|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
[QUOTE=aga_bre;35102892]
Cytat:
Julke badają i czeka pandzia na wyniki no a każdy okulista tak może zbadać?
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Trzymamy kciuki za Julcię!!!
|
#3453 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=śliweńka;35103232]Chyba każdy kto zajmuje się niemowlakami/noworodkami. Do okulisty na szczęście nie potrzeba skierowania, ale trzeba zdzwonić i się dowiedzieć czy badają takie maluchy, tak mi się wydaje. Nam okulistę poleciła położna środowiskowa.
|
#3454 |
|
Rozeznanie
|
a my już po usg
waga ok 3600 g co mnie cieszy i dziwi bo miesiąc temu było 3100 g i teraz się zastanawiam czy to możliwe że tylko 500 g przez 4 tyg przybrał? nie ma cech przenoszenia 1 płód w położeniu podłużnym główkowym ustawienie II czy wiecie jak to wygląda? czy poród będzie sn czy cc ?? nie pytałam bo wydawało mi się, że jest ok .. ale teraz zwątpiłam ;( w piątek w szpitalu się dowiem o co chodzi... aaaa nie mam nr do żadnej z Was być może uda mi się uruchomić net w tel ale nie wiem jak będzie z pisaniem bo mam mój tel a nie męża jak poprzednio najwyżej odezwę się jak wrócę
|
|
|
|
#3455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i oczywiście zazdroszczę, że Twoje dzieci pewnie na nic nie chorują, skoro tak je przed wszystkim chronisz i tyle wiesz o wszelakich niebezpieczeństwach, które na nie czyhają. Tą panią dr z OIOMu proponuję oprawić w ramki i powiesić na ścianie |
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aga_bre;35103438]
Cytat:
![]() Julka od pandzi ma zapalenie płuc
|
|
#3457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten lekarz w srody przyjmuje dzeci zdrowe a w pozostale dni dzieci chore, nie wiem czy mam czekac az tydzien.... ? a z chorymi dzieciakami w poczekalni nie chce siedziec... kurcze [QUOTE=aga_bre;35102892] Cytat:
kurde tesciowa cos mowila ze od kogos moglaby pozyczycnie bylam u lekarza tylko tak sie przeszlam ja zwazyc i ta pielegniarka mowila ze ok, ale nie wygladala jakby wiedziala cos na ten temat ehh moglam zostac tam i poczekac az bede mogla wejsc do lekarza no..na wadze lazienkowej to ja tak dokladnie sobie chyba nie zwaze ![]() teraz sie martwie |
||
|
|
|
#3458 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Doczytałam Was a raczej przeleciałam wzrokiem, bo nie mam szans nadrobić. Paulinka jakas ostatnio marudna, i nie wyrabiam już. Na usg bioderek nie ma u nas już terminów, bo skończyła się limity, świetnie. Musimy zapłacić 70zł. W nocy karmię piersią, średnio co 1,5h, masakra, ale lepsze to niż latanie po nocy z laktatorem. W dzień odciągam ale minimum jedno karmienie musi być sztucznym mleczkiem, bo mojego nie wystarcza, mimo, że przed ściąganiem piersi mi rozrywa a mleczko aż tryska. Zaczynam ściągać i zaraz robią się mięciutkie, nie rozumiem tego. Zaraz mała obudzi się na karmienie, a potem spacerek. Trzymajcie się
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3459 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=śliweńka;35104060]O kurcze
Cytat:
Twój lekarz przyjmuje w środy dzieci zdrowe, a w inne dni pewnie przyjmuje inny lekarz. Może idź do innego Niech Ci powie co i jak, będziesz spokojniejsza.
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za Julkę. Dużo zdrówka!!!
