Tak z ciekawości... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-05, 08:56   #1
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Question

Tak z ciekawości...

Mam pracę, hobby, w zasadzie dużo zajęć- na wizażu też się udzielam- głównie w tematach zwierzęcych. Plotkowe też podczytuję.

To tak dla wyjaśnienia, zanim ja również zostanę okrzyknięta 'małolatą', 'wakacje się zaczęły' itd... (Nie mam wakacji, gdyby coś).

Od dłuższego czasu zastanawia mnie taka rzecz: dlaczego , jeśli uznacie (nie wszystkie), że dany wątek jest 'denny' , 'beznadziejny', 'prowokacją' itp. to... w nim odpisujecie

Przejrzałam sporo takich wątków, które zostały okrzyknięte 'dennymi' , a autorki nieźle 'ochrzanione', więc... ?

Jeśli ja uważam, że dany wątek jest jakiś tam, to w nim po prostu nie piszę.

O co chodzi
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 09:24   #2
porakly
Raczkowanie

Dot.: Tak z ciekawości...

ja jestem nerwową osobą i zwyczajnie nie umiem czegoś takiego ignorować. Muszę z siebie coś wydusić i tyle walczę z tym i staram się nie zwracać uwagi na tego typu watku, ale czasem po prostu szlag mnie trafia ...

http://www.boston.com/bigpicture/201...m.html?camp=fb
porakly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 10:23   #3
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez porakly Pokaż wiadomość
ja jestem nerwową osobą i zwyczajnie nie umiem czegoś takiego ignorować. Muszę z siebie coś wydusić i tyle walczę z tym i staram się nie zwracać uwagi na tego typu watku, ale czasem po prostu szlag mnie trafia ...
Jeśli na pierwszy rzut oka widać, że wątek jednak jest 'prowokacyjny'- to i owszem, ale pisać, żeby kogoś pojechać?

Na wiZOOżu jakaś dziewczyna założyła wątek (najbardziej go zapamiętałam) , że auta rozjeżdżają jej kocięta (lub , że dzikie zwierzęta rozszarpują w stodole). Prosiła o porady co zrobić, od razu z zastrzeżeniem, żeby nie pisać o trzymaniu kotów w domu ani o sterylizacji kotki, bo ona chce mieć małe - znaczy autorka chce, nie kotka.

Tu nie było siły, żeby się wtrącić.
Stary 2012-07-05, 10:53   #4
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Mam pracę, hobby, w zasadzie dużo zajęć- na wizażu też się udzielam- głównie w tematach zwierzęcych. Plotkowe też podczytuję.

To tak dla wyjaśnienia, zanim ja również zostanę okrzyknięta 'małolatą', 'wakacje się zaczęły' itd... (Nie mam wakacji, gdyby coś).

Od dłuższego czasu zastanawia mnie taka rzecz: dlaczego , jeśli uznacie (nie wszystkie), że dany wątek jest 'denny' , 'beznadziejny', 'prowokacją' itp. to... w nim odpisujecie

Przejrzałam sporo takich wątków, które zostały okrzyknięte 'dennymi' , a autorki nieźle 'ochrzanione', więc... ?

O co chodzi
chyba taka już ludzka natura

nie myslalas moze o zmianie koloru czcionki ?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 10:55   #5
aralka1234
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli na pierwszy rzut oka widać, że wątek jednak jest 'prowokacyjny'- to i owszem, ale pisać, żeby kogoś pojechać?

Na wiZOOżu jakaś dziewczyna założyła wątek (najbardziej go zapamiętałam) , że auta rozjeżdżają jej kocięta (lub , że dzikie zwierzęta rozszarpują w stodole). Prosiła o porady co zrobić, od razu z zastrzeżeniem, żeby nie pisać o trzymaniu kotów w domu ani o sterylizacji kotki, bo ona chce mieć małe - znaczy autorka chce, nie kotka.

hmm a co było nie tak z tym wątkiem? bo ja w sumie nie kapuję. to znaczy sama nie wiedzialabym co jej odpisać, bo co mozna poradzic na to, ze zwierzęta wbiegają na drogę i zostają rozjechane a nie chce ich sie trzymac w domu?

też uważam że takie pisanie wiadomości typu 'ale denny wątek...' jest bez sensu, bo po co w ogóle to pisać i tracić swój czas o.O to nawet takie nienaturalne.. normalnie się taki wątek opuszcza a nie pisze takie nic nie wnoszące rzeczy

Edytowane przez aralka1234
Czas edycji: 2012-07-05 o 10:58
aralka1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 10:57   #6
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:

O ja nie mogę dobrze, że nie widziałam tego wątku bo bym znów ostrzeżenie dostała albo i bana

U mnie jest tak, że lubię Wizaż. Naprawdę. I jak widzę, jak ludzie MUSZĄ założyć koniecznie swój wątek, nawet jeśli jest już takich 10, bo ciężko im, urwa użyć gogla, to mnie szlag jasny trafia
Kiedyś jeszcze odpowiadałam, ale w końcu witki zaczęły mi opadać. Albo jak widzę wątki, gdzie na pytanie wystarczy jedna odpowiedź

Aha, żeby nie było jeśli jakoś widzę temat na forum, to nie pojadę po autorze bo wszyscy jadą gdyby ktoś skrytykował mój wątek to bym się nad tym zastanowiła więc innych też uświadamiam, może nie wiedzą, że źle robią?

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 11:38   #7
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
chyba taka już ludzka natura

nie myslalas moze o zmianie koloru czcionki ?
No może i tak. Ciekawa jestem zdania tych osób, które właśnie tak odpisują.

A co nie podoba Ci się w kolorze czcionki? I chyba to nie jest tematem tego wątku
Stary 2012-07-05, 11:38   #8
cava
Zakorzenienie

Ja to traktuję tak- jest wolność słowa i jak ktoś zakłada mega denny watek, to mam prawo mu to napisać jak akurat mam na to ochotę (albo aż tak mi się nudzi)
Może się nad sobą zastanowi i na 2gi raz sobie odpuści zakładanie dennego wątku tylko samodzielnie ruszy mózgownicą - tak od święta

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 11:57   #9
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Ja to traktuję tak- jest wolność słowa i jak ktoś zakłada mega denny watek, to mam prawo mu to napisać jak akurat mam na to ochotę (albo aż tak mi się nudzi)
Może się nad sobą zastanowi i na 2gi raz sobie odpuści zakładanie dennego wątku tylko samodzielnie ruszy mózgownicą - tak od święta

Uważam dokładnie tak samo. Nie byłabym też sobą, gdybym nie zwróciła uwagi komuś, kto bezmyślnie zakłada wątki, zamiast zapytać w zbiorczym. Po to są organizowane podfora, żeby na forum był porządek. Poza tym forum jest publiczne, więc każdy się może wypowiedzieć, niekoniecznie w superlatywach, trzeba mieć tego świadomość.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 12:01   #10
cava
Zakorzenienie

Cytat:

A co nie podoba Ci się w kolorze czcionki? I chyba to nie jest tematem tego wątku

Ale naprawdę ciężko się czyta. Mam wadę wzroku i tak jasny kolor czcionki powoduje, ze wszytko mi lata przed oczami i potem mnie bolą.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 12:10   #11
Rena
Zakorzenienie

Cytat:

O co chodzi
taki styl dyskusji po prostu, nic specjalnie groznego, pod warunkiem, ze strony nie przekraczaja pewnych granic, albo nie zaczna tak pisac, gdy naprawde tematem watku jest jakis osobisty dramat.
Takie wiesz, ja sie nie interesuje, ale sie interesuje jednak
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 12:28   #12
201604181004
Konto usunięte

Matko co za czcionka muszę to zaznaczać na granatowo żeby cokolwiek przeczytać ;p

czemu komentuje wątki które uznaje za prowokacje? a nóż widelec ktoś wejdzie i znajdzie się z podobnym albo pokrewnym problemem więc będzie miał co czytać w razie jakby to była prawda.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 13:00   #13
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez aralka1234 Pokaż wiadomość
hmm a co było nie tak z tym wątkiem? bo ja w sumie nie kapuję. to znaczy sama nie wiedzialabym co jej odpisać, bo co mozna poradzic na to, ze zwierzęta wbiegają na drogę i zostają rozjechane a nie chce ich sie trzymac w domu?

też uważam że takie pisanie wiadomości typu 'ale denny wątek...' jest bez sensu, bo po co w ogóle to pisać i tracić swój czas o.O to nawet takie nienaturalne.. normalnie się taki wątek opuszcza a nie pisze takie nic nie wnoszące rzeczy
Właśnie to, że jeśli dziewczyna pisze, że mieszka przy dość ruchliwej ulicy, koty jej giną, więc ja nie wiem, co może zrobić oprócz trzymania kotów w domu lub wysterylizowanie kotki, żeby owych młodych nie miała. No, pozostaje opcja nietrzymania kotów w ogóle. Nie wiem wprawdzie, czego ona się spodziewała.

Próbowałyśmy jej uświadomić zalety kastracji i obalić mit, że nie można trzymać kota wyłącznie w domu.

Tak, czasem mam wrażenie, ze niektórym sprawia satysfakcję taka nagonka na inną osobę, gdzie można się wyżyć, może poczuć lepszym.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
O ja nie mogę dobrze, że nie widziałam tego wątku bo bym znów ostrzeżenie dostała albo i bana

U mnie jest tak, że lubię Wizaż. Naprawdę. I jak widzę, jak ludzie MUSZĄ założyć koniecznie swój wątek, nawet jeśli jest już takich 10, bo ciężko im, urwa użyć gogla, to mnie szlag jasny trafia
Kiedyś jeszcze odpowiadałam, ale w końcu witki zaczęły mi opadać. Albo jak widzę wątki, gdzie na pytanie wystarczy jedna odpowiedź

Aha, żeby nie było jeśli jakoś widzę temat na forum, to nie pojadę po autorze bo wszyscy jadą gdyby ktoś skrytykował mój wątek to bym się nad tym zastanowiła więc innych też uświadamiam, może nie wiedzą, że źle robią?
Tylko właśnie nie każdy dodaje tagi do wątków, przez co nawet podczas wyszukiwania wątki nie wyskoczą. Nawet taka ja nie dałam tagów, bo nie wiem jakich.

Ja czasem zakładam nowe, jeśli stare skończyły się 3 lub więcej lat wstecz.

A ja również mam wrażenie, że jak ze 3 osoby zaczną na kogoś najeżdżać, to jak lawina. A Ci, którzy śmią się przeciwstawić...

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
A jakie kryteria wg. Ciebie powinien posiadać wątek, aby został 'dennym' ?

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Uważam dokładnie tak samo. Nie byłabym też sobą, gdybym nie zwróciła uwagi komuś, kto bezmyślnie zakłada wątki, zamiast zapytać w zbiorczym. Po to są organizowane podfora, żeby na forum był porządek. Poza tym forum jest publiczne, więc każdy się może wypowiedzieć, niekoniecznie w superlatywach, trzeba mieć tego świadomość.
Ale to nie chodzi o powielanie wątków. Są wątki założone tylko raz, a bardzo skrytykowane. Nie wiem, czy ktoś nie potrafił udzielić odpowiedzi czy co.

Co do powielania też się zgadzam, na wiZOOżu jest sporo takich.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Ale naprawdę ciężko się czyta. Mam wadę wzroku i tak jasny kolor czcionki powoduje, ze wszytko mi lata przed oczami i potem mnie bolą.
Aaa, piszę tak, bo później łatwiej mi odnaleźć posty w wątkach. Ok, tutaj będę pisała na czarno

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
taki styl dyskusji po prostu, nic specjalnie groznego, pod warunkiem, ze strony nie przekraczaja pewnych granic, albo nie zaczna tak pisac, gdy naprawde tematem watku jest jakis osobisty dramat.
Takie wiesz, ja sie nie interesuje, ale sie interesuje jednak
Ot to

Tylko niestety często owe granice są przekraczane. Nawet powielanie postów 'denny wątek'- po co co 3 post to pisać!?
Stary 2012-07-05, 13:19   #14
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Denny wątek?
Nie, nie tak ropatruję. Czasem dla mnie po prostu założenie wątku jest szczytową głupotą - np. zamiast biec do lekarza, userka zakłada wątek. No to może drugi raz pomyśli, że są sytuacje, w których najpierw się działa

Ale sąwątki naprawdę po prostu tak głupie, że rozpacz ogarnia tak sobie przejrzałam dzisiaj i pytania typu: jak używać gąbki antycellulitowej firmy syrena (zwykła, najtańsza gąbka!), firma podnosi ceny - oburzenie tym faktem, numer jeden miętowych zapachów (o co biega? ), milionowe pytanie z serii " wsadził mi palec kiedy ma zrobić test ciążowy" - no przy takim pytaniu, przy takiej głupocie nie jestem w stanie się opanować niedawny hit - dziewcznya opisała pięknie całą historię wpadki, że chce usunąć, po czym okazuje się, że wszystko z palca wyssane - nie ogarniam: po co to?

No i regularne niekorzystanie z wyszukiwarki. Czy naprawdę trudno zauważyć np. podpięty wątek z pytaniem o ciążę?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 13:41   #15
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
(...)
Tylko właśnie nie każdy dodaje tagi do wątków, przez co nawet podczas wyszukiwania wątki nie wyskoczą. Nawet taka ja nie dałam tagów, bo nie wiem jakich.

Ja czasem zakładam nowe, jeśli stare skończyły się 3 lub więcej lat wstecz.

A ja również mam wrażenie, że jak ze 3 osoby zaczną na kogoś najeżdżać, to jak lawina. A Ci, którzy śmią się przeciwstawić...

(...)
Ot to

Tylko niestety często owe granice są przekraczane. Nawet powielanie postów 'denny wątek'- po co co 3 post to pisać!?
Nie wiem jak z tagami, bo zacznijmy od tego, że ja z wizażowej wyszukiwarki nie korzystam wpisuję frazę w gogla, np. "najlepsze farby do włosów wizaż" i jest mnóstwo wyników, jeszcze nigdy się nie zawiodłam. I wyszukuje po frazie, nie po tagach, więc nikt mi nie powie, że się nie da
Reaktywację umarłych wątków, jeśli są tematem do dyskusji, absolutnie rozumiem

Hehe z tym przeciwstawianiem się ogółowi wiem o czym mówisz, sama nie raz jestem na tej pozycji i w sumie bawi mnie to, lubię podyskutować, a na jakieś głupie teksty zwyczajnie nie odpowiadam

Z ostatnim akapitem się zgadzam, też tego nie rozumiem. Nawet jeśli mam ochotę skrytykować wątek, to robię to jakoś oryginalnie, co to jest napisać "denny wątek"? Może jakieś uzasadnienie, coś? (No chyba że naprawdę wpis niereformowalny, ale aż takie się rzadko trafiają ) Takie teksty to każdy może rzucać

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 15:03   #16
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
No może i tak. Ciekawa jestem zdania tych osób, które właśnie tak odpisują.

Niektóre wątki aż się proszą o jakąś ciętą ripostę. Ale powtarzania post pod postem "denny wątek" tez nie rozumiem. Niektóre wizażanki chyba po prostu lubią zaznaczać swoją obecność zamiast napisać coś inteligentnego.

A co do czcionki. Źle się to czyta, nie dość ze używasz koloru który aż razi po oczach tak ze cięzko przeczytać co napisałas to jeszcze te koślawe literki. Wiem ze to nie jest tematem wątku ale mam prawo napisać że mi przeszkadza styl twoich postów. Zresztą tylko grzecznie zapytałam
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 16:31   #17
Ashaai
Zakorzenienie

Po co?
A no dlatego, że moim zdaniem głupotę należy tępić. I tyle.
Jak ktoś zakłada idiotyczny wątek, albo robi idiotyczne rzeczy to nie ma co się dziwić, że zostanie zjechany. 8 lat raczej tu nikt nie ma by poklepywać każdego po główce. W realnym życiu pewnie powiedziałabym to jeszcze dosadniej, tu staram się pilnować- choć czasami jest ciężko.
Stary 2012-07-06, 16:14   #18
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Niektóre wątki aż się proszą o jakąś ciętą ripostę. Ale powtarzania post pod postem "denny wątek" tez nie rozumiem. Niektóre wizażanki chyba po prostu lubią zaznaczać swoją obecność zamiast napisać coś inteligentnego.

A co do czcionki. Źle się to czyta, nie dość ze używasz koloru który aż razi po oczach tak ze cięzko przeczytać co napisałas to jeszcze te koślawe literki. Wiem ze to nie jest tematem wątku ale mam prawo napisać że mi przeszkadza styl twoich postów. Zresztą tylko grzecznie zapytałam
O, zaznaczanie obecności- faktycznie

Nie lubię monotonii, dlatego piszę w kolorach. Miałam zn\mieniać kolor, w wolnej chwili to zrobię.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
Po co?
Jak ktoś zakłada idiotyczny wątek, albo robi idiotyczne rzeczy to nie ma co się dziwić, że zostanie zjechany. 8 lat raczej tu nikt nie ma by poklepywać każdego po główce. W realnym życiu pewnie powiedziałabym to jeszcze dosadniej, tu staram się pilnować- choć czasami jest ciężko.
Ok, ale nie rozumiem czegoś takiego np. :

Pytanie:

Cytat:
Ok. Zacznę od tego, że jestem tu całkiem nowa Chciałam się dowiedzieć jak wygląda wasza poranna toaleta To może ja zacznę:
1. Czeszę włosy.
2. Czyszczę twarz tonikiem, nakładam korektor i krem tonujący z ziaji.
3. Przemywam rzęsy wodą (na noc nakładam olejek rycynowy) i podkręcam je zalotką.
4 . Dezodorant i perfumki
A jak to u was wygląda?
Odpowiedzi:

Cytat:
nie myjesz zębów? fuuuu

Cytat:
Aha. To nie myjesz zębów i nakładasz dezodorant na nieumyte ciało? Słodko.
Cytat:
po co będzie się myć jak ma dezodorant i perfumki

Czemu mają służyć te odpowiedzi? Wnoszą coś? Oprócz krytyki?

Dalej:

Cytat:
Prowokacja.

Teraz już nie bronisz XXXX na Twoim drugin dennym watku?

Cytat:
Zgłoszę Cię po raz kolejny, i apeluję do modów, żeby coś z Tobą zrobili. Albo jesteś XXX , albo coś z Tobą nie tak. Te wątki są żałosne. Liczę na modów.
Cytat:
O niee, wakacje się zaczęły
Cytat:
Kolejny denny wątek.

Nie lepiej olać takie wątki, niż przyczyniać się do ich nakręcania?

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
Po co?
No ok, jeśli coś wyjaśnisz, uświadomisz w miarę przyzwoity sposób, ale pisanie jeden post pod drugim 'denny wątek' przez 10 kolejnych osób? Czy to nie przesada?
Stary 2012-07-10, 13:12   #19
soffka
Rozeznanie

Cytat:
czasem mam wrażenie, ze niektórym sprawia satysfakcję taka nagonka na inną osobę, gdzie można się wyżyć, może poczuć lepszym.
Zgadzam się z tym
soffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 11:00   #20
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez soffka Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym

Szkoda, że wszyscy zamilkli...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości