Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-02, 22:13   #1351
Naka_Mika
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
co do smoothie i innych koktajli - ja polecam taki: jogurt/serek homo + mrożony banan + zamrożone kostki kawowe (po prostu kawa wlana do woreczka na lody ), do blendera (tylko trzeba chwile poczekać aż zmiękną odrobinę) i już PYYYCHA!
ja też coś polecę-banan+szklanka mleka+kawa rozpuszczalna+kakao+cukie r(według uznania jak kto tam lubi, nie jeste konieczny), wszystko zmiksować, można na zimno z kostkami lodu lub na ciepło, wtedy mleko musi być ciepłe

polecam na zimno, idealne na upały, połączenia banana i kawy może się wydawać dziwne, ale jest naprawdę pyyyycha

"Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą
Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem"
-Martin Lechowicz
Naka_Mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 22:44   #1352
tapetka22
Zakorzenienie

ale mi smaka zrobilyscie na kawe mrozona
no ale o tej godzinie sobie daruje :P
Stary 2012-07-03, 09:46   #1353
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Naka_Mika Pokaż wiadomość
ja też coś polecę-banan+szklanka mleka+kawa rozpuszczalna+kakao+cukie r(według uznania jak kto tam lubi, nie jeste konieczny), wszystko zmiksować, można na zimno z kostkami lodu lub na ciepło, wtedy mleko musi być ciepłe

polecam na zimno, idealne na upały, połączenia banana i kawy może się wydawać dziwne, ale jest naprawdę pyyyycha

a ja wam polecam szpinak świezy+ szpinak mrożony w liściach+ mrozony banan+jogurt nat to wszystko zmiksować blenderem mówię wam jest przepyszne i u mnie ostatnio codziennie gości
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:15   #1354
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Tak nie na temat ,ale czy wam też nie chce się tak jeść w ten upał ? Masakra jakaś ,do wszystkiego się zmuszam a najchętniej to tylko bym piła i jadła soczyste owoce.Ale od tego nie przytyje wiem.Wakacje to ciężki okres do tycia...Mimo wszystko menu chyba nie jest taką tragedią Ostatnio jem 4 posiłki bo tak jakoś mi łatwiej i moja uwaga nie skupia się tylko i wlącznie na żarciu.

I opieczona grahamka,pół z serem i szynką,pół z serkiem śmietankowym(na blogu wydaje się,że jest mało tego serka ale to dlatego,że w grahamce zrobiła się dziura i był w środku )jajecznica z 2 jajek z cebulką smażona na oliwie,herbata z miodem i cytryną

II jogurt naturalny z płatkami fitness,truskawkami,jagod ami,malinami,mrożonym bananem, tymbark mięta cytryna

III kurczak smażony w otrębach,młode ziemniaki z koperkiem,troche fasolki,kalafiora,sałatka z warzyw,duuża szklanka soku

potem jagody i maliny

IV opieczona grahamka z serkiem śmietankowym i szynką,serek wiejski,marchewka,herbata z miodem i cytryną

Dzisiaj wyjątkowo jakoś wyszło bez masła orzechowego,aż dziwne bo ostatnio zapycham się nim codziennie
I tak fajnie

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:21   #1355
justbelieve
Raczkowanie

Przytyłam kilogram, jedzac tak od niedawna w sumie. Wczesniej nie jadlam albo nic albo cokolwiek zjadlam wymiotowalam. Choruje od daawna i niestety anoreksja dokonala absolutnego spustoszenia w moim organizmie... nie umiem na tą chwile jesc wiecej, boje sie tycia i dlatego moje P wyglada jak U. Nie wiem co robic generalnie, ale ciesze sie, ze cokolwiek mi sie udaje.

śn: 2 razowe grzanki ( ser, szynka, maslo) , jajko, kawa z mlekiem

2śn: jogurt malinowy, 2 wafelki śmietankowe, razowa grzanka

obiad: filet z ryby w panierce, dziki ryż, surówka z pomidora

kolacja: 1/2 cukinii faszerowana pomidorem i mozzarella <3<3<3<3<3<3

w moim odczuciu to jest duzo. Nie wiem co moglabym zmienic.
justbelieve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 21:11   #1356
Ilta
Zadomowienie

Polecę coś wykwintnego a (mimo opisu) naprawdę nietrudnego w zrobieniu (trzeba mieć tylko trochę ponad godzinkę wolną, więc to pomysł raz na jakiś czas ).

Łosoś w szynce parmeńskiej nadziewany ryżem gotowanym wcześniej z cebulką w bulionie.
Kto chce przybrać na wadze może do tego dorzucić jeszcze sok do popicia lub warzywa z patelni (te z ziemniakami) i wystarczy. Szynka z tych lepszych, łosoś niesamowicie zdrowy, ryż doprawiony

Przepis: http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...a/przepis.html

I coś jeszcze dla osób które mają niski poziom żelaza - polędwiczka wołowa marynowana w ziołach na szpinaku z gorgonzolą.

Polędwiczkę kroimy i marynujemy w oliwie z ziołami prowansalskimi 3 godziny.
Szpinak (polecam w brykietach do rozmrożenia, ten bez dodatków) doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatową wedle uznania.
Gorgonzolę (1 opakowanie z Biedronki wystarcza na 3 osoby) topimy na małym ogniu i dodajemy do szpinaku. Mieszamy. Konsumujemy z polędwiczką. Delektujemy się
Dla chcących przybrać dodajemy ziemniaki.
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 21:15   #1357
patiuszka
Zadomowienie

No to i ja polecę coś do zrobienia w 5 minut, a dobre i pożywne:
podsmażamy tuńczyka z puszki odsączonego z rozgniecionym czosnkiem, a potem dodajemy ten szpinak w brykietach sam, i po odparowaniu wody zaprawiamy słodką śmietanką minimum 18% oraz sól i pieprz. Pycha
Stary 2012-07-03, 21:23   #1358
Ilta
Zadomowienie

Mój obiad w symboliczne 5 minut to makaron razowy z puszką tuńczyka i połową puszki groszku konserwowego
Stary 2012-07-03, 22:01   #1359
Aagrestowy
Raczkowanie

Hej dziewczyny, mam do was pytanie, w jaki sposób znikał wam @? Stawało to się stopniowo czy po prostu pewnego miesiąca nie dostałyscie? Martwię się trochę, bo mam coraz mniejsze (w porównaniu z ubiegłymi latami) krwawienia... bmi mam poprawne (21), ale dość dużo schudłam ostatnio i jestem cały czas na R... nie wiem czy to może mieć jakiś związek. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi

173cm
Aagrestowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 22:58   #1360
Naka_Mika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aagrestowy Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam do was pytanie, w jaki sposób znikał wam @? Stawało to się stopniowo czy po prostu pewnego miesiąca nie dostałyscie? Martwię się trochę, bo mam coraz mniejsze (w porównaniu z ubiegłymi latami) krwawienia... bmi mam poprawne (21), ale dość dużo schudłam ostatnio i jestem cały czas na R... nie wiem czy to może mieć jakiś związek. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi
Mi stopniowo-coraz słabsze krwawienia i mniej bolesne, coraz krótsze cykle i przede wszystkim nieregularne, np dwa dni @, potem miesiąc nic, potem jeden dzień jakieś skąpe krwawienie, kilka dni przerwy i znowu. Po kilku miesiącach takich nieregularnych okresów ustał na dobre. Dodam, że zaczęło się to gdy miałam jeszcze prawidłową wagę, ale też po utracie znacznej masy.

-Martin Lechowicz
Stary 2012-07-03, 23:00   #1361
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

a gdzie Yoka, że tak spytam? ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 23:04   #1362
Naka_Mika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
a gdzie Yoka, że tak spytam? ^^
Też się zastanawiam ;p
Mam nadzieje, że się obraziła...

-Martin Lechowicz
Stary 2012-07-03, 23:29   #1363
Ilta
Zadomowienie

Wywołujecie wilka z lasu ?

Mnie @ znikało a to z miesiąca na miesiąc, a to znowu słabło - bardziej pamiętam jak mi nastrój szalał na wszystkie strony świata bez niego, z nim i podczas terapii hormonalnej.
Lepiej ją mieć nawet i na lekach jak wcale.
Stary 2012-07-04, 12:18   #1364
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Wywołujecie wilka z lasu ?

Mnie @ znikało a to z miesiąca na miesiąc, a to znowu słabło - bardziej pamiętam jak mi nastrój szalał na wszystkie strony świata bez niego, z nim i podczas terapii hormonalnej.
Lepiej ją mieć nawet i na lekach jak wcale.
Dokładnie ale do tego trzeba mieć wage bo inaczej to nie ma sensu.Mi znikneło od razu,poprostu nie dostałam.
Stary 2012-07-04, 13:29   #1365
N_tt
Raczkowanie

Wczorajsze:

1. bułka grahamka z masłem, 2 jaja rozmiar L :P na miękko, sałata, pomidor, herbata zielona z cytryną i miodem
2. banan (w biegu)
3. talerz zupy krem warzywnej tej co ostatnio
pierś z kurczaka grillowana w oliwie i przyprawach, ziemniaki z koperkiem, kalafiora gotowanego sporo
4. deser warstwowy (jogurt naturalny (razem cały 180 g), zmiksowany banan, jogurt naturalny, zmiksowane truskawki,. jogurt naturalny, łyżeczka kakao ciemnego pyyycha wyszło, mamie też zrobiłam ;D), garść orzechów laskowych
5. 2 duże kromki chleba żytnio-pszennego (1 kromka ok 50 g) z masłem: 1 z 2 plastrami polędwicy miodowej, rzodkiewką; 2 z twarożkiem domowym 150g, pomidorem, ogórkiem, herbata zielona z cytryną i miodem

cukierek owocowy (żelka)

I mam pytanie, czy Wy podczas tycia wykonujecie jakieś ćwiczenia/macie jakiś ruch?
Powiem szczerze, że u mnie to jedynie spacery, ale to nie zawsze, więc czasem się czuję strasznie, do tego jeszcze mam straszne zaparcia i refluks, przez co czuję się taka jakaś brudna i sflaczała... ;/
Póki co nie mogę jeździć na rowerze, bo szybko się męczę i włącza się szybko nerwica lękowa, serce wali, zaciska itd., poza tym mam bardzo niskie ciśnienie i bałabym się, że zasłabnę.
Jakieś 2 kg i spróbuje rower, ale teraz jedynie spacery?

To z choroby, ale mam takie myśli, żeby przytyć w mięśnie, a nie tłuszcz. Wiem, że to chore i głupie, bo najpierw trzeba te mięśnie mieć:P
Mam nadzieję, że wiecie co mam na myśli i doradzicie mi, jak to powinno być z tym ruchem i jak walczyć z tymi durnymi myślami :P ;/
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 13:47   #1366
justbelieve
Raczkowanie

czuje sie coraz gorzej ze sobą. ba, czuje sie tragicznie tlusto... ciezko mi. nie umiem chyba jednak tyc. tylko czekam az znow wszystko sie rozwali...

wmuszone, ale jestem dumna i zalamana jednoczesnie:

śn; bulka razowa z 1/2 maslem, jajkiem, pomidorem i salata
1/2 serkiem topionym plastrem szynki pomidorem

2śn: mleko muller kokosowo pistacjowe, 1/2 bulki z bialym serem i truskawkami

obiad: 4 male mlode ziemniaczki, kotlet schabowy, 1 ogórek malosolny

kolacja: 2 placki ziemniaczane (wielkosci 1/2 dloni, ziemniaki, cebula, pietruszka, jajko, mąka, bazylia świeża)

DUŻO MATKO BOSKA
Stary 2012-07-04, 14:21   #1367
nikol12
Rozeznanie

Jednak na razie psychiatra zdecydował, że nie idę do szpitala psychicznie czuję się lepiej . Spotykam się z ludźmi, od dzisiaj nie liczę kcal, nie myślę obsesyjnie o jedzeniu i ćwiczeniach. Po kompulsach niestety zostało mi parę kg. Chciałabym je zrzucić ( ok. 3kg ) ale nie będę się głodzić itp.

Menu lekka R ( - 3kg )
śniadanie : pełna salaterka otrąb zalanych mlekiem 2%, salaterka czereśni, morela, wafel ryżowy, kawa zbożowa z mlekiem
II śniadanie : kromka ciemnego chleba , 3pl. chudej szynki , pomidor
Obiad : 10 domowych pierogów z jagodami i białym serem polanych jogurtem naturalnym
Po : duży banan
Podwieczorek : jogurt Fruvita 0% zamrożony - lód
Kolacja : 100g chudego białego sera, reszta z obiadu jog.nat. do wymieszania, pomidor, połowa ogórka
Ruch = 1h spaceru z psem, 1h hula hop, 20 min joggingu lub roweru - jeszcze nie wiem

Kurczę dzisiaj na obiad 10 pierogów ale były po prostu przeepyszne myślicie że schudnę tak te 3 kg czy muszę jeszcze bardziej ograniczyć ?
Stary 2012-07-04, 16:55   #1368
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
Wczorajsze:

1. bułka grahamka z masłem, 2 jaja rozmiar L :P na miękko, sałata, pomidor, herbata zielona z cytryną i miodem
2. banan (w biegu)
3. talerz zupy krem warzywnej tej co ostatnio
pierś z kurczaka grillowana w oliwie i przyprawach, ziemniaki z koperkiem, kalafiora gotowanego sporo
4. deser warstwowy (jogurt naturalny (razem cały 180 g), zmiksowany banan, jogurt naturalny, zmiksowane truskawki,. jogurt naturalny, łyżeczka kakao ciemnego pyyycha wyszło, mamie też zrobiłam ;D), garść orzechów laskowych
5. 2 duże kromki chleba żytnio-pszennego (1 kromka ok 50 g) z masłem: 1 z 2 plastrami polędwicy miodowej, rzodkiewką; 2 z twarożkiem domowym 150g, pomidorem, ogórkiem, herbata zielona z cytryną i miodem

cukierek owocowy (żelka)

I mam pytanie, czy Wy podczas tycia wykonujecie jakieś ćwiczenia/macie jakiś ruch?
Powiem szczerze, że u mnie to jedynie spacery, ale to nie zawsze, więc czasem się czuję strasznie, do tego jeszcze mam straszne zaparcia i refluks, przez co czuję się taka jakaś brudna i sflaczała... ;/
Póki co nie mogę jeździć na rowerze, bo szybko się męczę i włącza się szybko nerwica lękowa, serce wali, zaciska itd., poza tym mam bardzo niskie ciśnienie i bałabym się, że zasłabnę.
Jakieś 2 kg i spróbuje rower, ale teraz jedynie spacery?

To z choroby, ale mam takie myśli, żeby przytyć w mięśnie, a nie tłuszcz. Wiem, że to chore i głupie, bo najpierw trzeba te mięśnie mieć:P
Mam nadzieję, że wiecie co mam na myśli i doradzicie mi, jak to powinno być z tym ruchem i jak walczyć z tymi durnymi myślami :P ;/
Hmm... Przez pierwsze okresy mojego tycia(tyje od lutego) nic a nic nie ćwiczyłam,właściwie ciągle leżałam ale to min przez depresje. Teraz nie ćwicze,nawet o tym aż tak nie myśle.Znaczy zdażają się rolki lub rower z przyjaciółmi ale to tylko i wyłącznie w towazyskim celu.Na spacery też chodze ale nie po to żeby spalać kalorie. Wszystko jest dla ludzi,jeżeli nie robisz tego obsesyjnie tylko po to żeby spalić kalorie to jest normalne

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez justbelieve Pokaż wiadomość
czuje sie coraz gorzej ze sobą. ba, czuje sie tragicznie tlusto... ciezko mi. nie umiem chyba jednak tyc. tylko czekam az znow wszystko sie rozwali...

wmuszone, ale jestem dumna i zalamana jednoczesnie:

śn; bulka razowa z 1/2 maslem, jajkiem, pomidorem i salata
1/2 serkiem topionym plastrem szynki pomidorem

2śn: mleko muller kokosowo pistacjowe, 1/2 bulki z bialym serem i truskawkami

obiad: 4 male mlode ziemniaczki, kotlet schabowy, 1 ogórek malosolny

kolacja: 2 placki ziemniaczane (wielkosci 1/2 dloni, ziemniaki, cebula, pietruszka, jajko, mąka, bazylia świeża)

DUŻO MATKO BOSKA
Dużo? gdzie bo nie widze

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Jednak na razie psychiatra zdecydował, że nie idę do szpitala psychicznie czuję się lepiej . Spotykam się z ludźmi, od dzisiaj nie liczę kcal, nie myślę obsesyjnie o jedzeniu i ćwiczeniach. Po kompulsach niestety zostało mi parę kg. Chciałabym je zrzucić ( ok. 3kg ) ale nie będę się głodzić itp.

Menu lekka R ( - 3kg )
śniadanie : pełna salaterka otrąb zalanych mlekiem 2%, salaterka czereśni, morela, wafel ryżowy, kawa zbożowa z mlekiem
II śniadanie : kromka ciemnego chleba , 3pl. chudej szynki , pomidor
Obiad : 10 domowych pierogów z jagodami i białym serem polanych jogurtem naturalnym
Po : duży banan
Podwieczorek : jogurt Fruvita 0% zamrożony - lód
Kolacja : 100g chudego białego sera, reszta z obiadu jog.nat. do wymieszania, pomidor, połowa ogórka
Ruch = 1h spaceru z psem, 1h hula hop, 20 min joggingu lub roweru - jeszcze nie wiem

Kurczę dzisiaj na obiad 10 pierogów ale były po prostu przeepyszne myślicie że schudnę tak te 3 kg czy muszę jeszcze bardziej ograniczyć ?
Raczej nie musisz chudnąć bo z tego co kojarze to miałaś bmi w granicy 18,5 tak? wiec te 3 kg tylko na dobre Ci wyszło
Stary 2012-07-04, 17:07   #1369
justbelieve
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II

Cytat:

Dużo? gdzie bo nie widze

dużo w głowie. a dojdzie do tego o 19 kiełbaska z grilla i 1 pieczony ziemniak z gzikiem. kuzwaaaa, dostalam zaproszenie na grilla i obiecalam , ze to zjem i, ze zrobie salatke. wlasnie robie i polecam: pieczone pomidorki czeresniowe+ pieczona papryka zielona+ pieczone szparagi+ czosnek+ feta light <3<3<3

no i morze piwa lub mojito to tego dojdzie

boze, waze ok 41/42 kg a czuje sie jakbym wazyla z 70?

zalamuje sie, jest mi bardzo ciezko, podswiadomie planuje odchudzanie...

Edytowane przez justbelieve
Czas edycji: 2012-07-04 o 17:09
Stary 2012-07-04, 17:14   #1370
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
dużo w głowie. a dojdzie do tego o 19 kiełbaska z grilla i 1 pieczony ziemniak z gzikiem. kuzwaaaa, dostalam zaproszenie na grilla i obiecalam , ze to zjem i, ze zrobie salatke. wlasnie robie i polecam: pieczone pomidorki czeresniowe+ pieczona papryka zielona+ pieczone szparagi+ czosnek+ feta light <3<3<3

chyba jednak świadomie, skoro o tym piszesz:P

zaciśnij zęby i do przodu!

na grillu fajnie będzie, do jakichś znajomych się wybierasz? mojito zazdroszczę, a piwko też dziś wypiję, to Ty moje zdrowie, a ja Twoje, zgoda?

chodzisz na terapię? ile masz lat?

miło Cię poznać

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 17:27   #1371
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Hmm... Przez pierwsze okresy mojego tycia(tyje od lutego) nic a nic nie ćwiczyłam,właściwie ciągle leżałam ale to min przez depresje. Teraz nie ćwicze,nawet o tym aż tak nie myśle.Znaczy zdażają się rolki lub rower z przyjaciółmi ale to tylko i wyłącznie w towazyskim celu.Na spacery też chodze ale nie po to żeby spalać kalorie. Wszystko jest dla ludzi,jeżeli nie robisz tego obsesyjnie tylko po to żeby spalić kalorie to jest normalne

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Dużo? gdzie bo nie widze

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Raczej nie musisz chudnąć bo z tego co kojarze to miałaś bmi w granicy 18,5 tak? wiec te 3 kg tylko na dobre Ci wyszło
jednak lepiej bym się czuła z poprzednią wagą ale nie chcę chudnąć na siłę. bardziej postawię na ruch + zdrowe, racjonalne odżywianie .
Stary 2012-07-04, 17:30   #1372
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
jednak lepiej bym się czuła z poprzednią wagą ale nie chcę chudnąć na siłę. bardziej postawię na ruch + zdrowe, racjonalne odżywianie .
a czy z doświadczenia nie wyniosłaś, że postawienie na ruch + zdrowe, racjonalne odżywianie kończyło się obsesją ruchu i głodowaniem?

po co Ci te - 3 kg? Nie chcesz wyjść z ED, tylko dalej zajmować się dietą i skupianiem na ciele, sporcie, wyglądzie, centymetrach.. Masz 15 lat, młodość Ci baardzo subtelnie ucieka, zobaczysz za 5 lat

Stary 2012-07-04, 17:33   #1373
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:

Mi też jest ciężko, nawet bardzo ale takie gadanie nic nie da,trzeba wciaż sie w garść i walczyć.Jaki masz wzrost?
Spróbuj nie myśleć o tym,że idziesz na grila i MUSISZ zjeść tylko jak o spotkaniu z przyjaciółmi/rodziną i przyjemności. Oni będą jeść więc ty też możesz.Wierze ,że dasz tam rade

Właśnie ile masz lat ?

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
a czy z doświadczenia nie wyniosłaś, że postawienie na ruch + zdrowe, racjonalne odżywianie kończyło się obsesją ruchu i głodowaniem?

po co Ci te - 3 kg? Nie chcesz wyjść z ED, tylko dalej zajmować się dietą i skupianiem na ciele, sporcie, wyglądzie, centymetrach.. Masz 15 lat, młodość Ci baardzo subtelnie ucieka, zobaczysz za 5 lat
Popieram
Stary 2012-07-04, 21:47   #1374
Ilta
Zadomowienie

Cytat:

Gzik ? Czy ja czuję Poznań ? Tylko mi ten ziemniak zamiast pyry nie pasuje..

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:

Nie wiem Iza czy takie mówienie coś da. Po kiego myśleć co będzie za 5lat, jak poczucie że się waży za dużo jest tu i teraz? Dorzuć hormony. Dorzuć zapewne kocioł w domu. Albo w szkole. Albo w jednym i drugim.
Chciałabym kiedyś zobaczyć rzetelne statystyki bo na moje oko, to dopiero po wyprowadzeniu się z domu lub gruntownej zmianie środowiska pojawiają się szczere, a nie deklaratywne, słowa o chęci leczenia.
A póki się siedzi w środowisku gdzie się zaczęła choroba i są w kółko te same wywołujące chorobę problemy - to można mówić a z chęciami bywa różnie, jak się znalazło taką metodę na załątwianie wszystkich problemów to wiesz..
Swoją drogą jaka młodość według Nikol, skoro ona zna młodość tylko do momentu zachorowania, a to pewnie był okres jeszcze późnodziecięcy ? A od momentu zachorowania zatrzymuje się rozwój emocjonalny (a przynajmniej bardzo spowalnia). Więc nie wiem czy Nikol przekonują rozrywki i problemy typowo piętnastolatkowe, ale najlepiej jakby się sama wypowiedziała.

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2012-07-04 o 21:49
Stary 2012-07-04, 22:08   #1375
justbelieve
Raczkowanie

Cytat:
chyba jednak świadomie, skoro o tym piszesz:P

zaciśnij zęby i do przodu!

na grillu fajnie będzie, do jakichś znajomych się wybierasz? mojito zazdroszczę, a piwko też dziś wypiję, to Ty moje zdrowie, a ja Twoje, zgoda?

chodzisz na terapię? ile masz lat?

miło Cię poznać

21, chodze na terapie co tydzień do psychiatro-terapeuty. Paradoksalnie, po calym dniu wpitalania, rano waga pokazala 41,7 a wieczorem 39 , noszzzzz.....szlag trafia. Jutro wlasnie ide do psychiatry.
Wrocilam z grillowania. Zjedzone tak jak pisalam + lyzka salatki kumpeli ( makaron i pomidor i brokuly) nie chce sie odchudzac. nie chce. Inaczej: nie chce chcieć się odchudzać!
Stary 2012-07-04, 22:28   #1376
Ilta
Zadomowienie

Jak to co tu wrzuciłaś nazywasz "wpitalaniem" to nie dziwię się że waga leci a Ty się dziwisz.
Stary 2012-07-04, 23:47   #1377
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
21, chodze na terapie co tydzień do psychiatro-terapeuty. Paradoksalnie, po calym dniu wpitalania, rano waga pokazala 41,7 a wieczorem 39 , noszzzzz.....szlag trafia. Jutro wlasnie ide do psychiatry.
Wrocilam z grillowania. Zjedzone tak jak pisalam + lyzka salatki kumpeli ( makaron i pomidor i brokuly) nie chce sie odchudzac. nie chce. Inaczej: nie chce chcieć się odchudzać!
ej, ale weź już się trochę ogarnij z tymi cyferkami i tak werystycznym opisem objawów.

ostatnie zdanie fajnie napisane. a masz coś w życiu, co Cię w nim trzyma poza ED?

Stary 2012-07-05, 00:13   #1378
Naka_Mika
Rozeznanie

Cytat:
nie chce sie odchudzac. nie chce. Inaczej: nie chce chcieć się odchudzać!
brzmi bardzo znajomo...

-Martin Lechowicz
Stary 2012-07-05, 00:50   #1379
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

a ja już nawet nie chce chcieć się nie chcieć odchudzać o.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 10:36   #1380
olik187
Rozeznanie

niezamierzone P

sniad; grahamka z sałata i szynką z kurczaka,warzywa/ chudym twarogiem i miodem, koktajl z jogrtu nat szpinaku i mrozonych truskawek

2śniad; 4 łyżli płatków owsianych zalanych na noc wodą,zmieszanych z małym jogurtem nat, garścią malin i małym jabłuszkiem z sadu

obiad; 4 łyżki ugotowanego brazowego ryżu, zapiekanka z bakłażana z sosem pomidorowym z bazylią( ze swiezych pomidorów) i mozzarella light

1h fitnessu- fat burninig

kolacja; 2 wafle ryzowe, kostka chudego twarogu +pomidor, ogórek i rzodkiewka

do picia bardzo dużo wody z lodem

musiałam to napisać i zobaczyć z boku bo az nie moge uwierzyć że na tym tyje , ale jak widac każdy jest inny i żeby tyć nie musi jesć mega dużo. dodam że to mój 5 dzień z luteiną;/
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości