|
|
#1621 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajsze R/U:
Ś: owsianka-otrębianka na mleku i wodzie z syropem klonowym i truskawkami 2Ś: takie placuszki z jajek i otrąb z dżemikiem 3: jogurt nat duży z prażonymi migdałami, słonecznikiem, dynią i słonecznikiem + miodek (1 łyżeczka) O: kotleciki z tuńczyka + surówa z 2óch marchewek i ogórka małosolnego K: sałatka (pomiodry suszone, pomidory, sałata itd z olejem lnianym) + parówka Jedynka + kromeczka chlebka z soczewicą z twarogiem woooooda, herbatki ze skrzypu i pokrzywy, inka z mlekiem spacer, spacer i spacer Czekam na ocenę ![]() Bellamy: gdzieś zaginął mój post: pytałaś się o bmi, jest to 21.1 |
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam ostatnio czasu i szczerze zapominam o jedzeniu, ale mam nadzieję, że nie jest aż tak źle, tym bardziej, że R:
1. kanapka: 2 kawałki chleba razowego z mnóstwem ziaren z serkiem waniliowym turek, kawa z mlekiem 2. kanapka jw. z sałatą lodową i szynką drobiową, 1 brzoskwinia, 1 jogurt bakoma gęsty naturalny 150g.; kawa z mlekiem O: ryż brązowy, jajko sadzone na oliwie, kalafior K: twarożek lekki cały z kukurydzą, czerwoną fasolą i marchewką
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-07-03 o 10:58 |
|
|
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
RrrRr
1. owsianka- szklanka mleka, 4 łyżki płatków (mieszanka żytnich i owsianych) z pestkami słonecznika, wiórkami kokosowymi, śliwkami suszonymi i połową banana 2. nie było bo późno wstałam ;] 3. duża porcja sałatki greckiej , kuczak podsmażony na oliwie z przyprawą gyros, kromka razowca 4. jogurt naturalny z orzechami 5. serek wiejski z krojoną szynką i pomidorem. |
|
|
|
#1627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moje smaki![]() I jeśli tak będzie wyglądać twoje U, 5 (nie mniej!) ładnych posiłków, to aktywność jak jazda na rowerze czy ćwiczenia w domu jak najbardziej! a jak długo byłas na P? na jakiej podstawie podjęłaś decyzję zejścia do U? twoje odp. będą pomocne dla mnie...w przyszłości ![]() dziękuje za ocenę mojego ostatniego wstawionego jadlospisu..dobrze wiedzieć jak to wyglada z boku...wydaje Ci się mało, ale jak dla mnie to solidne P! w porównaniu jak jadłam jeszcze kilka tygodni temu..no i wciąż rozkręcam metabolizm, jest coraz lepiej ![]() milka1224 dzięki za przepis, skorzystam niebawem napewno! jak tylko zniknie zupa pomidorowa mojej mamy, ja wjeżdżam z kremem pomidorowym!![]() a twój "imprezowy" jadłospis powala jak na imprezowy to wręcz wzorowy
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Raczkowanie
|
U:
Śniadanie: bułka grahamka z jajkiem, posmarowana twarożkiem rzodkiewkowym z rzodkiewką, zielonym ogórkiem, sałatą zieloną Drugie śniadanie: ciasteczko daktylowe z przyprawami korzennymi dość spore, 3sałatki: z groszkiem, ogórkiem, czosnkiem, sosem czosnkowym na jog naturalnym i kurczakiem; z makaronem świderki 3 kolorowym razowym?, tuńczykiem, warzywami; warzywa na parze: kalafior, brokuły, marchewka Obiad: chochla zupy pieczarkowej z 1/4 ziemniaka, 4 różyczki smażonego na oliwie kalafiora w bułce tartej Podwieczorek: lód truskawkowy wodny, pucharek lodów bakaliowych śmietankowych z biedronki Kolacja: owsianka( 3 łyżki płatków owsianych na 100ml mleka 1,5%), trochę owoców egzotycznych z puszki, 100g serka wiejskiego |
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje I serek wiejski+2 średnie brzoskwinie+ fura crunchy naturalnego+fistaszki (cały wypełniony po brzegi talerz obiadowy )II opakowanie wafli ryżowych w czekoladzie mlecznej Sonko, brzoskwinia, maliny, czereśnie III micha makaronu z sosem jogurtowym IV pełna micha a w niej: 1/2 kostki twarogu wymieszana z 2 małymi brzoskwiniami i dużą ilością granoli naturalnej ( wiem ze znowu to samo ale posmakowało mi to połączenie), rożek cytrynowy z Lidla ![]() V będzie duża grahamka na pół 1/2 z twarogiem ze śmietaną, pomidorem ( z połowy kostki twarogu) 1/2 z masłem, sałatą serem topionym w plastrach z grzybami, gotowanym jajkiem na twardo i pomidorem kubek napoju ryzowego Alpro i pewnie potem fistaszki przed telewizorem Ostatnio granola mi smakuję i sypię jej na prawe dużo
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-07-03 o 19:17 |
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz mój ;p
na czczo woda z cytryną i suszoną śliwką -kanapka z żytniego razowca z masłem, sałatą, ketchupem, połową wiejskiego, kromka pszennego chlebka z masłem i małosolnym, reszta serka (200g) z corn flakes, cynamonem, siemieniem, małe,kruche ciastko - tiny Toblerone ciemne, 2 kromki chałki z masłem orzechowym, miseczka porzeczek, agrestu, wiśni - miska bogatego w mięso i kiełbasę bigosu z 2 kromkami chlebka, pół pszennej bułki z pasztetem i ketchupem, sałata z octem, pieprzem i sosem bbq (musiałam dojeść ;p) - kilka marvitek, morela, kruche ciacha z orzechami ziemnymi - znów kilka ciastek z mieszanki - 3/4 sporej makreli wędzonej z sosem bbq, sałatka z pomidora, ogórka małosolnego, bazylii, kminku, octu, kubek barszczu czerwonego 1,5 litra mineralnej, kawa gorzka, parzona, mięta, rumianek, herbata czarna Kolacja bez węgli gdyż sprawdzam czy po takowej mój brzuch będzie mniej "kłopotliwy" ale makrelka mnie nasyci ![]() Prosze o zerknięcie |
|
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak wygląda moje dzisiejsze U 6:00 omlet biszkoptowy (jajko,2 czubate łyżki mąki żytniej,łyżka otrębów owsianych,łyżeczka miodu,suszone rodzynki i wiśnie),na to serek ricotta i dżem niskosłodzony 8:30 jogurt jogobella light,jabłko 11:30(w pracy) płatki musli "Sante IG" 4 łyżki,siemie lniane,łyżka otrębów pszennych,twaróg półtłusty,do tego truskawki i brzoskwinia 14:30 opakowanie serka wiejskiego z oliwkami i pomidor gdzieś po drodze 3 plastry szynki drobiowej 17:30 mięsko mielone z indyka i trochę szynki drobiowej podsmażone z pieczarkami na oleju rzepakowym, sporo marchewki z groszkiem(gotowane), surówka z rzodkiewki,młodej kwaszonej kapusty i ogórków,skropione olejem rzepakowym 19:00 łyżeczka pestek słonecznika,2 łyżeczki dynii,garść nerkowców,pare rodzynek i na to tak na oko 2 spore kulki lodów,mleko z miodem i lnem mielonym abs na brzuch i orbitrek (minimum 45 minut ale może pojeżdzę 60 minut) jak to dziś wygląda?
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i W zamierzeniu U czy P ? Ale powiem ze ładnie jesz ![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-07-03 o 19:37 |
|
|
|
|
#1633 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że w obiedzie brak warzyw, no ale zdarza się przecież ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
Widzę, że dzisiaj sos bbq rządzi ;p
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
||
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Ervisha i lovelykate dziękuję za odpowiedzi
Sos oczywiście barbeque, uwielbiam go, jest wiele rzeczy do których bardzo mi podpasował ;p Na śniadanie cały serek liczył 200g nie dałabym rady pół kilo naraz wszamać acz pamiętam, że bywało, że ten 500g w dzień schodził, ot taka "serkowa faza". Dziękuję za miłe słowa, wiecie- w głowie mi się poukładało i wywnioskowałam, że uwielbiam smacznie jeść,bawić się w komponowanie i próbowanie (np. dziś pierwszy raz jadłam wiejski z ketchupem,serio) pycha! Waga powoli wzrasta,co jest moim celem, mam nadzieje, że przez te upały nie zmniejszy mi się apetyt i będzie lepiej. |
|
|
|
#1635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
A gdzie kupujesz ten sos ?
|
|
#1637 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może moje U ![]() I. Kasza pęczak z jabłkiem, suszonymi: żurawiną i wiśniami, migdałami, miodem, cynamonem i jogurtem naturalnym II. zupa jarzynowa ( groszek, ziemniaki, włoszczyzna, kalarepa) młoda kapusta duszona z boczkiem, kawałkami mięsa z łopatki wieprzowej, marchewką i koperkiem + ziemniaki wpadły: 4 morele, 4 nektarynki ![]() III. Bułka dyniowa na pół - gruubo z ricottą, pomidorem i oregano/- z masłem, schabem wędzonym, sałatą, pomidorem i szczypiorem + jajko na miękko z solą |
||
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze U
1; bułka orkiszowa z masłem, twarożkiem oliwkowym, gotowanym jajkiem i pomidorem duża parzona kawa z mlekiem gruszka 2; gotowana pierś z kurczaka, buraczki, mizeria 3; kilka wafli ryżowych, lód rożek cytrynowy kawa mrożona ale taka domowa, bez zbędnych dodatków, na chudym mleku 4; serek wiejski z otrębami, rodzynkami i cynamonem
|
|
#1639 |
|
Raczkowanie
|
Dziś:
1. bułka grahamka z masłem, 2 jaja rozmiar L :P na miękko, sałata, pomidor, herbata zielona z cytryną i miodem 2. banan (w biegu) 3. talerz zupy krem warzywnej tej co ostatnio pierś z kurczaka grillowana w oliwie i przyprawach, ziemniaki z koperkiem, kalafiora gotowanego sporo 4. deser warstwowy (jogurt naturalny (razem cały 180 g), zmiksowany banan, jogurt naturalny, zmiksowane truskawki,. jogurt naturalny, łyżeczka kakao ciemnego 5. 2 duże kromki chleba żytnio-pszennego (1 kromka ok 50 g) z masłem: 1 z 2 plastrami polędwicy miodowej, rzodkiewką; 2 z twarożkiem domowym 150g, pomidorem, ogórkiem, herbata zielona z cytryną i miodem cukierek owocowy (żelka) Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-07-03 o 21:56 |
|
|
|
#1640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zadomowienie
|
U
Śniadanie: tartinki z pszenno-żytniego chleba cebulowo-oliwkowego z serami pleśniowymi, sałatą i pomidorem Do kawy: gruszka pokrojona w kostkę, posypana cynamonem i imbirem Obiad: zupa z botwinki z kawałkami mięsa z ćwiartki kurczaka, marchwią i ziołami (2 pełne talerze); jajo sadzone i duszone ziemniaki Przekąska: brzoskwinia Podwieczorek: miseczka wiśni z plastrem chudego twarogu ze szczyptą naturalnego kakao, udekorowana orzechami włoskimi i chrupkami zbożowymi orzechowo-czekoladowymi Kolacja: miseczka chudego twarogu z rzodkiewkami i olejem lnianym; mała kromka chleba jw. z masłem Do picia: woda źródlana, herbata zielona, owocowa, ziołowa, kawa czarna i zbożowa Cytat:
Jadłospis jest ładny, wartościowy. Ale widać, że trochę asekuracyjnie jesz. Wpuść więcej luzu No i dałabym więcej węgli złożonych.
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-07-03 o 22:19 |
|
|
|
|
#1642 |
|
Raczkowanie
|
ś: shake proteinowy
II ś: jogurt danone brzoskwiniowy (skończyły się naturalne) + jabłko o: ryż, warzywa i pierś z kurczaka k: arbuz Dziś bez przekąski między obiadem a kolacją, bo nie było już czasu. Do tego mnóstwo wody... taki upał, że nic tylko woda i woda.
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
To chyba jakiś żart?
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Poa alpina, a ja mam do Ciebie pytanko, bo kojarzę, że byłaś nie dawno na praktykach i coś mówiłaś....
właśnie ja się wybieram niedługo i wiem, że nie będę miała możliwości sobie gotować, jak przetrwać te 3 tygodnie?? jak sobie radziłaś?? coś polecasz? coś doradzisz?? jako doświadczona w tym temacie
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To było moje trzecie miejsce, gdzie byłam na praktykach: na pierwszych jadłam najlepiej, ale też chyba za bardzo przesadzałam z tym, żeby dobrze to wyglądało. Na drugich zaś w ogóle nie jadłam ciepłych posiłków, a było to zimą Teraz jakoś to wszystko wypośrodkowałam, a przy tym nie wydałam dużo kasy. Fakt - jadłam bardzo mało owoców i warzyw (drogie lub brak), ale nie chodziłam głodna i śmieci w sumie też nie jadłam.Wstawałam przed 6stą do pracy i aby jeść sycące śniadania, zaopatrzyłam się w kilogramowe wiaderko serka homo (w 3 tygodnie zużyłam 2 takie), zabrałam ze sobą z domu płatki, orzechy, suszone owoce - no i jadłam taki mix. Między 10 a 11stą była przerwa na posiłek, wtedy jadłam przyrządzone wieczór wcześniej kanapki z serkami/pasztetem i rzodkiewkami. Czasem zostawiałam jedną kanapkę i jadłam około 13stej. Zazwyczaj o 15stej koniec pracy, po wzięciu prysznica w domu szykowałam sobie obiad. Znalazłam patent na bardzo sycący, tani i w sumie także smaczny (o dziwo ) obiad: kupiłam zapas kaszy jęczmiennej w woreczkach oraz puszek szprotek w sosie pomidorowym (najtańsza konserwa rybna ). Gorąca kasza (dysponowałam kuchenką) ze szprotkami syciła na tyle, że zazwyczaj na kolację jadłam już tylko jakąś małą kromkę chleba, albo jak był upał, to szłam na lody . I tak jadałam zazwyczaj. Parę razy na obiad miałam np. słoik gołąbków czy fasolki po bretońsku, a 2 razy zaszalałam i byłam na pysznej pizzy na razowym spodzie
|
|
#1646 |
|
Wtajemniczenie
|
za mało białka, nie ma tłuszczów , arbuz to nie posiłek, woda to też nie posiłek, tak samo jak i proteinowy drink. ja tu widzę w sumie 1 posiłek a nie 4-5
|
|
|
|
#1647 |
|
Raczkowanie
|
Hej, do tej pory tylko obserwowałam wątek, ale teraz nieśmiało poproszę o ocenę mojego jadłospisu na P
![]() 1. 3 pełnoziarniste naleśniki z: - masłem orzechowym i połową banana - twarogiem półtłustym i zgniecionymi truskawkami - dżemem malinowym domowej roboty Do tego wypiłam 1,5szklanki kakao ![]() 2. 3 kromki razowca z: - masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem - twarogiem półtłustym i dżemem domowym - masłem, jajkiem na twardo, pomidorem i szczypiorkiem 3. Serek wiejski a do tego duże jabłko i około 80g nerkowców 4. Zupa jarzynowa (ziemniaki, marchewka, fasolka szparagowa, groszek, kalafior) i brązowy ryż z piersią z kurczaka 5. jakieś 200g bobu + pół tabliczki milki (miałam mega ochotę)6. serek wiejski, 2jajka na twardo i do tego kromka razowca z ogórkiem i rzodkiewką jak to wygląda?
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, a może ja niejasno napisałam
![]() Sos kupuję często z Develey, czasem Heinz jak znajdę, pycha! Super jest też ten z McDonalds wydawany do nuggetsów ;p Raz nawet pokusiłam się o zrobienie własnego przy okazji grillowania i robił też za marynatę do kurczaka z tego przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe44863.html . |
|
|
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
wczorajsze U:
woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta przed Ś: garstka płatków z rodzynkami i mlekiem Ś: kaszka orkiszowa z płatkami gryczanymi i lnem mielonym na wodzie i mleku (z 1łyżeczką proszku budyniowego malinowego) z galaretką truskawkową i truskawkami, serkiem wiejskim, czekoladowo-miętowym ryżem mlecznym, dżemem porzeczkowym i poppingiem z amarantusa (zdjęcie na blogu )IIŚ: 3 pierogi z jagodami polane jogurtem naturalnym i serkiem wiejskim (zjadłabym więcej, ale mi nie smakowały:/), brzoskwinia, orzechy włoskie i fistaszki ponad godzina na rowerze + ABS O: mój dziwny wymysł naleśnik z mikrofali (1 jajko, 2 łyżki otrąb, trochę mleka, odrobina proszku do pieczenia i zioła) z ketchupem, parówką sojową z chili, papryką i kukurydząK: 2 roladki z szynki pieczonej, a w nich sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka, kukurydza, ser feta/śmietankowy ze szczypiorkiem do picia czerwona herbata, sok z pokrzywy, 1,5l zielonej herbaty, 1l wody i jeszcze proszę Was o poradę. ostatnio odrobinę schudłam (nie wiem ile, bo od marca się nie ważyłam, ale widzę po ubraniach, spora częśc stała się za duża), ale ilościowo cały czas jem tak samo, to pewnie przez to, że od ponad 3 tygodni biegam 2-3 razy w tygodniu i zastanawiam się, co teraz zrobic. bo walczę o odzyskanie okresu, więc nie mogę już chudnąc, nie zaszkodziłoby nawet, gdybym odrobinę przytyła, ale nie za bardzo wiem, gdzie w takim jadłospisie coś pododawac... mogę prosic o porady?
|
#1650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

)

jak na imprezowy to wręcz wzorowy

), pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, majonezem i szczypiorkiem

Teraz jakoś to wszystko wypośrodkowałam, a przy tym nie wydałam dużo kasy. Fakt - jadłam bardzo mało owoców i warzyw (drogie lub brak), ale nie chodziłam głodna i śmieci w sumie też nie jadłam.