.Aaaa czy Wasze dzieci ziewają na głos? Bo moja Andrea jak ziewa to robi "kkkkkkhkgggg" |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo się cieszę ![]() Gabrysia ziewa na głos często, zawsze mnie i męża to okropnie śmieszy z tym że ona się tego nie boi i brzmi to tak aaaaaaghhhhhhhhh a potem zwykle mlask mlask I fajnie wszystko papuguje ostatnio i łączy sylaby W niedzielę to w ogóle przechodziła samą siebie. Mąż ją nosił na rękach i cośtam gugałą z nim i rozmawiała i on w pewnym momencie mówi "będzie spokój" a ona na to okhuuuj A wieczorem ciocia z nią rozmawiała i pyta jej "damy wujkowi w dziub" a Gabi 'dziuuuub' Nie wiem jak się jej udaje to ![]() No ale gdzieś czytałam że w tym wieku dzieciaki mają etap naśladowania właśnie
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2012-07-03 o 08:46 |
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Hej .. u nas jakoby masakra, wczoraj mala mi dala tak do wiwatu ze szok. Noc masakra, obudzila sie o 3 ne jedzenie, zjadla moze z 40-50 ml i przysnela, wiec nie zmuszalam jj do jedzenia ale co chwile sie wybudzala i tak do rana ... a jak smoczek wypadl to byl krzyk na caly blok
chyba od 6.30 godzine mi sie udalo przespac, maz posprzatal mi salon i pojechal do pracy. Tez pewnie wykrecony chodzi choc nie zarejestrowal marudzenia malej od 3 do 6 to moze mu z tym lepiej Julka kaszki wcina ze az milo patrzec i krzyczy na mnie jak sie ociagam z podaniem jej pelnej lyzeczki no i jak Julka je to niestety pasuje do zdjec zapackanych dzieci, bo jedzenie jest wszedzie - na calej buzi, na wlosach, na raczkach, ubraniu Podejrzewam ze u nas ciag dalszy skoku bo mala ciagle chce zebym przy niej siedziala, nie musze sie z nia bawic ale musze byc obok tak zeby mnie widziala
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3280 | ||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Ale jestem nie wyspana,a wszystko przez to,ze dawno nie patrzylam czy sa nowe odcinki "Bones" w internecie i okazalo sie ze mam zaleglosci,wiec wczoraj kilka obejrzalam i ani sie spostrzeglam jak byla 2 w nocy.No a Eryk dzien rozpoczal o 7,a o 5 bylo jeszcze karmienie. Cytat:
Pewnie,ze bylo inaczej i wszyscy zylismy. Ja sie troche obawiam wczesniej cos wprowadzic,bo nie ma pewnosci jak Maly zareaguje.Bo gdyby cos bylo nie tak to mialabym wyrzuty sumienia.Ale mysle,ze jak skonczy 4 miesiace to zaczne mu powoli wprowadzac.Nawet w Jezyku niemowlat jest napisane,ze jak dziecko jest duze to mozna wczesniej zaczac,a Eryk w wieku 10 tygodni ma juz 6500,wiec duzy chlop z niego. Cytat:
Ja przy Wiki robilam jak zalecali,tzn karmilam piersia do 6 miesiecy,potem rozszerzalam diete.Bardzo chetnie jadla i wszystko jadla,a potem zaczelo sie to zmieniac i od kiedy skonczyla 2 lata byla straszny niejadek. Teraz czytalam tez,ze duzy wplyw(jak karmi sie piersia) ma to co mama je.I dobrze jesc wszystko(teraz tak robie,a przy Wiki mialam bez sensu diety) bo wtedy prawdopodobnie dziecko tez bedzie wszystko lubilo. Cytat:
Tez czytalam,ze teraz tak wczesnie.Mi to kazali przy Wiki jakos od 10 miesiaca chyba dopiero.Tak mi nagadala pediatra,ze jak Wiki miala 9 miesiecy i ciotka dala jej biszkopcik to prawie bym ja pobila za to ![]() No,ale pierwsze dziecko,przewrazliwiona bylam... Cytat:
Eryk tez tak ziewa U nas robi sie pogoda.Sloneczko swieci od rana,brak chmur,mam nadzieje ze sie utrzyma i jakis park dzisiaj zaliczymy.Nie cierpie przesiadywac w domu,ale gdzie mozna chodzic jak ciagle leje
|
|
#3281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę udanego wypoczynku ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() ja dziś nie wyspana bo nocka okropna nie dość że duszno to Oskar budził się o 22, 24, 2 nie spał do 3.30 i ja przez to też , potem pobudka o 5 i do 6.30 znów nie spał - drzemka do 7 i już od tej pory nie śpimy. A i muszę się pochwalić dzisiaj Oskar zaśmiał się na głos , krótko bo krótko ale zawsze coś ![]() No i pierwszy raz od x czasu leżąc na brzuszku podnosił ładnie główkę bez płaczu i próbował się przeturlać na plecki ![]() Zmykam na dworek póki jeszcze tego upału nie ma |
||
|
|
|
#3282 |
|
Gang Iren
|
No to super,ze Julci tak kaszki smakuja,teraz pewnie sie zaokragli na nich,bo ona szczuplutka.A sliniaczkow nie uzywacie do jedzenia?Ja kupilam Erykowi juz z mysla na przyszlosc takie z rekawkami sliniaczki.
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ależ jestem niewyspana Ranek zaczęłyśmy od kupy po 10 dniach ![]() Jak ubieracie do spania wasze dzieciaczki w ten gorąc? Długi rękaw czy krótki? |
|
|
|
#3284 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
My tez juz mamy za soba pierwszy smiech na glos.Pierwszy raz jakis tydzien temu byl.Potem probowalam go rozsmieszac i nic,a wczoraj znowu sie smial glosno i to kilka razy.On lubi jak go laskocze i tarmosze po brzuszku,wtedy chichra sie i nadstawia ten brzuszek,wypina go.Taki maly madrala ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- U mnie jak byly upaly to ubieralam na krotko,w bodziaka albo rampersa i cieniutenki kocyk,a i tak Eryk byl spocony.
|
|
#3285 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą ona teraz cały czas w śliniaku chodzi takim bez folii i tylko jej wymieniam bo się strasznie ślini i inaczej bym ją musiała przebierać po 5 razy dziennie a nie lubi przebierania. A tak to śliniak myk ściągam zakładam nowy i jest gites ![]() Cytat:
Ja na noc ubieram Gabi długi rękaw bo u nas w domku nocą jest chłodek i jak ją raz ubrałam na krótko to wszystko zimne miała w nocy jak się przebudziłam i sprawdziłam. Ale jakby było w domu w nocy ciepło tak jak w dzień to bym na krótko ubierała ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3286 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do dzieciaczkow wychowywanych kiedys i teraz albo na wisach i w miescie, to oczywiscie ze sa roznice, ale to temat rzeka, dla przykladu nasze mamy tez nie chodzily na kontrole do ginka co 3 tygodnie jak byly w ciazy , moja cale 9 m-cy i podczas karmienia kopcila mocne albo nawet i popularne i teoretycznie nic mi nie jest (niby), tak wiec do mnie takie argumenty nie trafiaja Genaralnie to mysle ze po cos i skads sie te zalecenia biora i jestem swiecie przekonana ze ktos kto nad tym siedzi dochodzi do jakichs wnioskow z troski o nasze dzieciaczki ![]() Tez uwazam ze nie ma co przesadzac, ze jak dziecko dostanie jabluszko czy cos troszke wczesniej niz zalecaja to nic wielkiego sie nie stanie, ale robilabym to tylko jesli mi lekarz zaleci albo jakbym widziala ze dziecko tego potrzebuje. Nie mozna popadac w zadne skrajnosci. Wiem ze wiesz o co mi chodzi Aguska Cytat:
Wypoczywajcie! Cytat:
Podpinam sie pod mamy dzieci, ktore nie chca jesc, Viki od wczoraj je mi o polowe mniej Cytat:
Ubieram generalnie tak jak siebie, jak spi tylko to przykrywam czyms ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() Zartuje sobie bo wiem ze lubisz ciuszki kupowac
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ubieram Andreę na noc w krótki rękawek, ale półśpioszki, bo ona ma zawsze stópki zimne
. Jeszcze nigdy nie była spocona.
|
|
|
|
#3288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ubieram w krotki rekaw wtedy. Karolca to superancko ze fajnie na wakacjach - udanego pobytu kurcze jeszcze w tym roku nie bylam nad morzem a mamy tylko godzinke samochodem, ale pogoda taka do kitu w tym roku. od jutra Tz ma 2 tyg urlopu - ale ma padac caly tydzien Emigra u nas to samo - Hania ciagle musi miec mnie na oku i na rekach ciagle chce byc, a jeszcze niedawno nawet za bardzo nie chciala byc noszona. Evcia pisalas o zielonych kupkach Laurki, u nas tez byly zielone, ze sluzem i na dodatek z nitkami krwi, badanie kupki nic nie wykazalo, kupek zielonych juz nie ma, nie bolal ja wtedy brzuszek. teraz zielonkawe kupki sa czasami jak zjem za duzo salaty albo szparagow. no ale Ty karmisz mm juz tylko wiec to co jesz nie wchodzi w gre. mi tutejszy znachor (ale on to akurat jeszcze jest ok w porownaniu do tych innych tutaj czarownikow) powiedzial ze zielona kupka czasami moze byc powodem tego ze dziecko za malo pije. witajcie u nas nienajgorzej poki co, po 2 dwoch mega marudnych dniach (matka bez obiadu, nieumyta itd itd), dzis w koncu mam troche czasu bo Hania znow polubila hustawke (3 dni jak sie ja w nia kladlo to byl wrzask) i spi juz w niej 1,5h, wiec sie ogarnelam. nocka typowa dla nas - ale lepsza od poprzedniej, nie bylo wybudzania sie z przerazliwym placzem, dwa karmienia na spiocha na lezaco i od 6:30 na nogach. wczorajszy wieczor byl dla mnie kryzysowy, na Hanie nakrzyczalam (pozniej ryczalam przez to) bo ona niczemu niewinna ze zasypiac sama nie potrafi, na siebie krzyczec powinnam. Tz wrocil dopiero po 19 z pracy, ale zrobil sobie tylko na grillu jedzonko i siedzial z nami w sypialni, Hania zasnela mi na rekach na cycku i po jakims czasie odlozylam do lozeczka a ona w ryk i po spaniu, wiec wymieklam, bo plecy juz mnie tak bolaly. wiec juz mi bylo wszystko jedno i polozylam ja obok siebie i dalam cyca i Hanki nie bylo z zegarkiem w reku po 2minutach ![]() Tz lezac na lozku z nami zaczal szukac w necie info o Tracy Hogg ze moze by do nas przyjechala i pomogla Hanie odzwyczaic od zasypiania z cyckiem, ale mowie mu ze ona nie zyje juz kilka dobrych lat (miala 44lata i zmarla na raka w 2004r) i ze pewnie nie byloby nas na nia stac ....i fakt nie byloby bo brala 15 000 dolcow za 3 tyg pracy![]() ale przypomnialam sobie polozna ktora przyszla do nas na drugi dzien po moim i Hani powrocie do domu, starsza pani, bardzo pozytywna, emerytka juz - ale ze lubi swoja prace wiec kilka dni pracuje jeszcze i tyle rzeczy mi wtedy przez godzine pokazala ze bylam w szoku i Tz mowi do mnie wczoraj a nie pamietasz jak mowila ze pomaga czasami ludziom z dziecmi w roznych problemach? - nie pamietam bo bylam w amoku poporodowym jeszcze ![]() wiec musze zdobyc kontakt do niej i zapytac czy do nas moze tez wpasc i cos doradzic na to zasypianie z cycem..mam nadzieje ze nie bierze 15k dolarow
|
|
|
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze kobietka Wam pomoze
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Monia oby Hania z tego szybko wyrosła
|
|
|
|
#3292 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Fajne byly,jeden z dinozaurem,drugi w samochody.Ale fakt tez,ze sie przydadza. I mialam na razie nie kupowac nic z ciuszkow,bo mam duzo za duzo,ale dostalam kupony rabatowe do Matalana,no i musze,bo duza oszczednosc na nich jest.Co prawda moglabym kupic cos sobie,ale pewnie jak zwykle wejde w dzial dzieciecy i nakupuje Erykowi i Wiki
|
|
#3293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ze sie przydadza to swoja droga Wiem jak to jest ja zawsze tez mam zamiar kupic cos sobie a konczy sie w dziale dzieciecym
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej no to napisałaś to co ja chciałam napisać, a dziękuję Ktoś nad tym mądrzejszy siedzi niż ja i dlatego uważam,że należy to zdanie brać pod uwagę przy postępowaniu z dzieckiem.Skoro jak dzieci chorują to idę do lekarza, bo uważam,że się na tym lepiej zna , to to się nie zmienia ,jeśli chodzi o inne rzeczy, słucham co mówią też w innych kwestiach. To ,że mój kuzyni ze wsi Zdzisiu i Rysiu nie są chorowici nie znaczy ,że inne Ryśki nie są chorowici przez jakieś tam błędy żywieniowe.A to czy my jesteśmy zdrowym pokoleniem to też dla mnie wątpliwe i nie wiemy ile w tym winy błędów w żywieniu popełnionych przez nasze mamy, bo potem się jeszcze wiele spraw nakłada na ogólny stan.Nie wiem też jaki mieliby interes w tym naukowcy ,żeby nie kazać podawać schabowych od wczesnych miesięcy ![]() W sprawie glutenu to myślę,że takie badania nad tym wpływem czasu wprowadzania a celiakia to trwają latami, to są badania na dzieciach , wydaję mi się ,że to bardzo trudne obserwacje są, no i jeśli doszli do tego,że coś jest lepsze to mnie nie dziwi ,że zmienili zalecenia Ale najważniejsze w tym wszystkim jest słowo ZALECENIA i tak każdy zrobi jak uważa. A tak ogólnie to Zaraz podczytam resztę, bo wlaśnie dyskusję ożywioną z Mamą prowadziłam o karmieniu dzieci
|
|
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki z rekawkami jest jeszcze za duzy na nia, a mam taki co na caly brzuszek siega i i tak Julka cala sie upacka Desia, wspolczuje problemow z jedzeniem Viki - oby przejsciowe a nie jak u nas- juz 4 tydzien Dziecko mi zasnelo niecala h temu, udalo m isie kuchnie ogarnac i pomyc butelki ... ciekawe jak dlugo mala jeszcze pospi....
|
|
|
|
#3296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() u nas nocka super, Mateuszek usnal o 21, obudzil sie o 5 i pospalismy do 8-30. Wczoraj znowu mialam spięcie z teściowa, co za wstretna baba, bo inaczej nie moge powiedziec, dzis porozmawiam z TZ, ze ma jej powiedziec, zeby sie nie wpieprzała do nas i do tego co robimy z dzieckiem, bo mam juz tego dosc. Wczoraj taki upał, 27 stopni w domu, na dworze ze 35, wieczorem wyszykowalismy sie wszyscy , spakowalismy wozek do auta i chcielismy pojechac 10 km nad wode, oczywiscie Mateuszek bez czapki, bo po pierwsze strasznie poci mu sie główka ( co jest nie dziwne w taka pogode) po drugie wkurza sie jak mu nakladam czape,ona odrazu ze powinnam mu spodenki nalozyc, bo jak dziecko w samym bodziaku , bez czapki, ze jestesmy nie odpowiedzialni, ze ja nie powinnam nigdzie jechac , tylko siedziec w domu, ewentualnie w ogródku, bo to takie małe dziecko.Jakby uslyszala ,ze wybieram sie nad morze, tak jak np Karolca z Ewelinka to by chyba zawału dostała.Troche jej nagadałam, ale stwierdzilam ,ze mój Tz najlepiej przywoła ja do porzadku. Dzis zamknełam drzwi i nawet jak bedzie pukac to jej nie otworze, bo jak przychodzi to mi tylko dziecko budzi. Joanaros Mateusz spi w body w krótkim rekawem.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-07-03 o 11:04 |
|
|
|
#3298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tym bardziej ze tyle co 2 miesiace dopiero i nie bardzo mozna co innego dawac. Oby pospala ![]() Ja uciekam, odezwe sie wieczorkiem Milego dnia!
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zalecen zywieniowych to uwazam jak Desia i Konia - po cos sa
ale tez trzeba obserwowac swoje dziecko i radzic sie zaufanego lekarza. Julka jak dostawala jablko wczesniej (zawsze byly to gora 3-4 lyzeczki i raz na kilka dni) to mimo ze brzuszek jej nie bolal, nie wymiotowala, nie plakala, kupki szly i apetyt byl lepszy to np kupka jak szla to na poczatku byla bardzo ciemna a dopiero reszta byla 'normalna' z koloru i lekarz mowil ze to oznacza ze uklad pokarmowy nie do konca jest jeszcze gotowy na trawienie jabluszka, ale zebym podawala jak podaje raz na kilka dni i czekala, chyba ze pojawia sie objawy typu bol brzucha itp No i dopiero od jakis 3 tygodni kupa po jablku jest odpowiednia.
|
|
|
#3300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jednak wiemy juz i sa zalecenia ze nie nalezy dzieci przegrzewac Tynka - wspolczuje, nie wiem jak mozna tak sie wtracac! Niech tz ja ustawi do pionu!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

o Niego 

. Oczywiście ja musiałam o 2.00 iść do kuchni odciągnąć trochę pokarmu, bo myślałam, że mi pierś pęknie jak balon

no i jak Julka je to niestety pasuje do zdjec zapackanych dzieci, bo jedzenie jest wszedzie - na calej buzi, na wlosach, na raczkach, ubraniu

....i fakt nie byloby bo brala 15 000 dolcow za 3 tyg pracy