![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie na parze
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do sprzętu: ja nigdy nie miałam do czynienia z parowarem elektrycznym. Mam tylko garnek, który jest naprawdę banalny w obsłudze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 | |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Raczkowanie
|
Wyglądają pysznie , tylko ile to kalorii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-09
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
pysiammmm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#667 |
Raczkowanie
|
często robie rybki na parze. jest to dla mnie taka fajna odskocznia od gotowania i od grillowania. Zawsze zdrowiej mimo tego, że ciut dłużej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
SPAMER
|
Fajne przepisy z wykorzystaniem papieru sa wrzucone do konkursu - https://www.facebook.com/pages/SAGA/...49698628430935
chyba sobie podrukuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Przyczajenie
|
Nie wiecie jak jest z przenikaniem zapachów jesli np. na jednym poziomie robie rybe a na innym warzywa czy ryż? Czy lepszy pod tym wzgledem byłby parowar elektryczny czy garnek do gotowania na parze? Może ma ktoś jakies doswiadczenie w tym temacie bo zastanawiam sie nad kupnem któregos a nie chce aby inne potrawy pachnialy rybką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
szybkowar gotuje pod ciśnieniem = szybciej
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Raczkowanie
|
ale w szybkowarze można też na parze
![]()
![]() |
#673 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
|
A ja do tych które gotują w papierze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
SPAMER
|
AndziaWP wydaje mi się, że gotując w papierze smak ryby jest bardziej aromatyczny, co bardzo odpowiada mojej mamie, która rybę zje w każdej postaci, ja raz na tydzień też nie pogardzę. Uważam, że jest smaczne, nawiasem - fajny przepis!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
|
Ja w tym papierze gotuje dla dziecka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 | ||
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
![]() Podpinam się do Waszego wątku ponieważ od tygodnia jestem w posiadaniu takiego oto parowaru >klik< i już zdążyłem się w nim zakochać. A właściwie to w potrawach w nim przyrządzanych ![]() Jakiej wody używacie do gotowania na parze? Tej z kranu, czy może tak jak ja - źródlanej średnio lub nawet nisko mineralizowanej, o małej zawartości sodu? W niedzielę odkryję kolejny aspekt posiłków na parze ponieważ przymierzam się do "upieczenia" ciasta. Czy któraś z Was już może próbowała?? Cytat:
Cytat:
BTW, gotowałem brokuła posypanego bazylią, wraz z fasolką szparagową na jednym poziomie i faszerowane papryki przyprawione czosnkiem i estragonem na drugim, a jakby tego było mało to w aromatyzerze miałem wino. I jakoś fasolka smakowała i pachniała tylko fasolką, a nie bazylią czy estragonem. Wino zadziałało jako wzmacniacz smaku, ale aromaty w żaden sposób nie pomieszały się ze sobą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
ja robiłam ciasta kilka stron wczesniej znajdziesz mój przepis na biszkopt i murzynek z parowaru ...obłędnie pyszne ciasta
![]() Polecam I życzę miłego parowania ![]() ps Ja też mam podobnego Philipsa ja używam zwykłej wody ![]()
![]() |
#681 |
Przyczajenie
|
Cześć
Ja kupiłm garnek do gotowania na parze z wkładem do makaronu jest stosunkowo niedrogi(79,99 zł) ,,WELTBILD'' przez internet,albo telefonicznie nr.telefonu 22/51-75-175 polecam. A brokuły gotuję nie dłużej niż 7 min. żeby były chrupiące,zamiast bułki używam otrąb pszennych, na patelni rozgrzewam trochę masła roślinnego z otrębami. Jem brokuły zamiast ziemniaków do tego pierś z kurczaka i obiad gotowy. tak samo na parze gotuję kalafior,cukinię,fasolkę, brukselkę młodą kapustę i nie tylko***) dą kapustę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kolejna nasza wspólna cecha (która to już?) - miłość do parowaru! ![]() Zapoznałem się już z przepisami, a nawet sobie wydrukowałem i zamiast ciasta marchwiowego zrobię w niedzielę murzynka bo uwielbiam! Oby tylko nie wyszedł mi zakalec bo jeść może i uwielbiam, ale piec nigdy nie miałem okazji... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja robiłam go już wielokrotnie wszystkim zawsze smakuje rozpływa sięw ustach ...i talentu do pieczenie mieć nie trzeba ![]() Czekam na Twoją recenzję ![]()
![]() |
![]() |
#684 |
Konto usunięte
|
Jak się paruje rybę, to można ją zalać sosem lub pomiziać masełkiem - są na to jakieś specjalne przystawki?
Mnie się bardzo podoba parowar Morphy Richards - m.in. dlatego, że jest niski, a w mojej kuchni sprawdzi się to bardziej, niż piętrowy parowar: http://www.appliancist.com/morphy-ri...80-steamer.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Doris1981, świetnie wygląda ten parowar! Muszę się za czymś takim rozejrzeć, te duże trochę straszą...
![]() |
#686 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
Wygląda on jednak dużo przyjemniej od tych wysokich. Ja już mam za dużo sprzętów w kuchni [kombiwar, blender stojący, dwie sokowirówki, kiełkownica, mikrofala, suszarka do warzyw/ziół, robot] i zwyczajnie nie miałabym gdzie tego postawić
![]()
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak do gotowania w sosie do niektórych modeli dołączają specjalną misę, mój taką ma. Też zastanawiałem się nad tym modelem ale stwierdziłem, że za dużo w nim nie zmieszczę - te miseczki nie są zbyt duże i nie mógł bym za jednym razem uparować 4 papryk faszerowanych, jakiś warzyw i np deseru. Wiem o czym mówię, mój ma 9L pojemności a te misy wcale za wysokie nie są i ledwo się mieszczę nieraz ;P Sama musisz zdecydować co najbardziej będzie Ci odpowiadać, każdy ma inne potrzeby, a i modele parowarów różnią się między sobą. Jedne mają misy na rybę w sosach i program do delikatnego gotowania ryb, inne specjalne kosze, jedne są sterowane mechanicznym minutnikiem, inne mają w pełni elektroniczne sterowanie... Jak ze wszystkim - trzeba poczytać i wybrać odpowiedni. Tutaj masz stronkę z parowarami: http://dobreparowary.pl/ A tutaj jeszcze model który też wysoki nie jest i ma fajne gadżety i tackę na sos: http://www.tefal.pl/All+Products/Coo...and+VS7001.htm Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2012-08-27 o 00:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.