Ślubujące w 2012 - część II - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 09:28   #1261
aisak42
Raczkowanie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
Witaj! na pewno nas nie zanudzisz wrzucaj też fotki bo to pomaga w doradzaniu. dziewczyny są baardzo pomocne, zwłaszcza gdy zaczynasz wariować albo nie wiesz co zrobić jak odwalasz jakąś głupotę to szybko wrzucą ci wiadro na głowę i powiedzą "spokojnie, będzie dobrze"

aisak - z tego co wiem nie potrzeba żadnych dokumentów, jedyne co musisz wiedzieć to jak się nazywasz i w którym roku byłaś chrzczona oraz oczywiście dotrzeć do właściwego kościoła TŻ wysłał po metrykę swoją babcię i wczoraj się okazało że to jednak nie w tym kościele był chrzczony... ja załatwiałam telefonicznie i pocztowo, więc wogóle luz-blues
tak masz rację dziewczyny w doradzaniu są fantastyczne! jak Ci się suknia znudzi to one Ci wybiją to z głowy nie ma co!! są najlepsze!

neave - dzięki za info wiem który kościół, ale dobrze że powiedziałaś o roku chrztu bo tego nie wiem

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Czary Mary Pokaż wiadomość
Uspokoiłyście mnie dziewczyny kwestią braku ramiączek w sukni Dzięki

JJJustynAAA :
Myślę, że to dobry termin do potwierdzania. My mamy ślub 22 września a o potwierdzenie prosiliśmy do dnia 1 sierpnia

Dzisiaj załatwiliśmy sprawy w USC i jestem zadowolona, że coś się ruszyło w naszych przygotowaniach

Zamówiliśmy również obrączki ( w załączniku). Moja rozmiar 8, szerokość 3 mm bez tego kamyczka. Obrączka Tż rozmiar 18, szrokość 3,5mm. Zamawialiśmy w Kruku płaciliśmy ok 1300zł.
gratuluje kolejnych spraw załatwionych.. obrączki śliczne i tanie jak na Kruka.. my USC załatwiamy w piątek i protokół w sobotę więc trzymajcie kciuki żeby się wszystko udało
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:30   #1262
sarah29
Przyczajenie

---asiak42--- Dziękuję z miłe słowa. Fajnie, że mój wybór podoba się jeszcze komuś

---JJJustynAAA--- Widzę, że Twoja data to również dzień mojego ślubu
Będziemy się denerwowały razem
My zaproszeń jeszcze nie wręczaliśmy gościom, a datę potwierdzenia mamy do 15 sierpnia. Zaproszenia chcemy rozdać w połowie lipca czyli damy gościom około miesiąca na zastanowienie.
sarah29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:42   #1263
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.
Jak wiecie ślub mamy 6 października, a na zaproszeniu mamy datę potwierdzenia do 1 września. Uważacie, że to dobry termin, czy nie za wcześnie? W sumie to stwierdziliśmy że 1 wrzesień będzie dobrym terminem, by gdyby nam dużo osób odmówiło, to będziemy mieli możliwość do proszenia parę osób. Jak tylko otrzymamy zaproszenia ruszamy z zaproszeniami.
Widzę, że dość długo z tym schodzi. Chcemy żeby goście mieli chociażby 1 miesiąc na odpowiedź, ale wydaje mi się, że może być to cieżkie do zrealizowania bo od 21 lipca zaczynamy zapraszać i zamierzamy to robić również w ciągu tygodnia. Ale rodzina TŻ jest dość rozległa i nie mieszkają w jednym mieście :/
.
bardzo0 dobry termin- w razie czego będziesz mogła zweryfikować listę gości. My mieliśmy ślub 16/06 a potwierdzenia były do 1/05 a i tak dzwoniliśmy po ludziach

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah29 Pokaż wiadomość
Witajcie wszystkie Przeszłe i Przyszłe PM
Od dłuższego czasu podczytuje wasze posty i szukam wśród was inspiracji.
Mój ślub odbędzie się również już wkrótce, a dokładnie 6 października. Z tego względu mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona i pomożecie w wyborach i zamknięciem wszystkiego na przysłowiowy "ostatni guzik". Nigdy wcześniej nie zdecydowałam się na wymianę myśli i opinii na żadnym forum ale same wiecie jak to jest przed ślubem, mam wrażenie, że mogę zanudzić wszystkich swoimi problemami a tu wszystkie żyjemy tym jednym tematem.
Oto więc jestem.
witaj pokazuj co masz

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
A

Dziewczyny, ja chyba umrę zanim dojdę do ołtarza, cz któraś z Was też się AŻ tak stresuje???

też się stresowałam ale w dniu ślubu nie było tak źle spoko nie stresuj się postresujemy się za Ciebie
Stary 2012-07-04, 09:43   #1264
Luzia
Zakorzenienie

Sarah29, bardzo ładna sukienka

Ja ze swoją mam problem... Kupowałam ją na all jakiś rok temu, teraz przytyłam i się w nią nie mieszcze a do ślubu 2 msc...
Nie wiem co robić

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:49   #1265
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że odzew taki ekspresowy. W tej chwili siedzę w pracy i na służbowym komputerze nie posiadam zdjęć wszystkiego co do tej pory zostało zakupione. W załączniku więc na dobry początek sukienka. Jak na razie zamówiona, zaliczka wpłacona, planowany odbiór na początku września. Tak umawiałam się z Panią w salonie kiedy zamawiałam.
To mój pierwszy post z załącznikiem więc mam nadzieję, że się załadowało.
ja nie jestem fanką koronek góra mi się bardzo podoba, dół mniej- za długi ale to moje zdanie. Najważniejsze, żebyś Ty była zadowolona
a swoją drogą dość obcisła sukieneczka- masz może fotki z przymiarki?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:

Dzisiaj załatwiliśmy sprawy w USC i jestem zadowolona, że coś się ruszyło w naszych przygotowaniach

Zamówiliśmy również obrączki ( w załączniku). Moja rozmiar 8, szerokość 3 mm bez tego kamyczka. Obrączka Tż rozmiar 18, szrokość 3,5mm. Zamawialiśmy w Kruku płaciliśmy ok 1300zł.
za załatwienie spraw.
Obrączki uwielbiam klasykę.
Jaki to model? My też mamy z Kruka model Promesa (chyba 4 mm) i płaciliśmy 2100 zł za komplet

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
my USC załatwiamy w piątek i protokół w sobotę więc trzymajcie kciuki żeby się wszystko udało
mówisz i masz
Stary 2012-07-04, 10:05   #1266
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja nie jestem fanką koronek góra mi się bardzo podoba, dół mniej- za długi ale to moje zdanie. Najważniejsze, żebyś Ty była zadowolona

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

za załatwienie spraw.
Obrączki uwielbiam klasykę.
Jaki to model? My też mamy z Kruka model Promesa (chyba 4 mm) i płaciliśmy 2100 zł za komplet

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

mówisz i masz
Dzięki bardzo się stresuje tym protokołem bo nie wiem co ten nasz ksiądz wymyśli
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 10:15   #1267
sadonkowa
Zadomowienie

Cytat:
W załączniku więc na dobry początek sukienka. Jak na razie zamówiona, zaliczka wpłacona, planowany odbiór na początku września. Tak umawiałam się z Panią w salonie kiedy zamawiałam.
.
Śliczna suknia a jakie dodatki?

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość

Ja ze swoją mam problem... Kupowałam ją na all jakiś rok temu, teraz przytyłam i się w nią nie mieszcze a do ślubu 2 msc...
Nie wiem co robić
A krawcowa nie pomoże? Ja swoją Calais przerabiam u Pań krawcowych, które szyją suknie slubne na codzień i myślę, że i z Twoją da sie coś zrobić. A mogłabyś pokazać zdjęcia sukni?
sadonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 10:29   #1268
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sadonkowa Pokaż wiadomość

A krawcowa nie pomoże? Ja swoją Calais przerabiam u Pań krawcowych, które szyją suknie slubne na codzień i myślę, że i z Twoją da sie coś zrobić. A mogłabyś pokazać zdjęcia sukni?
Zdjęcia w załączniku.

