|
|
#1741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Wszystko się zgadza. Tylko moja samego mm nie wypije, po cycku jest głodna za 2 godz. Więc kaszka na mleku to 2w1 - załatwia sprawę mleka w ciągu dnia i dłuższej sytości jednocześnie.
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
rudominka-rozumiem.ja to jestem/będę straszną matką....nedouczonąbo ja ciągle nic nie wiem....
|
#1743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przypomnialo mi sie ze kupilam kiedys gumowa szczoteczke do masowania dzaisel/ mycia ppierwszych zabkow. Adek ja uwielbia. Masuje mu dziasla po kazdym karmieniu i kiedy jest marudny. Guma az piszczy a on z luboscia wgryza mi sie w palucha. I zel latwiej podac, bo palca nie pozwala sobie wlozyc do pysia, a jak wycisne na te szczoteczke to bez problemu.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2012-07-03 o 23:22 |
||
|
|
|
#1744 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Jasny gwint
ale mam czytania Nie było mnie kilka dni, kurcze i takie plecy Lecę nadrabiać.....Cytat:
narazie taki zwykly z Babylove wlasnie z silikonowym smoczkiem bo nie wiedzialam czy bedzie z niego w ogole pic i teraz w weekend chcemy nowy kupic bo juz z tego zakretke stracilismy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czasami wlasnie dodaje 2-3 miarki kaszki ryzowej i tak mi przesypia 10-12h w zalezn0sci jaki zmeczony tez jest ![]() Cytat:
a po 19tej kapiel i spanko do rana(jak wszystko jest ok)jej mój to jak wiatr zawieje, jeden dzien sie smieje a potem dwa dni cisza, ale jak go rozbawie to tez tak sie smieje, ze czkawki dostaje potem heh ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na pewno MAMA heheh Filip mój teraz cały czas tatuje heeh ino tatatatatata a TZ sie cieszy jak głupi heheCytat:
W sobote bylismy na basenie, maly sie wypluskal i spal jak zabity Od niedzieli siedzimy w domu, oj przepraszam dzis bylismy na zakupach samochodem w Lidlu. Ahhh co za wyprawa hehehe. Cytat:
W ogole przyznam sie bez bicia ze czasem zapomne umyc te 2 zebole, które ma.... Ohh mnie chyba pokrecilo nie umie spac, nie wiem jak rano wstane. TZ wstaje o 6 i na pewno sie obudze. W ogole od kilku dni w nocy zle spie .... nie wiem co jest nie tak .... :/Aha dil tadap tadap mnie rozwalil hehe
Świat nie sądzi czynów ludzkich wedle ich dobroci, ale wedle ich piękności; nie wedle tego, czy są sprawiedliwe, ale czy wielkie; nie wedle ich rozsądku, ale wedle ich nadzwyczajności. Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2012-07-04 o 02:18 |
|||||||||
|
|
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pójdę dla świętego spokoju, on w razie czego zapisuje tabletki na spalenie. Przy okazji mnie zbada. Dobry Pobódka o 6.20 - teral glut bawi się w łóżeczku. Wczoraj przez tą burzę niebyło u Nas prądu już się bałam że nie włączą do 20.00 i nie będę miała jak Michałka wykąpać, ale włoćzyli i to przed czasem (10min )---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
My na szczęście nie mamy schodów, ale za to Michała ciągnie do przedpokoju. Gryzł by wszystkie buty
|
||
|
|
|
#1746 |
|
Raczkowanie
|
Hej Laski. Kaszek są dwa rodzaje: 1. ryżowe i kukurydziane- dodaje się je do mleczka, jeśli rozrobi się taką kaszkę w samej wodzie, to nie będzie to pełnowartościowy mleczny posiłek, bo w skladzie nie ma grama mleka.
2. mleczno-ryżowe- dodaje się je do wody, bo w składzie mają już mm. Są sporo drozsze od tych pierwszych. Ale to własnie ze względu na to mleko już w nich zawarte. I są samodzielnym posiłkiem mlecznym . Niestety nie wiadomo co to za mleko w nich siedzi i czy nam dziecka nie uczuli. Idę po kawę, bo się nie wyspałam okrutnie ![]()
|
|
|
|
#1747 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U nas wczoraj jak burza sie rozszalała ok. 17:30 to prawie całą noc była... Dziś troszke lepiej sie przez to oddycha, ale pewnie znów sie zrobi upał... Maltka się raz w nocy obudziła ale z taki płaczem, że ksoczyłam na równe nogi - pić jej się chciało ![]() Wyobraźcie sobie, że ja - wyrodna matka - pierwszy raz dałam wczoraj mełej własnoręcznie zblendowane owocki - banan z malinami Zawsze słoiczki, a wczoraj zaszalałam Mała jadła jak szalona tak jej smakowało
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
|
WITAM Z RANA
![]() Normalnie kobietki kochane już tyle dni mam za☠☠☠isty humor (prócz wczorajszego chwilowego załamania - powody w klubie), że aż mnie to samą dziwi hehe Tż lata i wciąż powtarza jak kocha, że coraz bardziej mu się podobam, pomimo, że i tak byłam naj naj naj to teraz jestem jeszcze lepsza Malutka obudziła się o 5, wzięłam ją do nas i po chwili zasnęła i wstaliśmy 7:13 Zaraz jemy śniadanko - paróweczki z ketchupem Niunia najedzona wala się po łóżku i coś nam opowiada ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Domi zaszalałaś bardzo pozytywnie ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- U mnie w nocy była awanturka u sąsiadów - sąsiad nie chciał do domu sąsiadki wpuścić, bo na piwie była. Waliła do drzwi albo darła się pod balkonem - a balkon obok naszego. Nie mogłam później usnąć. I taka jestem "prawie" wyspana... Idę po kawę
|
|
|
|
#1749 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() My jemy śniadanko koło 8 - 210mleka, koło 10 IIsniadanko ekspozycja na gluten z owockami, obiad 12/13 180g słoiczka, 16/17 deser słoiczek 125g, kolacja mleko/kaszka 210ml, i około 1 rano mleko 210ml. dzis mamy "maruda day" a to dopiero ranek eh..
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
heloł
|
#1751 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie koleżanka zaprosiła mnie z malutką do siebie na działeczke. Napompuje dzieciakom basenik, my posiedzimy. Tż ma nas zawieść za dwie trzy godz, jak się z pracy na chwilkę wyrwie
Mam nadzieję, że nie będzie za duszno, ale w sumie tam cień, a do niej do domu blisko, żeby się schowac przed upałem
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ostatnio stwierdzil ze seks ze mna to jak niebo bez umierania
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1754 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nasz dzionek wygląda następująco: ok 7:00 pobudka zabawa w kopanie taty i włażenie na mame ok 7:45 kleik kukurydziany na mm różnie raz 180 ml a np dziś tylko 60 ml wypił ok 9:00 drzemka przeważnie 1,5 godz ok 11:00 jogurcik ok 13:00 obiadek ok 200 ml ok14:00 drzemka ok 15 obiadek deserek owocowy słoiczek cały ok 17-18 drzemka ok 20 kąpanie i 220 ml kaszki na mm ok 20:30 spanie czasami ok 2-3 pobudka na piciu (troszke cycusia) ok 5:30 cycuś większa ilość i ok 7:00 pobudka.... czasami pod wieczór między kąpaniem a drzemką zje pałki kukurydziane ostatnio sztuk 5 wsunoł.....no i pije wode w ciągu dnia przeważnie 125 ml a jak gorąco bardzo jest to 250 ml
|
|
#1755 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
uroki mieszkania w bloku, oj brakuje mi tego ![]() my pospałyśmy prawie do 8...niunia ucięła sobie drzemkę, idę coś zdziałać, gorąco... |
||||
|
|
|
#1756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
łał jaki Ci się romantyczny typ trafił piękny komplement ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
tylko ja tego nie potrafię docenić
|
|
#1757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wymieszam i dokładam połowę owocków ze słoiczka![]() Muszę może kupić jakąś smakową ale z drugiej strony pewnie cukier tam jest a jak robię ten kleik z owockami to tak jakby smakowa no nie ???
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
a u nas pochmurno
całą noc padało a i tak jest gorąco
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
hej
my pobudka o 8,ale po 6 mala sie przebudzila dostala cyca i poszla spac u nas z jedzeniem jest roznie,tzn zalezy jak mala wstanie bo jak wczesniej raz z raz pozniej to godziny sie obsuwaja,ale zjada na sniadanie kleik ryzowy albo kukurydziany(zeby w kolko nie jadla tego samego),na obiadek jakas papka jarzynowa,i owoce,tak pol sloiczka malego,w miedzy czasie cyc,woda,albo soczek,no i po kapieli dostaje butle mm zageszczona kaszka nie mam cos weny na pisanie,idziemy na spacer
|
#1760 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam cichą nadzieję, że tak będzie forever A czemu nie możesz tego docenić? W jakim sensie? ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Ale to nie wanilija |
||
|
|
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
głównie chodzi o tiru riru
on by mógł 24 h na dobę a ja osatnio najchętniej wcale
|
#1762 | |||
|
Zadomowienie
|
witam sie
z lepszym humorem od rana bo temp jakoś spadła po wczorajszej burzy i da sie funkcjonować. dziecko położone juz na pierwsza drzemkę, ja doprowadzona do porzadku wiec jest chwila zeby cos napisać![]() Cytat:
Cytat:
mojemu lecą od wczoraj minusy ale mam nadzieje ze sie poprawi, bo tu sie nie sprawdza ta zasada że minus i minus daje plus![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Zaraz bedziemy jesc sniadanko Filip kaszke a ja owsianke heheheCytat:
Glampytałaś o te wałeczki do raczkowania,my mamy taki dmuchany nie wiem czy też masz takie. Jak narazie mały w niego kopie i reką posuwa zabawe z nim ma i to najbardziej w łóżeczku a że nie raczkuje to nie wiem jak dalej bedzie ![]() Princeska wy to macie fajne zycie z TZ. Ja nie pamietam kiedy jakis komplement uslyszałam .... Ide bo malutki płacze...
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
u nas jedzenie wyglada tak: rano po wstaniu cyc x 2 (powiedzmy 8 i 10) w poludnie obiad (zmiksowane warzywka, czasem z mieskiem czasem bez) poten cyc potem deserek, potem cyc raz lub 2 razy i 19 kapanie i butelka 180 mm i spac. W nocy przewaznie 2 razt cyc
wychodzi na to ze w ciagu dnia jest 5 razy cyc (czasem 2 razy przed południem i 3 razy po, a czasem na odwrót) + obiadrk + deserek + mm na kolacje a od jakiegos czasu zbieram sie w sobie żeby jakąś kaszke robic na sniadanko tylko nie moge sie zdecydowac czy dawac mleczno ryżową czy sama ryżową na wodzie + owocki jakieś;/ i jak zwykle u mnie takie podejmowanie decyzji trwa wiec nie kupiłam jeszcze zadnej
|
|
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane uciekamy na działeczke
Mam nadzieje, że nasi tż zawsze będa punktować lub w końcu zaczną Oli czasami jak się nie ma ochoty, a tż się bardzo postara, jakiś nastrój stworzy to Ci ochotka sama przyjdzie Jakieś masaże itd CIAO |
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam same mleczno-ryzowe ![]() Poza kleikiem ryzowym, który kupiłam 2 dni temu i dodaję do mm na noc. |
|
|
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
hejaaa
My wstałyśmy o 8.30 a teraz Paulinka dalej kima ![]() Mykam na śniadanko
|
#1768 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moja zje porcje ok 130 g posilku, ale czesto koncowke musze jej wpychac. Cytat:
Cytat:
probowalam zreszta raz jej podac kleik ryzowy smakowy i nie chciala jesc. Wczoraj mala byla chwile bez pieluchy, ja siedze przy stole i jem, ona sie bawi przy moich nogach, nagle czuje smrodek. Pacze a tu siku i kupka i ona sie ta kupka bawila i juz brala do buzi ! w ostatniej chwili zdazylam ja zlapac. Fuuj. |
||||
|
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
helooo
U nas pobudka po 7 ,w nocy pobudki tylko 2 razy na mlenio, ale to standard więc się przyzwyczaiłam że o 1 i 5 rano biegiem do kuchni robić butle dzisiaj robię małemu zupkę z kalarepką, zobaczymy czy mu posmakuje, bo ostatnio to ma w ogóle focha na obiadki Princesko, Glam dołączam do grona komplementowanych, mój tż stwierdził, że chce więcej dzieci, bo po ciąży bał się że z seksu będą nici a tu w drugą stronę, ciągle mało ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Aniolina to miałaś BRISE w nowej wersji BTW zapomniałam się pochwalić, tż zrobił mi niespodziankę i zamówił dla mnie piękną torbę Gdzie Goldi??? |
|
|
|
#1770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze,że zdążyłaś
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

ale mam czytania 
w czw mamy wizyte w poradni wczesniakow to sie dowiem
klask i:
tak sie meczy biedactwo

Niunia najedzona wala się po łóżku i coś nam opowiada 

dobrze,że zdążyłaś