|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Cytat:
tak w ogówel to nie bardzo wiem nawet jak zupkę ugotowac dla małej-dlaetgo ide na słoiczkach
|
|
#1772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i młoda cały czas ma cos na buźce raz mniej raz więcej chociaz nie wiem na pewno czy to akurat po nabiale, ale w sumie to chyba nie jem nic innego co mogłoby ja uczulać mam tylko nadzieję, że to nic ze sloiczkowych składnikow, bo nie usmiecha mi się dieta eliminacyjna ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- sesyja
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
musli????
|
#1774 |
|
Zadomowienie
|
Oliveira jak karmiłam piersią i zjadłam lub wypiłam coś z nabiałem to mały reagował delikatnie małą ilością krostek na buzi, w szczególności w okolicy oczka, po glutenie nic nie było widać, czasami była kupka zielona, ale gluten uczula Piotrusia , bo przy 3 tygodniowej ekspozycji na gluta nie przybrał na wadze ani grama
, uczula nas jeszcze ryż, brak jakichkolwiek objawów typu wysypka, zaczerwienie, ale widać to po k.upkach, zawsze są zielone |
|
|
|
#1775 |
|
Raczkowanie
|
Aniolina jak wizyta u alergo?
Dygotko ja też wiele rzeczy nie wiem ![]() Mola sama zieleń kupy o niczym nie świadczy a z ryżem mamy to samo, teraz to w ogóle nie mogę wytropić alergenu ![]() Czy któryś berbeć też ma takie okropne potówy jak my?
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej Mamcie U nas upał w bloku daje sie we znaki, Polusia marudna Michałek tez, do 14 ciagle sama z nimi...juz wysiadam ![]() :pr osi: wczoraj popoludniu bylismy na basenie, dzis tez...ja nie wiem kiedy ja odpoczne, juz nie mam siły...Michałek ciagle płacze, bo mu upał doskwiera, probuje go schładzac, on ciagle cyca chce, w nocy tez,bo pic mu sie chce, nic w domu nie moge zrobic, a Tz w poniedz jedzie na tydz...
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-07-04 o 11:35 |
|
|
|
|
#1777 |
|
Raczkowanie
|
Mój też bardziej marudzi przez te temperatury, do tego wysypka, armagedon dosłownie.
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
smerfiko niby zieleń o niczym nie świadczy, ale jeśli k.upki zielone utrzymują się przez 5dni to od razu widamo,że ryż go uczula ..ehh kiedy naszym alergikom będziemy mogły podawać swobodnie jogurciki, muesli itd, sie rozmarzyłam
'aaa u nas też potówki robią się straszne, ale wtedy kiedy jeżdzimy dużo autem, od fotelika ma te wstrętne potówki, a tak to puszczam go w samym bodziaku lub koszulce i maszeruje tak przez cały dzień |
|
|
|
#1779 |
|
Raczkowanie
|
no u nas po weekendowej podróży dostał okropelnych potówek, ale nasila mu się więc zaczynam podejrzewać, że może od nowo wprowadzanego produktu i dzisiaj odstawiam ostatnie nowości
![]() i tak się cieszę, że nie ma jakichś swędzących pękających placów, bo naczytałam się na forach, że ho ho i niektóre dzieci naprawdę cierpią, modlę się by u nas większych zmian już nie było
|
#1780 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy takie same, ale u mojej pani też się pojawiają, zwłaszcza po południu...cały dzień w pampersiaku, często ląduje na niepranym dywanie więc nie wiem czy to z brudu czy z potu...pewnie i jedno i drugie. rano jest ok a po południu znowu to samo...
młoda poszła kimać, już drugi raz. od rana zrobiła mi jak nigdy 3 kupki. dwie taki bardziej zbite...a teraz walnęła taką ciemnozielonkawą:noniewie m: może to przez jagody?? dałam jej ok 11 połowę naturalnego jogurtu z kilkoma kuleczkami jagód... |
|
|
|
#1782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja po jagodach robi kupę czarną
|
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
dominej dzisiaj był Zott jogurt naturalny. kiedyś miałam z Bakomy, ale strasznie sztywny był... nie wiem czy są jakies specjalne, ja daję takie
|
|
|
|
#1784 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
taka papka wychodzi, tam są płatki owsiane.A co do zupek to ja gotuję normalnie miesko, warzywka i miksuje jak jest geste to dolewam troszke tego wywaru ale nie za duzo i gotowe Ale to tak co drugi dzien a tak też słoiczek bo mielismy wiecej zakupionych![]() Cytat:
biedny miał pełno tego dziadostwatak dokładnie tak na opakowaniu pisze, ale wiadomo, że to całkiem takie musli nie jest. Dokładnie z Hippa to jest.
|
|
#1785 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
Coś nie mogę się wbić w wątek. Mój F. je dość mało, jest między 10. a 20. centylem. Mam mu raz dziennie podawać mm, tylko nie mam pojęcia które kupić i jak go zmusić do wypicia?!?! Które polecacie? Na obiadki się obraził, najchętniej je słoiczkowe, moje mu średnio smakują. Dzisiaj zrobił zielone kupsko, nie wiem, czy przyczyną jest banan, czy żółtko?! Ale upał... jedziemy do nfzu po karty ubezpieczenia
|
|
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
A tak się wczoraj zastanawiałam jaki jogurt podać małej
dzięki pokszyfko
|
#1787 |
|
Raczkowanie
|
A no to muszę spróbować jej dać taki
Kupiłam kiedys jogurty z bobowity chyba - ale jakieś dziwne w smaku mi się wydawały, więc jej nie dałam, bo sie bałam, że zepsute - nie trzeba ich trzymać w lodówce - dziwne...