Szczerze to wątpię, bo sukienka ma koronkę.. jestem chwilowo załamana.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_ms_moda_liliana_2009.jpg (16,3 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0133.jpg (28,7 KB, 47 załadowań)

Stary 2012-07-04, 10:31   #1269
sarah29
Przyczajenie

Cytat:
Fotki z przymiarki mam na domowym komputerze więc wrzucę dopiero wieczorem. Z góry jednak uprzedzam, że mam na sobie model salonowy czyli jeszcze niedopasowany.
Sukienka jest u góry dość dopasowana bo to"rybka" taka na jakiej mi zależało. Zakładałam że taki model chcę i na szczęście okazał się trafny. Dół jest długi i ciągnący. To daje według mnie super efekt na wejście do kościoła. Genialnie się układa. Później tył się podpina na wysokości kolan dzięki czemu unika się "efektu kuperka", którego chciałam uniknąć za wszelką cenę i można szaleć na weselu.
A tak przy okazji przyznam się do jeszcze czegoś. Dziewczyny piszą aby odwiedzić jak najwięcej salonów i przymierzać i jeszcze raz przymierzać. Ja kupiłam sukienkę w pierwszym salonie jakim byłam. Przymierzyłam około 15 modeli wśród nich był ten

Luzia dwa miesiące to jeszcze sporo czasu więc nawet jeżeli jest tak jak piszesz, że odrobinę przytyłaś ( a nie jest to tylko Twoja wyobraźnia) to spokojnie wrócisz do poprzedniej wagi i wymiarów.
Ja przyznaję się, że od zamówienia sukni pilnuję się aby nie przytyć. Wprawdzie kobietka powiedziała, że wymiary które ze mnie wzięła w dniu zamówienia (a był to marzec) służą głównie do określenia jakby bazowego rozmiaru a sukienka będzie i tak dopasowywana. Mogę niby przybrać nawet około 8 cm w wymiarach ale wolałabym uniknąć takich niespodzianek.
sadonkowa proponuje krawcową i może to w ostateczności dobry pomysł. Przecież sukienki szyte są zazwyczaj z zapasem materiału, Moja tez jest z koronki i będzie dopasowywana więc to chyba nie powinno stanowić problemu

Edytowane przez sarah29
Czas edycji: 2012-07-04 o 10:36
sarah29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 10:50   #1270
Czary Mary
Wtajemniczenie

magnusia - nasz model to ETERNIA. Kupowaliśmy w Złotych Tarasach i dostaliśmy dodatkowo 20% zniżki na koszulę i garnitur w Vistuli

aisak42 - protokołem też się stresuję... pytania moga być podchwytliwe :P

W związku z tym, że mam dzisiaj troche wolnego czasu pokażę Wam moje małe ślubne zestawienie. ( Co mam i co chciałabym jeszcze mieć)

Brakuje mi biżuterii... nie noszę jej w ogóle i obawiam się, że będę miała wielki problem z doborem czegoś w czym czułabym się dobrze...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sala1.jpg (29,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 297.jpg (20,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 601182_382837478441755_1082924776_n.jpg (77,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg na_tort_pudcs5.jpg (24,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg beznazwy.jpg (23,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_lyi4zvZYuY1qb620h.jpg (11,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (36,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2319620_1.jpg (35,7 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez Czary Mary
Czas edycji: 2012-07-04 o 10:54
Czary Mary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 10:50   #1271
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Ale żeby się wkupić musisz opowiedzieć coś o Was, pokazać sukienkę, salę itp. Prawda Dziewczyny??

MalaOla - ładne zdjęcia, czekam na więcej pięknie zgrany pomarańcz!!

Dziewczyny, ja chyba umrę zanim dojdę do ołtarza, cz któraś z Was też się AŻ tak stresuje???
Ja! Kurcze mam jeszcze 80 dni, a już nie raz kręciłam się pół nocy po łóżku, bo zasnąć nie mogłam, myśląc o sprawach ślubno weselnych, i układając sobie w głowie to wszystko przewiduję, że za jakieś 75 dni, ubiorą mnie w kaftan bezpieczeństwa
Cytat:
Mój ślub odbędzie się również już wkrótce, a dokładnie 6 października. Z tego względu mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona i pomożecie w wyborach i zamknięciem wszystkiego na przysłowiowy "ostatni guzik". Nigdy wcześniej nie zdecydowałam się na wymianę myśli i opinii na żadnym forum ale same wiecie jak to jest przed ślubem, mam wrażenie, że mogę zanudzić wszystkich swoimi problemami a tu wszystkie żyjemy tym jednym tematem.
Oto więc jestem.
Witamy
Cytat:
Super, że odzew taki ekspresowy. W tej chwili siedzę w pracy i na służbowym komputerze nie posiadam zdjęć wszystkiego co do tej pory zostało zakupione. W załączniku więc na dobry początek sukienka. Jak na razie zamówiona, zaliczka wpłacona, planowany odbiór na początku września. Tak umawiałam się z Panią w salonie kiedy zamawiałam.
To mój pierwszy post z załącznikiem więc mam nadzieję, że się załadowało.
Sukienka mnie powaliła jest śliczna!!! Masz może zdjęcie siebie w niej? Poprosimy
Cytat:

JJJustynAAA :
Myślę, że to dobry termin do potwierdzania. My mamy ślub 22 września a o potwierdzenie prosiliśmy do dnia 1 sierpnia

Obrączki świetne, proste, ponadczasowe, eleganckie, słowem śliczne! dokładnie takie jak ja chciałam, ale uległam TŻ
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 11:03   #1272
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Fotki z przymiarki mam na domowym komputerze więc wrzucę dopiero wieczorem. Z góry jednak uprzedzam, że mam na sobie model salonowy czyli jeszcze niedopasowany.
Sukienka jest u góry dość dopasowana bo to"rybka" taka na jakiej mi zależało. Zakładałam że taki model chcę i na szczęście okazał się trafny. Dół jest długi i ciągnący. To daje według mnie super efekt na wejście do kościoła. Genialnie się układa. Później tył się podpina na wysokości kolan dzięki czemu unika się "efektu kuperka", którego chciałam uniknąć za wszelką cenę i można szaleć na weselu.
A tak przy okazji przyznam się do jeszcze czegoś. Dziewczyny piszą aby odwiedzić jak najwięcej salonów i przymierzać i jeszcze raz przymierzać. Ja kupiłam sukienkę w pierwszym salonie jakim byłam. Przymierzyłam około 15 modeli wśród nich był ten

no to gratuluję figury
Kupiłaś w pierwszym salonie super
Stary 2012-07-04, 11:11   #1273
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Luzia dwa miesiące to jeszcze sporo czasu więc nawet jeżeli jest tak jak piszesz, że odrobinę przytyłaś ( a nie jest to tylko Twoja wyobraźnia) to spokojnie wrócisz do poprzedniej wagi i wymiarów.
Ja przyznaję się, że od zamówienia sukni pilnuję się aby nie przytyć. Wprawdzie kobietka powiedziała, że wymiary które ze mnie wzięła w dniu zamówienia (a był to marzec) służą głównie do określenia jakby bazowego rozmiaru a sukienka będzie i tak dopasowywana. Mogę niby przybrać nawet około 8 cm w wymiarach ale wolałabym uniknąć takich niespodzianek.
sadonkowa proponuje krawcową i może to w ostateczności dobry pomysł. Przecież sukienki szyte są zazwyczaj z zapasem materiału, Moja tez jest z koronki i będzie dopasowywana więc to chyba nie powinno stanowić problemu
Brakuje mi około 6 -7cm w biodrach. Z jednej strony dużo, z drugiej nie.. Może mi się uda. I chyba pójdę z nią do krawcowej faktycznie.

Stary 2012-07-04, 11:15   #1274
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brakuje mi około 6 -7cm w biodrach. Z jednej strony dużo, z drugiej nie.. Może mi się uda. I chyba pójdę z nią do krawcowej faktycznie.
hmmm dawaj dietka, ćwiczenia i będzie dobrze
Stary 2012-07-04, 11:42   #1275
ewula87
Rozeznanie

Dziewczyny muszę kupić biustonosz do ślubu, koniecznie przez internet bo nie będę miała innej okazji. Pomóżcie jakie firmy i modele polecacie? koniecznie push up
Stary 2012-07-04, 12:09   #1276
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę kupić biustonosz do ślubu, koniecznie przez internet bo nie będę miała innej okazji. Pomóżcie jakie firmy i modele polecacie? koniecznie push up
a kupowałaś już? Ja osobiście bałabym się kupić bo jednak zawsze trzeba przymierzyć.. A czemu musisz przez neta? Nie zdążysz w sklepie?
Wiem, że kiedyś koleżanka mówiła mi, że kupuje na all biustonosze polskiej firmy KONRAD. Bardzo je sobie chwali i jest zadowolona- ja osobiście nie kupowałam
Stary 2012-07-04, 12:31   #1277
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
a kupowałaś już? Ja osobiście bałabym się kupić bo jednak zawsze trzeba przymierzyć.. A czemu musisz przez neta? Nie zdążysz w sklepie?
Wiem, że kiedyś koleżanka mówiła mi, że kupuje na all biustonosze polskiej firmy KONRAD. Bardzo je sobie chwali i jest zadowolona- ja osobiście nie kupowałam
No właśnie nigdy nie kupowałam ale teraz nie mam innego wyjścia, bo za 1,5 tygodnia mam przymiarkę i nie ma szans, żebym miała czas wyskoczyć gdzieś do sklepu właśnie znalazłam na allegro kilka biustonoszy tej firmy, i nawet mi się podobają, i skoro mam już jedna pozytywną opinię na ich temat to może się zdecyduję.... sama nie wiem
Stary 2012-07-04, 12:37   #1278
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:

Nie wiem co robić
ale zonk
a jakaś dieta nie wchodzi w grę? te koktajlowe są super
czar mary fryzura jest piękna!

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2012-07-04 o 12:41
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 12:43   #1279
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Oto więc jestem.
Witaj u nas Nie przepadam za koronką ale Twoja suknia strasznie mi się spodobała doczytałam że wieczorem wrzucisz swoje zdjęcie i już nie mogę się doczekać
Cytat:
Spokojnie kochana będzie dobrze możesz mi oddać trochę swojego stresa bo u mnie jak dotąd spokój ale jeszcze mam czas
Cytat:
ja też się stresuję, boje się ze mi się słabo zrobi w kościele bo ja lubię mieć takie akcje.. dziewczyny jutro daje bo akt chrztu do mojej parafii czy muszę mieć jakieś ważne dokumenty żeby go otrzymać? ?
Mnie pani pytała tylko o imię i nazwisko i do czego potrzebuję bez roku czy innych detali.
Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
Witaj! na pewno nas nie zanudzisz wrzucaj też fotki bo to pomaga w doradzaniu. dziewczyny są baardzo pomocne, zwłaszcza gdy zaczynasz wariować albo nie wiesz co zrobić jak odwalasz jakąś głupotę to szybko wrzucą ci wiadro na głowę i powiedzą "spokojnie, będzie dobrze"
haha ale potworki z nas
Cytat:

Ja też mam suknię bez ramiączek i nie wiem właśnie czy nie poprosić o takie ukryte w gorsecie jakby coś się działo.
Gratuluję załatwienia spraw ale masz drobniutkie paluszki
Cytat:
Nie wiem co robić
Ze stresu jeszcze schudniesz ale leć szybko do krawcowej bo szkoda nerwów.
Cytat:
W związku z tym, że mam dzisiaj troche wolnego czasu pokażę Wam moje małe ślubne zestawienie. ( Co mam i co chciałabym jeszcze mieć)
Brakuje mi biżuterii... nie noszę jej w ogóle i obawiam się, że będę miała wielki problem z doborem czegoś w czym czułabym się dobrze...
Śliczne zestawienie powiesz co to za sala bo wygląda mi na znajomą ale nie mogę skojarzyć.

Teraz już wiem ze protokołu nie trzeba się obawiać. Właśnie wróciliśmy od proboszcza i mamy prawie wszystko tak jak chcieliśmy. Co do pytań to odpowiadaliśmy oddzielnie ale i tak na wiekszosć pytań ksiądz odpowiedział sobie sam I od razu zapłaciliśmy za ślub wiec jeszcze tylko organistę trzeba złapać

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
No właśnie nigdy nie kupowałam ale teraz nie mam innego wyjścia, bo za 1,5 tygodnia mam przymiarkę i nie ma szans, żebym miała czas wyskoczyć gdzieś do sklepu właśnie znalazłam na allegro kilka biustonoszy tej firmy, i nawet mi się podobają, i skoro mam już jedna pozytywną opinię na ich temat to może się zdecyduję.... sama nie wiem
Ja zamawiałam u nich pończochy i pas i jestem bardzo zadowolona z kontaktu i produktu
http://diores.pl/
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 12:51   #1280
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Teraz już wiem ze protokołu nie trzeba się obawiać. Właśnie wróciliśmy od proboszcza i mamy prawie wszystko tak jak chcieliśmy. Co do pytań to odpowiadaliśmy oddzielnie ale i tak na wiekszosć pytań ksiądz odpowiedział sobie sam I od razu zapłaciliśmy za ślub wiec jeszcze tylko organistę trzeba złapać [COLOR="Silver"]
super-i znów do przodu ile płaciliście księdzu?
Stary 2012-07-04, 12:56   #1281
Czary Mary
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj u nas Nie przepadam za koronką ale Twoja suknia strasznie mi się spodobała doczytałam że wieczorem wrzucisz swoje zdjęcie i już nie mogę się doczekać

Spokojnie kochana będzie dobrze możesz mi oddać trochę swojego stresa bo u mnie jak dotąd spokój ale jeszcze mam czas

Mnie pani pytała tylko o imię i nazwisko i do czego potrzebuję bez roku czy innych detali.

haha ale potworki z nas

Ja też mam suknię bez ramiączek i nie wiem właśnie czy nie poprosić o takie ukryte w gorsecie jakby coś się działo.

Śliczne zestawienie powiesz co to za sala bo wygląda mi na znajomą ale nie mogę skojarzyć.

Teraz już wiem ze protokołu nie trzeba się obawiać. Właśnie wróciliśmy od proboszcza i mamy prawie wszystko tak jak chcieliśmy. Co do pytań to odpowiadaliśmy oddzielnie ale i tak na wiekszosć pytań ksiądz odpowiedział sobie sam I od razu zapłaciliśmy za ślub wiec jeszcze tylko organistę trzeba złapać

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Ja zamawiałam u nich pończochy i pas i jestem bardzo zadowolona z kontaktu i produktu
ohhh jak ja Wam zazdroszcze tego protokołu.. Nie wiem czy przypadkiem nie bardziej stresuje się własnie nim niż samym ślubem

Sala Riviera pod Warszawą
Stary 2012-07-04, 13:05   #1282
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
super-i znów do przodu ile płaciliście księdzu?
Też się cieszę bo i spowiedź mamy wykreśloną i z licencją nie musimy się bawić i Tż może dać na zapowiedzi w swojej miejscowości Przy wpisaniu do ksiąg daliśmy 100zł a teraz 400zł (daliśmy koszulkę ze wszystkimi dokumentami i kopertą i proboszcz tak wyjmuje wszystko po kolei i jak trafił na kopertę to sie nas pyta "a co to?" )

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
ohhh jak ja Wam zazdroszcze tego protokołu.. Nie wiem czy przypadkiem nie bardziej stresuje się własnie nim niż samym ślubem

Sala Riviera pod Warszawą
Tak myślałam ze to Riviera bo zdjęcie znajome ale w środku nie byliśmy (ale bardzo dobre opinie słyszałam).
Wiem ze to się tylko łatwo mówi ale nas zapytał tylko czy dobrowolnie chcemy przyjąć sakrament i czy możemy mieć dzieci a jeszcze około 8 pytań to czytał pod nosem (czy nie byliśmy wcześniej zaręczeni, czy nie przyjmowaliśmy ślubów czystości, czy nie jesteśmy spokrewnieni) i sam odpowiadał wpisując żadnych pytań o współżycie czy innych krępujących.
Teraz po 1.09 mamy przyjść podpisać już papiery ślubne żeby nie robić tego w dzień ślubu myślicie ze to dobry pomysł?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 13:26   #1283
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Oto więc jestem.
pewnie, że możesz cześć
Śliczna sukienka, mierzyłam cos podobnego, a jak ze swobodą ruchów? bo ja w niektórych nie mogłam chodzić ... jakieś kolory przewodnie itp?
nic się nie martw tym mierzeniem, to jak ktos jest niezdecydowany to niech szuka, a ty przymierzyłaś różne sukienki, a nie to że pierwsza lepsza... wszystko jest OK - po prostu szybciej trafiłaś na tą swoją

Cytat:
witam, pokazuj co ma lubimy zdjęcia

ja też się stresuję, boje się ze mi się słabo zrobi w kościele bo ja lubię mieć takie akcje.. dziewczyny jutro daje bo akt chrztu do mojej parafii czy muszę mieć jakieś ważne dokumenty żeby go otrzymać? ?
ewentualnie przypomnij sobie datę bierzmowania, jeśli miałaś i powiedź, że to do ślubu, to zrobią adnotację

Cytat:

Nie wiem co robić
uuuu, spróbuj jakiejś diety, a jeśli ćwiczenia to raczej żebys nie rozbudowywała mięśni... polecam dietę z Vitalią, gotowe przepisy, wszystko wyliczone i na serio jak się do nich stosujesz to chudniesz - sprawdzone! ja chudłam nawet więcej niż było to założone

Cytat:
Teraz po 1.09 mamy przyjść podpisać już papiery ślubne żeby nie robić tego w dzień ślubu myślicie ze to dobry pomysł?
to zależy czy chcecie potem podpisać przy wszystkich i mieć to na zdjęciu/filmie... fajne przeżycie jak dla mnie, tak bardziej uroczyste, ale to przecież zależy w zupełności od was.

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-07-04 o 17:13
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 13:39   #1284
ewula87
Rozeznanie

Cytat:

haha ale potworki z nas

O dziękuję bardzo za linka może nie koniecznie kupię tam biustonosz, bo ma już trzy typy, ale bielizna na noc poślubną

Proszę o pomoc który najładniejszy?
1. http://moda.allegro.pl/biustonosz-av...412861205.html
2. http://moda.allegro.pl/konrad-biusto...464763185.html
3. http://www.angel.pl/biustonosze-push..._24933122.html
Stary 2012-07-04, 13:46   #1285
Luzia
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyny za rady. Na diete już przeszłam i mniej ćwicze- bo zaczęły mi się rozbudowywać mięsnie.

Stary 2012-07-04, 14:01   #1286
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Zdjęcia w załączniku.

Szczerze to wątpię, bo sukienka ma koronkę.. jestem chwilowo załamana.
Sukienka ładna myślę tak jak dziewczyny, ze najpierw konsultacja z krawcowa ile da się popuścić na szwach, a resztę cm spróbowac zwalczyć (moze faktyznie ta dieta co proponuje Malgos) Chyba sama na nia zerknę
Cytat:

bardzo podoba mi się zestawienie bukiet, suknia... mmm jakieś zdjęcie z przymiarki posiadasz, jesli tak to wrzucaj

Cytat:
Oto więc jestem.
wiiitamy pokazuj wszystko co masz, kochamy zdjecia
Suknia bardzo mi sie podoba... niestety ten model na mnie nie wygladałby dobrze ;D ale na kimś of course:rolleyes :
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.
Jak wiecie ślub mamy 6 października, a na zaproszeniu mamy datę potwierdzenia do 1 września. Uważacie, że to dobry termin, czy nie za wcześnie? W sumie to stwierdziliśmy że 1 wrzesień będzie dobrym terminem, by gdyby nam dużo osób odmówiło, to będziemy mieli możliwość do proszenia parę osób. Jak tylko otrzymamy zaproszenia ruszamy z zaproszeniami.
Widzę, że dość długo z tym schodzi. Chcemy żeby goście mieli chociażby 1 miesiąc na odpowiedź, ale wydaje mi się, że może być to cieżkie do zrealizowania bo od 21 lipca zaczynamy zapraszać i zamierzamy to robić również w ciągu tygodnia. Ale rodzina TŻ jest dość rozległa i nie mieszkają w jednym mieście :/
Zmykam spać... Będę jutro troszkę dłużej.
Myślę, ze nie za wcześnie gdy chcesz mieć czas na domówienie kogoś... My mamy termin na 2 tyg przed ślubem- nie mydlimy o domawianiu nikogo |(wszystkich gości zapraszamy, których mieliśmy na myśli, a bierzemy pod uwagę, ze jednak ktoś nam odmówi). Podziwiam plan zaproszenia wszystkich w ciągu tygodnia...
Cytat:

Prostota i elegancja ja wolę troszke szersze modele, ale wszystko kwestia gustu cena przystępna

Ja dziś po pracy wybieram sie na kolejny maraton z zaproszeniami... na sama myśl się mi nie chce(wiedząc ze jadę w dość, jak by to ująć- 'wymagające' miejsca) mam nadzieję, ze pójdzie gładko

Podpinam sie pod pytanie o biustonosz push-up... gdzie kupowałyście? Potrzebny mi jest na prawdę spory push-up kupiłam juz jeden ale mam mieszane myśli co do niego i planuję zakupić jeszcze jeden, ale nie mam pomysłu gdzie... ;/ też zastanawiałam się nad kupnem w necie ale trochę się obawiam, że wydam 100 zl a będzie zły rozmiar czy coś nie tak

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
O dziękuję bardzo za linka może nie koniecznie kupię tam biustonosz, bo ma już trzy typy, ale bielizna na noc poślubną

podoba mi się nr 1 i 2 gdyby drugi był cały biały to byłby moim number one bo ja mam bielutka sukienkę i zależy mi na białym biustonoszu

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 14:16   #1287
Czary Mary
Wtajemniczenie

ewula87 - śliczna trójca Sama zdecydowałabym sie na Konrada bo mam już doświadczenie z tymi stanikami i wiem, że tej firmie można zaufać w 100%

katie99kasia-niestety nie mam zdjęć z przymiarki Może pod koniec sierpnia coś uda mi się zrobić.
Jeśli chodzi o obrączki to też podobają mi się szersze, natomiast Tż jakoś w takiej szerokiej się nie widział... ustąpiłam
Stary 2012-07-04, 14:21   #1288
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo dobry. Nie musisz w dniu ślubu jeszcze latać i podpisywać. My też podpisaliśmy przed

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:

zwróć uwagę Kochana, że mają różny rozstaw miseczek- sprawdź w jakim Ci najlepiej bo to dość ważne.
Wszystkie ładne
Stary 2012-07-04, 14:23   #1289
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
ewula87 - śliczna trójca Sama zdecydowałabym sie na Konrada bo mam już doświadczenie z tymi stanikami i wiem, że tej firmie można zaufać w 100%

katie99kasia-niestety nie mam zdjęć z przymiarki Może pod koniec sierpnia coś uda mi się zrobić.
Jeśli chodzi o obrączki to też podobają mi się szersze, natomiast Tż jakoś w takiej szerokiej się nie widział... ustąpiłam
Dziękuję bardzo mi właśnie też ten Konrada podoba się najbardziej, ale znów ten pierwszy też jest ładny i niemalże połowę tańszy od Konrada. Zapytam dziś jeszcze TŻ, o zdanie. Ciekawe co usłyszę
Stary 2012-07-04, 14:24   #1290
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie było odwrotnie- mąż chciał grubszą ale po przymiarce przyznał mi racje że cieńsze lepsze

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości