|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też staram sie wcześniej na autobus wychodzić ![]() Krystianek sie obudził |
||
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
|
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
ALUNIA wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek
|
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Buty dzisiaj dostałam
![]() Takie http://allegro.pl/buty-reebok-easyto...448658717.html Dziękuję za Wasze głosy
|
|
|
|
#4835 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
Ala 100 lat SŁONECZKO ![]() a ja mam juz dosyc, parno, gorąco, byłam juz na targu kupiłam fasolkę żółtą, kalafiorka ale to jutro będziemy jeść dzisiaj w planach mam pulpety tylko nie wiem w jakim sosie, albo ze własnym albo w pomidorowym bo mam pomidory w puszkach, Patik ale ta promotorka leci w Toba w kolki, czasami zastanawiam się czy ona nie robi tego specja;lnie, albo poprostu taka łajza Marzena, Twoje zdjęcia zawsze sa przepiekne, tak jak napisała, stronczek takie soczyste, pochwal się jaki masz aparat ![]() dziubek byłaś juz u lekarza z Szymkiem? z czego ta gorączka??zdrowiej szybciutko przeczytałam po łebkach, idę się parować w kuchni, zachciało mi się przy garach stać eh, ale jutro będzie juz tylko luzik lili gratuluje nagrody ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- aaaa Oliweczka zapomniałam ,wstaw swoje, wróć Wasze zdjęcie ![]() pewnie ciężko Ci w te upały, |
|
|
|
#4836 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4837 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tymuś właśnie na mnie zasnął, wiatraczek na nas wieje, wię jest całkiem miło Chwilę wcześniej zrobił mi niespodziankę w postaci wielkiego siusiu na środku łazienki Prawie codziennie nam się to ostatnio zdarza, kiedy wietrzymy pupę. Tylko że dziś dodatkowo wytaplał się w tym cały A na koniec popłakał, bo był cały mokry, rączki i nóżki się rozjeżdżały i nie mógł wstać Skończyło się w wannie
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyliłam się z tymi tygodniami- 21 zaczęłam ![]() A zdjęcie dosyć niedawno wklejałam , ale na Twoje życzenie wkleję nowe, świeższe a co![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- pierwszy raz słyszę. To taki zupo-gulasz? |
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię bigos i ziemniaki.
No Sara tak mi daje że szok. Wyje i nie chce spać i jeść. Teraz jest na dole. Lilii będziez chodzić w butach? ja bym sprzedała , nie w moim guście, ale za wygraną, nieźle kosztują.Dziubek co zrobić....ceny leków z kosmosu mamy. poronione to![]() ALA 100 LATEK!! P.S promotoka wysłała mi wykresy, nawet opisy porobiła do nich. Cud ! zisiaj zabieram się za kolejny rodział w nocy, cała praca w rozsypce.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-07-05 o 12:29 |
|
|
|
#4840 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć kobity
współczuję Wam upałów-ja nie znoszę temperatur powyżej 25...na szczęście u nas póki co przyjemnie ![]() Alicjo wszystkiego najlepszego w dniu urodzin no i Radziu i Sophie dla Was też Dziubku współczuję choróbska.. a ceny leków to z kosmosu..ja mam w domu już chyba całą aptekę, aż nie chcę liczyć ile na to poszło... niech Szymek zdrowieje!!! Beatko ja już pracuję pół roku. i nie mam wyrzutów sumienia. inaczej bym się psychicznie wykończyła w domu... i na Hani by się to odbiło...cieszę się, że zadowolona jesteś z posady ![]() nie piszcie o jedzeniu bo ja w pracy i slina mi kapie na klawiaturę jak czytam o czym piszecie...a w dodatku ja dzisiaj bez obiadu przygotowanego ![]() marzenko cudne zdjęcia ![]() Szymula jaki kaskader mojej siostry półroczna córeczka jest już od dwóch dni w szpitalu. ma wysoką gorączkę i nie wiedzą co jej jest. podejrzewali infekcję dróg moczowych, ale z nerkami po usg wszystko w porządku. a bidulka taka wymęczona. i moja siostra też.... |
|
|
|
#4841 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zapomniałam ![]() Radziu buziaki od ciotki i Krystianka |
||
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję kochane za życzenia zdrówka dla łobuza, spi teraz jak zawsze po południu
niby nie jest źle,bawi sie oby ta gorączka przeszła jak najszybciej ![]() dla solenizantów |
|
|
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
Ja to robie podobnie jak zwykły gulasz
choć moja teściówka to robi i lane ciasto i ziemniaki ale ja wole tylok ciasto
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję |
|
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
Brumku, daj przepis na taki bezcukrowy dżemik.
![]() Agadus, aparat to Nikon D3000. ![]() Pieleszko, daj koniecznie wcześniej znać to może zbierzemy Poznanianki i zrobimy jakieś spotkanie w zoo? ![]() Współczuję siostrze tego szpitala, niech malutka szybko wraca do zdrowia. ![]() Lili, no to teraz nic tylko biegać i formować pośladki.
|
|
|
|
#4848 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też ostatnio był debiut basenowy
(zdjęcia kiepskie, bo z komórki)Najlepsze życzenia z okazji pierwszych urodzin dla Alicji!!! Zuza dzisiaj wstała 5.30... To dziecko nas wykończy ![]() Zdrówka dla Igorka i Szymka (przepraszam jak kogoś pominęłam) Natko śliczne zdjęcia Dziewczyny z Telikowa i okolic - śliczne maluchy, zazdroszczę zlotu. Co do naszego zlotu, to pewnie nie wypali przez roczki maluchów
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-07-05 o 14:12 |
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam baterię przeróżnych kapsułek i się faszeruję, ale to na zdrowie. Muszę jeszcze iść do urologa.Wczoraj też byłam u gina i mam zrobić TSH i prolaktynę. Ale to w przyszłym tygodniu pewnie. Miło, że pytasz ![]() Widziałam Patrysia - wiesz co mamad? on jest Twoją wierną kopią. Aż byłam w szoku jak Go zobaczyłam, jak się do mamy podobny zrobił. Boże ale upał. Lekko 35 jest. Umieramy...Teraz mi się z czoła leje.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4850 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji roczku Alicjo !!!
Moje dziecko jest dziś aniołem - wstał ok 8:30 a teraz śpi już dwie godzinki grzecznie z przerwą na UU ![]() Byliśmy wczoraj wieczorkiem na 1,5h na rowerach i dziś też planujemy, jak tylko temperatura nieco odpuści. Musimy tylko kupić mi koszyk na kierownicę, bo plecak w takie upały mnie dobija, a jakąś wodę dla małego czy chusteczki musimy ze sobą brać
|
#4851 |
|
Wtajemniczenie
|
OGŁOSZENIE PARAFIALNE:
Mamusie ktore jeszcze nie głosowały, poproszę o oddanie głosów. Ostatnia chwila. Lece niedługo zakladac nowy watek. Alicja Radzio, Krystek i Sophie Zdrowko dla Denisa, a kysz chorobo nie dobra ... Marzena ja mam Nikona D3100 ale takich efektów nie uzyskałam jeszcze. Musze sie podszkolic Troche. Narazie tyle... Nie zapomnijcie o glosach
|
|
|
|
#4852 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Alu sto lat z okazji roczku!
Radziu i Sophie za kolejna miesiecznice! Cytat:
Cytat:
Widze, ze tez bedziesz miec odwyk od internetu. Ja od soboty bede odcieta od swiata. Troche mi szkoda, bo wypadne z tematu, ale pewnie wezme sie za czytanie ksiazek, z czego sie ciesze. Telik widze, ze i u Was UU idzie w odstawke. Tez mi piersi sporo zmalaly. Ale ja mimo wszystko nie przejde na MM w nocy. Z prostej przyczyny: nie chce mi sie. Wole dac cycka, niz lazic do kuchni. |
||
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, powiem szczerze, ze ostatnim razem to zaden tytul mi nie podpasowal, ale teraz to jestem w megakropce! tytuly zarabiste!
a zdjecia dzieciaczkow i mamus to juz w ogole superowe - lubiiiimy monia - gratuluje pierwszego zabka u nas zatrzymalo sie na jednym...![]() dziubku, marinko - zdrowka dzieciaczkom zycze ![]() madziulka - ale masz kaskadera!!! niestety moja Blana podobna - wylazi juz nawet z kojca! nie da jej sie zostawic na sekunde nigdzie, bo zaraz na cos sie wspina, nawet na sciany
|
|
|
|
#4854 |
|
Zadomowienie
|
Ależ się ciężko wbić po tak długiej przerwie
( i chyba się nie uda bo teraz na W. będę rzadziej niestety)Wszystkiego najlepszego z okazji roczku Alicjo!!! Zdrówka dla wszystkich chorowitków! Wszystkie fotki dzeciaczków bossskie! Miło, że pytasz ), także chyba niewiele się zmieniło ALE zrobiliśmy w sypialni totalne przemeblowanie, małej łóżeczko postawiliśmy koło naszego i od czterech dni śpi u siebie, ale
|
|
|
|
#4855 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) za bilans!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zestawienie świetne |
||||||||
|
|
|
#4856 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy Justyna, masz śliczne dzieci U nas też potworny upał, na dworze byliśmy tylko rano chwilkę na dworze, nie da się wytrzymać... |
|
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Aluniu sto lat slicznotko! Mam dosyc... od poniedziałku do wczoraj miałam 4 dzieci do opieki, w tym moje dwie, dwu latka i 7-latka. normalnie wieczorami padałam na pysk. Dziś lepiej bo same jestesmy. ale dziewczynom marzy się dwór, ale teściu bierze miód i pełno ich lata po dworze, a ja sie panicznie boję jakby miały mnie ugryźc. Leny wysypka znikła.uff włąsnie któras płacze
|
#4859 |
|
Raczkowanie
|
Ala sto lat kochana! cudownego poznawania świata
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Dziubek jaki Szymek zrelaksowany w smarcie widać! Iustyna super inauguracja basenu, a córeczka toż to ona wygląda jak aniołek Marzena zdjęcia śliczne! Telik, Brumek mój Jancio to uwielbia w sklepie przejażdzki w ich wózku, tak tak zawsze ma w planie go lizać ale jakoś go zagaduje ![]() Zmalowana a wlasnie mialam ci odpisać o tych prezentach dla pięciolatki bo mam z tym doczynienia na codzień wszystkie gry fajne, i malpki i ciasteczkowy, mi się wydaje że w tym wieku dziweczynki to cieszy p każdy prezent podchodzą jakoś tak uczuciowo subtelnie do tego
|
|
|
|
#4860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wystawię na all. Nie wierzę w to, że będę miała super tyłeczek dzięki nim ![]() Z drugiej strony fajne są i wygodne, trochę mi szkoda... DROGIE! Nigdy bym sobie na takie nie pozwoliła. A co się promotorce stało, że zainteresowanie wykazała? Już miałam Ci pisać żebyś mi namiary dała, posłałabym jej anonim ![]() Cytat:
![]() Dlaczego będziesz odcięta od internetu? Bo nie pami9ętam czy pisałaś o tym.. Cytat:
![]() U nas upał. Radek zaliczył kąpiel w dużym i małym basenie. Drugiej drzemki nie miał, mam nadzieję że nam wytrzyma do wieczora. Tż odkurza
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

dla bezpieczeństwa swojego, a co 

bo takiego smaka mam

, ale na Twoje życzenie wkleję nowe, świeższe a co
co zrobić....ceny leków z kosmosu mamy. poronione to

za bilans!