Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-03, 22:50   #1741
rudominka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
no proszę czego się człowiek mało wie.a ja bym uznała,że mm 1-2x dziennie + kp 1-2x dziennie wystarczy jako źródło mleka....
moja najada się taka ilością kaszki jaką dostaje-czyli jakieś 3.5 godz, lub dłużej
Wszystko się zgadza. Tylko moja samego mm nie wypije, po cycku jest głodna za 2 godz. Więc kaszka na mleku to 2w1 - załatwia sprawę mleka w ciągu dnia i dłuższej sytości jednocześnie.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 23:08   #1742
dygotka8
Zakorzenienie

rudominka-rozumiem.ja to jestem/będę straszną matką....nedouczonąbo ja ciągle nic nie wiem....

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 23:20   #1743
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
A tak to tylko cycek, dodajmy, ze w nocy to mamy tak 5-6 pobudek na jedzenie ... więc się nie dziwię że ostatnio na buzi wygląda jak chomiczek.
a moze to wlasnie oznaka ze chce wiecej stalych w ciagu dnia?

Cytat:
zastanawiam się ile powinno dawać się owocków w ciągu dnia??tzn ile może zjeść dzieć?moja dziś dostała pół słoiczka +surowego jabłka mniej niz połowę ćwiartki
150g

przypomnialo mi sie ze kupilam kiedys gumowa szczoteczke do masowania dzaisel/ mycia ppierwszych zabkow. Adek ja uwielbia. Masuje mu dziasla po kazdym karmieniu i kiedy jest marudny. Guma az piszczy a on z luboscia wgryza mi sie w palucha. I zel latwiej podac, bo palca nie pozwala sobie wlozyc do pysia, a jak wycisne na te szczoteczke to bez problemu.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska

Edytowane przez wiolqn
Czas edycji: 2012-07-03 o 23:22
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 01:01   #1744
janeczka7891
Zadomowienie

Jasny gwint ale mam czytania Nie było mnie kilka dni, kurcze i takie plecy Lecę nadrabiać.....

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Używa któraś kubka niekapka? Ja zakupiłam dzisiaj i będziemy się uczyć Może się uda
my mamy kubek tak od ok 5,5 m-ca. Na początku tak pił mało ale teraz to już "wydoi" dość dużo narazie taki zwykly z Babylove wlasnie z silikonowym smoczkiem bo nie wiedzialam czy bedzie z niego w ogole pic i teraz w weekend chcemy nowy kupic bo juz z tego zakretke stracilismy

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
nie miałam jakoś weny do pisania.... ale jestem i postaram się zaglądać codziennie

aaa zapomniaąłm dodać że Fifi umie siadać w wózku sam - jak sie boków przytrzyma hehe
brawooooo

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Saraa jak wiolki adas je duzo to moi... Chyba ich przekarmiam. Kaszki zjadaja po 170-180 na 1 raz, zupy ze 150. Owoce- ogromny banan z duza garscia malin na dwoch wciagaja...
Ciekawe ile waza, moze juZ najciezsi z watku w czw mamy wizyte w poradni wczesniakow to sie dowiem
kurcze jak tak was wszystkie czytam to wydaje mi sie ze moj Filipo dużo je hmmm rano butla 210ml, potem kaszka albo musli z owocami 180, obiad ok 180, podwieczorek, jogurcik z herbatnikami, hmm dzis zjadl banana i plakal i dostal flache 60ml jeszcze,pewnie by wiecej wypil jakby mial .... no i przed spaniem butla 210ml ( tj wody, a mleczka gotowego wychodzi ok 230-240) wszystko wypije czasami wlasnie dodaje 2-3 miarki kaszki ryzowej i tak mi przesypia 10-12h w zalezn0sci jaki zmeczony tez jest

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

Dużo Wasze dzieciaczki mają drzemek w ciągu dnia??? Wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad spaniem małego, zazwyczaj ma 2-3 drzemki, jeśli trzy to ta ostatnia jest ok godziny 16 i po takiej drzemce buszuje do min 20, potem kąpanie kasza i spanie (zasypia ok 21), a jeśli ma ostatnią drzemkę ok 14,30-15 to domaga się spania już ok 19,15
u nas to wyglada tak,ze rano jak sie obudzi zje i dalej spi z godzinke, potem ok 12 spi tez z godz czasem dluzej i ostatnimi dniami przed 16 i dosłownie 20 min no zdarzy sie 35 a po 19tej kapiel i spanko do rana(jak wszystko jest ok)

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość

a wasze pociechy smieja sie na glos?
jej mój to jak wiatr zawieje, jeden dzien sie smieje a potem dwa dni cisza, ale jak go rozbawie to tez tak sie smieje, ze czkawki dostaje potem heh

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
ech...... nawet nie pamietam, kiedy tu cos ostyatnio p0ytalam, tylko podczytywalam ku pokrzepieniu serca..... mam egzaminy, ale 2 zostawiam na wrzesien, bo padam na pyszczek.....

W pracy syf, ta idiotka nadal nam kaze robic te bezsensowana rzezc, razem z kolezanka zaniedbujemy przez to nasze obowiazki.

Al;e...... dzis mam rozmowe rekrutacyjna, znow na to samo stanowisko, poprosze o kciuki i zmykam! papapa!!!!
współczuje terrorystki i trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post35072741

to popularna uzytkowniczka vixen,ktora udziela sie w watku o patologiach(chyba nawet byla zalozycielka)
normalnie nie wiem czemu ale mimo woli zaczełam się śmiać, skąd ona bierze tyle czasu na wizaz ???
Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
klask i:

Mimi woła mmmmmmaaaaammmmmmm mmmmmmmm

Ewidentnie woła MAMA, prawda ??
no tak na pewno MAMA heheh Filip mój teraz cały czas tatuje heeh ino tatatatatata a TZ sie cieszy jak głupi hehe
Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
cześć mamuśki, nie doczytalam was od wczoraj jakos nie mam czasu;/ jak dajecie sobie rade z tym upałem??? u mnie w domu jest teraz 32 st!!!! umieram! ale najgorzej znosi to moj daniel tak sie meczy biedactwo cały dzien jeczy, w domu czy na dworze, wszedzie mu źle, kilka razy na dzien wsadzam godo wanny t sie troche chłodzi, na jakiś czas pomaga. dzis jest chyba u mnie najgoręcej porównując otatnie dni a na ochlodzenie sie nie zapowiada. ugotujemy sie!!!!
z tego wszytskiego zapomniałam nawet ze wczoraj moj brzdąc skonczyl 7 mctaka ma matke ze nie pamietała...
a u nas od niedzieli leje tzn w sumie od soboty nocy W sobote bylismy na basenie, maly sie wypluskal i spal jak zabity Od niedzieli siedzimy w domu, oj przepraszam dzis bylismy na zakupach samochodem w Lidlu. Ahhh co za wyprawa hehehe.

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
przypomnialo mi sie ze kupilam kiedys gumowa szczoteczke do masowania dzaisel/ mycia ppierwszych zabkow. Adek ja uwielbia. Masuje mu dziasla po kazdym karmieniu i kiedy jest marudny. Guma az piszczy a on z luboscia wgryza mi sie w palucha. I zel latwiej podac, bo palca nie pozwala sobie wlozyc do pysia, a jak wycisne na te szczoteczke to bez problemu.
my tez mamy takie szczoteczki 2, super sie sprawdzaja W ogole przyznam sie bez bicia ze czasem zapomne umyc te 2 zebole, które ma....

Ohh mnie chyba pokrecilo nie umie spac, nie wiem jak rano wstane. TZ wstaje o 6 i na pewno sie obudze. W ogole od kilku dni w nocy zle spie .... nie wiem co jest nie tak .... :/
Aha dil tadap tadap mnie rozwalil hehe

Edytowane przez janeczka7891
Czas edycji: 2012-07-04 o 02:18
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 07:20   #1745
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Pokszyfko-wczoraj chyba pisałaś,ze podajesz dziecku 120 ml mm-a jakie to melko???bo na naszym melku jest napisae,ze dziecko 7-8 miesięczne jednorawowo powinien zjadać 180 m.na enfamilu też tak jest

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

u mnie tak łatwo zatkane kanaliki nie puszczają po przystawieniu młodej
ja sobei nie radzę z zatrzymaniem laktacji:/
a do guina po co?tzn ze względu na zatrzymanie laktacji??a to trzea się zapisywać??