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Pandzia
dla Julci i Ciebie.U nas też już nie było możliwości rejestracji do poradni preluksacyjnej w terminie na NFZ, mieli jakieś odległe terminy na sierpień. Za pierwszą wizytę musieliśmy zapłacić 150 zł Pola jeśli jesteś zainteresowana, mogę pożyczyć garniturek do chrztu po Bartusiu, dla Hani na pewno się nie przyda Zdjęcie mam chyba w albumie.Czy Wasze maluszki też często mają zaciśnięte piąstki? |
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam
Dzis chodze nabuzowana bo maly mi nie dal pospac, od polnocy co 1h sie budzil, od 3ciej juz nie spal. Takze jak ja sie nie wyspie to tz ma przerabane, wlasnie pojechal w ten upal prac dywan na dzialke :PJa z dzieckiem tez pare razybylam w tesco, bo nie mialam go gdzie zostawic. No i robie szybkie zakupy jak z nim, bo jest niepewny i nie wiem keidy wybuchnie placzem. czytam ksiazke jezyk nemowlatm robilam test, tz tez i nam wyszlo calkiem co innego :P, takze inaczej postrzegamy swoje dziecko. wczoraj bylam na rowerze, ale wrocilam szybko bo szla burza, a w efekcie woglole nie padalo;/ upal, ze ja pierdu, chodzi wiatrak i nawilzacz, 27 stopni w domu gnojek spi od 13 takze pewnie zaraz wstanie z rykiem mm mialam cos jeszcze pisac, ale juz nie wiem co Julka zdrowiej ) takie maluchy z zapaleniem pluc to pewnie do szpitala, nie;/?odstawilam cyca, jem normalniej ale sie nie objadam i tyje;/ masakra Leon juz zaczal 3ci miesiac a mnie dalej boli przy przytulankach;/ woglole mam mega dyskomfort bo sie boje, ze zajde w ciaze i ciagle mam to w glowie..... chlodnego dnia Wam zycze, ide dalej czytac ksiazke
|
#3463 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje dla Fonn ![]() Cytat:
![]() Ojejj Julciu zdrówka życzymy Cytat:
|
|||
|
|
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my wlasnie po lekarzu. musimy isc do neurologa bo pediatra podejrzewa niskie napiecie miesniowe... jak sie potwierdzi, to bedziemy cwiczyc... ![]() co do wagi begie to moja Hania baaaardzo malo przybiera... ma prawie 7 tygodni a waga ledwo do 4kg dobija... czyli przytyla niecaly 1 kg.... zaczynam sie martwic... dlatego kolejna wizyta u pediatry za 10 dni i jak waga porzadnie nie ruszy to pewnie zaczne ja dokarmiac mm. Nie mam cycow mlekiem plynących (chociaz w nocy laktaja jest lepsza o niebo niz w dzien) kupek mi nie robi samodzielnie od prawie tygodnia, musze ja pobudzac czopkami... do tego doszla prawdopodobnie skaza bialkowa (ja juz ponad tydzien bez nabialu) i ciemieniucha, ktorej ciezko sie pozbyc (wiem ze jest to dosc dlugotrwaly proces ale juz mam nerwy...) same problemy ostatnio po szczepionce jestesmy - ktoras z Was pytala czy poleca sie infanrix - my szczepilismy infanrix hexa - 6 in 1 ; przerozne opinie byly na ten temat, tyle zwolennikow co i przeciwnikow. Musisz sama zdecydowac. nie doczytalam, cos zlego sie dzieje z corą Pandzi? biedna Julka... oby szybko wracala do zdrowia!!!
|
|
#3465 |
|
BAN stały
|
anulka4771 a jak jest z libido po tym zastrzyku zauważyłaś jakąś zmianę bo po tabletkach u mnie kiepsko było ,brak ochoty totalny
|
|
|
|
#3466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... po prostu mnie to zdziwiło i tyle. I nie napisałam nigdzie, że chronię dzieci przed wszystkim - tylko że pomiędzy chronieniem dziecka przed wszystkim a wystawianiem noworodka na to, na co ewidentnie nie powinien być wystawiany z racji tego właśnie, że jest noworodkiem, jest moim zdaniem ogromna różnica. A ochrona dziecka "przed wszystkim", jak dziecko chodzi do przedszkola, to zapewniam Cię, że jest zupełnie niemożliwa . Gaabbi - dla mnie możesz iść z Hanią na zamknięty koncert heavy metalowy nawet, odbywający się w fabryce lakierów samochodowych, naprawdę, to Twoja sprawa i Twoja decyzja. Ty masz prawo iść, ja mam prawo się dziwić. |Tak samo, jak dziwią mnie matki, które palą/piją, w ciąży/przy karmieniu/przy dziecku, a Ciebie matki, które nie zabierają dzieci na zakupy czy zakładają dziecku pampersy. Osobiście idąc do fryzjera z mamą, wysłałabym mamę z wózkiem na spacer w czasie kiedy ja siedzę u fryzjera, a potem zabrałabym dziecko na spacer ja, w czasie kiedy mama jest u fryzjera - ale to jest moje zdanie i ja zawsze w ten sposób organizuję wyjścia z maluszkiem, a millena zrobi tak, jak sama uważa. A czym ja się będę zajmować, to już pozwolisz, że ja o tym zadecyduję - ta uwaga była po prostu niegrzeczna. Jesteśmy na forum i każda z nas ma prawo do własnych opinii, ale bez obrażania innych. Nie wydaje mi się, żebym Cię w którymkolwiek miejscu mojej wypowiedzi obraziła, tak, żebyś musiała być w stosunku do mnie niegrzeczna. Każda z nas wyraża na forum swoje zdanie, każda ma prawo się z czyjąś opinią zgodzić albo nie i nie musimy się wzajemnie obrażać, jeżeli się ze sobą nie zgadzamy, bo Twoje sformułowanie dotyczące tego, czym mam się zajmować było... no jak dla mnie bez komentarza po prostu... mnie te klimaty nie odpowiadają, więc proszę na drugi raz nie zwracaj się w ten sposób do mnie. Jeżeli sobie nie życzysz, mogę również nie zwracać się do Ciebie imiennie i nie będzie więcej problemu, bo nie będziesz czuła się w obowiązku mi odpowiadać. BTW - nie wiem, po czym wywnioskowałaś, że nie używam farb do włosów - napisałam jedynie o składnikach i o tym, że MOJE dziecko nie będzie wąchać farb u fryzjera - nic poza tym. Jeżeli ktoś chce brać swoje dziecko do fryzjera, to bardzo proszę, przecież ja nikomu nie zakazuję. I oczywiście, że są takie sytuacje, że MUSIMY zabrać ze sobą dziecko. Ja po prostu uważam, że jeżeli naprawdę nie musimy, to lepiej tego nie robić i nie szlorać dziecka godzinami po centrach handlowych dla własnej przyjemności. To wszystko - moja opinia - każdy ma prawo jej się dziwić i może się z nią zgodzić albo nie. Nie rozumiem, dlaczego nie może mnie dziwić fakt, że osoba, która przykłada ogromną wagę do naturalności i ekologii śmieje się z tego, że u fryzjera jest taka PRAWDZIWA, ciężkiego kalibru chemia i bagatelizuje jej wpływ na noworodka.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-04 o 17:52 |
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Fonn gratulacje!!! to znaczy, że byłyśmy w szpitalu w tym samym czasie
mogłyśmy się zgadać u umawiać na spacerki po korytarzu Pandziu z Julką trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia ![]() My dzisiaj byliśmy na kontroli u neonatologa ze szpitala - zostałam nauczona pielęgnacji kikuta bo oczywiście wcześniej nikt nie pokazał co i jak i robiłam to za słabo ![]() U nas też wzrost wagi Mała jak spadła z wagi urodzeniowej 3645g na 3306g bałam się, że nas nie wypuszczą do domu...a teraz proszę - dzisiaj waży 3810g ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
o mamo...te czopki to zalecenie lekarza? przecież dzieciaki na cycku mogą tak rzadko robić kupę...to normalne
|
|
|
|
|
#3468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wiadomo czasami nie chce się ale wątpie żeby to było spowodowane brakiem libido raczej brakiem wyspania się,kiedy dzieci spią ja też marzę o śnie |
||
|
|
|
#3469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj maz ma nielimitowany czas pracy i wraca o roznych porach
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
maya ale nie aż tydzień :/
szmaragdowy kotek zaraz tobie napiszą że siejesz ziarno niezgody
|
#3471 | |
|
Wtajemniczenie
|
teraz sobie ponarzekam
![]() Marzy mi się mastektomia Czy ja będe miała kiedyś spokój,jak nie cycki,to torbiel,macica nie obkurczona,zapomniana niedoczynnosc tarczycy,Szymon biedny wysypany dobrze że Filip się trzyma,już miesiąc nie był chory albo i dłuzej ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli tak, to nic innego jak efekt upałów, zwyczajnie chce jej się pić ![]() Cytat:
Dziewczyny rzadko zaglądam i odpowiadam na posty z ostatniej strony bo najzwyczajniej nie mam czasu... za tydzień egzamin praktyczny, jestem już po teoretycznym, zdałam na czwórkę pozdrawiam mamusie, maluszki i dziewczyny które wciąż czekają na dzieci
|
||
|
|
|
#3473 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurde Pandzia trzymaj się no i trzymam kciuki za Julkę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podobno w tych tygodniach dojrzewa uklad trawienny i stad te zaparcia, ale ja mialam wrazenie, ze sie meczy bidulka z tymi kupsztolami w pupci i dlatego zasadzilam gliceryne ![]() musialam wlaczyc suszarke bo juz nie wytrzymje nerwowo... moge wreszcie sie napic napoju i zjesc obiad ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
|
|
#3475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3476 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A dzieciom z zaparciami nie daje sie probiotyków???? czopki rozleniwiają jelita i może pózniej dziecko mieć problem z samodzielnym wypróznianiem. |
||
|
|
|
#3477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3478 |
|
Rozeznanie
|
Alfahelisa to zostałyśmy we dwie
no to kiedy się zbieramy?czuję się jakoś nie czytana... ![]() |
|
|
|
#3479 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem jak zwykle wdzieczna i tak jak napisalas mi ta info byla potrzebna i chetnie skorzystam z podsunietych przez Ciebie pomyslow. aha - i jeszcze jedno głupie pytanie. czy te restrykcje w związku z shoppingiem są tylko do noworodków czy do niemowlaków też? ja mam straszne wyrzuty że Martusia była z nami na tych zakupach. narazie spróbuje je inaczej zorganizować. łatwo nie będzie bo ona karmiona tylko piersią i butli totalnie nie umie obsłużyć ![]() i jeszcze jedno - jejku skad Ty tyle wiesz na temat np. farb do włosów? jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy! ![]() jak dla mnie to tym razem to Gabi sieje ziarno niezgody nieładnie... kotek ma racje moim zdaniem że była miła w swojej wypowiedzi więc nie wiem po co się Gabi unosisz...---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
powodzenia dla Julci i szybkiego powrotu do zdrowia! begie - moja pediatra powiedziala ze dziecko kp powinno przybierac 180g na tydz. dzis tez wazylismy martusie ale tak nieprofesjonalnie bo na naszej lazienkowej wadze i ona tez przybiera tak na granicy jutro jedziemy na usg bioderek, moze tam uda nam sie ja pozadnie zwazyc i zobaczyc jaka jest ta waga. mam nadzieje ze nie bede musiala dokarmiac mm ![]() szerylka - kciuki za wizyte w sprawie przepukliny! |
||
|
|
|
#3480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

być może uda mi się uruchomić net w tel ale nie wiem jak będzie z pisaniem bo mam mój tel a nie męża jak poprzednio
po co

dla Julci i Ciebie.
Zdjęcie mam chyba w albumie.

ale lepiej zrobić to wcześniej niż czekać do ostatniej chwili aż się powiększy to są słowa pani doktor uważam że słuszne .

W końcu przed 21 wylądowaliśmy u naszego pediatry i się okazało, że jednak dopadły nas kolki