Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-05, 11:08   #3451
joanaros
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Doberek
Popadało i w końcu chłodniej. TŻ siedzi z małą w cieniu to mam chwilkę. Może w końcu więcej pośpi
Nocka nie taka zła, bo budziła się co 3 godz a nie co 1,5 jak ostatnio. Może Espumisan pomógł i bąki tak nie meczyły

Dietę chyba zacznę rozszerzać dopiero w 6 miesiącu, ale popytam pediatry za tydzień na szczepieniu
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 11:22   #3452
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

skoro mowa o krzesełkach do karmienia to od kiedy zamierzacie ich używać???
Stary 2012-07-05, 11:37   #3453
Mravka
Zadomowienie

dzien dobry!
Zeby tradycji stało sie zadosc pisze z telefonu jak zwykle
Dziekuje za wszystkie komplementy dla Robcia. Smialismy sie z T.ze w tym czepku wyglada jak francuski kataryniarza i tylko papugi na ramieniu brak

Flower my chodzimy na kurs,ktory sie składa z 5 spotkan i koszt 155zł jest za dziecko+opiekun. Drugi rodzic moze sobie kupic normalnie bilet i byc obok,ale nie w basenie,gdzie jest kurs. W sumie to zrozumiałe,bo przy 10 kursantow byłby niezły tłok. Nie o to przeciez chodzi. My jezdzimy razem i raz ja bede wchodziła,a raz T.

Cytrynka, no tak w takie ciepło to sie nie dziwie,ze Mu sie nie chce jesc. Robson normalnie je tylko na spiocha /nie do konca wybudzony...bo tak to maniane odstawia. Herbatke podaje,ale ten dziabag nie potrafi pic z butli...Gryzie smoka i bawi sie Nim...podobnie zreszta robi z normalnym smokiem,ktorego jakis czss temu odrzucił..

Dzis kolejny dzien pogody rodem z Miami...a My jutro w koncu idziemy sie zameldowac na swoim. Zacznie sie wymienianie wszystkich dokumentow itp

Cytrynka pytałas o krzesełko do karmienia...mi sie wydaje,ze dopiero jak dziecko samo siedzi

Rob dzis ma dzien swira,zmeczony ale nie zasnie. Płacz przechodzi w ryk i wszystko na nie...nie ogarniam Go
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 11:42   #3454
koniakonia
Zakorzenienie

Hej

Aguśka dzięki ,że o tym krześle piszesz, bo ja mam , ale nie używałam, ale nie wiedziałam o połowie funkcji , jakoś tak wolałam karmić w leżaczku albo na kolankach, a to stało w kącie, po roku się skapnęłam ,że to się składa ( u znajomych widziałam ) , potem ,że odchyla ( a to Ci niespodzianka ) , a teraz mi piszesz ,że się deskę ściąga i tam jest druga
nie ma jak być ogarniętym w fotelikach do karmienia, ciemnota ze mnie
teraz zamierzam używać, bo wtedy jednak bez funkcji odchylania i obniżania to dla mnie było do niczego, no to wystało swoje i teraz będzie mieć swoje 5 minut

Cytrynka będę używać od początku, czyli gdzieś tak za tydzień , bo mam zamiar podać Małej coś w weekend za tydzień

Gosia no moje cycki się mądre zrobiły jak Mała miała 8 miesięcy, wtedy już dużo jadła innych rzeczy, więc w sumie to jednak to etapami szło z tym ograniczaniem produkcji
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 11:43   #3455
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mravka wspolczuje
tez mi sie wydaje jak zaczna siadac dzieciaczki to krzeselko a keidy to nastopi?

u nas jest placz o 23 straczny drugi dzien czyzby kolka??
Stary 2012-07-05, 11:50   #3456
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myslicie o tych krzeselkach:

http://www.ebay.co.uk/itm/1905448398...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/3209200166...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/1608333412...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/3804173604...84.m1438.l2648

Jak byscie mialy wybrac to ktore z nich?

Chociaz w sumie nie wiem czy nie kierowac sie glownie tez tym,ze maja kolka,bo duzo krzeselek nie ma niestety.
drugie i trzecie mi sie podoba.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A wiecie ze skok 19 tygodnia moze zaczac sie juz w polowie 15 tygodnia i trwac do 20? W mojej madrej ksiazce tak wlasnie sa zaznaczone okresy burzowe ... i co najgorsze u nas wszystko idzie ksiazkowo poki co .... strasznie mnie boli glowa... Julia obudzila sie o 10, ale zjadla niewiele, nie wciskam na sile. zastanawiam sie kiedy wyjsc na spacer, bo upalnie sie zrobilo i u nas... chyba miedzy 13-14 pojde.

oj tak czytalam o tym skoku - u nas juz trwa tydzien (wczoraj Hania skonczyla 16tygodni, jesli moze trwac do 20 - to ja nie wiem jak wytrzymam). a ja myslalam ze skok 12 tyg byl ciezki...to byl pikus bo przynajmniej wtedy karmilam tylko raz w nocy a ostatnio mam wrazenie ze ona spi z cyckiem w buzi cala noc.
witanko

noc ciezka, poszlysmy do sypialni o 18, bo spacer to byl jeden krzyk i placz, jak weszlysmy do sypialni to Hania zadowolona juz byla, czasami jak chce spac wieczorem to sie tak wydziera przerazliwie a jak wejdziemy do sypialni to sie ucisza, mimo ze nawet na dole bylo spokojnie, chyba sie cieszy ze przez kilka godzin bedzie memlac cycka. miala troche temperature wieczorem (po szczepieniu) i nad ranem, wiec dalam jej paracetamol. pobylysmy w lozku do 9 rano, ale to spanie moje przynajmniej to bylo gorzej niz byle jakie.
jak Hanka dojdzie do siebie do siebie po szczepieniu to bede powoli ja odstawiac od cyca, tak jak Aguska bede robic ze na poczatku jedno karmienie zastepowac mm, pozniej dwa, tylko ze najgorzej mam bo Hanka wieczorem i w nocy musi memlac cyca, ale bede musiala sie przemeczyc i sluchac ryku bo dluzej juz tak nie pociagne psychicznie. juz nie lubie karmic i niedlugo bede miala cycki jak kobiety w buszu.
teraz ma drzemke, ukolysalam w nosidelku, bo zawzielam sie i cycka nie dam, bo tak jej sie ulewa, nic dziwnego jak je 3/4 nocy.

wymiekam z ta glupia sluzba zdrowia tutaj, glupki przyslali mi upomnienie ze Hania nie byla szczepiona w ogole i z tymi a tymi szczepieniami zalegamco za durnie normalnie rece opadaja, miala wszystkie szczepienia, normalnie gdybym miala czas i sily to bym zglosila to do regionalnej tv i zrobila reklame dla tego departamentu w tym szpitalu bo to jest nienormalne, boje sie tych lekarzy znachorow i calego tego porazkowego NHS.

a wlasnie Emigra odnosnie skoku - u nas tez ksiazkowo - od tygodnia trwa, wczoraj Hania skonczyla 16 tydz, jesli ma trwac do 20 - to ja sie wykoncze, skok 12 myslalam ze byl ciezki, ale to byl pikus, bo przynajmniej wtedy karmilam tylko raz w nocy, a teraz Hanka prawie nie spi w nocy, tzn spi ale przez sen chce jesc caly czas.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-07-05 o 11:56
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 11:51   #3457
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Mravka wspolczuje
tez mi sie wydaje jak zaczna siadac dzieciaczki to krzeselko a keidy to nastopi?

u nas jest placz o 23 straczny drugi dzien czyzby kolka??
to sie pdchyla i jest pozycja jak w lezaczku, niektore dzieci siada po 6 miesiacu to chyba tak długo nie czeka sie
Stary 2012-07-05, 11:56   #3458
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
to sie pdchyla i jest pozycja jak w lezaczku, niektore dzieci siada po 6 miesiacu to chyba tak długo nie czeka sie
aha
Stary 2012-07-05, 12:01   #3459
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
aha
ja po roku odkryłam ta funkcje wiec teraz tak pisze madrala

pisze jedna reke druga jest reka matki karmicielki
Stary 2012-07-05, 12:02   #3460
desia888
Wtajemniczenie

Dzien Doberek!
Ja dzisiaj mam lepszy humor na szczescie
Nowaken i Aguska, Adas tez w domu i tez jak jestem najbardziej zajeta to dopomina sie i potrzebuje uwagi
Tyle ze czesto jezdzi z TZ do firmy bo lubi i w ten sposob ja mam troche spokoju a On rozrywke
Co do krzeselka to ja z Adasiem uzywalam od 4 m-ca bo tak zaczelam wprowadzac pokarmy i wlasnie mialam takie co moglam odchylic do tylu
Adas siedzial sam jak mial 9 m-cy wiec raczej tak dlugo bym nie czekala zeby go do krzeselka sadzac
Aguska-najadlas sie strachu z Szymonkiem, wierze ze Ci nerwy puscily

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-07-05 o 12:22
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 12:31   #3461
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ja po roku odkryłam ta funkcje wiec teraz tak pisze madrala

pisze jedna reke druga jest reka matki karmicielki
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dzien Doberek!
Ja dzisiaj mam lepszy humor na szczescie
Nowaken i Aguska, Adas tez w domu i tez jak jestem najbardziej zajeta to dopomina sie i potrzebuje uwagi
Tyle ze czesto jezdzi z TZ do firmy bo lubi i w ten sposob ja mam troche spokoju a On rozrywke
Co do krzeselka to ja z Adasiem uzywalam od 4 m-ca bo tak zaczelam wprowadzac pokarmy i wlasnie mialam takie co moglam odchylic do tylu
Adas siedzial sam jak mial 9 m-cy wiec raczej tak dlugo bym nie czekala zeby go do krzeselka sadzac
Aguska-najadlas sie strachu z Szymonkiem, wierze ze Ci nerwy puscily
pogadam z mezem i pomyślimy bo kleczac przy leżaczku to szlag mi kręgosłup trafia
Stary 2012-07-05, 12:52   #3462
Nikii89
Zakorzenienie

dzień dobry

U Nas nocka kiepska od 24.00 Oskar budził się co 2 godz ;/ a od 7 siedzimy na dworze... dopiero 10min temu przyszliśmy do domu abym obiad mogła zrobić.
Na 17 idziemy na bioderka..

Dziewczyny wiecie że Oskar jest Małym przytulaskiem co lubi na rękach być.... co lepiej kupić nosidełko czy chustę??
Stary 2012-07-05, 13:01   #3463
tikki85
Zakorzenienie

Andrea śpi od godziny wstaje, je, bawi się i zasypia czyli standardowo co 2. dzień ma lepszy co 2. gorszy. Moja mała pchełeczka.

MoniaHan przekichane masz z tym karmieniem w nocy . Hance koniecznie przydałby się smoczek...

Aguśka...nie dziwię Ci się, że nerwy Ci puściły...najadłaś się strachu . Niestety dziecko nie ma na tyle wyobraźni, że pomyśli, że może coś zrobić młodszemu rodzeństwu.
Stary 2012-07-05, 13:05   #3464
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Aguśka dzięki ,że o tym krześle piszesz, bo ja mam , ale nie używałam, ale nie wiedziałam o połowie funkcji , jakoś tak wolałam karmić w leżaczku albo na kolankach, a to stało w kącie, po roku się skapnęłam ,że to się składa ( u znajomych widziałam ) , potem ,że odchyla ( a to Ci niespodzianka ) , a teraz mi piszesz ,że się deskę ściąga i tam jest druga
nie ma jak być ogarniętym w fotelikach do karmienia, ciemnota ze mnie
teraz zamierzam używać, bo wtedy jednak bez funkcji odchylania i obniżania to dla mnie było do niczego, no to wystało swoje i teraz będzie mieć swoje 5 minut

To przydalam sie na cos

Ja tez mam zamiar karmic od razu w krzeselku w pozycji rozłozonej ze tak powiem
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 13:08   #3465
cziqua
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=Z5lbMh6y0KM

padlam fajna zabawka

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 13:12   #3466
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Nikii obojetne co, to zalezy czy lubisz sie bawic w motanie (chusty)
Co do nosidełka to szybciej sie je zaklada, ale jesli chodzi o takie maluszki to wazne zeby bylo z jakims atestem. Bo te za 30 zl do mnie nie przemawiaja.

tikki, desia bardzo sie wystraszylam, Szymonek jest taki maly i delikatny a tu Filip mu przyłożyl taka wielka w porownaniu do jego glowki nogą, a Filip jest bardzo zlosliwy i mnie nie slucha, mimo iz staram sie mu duzo tlumaczyc, no i prosilam zeby uwazal a ten jak sie rozchula to mało do niego dociera.. ja chyba szybko osiwieje przy tych moich bobasach
SZYMONEK

Stary 2012-07-05, 13:21   #3467
tikki85
Zakorzenienie

Aguśka, bo Filip jest facetem (a wiadomo, że mężczyźni jak skupiają się na 1 czynności to nie słuchają póki nie skupią się w 100% na osobie, która do niego mówi) to jeszcze jest dzieckiem . W takim razie musisz mieć duuuuużo cierpliwości, ale Ty ją masz!

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cziqua jakie gały
Stary 2012-07-05, 13:27   #3468
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
a wlasnie Emigra odnosnie skoku - u nas tez ksiazkowo - od tygodnia trwa, wczoraj Hania skonczyla 16 tydz, jesli ma trwac do 20 - to ja sie wykoncze, skok 12 myslalam ze byl ciezki, ale to byl pikus, bo przynajmniej wtedy karmilam tylko raz w nocy, a teraz Hanka prawie nie spi w nocy, tzn spi ale przez sen chce jesc caly czas.
u nas skok 12 tyg byl lzejszy i to o niebo ... wczoraj Jula skonczyla 17 tygodni i od 3 mamy masakre, od 2 jest hardcore i az sie boje co mnie jeszcze czeka. Ale trzeba przezyc w miare cierpliwie, kiedys w koncu minie Ja staram sie cieszyc kazda chwila jak mala nie marudzi po prostu.
Dzisiaj jednak wracamy do salonu spac, albo meza tam wygonie jak sie uda, bo on sie nie wysypia do pracy.

Dzisiaj o 15 jedziemy ogladac nastepny dom maz dzwonil tez do banku i kredyt dostaniemy spokojnie

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cziqua a ja nie widze musze chyba kompa zrestartowac bo mi szwankuje - chyba z miesiac go nie wylczalam

Jeszcze odnosnie diety to dzisiaj wykupilam sobie na tej vitalii na miesiac diete + fitness dla mam - od poniedzialku zaczynam, ciekawe. Kiedys juz bylam na ich diecie i nawet mi szlo, ale na innej bylam, maja ciekawe przepisy - ciekawe czy znajde czas i checi zeby gotowac meza pytalam czy bedzie jadl ze mna dietetyczne obiadki i sie zgodzil biieeeednyyy

Aguska Ty to sie mazs z tymi dzieciaczkami, ale z innej strony Filipek jest jeszcze maly i rzeczywiscie pewnie zwyczajnie brak mu wyobrazni, mam jednak nadzieje ze wiecej nie wywinie nic podobnego
Znalazlam na niemieckim ebay'u chyba takie krzeselko jak polecalas tylko rozowe (bo takie by mnie interesowalo ) jest to to samo? http://www.ebay.de/itm/Baby-Kinder-H...ht_3972wt_1141 to jest z jakiegos materialu oxford - nie znam tego.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 13:32   #3469
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej

Tak juz to jest fajnie zaprogramowane

Oj skad ja to znam.
Moj Filip jak np mu nie wlacze bajki zeby dal mi spokoj gdy przebieram czy karmie Szymona, to wtedy gada do mnie jak najęty, chce zeby mu podac zabawke, chce zeby mu wytrzec nosa, chce mu sie pić, chce zeby go przytulic, chce zeby sie z nim pobawic, wtedy chce mu sie kupe, siku, wszystko albo zwyczajnie dokucza i wyglupia sie a wie ze jego wyglupy najbardziej mi dzialaja na nerwy...
Ostatnio chcialam wolny czas poswiecic i jednemu i drugiemu, bo i Szymonka mi żal, bo potrzebuje kontaktu no i Filipka tez bo jednak wiekszosc czasu spedzam przy Szymonku, wiec dalam ich dwoch na lozko, Szymona posadzilam na kolanach a Filip sie wyglupial, smial, popiskiwal, pozwolilam mu wtedy. No i Szymon sie smial tez razem z nim, jak Filip pisknal to Szymon tez Bylo to zabawne ale do pewnego momentu. Bo Filip tak sie rozchulał, ze nie zdazylam powstrzymac go i uderzyl mocno nogą w glowke Szymonka. Pierwszy raz mu dalam klapsa bo nie zapanowalam nad sobą, bo prosilam go zeby juz skonczyl sie wyglupiac bo Szymonek jest obok i musi uwazac na niego (a powtarzam mu to po 100 razy dziennie) no ale to dziecko, jednak trafil do kąta i mial zakaz zblizania sie do nas. A to dlatego, ze tak mnie ta sytuacja zestresowala, bo Szymon po uderzeniu nie mial sily nawet plakac a widzialam ze minke taka zrobil do placzu, byl wystraszony a poza tym to bylo mocne uderzenie przez moment myslalam ze nie oddycha. Nosilam go na rekach i modlilam sie zeby nic mu sie nie stalo, bo wygladal na zamulonego od uderzenia
To sa sytuacje ktore wysysaja ze mnie energie, od tego chcialabym odpoczac. Czasem mam tak dosc ze zaluje ze taka roznica jest miedzy dzieciakami. A upały teraz dodatkowo męcza i jednego i drugiego i Filip tez juz popoludniu marudzi bo jest umeczony dniem a Szymon tez i mnie leje sie z plecow i po prostu mnie tez wtedy wychodzi to wszystko tak jak Tobie bokami
Oj Aguska wierze jak to musi byc ciezko.Tu masz swiadomosc,ze Filip jeszcze maly jest,ale moze zrobic braciszkowi duza krzywde.Kurcze jak tak czytam to zastanawiam sie teraz czy starac sie o dziecko,tak jak chcialam,zeby byla mala roznica wieku (okolo 2 lat)...Z drugiej strony,latka leca i jak sie nie zdecyduje w niedlugim czasie,to pewnie juz wcale.A tu Wiki juz duza i Eryczek bedzie mial tak jak ona,brak towarzysza zabaw.No i jest tez kwestia,ze nikt za bardzo w wychowaniu dzieci mi nie pomaga,ani w pracach domowych.Radek twierdzi,ze on przeciez do pracy chodzi,to wolne ma zeby odpoczac.Oczywiscie ja sie buntuje i cos robic musi,ale wkurza mnie ze tak naprawde jestem zdana sama na siebie.Kiedys bylo inaczej...To sie wyzalilam.

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Oj Gosia w krzesełku do karmienia kółka to faktycznie bardzo ważna sprawa, mi kupiła krzesełko rodzina męża w prezencie z okazji narodzin Gabrysi o takie mniej więcej tylko inny kolor tapicerki
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...437778901.html
I jest super choć trochę drogawe, sama bym szukała tańszego raczej
Fajne

Cytat:
gosiu pisalam ostatnio o krzeselkach do karmienia, ze jak kupowalam Filipowi to najb. mi zalezalo na tym, zeby byla regulacja wysokosci, zdejmowany calkiem stoliczek, zeby moc np do naszego stolu dostawic, podwojna plastikowa tacka, z ktorych jedną upaćkaną po jedzeniu cała zdjemuje i pod kranem myję (bardzo poreczne). Wazne bylo dla mnie w tym foteliku tez to, ze obicie to nie cerata w ktorej jak dziecko siedzi to sie klei do tego, a material ktory moge zdjac i wyprac. Poza tym ma 3 stopnie regulacji oparcia, koszyczek z tylu na zabawki, czy sliniaki, wklad dla mniejszego dzieciaka, 5punktowe szelki do zapinania, to tez jest wazne, bo taki maluszek 6,7 mczny powinien byc dobrze zabezpieczony zeby nie wypasc. No i koleczka tez ma. Jest to przydatne ale nie konieczne, jednak jak malec jest w krzeselku to łatwiej go w nim przesunac. Ja mam taki:http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...447688613.html to czerwone z materialu impregnowanego (corrida) i jestem z niego bardzo bardzo zadwolona.
Tego co ty masz u nas nie ma raczej,ja nie widzialam.A fajne,no i cena dobra.

Cytat:
skoro mowa o krzesełkach do karmienia to od kiedy zamierzacie ich używać???
Ja zamierzam jak zaczne karmic,czyli kolo 4 miesiaca,no jak na poczatku bede dawac po lyzeczce to nie,ale jak juz bedzie wiecej wcinac.W tej pozycji pollezacej wlasnie.
Stary 2012-07-05, 13:43   #3470
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
dzien dobry!
Zeby tradycji stało sie zadosc pisze z telefonu jak zwykle
Dziekuje za wszystkie komplementy dla Robcia. Smialismy sie z T.ze w tym czepku wyglada jak francuski kataryniarza i tylko papugi na ramieniu brak

Flower my chodzimy na kurs,ktory sie składa z 5 spotkan i koszt 155zł jest za dziecko+opiekun. Drugi rodzic moze sobie kupic normalnie bilet i byc obok,ale nie w basenie,gdzie jest kurs. W sumie to zrozumiałe,bo przy 10 kursantow byłby niezły tłok. Nie o to przeciez chodzi. My jezdzimy razem i raz ja bede wchodziła,a raz T.

Cytrynka, no tak w takie ciepło to sie nie dziwie,ze Mu sie nie chce jesc. Robson normalnie je tylko na spiocha /nie do konca wybudzony...bo tak to maniane odstawia. Herbatke podaje,ale ten dziabag nie potrafi pic z butli...Gryzie smoka i bawi sie Nim...podobnie zreszta robi z normalnym smokiem,ktorego jakis czss temu odrzucił..

Dzis kolejny dzien pogody rodem z Miami...a My jutro w koncu idziemy sie zameldowac na swoim. Zacznie sie wymienianie wszystkich dokumentow itp

Cytrynka pytałas o krzesełko do karmienia...mi sie wydaje,ze dopiero jak dziecko samo siedzi

Rob dzis ma dzien swira,zmeczony ale nie zasnie. Płacz przechodzi w ryk i wszystko na nie...nie ogarniam Go
To moja Hania ma dziś podobnie... przed chwilą zasnęła na rękach, bo wcześniejszą drzemkę miała 15minutową... zobaczymy ile pośpi...Nie wiem jak to możliwe, że zasnęła, bo normalnie pot ze mnie ściekał strumyczkami tak jest gorąco i Ona mnie jeszcze dogrzewała
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
dzień dobry

U Nas nocka kiepska od 24.00 Oskar budził się co 2 godz ;/ a od 7 siedzimy na dworze... dopiero 10min temu przyszliśmy do domu abym obiad mogła zrobić.
Na 17 idziemy na bioderka..

Dziewczyny wiecie że Oskar jest Małym przytulaskiem co lubi na rękach być.... co lepiej kupić nosidełko czy chustę??
Powodzenia na badaniu bioderek
A ja polecam chustę... choć ostatnio musiałam odpuścić, bo przy tych upałach, to się nie da nosić...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 13:44   #3471
Nikii89
Zakorzenienie

co sądzicie o tym ?? http://allegro.pl/nosidelko-butterfl...441111450.html
Stary 2012-07-05, 13:52   #3472
tikki85
Zakorzenienie

Andrea dalej śpi . Nikt jej nie przeszkadza, bo jestem sama w domu...tzn z tatą, ale on śpi po nocce więc też jest cicho .
Chwilę byłam na balkonie z myślą, że opalę nogi, ale musiałam uciekać, bo za duży gorąc
Stary 2012-07-05, 14:24   #3473
joanaros
Zakorzenienie

Aguśka a w tej butelce z łyżeczką nie zostawało dużo pokarmu?
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 15:19   #3474
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Nie będę Wam psuła nastrojów tylko powiem że nadzieja jaką miałam że u mojej siostry to pomyłka niestety okazała się złudna. Ciąża w ogóle się nie rozwijała a na dodatek była to ciąża bliźniacza

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Dzien dobry!
Co wy spicie jeszcze?
Ja juz po sniadanku i przy porannej kawie.Eryk opity mleczkiem jak baczek,zadowolony lezy na macie i sie smieje,kochany moj

To miejmy nadzieje,ze chwilowe takie zachowanie.
Moja Wiki caly czas dzielna byla,nie plakala jako mniejsza dziewczynka,a teraz tez bardziej placzliwa sie zrobila,przezywa jak np pokrzywa ja oparzy.Kiedys nawet nie zwrocilaby uwagi na to.A teraz narzeka.Nie wiem czy to pojawienie sie brata ma na to wplyw
Myślę że nasze starsze dzieci próbują zwrócić na siebie uwagę i w taki sposób okazują zazdrość. Mi sie wydawało że Antek nie był zazdrosny a teraz widzę że coraz bardziej daje sygnały żeby na niego zwrócić uwagę

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta!
Andrea położyła się wczoraj spać dopiero przed 22, ale wstała na jedzonko dopiero o 3 i później o 7.00 . Teraz ma drzemkę

Nowaken...może Antek jest zazdrosny??

Gosia, moje cycki nie ciekną, ale jak Andrea raz je co godzinę a na następny dzień co 3h i np. przesypia 7h to są takie twarde jak skała i bolą przeraźliwie.

Karolca no widziałam, że tam nad morzem jest dużo zimniej niż na południu Polski. Tu można się rozpłynąć albo padnąć trupem od razu po wyjściu z domu.

Aalegna mam nadzieję, że moja Andrea też polubi jazdę w wózku. Andrea w wózku jest grzeczna jak śpi a jak się obudzi to jak bomba z zapalnikiem czasowym. Mam kilkanaście minut na dojście do domu w ciszy a później jest już niezadowolenie, bo za długo leży . Dlatego jak jadę na spacer to zawsze w wózku mam nosidełko, żeby ją do niego włozyć i nosić.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Emigra to z Julisi jest niedobry niejadek.

A ja tak się zastanawiam...wczoraj Andrea akurat skończyła 11 tygodni to może przechodzi ten kryzys 11-12, że nie chciała spać i ciągle chciała być noszona??

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Dziewczyny co myslicie o tych krzeselkach:

http://www.ebay.co.uk/itm/1905448398...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/3209200166...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/1608333412...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/3804173604...84.m1438.l2648

Jak byscie mialy wybrac to ktore z nich?

Chociaz w sumie nie wiem czy nie kierowac sie glownie tez tym,ze maja kolka,bo duzo krzeselek nie ma niestety.
Ja wybrałbym 2 albo 4 natomiast sama mam drewniane

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Hej

Tak juz to jest fajnie zaprogramowane

Oj skad ja to znam.
Moj Filip jak np mu nie wlacze bajki zeby dal mi spokoj gdy przebieram czy karmie Szymona, to wtedy gada do mnie jak najęty, chce zeby mu podac zabawke, chce zeby mu wytrzec nosa, chce mu sie pić, chce zeby go przytulic, chce zeby sie z nim pobawic, wtedy chce mu sie kupe, siku, wszystko albo zwyczajnie dokucza i wyglupia sie a wie ze jego wyglupy najbardziej mi dzialaja na nerwy...
Ostatnio chcialam wolny czas poswiecic i jednemu i drugiemu, bo i Szymonka mi żal, bo potrzebuje kontaktu no i Filipka tez bo jednak wiekszosc czasu spedzam przy Szymonku, wiec dalam ich dwoch na lozko, Szymona posadzilam na kolanach a Filip sie wyglupial, smial, popiskiwal, pozwolilam mu wtedy. No i Szymon sie smial tez razem z nim, jak Filip pisknal to Szymon tez Bylo to zabawne ale do pewnego momentu. Bo Filip tak sie rozchulał, ze nie zdazylam powstrzymac go i uderzyl mocno nogą w glowke Szymonka. Pierwszy raz mu dalam klapsa bo nie zapanowalam nad sobą, bo prosilam go zeby juz skonczyl sie wyglupiac bo Szymonek jest obok i musi uwazac na niego (a powtarzam mu to po 100 razy dziennie) no ale to dziecko, jednak trafil do kąta i mial zakaz zblizania sie do nas. A to dlatego, ze tak mnie ta sytuacja zestresowala, bo Szymon po uderzeniu nie mial sily nawet plakac a widzialam ze minke taka zrobil do placzu, byl wystraszony a poza tym to bylo mocne uderzenie przez moment myslalam ze nie oddycha. Nosilam go na rekach i modlilam sie zeby nic mu sie nie stalo, bo wygladal na zamulonego od uderzenia
To sa sytuacje ktore wysysaja ze mnie energie, od tego chcialabym odpoczac. Czasem mam tak dosc ze zaluje ze taka roznica jest miedzy dzieciakami. A upały teraz dodatkowo męcza i jednego i drugiego i Filip tez juz popoludniu marudzi bo jest umeczony dniem a Szymon tez i mnie leje sie z plecow i po prostu mnie tez wtedy wychodzi to wszystko tak jak Tobie bokami
Witam w klubie. No to Filip narozrabiał ale oni czasami nie znają umiaru Ty dajesz palec a oni chcą rękę. Antek ostatnio chciał pomóc przy kąpieli Ani to wziął nabrał wodę w ręce i nalał jej na oczy. A najgorsze jest to że jeszcze nie tak dawno chodził chętnie do dziadkow a teraz tam nie chce zostać sam.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Ja mam coś takiego http://allegro.pl/klups-agnieszka-i-...440444705.html tylko że z Voxu

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Dobra jak na razie znikam bo muszę zrobić obiad bo potem chcę jechać do siostry do szpitala . Miłego popołudnia

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 15:33   #3475
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wiktoria dziś kończy 4 miesiące

Chyba już było ale mamusie karmiące tylko piersią dopajacie w taki upał dzieciaczki? I czym?

Serdecznie gratulujemy sto lat

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!!!

Jak żyjecie w te upały??? Madzia okropnie je znosi dziś na szczęście jest chłodniej i co trochę pada. Przez te upały zaczęłam jej podawać herbatkę jabłko melisa z Bobovity i nawet jej smakuje. z kupami nadal mamy problem, robi najwyżej raz w tyg a jak długo nie robi to bączki ją męczą w brzuszku.

Dziś Madzia kończy 4 miesiące

Nie mogę się już doczekać jak będę mogła rozszerzyć jej dietę. Nie wiem czy o tym pisałyście bo Was nie nadrobię ale kiedy rozszerzacie dietę dzieci karmionych tylko piersią???

buziaczki dla Wszystkich
Sto lat, to lat

My rozszerzamy dietę kiedy Zosia skończyła 4m czyli około 4,5m. Zaczynałyśmy od jabłka, potem marchewka, marchewka z ziemniaczkiem, kleik z jabłkiem i to by było na tyle, do dzisiaj tyle przejadłyśmy
Kupy ida jak szalone wiec ni będę zwalniała tępa nowości.

Ps. W Triumphie jest wyprzedaż Zakochałam się w jednym staniku ale kosztował prawie 170 złotych, a że wczoraj miałam urodziny to pognałam go kupić z myślą, 'bo się należy' na urodziny )) cała drogę biłam się z myslali, cz nie przepłacę a tu proszę jest w promocji i kupiłam go za niecałe 100pln ))) Superrrrr
tak na magnesie to Zosia w przymierzalni zrobiła kupę . Tak więc właśnie siedzę ws swoim nowym bezcennym urodzinowym staniku i nie mogę się nadziwić jaki jest wygodny i śliczny Już się nie mogę doczekać jak TŻ wróci i mu się pokaże

Wczoraj przyjechała do mnie mama w ramach niespodzianki urodzinowej. Jedliśmy sobie obiad jak nagle ktoś dzwoni do drzwi ... patrze a tu wchodzi moja mama myślałam, że padnę, bo przyjechała z innego miast specjalnie dla mnie
Super dzień, dziękuję wam za życzonka i za komplementy, ze młodziutka jestem bardzo mi się miło wtedy robilo jak to czytałam

Mam taki dobry dzień, że mogłabym dzisiaj wszystko Rozsyłam Wam moją dobrą energie : roza:
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 15:46   #3476
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Szymon ma dzis dzien marudy...

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Aguśka, bo Filip jest facetem (a wiadomo, że mężczyźni jak skupiają się na 1 czynności to nie słuchają póki nie skupią się w 100% na osobie, która do niego mówi) to jeszcze jest dzieckiem . W takim razie musisz mieć duuuuużo cierpliwości, ale Ty ją masz!
No tak nie dosc ze facet to jeszcze mały
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Aguska Ty to sie mazs z tymi dzieciaczkami, ale z innej strony Filipek jest jeszcze maly i rzeczywiscie pewnie zwyczajnie brak mu wyobrazni, mam jednak nadzieje ze wiecej nie wywinie nic podobnego
Znalazlam na niemieckim ebay'u chyba takie krzeselko jak polecalas tylko rozowe (bo takie by mnie interesowalo ) jest to to samo? http://www.ebay.de/itm/Baby-Kinder-H...ht_3972wt_1141 to jest z jakiegos materialu oxford - nie znam tego.
Tak Mały jest jednak juz duzo rozumie. Tylko ze wlasnie to jest dziecko a takie dziecko pokazuje w bardzo wyrazny sposob swoje zmeczenie, zdenerwowanie czy zadowolenie itd...
Co do krzeselka, wydaje mi sie ze to jest to samo. A material oxford to tez nie mam pojecia jaki to jest Moze to to samo...?
Cytat:
Oj Aguska wierze jak to musi byc ciezko.Tu masz swiadomosc,ze Filip jeszcze maly jest,ale moze zrobic braciszkowi duza krzywde.Kurcze jak tak czytam to zastanawiam sie teraz czy starac sie o dziecko,tak jak chcialam,zeby byla mala roznica wieku (okolo 2 lat)...Z drugiej strony,latka leca i jak sie nie zdecyduje w niedlugim czasie,to pewnie juz wcale.A tu Wiki juz duza i Eryczek bedzie mial tak jak ona,brak towarzysza zabaw.No i jest tez kwestia,ze nikt za bardzo w wychowaniu dzieci mi nie pomaga,ani w pracach domowych.Radek twierdzi,ze on przeciez do pracy chodzi,to wolne ma zeby odpoczac.Oczywiscie ja sie buntuje i cos robic musi,ale wkurza mnie ze tak naprawde jestem zdana sama na siebie.Kiedys bylo inaczej...To sie wyzalilam.
.
Małgoś na pewno nie jest lekko, czasem naprawde chce mi sie wyć.
Ale są przeciez te piekne chwile, kiedy Filip przytula braciszka, całuje, potem beda razem sie bawic, dzialac, wspierac sie itd itd...
Wiem ze te 3 lata bedzie najb. meczace, jak juz Szymon bedzie mial 3 latka a Filip wtedy 6 lat to juz troszke sobie dychne...i pozniej juz bedzie fajnie
Wiadomo ze beda inne problemy, ale dzieciaczki beda bardziej samodzielne, komunikatywne, bo niemowlaczek duzo plakusia, ząbkuje, zle znosi choroby itd.. jestesmy niewyspane itd.sama wiesz...
Jesli chodzi o Ciebie, to zalezy jak czujesz sie na silach, wiem ze czas leci i chcesz dla Eryczka towarzysza, ale ja np nie zdecydowalabym sie na roznice wieku 2 latka, nie mam chyba tyle cierpliwosci Teraz mi ciezko, kiedy Filip i tak juz jest coraz bardziej samodzielny ale jeszcze duzo mu do tego zebym miala luz od zajmowania sie nim a taki dwulatek to sama wiesz jaki jest zajmujacy. Ale tak naprawde jest tak jak mowisz, pozniej juz sie nie zdecydujesz na trzeci dzieciatko, a w sumie Wiki jest juz wieksza, wiec troszke cos pomoze, a Tobie bedzie tylko ciezej z poczatku a potem juz bedzie z gorki
Jak tak patrze na moje kolezanki ktore maja jedno dziecko i tak przychodza do piaskownicy z takim 3-4latkiem i siadaja sobie i maja luz, odpoczynek, bo dzieci same sie soba zajmą, moga sie zrelaksowac, to czasem im zazdroszcze i mysle sobie jak maja fajnie, wszystko na spokojnie a ja ciagle z ta dwojka maluszkow zatyrana, upocona, ciagle w biegu, zaniedbana. One pazurki wymalowane, wlos uczesany, maja na pewno czas pocwiczyc, poopalac sie, zadbac o cialo, bo widac jak wygladaja a ja jak ta matka polka, oko musze miec na dwojke jeden jeczy drugi tez, Filip biega mi bo sie bawi, ale musze go pilnowac a w tym samym czasie jeczy Szymon ktorego trzeba ululac nakarmic ponosic, meczace to jest jak nie wiem, ale z drugiej str jak na to patrze, to mowie: jest to duze poswiecenie, bo dwojka maluchow jest bardzo absorbujaca ale mimo to jestem szczesliwa. Na dbanie o siebie, strojenie sie na odpoczynek i relaks przyjdzie jeszcze czas
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Aguśka a w tej butelce z łyżeczką nie zostawało dużo pokarmu?
Nie pamietam juz, ale chyba nie. Ta butelka jest fajna na takie wieksze porcje zupek np jak dziecko je po 150-180 ml zupy. Bo mniejsze ilosci jak np na poczatku to za duzo zabawy taka buteleczka.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

nowaken przykro mi Wspolczuje Twojej siostrze...
Co do Filipa, wlasnie on tez jest chetny do pomocy ale do takiej gdzie moglby duzo nabroić przy okazji a szczegolnie jesli dotyczy ona Szymona wlasnie...ech Moj Filip tez nigdzie beze mnie sie teraz nie rusza i kiedy np moglabym dac go tesciowi i odpoczac to on nie chce. A nie chce na sile go pchac bo moze poczuc sie odtracony
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-07-05 o 15:53
Stary 2012-07-05, 16:08   #3477
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Ja wymieniam 8 razy dziennie przynajmniej,bo miedzy kazdym karmieniem musze(a jest ich 7,bo je co 3 godz,w nocy ma jedna przerwe dluzsza 5 godz z reguly) i dodatkowo w nocy,bo gdy spi dluzej to sie zalewam.Wkurza mnie to strasznie.Do tego piersi jak juz te 3 godz mina sa tak pelne,ze masakra,a w nocy to jest bol z przepelnienia.Gdyby nie to,ze tak ladnie przybiera i widac,ze przy cycusiu jest szczesliwy,to bym chyba nie karmila.Chociaz ja lubie karmic,tylko to zalewanie sie pokarmem...Ide np przez centrum i czuje,ze leci mi z cyckow,czasem wkladki zatrzymaja (wkladam podwojnie na wyjscie) a czasem tak leci,ze nie dadza rady i widze,ze na bluzce wychodza mi wielkie plamy od pokarmu.No porazka,musze szukac toalety,przebierac sie,ale zdarzylo sie ze musialam kawal drogi przejsc tak...

Skąd ja to znam, ja też należę do tych co lakatcja wiecznie pędzi. Syna karmiłam miesiąc więc słabe było moje doświadczenie w tej kwesti, ale tak sobie myślę, że mi to kryzys laktacyjny niegorozi. Zwłaszcza teraz gdy są upały i pije bardzo dużo wody, to co i rusz przecieka mi wkładka zwłaszcza w prawej piersi, bo z lewej to naprawdę żadko kapie. Dzisiaj nad ranem karmię z lewej piersi i tak czuję kap, kap, kap a to prawa przecieka a wkładkę zmieniałam godzinę wcześniej.Teraz się do tego już przyzwyczaiłam, ale na początku gdy trwał połóg, blizna po cc się goiła i to lejące się mleko, doprowadzały mnie do depresji i już myślałam o przejściu na mm, ale te myśli, że mój syn nie chciał tego pić i Basia też może nie chcieć, stawiały mnie po właściwej stronie

Hej

No dzisiaj kolejny dzień upałów i masakra mam tego dosyć już niestety...

Aguśkaa Wiem co czujesz mam to samo. Na dodatek porwał mi się basen i nie mam narazie jak do miasta wyruszyć za drugim, to mały się pluska w dużej misce hihi tylko on to nie potrafi się po normalnemu pluskać, tylko zaraz idzie po wiaderko i piasek, robi sobie zaprawę murarską i lepi wszędzie dziury, pełno piachu w misce, on cały w błocie i ciągnik też tym mazidłem wysmaruje, na końcu polewa i wszystko brudne razem z nim ręcę opadają jak Boga kocham... Ale nic nie zrobię ile razy go odciągam to ten nadal swoje...

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

P.S wysłałam zdjęcia na maila, na ostatnim rodzeństwo razem, jak myślicie podobni ?
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 16:20   #3478
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Nie będę Wam psuła nastrojów tylko powiem że nadzieja jaką miałam że u mojej siostry to pomyłka niestety okazała się złudna. Ciąża w ogóle się nie rozwijała a na dodatek była to ciąża bliźniacza

Wspolczuje.Nie wyobrazam sobie tego co musi przezywac...
Stary 2012-07-05, 16:30   #3479
tikki85
Zakorzenienie

Nowaken współczuję . Miałam nadzieję, że jednak lekarze pomylili się jak w przypadku mojej znajomej
Stary 2012-07-05, 17:28   #3480
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a co tu taka cisza?
maz wyszedl z mlodym na spacer a mi jakos dziwnie samej w domu

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-07-05 o 17:39
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości