|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
hehehe ja też ciągle becze bez powodu i czasem mnie to wkurza
![]() normalnie ze mnie twarda baba a tu proszę co do śledztwa w sprawie incydentu kolonijnego to niestety nie idzie się dogadać z dzieciakami,brak zasięgu albo nie odbierają więc pewnie coś musi być na rzeczy jesteśmy za to w kontaktcie z wychowawcami, którzy uspakajają, no zobaczymy, mam nadzieję,że dziś poznam prawdę ponoć dziewczynka dostała ostrzeżenie idę zjeść śniadanko- kupiłam wczoraj bryndze bokeh- to fajny pomysł bo okolice piękne, jeśli tylko potrafisz współżyć z innymi domownikami to czemu nie, będzie Ci raźniej ja akurat jestem typem człowieka co potrzebuje intymności w strefie mieszkania i ciężko mi iść na kompromisy- teraz mieszkam z teściową ![]() nie jestem w stanie znieść faktu,że łazi mi po pokoju pod moją nieobecność- to są wszystko bzdury ale hehehe ja sobie z tym nie radzę, choć ją bardzo lubię i szanuje ot,taka przypadłość charakteru a z drugiej strony jak sobie przypomne jak mieszkaliśmy chwilę zaraz po porodzie, to gdyby nie ona nie małabym nawet jak się wykąpać- była wsparciem nie ma co ja mam znajomą, która całe życie mieszkała w domu w kilkanaście osób, dziecko spłodzili po cichu podczas kąpieli ![]() potem jej mąż kupił śliczne mieszkanko no i ona dostała ciężkiej depresji bo nie potrafiła się w nim sama odnaleźć- w kupie raźniej
|
|
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
Ja b. mało udzielałam się na poprzednim wątku, ale cały czas jestem z Wami gdyż maluszek był odwrócony pleckami. Dzisiaj znów idę na usg bo tylko jeszcze przez 5 dni można odczytać przezierność. Potwierdzam dane Tak i witam się swoim imieniem -jestem Agnieszka Pozdrawiam wszystkie mamusie- te zabiegane i te już na wakacjach
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O mamy ten sam termin ) Co prawda, w piątek na usg mi wyszło ze dzidzia może wyjśc na świat 03.01. no ale... ) I co do samochodu.... O rany, nie jestes sama!! moj TŻ też ma świra na tym punkcie, chcemy sprzedać albo zamienić samochód i teraz non stop allegro. Zjedz coś przed USG ja zjadłam i dzidzia tak fajnie się wierciła ze ojoj będzie dobrze
|
|
|
#94 |
|
BAN stały
|
Cześć dziewczynki
Jejku ale mnie burza obudziła. Leja i grzmi...bleeh. Tak bym sobie jeszcze dzisiaj pospała, ale nie mogę A jutro muszę iść w końcu zrobić badania - bo też ciągle to odkładam !
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Hej
ja też mało się udzielałam w poprzednim wątku oczywiście z braku czasu ale cały czas Was czytam, przynajmniej staram się być na bieżąco Dla mnie termin porodu zmienił się z 18 na 14 stycznia, OM - 10.04.2012 W przyszłym tygodniu mam wizytę i troszkę się denerwuję zresztą jak przed każdą wizytą. Miłego dnia dziewczyny ![]() TAK |
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
Halo
![]() nie było mnie 3 dni bo mi net siadł a Wy już brniecie w II części Więc potwierdzam swoje dane TAKAgula, bardzo ładnie zrobiłaś pierwszą stronkę
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ja z rana poszłam zrobić badania, i zostawiłam w laboratorium 107 zł
(( a to dopiero początek a wizyta dopiero na następny piątek, już nie mogę się doczekać ...
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój pies strasznie się boi burzy, dzisiaj jak sią kąpałam to chciała do mnie wskoczyć pod pryszic ![]() bidulka, jakaś taka nerwowa chodzi więc chyba jeszcze burza nie przeszła |
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę się zdenerwowałam. Miałam powtórzyć badanie glukozy w osoczu krwi. Za pierwszym razem mi wyszło 96. (norma niby od 60 - 100) Lekarz stwierdził że trochę wysoko. Tym razem pilnowałam się bardzo, nic słodkiego, kolacja o 20, badanie 10.30, a tu wynik 93
Ciekawe co powie lekarz. Jak wam wyszła glukoza dziewczyny?
|
|
|
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wyszło 66 a napisane było że norma 65. Ale wynik ok. Hmm no nie wiem ciekawa jestem co lekarz powie.. dobrze będzie Kurcze, ja to w nocy taka głodna byłam ze musiałam kanapke sobie zrobic.. a zawsze kolacyjka o 18/19 ach... hehe teraz to przeważnie kolacje jem o 20.30 ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat z artykułu dr Anny Wójtowicz dot. cukrzycy ciążowej: "Jeśli stężenie glukozy przekracza 125 mg/dl to należy rozpoznać cukrzycę ciążową. Natomiast wartość poniżej 100 mg/dl jest wynikiem prawidłowym". Nie Martw się na zapas bo to nie sprzyja ani Tobie ani dzieciaczkowi.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-07-03 o 10:13 |
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah to niezły aparat ale wiesz moja ma tak od niedawna, wcześniej było ok ostatnio jak była taka straszna burza ( ja też się boję jak diabli ale lubię ) to moja sunia piszczała w nocy i z mężem wstaliśmy do niej i nosiliśmy ją na rękach jak niemowle bo była taka zdenerwowanaw końcu usnęła ![]() a tak to brytana zgrywa przy ładnej pogodzie |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się na nowym wątku
W poprzednim nie udzielałam się za bardzo, ale postaram się to zmienić ![]() Agula, śliczny tekst na początek. Aż się wzruszyłam. Mogłabyś mnie dopisać do listy? Iwona (27 lat) OM 22.04. termin 27 stycznia A może wysłać Ci to na PW??hope01, współczuję takiego przeżycia Ludzie to wstydu nie mają Cytat:
![]() Dziewczyny, kiedy zwykle zanikają mdłości i wymioty. Czytałam, że w okolicach 11 tc. Ja jestem w tym tygodniu i d**a Dzień w dzień rozmowa z niedźwiedziem No i jeszcze ja mam prawie zawsze ataki jak jestem naczczo i wymiotuję żółcią z domieszkami krwi To normalne? ? Okropne |
|
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
W koncu i ja wysłałam swoje zdjęcia na naszego maila, uznałam że czas się bliżej zaprezentować bo teraz będę miała więcej czasu żeby się udzielać tutaj
![]() Któraś z Was w I części wątku pisała że będzie rodziła w Białymstoku u Arciszewskich ( http://www.arciszewski.pl/ ) czy mi się wydawało? Ja też tam zamierzam rodzić jak wszystko dobrze pójdzie.
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Ja na szybciocha dołączam, bo czasu przy necie mało! Sub. I buziaki z Suwalszczyzny!
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
AniolekKB:
Przed wstaniem zjedz coś - krakersa, kilka paluszków. Naprawdę pomaga
|
#108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
a brzusio malutki narazie ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- ja dziś od 7.30 wzięłam sie za pieczenie torta bo jutro nasza 3 rocznica ślubu... ale nie wiem jak go skończę na tym 35 stpniowym upale (w cieniu).... |
||
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mmmmm a jaki smak robisz zjadłabym A ja zaraz się biore za ogarnianie mojej szafy....
|
|
|
#110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A brzuszek rzeczywiście mały na razie, jak ktoś nie wie że jestem w ciąży to nie widzi na razie. Ale u każdego rośnie w innym tempie. Może i dobrze że wolniej bo 25 sierpnia czeka mnie świadkowanie na ślubie i weselu u przyjaciół więc może jeszcze mega bambra nie będę miałaA z tym tortem to współczuję, skwar dzisiaj niesamowity, oddychać nie ma czym. Ja mam też niedługo 3 rocznicę ślubu (za 2,5 tygodnia) Jaki torcik robisz?
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-07-03 o 10:55 |
|
|
|
|
#111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ja ani razu nie wymiotowałam, ale za to mam non stop 24-godzinne mdłości, czy to rano, czy w dzień, czy w środku nocy wstanę na siku, zawsze mi jest niedobrze czasem bym chyba wolała zwymiotować, może by ulgę przyniosło. A tak to mnie tylko nachodzi do wymiotów, boli brzuch i przełyk.Cytat:
uwielbiam piec i gotować Ale rzeczywiście w taki upał ciężko może być z masą. Szkoda, ze już zaczęłaś bo mogłaś zrobić lodowy - mrożony, albo zwykły sernik na zimno z jakimiś super dodatkami, czy mnóstwem owoców na wierzchu |
|
|
|
|
#114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Onaella, suwaczki Ci nie działają
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
a no wiem właśnie, wczoraj skasowałam ślubne niechcący i nie umiem już ich zrobić
![]() chyba za dawno nie miałam z wizażem do czynienia ![]() dziewczyny wiecie o co chodzi z tymi dzieciaczkowymi suwaczkami ? Chodzi mi o ten gdzie bobo sobie pływa
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to czekam na zdjecie ![]() Cytat:
Cytat:
to lece ogladac ![]() ja dzis w ten upal to ani pisac nie mam za bardzo sily ...
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też bardzo lubię gotować i piec - torty w szczególności zapraszam do galerii moich tortów, które robiłam na zamówienia www.slodkiefantazje.flog.pl
Teraz robię zwykły tort bo nie mam sił na wymyślanie- masa jedna śmietankowa z rodzynkami moczonymi w alkoholu, a druga capuccino o smaku brandy Mężowi napewno posmakuje bo łasuch z niego
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię piec
Tzn inaczej - wpadam w takie fazy pieczenia i niepieczenia. Teraz zupełnie nie mam na to ochoty, no i na jedzenie słodkości też Np. to ciasto bardzo mi smakowało: http://lakierowo.blogspot.com/2012/0...iasto-ala.html ale teraz bym nie przełkneła
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

gdyż maluszek był odwrócony pleckami. Dzisiaj znów idę na usg bo tylko jeszcze przez 5 dni można odczytać przezierność.
)
A jutro muszę iść w końcu zrobić badania - bo też ciągle to odkładam !

Ciekawe co powie lekarz. Jak wam wyszła glukoza dziewczyny?
dobrze będzie

pomyślę nad tym jutro
poszłyśmy do Parku Jordana w godzinnej przerwie i rozmawiam z koleżanką o ciąży i w ogóle, naprzeciwko na ławce siedział dziadek i przysłuchiwał się nam od dłuższego czasu. Zauważyłam, że coś ręka mu dziwnie chodzi. I okazało się, że centralnie przed nami się onanizował, rozumiecie?!