|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
dobry
![]() no szkoda, ale mogło być gorzej...a ja przeczytałam "poprasowałabym" i już się cieszyłam że Ci podrzucę Cytat:
Cytat:
![]() Jadę dzisiaj z małym do Gliwic Natka, przy kolejnym wyjeździe wpraszam się na kawę
|
|
|
#4802 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Witam, o nieludzkiej dla mnie porze o_O
Moje dziecko postanowiło dzisiaj rozpocząć dzień o 6 30 Mam nadzieję, że to jednorazowy wybrykCytat:
Cytat:
Ale mam na niego sposób, trzymam w tym miejscu ręce i to je może gryźć ![]() Cytat:
A Wasze zdjęcia poprostu boskie. Hania z tatą zawsze tak rozczulająco na mnie działają Nuna jest dobra na krótkie spacery, brak podnóżka i pałąka teraz zaczyna być uciążliwy. My już ogólnie bardzo mało jeździmy w wózku, więc dwa nam kompletnie niepotrzebne, wolę kupić tak jak Ty jeden porządny i tyle Tym bardziej, że mamy też rowerek, Domin sam chodzi, więc stoją i kurzą sięDzisiaj wystawiam oba wózki, zobaczymy jak pójdzie sprzedaż ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4803 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MASAKRA jakaś!!! Najgorsze, że nikt nie wie co to... Miejmy nadzieję, że szybko sie wyjaśni. I jeszcze oczka....ZDRÓWKA IGORKUCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za rozmowę ![]() Cytat:
Super, że wyniki moczu dobre Niewiem gdzie promocje, ale mi ostatnio bardzo podpasowały te dady z biedronki, duzo fajniejsze niż babydream, ale i tak to tylko doraźnie, activebaby rządzą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
), to nie chce przy mnie zasypiać, tylko się wierci i przesuwa dalej na łóżku i tak sobie zasypia, więc sama. Potem wynosze Ją do łóżeczka. Niewiem, czy o takie zasypianie Ci chodzi?WITAMY Dzisiaj rozpoczynam 22 tydzień ![]() Wczoraj wieczorem popadało trochę, ale grzmiało i błyskało się jak co najmniej na wielką burzę ![]() Ucho mnie coś boli, najpirew myślałam, że to gardło tak punktowo, ale to tak chyba promienuje mi, sama niewiem...mam nadzieję, że przejdzie. Ale najgorsze to jest to, że bolało mnie już we wtorek, wczoraj nic i dzis od rana znowu, dziwne.... |
|||||||||
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny załamka,
mały wczoraj dostał kataru a w nocy gorączka 39 muszę odwołać jego imprezę |
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, a już wszystko miałaś przygotowane, przykro ale co się odwlecze, to.... |
|
|
|
|
#4806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Coś Ty?! Cytat:
Dzień dobry! Lili wczoraj miała debiut w basenie do dużego niestety nie chciała wejść więc wieczorem wsadziłam ja do mini mini![]() To teraz mi mówicie że kaszki są złe? jak ja mam ich pół spiżarni bo likwidowali sieć drogerii i było wszystko -90% ![]() A mogę Lili dać np kanapke z serkiem topionym? Boję sie jutrzejszego dnia, idziemy na bilans... a to jak tu bilans wygląda.. coś jak yoga dla niemowląt, podrzucają, stawiają na glowie, rozciągają.... Lili ostatnio jak zobaczyła lekarke to zaczela okropnie wrzeszczec... i to trwa ok pol godz, ja nie wiem jak to przezyje
|
|||
|
|
|
#4807 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki i dzieciaczki
zabieram się za przeczytanie choćby kilku ostatnich stron
|
|
|
|
#4808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz podgrzewacz chodzi od 20 do 8-9 rano ustawiony na min. i woda nigdy nie wyparowała, w butli też w sam raz Marzena zdjęcia z zoo niesamowite ![]() Marzena, Natka dzięki Wam przestałam myśleć już o nunie ![]()
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
A mój podgrzewacz siedzi w szafce...
Za to króluje termos z gorącą wodą i pojemnik z zimną ![]() Aluś 100 lat!! Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2012-07-05 o 20:50 |
|
|
|
#4810 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Mam małą chwilkę, więc może coś uda mi się napisać ![]() Beata miło, że umiesz się odnaleźć w pracy, oddzielić życie osobiste i zawodowe. Podziwiam Was pracujące mamy! Ja pracowałam od skończenia szkoły średniej i wydawało mi się, że nie dam rady funkcjonować bez pracy, a teraz nie wyobrażam sobie znów pracować zawodowo (i po co ja te studia kończyłam?). Pewnie w dużej mierze chodzi o to, że nie mam zaufanej osoby, z którą bym mogła dziecko zostawić, pomijając fakt, że nie mam też innej... Poza tym czeka mnie w ogóle szukanie nowej pracy, co mnie trochę przeraża... A przed slubem to wszystko wydawało się takie proste Przeprowadzka, dziecko, mieszkanie w Krakowie (choć nie chciałam) - przeliczyłam się ze swoimi siłami...Patik to jak w końcu z Twoja obroną, bo nie doczytałam? Cieszę się, że wyniki Sary ok! Marina współczuję Wam tych przepraw po lekarzach... Trzymajcie się cieplutko! A jak Twoje zdrowie? Znalazłaś zdjęcia w K? Na forum nie umiem wrzucić, bo trzeba zmniejszać, a ja nie umiem (nie bijcie - jestem w tym zielona) Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-07-05 o 09:50 |
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaszki absolutnie nie sa złe!! |
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie!!!Kto powiedział, że złe i dlaczego?
|
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dziubasku kurde zawsze w najmniej nieodpowiednim momencie coś złego się dzieje, może 3 dniówka? zdrowia dla Szymka.Mamad a no co z obroną??!! Weź nic nie mów! jestem zła jak o tym pomyślę. Nie wiem na jakim etapie czytania byłaś. W niedzielę widziałam się z nią, zmieniła jej się komcepcja pracy, wczesniej zaproponowane przez nią poprawki było wszystko źle, od nowa do napisania całkiem inaczej. Powiedziała że obrona 14 go. Siedziałam prawie całą noc żeby częśc poprawek zrobić, miała mi pomóć z wykresami. Załatwiałam sprawy papierkowe zw z obroną , zdjęcia, obiegówka, opłata za dyplom itp. Wszystko na hura. I co się okazało? że nie ma żadnej obrony 14go, w lipcu wogóle, bo ta wariatka pomyliła wydziały na którym studiuję! I dowiadywała się nie w tym dziekanacie gdzie trzeba! Kopara jej opadła jak ją oświeciłam. Ponizej wszelkiej krytyki jej zachowanie. Praca nadal nie napisana, miałą mi wysłać wykresy do tabel i nic nei wysyła. Wstępu nawet nie aczy sprawdzić. 20 idzie na urlop, i w dupie mnie ma widze. Potem znowu we wrześniu na ostatnia chwilę będę się z nią użerać To tak w skrócie. Beata ale to ważne że nie chodzisz z musu i wiesz co chcesz, nie martwisz się o Julkę itp. To ważne . Podziwiam, ja bym tak nie potrafiła.. a w jakich godz pracujesz? Marzena śliczne fotki, takie kolory soczyste cudo! A ni ciekawe z jakim biurem Kolina poleciała... Telik weź nic nie mów o swoich UU. Wszyscy pamiętają jak wygladały w czerwonej sukience na Majorce. Jakbyś zobaczyła moje.... flaki...Przyszła paczka z kosmetykami, dziękuję ! Jest taki ukrop, dzieć dokazuje, nie wytrzymam! W domu mam syf i lenia. Organizacja u mnie zerowa. Agula no i ja kaszki daję, a czego mają być złe?
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Alutka od Alibany wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin
![]() ![]() Rośnij mamie zdrowo!i
|
|
|
|
#4815 |
|
Wtajemniczenie
|
Natchniona przepisem youyou zrobiłam Szymkowi owsiankę, ale pluł dalej niż było widać. Gadzina mała
Pokażę Wam nowy numerek Szymka, wchodzi na oparcie łóżka i sobie chodzi trzymając się takiej listewki na ścianie Zdjęcie na szybko zrobione, bo padały akurat baterie w aparacie...
|
#4816 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny nie straszcie bo mój Krystek uwielbia kaszki Marzena przepiękne zdjęcia i Haniołek cudny Witam Ale gorąco . Już zaliczyliśmy spacerek i zakupy a teraz Krystianek śpi
|
||
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek
biedny Szymula. To może być ta słynna trzydniówka co?Patik mi też się ciągle nic nie chce, Boże. Nawet nie pamiętam kiedy ostatnio mi się cokolwiek chciało. I tak dzień za dnie, dzień za dniem... |
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
No to wyrzuty sumienia przytłumione
Tak jakoś stwierdziłam, jak tyle dziewczyn napisało, że ich dzieci nie jedzą kaszek. Lili wcina codziennie na sniadanie to już rytuał ![]() P.s. wrzuciłam troche lili w klubie tak dla przypomnienia
|
|
|
|
#4819 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Alu sto latek Sophie Cytat:
Patik moje UU to dwa zwisy jak lece na autobus to musze uważać co by se zębów nie wybić ![]() Agula ja niedawno myślałam o was bo nasi Tż mają w ten sam dzień urodziny ![]() Nie wiem na który tytuł zagłosować ![]() :conf used: |
||
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy wirusowe zapalenie gardła kuracja zalecona a na leki poszlo 150 zł |
|
|
|
|
#4821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i już się boję że nie znajdę nic sensownego.My kaszki dajemy, ale tylko Nestle Zdrowy Brzuszek, bo są bez cukru, a jako osoba uzależniona od białego cukru (ostatnio staram się mocno ograniczać) chcę aby młody jak najmniej takiego cukru i słodyczy jadał póki dam radę nad tym panować
|
|
#4822 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Skrajnych tropików ciąg dalszy... Alunia - sto lat z okazji pierwszych urodzin!!! Cytat:
![]() I co lekarz powiedział? Cytat:
Ja nie daję, bo po prostu nie uważam że to konieczne...2. Współczuję stresu, Agula, ale świetnie to opisałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biorę się zaraz za dżem truskawkowy Postanowiłam zrobić dla Tymka taki bez cukru
|
|
#4823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wiele nie świętowaliśmy w tym roku głównie ze wzgledu na brak kasy..no i znajomych Cytat:
Biedny Szymuś ![]() I to właśnie podoba mi sie w tym kraju, tzn w niemczech. wszelkie leki dla dziecka są za darmo! czy to witaminy, czy antybiotyki. |
||
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka Szymon zwinny jak mała małpka
|
|
|
|
#4826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i Sophie ![]() Ala wyczuwa chyba powagę dzisiejszego dnia bo dwa razy położona na drzemkę nie chciała zasnąć Mąż do mnie " a Ty byś chciała spać jak byś miała urodziny" Zrobiliśmy włąśnie inaugurację piaskownicy Po południu mamy w planach małe zakupy, natchniona Waszymi wycieczkami i my do zoo planujemy dzisiaj się wybrać, a na wieczór znajoma z córeczką mają wpaść na ciacho. W załączeniu małe porównanie mojej gwiazdy robione na szybko więc nie dopieszczone
|
|
|
|
|
#4827 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja tez uwielbia Cytat:
Cytat:
zdrówka |
||||
|
|
|
#4829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla bezpieczeństwa swojego, a co
|
||
|
|
|
#4830 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Brumku, no będzie ciężko bez Internetu, ale odwyk się przyda. Przynajmniej będę wcześniej chodzić spać, albo jakąś książkę wreszcie przeczytam. Natko, widok tż z aparatem jest baaaardzo rzadki, więc ja za dużo zdjęć nie mam. Z resztą jak on coś pstryknie to wyglądam jak rozjechana foka (Isia ). ![]() Dziubeczku, biedny Denis- zdrówka dla niego. ![]() Vaniliova, fajnie że jesteś i będzie Cię teraz więcej. Madziulka, mówię Ci komandos Ci rośnie. ![]() Hania też je kaszki, u Nas to jedyny sposób na podanie mleka. Samego w ogóle nie chce pić. ![]() AAAAAA no i zapomniałam o najważniejszym.... Tuptająca Alu, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-07-05 o 11:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

no szkoda, ale mogło być gorzej...

Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk
) to prawie nam z wózka wyskoczyła. Jak tż ją wyciągnął to już nie dało jej się tam z powrotem wsadzić, bo wszystkiego była ciekawa. Minusem wielkiego zoo, w porównaniu z takim mini zoo było to, że nie można było żadnego zwierza pogłaskać, jedynie oglądać z daleka, ale i tak Hania przez prawie cały pobyt miała wielkie oczy ze zdumienia i rozdziawioną buzię.
MASAKRA jakaś!!! Najgorsze, że nikt nie wie co to... Miejmy nadzieję, że szybko sie wyjaśni. I jeszcze oczka....ZDRÓWKA IGORKU

Zakończone: 2

zębole

zdrowia dla Szymka.
Współczuję stresu, Agula, ale świetnie to opisałaś