Pójdę dla świętego spokoju, on w razie czego zapisuje tabletki na spalenie. Przy okazji mnie zbada.

Dobry

Pobódka o 6.20 - teral glut bawi się w łóżeczku.

Wczoraj przez tą burzę niebyło u Nas prądu już się bałam że nie włączą do 20.00 i nie będę miała jak Michałka wykąpać, ale włoćzyli i to przed czasem (10min)

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:
Zmysl moich tez na schody ciagnie
A sonia to w tym wieku juz umiala sprytnie wlezcna sama gore. Chlopcy poki co probuja przy schodkach wstawac ale na sekunde ich z oka nie mozna spuscic

My na szczęście nie mamy schodów, ale za to Michała ciągnie do przedpokoju. Gryzł by wszystkie buty
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 07:43   #1746
Magdalena512
Raczkowanie

Hej Laski. Kaszek są dwa rodzaje: 1. ryżowe i kukurydziane- dodaje się je do mleczka, jeśli rozrobi się taką kaszkę w samej wodzie, to nie będzie to pełnowartościowy mleczny posiłek, bo w skladzie nie ma grama mleka.

2. mleczno-ryżowe- dodaje się je do wody, bo w składzie mają już mm. Są sporo drozsze od tych pierwszych. Ale to własnie ze względu na to mleko już w nich zawarte. I są samodzielnym posiłkiem mlecznym . Niestety nie wiadomo co to za mleko w nich siedzi i czy nam dziecka nie uczuli.
Idę po kawę, bo się nie wyspałam okrutnie

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 07:46   #1747
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry

U nas wczoraj jak burza sie rozszalała ok. 17:30 to prawie całą noc była... Dziś troszke lepiej sie przez to oddycha, ale pewnie znów sie zrobi upał...
Maltka się raz w nocy obudziła ale z taki płaczem, że ksoczyłam na równe nogi - pić jej się chciało

Wyobraźcie sobie, że ja - wyrodna matka - pierwszy raz dałam wczoraj mełej własnoręcznie zblendowane owocki - banan z malinami Zawsze słoiczki, a wczoraj zaszalałam Mała jadła jak szalona tak jej smakowało

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 07:55   #1748
princessskaa
Wtajemniczenie

WITAM Z RANA

Normalnie kobietki kochane już tyle dni mam za☠☠☠isty humor (prócz wczorajszego chwilowego załamania - powody w klubie), że aż mnie to samą dziwi hehe Tż lata i wciąż powtarza jak kocha, że coraz bardziej mu się podobam, pomimo, że i tak byłam naj naj naj to teraz jestem jeszcze lepsza Żyć nie umierać

Malutka obudziła się o 5, wzięłam ją do nas i po chwili zasnęła i wstaliśmy 7:13

Zaraz jemy śniadanko - paróweczki z ketchupem Niunia najedzona wala się po łóżku i coś nam opowiada

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Domi zaszalałaś bardzo pozytywnie

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość
U mnie w nocy była awanturka u sąsiadów - sąsiad nie chciał do domu sąsiadki wpuścić, bo na piwie była. Waliła do drzwi albo darła się pod balkonem - a balkon obok naszego. Nie mogłam później usnąć. I taka jestem "prawie" wyspana... Idę po kawę
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 08:32   #1749
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Hej
My jemy śniadanko koło 8 - 210mleka, koło 10 IIsniadanko ekspozycja na gluten z owockami, obiad 12/13 180g słoiczka, 16/17 deser słoiczek 125g, kolacja mleko/kaszka 210ml, i około 1 rano mleko 210ml.
dzis mamy "maruda day" a to dopiero ranek eh..