|
#1788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mieliśmy też próbki bebilonu i było to samo. Bebiko wchodzi jej ładnie dajemy jej też kaszki na mm z babydream i też jest ok...ale każdy dzieć inny...one są pasteryzowane dlatego nie musza być chowane w lodówce...ja jednak wolę dac naturalny i dorzucic owocek i troszkę cukru - przynajmniej wiem co je |
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mleko jemy Bebiko. A u Nas karmienie wygląda tak: jak wstanie 6-7 dostaje kaszkę na 150ml mleka potem ok.10-11 -- serek Danio 13-14 - zupka 180ml 16-17 --- deserek co 2 dni kisielek / owoce 19 -- kaszka ze 150ml mleka a i na noc jej robimy 150ml mleka pije je w nocy jak się przebudza
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2012-07-04 o 13:13 |
|
|
|
|
#1790 | |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-07-04 o 13:37 |
|
|
|
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
Nic jej nie jest.
|
#1792 |
|
Raczkowanie
|
Posiłki Jakuba wyglądają mniej- więcej tak:
7-8 - mm na 210ml wody ok. 11 -150 ml kaszki mleczno-ryżowej podane łyżeczką, lub mm zagęszczone kaszką lub kleikiem też łyżeczką podane ok. 14- obiadek 210 ml słoiczek lub coś co mu ugotuje mamusia ![]() ok.17- owoce zw słoiczka, lub świeże lub z jogurtem naturalnym (gotowych jogurtów i serków na razie nie podaję, bo boje się ich składu, pewnie nic mu nie będzie, ale wolę zdrowsze dać) ok.20. "Kaszka na Dobranoc" z HIPP-a na 240 ml wody. Mm daję hipp bio combiotic. Jeśli planujemy jakiś popołudniowy wyjazd to wtedy zamieniam i daję owoce na drugie śniadanie, a na podwieczorek kaszkę lub mm. Wtedy można jakies zakupy spokojnie zrobić, lub wypić kawe u znajomych, bez obawy, ze Kubuś zgłodnieje i bedzie awaria ![]() Wszelkie wyjścia w tygodniu mogą być dopiero po 17.00. Mieszkam na wsi i nie mam prawka A tż z pracy około 17.00 wraca.
Edytowane przez Magdalena512 Czas edycji: 2012-07-04 o 14:34 |
|
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
u nas chyba jest za ciepło bo mleko jak postoi z godz albo 2 np jak mały nie doje a nie lece zaraz myć butelki to robi sie takie jakby zważone czy coś.....
|
#1794 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Dzisiaj znowu dzień pod znakiem wymiotowania. Martynka zwymiotowała na spacerze jak wracałyśmy już do domu. Chyba za dużo dałam jej zupki, bo już nie chciała a wcisnełam jej jeszcze 2 łyżeczki. Masakra bo ona zjadła tylko 1/3 słoiczka. Czy to możliwe że moje dziecko jeszcze nie jest gotowe na nowe jedzonko prócz mleka ??? Ona by tylko cycka jadła ... a tak to teraz piorę całą spacerówkę. Do tego próbuję doczyścić takie śliczne białe szorty z zary... cóż chyba sie już z nimi pożegnamy ![]() Lecę do małej
|
#1795 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a szkod![]() Cytat:
Cytat:
moja ulewa więc to dla mnie żadna nowość,ale wymioty to już chyba niedobrze?? karmienie piersią w taką pogodę tp dla mnie mordęga-ja cała upocona a młoda jeszcze bardziej ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
|
#1796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak jest taki upał, to dzieciaczki często nie mają apetytu i najchętniej byłyby tylko na cycu![]() Jak Kubuś budził się w nocy na mleczko, to miałam w sypialni przygotowaną wodę w termosie w odpowiedniej do podania temperaturze, butelkę i mm. Jak się obudził to przygotowanie mleczka trwało minutkę, a było świeżutkie
|
|
|
|
|
#1798 |
|
Zadomowienie
|
kkasikkk współczuje
|
#1799 |
|
Zadomowienie
|
Gdzie Glam???? widać że wakacje się zaczęły, Wy niedobre, jak mam czas to cisza jak makiem zasiał, a jak mam mnóstwo roboty, to Wy piszecie jak szalone
|
|
|
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
Dygotka oglądałam na necie na głównej stronie Hippa polskiej i niemieckiej i nie znalazłam, aż poszłam do sklepu żeby zobaczyć dokładną nazwę bo nam się już skończyło i nie miałam opakowania.
Poszukam jeszcze na necie tylko muszę pokombinować z klawiaturą żeby te umlauty porobić bo nie pamiętam jak to było. Znalazlam na allegro http://allegro.pl/hipp-kaszka-musli-...448858297.html
Świat nie sądzi czynów ludzkich wedle ich dobroci, ale wedle ich piękności; nie wedle tego, czy są sprawiedliwe, ale czy wielkie; nie wedle ich rozsądku, ale wedle ich nadzwyczajności. Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2012-07-04 o 16:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

i młoda cały czas ma cos na buźce
raz mniej raz więcej
mam tylko nadzieję, że to nic ze sloiczkowych składnikow, bo nie usmiecha mi się dieta eliminacyjna 
, uczula nas jeszcze ryż, brak jakichkolwiek objawów typu wysypka, zaczerwienie, ale widać to po k.upkach, zawsze są zielone
a z ryżem mamy to samo, teraz to w ogóle nie mogę wytropić alergenu 

mieliśmy też próbki bebilonu i było to samo. Bebiko wchodzi jej ładnie