|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzeniona
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Ja się z nią kolegowałam jako dzieci i potem jako nastolatki, od wielu lat nie miałam z nią kontaktu, ale pamiętam, że bardzo operacji chciała, ale rodzice nie wyrażali zgody. Uznali to za głupie fanaberie.
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mojej poprzedniej pracy jedna dziewczyna też tak miała, ale była tak zjawiskowo piękna, że podejrzewam, że nikomu, łącznie z nią, to nie przeszkadzało. Nosiła normalnie sandały. |
|
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie tacy rodzice, którzy uważają sprawy typu: operacja zrośniętych palców czy depilacja za fanaberie. Fanaberią to może być powiększenie ust czy piersi, a nie coś takiego.
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam mieszane uczucia - mam znamię na plecach, rodzice go nie usunęli jak byłam mała woleli żebym sama zdecydowała. Prawdę mówiąc jakby zrobili to za mnie to nie miałabym dylematu a jako dzieciak bym szybko zapomniała o bólu. Bo teraz to nie wiem niby kiedy mam to zrobić... Znamię mi w niczym nie przeszkadza osłaniam je smaruję i starannie przykrywam na słońcu no jednak mogłoby go nie być.
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro tak, to nie jest to fanaberia. Kiedyś chyba moda panowała na zakładanie aparatów
![]() W ogóle... rozwaliła mnie reklama wody mineralnej od Kubusia (?). TO już nie ma normalnej mineralnej... musi być WATERRRR. A w Holandii ponoć lud narzeka, że ich język opanowały słówka z angielskiego. Polskę też to czeka i będzie: poproszę tiket ulgowy .
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-07-04 o 11:13 |
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą akurat przecież taka stopa się długo goi, łatwiej nastolatkowi, czy dorosłemu przejść przez rekonwalescencję, niż maluchowi, który chce biegać i nie rozumie, dlaczego nie może. |
|
|
|
|
#1871 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie niekoniecznie jest to groźne dla zdrowia.
Więc mam mieszane uczucia :P Dlatego właśnie że dzieciakowi rachu ciachu poboli przestanie zapomni a dorosły? Urlop z pracy o ile ma umowę o pracę nie zlecenia, wykorzystac na coś takiego... Albo zdrowotny żeby rozzłościć szefa... Studia... Nie no dużo jest przeszkód dziecku jednak łatwiej wyjąc 2 tygodnie z życia.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby moja miała coś takiego, to bym jej to zoperowała teraz. Ona jeszcze nawet nie umie główki trzymać, więc nie narzekałaby, że nie może biegać
.
|
|
|
|
#1874 |
|
Konto usunięte
|
ale czy to jest jakiś wielki problem? Przeciez mimo to, dziecko rozwija się normalnie, normalnie funkcjonuje, tylko po prostu ma złączone dwa palce. W przyszłości, jeśli dziecko będzie miało wysoką samoocenę, nawet nie zwróci uwagę na swoją "odmienność". Czasem odnoszę wrażenie, że takie "korekcje" służą bardziej lepszemu samopoczuciu rodzica, niż małego dziecka...
|
|
|
|
#1875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1876 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie to trochę olanie sprawy przez rodziców. Przepraszam ale krzywdy to dziecku nie zrobi a to trochę uciekanie od odpowiedzialności 'nie wykonam zabiegu raczej koniecznego bo...' |
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli do 16-tego roku życia każdą decyzję Twoi rodzice podejmowali za Ciebie? Dziecko zadecyduje samo, czy mu coś przeszkadza, czy nie, a nie samo pójdzie do lekarza ![]() Zabieg wcale nie jest konieczny, ani trochę. Jak pisałam, miałam turnee po lekarzach i każdy mówił to samo "nie ma to znaczenia dla zdrowia, sprawności, jakości fizycznej życia-na nic. To są jedynie kwestie estetyczne". To jak z tym długim paluchem- jednym się to podoba i uważają za normalne, inni będą mieli kompleksy. Tu jedynie jest możliwość operacji plastycznej w ramach NFZ- ale to zawsze jest operacja plastyczna, do tego z trudną rekonwalescencją. Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2012-07-04 o 11:39 |
|
|
|
|
#1878 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1881 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja rozumiem Impersonę
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1883 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest zabieg estetyczny, jak operacja plastyczna uszu, a nie ratowanie zdrowia Jak wiadomo, rodziców, którzy na komunię fundują córkom operację plastyczną odstających uszu, jakoś się linczuje ![]() Cytat:
Chociaż akurat sama pamiętam po sobie, że nie bafrdzo rozpaczałam, gdy musiałam opuścić 3 tygodnie lekcji w ogólniaku tego nastolatka i dorosłego podałam jako odpowiedź, że dziecku lepiej się dochodzi do zdrowia- w tym przypadku nie.Cytat:
Dziękuję za zrozumienie ![]() Cytat:
Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2012-07-04 o 13:10 |
||||
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzeniona
|
No nie wiem, ja jako nastolatka chyba bym umarła, jakby mnie na 2 albo 3 tygodnie uziemili w domu
Teraz znowu mam pracę na umowę-zlecenie, więc tyle czasu bez pracy oznaczałoby praktycznie brak wypłaty. Ja jednak uważam, że najlepiej bym to zniosła jako dziecko. Miałam świnkę i ospę jako dzieciak i nie pamiętam tego, a moja koleżanka przechodząca ją w wieku nastoletnim znosiła to strasznie.
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w liceum byłam sparaliżowana i na 3 tygodnie odcięta od świata. Nadrobiłam zaległości książkowe, oglądałam TV, poza tym wszyscy nade mną skakali, klasa dbała o moje lekcje, ciągle ktoś dzwonił, ktoś przychodził,koleżanka przepisywała mi zeszyty Nie powiem, żebym wtedy płakała.Dziś też dużo bym dała, żeby móc sobie legnąć w łóżku, a moi chłopcy nade mną skakali Chociaż rozumiem co to znaczy, gdy ma się umowę zlecenie, bo też kiedyś tak pracowałam Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2012-07-04 o 13:38 |
|
|
|
|
#1888 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1889 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

A tak w temacie stóp, to pamiętam, że moja koleżanka miała złączone dwa palce u nogi i bardzo się tego wstydziła. Czy tego się nie da zoperować?