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 08:39   #1750
Oliveira79
Zadomowienie

heloł

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 08:41   #1751
princessskaa
Wtajemniczenie

Właśnie koleżanka zaprosiła mnie z malutką do siebie na działeczke. Napompuje dzieciakom basenik, my posiedzimy. Tż ma nas zawieść za dwie trzy godz, jak się z pracy na chwilkę wyrwie Mam nadzieję, że nie będzie za duszno, ale w sumie tam cień, a do niej do domu blisko, żeby się schowac przed upałem
Stary 2012-07-04, 08:42   #1752
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
WITAM Z RANA

Normalnie kobietki kochane już tyle dni mam za☠☠☠isty humor (prócz wczorajszego chwilowego załamania - powody w klubie), że aż mnie to samą dziwi hehe Tż lata i wciąż powtarza jak kocha, że coraz bardziej mu się podobam, pomimo, że i tak byłam naj naj naj to teraz jestem jeszcze lepsza Żyć nie umierać
)
moj to samo mowi
a ostatnio stwierdzil ze seks ze mna to jak niebo bez umierania
Stary 2012-07-04, 08:54   #1753
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
moj to samo mowi
heheAle fajnie jak mąż się stara Korzystajmy póki mają na nas fazę
Stary 2012-07-04, 09:05   #1754
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje jak was tak czytam, że moja to malutko je.
Rano około 8 pierś, około 11 kaszka z owocam(połowa słoiczka z trzema łyżeczkami kleiku ryżowego), około 14 pierś, 16-17 obiadek (pół małego słoiczka), 19 kaszka z owocami tak jak do południa i po kąpieli około 20 pierś no i w nocy oczywiście ze 2,3 razy pierś jak nie więcej

No i jeszcze raz napiszę, że strasznie wam zazdroszczę pogody, u nas dzisiaj było 13 stopni i deszcz ot angielskie lato w pełni
ten kleik wsypujesz normalnie do słoiczka???....widze mała je dużo kaszki dlatego może masz wrażenie, że mało je a kaszka naprawde potrafi dziecko zapchać....dlatego może niema ochoty na więcej jedzenie...
Cytat:
dzięki

nawet nie pomyślałamby kaszkę dodać do mm...a właściwie to po co tak???
my kaszkę na wodzie robimy 125 ml lub 150 ml
robie na mm bo mam akurat ryżową kaszke i chce już ją skonczyć bo kupiłam małemu mleczno-ryżową bodjaże to już nie bede na mm jej robić no ale właśnie ile sie jej sypie żeby dzieć przez flache dał rede uciągnąć chyba tak samo jakbym na mm robiła tak????

Cytat:
rudominka-rozumiem.ja to jestem/będę straszną matką....nedouczonąbo ja ciągle nic nie wiem....
ie pitol kobita głupot...........ja sie nic nie odzywam ale no jak piszecie że dajecie musli to jako to sie robi?????jest specjalne dla dzieci???? ja niemam pomysłów na jedzonko dla małego....

nasz dzionek wygląda następująco:
ok 7:00 pobudka zabawa w kopanie taty i włażenie na mame
ok 7:45 kleik kukurydziany na mm różnie raz 180 ml a np dziś tylko 60 ml wypił
ok 9:00 drzemka przeważnie 1,5 godz
ok 11:00 jogurcik
ok 13:00 obiadek ok 200 ml
ok14:00 drzemka
ok 15 obiadek deserek owocowy słoiczek cały
ok 17-18 drzemka
ok 20 kąpanie i 220 ml kaszki na mm
ok 20:30 spanie
czasami ok 2-3 pobudka na piciu (troszke cycusia)
ok 5:30 cycuś większa ilość
i ok 7:00 pobudka....

czasami pod wieczór między kąpaniem a drzemką zje pałki kukurydziane ostatnio sztuk 5 wsunoł.....no i pije wode w ciągu dnia przeważnie 125 ml a jak gorąco bardzo jest to 250 ml

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:10   #1755
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
burza!!! burza z piorunami!!!!niech leje odrazu jest czym oddychac!

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

ja mu jakos wcisnełam zupke na 2 razy. do tego tego wypił 3 butelki 120 ml wody! nawet nie musze mu wmuszac sam sie domaga boroczek

otworzyłam okna w całym domu (całe 3) uwielbiam deszcz!!1!!!!!! nie sadzilam ze to kiedys powiem
ja ogólnie wolę deszcz
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
...mam pytanie ile sypiecie kaszki do mm??? ja teraz kupiłam smoczek do kaszki i mu tak na 220 ml sypie 3 miarki te od mleka.....
my mamy mleczne kaszki babydream. na 120ml wody tż daje chyba trzy płaskie stołowe i dogęszcza klepikiem
Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

Cytat:
WITAM Z RANA

...
U mnie w nocy była awanturka u sąsiadów - sąsiad nie chciał do domu sąsiadki wpuścić, bo na piwie była. Waliła do drzwi albo darła się pod balkonem - a balkon obok naszego. Nie mogłam później usnąć. I taka jestem "prawie" wyspana... Idę po kawę
nooo...
uroki mieszkania w bloku, oj brakuje mi tego

my pospałyśmy prawie do 8...niunia ucięła sobie drzemkę, idę coś zdziałać, gorąco...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:25   #1756
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
moj to samo mowi

łał jaki Ci się romantyczny typ trafił piękny komplement

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
heheAle fajnie jak mąż się stara Korzystajmy póki mają na nas fazę
mój ma na mnie fazę niezmiennie od 14 lat tylko ja tego nie potrafię docenić

Stary 2012-07-04, 09:28   #1757
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
ten kleik wsypujesz normalnie do słoiczka???....widze mała je dużo kaszki dlatego może masz wrażenie, że mało je a kaszka naprawde potrafi dziecko zapchać....dlatego może niema ochoty na więcej jedzenie...
Nie, do miseczki wsypuję 3 łyżeczki kleiku dolewam wody, tak na oko wymieszam i dokładam połowę owocków ze słoiczka

Muszę może kupić jakąś smakową ale z drugiej strony pewnie cukier tam jest a jak robię ten kleik z owockami to tak jakby smakowa no nie ???
Stary 2012-07-04, 09:28   #1758
Oliveira79
Zadomowienie

a u nas pochmurno całą noc padało a i tak jest gorąco

Stary 2012-07-04, 09:40   #1759
wariateczka88
Zadomowienie

hej
my pobudka o 8,ale po 6 mala sie przebudzila dostala cyca i poszla spac
u nas z jedzeniem jest roznie,tzn zalezy jak mala wstanie bo jak wczesniej raz z raz pozniej to godziny sie obsuwaja,ale zjada na sniadanie kleik ryzowy albo kukurydziany(zeby w kolko nie jadla tego samego),na obiadek jakas papka jarzynowa,i owoce,tak pol sloiczka malego,w miedzy czasie cyc,woda,albo soczek,no i po kapieli dostaje butle mm zageszczona kaszka
nie mam cos weny na pisanie,idziemy na spacer

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:42   #1760
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

mój ma na mnie fazę niezmiennie od 14 lat tylko ja tego nie potrafię docenić
Super! hehe my jesteśmy ze soba dopiero 4 lata Mam cichą nadzieję, że tak będzie forever
A czemu nie możesz tego docenić? W jakim sensie?

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Nie, do miseczki wsypuję 3 łyżeczki kleiku dolewam wody, tak na oko wymieszam i dokładam połowę owocków ze słoiczka

Muszę może kupić jakąś smakową ale z drugiej strony pewnie cukier tam jest a jak robię ten kleik z owockami to tak jakby smakowa no nie ???
Nom smakowa jak z owocami Ale to nie wanilija
Stary 2012-07-04, 09:47   #1761
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
A czemu nie możesz tego docenić? W jakim sensie?

głównie chodzi o tiru riru on by mógł 24 h na dobę a ja osatnio najchętniej wcale

Stary 2012-07-04, 09:48   #1762
kasia_aa
Zadomowienie

witam siez lepszym humorem od rana bo temp jakoś spadła po wczorajszej burzy i da sie funkcjonować. dziecko położone juz na pierwsza drzemkę, ja doprowadzona do porzadku wiec jest chwila zeby cos napisać
Cytat:
WITAM Z RANA

Malutka obudziła się o 5, wzięłam ją do nas i po chwili zasnęła i wstaliśmy 7:13

Zaraz jemy śniadanko - paróweczki z ketchupem Niunia najedzona wala się po łóżku i coś nam opowiada

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Domi zaszalałaś bardzo pozytywnie

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

to wspólczuje takich atrakcji

Cytat:
moj to samo mowi
pronc glam wasi tżci to punktują mojemu lecą od wczoraj minusy ale mam nadzieje ze sie poprawi, bo tu sie nie sprawdza ta zasada że minus i minus daje plus

Cytat:
Właśnie koleżanka zaprosiła mnie z malutką do siebie na działeczke. Napompuje dzieciakom basenik, my posiedzimy. Tż ma nas zawieść za dwie trzy godz, jak się z pracy na chwilkę wyrwie Mam nadzieję, że nie będzie za duszno, ale w sumie tam cień, a do niej do domu blisko, żeby się schowac przed upałem
działeczka i basenik nawet sie nie zastanawiaj tylko smigaj
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:54   #1763
janeczka7891
Zadomowienie

Witam z rana
Zaraz bedziemy jesc sniadanko Filip kaszke a ja owsianke hehehe

Cytat:
Hej Laski. Kaszek są dwa rodzaje: 1. ryżowe i kukurydziane- dodaje się je do mleczka, jeśli rozrobi się taką kaszkę w samej wodzie, to nie będzie to pełnowartościowy mleczny posiłek, bo w skladzie nie ma grama mleka.

2. mleczno-ryżowe- dodaje się je do wody, bo w składzie mają już mm. Są sporo drozsze od tych pierwszych. Ale to własnie ze względu na to mleko już w nich zawarte. I są samodzielnym posiłkiem mlecznym . Niestety nie wiadomo co to za mleko w nich siedzi i czy nam dziecka nie uczuli.
właśnie ja się zastanawiam bo mój pije mleko HA ale je te kaszki z mm i nic narazie (pfu pfu) mu nie ma. To jak myslicie moge przejsc na zwykle ? nbo te HA kurka wodna drogie jest... teraz pije Hipp a zwykły Hipp nie dosc ze wiecej to tanszy...

Glampytałaś o te wałeczki do raczkowania,my mamy taki dmuchany nie wiem czy też masz takie. Jak narazie mały w niego kopie i reką posuwa zabawe z nim ma i to najbardziej w łóżeczku a że nie raczkuje to nie wiem jak dalej bedzie

Princeska wy to macie fajne zycie z TZ. Ja nie pamietam kiedy jakis komplement uslyszałam ....

Ide bo malutki płacze...
Stary 2012-07-04, 10:01   #1764
kasia_aa
Zadomowienie

u nas jedzenie wyglada tak: rano po wstaniu cyc x 2 (powiedzmy 8 i 10) w poludnie obiad (zmiksowane warzywka, czasem z mieskiem czasem bez) poten cyc potem deserek, potem cyc raz lub 2 razy i 19 kapanie i butelka 180 mm i spac. W nocy przewaznie 2 razt cyc

wychodzi na to ze w ciagu dnia jest 5 razy cyc (czasem 2 razy przed południem i 3 razy po, a czasem na odwrót) + obiadrk + deserek + mm na kolacje

a od jakiegos czasu zbieram sie w sobie żeby jakąś kaszke robic na sniadanko tylko nie moge sie zdecydowac czy dawac mleczno ryżową czy sama ryżową na wodzie + owocki jakieś;/ i jak zwykle u mnie takie podejmowanie decyzji trwa wiec nie kupiłam jeszcze zadnej
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 10:10   #1765
princessskaa
Wtajemniczenie

Kochane uciekamy na działeczke Miłych dzionków!

Mam nadzieje, że nasi tż zawsze będa punktować lub w końcu zaczną

Oli czasami jak się nie ma ochoty, a tż się bardzo postara, jakiś nastrój stworzy to Ci ochotka sama przyjdzie Jakieś masaże itd

CIAO
Stary 2012-07-04, 10:14   #1766
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam same mleczno-ryzowe
Poza kleikiem ryzowym, który kupiłam 2 dni temu i dodaję do mm na noc.
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 10:21   #1767
nettka_
Zadomowienie

hejaaa

My wstałyśmy o 8.30 a teraz Paulinka dalej kima

Mykam na śniadanko

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 10:46   #1768
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
mojej luszczy się, pęka skora tylko za prawym uszkiem (tam gdzie małzowina łączy się z głową (?)) - pediatra powiedziala zeby natłuszczac i że taka przypadłość jest u dzieci... skłonnych do alergii powiedziała że to nic pewnego, ze młoda będzie alergikiem, nie mniej jednak tak bywa
u nas jak jeszcze jadlam nabial tez byla taka zmiana na jednym uszku, teraz nic takiego nie ma

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Wiesz, skoro tyle zjadają to potrzebują,Mój nie zje duzo na 1 raz.Chyba woli mało a często a w zeszła srodę 9,770 ważył (ur.3170).Tyle,ze on w nocy nadrabia cyckiem.U nas zasada,ze duzo jedzenia w dzień zmniejszy ilosc karmień nocnych nie działa.
Olka my też mamy wizyte kontrolną po 9 m-cu.
moja tez lubi malo a czesto, z jednej strony niby ma byc 5-6 posilkow dziennie, ale z drugiej na tabelach pisza, ze kp jest na zadanie, wiec postanowilam troche wyluzowac i sie az tak nie przejmowac.
Moja zje porcje ok 130 g posilku, ale czesto koncowke musze jej wpychac.

Cytat:
oj dygotko, nie musisz wszytskeigo wiedziec, wazne, zebys wiedziala wystarczajaco duzo dla swojej Malej. jak ona Ci sie najada kaszka na wodzie to dobrze- zreszta wy chyba dajecie sinlac a to sie robi na wodzie nie na mleku.

Cytat:

mysle, ze kleik z owocami to lepsza wersja, tez tak robie.
probowalam zreszta raz jej podac kleik ryzowy smakowy i nie chciala jesc.

Wczoraj mala byla chwile bez pieluchy, ja siedze przy stole i jem, ona sie bawi przy moich nogach, nagle czuje smrodek. Pacze a tu siku i kupka i ona sie ta kupka bawila i juz brala do buzi ! w ostatniej chwili zdazylam ja zlapac. Fuuj.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 10:53   #1769
mol_aa
Zadomowienie

helooo

U nas pobudka po 7 ,w nocy pobudki tylko 2 razy na mlenio, ale to standard więc się przyzwyczaiłam że o 1 i 5 rano biegiem do kuchni robić butle

dzisiaj robię małemu zupkę z kalarepką, zobaczymy czy mu posmakuje, bo ostatnio to ma w ogóle focha na obiadki

Princesko, Glam dołączam do grona komplementowanych, mój tż stwierdził, że chce więcej dzieci, bo po ciąży bał się że z seksu będą nici a tu w drugą stronę, ciągle mało

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Aniolina to miałaś BRISE w nowej wersji

BTW zapomniałam się pochwalić, tż zrobił mi niespodziankę i zamówił dla mnie piękną torbę wczoraj przyszła

Gdzie Goldi???
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 10:55   #1770
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

Wczoraj mala byla chwile bez pieluchy, ja siedze przy stole i jem, ona sie bawi przy moich nogach, nagle czuje smrodek. Pacze a tu siku i kupka i ona sie ta kupka bawila i juz brala do buzi ! w ostatniej chwili zdazylam ja zlapac. Fuuj.

dobrze,że zdążyłaś

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości