Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 12:03   #3391
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
nowaken ja tez mocno trzymam kciuki,bo znam taki przypadek . Takze wierze,ze i u Niej bedzie podobnie.

Flower ja sie nid dziwie,ze sie najadłas strachu. Tak własnie bedzie juz zawsze sie bedziemy martwiły..bo to w koncu nasze kochane pociechy! Dla Morfika buziak od ciotki i graba od kolegi Robsona

Emigra no to ja chyba tez zaczne od hippa,bo tyle pozytywnych opinii zebrałam. Od czegos zreszta trzeba zaczac.

Konia a jak wprowadzałas te kaszke na mleku to tak na poczatek tez łyzeczke? I skoro zaczynam od marchewy to kiedy Mu podac te kaszke? Rob 6 lipca skonczy 4 miechy i wtedy chce wystartowac z marchewa.

Evcia dziwie to moze zabrzmi,ale zdrowej kupy dla Laury
A jak Ty sie trzymasz? Moze w tym roku odwiedzimy Mazury...ale pewnie bardziej okolice Olsztynka(chyba Kubusia tam produkuja). Jednakze koło Reszla tez mamy rodzine,ale taka..co to na zdjeciach sie z Nimi dobrze wychodzi

Nikki..dziwna ta matka chrzestna,a to Młoda dziewczyna? Ja mam nadzieje,ze u Nas chrzestni sie sprawdza i nie to co moi,gdzie chrzestna nawet na moj slub sie nie pofatygowała
Nie pamiętam wiekiem jak to szło, ale najpierw była marchewka jak miała 4, 5 miesiąca, potem chyba jak skończyla 5 to dałam kaszkę , w każdym bądź razie jak była na wakacjach , a miała 6 miesięcy skończone to już regularnie jadła rano kaszkę, w południe obiadek , potem deserek , wszystko po troszku i zawsze dopijała to mlekiem
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 12:05   #3392
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
To masz fajnie bo u nas pada ja też mam po części lenia. Zjedz sobie coś słodkiego a może Ci się od razu poprawi
U nas moze w kazdej chwili tez padac, ale ja mam daszek
I mi nie napada
No diety dzien trzeci to glupio juz oszukiwac, musze przetrwac

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 12:40   #3393
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
U nas moze w kazdej chwili tez padac, ale ja mam daszek
I mi nie napada
No diety dzien trzeci to glupio juz oszukiwac, musze przetrwac
To już znamy powód tego że Ci smutno ja nienawidzę diet

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 13:54   #3394
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hej
Dziekujemy za gratulacje zabkow
Desiu o zdjecie bedzie na razie ciezko, jest ich po milimetrze i jak sie Malutka smieje to jezyczkiem zastawia.

Czytalam, ale nie mialam czasu sie odzywac ostatnio.

Dzis zaskoczyla mnie pielegniarka... 2 msc temu mielismy umowiona wizyte, ale ostatnio przyszedl list, ze wizyta w pt o 10. Okazalo sie ze wizyta nie jest przelozona tylko to nastepna jest i nie dziecka a moja dobrze ze w domu w miare ogarniete bylo hihi

Nasza pielegniarka nadal podtrzymuje aby karmic do 6msc tylko piersia. Zalecane pierwsze produkty stale: gruszka, truskawka, brokuly, ziemniaki, marchewka. Jablko nie jest zbyt dobre, bo nawet utarte jest twarde (?). No coz co kraj to obyczaj. Jesli warzywko jest malo papkowate to dodac troche swojego mleka... Bleee

Zia o tym karmieniu o ktorym pisalas BLW- Jest tu zalecane z tym ze nie nalezy tego traktowac jako posilek tylko jako zabawa/zajecie dla dziecka, gdy juz samo siedzi i ma skonczone 6msc. Dziecko ma w ten sposob samo uczyc sie jesc i poznawac nowe smaki. Mam dawac gotowane warzywka, miekie owoce, makaron penne ugotowany. Oczywiscie nie narzucala mi tego pielegniarka tylko zasugerowala ze mozna tak robic, czy sie astosuje do zalecen jeszcze nie wiem, nie wykluczam tego ale moze troszke pozniej niz w 6-7 msc. czas pokaze, najpierw zobacze co moje dziecko robi z jedzeniem.

Zapytala gdzie dziecko spi... Hmm... Zalecane jest aby spalo w lozeczku a mama w lozku. Ja to wiem ale ciarki mnie przechodza jak mysle o oduczaniu tego spania
Ochraniacze do lozeczka juz nie sa zalecane, bo dziecko moze pod niego wsadzic glowke(?) ale jesli nawet wsadziloby to mi sie wydaje ze nic by sie nie stalo? Nasze sa miekie i jakies takie krotkie, do 5 szczebelkow tylko starczaja.

Moniahan mam nadzieje, ze przyjedzie do Ciebie prywatna Tracy i wam pomoze, a ty podzielisz sie ta wiedza i pomozesz nam moze nawet sama zostaniesz taka Tracy

Na niechec do butelki poradzila kubeczek z dziobkiem, ale takim z ktorego mleko szasta na wszystkie strony jak sie macha butelka- czyli miekki dziobek sa 3 rodzaje musze takowego poszukac.

Ogolnie z wizyty zadowolona jestem, nastepna za 3 msc z pania od wprowadzania stalych pokarmow

Aguska super ze usg glowki wypadlo dobrze, nie martw sie na zapas

Flowerbombka mam nadzieje ze wszystko dobrze u was, daj znac z ranca jak po wizycie.
Mam znow zaleglosci na mailu ale to juz jutro.

Nie pamietam juz o tej porze co chcialam napisac.
Dobrych nocek
Rybka z moja Hania to chyba nikt sobie nie poradzi - taki z niej urwis

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
U na też nocka ok - Zosia spała do 6:40
Dziś są moje urodziny , że ja już mam tyle lat
zapraszam na
Wszystkiego Najlepszego!!

Cytat:
Też chce podawać stałe posiłki z łyżeczki aby dziecko wiedziało co się je a co pije.
Spróbuje dzisiaj kleik na wodzie z odrobiną jabłka - już się nie mogę doczekać.
Obchodzę dziś 25 lat, notabene urodziłam się o tej samej godzinie co nasza Zosia ... nie mogę w to uwierzyć, że ćwierć wieku temu byłam taka jak Zosia, taka mała i urocza... nie to co teraz
Mlodzinka jestes

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

a my po szczepieniu, nastepne za 8 miesiecy . 3 wklucia w nozke byly, dwa w lewa i jedno w prawo, po tym drugim wkluciu Hanka strasznie plakala, Tz pierwszy raz byl z nami na szczepieniu i widzialam jak mu ciezko bylo na to patrzec. Hania na szczescie szybko przestala plakac i sobie w aptece ogladala leki i cos tam gadala, po powrocie do domku byla mega marudna, dalam jej paracetamol w syropie, i polozylam do wozka bo juz mi plecy wysiadaly. zasnela jak tylko kilka razy majtnelam wozkiem, wystawilam przed drzwi frontowe i sobie spi juz godzine, moskitiere zalozylam i zagladam do niej co jakis czas.
my wczoraj w ogole mielismy wyluzowany wieczor, bo Tz z nami w lozku byl od 20:30 i sobie lezelismy na lozku wszyscy i bylo milusio, mialam nadzieje ze nocka bedzie ok...niestety nie, Hania budzila sie chyba co godzine, dopiero od 4 zasnela na 3h, rano byla taka marudna ze az sie balam co to bedzie po szczepieniu.
Tz ma dzis pierwszy dzien urlopu...zmyl sie z domu pozalatwiac swoje sprawy.
ok lece sprzatac .

aaaaaaa zapomnialam Wam cos napisac tydzien temu, to jest dosc obrzydliwe jak dla mnie.jak Lola sie okocila to Tz pokazywal zdjecia kolezankom Angielkom w pracy, i Tz byl bardzo zafascynowany porodem Loli, ze tak sobie radzi a nikt jej nie uczyl (odnioslam to jako sugestie do mnie, ze jednak duzo rzeczy sie od Was dowiedzialam, a Lola nie miala forum a byla super dzielna, i byl zdziwiony ze Lola zjadala te wszystkie flaczki, pepowinki itd i po kilki godzinkach kotki byly czyste,a te kolezanki do niego z tekstem ze niektore kobiety w UK tez tak robia, ze ponoc gotuja to wszystko po porodzie i zjadaja......zapytal chyba 10x czy zartuja, a one ze nie - to jest prawda, no przeciez jakby mnie zapytali w szpitalu - czy chcesz wziac do domu to... (a widzialam ze byla cala reklamowka plasikowa roznosci ktore ze mnie wyjeli) to bym chyba pomyslala ze za duzo mi znieczulenia dali i mam jakies schizy.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 14:11   #3395
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Dziś są moje urodziny
Sto lat mamo d

Cytat:
Ja już na nogach tż pojechał do pracy Antek o dziwo jeszcze śpi a Ania próbuje zasnąć. Dzisiaj nocka dobrze dwie pobudki.

Wczoraj jeszcze wieczorem jechałam do mojej siostry bo była na wizycie u gina i nie ma bicia serduszka żal mi jej i boję się że się załamie
Trzymam kciuki zeby w szpitalu okazalo sie ze to pomylka

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Na niechec do butelki poradzila kubeczek z dziobkiem, ale takim z ktorego mleko szasta na wszystkie strony jak sie macha butelka- czyli miekki dziobek sa 3 rodzaje musze takowego poszukac.
No wlasnie, temat kubkow niekapkow mi chodzi po glowie. Doswiadczone mamuski, doradzcie na co zwracac uwage przy zakupie, moze sa jeakies najlepsze firmy itp.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 14:16   #3396
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Rybka z moja Hania to chyba nikt sobie nie poradzi - taki z niej urwis

Wszystkiego Najlepszego!!

Mlodzinka jestes

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

a my po szczepieniu, nastepne za 8 miesiecy . 3 wklucia w nozke byly, dwa w lewa i jedno w prawo, po tym drugim wkluciu Hanka strasznie plakala, Tz pierwszy raz byl z nami na szczepieniu i widzialam jak mu ciezko bylo na to patrzec. Hania na szczescie szybko przestala plakac i sobie w aptece ogladala leki i cos tam gadala, po powrocie do domku byla mega marudna, dalam jej paracetamol w syropie, i polozylam do wozka bo juz mi plecy wysiadaly. zasnela jak tylko kilka razy majtnelam wozkiem, wystawilam przed drzwi frontowe i sobie spi juz godzine, moskitiere zalozylam i zagladam do niej co jakis czas.
my wczoraj w ogole mielismy wyluzowany wieczor, bo Tz z nami w lozku byl od 20:30 i sobie lezelismy na lozku wszyscy i bylo milusio, mialam nadzieje ze nocka bedzie ok...niestety nie, Hania budzila sie chyba co godzine, dopiero od 4 zasnela na 3h, rano byla taka marudna ze az sie balam co to bedzie po szczepieniu.
Tz ma dzis pierwszy dzien urlopu...zmyl sie z domu pozalatwiac swoje sprawy.
ok lece sprzatac .

aaaaaaa zapomnialam Wam cos napisac tydzien temu, to jest dosc obrzydliwe jak dla mnie.jak Lola sie okocila to Tz pokazywal zdjecia kolezankom Angielkom w pracy, i Tz byl bardzo zafascynowany porodem Loli, ze tak sobie radzi a nikt jej nie uczyl (odnioslam to jako sugestie do mnie, ze jednak duzo rzeczy sie od Was dowiedzialam, a Lola nie miala forum a byla super dzielna, i byl zdziwiony ze Lola zjadala te wszystkie flaczki, pepowinki itd i po kilki godzinkach kotki byly czyste,a te kolezanki do niego z tekstem ze niektore kobiety w UK tez tak robia, ze ponoc gotuja to wszystko po porodzie i zjadaja......zapytal chyba 10x czy zartuja, a one ze nie - to jest prawda, no przeciez jakby mnie zapytali w szpitalu - czy chcesz wziac do domu to... (a widzialam ze byla cala reklamowka plasikowa roznosci ktore ze mnie wyjeli) to bym chyba pomyslala ze za duzo mi znieczulenia dali i mam jakies schizy.
No dobra dobra, ale nie nauczyłaś się rodzić od nas przecież, więc niech tam tż nie przesadza .

A właśnie o tych łożyskach itp. to gadałam z lekarzami i pozostałymi zielonymi ufoludkami na sali operacyjnej, mowili że robi się z tego kremy ,że można usmażyć jak wątróbkę ( to już chyba raczej żart był , ale w sumie ....po tym co piszesz to już nie wiem sama )
ponoć to ma dużo minerałów itp. no ale to takie trochę nie za fajne jest wg mnie bo idąc tym tropem ....ech nie chcę myśleć nawet....nie wiem co to ma mieć na celu ...duzo teraz takuch wymysłów ludzie mają
Stary 2012-07-04, 14:29   #3397
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
Ja dzis nie mam weny, nie znosze tej duchoty cała sie lepie a nie lubie tego
Mąż byl dzis z dwojeczka na spacerku, no i musze go pochwalic, Szymon bez problemu mu zasnal w wozku, z czym ja zawsze mam problem, bo Szymon widzac mnie chcialby najchetniej zlapac mojego cyca i z nim zasnac

Pytacie o kubki niekapki, ja mialam firmy lovi, taki:
http://www.smerfusie.pl/i1110_kubek_...ml_6_lovi.html
Fajny z tym, ze mozna z niego zrobic niekapek, czyli leci tylko gdy dziecko ssie, a po wyjeciu gumowego zaworka leci z ustnika po przechyleniu (to juz dla starszaka).

Ale chetnie tez wyprobuje innych firm moze tt....

Kubek wprowadzilam jak Filip mial ok. pol roczku, ale on z poczatku z tego nie pil, tylko bawil sie gryzł, z piciem bylo gorzej.
I wlasciwie nigdy nie lubial pic z takiego kubka, szybciej nauczyl sie pic z normalnego kubka, z takiego niekapka trzeba mocno ciagnac.

Ale moge Wam z calego serca polecic taka buteleczke z lyzeczka do karmienia papkami, firmy lovi:
http://www.smyk24.eu/index.php?p277,...wielofunkcyjna
Naciska sie ta buteleczke bo ona jest miekka i wychodzi papka na lyzeczke, wygodne jak dla mnie to bylo

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dla Wiktorii

ja dopajam herbatka bo piersi nie chce w te upaly tylko wieczorem i rano je
a w dzien je mleczko z butli? Twoje czy mm?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 14:30   #3398
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
mama d wszystkiego najlepszego

Wiktorek zasnął o 23.30 a obudził sie na szamanie o 4.30 zaczęło mu sie znów wydłużać spanie nocne ufff
u nas znow nie do zniesienia mlody nauczyl sie podnoscic glowe wysoko lezac na brzuszku i mu sie to spodobalo z 10 minut lubi tak polezec i ogladac swiat z innej perspektywy
Anka tez juz ostatnio dluuugo wytrzymuje - zdaze rozwiesic pranie, poczytac forum a czasem nawet zrobic male zmywanko A czasem po 2 minutach ma dosc, to jej nie zmuszam, i tak wedlug mnie jest czempionem lezenia na brzuchu

Cytrynka, Mravka - dolaczam ANia do klubu migrujacych lozeczkowych bobasow. OD dwoch dni zawsze sie budzi z glowa przycisnieta do ochraniacza szczebelkow :P

Mravka - powodzenia z marchewa

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Wiktoria dziś kończy 4 miesiące
Buziaki dla Wiktorii

Cytat:
Witam!
U mnie dzisiaj brak weny, boli mni glowa i wogole jakos mi smetnie
Desia, te smety to na bank efekt obnizenia cukru we krwi z powodu diety Nie daj sie, warto przecierpiec apre dni potem organizm wchodzi na nowe tory i znow jest fajnie

Cytat:

Pokazywali chyba w brytyjskiej TV jakas celebrytke ktora gotowala sobie lozysko na obiadek. Wiec nie dziwota ze ludziska kopiuja
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 14:31   #3399
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Sto lat mamo d

Trzymam kciuki zeby w szpitalu okazalo sie ze to pomylka

No wlasnie, temat kubkow niekapkow mi chodzi po glowie. Doswiadczone mamuski, doradzcie na co zwracac uwage przy zakupie, moze sa jeakies najlepsze firmy itp.
z niekapkami to jest tak,że miałam chyba 6 , te co z nich łatwo wypływa płyn to w sumie sa "kapki" , bo jak dziecko macha łapkami i wywraca to się wylewa, może nie dużo, ale zawsze, te z hamulcami ( takimi mechanizmami z gumy) to nie kapią , ale za to dziecko musi porządnie zassać...Nina późno zaczęła pić z niekapków, chyba miala ponad rok, ale to też dlatego ,że wciąż coś nam nie pasowało w tych niekapkach.
Jeśli chodzi o firmę to najbardziej przypasowala nam tt, ale trzeba się trochę natrudzić,żeby dobrze te osady z mechanizmu niekapkowego wymyć....
no to CI poradziałam moim zdaniem zależy dużo do dziecka, bo jedno lubi się pomęczyć przy piciu, inne lubią jak samo leci....tak że pozostaje chyba metoda prób i błędów zakupowych
Stary 2012-07-04, 14:41   #3400
tikki85
Zakorzenienie

o ratunku ile naskrobałyście

Andrea nie była dla mnie łaskawa w nocy. Obudziła się o 23.30 o 3.30 i od tej 3.30 nie spała do 5.00 . Wzięłam ją do siebie do łóżka i tak patrzyłam na nią i zasypiałam. o 5.00 zasnęła do 7.00 i koniec spania. Sprzedałam ją mojej mamie i sama jeszcze godzinkę dospałam .

Mama d WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!

Co do łyżeczek to ja chcę kupić coś takiego - KLIK - świetnie sprawdza się do deserków. Znajoma miała i mi się spodobało.

Rybka ciekawych rzeczy się dowiedziałaś

Mravka miło, że Andrea Ci się śniła .

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Idę robić obiad...a tak mi się nie chce .
Stary 2012-07-04, 14:51   #3401
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Na mailu same pięknosci

kumkura fajnie sie dzieciaczki razem pluskaja w wodzie Agatka juz taka panna, no a Adaś przystojniaczek!

Cytrynko pieknie Wiktorek pozuje na brzuszku

evvcia Panie mundurowe super Laura jest urocza!Ty tez ładnie wygladasz

Nikii rośnie Ci mały mężczyzna Ładny chlopczyk.

tikki świetna fryzurka!

balbinka no ładnie sie Julek gimnastykuje Szybki bedzie!
SZYMONEK

Stary 2012-07-04, 15:08   #3402
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Aguska młody nie chce z piersi jesc ani z butelki jak odciągnę aby piersia ulżyć na szczescie herbatki mu ida dobrze
Stary 2012-07-04, 16:09   #3403
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Gosia jak sytuacja z mama na czym finalnie staneło?
Rece opadaja,ze w tych czasach sa jeszcze wszy..Az dziwne,ze nic z tym nie robia. Pamietam jak u mnie w 1 klasie podst.dziewczynka miała to naprawde była afera. Szybko sie skonczyło

Mama na razie mieszka z nami i chyba tak bedzie dopoki nie wyprowadzimy sie.Ale kiedy to nastapi to nie wiem,jednak licze na to,ze w tym roku.Mama zaczela dokladac sie do oplat,nie liczylam na to,wiec zaskoczyla mnie pozytywnie.
No ja tez myslalam,ze wszy to w dzisiejszych czasach juz nie ma,dopoki nie przyjechalam do Anglii,a tu to jest na porzadku dziennym i jest tak powszechne,ze nikt z tego problemu nie robi.Ja na te rozne preparaty wydaje naprawde duzo pieniedzy,a ona ciagle je przynosi do domu

Cytat:
Dzień dobry

Chyba już było ale mamusie karmiące tylko piersią dopajacie w taki upał dzieciaczki? I czym?

za 4 miesiace!
Jak bylo goraco to bralam na spacer wode lub herbatke,ale Eryk to robi doslownie ze dwa lyczki.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki....w końcu nie byliśmy na IP....M wrócił do domu i pod lupą z latarka w ręku sprawdził i powiedział że jest pewien że to nie pozostałości kleszcza, zwłaszcza po tym jak powiedziałam jak on wyglądał....on mnóstwo kleszczy wyjmował z piesów więc postanowiłam mu zaufać...ale i tak będę tą główkę oglądac czy nie pojawia się zaczerwienienie czy coś...rany...wczoraj się aż poryczałam....i tak juz będzie do końca życia lęki i strachy o nasze pociechy...
Uff,jak dobrze ze to jednak nie kleszcz!Masz racje i im wieksze dziecko,to tych lekow wcale nie ubywa,wrecz przeciwnie powiedzialabym

Cytat:
Witam!
U mnie dzisiaj brak weny, boli mni glowa i wogole jakos mi smetnie
Oj Desiu,przytulam cie mocno

Cytat:

O kurcze,a fuuuj!

Cytat:
Ja na poczatku uzywalam tzw. kubek treningowy,czyli taki z ktorego kapie.Pozniej dopiero niekapek.Wiem,ze przetestowalam duzo zanim trafil sie niekapek,ktory nie kapal,bo wiekszosc niekapkow,to kapki jednak byly (ale napisalam )Nie pamietam jaki byl dobry,bo to bylo tak dawno,pewnie juz ich nie produkuja,tyle sie pozmienialo przez lata.
Ale pracowalam w hurtowni artykulow dzieciecych i bardzo duzo reklamacji bylo na Aventa niekapki,ze kapaly,natomiast nie zdarzaly sie raczej reklamacje na Tommee Tippee niekapki.Wiec ja zamierzam wlasnie kupic z TT.Ogolnie bardzo lubie ta firme.

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

Co do łyżeczek to ja chcę kupić coś takiego - KLIK - świetnie sprawdza się do deserków. Znajoma miała i mi się spodobało.
A co to za lyzczka,jakiej firmy??
Stary 2012-07-04, 16:23   #3404
emigra
Zakorzenienie

Bylysmy z Julka na dlugim spacerku, bo wyszlysmy chwile przed 13 a wrocilysmy niecale pol h temu maz wraca juz do domku. Julka mi strasznie znowu zaczela marudzic i wiecie co? Tak jak ostatnio praktycznie wcale tv nie wlaczalam tak puscilam jej teraz bajke i cisza - dziecko oglada sobie a ja ide szybko ogarnac chate
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 17:16   #3405
natkulec
Zadomowienie

Cześć dziewczynki!!!

Jak żyjecie w te upały??? Madzia okropnie je znosi dziś na szczęście jest chłodniej i co trochę pada. Przez te upały zaczęłam jej podawać herbatkę jabłko melisa z Bobovity i nawet jej smakuje. z kupami nadal mamy problem, robi najwyżej raz w tyg a jak długo nie robi to bączki ją męczą w brzuszku.

Dziś Madzia kończy 4 miesiące

Nie mogę się już doczekać jak będę mogła rozszerzyć jej dietę. Nie wiem czy o tym pisałyście bo Was nie nadrobię ale kiedy rozszerzacie dietę dzieci karmionych tylko piersią???

buziaczki dla Wszystkich

Edytowane przez natkulec
Czas edycji: 2012-07-04 o 17:47
natkulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 17:18   #3406
Mravka
Zadomowienie

wkleje Wam zdjecie Roba przed wyprawa na basen. Przygotowany w pełni profesjonalnie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg basenowo.jpg (102,4 KB, 31 załadowań)
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 17:23   #3407
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
wkleje Wam zdjecie Roba przed wyprawa na basen. Przygotowany w pełni profesjonalnie!
mam obawy....że ten czepek odpłynie
Stary 2012-07-04, 18:07   #3408
Flowerbombka
Zadomowienie

Mravka super Rob w czepku
A napisz mi kochana ile płacicie za ten basen? I czy Ty musisz oddzielnei dla siebie kupić bilet czy jest jedna opłata za Ciebie i Roba?

Aguśka ja też nie cierpię takich dni...chodzę w samym staniku i krótkich spodenkach a i tak ze mnie płynie...
A ta butelka Lovi z łyżeczką intersująca

Te jedzenie łożysk itp..obrzydlistwo ale też o tym słyszałam..ja na swoje nawet nie patrzyłam, za to M mi ze szczególami opisywał..

A mój syncio dziś pierwszy raz usnął na brzuszku bo tak to zawsze krzyk i płacz jak go kładłam..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P13000161.jpg (25,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P13000171.jpg (28,5 KB, 19 załadowań)
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 18:30   #3409
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!!!

Jak żyjecie w te upały??? Madzia okropnie je znosi dziś na szczęście jest chłodniej i co trochę pada. Przez te upały zaczęłam jej podawać herbatkę jabłko melisa z Bobovity i nawet jej smakuje. z kupami nadal mamy problem, robi najwyżej raz w tyg a jak długo nie robi to bączki ją męczą w brzuszku.

Nie mogę się już doczekać jak będę mogła rozszerzyć jej dietę. Nie wiem czy o tym pisałyście bo Was nie nadrobię ale kiedy rozszerzacie dietę dzieci karmionych tylko piersią???

buziaczki dla Wszystkich
Ja wlasnie myslalam,zeby od czwartego powoli zaczac i zobaczy jak bedzie reagowac.

Cytat:
Ale fajnie wyglada!

Cytat:

A mój syncio dziś pierwszy raz usnął na brzuszku bo tak to zawsze krzyk i płacz jak go kładłam..

Slodko sobie spi
Eryk lubi na brzuszku spac...i oczywiscie przed zasnieciem kciuk jest w buzi.Pozwalam mu na to,bo smoczka nie chce,a to go uspokaja.
Stary 2012-07-04, 19:07   #3410
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki!!!

buziaczki dla Wszystkich
Julci ta herbatka najbardziej smakuje a kupilam ja bo tylko te maja w polskim sklepie tutaj. Probowalam jej dac soczek jablkowy juz z woda (hipp ma takie laczone sok+woda, albo herbatka + sok) ale jej nie smakowal, wiec popija herbatke. U nas dzisiaj jednak upal byl niezly, 28 stopni i jak bylysmy na spacerku to mala wysaczyla 90 ml herbatki .. je calkiem calkiem chyba nie moge narzekac bo jak zaciaga butle to na raz zje ok 70-80 ml i ma dosyc, ale je troszke czesciej tak co 2,5 h dzisiaj. Teraz spi od poltorej h a ja kminie czy ja budzic na kapiel zaraz.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Gratuluje 4 m-cy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 19:52   #3411
tikki85
Zakorzenienie

Wymiękam . Andrea dziś nie chce kompletnie spać . Chyba widać po mojej aktywności na forum. Zamiast spać to śmieje się mój mały krasnalek i chce się bawić.

Gosiu znalazłam oficjalną stronę z tą łyżeczką
http://www.booninc.com/products/Squirt

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Natkulec grat 4 miesięcy
Mravka super Rob wygląda w tym czepku
Flover Ale Morfi fajnie śpi na brzuszku

Plecy mnie bolą bo mój kloc chciał się nosić i nosiłam ją z 30min. RATUNKU!! Niech jej się zacznie ziewać

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

I link na ebay do łyżeczki
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=boon+spoon
Stary 2012-07-04, 20:06   #3412
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
z niekapkami to jest tak,że miałam chyba 6 , te co z nich łatwo wypływa płyn to w sumie sa "kapki" , bo jak dziecko macha łapkami i wywraca to się wylewa, może nie dużo, ale zawsze, te z hamulcami ( takimi mechanizmami z gumy) to nie kapią , ale za to dziecko musi porządnie zassać...Nina późno zaczęła pić z niekapków, chyba miala ponad rok, ale to też dlatego ,że wciąż coś nam nie pasowało w tych niekapkach.
Jeśli chodzi o firmę to najbardziej przypasowala nam tt, ale trzeba się trochę natrudzić,żeby dobrze te osady z mechanizmu niekapkowego wymyć....
no to CI poradziałam moim zdaniem zależy dużo do dziecka, bo jedno lubi się pomęczyć przy piciu, inne lubią jak samo leci....tak że pozostaje chyba metoda prób i błędów zakupowych
dlatego że te kubki były tak oporne mój Antek nie lubił z nich pić, a że nie pił w aucie, w wózku czasami to bardzo szybko nauczył się pić ze zwykłych kubeczków, a potem lubił te wody z "dziubkami"

W ogóle to mam ochotę wyjść z siebie stanąć obok i zacząć krzyczeć

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 20:44   #3413
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
a co się stało?
Stary 2012-07-04, 20:52   #3414
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Wymiękam . Andrea dziś nie chce kompletnie spać . Chyba widać po mojej aktywności na forum. Zamiast spać to śmieje się mój mały krasnalek i chce się bawić.

Gosiu znalazłam oficjalną stronę z tą łyżeczką
http://www.booninc.com/products/Squirt

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Natkulec grat 4 miesięcy
Mravka super Rob wygląda w tym czepku
Flover Ale Morfi fajnie śpi na brzuszku

Plecy mnie bolą bo mój kloc chciał się nosić i nosiłam ją z 30min. RATUNKU!! Niech jej się zacznie ziewać

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

I link na ebay do łyżeczki
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=boon+spoon
Dzieki kochana
Musze pomyslec,troche to drogie jest.
Stary 2012-07-04, 20:52   #3415
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Słodziaczek

nowaken

Mnie dzis dzieci wymeczyly tak ze zaraz ide sie kapac i spac. Nie mam juz na nic sily....
SZYMONEK

Stary 2012-07-04, 21:44   #3416
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Chyba już było ale mamusie karmiące tylko piersią dopajacie w taki upał dzieciaczki? I czym?

Gratulacje

Ja próbuję herbatką lub wodą ale Oskar niechętnie z butli pije.
Właśnie macie jakiś sposób aby pił z butelki??

Cytat:
Nikki jak z Oskarka śmieszek i rewelacyjne skarpetki ma
Dostał od ciotki i wujka skarpetki "euro 2012" z grzechotką w formie boiska

Cytat:
Nikki..dziwna ta matka chrzestna,a to Młoda dziewczyna? Ja mam nadzieje,ze u Nas chrzestni sie sprawdza i nie to co moi,gdzie chrzestna nawet na moj slub sie nie pofatygowała
Młoda ma 28 lat.

Cytat:
dla Wiktorii

ja dopajam herbatka bo piersi nie chce w te upaly tylko wieczorem i rano je
dobrze zrozumiałam czyli z piersi je tylko wieczorem i rano a w ciągu dnia pije tylko herbatki??
Cytat:
Cześć dziewczynki!!!

buziaczki dla Wszystkich
Gratulacje

Cytat:

jak słodko śpi

Cytat:
dlatego że te kubki były tak oporne mój Antek nie lubił z nich pić, a że nie pił w aucie, w wózku czasami to bardzo szybko nauczył się pić ze zwykłych kubeczków, a potem lubił te wody z "dziubkami"

witaj w klubie. Mam jakiś mega ciężki dzień. Chyba dlatego że TŻ mnie wkurza

Evvcia jaka słodziutka z Laury dziewczynka no i wiadomo kto tu rządzi

Cytrynka ślicznie Wiktorek podnosi główkę Mamy ten sam leżaczek

Kumkura jaka Agatka już duża

Nowaken aby wszystko dobrze się skończyło i lekarz się pomylił

U Nas dzień nawet Ok Oskar był nawet grzeczny bo większość czasu na dworze my spędzili. Dopiero ok 18 zaczął być marudny i tak aż do spania czyli do 21.
I wiecie co jest mi głupio bo nakrzyczałam na niego byłam już zła że co wieczór przed snem jest jeden wielki cyrk. A najbardziej to chyba nerwy mi dlatego puściły że nie mam pomocy od TŻ on tylko się nim zajmie na 10mina tak to wynajduje sobie jakieś zajęcia itp. wiem że kocha Oskarka ale mógłby jakoś to okazać i też spędzać z nim więcej czasu.
Wie dobrze że on jest marudny przy usypianiu to jeszcze do mnie z tekstem "co Ty mu robisz??!!" i wtedy ja się czuję jakbym mu krzywdę robiła a to moja wina że Oskar chce być tylko na rękach usypiany i to przy godz bujaniu i noszeniu? a ja chcę go oduczyć bo już mi kręgosłup siada a nie chciałabym przeżywać tego bólu co Lena.

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-07-04 o 21:49
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 21:52   #3417
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Gratuluję wszystkim dzisiejszym maluchom skończenia 4 miesiąca
i dziękujemy z komplementy odnośnie fotek

Mravka Rob już w pełni przygotowany
Flower ale Morfik urósł! Słodko śpi

Tikki ciekawe czy w PL coś takiego jest dostępne. Widziałam butelki z łyżeczką z NUKa, ale nie wiem jak one się sprawdzają.

Nowaken co się stało?

Aguśka podobnie się dziś czułam, cała mokra i lepiąca, i też tego nie cierpię

Nie miałam ponad 3 godziny prądu taka burza u nas przeszła w dodatku Laura zasnęła po 19.00 i nie obudziła się do tej pory, jest nie kąpana i ma już pełen pampers, a ja nie wiem czy ją budzić - sama obudzi się pewnie po 24.00. Doradźcie, budzić czy nie? już bym nie kąpała tylko zmieniła pampka, ochlapała tyłek wodą, nałożyła czyste body, bo te po całym dniu spocone... Ale z drugiej strony boję się jak rozbudzona zareaguje. Co byście zrobiły?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 22:02   #3418
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytrynka wlasnie ja tez mialam pytac. Czyli w dzien nie je Ci wogole mleczka??

Nikii nie masz co sobie wyrzucac ze krzyknelas na Małego, wprawdzie dziecko niczemu niewinne i ja ciagle tez staram sie sobie to powtarzac kiedy Szymon placze a raczej drze sie i nie jestem w stanie go uspokoic (zdarza sie tak rzadko ale sie zdarza gdy jest b. zmeczony i glodny) ale wlasnie nasze zmeczenie powoduje ze nie mozemy zapanowac nad emocjami no i ta beradnosc jest najgorsza. Nie pierwszy i nie ostatni raz na niego nakrzyczalas.
Mnie tez nerwy puszczaja szczegolnie gdy Filip mnie nie slucha albo jest zlosliwy, czasem juz tez nie wiem co mam robic i krzycze ale on jest starszy i tez wiecej rozumie, bo taki maluszek jak Oskarek to sie boi....no a krzyk to tylko wyladowanie naszych emocji, lepiej poddychac....
A co do meza, ja bym nie wytrzymala a tym bardziej jakby mi takimi tekstami sypał. Dalabym mu dziecko i wyszla z domu i niech sobie radzi. Podziwiam Cie, ze dajesz rade, co tzn wynajduje sobie inne zajecia kiedy Ty juz padasz ze zmeczenia. Uwazam, ze jestes za dobra dla niego. Ale to moje zdanie. Kochana zycze sily i wytrwalosci bo to Ci bedzie potrzebne, majac małego płaczka (wiem co mowie, bo moj Filip taki byl od urodzenia) no i meza ktory tak sie zachowuje.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Nie miałam ponad 3 godziny prądu taka burza u nas przeszła w dodatku Laura zasnęła po 19.00 i nie obudziła się do tej pory, jest nie kąpana i ma już pełen pampers, a ja nie wiem czy ją budzić - sama obudzi się pewnie po 24.00. Doradźcie, budzić czy nie? już bym nie kąpała tylko zmieniła pampka, ochlapała tyłek wodą, nałożyła czyste body, bo te po całym dniu spocone... Ale z drugiej strony boję się jak rozbudzona zareaguje. Co byście zrobiły?
Jesli i tak Ci sie budzi o 24 to w sumie 2 godz wczesniej bys ja obudzila. Ja bym delikatnie rozbudzila i szybko ochlapała w wanience zeby dziecku lepiej sie spało. Bo w taki upał maluszki mocno sie pocą. Mysle, ze jak ja obudzisz i szybciutko zadzialasz z kąpielą to nawet sie nie zorientuje i zje mleczko i uśnie.
Ale jak bys jej podarowała kąpiel raz to tez nic sie nie stanie.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-07-04 o 22:04
Stary 2012-07-04, 22:06   #3419
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkim dzisiejszym maluchom skończenia 4 miesiąca
i dziękujemy z komplementy odnośnie fotek

Mravka Rob już w pełni przygotowany
Flower ale Morfik urósł! Słodko śpi

Tikki ciekawe czy w PL coś takiego jest dostępne. Widziałam butelki z łyżeczką z NUKa, ale nie wiem jak one się sprawdzają.

Nowaken co się stało?

Aguśka podobnie się dziś czułam, cała mokra i lepiąca, i też tego nie cierpię

Ja bym nie budziła... stwierdzam, że wolę jak dziecko budzi sie samo- ma wtedy lepszy humorek, a jak ja Ją obudze, to potem mam sajgon...A jak Ci się przebudzi o 24 to wtedy pampersa zmienisz i ewentualnie bodziaka też...

U nas dziś spokojny dzień, choć ten upał daje się nam wszystkim we znaki. Byłam dziś z Hanią na uczelni i pierwszy raz nie płakała w samochodzie Mam nadzieję, że nastąpił przelom i już teraz będzie się lepiej z Nią jeździło.
No i znalazłam sposób na rozśmieszenie Hani, tak, żeby się śmiała w głos... uwielbiam ten Jej śmiech
A w którymś momencie Hania się wietrzyła (tzn zdjęliśmy Jej pampersa) i tak Ją rozśmieszałam, a Ona najpierw zrobiła strzelającą kupkę - wcelowała w spodnie Męża, a zaraz potem się zsikała
Ale miałam ubaw i Hania też - taka zdziwiona patrzyła, a potem zaczęła się uśmiechać... tylko Marcin się oburzył i mam zakaz rozśmieszania Hani jak nie ma pieluszki
I odkryłam jeszcze, że Hania lubi jak się na Nią dmucha... leżała dziś w samym pampersie i się bawiłyśmy i w którymś momencie przez przypadek dmuchnęłam na Nią i Ona tak strasznie się z tego cieszyła.
No i to był bardzo aktywny dzień, Hanię wykąpaliśmy o 18 a o 19 już spała.... i teraz to ja idę spać, żeby wyjść raniutko na spacerek

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

http://demotywatory.pl/3855972/Prawd...rukcji-montazu

musiałam wrzucićale się ubawiłam
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 22:07   #3420
Roksape
Zadomowienie

Cytat:

Ja polecam niekapki AVENT. Sa super nie kapie praktycznie wcale, mój synek potrafi kubkiem rzucić i nic im sie nie dzieje, a tylko czasem przy potrzasaniu gdy robie herbatke to kapie ale to nie z ustnika tylko z odpowietrzacza a tak mi odpowiada najlepiej bo mialam i NUKa i LOVI i BabyOno i zaden nie pasowal mi z tych...

Przepraszam, że się nie odzywam ale po calych dniach siedzę na dworze z dzieciakami w cieniu
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości