|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Tak z ciekawości...
Mam pracę, hobby, w zasadzie dużo zajęć- na wizażu też się udzielam- głównie w tematach zwierzęcych. Plotkowe też podczytuję.
To tak dla wyjaśnienia, zanim ja również zostanę okrzyknięta 'małolatą', 'wakacje się zaczęły' itd... (Nie mam wakacji, gdyby coś). Od dłuższego czasu zastanawia mnie taka rzecz: dlaczego , jeśli uznacie (nie wszystkie), że dany wątek jest 'denny' , 'beznadziejny', 'prowokacją' itp. to... w nim odpisujecie Przejrzałam sporo takich wątków, które zostały okrzyknięte 'dennymi' , a autorki nieźle 'ochrzanione', więc... ? Jeśli ja uważam, że dany wątek jest jakiś tam, to w nim po prostu nie piszę. O co chodzi
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tak z ciekawości...
ja jestem nerwową osobą i zwyczajnie nie umiem czegoś takiego ignorować. Muszę z siebie coś wydusić i tyle
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
Na wiZOOżu jakaś dziewczyna założyła wątek (najbardziej go zapamiętałam) , że auta rozjeżdżają jej kocięta (lub , że dzikie zwierzęta rozszarpują w stodole). Prosiła o porady co zrobić, od razu z zastrzeżeniem, żeby nie pisać o trzymaniu kotów w domu ani o sterylizacji kotki, bo ona chce mieć małe - znaczy autorka chce, nie kotka. Tu nie było siły, żeby się wtrącić.
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie myslalas moze o zmianie koloru czcionki ?
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też uważam że takie pisanie wiadomości typu 'ale denny wątek...' jest bez sensu, bo po co w ogóle to pisać i tracić swój czas o.O to nawet takie nienaturalne.. normalnie się taki wątek opuszcza a nie pisze takie nic nie wnoszące rzeczy Edytowane przez aralka1234 Czas edycji: 2012-07-05 o 10:58 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że nie widziałam tego wątku bo bym znów ostrzeżenie dostała albo i bana U mnie jest tak, że lubię Wizaż. Naprawdę. I jak widzę, jak ludzie MUSZĄ założyć koniecznie swój wątek, nawet jeśli jest już takich 10, bo ciężko im, urwa użyć gogla, to mnie szlag jasny trafia Kiedyś jeszcze odpowiadałam, ale w końcu witki zaczęły mi opadać. Albo jak widzę wątki, gdzie na pytanie wystarczy jedna odpowiedź Aha, żeby nie było jeśli jakoś widzę temat na forum, to nie pojadę po autorze bo wszyscy jadą
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
A co nie podoba Ci się w kolorze czcionki? I chyba to nie jest tematem tego wątku
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to traktuję tak- jest wolność słowa i jak ktoś zakłada mega denny watek, to mam prawo mu to napisać jak akurat mam na to ochotę (albo aż tak mi się nudzi
)Może się nad sobą zastanowi i na 2gi raz sobie odpuści zakładanie dennego wątku tylko samodzielnie ruszy mózgownicą - tak od święta
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam dokładnie tak samo. Nie byłabym też sobą, gdybym nie zwróciła uwagi komuś, kto bezmyślnie zakłada wątki, zamiast zapytać w zbiorczym. Po to są organizowane podfora, żeby na forum był porządek. Poza tym forum jest publiczne, więc każdy się może wypowiedzieć, niekoniecznie w superlatywach, trzeba mieć tego świadomość.
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale naprawdę ciężko się czyta. Mam wadę wzroku i tak jasny kolor czcionki powoduje, ze wszytko mi lata przed oczami i potem mnie bolą.
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie wiesz, ja sie nie interesuje, ale sie interesuje jednak
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Matko co za czcionka muszę to zaznaczać na granatowo żeby cokolwiek przeczytać ;p
czemu komentuje wątki które uznaje za prowokacje? a nóż widelec ktoś wejdzie i znajdzie się z podobnym albo pokrewnym problemem więc będzie miał co czytać w razie jakby to była prawda. |
|
|
|
|
#13 | ||||||
|
|
Cytat:
Próbowałyśmy jej uświadomić zalety kastracji i obalić mit, że nie można trzymać kota wyłącznie w domu. Tak, czasem mam wrażenie, ze niektórym sprawia satysfakcję taka nagonka na inną osobę, gdzie można się wyżyć, może poczuć lepszym. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Ja czasem zakładam nowe, jeśli stare skończyły się 3 lub więcej lat wstecz. A ja również mam wrażenie, że jak ze 3 osoby zaczną na kogoś najeżdżać, to jak lawina. A Ci, którzy śmią się przeciwstawić... ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Co do powielania też się zgadzam, na wiZOOżu jest sporo takich. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() Tylko niestety często owe granice są przekraczane. Nawet powielanie postów 'denny wątek'- po co co 3 post to pisać!?
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Denny wątek?
Nie, nie tak ropatruję. Czasem dla mnie po prostu założenie wątku jest szczytową głupotą - np. zamiast biec do lekarza, userka zakłada wątek. No to może drugi raz pomyśli, że są sytuacje, w których najpierw się działa ![]() Ale sąwątki naprawdę po prostu tak głupie, że rozpacz ogarnia tak sobie przejrzałam dzisiaj i pytania typu: jak używać gąbki antycellulitowej firmy syrena (zwykła, najtańsza gąbka!), firma podnosi ceny - oburzenie tym faktem, numer jeden miętowych zapachów (o co biega? ), milionowe pytanie z serii " wsadził mi palec kiedy ma zrobić test ciążowy" - no przy takim pytaniu, przy takiej głupocie nie jestem w stanie się opanować niedawny hit - dziewcznya opisała pięknie całą historię wpadki, że chce usunąć, po czym okazuje się, że wszystko z palca wyssane - nie ogarniam: po co to?No i regularne niekorzystanie z wyszukiwarki. Czy naprawdę trudno zauważyć np. podpięty wątek z pytaniem o ciążę? |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpisuję frazę w gogla, np. "najlepsze farby do włosów wizaż" i jest mnóstwo wyników, jeszcze nigdy się nie zawiodłam. I wyszukuje po frazie, nie po tagach, więc nikt mi nie powie, że się nie da Reaktywację umarłych wątków, jeśli są tematem do dyskusji, absolutnie rozumiem Hehe z tym przeciwstawianiem się ogółowi wiem o czym mówisz, sama nie raz jestem na tej pozycji i w sumie bawi mnie to, lubię podyskutować, a na jakieś głupie teksty zwyczajnie nie odpowiadam ![]() Z ostatnim akapitem się zgadzam, też tego nie rozumiem. Nawet jeśli mam ochotę skrytykować wątek, to robię to jakoś oryginalnie, co to jest napisać "denny wątek"? Może jakieś uzasadnienie, coś? (No chyba że naprawdę wpis niereformowalny, ale aż takie się rzadko trafiają ) Takie teksty to każdy może rzucać
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre wątki aż się proszą o jakąś ciętą ripostę. Ale powtarzania post pod postem "denny wątek" tez nie rozumiem. Niektóre wizażanki chyba po prostu lubią zaznaczać swoją obecność zamiast napisać coś inteligentnego. A co do czcionki. Źle się to czyta, nie dość ze używasz koloru który aż razi po oczach tak ze cięzko przeczytać co napisałas to jeszcze te koślawe literki. Wiem ze to nie jest tematem wątku ale mam prawo napisać że mi przeszkadza styl twoich postów. Zresztą tylko grzecznie zapytałam
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Po co?
A no dlatego, że moim zdaniem głupotę należy tępić. I tyle. Jak ktoś zakłada idiotyczny wątek, albo robi idiotyczne rzeczy to nie ma co się dziwić, że zostanie zjechany. 8 lat raczej tu nikt nie ma by poklepywać każdego po główce. W realnym życiu pewnie powiedziałabym to jeszcze dosadniej, tu staram się pilnować- choć czasami jest ciężko.
|
|
|
#18 | ||||||||||
|
|
Cytat:
Nie lubię monotonii, dlatego piszę w kolorach. Miałam zn\mieniać kolor, w wolnej chwili to zrobię. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Pytanie: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czemu mają służyć te odpowiedzi? Wnoszą coś? Oprócz krytyki? Dalej: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie lepiej olać takie wątki, niż przyczyniać się do ich nakręcania? ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- No ok, jeśli coś wyjaśnisz, uświadomisz w miarę przyzwoity sposób, ale pisanie jeden post pod drugim 'denny wątek' przez 10 kolejnych osób? Czy to nie przesada?
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

dobrze, że nie widziałam tego wątku bo bym znów ostrzeżenie dostała albo i bana

wpisuję frazę w gogla, np. "najlepsze farby do włosów wizaż" i jest mnóstwo wyników, jeszcze nigdy się nie zawiodłam. I wyszukuje po frazie, nie po tagach, więc nikt mi nie powie, że się nie da 

"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...