Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 23:23   #631
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV

mnie pobolewa brzuch i cała w strachu jestem...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 23:46   #632
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja też zakładam że zniknę na krótko Tutaj jak wszystko jest w porządku, to wypuszczają w ciągu 12 godzin

Po pierwsze: to dopiero początek lipca i jeśli już teraz założymy wątek na odchowalni, to patrzcie ile jeszcze dziewczyn będzie z brzuszkami.
Po drugie: dajmy szansę chociaż temu wątkowi żeby się skończył Albo i jeszcze jednemu

Dziecko strasznie się wierci i momentami czuję ucisk chyba w kanale...
tez tak mam

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Moja malutka znów się rozkręca, a ja nie chcę takiej nocy jak ostatnia.
ja wczoraj w nocy nie spalam do 2 bo mala mnie tak po zebrach kopala ze myslalam ze oszaleje nie wiedzialam jak lezec bo tak bolalo

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 23:48   #633
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
No właśnie... i jeszcze czuję lekki ból podobny do @.

Jak się czujesz bez fenka?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 23:58   #634
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie... i jeszcze czuję lekki ból podobny do @.

Jak się czujesz bez fenka?
Wydaje mi się, że częściej boli mnie brzuch jak na @ - już nie raz lub dwa dziennie, a około 4-5, ale może to naturalna kolej rzeczy.
W każdym razie chciałabym wytrwać jeszcze troszkę, z różnych powodów, także tych czysto praktycznych.
Tydzień 37 właśnie kończę więc jest już (chyba) bezpiecznie, ale jednak...
Stary 2012-07-04, 23:59   #635
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja wczoraj w nocy nie spalam do 2 bo mala mnie tak po zebrach kopala ze myslalam ze oszaleje nie wiedzialam jak lezec bo tak bolalo
Widziałam, że też miałaś ciężką noc.
Mnie bardziej martwiły silne naciski na szyjkę i gwałtowność niektórych ruchów, więc to, że cała reszta była wyjątkowo silna i bolesna było na drugim miejscu.
Pomógł mi ciepły prysznic, ale jak zacznę częściej kąpać się ok. 3-4 w nocy, to sąsiedzi mogą przestać mnie lubić.

za Nadalkę - oby była pierwsza!

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-07-05 o 00:00
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 00:01   #636
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam, że też miałaś ciężką noc.
Mnie bardziej martwiły silne naciski na szyjkę i gwałtowność niektórych ruchów, więc to, że cała reszta była wyjątkowo silna i bolesna było na drugim miejscu.
Pomógł mi ciepły prysznic, ale jak zacznę częściej kąpać się ok. 3-4 w nocy, to sąsiedzi mogą przestać mnie lubić.

ja mialam wrazenie ze ona sie przy bo i mialam ucisk na szyjke ale moje zebra i wszystkie narzady umieszczone w tych okolicahc tak oberwaly ze mysalalam ze oszaleje.
nie wiedzialam czy lezec czy siedziec czy mam plakac czy co, pozniej troche przeszlo i zasnelam ale byla tragedia.
az sie boje dzisiejszej nocy. mala tak mnie napiera na dole ze czuje jakbym miala ja w pipce doslownie.

Amelcia
Stary 2012-07-05, 00:02   #637
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

należy jej się
i jeszcze Asia, zaraz po Nadalce
Stary 2012-07-05, 00:20   #638
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
U mnie to samo...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 07:28   #639
prince_polo
Zakorzenienie

hejmialam ciezka noc, kupe mysli placz i w ogóle....... mam dzis mega doła wiec nie bede zbytnio smęcic

Soelilka napisała
smigam juz jak rakietazostała mi ostatnia kroplowka z oxy na obkurczenie macicy i od dzisiaj wkoncu jem. wyjdziemy pewnie niedziela poniedzialek ale wolała b ym w poniedzialek bo tzta nie bedzie od jutra do poniedzialku popoludniu....

piłam do tej pory tylko herbate na wieczór, a teraz kleik dostane rana boli ale znosnie moge sie schylac wiec nie jest zle Za to Mały nie dał mi spac cała noc, mam mało pokarmu i sie nie najada dostał butle bo by mu zaczal cukier spadac Ale nie chcial ssac bo sie nauczyl cyca memlac

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A co do naszego wątku to czy nie możemy skończyć ten i dopiero kolejny albo jeszcze kolejny założyć na odchowalni? Żeby był jeden, a nie dwa....przy dwóch to tempo nam w ogóle zwolni...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 07:42   #640
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Witam się wieczorowo Gaduły Dopiero teraz dorwałam neta

Gratuluję rozpoczętych tygodni i udanych wizyt

Byłam u mojej ginki - wszystko super, Amelka waży ok 3 kg i pewnie przed porodem jeszcze nieco urośnie ( a łudziłam się, że będzie malutka). I to w zasadzie całe podsumowanie wizyty
Rozmawiałam z lekarką na temat porodu - powiedziałam, że chcę jak najdłużej siedzieć w domu i na porodówkę jechać jak najpóźniej. Powiedziała, że jeśli nie odejdą zielone wody i nie będzie krwi to mogę siedzieć dopóki nie będę miała bardzo mocnych regularnych skurczy. Ponieważ mieszkamy blisko szpitala to powiedziała, że zawsze mogę podejść na badanie i jeśli rozwarcie będzie małe to nie zostawać na oddziale. Taki mam plan a co wyjdzie to pokaże życie
Oznak porodu na razie brak, ale powiedziała że za niedługo mogę rodzić. Dzieciątko w zasadzie jest już bezpieczne. Jeśli urodzę przed 25.07 to dzisiejsza wizyta była ostatnią, a jak nie to mam przyjść 25.07.

Druga dobra wiadomość to taka, że w końcu zakończył się remont w naszym mieszkaniu Najwyższa pora, teraz pozostaje posprzątać
gratuluje udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejmialam ciezka noc, kupe mysli placz i w ogóle....... mam dzis mega doła wiec nie bede zbytnio smęcic

Soelilka napisała
smigam juz jak rakietazostała mi ostatnia kroplowka z oxy na obkurczenie macicy i od dzisiaj wkoncu jem. wyjdziemy pewnie niedziela poniedzialek ale wolała b ym w poniedzialek bo tzta nie bedzie od jutra do poniedzialku popoludniu....

piłam do tej pory tylko herbate na wieczór, a teraz kleik dostane rana boli ale znosnie moge sie schylac wiec nie jest zle Za to Mały nie dał mi spac cała noc, mam mało pokarmu i sie nie najada dostał butle bo by mu zaczal cukier spadac Ale nie chcial ssac bo sie nauczyl cyca memlac

radzą sobie to dobrze

Ja dziś zaczynam 37 tydzień.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 08:22   #641
phdwao
Zakorzenienie

hej

Mandragorrka gratuluję udanej wizyty
Ciesze się, że Soelilka smiga już

Ciastek na smutasa
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 08:40   #642
IkaTg
Raczkowanie

Cześć
Jakie wieści mnie ominęły

Pumas gratulacje za szybciutką akcję

Soleika gratuluję małego azjaty super, że dochodzisz już do siebie

Luby czekamy na Ciebie

Muminku Miłoszek śliczny

Nadalka

Dziewczyny trzymajcie kciuki. Dzisiaj mam usg. Mam nadzieję, że malutka coś urosła w tydzień.
W ogóle to śniło mi się dzisiaj, że musieli mi zrobić szybko cesarke, a później na sali było kilka dzieciaczków i pielęgniarki nie wiedziały które jest moje
Stary 2012-07-05, 08:43   #643
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Mamcie U nas kolejny upalny dzień, a niestety w planach nie mamy basenu tylko sprzątanie mieszkania po remoncie No ale najwyższa pora przygotować kącik dla Amelki. Mam nadzieję, że do poniedziałku wszystko ogarniemy i potem na spokojnie będę mogła spakować torbę do szpitala. Oznak zbliżającego się porodu brak więc jeszcze chwilę czasu na to mam

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 08:57   #644
bebe1987
Rozeznanie

Cześć kochane

Widzę, że od wczoraj żaden dzieciaczek się nie urodził...
Melduję, że dziś z Gosią zaczynamy 36 tydzień, czyli dziewiąty miesiąc! Z tej okazji stawiam śniadanko i sok .

Cytat:

widzialam na fb ze Luby urodzila
Cytat:
i ma synka Mareczka
No ładnie i się nie pochwaliła !
Gratulacje dla niej i maluszka!

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
W imieniu Luśki dziękuję
A mała przed chwilą pokazała na co ją stać, nadrabiałam zaległości z nią leżącą mi na klatce piersiowej, bo sama za grzyba leżeć nie chciała. A jakie akrobacje mi wyczyniała to szok, śmiałam się, że wspinaczkę wysokogórską uprawia.
Próbowałam położyć ją na brzuszku, ale stwierdziła, że ona tak leżeć nie lubi i nie będzie. A żebyście widziała, jak głowę podnosiła jak się zeźliła a dopiero co pediatra dzisiaj mi powiedziała, że od niej podnoszenia głowy jeszcze nie będziemy wymagać, bo to okruszek na specjalnych prawach. Oj pokaże chyba jeszcze ta moja baba wszystkim na co ją stać
Silna kobietka!

Cytat:
Byłam u mojej ginki - wszystko super, Amelka waży ok 3 kg i pewnie przed porodem jeszcze nieco urośnie ( a łudziłam się, że będzie malutka). I to w zasadzie całe podsumowanie wizyty
Rozmawiałam z lekarką na temat porodu - powiedziałam, że chcę jak najdłużej siedzieć w domu i na porodówkę jechać jak najpóźniej. Powiedziała, że jeśli nie odejdą zielone wody i nie będzie krwi to mogę siedzieć dopóki nie będę miała bardzo mocnych regularnych skurczy. Ponieważ mieszkamy blisko szpitala to powiedziała, że zawsze mogę podejść na badanie i jeśli rozwarcie będzie małe to nie zostawać na oddziale. Taki mam plan a co wyjdzie to pokaże życie
Oznak porodu na razie brak, ale powiedziała że za niedługo mogę rodzić. Dzieciątko w zasadzie jest już bezpieczne. Jeśli urodzę przed 25.07 to dzisiejsza wizyta była ostatnią, a jak nie to mam przyjść 25.07.
Gratki za udaną wizytę .

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Oni tu w ogóle pier.dolą :/
Leże na wznak - źle, na lewym - źle , powiedziałam poloznej że i tak będę leżeć na lewym , po to mam dwa boki :/
Najpierw pierwsza wersja była że pępowinę ścisnęła, teraz że na żyłę uciska... A idź panie do ch.uja
Pytałam o ten śluz to położna powiedziała że to prawdopodobnie szyjka się rozwiera. I powiedziała mi że sądzi że jutro urodze.
Trzymam kciuki, żeby akcja szybko się rozwinęła!!!

Cytat:

Soelilka napisała

Super, że Soleilka sobie radzi . Szkoda, że tż musi ich opuścić na weekend...

Prince nie smutaj się, co się stało?

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 37 tydzień.
Gratki 37 tygodnia!

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki. Dzisiaj mam usg. Mam nadzieję, że malutka coś urosła w tydzień.
W ogóle to śniło mi się dzisiaj, że musieli mi zrobić szybko cesarke, a później na sali było kilka dzieciaczków i pielęgniarki nie wiedziały które jest moje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg śniadanie_medium.jpg (14,3 KB, 8 załadowań)
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 09:03   #645
eninka84
Zadomowienie

Witajcie, ja dziś 34 tc. Ale pełna obaw. Mam wrażenie ze mój brzuch zmalał, powaznienie nie wiem czy to możliwe w ogóle ale mam takie wrażenie.
Stary 2012-07-05, 09:05   #646
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Witajcie, ja dziś 34 tc. Ale pełna obaw. Mam wrażenie ze mój brzuch zmalał, powaznienie nie wiem czy to możliwe w ogóle ale mam takie wrażenie.
Gratulacje rozpoczętego 34 tc!
Może brzuszek opadł? Albo po prostu dzidźka ułożyła się w inny sposób niż do tej pory...
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 09:12   #647
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Widzę, że od wczoraj żaden dzieciaczek się nie urodził...
Melduję, że dziś z Gosią zaczynamy 36 tydzień, czyli dziewiąty miesiąc! Z tej okazji stawiam śniadanko i sok .

No ładnie i się nie pochwaliła !
Gratulacje dla niej i maluszka!

Silna kobietka!

Gratki za udaną wizytę .

Trzymam kciuki, żeby akcja szybko się rozwinęła!!!

Super, że Soleilka sobie radzi . Szkoda, że tż musi ich opuścić na weekend...

Prince nie smutaj się, co się stało?

Gratki 37 tygodnia!

Cytat:
mi jak brzuszek opadł to tez miałam wrażenie że zmalał i jakąś taką ulgę poczułam. Choć ciężej mi ćwiczyć na szkole rodzenia czuje cały czas jak by mi na nogach leżał.

gratuluje 34 tygodnia
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 09:19   #648
nel_a
Zakorzenienie

hej.

przeziębienie daje mocniej o sobie znać.
zamiast się lepiej czuć to jest mi coraz gorzej...
i na dodatek te swędzące krostki ktore mam na stopach również pojawiły się na dłoniach na razie między palcami
co robić?

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 09:26   #649
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hej.

i na dodatek te swędzące krostki ktore mam na stopach również pojawiły się na dłoniach na razie między palcami
co robić?
lekarz chyba będzie konieczny..
wapno nie działa?
umów się na dziś / jutro do internisty..

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
to złudzenie, na pewno, niemozliwe zeby zmalał, mógł opaść
Stary 2012-07-05, 09:33   #650
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się. Dziewczyna po prostu ma mało tzw."ogłady". Bo jak się z kimś umawiam to jestem i kropka. A jak nie mogę to należy odwołać, a nie przekładać w nieskończoność. To bardzo niegrzeczne. Poza tym niektóre kobiety takie są i nie wiem z czego to wynika Trzymaj się i pamiętaj stare chińskie powiedzenie - nikt nie jest w stanie doprowadzić mnie do łez, a ten kto to zrobi nie jest ich wart

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Nareszcie dotarłam do domu

wizyta w sumie norma, brzuch ok, ciśnienie tez, bicie serca małego super. Mocz niby też ok, ale mowie kobiecie, ze mnie cos piecze, wiec wziela probke do lepszego sprawdzenia...
no i troche się zdołowałam, bo połozna powiedziała mi, ze niby z pierwszym dzieckiem nie mam co liczyć na wcześniejszy poród, ale zobaczymy
no to dobre wieści i widzę, że tak jak ja już się doczekać nie możesz...

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Pauluś, nie wkrcaj sobie.. z Tobą wszytko jest ok! to czasem ludzie tacy nieodpowiedzialni... ja też miałam taka jedna koleżankę, podkreślam miałam bo poprostu po ostatnim razie jak mnie olała to wykreśliłam ją z listy kontaktów,po co se nerwy szargać, bedziesz spacerować z wózeczkiem,pewnie znajdziesz sobie jakąś fajną zaufaną koleżankę nieco bardziej ogarniętą

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
a to pierwsza bryka naszej corci
fajna bryka

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Witamy w 38 tc

Hematolog dała mi zalecenia co do postępowania przy dalszym spadku płytek. Twierdzi, że w tej chwili nie trzeba nic robić, tylko kontrolować morfologię 1-2 razy w tygodniu. Jeśli płytek będzie poniżej 80 tys muszę wziąć sterydy (w szpitalu) i powinny się podnieść. Gdyby nie, czeka mnie poród w klinice na Kopernika, bo tylko tam mogą podać mi i Małemu potrzebne leki. Uspokoiła mnie, ze prawdopodobnie obecna liczba płytek jest związana z infekcją pęcherza i antybiotykiem. Po odstawieniu leku płytki powinny pójść w górę
Zrobiłam dziś kontrolnie morfologię, ale jeszcze nie sprawdziłam wyniku Od wczoraj nie biorę antybiotyku, ale nie wiem czy zadziałał prawidłowo. Wyniki moczu odbieram dopiero jutro przed wizytą... Bardzo zaniepokoiły ją moje obrzęki i stwierdziła, ze trzebaby sprawdzić parametry nerek. Jutro się dowiem, co na to wszystko moja gin
Dziękuję Wam bardzo za kciuki
Teraz będę doczytywać dalej.
gratuluję
i oby płytki poszły w górę i z nerkami było wszystko w porządku

Cytat:
Soleilka napsiała
Tz byłmały łapie cyca powoli no i biedny ugrzany jest, rozbieralismy go a tz zadowolony nosił go na rekach

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy od pediatry, z małą wszystko ok, waży już 2440g
super

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Już po badaniu Mała waży ok. 3200-3400g. Przepływy i wody ok, łożysko II stopień.
Rozwarcie przeszło też do wewnątrz, ale na jeden palec... Także chyba doczekam
to dobre wieści

Nie wiem, czy zdążę wszystko nadrobić, ale piszę od razu: trzymajcie kciuki, na 11:15 mam wizytę u gina Ciekawe, czy ustali mi jeszcze jakąś wizytę, czy karze przyjść dopiero wtedy, gdy się przeterminuję....

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 09:38   #651
Malwina_a
Rozeznanie

Witam się w 36 tygodniu i 9 miesiącu
Jeszcze dwa tygodnie nogi zaciskam a potem niech się dzieje co chce
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 09:38   #652
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
narazie opanowałam karmienie bo miałam niezły cyrk pokarmu nawał a Miłosz nie chciał ssać,leń spał a ja ryk że dziecko głodze ale naszczęcie sytuacja opanowana ufff dzisiaj była u nas położna bardzo fajna,zdjeła mi szwy małego oglądała ze wszystkich stron jestem zadowolona jutro wybierzemy się na pierwszy spacer,narazie maluch śpi je i robi ogromne kupale a tak to słodziak z niego
ja już czuje się lepiej dzisiaj spałam 4h
wklejam fotki z dzisiaj Małego Mauminka z pozdrowieniami dla wizażowych ciotek
jaki on jest śliczny na 1 fotce wygląda na zamyślonego "gdzie ja jestem?", a na drugiej się chyba usmiecha przez sen? słodziak...
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hej.

co robić?
A lekarz to widział? rodzinny albo gin - może coś pomogą... na przeziębienie polecam Prenatal Gripcare - wyratował mnie z niejednej opresji... a na krostki to niestety nie pomogę...
Cytat:
co się stało? posmęć trochę, to może Ci ulży...
Cytat:
Soelilka napisała

Świetnie, że Soleilka tak sobie dobrze radzi - gratulacje i kciuki za następne dni...
Cytat:
Cześć Mamcie U nas kolejny upalny dzień, a niestety w planach nie mamy basenu tylko sprzątanie mieszkania po remoncie No ale najwyższa pora przygotować kącik dla Amelki. Mam nadzieję, że do poniedziałku wszystko ogarniemy i potem na spokojnie będę mogła spakować torbę do szpitala. Oznak zbliżającego się porodu brak więc jeszcze chwilę czasu na to mam
Współczuję z całego serca tego poremontowego sprzątania - u mnie remont już dawno zakończony, a jeszcze się nie wygrzebaliśmy...
Cytat:
Dzidźka się inaczej ułożyła - też tak miałam kilka razy, ze wydawało się, że brzuch zmalał - a czujesz ruchy? połóż się na lewym boku, zjedz kawałek czekolady lub wypij słodki sok i poczekaj na wygibasy...

Gratulacje dla wszystkich za rozpoczęte i zakończone tygodnie! Ciekawe jak tam nadalka?

Ja dzis z pęcherzem lepiej, ale po tym antybiotyku jelita mi się zepsuły... i nie chcą nic pracować - czopki glicerynowe nie pomagaja, siemie lniane też wypiłam na noc i nic... chyba mi antybiotyk wybił wszystkie dobre bakterie z jelit... bardzo mnie boli brzuch z tego powodu...
Byłam wczoraj na ktg - położna musiała kilka razy budzić małą, ale mówią, że wszystko jest ok... skurczy brak - pisały się takie na 20, później mnie gin zbadał i był tak delikatny, że aż się zdziwiłam - badał rozwarcie, a mnie nie bolało - po raz pierwszy... może ten pęcherz dawał takie odczucie? nie wiem... w każdym razie było to pocieszające... rozwarcie nie postępuje, ale wszystko jest ok...
A, i puchną mi stopy ;( diosminex już nie działa - na szczęście ciśnienie niskie...

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).

Edytowane przez izasz-b
Czas edycji: 2012-07-05 o 09:46
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 09:39   #653
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

info od pumci:
hej mało piszę bo ciągle mam gości a jest taki upał że ledwo zipie.Koszmar. Mała trochę daje w kość. Dużo je mało śpi i trochę płacze. Noc miałam bezsenną. Co u was? jakieś newsy?Jak dobrze pójdzie to w piątek wyjdziemy
napisała mi to wczoraj o 19.40 ale nie zauważyłam
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 09:40   #654
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej he ale jestem niewyspana....
jestem spuchnieta jak balon i wszystko mnie boli....

Amelcia
Stary 2012-07-05, 09:41   #655
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hehe, nie jestem niestety zadowolona z tej podlogi...wszystkowidac i dwa razy dziennie musze zamiatac...uroki ciemniej podlogi, niestety komody tez mam ciemnie
wiem coś o tym, tzn o ciemnych meblach... ledwo kurze wytrę, popsikam sidoluxem, a na drugi dzień, góra dwa, od nowa kurz widać

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
wiecie nie jestem z natury wredna, ani zawistna, ale jak czytam takie farmazony, to mi się żołądek wywraca:

Dziewczyny mnie tu dłuuuugo nie było, różnie mi się działo w życiu, pokonałam już depresje i wyszłam na prostą.

Tak się składa że na dniach urodzę, chciałam napisać co nieco z perspektywy ciąży w stosunku do żelków

Po wsadzeniu implantów nie zrobił mi się ani jeden rozstęp, za to w 2 miesiącu ciąży skoczyły mi o 2 rozmiary i zrobiły się ciemne rozstępy, ginekolog powiedziała mi że ich kolor to wskazuje na przebarwienia hormonalne i że w większości to zniknie po. Cycuchy póki co nie obwisły choć wyglądają dużo naturalniej (nie lubię naturalnego efektu) bo przybyło im tkanki tłuszczowej. Sutki zrobiły się duże i ciemne, chciałabym żeby wróciły do poprzedniego stanu ale pewnie się nie uda Także jeśli któraś planuje (lub nie) to radzę od samego początku smarować czymś na rozstępy, ja smarowałam jak się tylko dowiedziałam niestety było już za późno. W samej ciąży dużo nie przytyłam więc jestem ciekawa czy po porodzie ich wielkość się utrzyma, teraz tak tego nie widać bo brzuch sprawia że są optycznie mniejsze, ale są spore Karmić nie zamierzam.

na pewno niektóre z Was skojarzą czyj jest ten tekścik....:mur :
... ale nie wiem o kogo chodzi...

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

ciekawe czy jeszcze dam rade być na bieżąco narazie opanowałam karmienie bo miałam niezły cyrk pokarmu nawał a Miłosz nie chciał ssać,leń spał a ja ryk że dziecko głodze ale naszczęcie sytuacja opanowana ufff dzisiaj była u nas położna bardzo fajna,zdjeła mi szwy małego oglądała ze wszystkich stron jestem zadowolona jutro wybierzemy się na pierwszy spacer,narazie maluch śpi je i robi ogromne kupale a tak to słodziak z niego
ja już czuje się lepiej dzisiaj spałam 4h
wklejam fotki z dzisiaj Małego Mauminka z pozdrowieniami dla wizażowych ciotek
cudowny

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Płytki według morfologii - 108 tysięcy
super

Stary 2012-07-05, 09:44   #656
nel_a
Zakorzenienie

chyba będę musiała odwiedzić lekarza
wapna nie piłam.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 09:51   #657
karolka110
Wtajemniczenie

Witajcie Kochane
u mnie dziś mobilizacja- wstałam o 9
i mam zamiar iść na targ warzywny po jakieś rarytaski

już wczoraj chciałam się pochwalić moim dziełem, ale net mi tak zmulił, że zrezygnowałam, ale od dziś nowy transfer to pokazuję
i proszę poradźcie-czy nie za wiele tych serduszek??kolorki mogą być troszkę mylące-pierwsza literka jest fioletowa, niemal jak ta w kropeczki, tylko jakieś dziwne światło i przez to takie kolory.....no i brąz też jakiś taki....a na żywo normalny-czekoladowy....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-07-04 19.32.43.jpg (116,9 KB, 64 załadowań)
Stary 2012-07-05, 09:53   #658
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane
u mnie dziś mobilizacja- wstałam o 9
i mam zamiar iść na targ warzywny po jakieś rarytaski

już wczoraj chciałam się pochwalić moim dziełem, ale net mi tak zmulił, że zrezygnowałam, ale od dziś nowy transfer to pokazuję
i proszę poradźcie-czy nie za wiele tych serduszek??kolorki mogą być troszkę mylące-pierwsza literka jest fioletowa, niemal jak ta w kropeczki, tylko jakieś dziwne światło i przez to takie kolory.....no i brąz też jakiś taki....a na żywo normalny-czekoladowy....
Sama to zrobiłaś? czy może kupiłaś gdzieś literki? Bardzo fajnie to wygląda...

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 09:54   #659
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
eee ja już ekspert jestem,od lat tylko tak się depiluję, stosuję maść emla i wio
aż mnie moja mała zabolała na samą myśl

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
NIe kojarzysz, bo już od dawna nie ma jej na tym wątku. Ona się nie zdecydowała tylko wpadła, za późno było nim sie zorientowała i niestety dziecko jest dla niej ciągle zbędnym balastem, dlatego jest mi go bardzo żal
nie wiem o kogo chodzi i o co dokładnie, bo nie było mnie od początku, ale biedne dziecko...

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Jutro mam test oksy 5. Niby nie na rozkręcenie akcji, ale żeby zobaczyć jak tętno małej będzie się zachowywać. No więc fajnie by było jak by się coś rozkręciło.
no to oby się rozkręciło szybko

Stary 2012-07-05, 09:54   #660
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

karolka ślicznie!!!sama je zrobiłaś??? wg mnie nie za dużo serduszek,w sam raz
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości