Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-03, 13:55   #151
czarna1001
Raczkowanie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A ja właśnie kupiłam działkę , rekreacyjną będzie gdzie grilla robić a jak wysiadłam z auta to ciuchy musiałam odklejać od siebie ... jest masakrycznie gorąco !!!!!
super fajnie mieć kawałek zielonego gdzie Wy mieszkacie, że u Was tak gorąco? u mnie dzisiaj zimno, nad morzem mieszkamy :P
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
czarna1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 13:55   #152
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
he he, uwielbiam ten styl i jak wrócimy do Pl i zaczniemy budowę domu to już widzę moją wielką kuchnię z jadalnią (salon oddzielnie ) a od kuchni spiżarka ale nie na jedzenie, tylko na moje wszystkie naczynia, formy, blaszki. Uwielbiam rzeczy do kuchni, mam chyba z 7 kompletów filiżanek (ostania miłość - filiżanki, które mają zamiast normalnego uszka skrzydełko aniołka , kupiłam komplet najpierw zwykłej wielkości a kilka miesięcy później w tym samym sklepie były jego miniaturki na espresso ) oczywiście białe .
ogólnie wszystko co do kuchni uwielbiam i kocham miłością bezgraniczną
samych form na tarty mam chyba z 6

także sama rozumiesz
pewnie,że rozumiem, bo mam to samo zboczenie
no i ciągle przesiaduję w sklepach internetowych typu bellemaison villanostalgia itp
hehehe szkoda,że u nas są ceny takie zabójcze
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 13:57   #153
czarna1001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
to samo się tyczy nosidełek zwykłych, też nie powinno się zbyt szybko wkładać

a co do wózka- to spoko, nie zrozumiałam Cię, myślałam,że od razu maluch na rower zabierzesz
a potem pomyślałam- hm w zimie rower i rolki?hmmmm

heheh no aż taką szaloną matką to nie będę a jaki Ty miałaś jogger? sprawdzał się?
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
Stary 2012-07-03, 13:59   #154
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny wiecie, który kod mam skopiować z babystrolgy aby mi działało?

Jak masz podane:
<object width="120" height="180"><param name="movie" value="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&ye ar=2013&month=1&day=11&ba bycount=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&ye ar=2013&month=1&day=11&ba bycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed></object>
to kopiujesz tylko to co na czerwono

i w podpisie wstawiasz [url ]to co na czerwono [/url]
A jeśli chcesz żeby tak jak u mnie pokazywał się Twój tekst a nie adres strony to:
[url =to co na czerwono]Twój tekst [/url]
oczywiście bez spacji!

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2012-07-03 o 14:05
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 14:00   #155
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie,że rozumiem, bo mam to samo zboczenie
no i ciągle przesiaduję w sklepach internetowych typu bellemaison villanostalgia itp
hehehe szkoda,że u nas są ceny takie zabójcze
ja nie mieszkam w Pl, więc ceny mam korzystniejsze. Szkoda, że w Pl całe gospodarstwo domowe jest ciągle tak drogie.
Ja np za ten komplet skrzydełkowych filiżanek zapłaciłam przeliczając na złotówki jakieś 15/20 zł za 6 filiżanek ze spodkami.

Oczywiście nie wszystko mam tańsze, bo np. za mikser zapłaciłam chyba więcej albo porównywalnie, ale biorąc pod uwagę zarobki to i tak lepiej mi tutaj wychodziło.

Dlatego teraz kompletuję wszystko co się da

ILLUSION
dziękuję i już próbuję

14.08.2010
baby

Edytowane przez onaella
Czas edycji: 2012-07-03 o 14:01
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 14:00   #156
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja już nie mogę się doczekać własnej kuchni... ale to jeszcze pare lat hahaha.. u mnie w kuchni grasuje moja babcia(dyktatorka kuchenna lat 81 i za nic w świecie nie chce mnie dopuścić do kuchenki) no ale jej rządy się kończą, nie bedzie mi taka starowinka mówić co mam robić, lubie gotować ale nie przy niej... ostatnio robiłam pierogi to stala mi ciągle nad głową, coś tam mamrotała w końcu powiedziałam jej pare słów i wyszła.. tyle jedzenia co ona marnuje... ojjj załamka normalnie.

Też kiedyś będę miała taki robocik a co!
Tymczasem idę prać dywan moim cudownym odkurzaczem hahah
a moja babacia tak wspaniale gotuje, że na samą myśl mam jezyk do kolan
Stary 2012-07-03, 14:06   #157
LadyWhisper
Zakorzenienie

jadę do mojej mamy bo normalnie nie wysiedzę tutaj

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 14:10   #158
onaella
Zakorzenienie

muszę spróbować tutaj dodać, bo w podpisie się nie chce

BABY

tutaj działa a w podpisie mi wyskakuje, że nie mogę przekroczyć 600 znaków czy coś.

14.08.2010
baby
Stary 2012-07-03, 14:10   #159
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Trochę się zdenerwowałam. Miałam powtórzyć badanie glukozy w osoczu krwi. Za pierwszym razem mi wyszło 96. (norma niby od 60 - 100) Lekarz stwierdził że trochę wysoko. Tym razem pilnowałam się bardzo, nic słodkiego, kolacja o 20, badanie 10.30, a tu wynik 93 Ciekawe co powie lekarz. Jak wam wyszła glukoza dziewczyny?
Ja miałam 99 (norma 74-104), czyli też wysoko, ale w normie. Dziś na wizycie gin powiedział, że jest ok.

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość

Dziewczyny, kiedy zwykle zanikają mdłości i wymioty. Czytałam, że w okolicach 11 tc. Ja jestem w tym tygodniu i d**a Dzień w dzień rozmowa z niedźwiedziem No i jeszcze ja mam prawie zawsze ataki jak jestem naczczo i wymiotuję żółcią z domieszkami krwi To normalne? ? Okropne
Na mdłości nie ma reguły, powinny zniknąć ok. II trymestru, ale są wyjątki. Moja znajoma wymiotowała codziennie do samego porodu, nawet na porodówce musiała zwymiotować!!!! Masakra.
Mnie mdli non stop od 3 tyg. (tylko jak śpię to mam ulgę), ale nie wymiotuję.
To, że wymiotuje się żółcią to jest normalne, gdy jest już pusty żołądek, ale ta krew??? Koniecznie zapytaj lekarza.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj odkryłam, że mdłości nasilają mi się do naciągania w momencie, gdy mam głowę w dół Trudno jednak uniknąć takiej pozycji np. przy myciu zębów

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Co rusz natykam się na negatywne opinie o chodzikach.
Ja też nie planuję jego kupna
Znam opinię nt chodzików, też mówiłam że nie będę kupować, a jednak ostatecznie kupiłam. Wkładałam małą na chwilę i ona była cała happy. Myślę, że jej tym nie zaszkodziłam.

Edytowane przez suzi31
Czas edycji: 2012-07-03 o 14:12
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 14:12   #160
e_vel
Wtajemniczenie

ILLUSION ja też dziękuję za instrukcję
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 14:12   #161
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość
super fajnie mieć kawałek zielonego gdzie Wy mieszkacie, że u Was tak gorąco? u mnie dzisiaj zimno, nad morzem mieszkamy :P

Mieszkam na Podkarpaciu . Grzeje tak od piątku tamtego a dzisiaj to jest masakra, nie mam termometru i nie wiem ile jest stopni ale na pewno powyżej 40 !!!
A działeczkę kupiliśmy bo zawsze fajnie gdzieś wyskoczyć z dala od miasta, u mamy miałam to na co dzień ( na wsi mieszkałam), i będę miała swoje truskawki jak ja oczywiście doprowadzimy do porządku hehe

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-07-03 o 14:30
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 14:15   #162
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ILLUSION ja też dziękuję za instrukcję
evel nie wyskoczyło Ci nic, że masz za długo?

14.08.2010
baby
Stary 2012-07-03, 14:16   #163
eff8
Zakorzenienie

ILLUSION sliczna jestes

piszecie i piszecie dzisiaj

ja dziś znów się zmagam z zaparciami juz bylo lepiej i znowu :/ mam nadzieje ze lekarka mi cos przepisze na to no ale ide dopiero za 2 tygodnie...

zrobilam dzis sphagetti i juz zjadlam ze smakiem

a teraz sie zastanawiam co w taki upal robic z corcia

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 14:16   #164
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a moja babacia tak wspaniale gotuje, że na samą myśl mam jezyk do kolan

Noooo moja tak samo gotuje że achhh i ochhh .... pycha, ale jednak chciałabym też sobie popiec ciasta itd, a tak tylko mogę wieczorami jak ona ogląda dziennik

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 14:18   #165
onaella
Zakorzenienie

powinno działaś

14.08.2010
baby
Stary 2012-07-03, 14:19   #166
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Ja już nie mogę się doczekać własnej kuchni... ale to jeszcze pare lat hahaha.. u mnie w kuchni grasuje moja babcia(dyktatorka kuchenna lat 81 i za nic w świecie nie chce mnie dopuścić do kuchenki) no ale jej rządy się kończą, nie bedzie mi taka starowinka mówić co mam robić, lubie gotować ale nie przy niej... ostatnio robiłam pierogi to stala mi ciągle nad głową, coś tam mamrotała w końcu powiedziałam jej pare słów i wyszła.. tyle jedzenia co ona marnuje... ojjj załamka normalnie.
Nie ma to jak swoja kuchnia. Każdy ma inne przyzwyczajenia i różne sposoby na przygotowywanie jedzenia noi w ogóle samego rozłożenia wszystkich rzeczy w kuchni w konkretnych szafkach czy półkach. Jeszcze jak jest taka różnica pokoleń to podejście też jest inne.
Ja również lubię gotować i cieszę się, że mam swoją kuchnię i robię sobie w niej tak jak mnie się podoba i jak ja uważam bez zbędnych uwag i "dobrych rad" innych osób.

Z tym gotowaniem to u mnie ostatnio często kapusta w różnej postaci. Ostatnio były gołąbki, kapuśniak, bigos. Smak na kapustę i już. Ostatnio zakisiłam też parę słoi ogóreczków takich na najbliższą porę, już je częściowo spałaszowałam. Takie mnie oto smaki dorwały.

Ciasta też lubię piec, czasem nawet eksperymentować, ale ostatnio w ogóle tego nie robię, bo nie jestem w stanie przełknąć nic słodkiego. Jak miałam od samego początku ciąży tak dalej na słodkie nie mam smaku.

Upał okrutny, zero wiatru, ani trawka nie drgnie, ukrop niesamowity, topię się niesamowicie. Na termometrze 34 stopnie. Uff..
Stary 2012-07-03, 14:26   #167
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Nie ma to jak swoja kuchnia. Każdy ma inne przyzwyczajenia i różne sposoby na przygotowywanie jedzenia noi w ogóle samego rozłożenia wszystkich rzeczy w kuchni w konkretnych szafkach czy półkach. Jeszcze jak jest taka różnica pokoleń to podejście też jest inne.
Ja również lubię gotować i cieszę się, że mam swoją kuchnię i robię sobie w niej tak jak mnie się podoba i jak ja uważam bez zbędnych uwag i "dobrych rad" innych osób.

Z tym gotowaniem to u mnie ostatnio często kapusta w różnej postaci. Ostatnio były gołąbki, kapuśniak, bigos. Smak na kapustę i już. Ostatnio zakisiłam też parę słoi ogóreczków takich na najbliższą porę, już je częściowo spałaszowałam. Takie mnie oto smaki dorwały.

Ciasta też lubię piec, czasem nawet eksperymentować, ale ostatnio w ogóle tego nie robię, bo nie jestem w stanie przełknąć nic słodkiego. Jak miałam od samego początku ciąży tak dalej na słodkie nie mam smaku.

Upał okrutny, zero wiatru, ani trawka nie drgnie, ukrop niesamowity, topię się niesamowicie. Na termometrze 34 stopnie. Uff..
Dokładnie, a tu zaraz coś połoze nie na swoim miejscu to juz babcia chce mnie hahaha nie no zarcik

A u mnie zanosi się na burze, ciemno się zrobiło, wiatr się ruszył...

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-03, 14:32   #168
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
evel nie wyskoczyło Ci nic, że masz za długo?
nie

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

ale widzę,, że i Tobie już działa

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

wiecie ze faktycznie jak sobie pojem to za jakiś czas czuję ruchy dziecka?
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 14:34   #169
czarna1001
Raczkowanie

ja również wysłałam swoje zdjęcia na maila

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
nie

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

ale widzę,, że i Tobie już działa

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

wiecie ze faktycznie jak sobie pojem to za jakiś czas czuję ruchy dziecka?
naprawdę, a w którym jesteś tygodniu?
Stary 2012-07-03, 14:36   #170
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ja również wysłałam swoje zdjęcia na maila

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

naprawdę, a w którym jesteś tygodniu?

Ale lasencja
ale pies....

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-03, 14:47   #171
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Ja tez chce was zobaczyć i wasze brzuszki mogę dostac namiary na maila?
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 15:01   #172
marsi11
Zakorzenienie

ale Wy jesteście piękne

no więc słuchajcie, z tą kolonią tragedia
nie pojechaliśmy w końcu na miejsce bo wszyscy zapewniali,że jest wszystko dobrze i nic się nie stało
dziś mój syn.....trafił do szpitala
Boże, jak odebrałam ten telefon myślałam,że padnę jak w słuchawcę usłyszałam Szczęść Boże
Samuel tak źle się poczuł,że pojechali z nim na badania, zrobiono mu prześwietlenie usg i morfologie. Nie ma uszkodzonych narządów ale potłuczone żebra dostał dożylnie ketonal i kroplówkę, matko jak on musiał cierpieć a mnie przy nim nie ma
Po tym wszystkim dopiero ksiądz opiekun zadzwonił,że wracają ze szpitala ( a rano jak dzwoniłam mówili,że jest wszystko w porządku).
Mąż jest w drodze- nie wiem co mamy robić. Zadzwoniłam na policję to powiedziano mi,że dzieci w tym wieku się nie karze i to sąd rodzinny o tym decyduje co dalej.Zapytałam, czy jeśli dziewczynka miałaby nóż i dzgnęłaby moje dziecko czy też by nie miała konsekwesncji- poniżej 15 roku życia nie!
geenralnie ten policjant to chyba mało wiedział, bo chciałam się raczej dowiedzieć o odpowiedzialność opiekunów
Teraz trzęsą dupą bo dzwonią co chwilę i uspakajają- wiedzą,że TZ idzie
ja nie chcę robić żadnej zadymy- tym bardziej,że Samuel błaga nas ŻE CHCE ZOSTAĆ
no i co ja mam robić? powiedziałam opiekuną,że jestem tym faktem oburzona i że oczekuję,że o tym fakcie poinformują rodziców dziewczynki, która go pobiła, swoją drogą nie wiem czemu wcześniej tego nie zrobili
dlaczego mnie też wcześniej nie poinformowano,ze dziecko się źle czuje?
i co zrobić skoro dziecko chce być dalej na kolonii- nie chce by miało do mnie żal
ech, musiałam się wypłakać, TZ w drodze a ja z bezsilności na forum
Stary 2012-07-03, 15:05   #173
meduzza
Zadomowienie

Jak to jest, że Wy się topicie w upale a u mnie brzydko i zimno?

SuziJa też właśnie po wizycie Serce pięknie bije ale moja lekarka ma takie stare usg.... chyba dinozaury pamięta Nie dało się zrobić pomiarów, tylko widziałam migający punkcik i tyle... No ale to mi wystarczy na następne 3 tygodnie
Dziewczyny mam do Was próśbę. Powiedzcie mi dlaczego lekarka wysłała mnie na usg genetyczne z podwójną krwią, które dla nas przecież nie jest refundowane (dodam, że sama nie mierzyła jeszcze karku ani nic)? Chyba nie muszę tego robić skoro nie ma żadnych podejrzeń?

Co do jedzenia to tęsknię za kuchnią mojego Taty Nie widzieliśmy się 2 lata i w sierpniu znów będzie mi dane zjeść jego zupę czy coś tam innego
Aha potwierdzam swoje dane TAK
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0839.jpg (74,0 KB, 41 załadowań)
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 15:06   #174
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Znam ten ból. Też przez prawie 1,5 roku mieszkaliśmy z babcią męża. Ile się nadenerwowałam... No ale cóż, już jesteśmy na swoim i robię co mi się podoba
Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Na mdłości nie ma reguły, powinny zniknąć ok. II trymestru, ale są wyjątki. Moja znajoma wymiotowała codziennie do samego porodu, nawet na porodówce musiała zwymiotować!!!! Masakra.
Mnie mdli non stop od 3 tyg. (tylko jak śpię to mam ulgę), ale nie wymiotuję.
To, że wymiotuje się żółcią to jest normalne, gdy jest już pusty żołądek, ale ta krew??? Koniecznie zapytaj lekarza.
Muszę zapytać, ale wizyta dopiero w środę za tydzień. Oby do tej pory już mi przeszło.
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Mam to samo. Nic a nic mnie na słodkie nie ciągnie, zwłaszcza jak głodna jestem. Najpierw konkret, potem ewentualnie coś słodkiego.

A u nas też dzisiaj chłodno. Coś pewnie ok. 16 stopni. W nocy burza była i takie ochłodzenie...
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 15:14   #175
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
ale Wy jesteście piękne

nie pojechaliśmy w końcu na miejsce bo wszyscy zapewniali,że jest wszystko dobrze i nic się nie stało
Boże, jak odebrałam ten telefon myślałam,że padnę jak w słuchawcę usłyszałam Szczęść Boże
Samuel tak źle się poczuł,że pojechali z nim na badania, zrobiono mu prześwietlenie usg i morfologie. Nie ma uszkodzonych narządów ale potłuczone żebra dostał dożylnie ketonal i kroplówkę, matko jak on musiał cierpieć a mnie przy nim nie ma
Po tym wszystkim dopiero ksiądz opiekun zadzwonił,że wracają ze szpitala ( a rano jak dzwoniłam mówili,że jest wszystko w porządku).
Mąż jest w drodze- nie wiem co mamy robić. Zadzwoniłam na policję to powiedziano mi,że dzieci w tym wieku się nie karze i to sąd rodzinny o tym decyduje co dalej.Zapytałam, czy jeśli dziewczynka miałaby nóż i dzgnęłaby moje dziecko czy też by nie miała konsekwesncji- poniżej 15 roku życia nie!
geenralnie ten policjant to chyba mało wiedział, bo chciałam się raczej dowiedzieć o odpowiedzialność opiekunów
ja nie chcę robić żadnej zadymy- tym bardziej,że Samuel błaga nas ŻE CHCE ZOSTAĆ
no i co ja mam robić? powiedziałam opiekuną,że jestem tym faktem oburzona i że oczekuję,że o tym fakcie poinformują rodziców dziewczynki, która go pobiła, swoją drogą nie wiem czemu wcześniej tego nie zrobili
i co zrobić skoro dziecko chce być dalej na kolonii- nie chce by miało do mnie żal
po pierwsze to nie poniżej 15 roku życia a 13. Poniżej 13 roku życia nic dziecku nie mogą zrobić. Jak ma więcej niż 13 lat decyduje sąd (są tutaj wybrane artykuły za które podlega karze) i wtedy może odpowiadać na wybranych zasadach kodeksu karnego.

i ja bym zabrała jednak dziecko, żal żalem ale jego zdrowie jest tutaj ważniejsze. Koniecznie kontaktujcie się głównym organizatorem i rodzicami tej dziewczyny.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Jeżeli to kolonie kościelne (a wydaje mi się, że tak, skoro piszesz o księżach) powiedz, że powiadomisz kurię.

Napewno nie zostawiajcie tak tej sprawy. To niedopuszczalne, że Was nie powiadamiają od razu tylko po fakcie.

I tak jak pisałam Ci wcześniej, będą z całych sił próbowali załagodzić tą sytuację i nie zdziwię się jak zaczną Wam obiecywać cuda na kiju, a potem sprawa się rozejdzie

14.08.2010
baby
Stary 2012-07-03, 15:19   #176
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was próśbę. Powiedzcie mi dlaczego lekarka wysłała mnie na usg genetyczne z podwójną krwią, które dla nas przecież nie jest refundowane (dodam, że sama nie mierzyła jeszcze karku ani nic)? Chyba nie muszę tego robić skoro nie ma żadnych podejrzeń?
brawo, maluszek piękny
co do tych badań genetycznych to dziś był wątek na forum
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=626878
uważam,że mimo wszystko warto zrobić

Cytat:
heheh no aż taką szaloną matką to nie będę a jaki Ty miałaś jogger? sprawdzał się?
ech firmy nie pamiętam bo to było ponad 11 lat temu
w każdym razie był czerwono granatowy, z pasamy, koła z boku miał jak od roweru z przodu ciut niższe, taki ręczny hamulec jak w rowerze
i wogóle był cholernie drogi
w tamtych czasach 3 kółka to było zjawisko a co dopiero komentrze jak jeździłam na rolkach
generalnie chciałabym jeszcze raz taki sam-acha kupiłam go w komisie
szkoda,że go oddałam był naprawdę wspaniały i tak piekielnie lekki,że jednym paluszkiem można go było podnieść

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
I tak jak pisałam Ci wcześniej, będą z całych sił próbowali załagodzić tą sytuację i nie zdziwię się jak zaczną Wam obiecywać cuda na kiju, a potem sprawa się rozejdzie
już cuda opowiadają bo najpierw,że Samuel sprowokował kłotnie- dzieci twierdzą,że kłótni nie było a opiekun twierdzi,że w zasadzie to on nie wie w jaki sposób doszło do tego
Stary 2012-07-03, 15:24   #177
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
już cuda opowiadają bo najpierw,że Samuel sprowokował kłotnie- dzieci twierdzą,że kłótni nie było a opiekun twierdzi,że w zasadzie to on nie wie w jaki sposób doszło do tego
musicie być twardzi i nie dać się podejść. Wiem, że to co piszę może wydać się dziwne ale postraszcie ich trochę. Nie może być tak, że dziecku dzieje się krzywda a oni załatwiają sprawę jakby nic się nie stało. Wiadomo, opiekun też człowiek i nie ma oczu dokoła głowy ale jeżeli dochodzi już do jakiegoś incydentu to pierwsze co to powiadamia się rodziców.

bardzo dziwne rzeczy się tam dzieją, naprawdę.

14.08.2010
baby
Stary 2012-07-03, 16:11   #178
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Jak to jest, że Wy się topicie w upale a u mnie brzydko i zimno?
A jednak nie wszędzie taki ukrop, jakoś ciężko mi sobie wyobrazić teraz zimno, chyba musiałabym wejść do lodówki, albo lepiej do zamrażarki.
Ja mieszkam prawie na samym południu Polski, a konkretnie okolice Żywca.
Stary 2012-07-03, 16:22   #179
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
chodziki zostały już zakazane w sprzedaży w niektórych krajach, np w Kanadzie nie można sprzedawać. Udowodniono, że chodziki hamują naturalny rozwój ruchowy dziecka, jego mięśnie i kręgosłup nie są jeszcze gotowe do chodzenia.
no i hamuje też zmysł dotyku, bo dziecko w chodziku jest zawsze odgrodzone od otoczenia, dziecku ciężko później ocenić odległości od przedmiotów i często się przewraca, uderza. A wiadomo, że podczas nauki chodzenia i tak tysiące razy się przewróci więc bez sensu mu jeszcze tego dodawać.
ja chodzik dostałam ale Wojtuś był w nim dosłownie trzy razy. Nie spasował mi, bałam się o małego, wywaliłam go na strych

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
ale Wy jesteście piękne

ja bym go jednak zabrał i zawiozła do Waszego lekarza. Jakoś nie potrafiłabym tym opiekunom zawierzyć na resztę kolonii. A do rodziców tej dzieczynki sama bym poszła!!!!
a co organizatorzy na to? to z biura czy ze szkoły?
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 16:52   #180
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lookka Pokaż wiadomość
Witam Czy można się dołączyć???
Jestem mamusią 2 letniej córci a na 1 lutego ma termin porodu
Witaj

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ale macie fajne brzuchy !

Marsi daj znać jak się sprawa potoczyła i jak synek się czuje.

Byłam dziś na usg
Jestem w 11 tygodniu, Małe mierzy 6,2 cm , i wszystko ok i jest zdrowy
a jak się fajnie ruszał, i uciekał teraz juz jestem spokojniejsza i pewna że wszystko jest dobrze

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

zapomniałam dodać że potwierdzam dane Tak
Gratuluję

Cytat:
O mamy ten sam termin )
Co prawda, w piątek na usg mi wyszło ze dzidzia może wyjśc na świat 03.01. no ale... )
I co do samochodu.... O rany, nie jestes sama!! moj TŻ też ma świra na tym punkcie, chcemy sprzedać albo zamienić samochód i teraz non stop allegro. Zjedz coś przed USG ja zjadłam i dzidzia tak fajnie się wierciła ze ojoj będzie dobrze
My rok temu zdecydowaliśmy, że chcemy zmienić auto w przyszłym roku, czyli teraz. Mąż od roku codziennie praktycznie siedzi na allegro, a ostatnio dwa razy dziennie. No i właśnie mamy dylemat, bo dziś pojawił się samochód dokładnie taki jaki chcemy, tylko że czarny, a chcemy srebrny lub szary. I nie wiemy co zrobić, bo cena super, przebieg też, tylko ten kolor. Moi rodzice mają czarny samochód i narzekają na brud. Ale taki sam plus jeszcze odpowiedni kolor już może się nie trafić

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dzisiaj mam bardzo radosny dzień Byłam u gina. Z dzidzią wszystko ok, to 9 tydz., serduszko ładnie bije, ma ponad 2 cm Co ważne - kosmówka się przykleiła, hura!!! Nie muszę już leżeć (choć na L4 mam wpisane, że muszę), ale mam się oszczędzać. Mam też zmniejszoną dawkę leków- tylko Duphaston 2x1. Kamień z serca. W końcu mogę zacząć się cieszyć ciążą Co do wagi - na razie przytyłam pół kg, ale to bardziej z braku ruchu. Brzuszek zaczyna już być widoczny.
Gratuluję

Dziewczyny, ale Wy pędzicie w tym nowym wątku. Jeden dzień mnie nie było a tu tyle postów

Marsi straszne jest to co piszesz. Żeby jakaś dziewczyna aż tak pobiła inne dziecko?! Szok. Ja bym chyba jednak zabrała stamtąd dziecko, bo po prostu bałabym się co może się jeszcze wydarzyć, zwłaszcza, że ta dziewczyna wciąż tam jest i z tego co piszesz żadnej kary nie otrzymała prócz ostrzeżenia

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2012-07-03 o 16:54
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości