|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II
Cytat:
polecam na zimno, idealne na upały, połączenia banana i kawy może się wydawać dziwne, ale jest naprawdę pyyyycha
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi smaka zrobilyscie na kawe mrozona
no ale o tej godzinie sobie daruje :P
|
|
#1353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja wam polecam szpinak świezy+ szpinak mrożony w liściach+ mrozony banan+jogurt nat to wszystko zmiksować blenderem mówię wam jest przepyszne i u mnie ostatnio codziennie gości
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1355 |
|
Raczkowanie
|
Przytyłam kilogram, jedzac tak od niedawna w sumie. Wczesniej nie jadlam albo nic albo cokolwiek zjadlam wymiotowalam. Choruje od daawna i niestety anoreksja dokonala absolutnego spustoszenia w moim organizmie... nie umiem na tą chwile jesc wiecej, boje sie tycia i dlatego moje P wyglada jak U. Nie wiem co robic generalnie, ale ciesze sie, ze cokolwiek mi sie udaje.
śn: 2 razowe grzanki ( ser, szynka, maslo) , jajko, kawa z mlekiem 2śn: jogurt malinowy, 2 wafelki śmietankowe, razowa grzanka obiad: filet z ryby w panierce, dziki ryż, surówka z pomidora kolacja: 1/2 cukinii faszerowana pomidorem i mozzarella <3<3<3<3<3<3 w moim odczuciu to jest duzo. Nie wiem co moglabym zmienic. |
|
|
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
Polecę coś wykwintnego a (mimo opisu) naprawdę nietrudnego w zrobieniu (trzeba mieć tylko trochę ponad godzinkę wolną, więc to pomysł raz na jakiś czas
).Łosoś w szynce parmeńskiej nadziewany ryżem gotowanym wcześniej z cebulką w bulionie. Kto chce przybrać na wadze może do tego dorzucić jeszcze sok do popicia lub warzywa z patelni (te z ziemniakami) i wystarczy. Szynka z tych lepszych, łosoś niesamowicie zdrowy, ryż doprawiony ![]() Przepis: http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...a/przepis.html I coś jeszcze dla osób które mają niski poziom żelaza - polędwiczka wołowa marynowana w ziołach na szpinaku z gorgonzolą. Polędwiczkę kroimy i marynujemy w oliwie z ziołami prowansalskimi 3 godziny. Szpinak (polecam w brykietach do rozmrożenia, ten bez dodatków) doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatową wedle uznania. Gorgonzolę (1 opakowanie z Biedronki wystarcza na 3 osoby) topimy na małym ogniu i dodajemy do szpinaku. Mieszamy. Konsumujemy z polędwiczką. Delektujemy się ![]() Dla chcących przybrać dodajemy ziemniaki. |
|
|
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
No to i ja polecę coś do zrobienia w 5 minut, a dobre i pożywne:
podsmażamy tuńczyka z puszki odsączonego z rozgniecionym czosnkiem, a potem dodajemy ten szpinak w brykietach sam, i po odparowaniu wody zaprawiamy słodką śmietanką minimum 18% oraz sól i pieprz. Pycha
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
Mój obiad w symboliczne 5 minut to makaron razowy z puszką tuńczyka i połową puszki groszku konserwowego
|
|
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, mam do was pytanie, w jaki sposób znikał wam @? Stawało to się stopniowo czy po prostu pewnego miesiąca nie dostałyscie? Martwię się trochę, bo mam coraz mniejsze (w porównaniu z ubiegłymi latami) krwawienia... bmi mam poprawne (21), ale dość dużo schudłam ostatnio i jestem cały czas na R... nie wiem czy to może mieć jakiś związek. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi
|
#1360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
|
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
a gdzie Yoka, że tak spytam? ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#1362 |
|
Rozeznanie
|
Też się zastanawiam ;p
Mam nadzieje, że się obraziła...
|
|
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
Wywołujecie wilka z lasu ?
![]() Mnie @ znikało a to z miesiąca na miesiąc, a to znowu słabło - bardziej pamiętam jak mi nastrój szalał na wszystkie strony świata bez niego, z nim i podczas terapii hormonalnej. Lepiej ją mieć nawet i na lekach jak wcale. |
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie ale do tego trzeba mieć wage bo inaczej to nie ma sensu.Mi znikneło od razu,poprostu nie dostałam.
|
|
|
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze:
1. bułka grahamka z masłem, 2 jaja rozmiar L :P na miękko, sałata, pomidor, herbata zielona z cytryną i miodem 2. banan (w biegu) 3. talerz zupy krem warzywnej tej co ostatnio pierś z kurczaka grillowana w oliwie i przyprawach, ziemniaki z koperkiem, kalafiora gotowanego sporo 4. deser warstwowy (jogurt naturalny (razem cały 180 g), zmiksowany banan, jogurt naturalny, zmiksowane truskawki,. jogurt naturalny, łyżeczka kakao ciemnego 5. 2 duże kromki chleba żytnio-pszennego (1 kromka ok 50 g) z masłem: 1 z 2 plastrami polędwicy miodowej, rzodkiewką; 2 z twarożkiem domowym 150g, pomidorem, ogórkiem, herbata zielona z cytryną i miodem cukierek owocowy (żelka) I mam pytanie, czy Wy podczas tycia wykonujecie jakieś ćwiczenia/macie jakiś ruch? Powiem szczerze, że u mnie to jedynie spacery, ale to nie zawsze, więc czasem się czuję strasznie, do tego jeszcze mam straszne zaparcia i refluks, przez co czuję się taka jakaś brudna i sflaczała... ;/ Póki co nie mogę jeździć na rowerze, bo szybko się męczę i włącza się szybko nerwica lękowa, serce wali, zaciska itd., poza tym mam bardzo niskie ciśnienie i bałabym się, że zasłabnę. Jakieś 2 kg i spróbuje rower, ale teraz jedynie spacery? To z choroby, ale mam takie myśli, żeby przytyć w mięśnie, a nie tłuszcz. Wiem, że to chore i głupie, bo najpierw trzeba te mięśnie mieć:P Mam nadzieję, że wiecie co mam na myśli i doradzicie mi, jak to powinno być z tym ruchem i jak walczyć z tymi durnymi myślami :P ;/ |
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
czuje sie coraz gorzej ze sobą. ba, czuje sie tragicznie tlusto... ciezko mi. nie umiem chyba jednak tyc. tylko czekam az znow wszystko sie rozwali...
wmuszone, ale jestem dumna i zalamana jednoczesnie: śn; bulka razowa z 1/2 maslem, jajkiem, pomidorem i salata 1/2 serkiem topionym plastrem szynki pomidorem 2śn: mleko muller kokosowo pistacjowe, 1/2 bulki z bialym serem i truskawkami obiad: 4 male mlode ziemniaczki, kotlet schabowy, 1 ogórek malosolny kolacja: 2 placki ziemniaczane (wielkosci 1/2 dloni, ziemniaki, cebula, pietruszka, jajko, mąka, bazylia świeża) DUŻO MATKO BOSKA |
|
|
|
#1367 |
|
Rozeznanie
|
Jednak na razie psychiatra zdecydował, że nie idę do szpitala
psychicznie czuję się lepiej . Spotykam się z ludźmi, od dzisiaj nie liczę kcal, nie myślę obsesyjnie o jedzeniu i ćwiczeniach. Po kompulsach niestety zostało mi parę kg. Chciałabym je zrzucić ( ok. 3kg ) ale nie będę się głodzić itp. Menu lekka R ( - 3kg ) śniadanie : pełna salaterka otrąb zalanych mlekiem 2%, salaterka czereśni, morela, wafel ryżowy, kawa zbożowa z mlekiem II śniadanie : kromka ciemnego chleba , 3pl. chudej szynki , pomidor Obiad : 10 domowych pierogów z jagodami i białym serem polanych jogurtem naturalnym Po : duży banan Podwieczorek : jogurt Fruvita 0% zamrożony - lód ![]() Kolacja : 100g chudego białego sera, reszta z obiadu jog.nat. do wymieszania, pomidor, połowa ogórka Ruch = 1h spaceru z psem, 1h hula hop, 20 min joggingu lub roweru - jeszcze nie wiem Kurczę dzisiaj na obiad 10 pierogów ale były po prostu przeepyszne |
|
|
|
#1368 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1369 |
|
Raczkowanie
|
dużo w głowie. a dojdzie do tego o 19 no i morze piwa lub mojito to tego dojdzie boze, waze ok 41/42 kg a czuje sie jakbym wazyla z 70? zalamuje sie, jest mi bardzo ciezko, podswiadomie planuje odchudzanie... Edytowane przez justbelieve Czas edycji: 2012-07-04 o 17:09 |
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciśnij zęby i do przodu! na grillu fajnie będzie, do jakichś znajomych się wybierasz? mojito zazdroszczę, a piwko też dziś wypiję, to Ty moje zdrowie, a ja Twoje, zgoda? ![]() chodzisz na terapię? ile masz lat? miło Cię poznać
|
|
|
#1371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie chcę chudnąć na siłę. bardziej postawię na ruch + zdrowe, racjonalne odżywianie .
|
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co Ci te - 3 kg? Nie chcesz wyjść z ED, tylko dalej zajmować się dietą i skupianiem na ciele, sporcie, wyglądzie, centymetrach.. Masz 15 lat, młodość Ci baardzo subtelnie ucieka, zobaczysz za 5 lat
|
|
|
#1373 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuj nie myśleć o tym,że idziesz na grila i MUSISZ zjeść tylko jak o spotkaniu z przyjaciółmi/rodziną i przyjemności. Oni będą jeść więc ty też możesz.Wierze ,że dasz tam rade Właśnie ile masz lat ? ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko mi ten ziemniak zamiast pyry nie pasuje..---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
Chciałabym kiedyś zobaczyć rzetelne statystyki bo na moje oko, to dopiero po wyprowadzeniu się z domu lub gruntownej zmianie środowiska pojawiają się szczere, a nie deklaratywne, słowa o chęci leczenia. A póki się siedzi w środowisku gdzie się zaczęła choroba i są w kółko te same wywołujące chorobę problemy - to można mówić a z chęciami bywa różnie, jak się znalazło taką metodę na załątwianie wszystkich problemów to wiesz.. Swoją drogą jaka młodość według Nikol, skoro ona zna młodość tylko do momentu zachorowania, a to pewnie był okres jeszcze późnodziecięcy ? A od momentu zachorowania zatrzymuje się rozwój emocjonalny (a przynajmniej bardzo spowalnia). Więc nie wiem czy Nikol przekonują rozrywki i problemy typowo piętnastolatkowe, ale najlepiej jakby się sama wypowiedziała. Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-07-04 o 21:49 |
||
|
|
|
#1375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
21, chodze na terapie co tydzień do psychiatro-terapeuty. Paradoksalnie, po calym dniu wpitalania, rano waga pokazala 41,7 a wieczorem 39 , noszzzzz.....szlag trafia. Jutro wlasnie ide do psychiatry. Wrocilam z grillowania. Zjedzone tak jak pisalam + lyzka salatki kumpeli ( makaron |
|
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Jak to co tu wrzuciłaś nazywasz "wpitalaniem" to nie dziwię się że waga leci a Ty się dziwisz.
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnie zdanie fajnie napisane. a masz coś w życiu, co Cię w nim trzyma poza ED?
|
|
|
#1378 |
|
Rozeznanie
|
brzmi bardzo znajomo...
|
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja już nawet nie chce chcieć się nie chcieć odchudzać o.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#1380 |
|
Rozeznanie
|
niezamierzone P
sniad; grahamka z sałata i szynką z kurczaka,warzywa/ chudym twarogiem i miodem, koktajl z jogrtu nat szpinaku i mrozonych truskawek 2śniad; 4 łyżli płatków owsianych zalanych na noc wodą,zmieszanych z małym jogurtem nat, garścią malin i małym jabłuszkiem z sadu obiad; 4 łyżki ugotowanego brazowego ryżu, zapiekanka z bakłażana z sosem pomidorowym z bazylią( ze swiezych pomidorów) i mozzarella light 1h fitnessu- fat burninig kolacja; 2 wafle ryzowe, kostka chudego twarogu +pomidor, ogórek i rzodkiewka do picia bardzo dużo wody z lodem musiałam to napisać i zobaczyć z boku bo az nie moge uwierzyć że na tym tyje , ale jak widac każdy jest inny i żeby tyć nie musi jesć mega dużo. dodam że to mój 5 dzień z luteiną;/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

), do blendera (tylko trzeba chwile poczekać aż zmiękną odrobinę) i już
PYYYCHA!