|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
Z tego co czytalam,a bardzo zglebilam ten temat to nie nie dostanie.W ogole do mleka przechodzi 1/20 z tego co wypijesz,najwieksze stezenie jest 60-90 minut po wypiciu.Ja czasem pije szklanke normalnego piwa i karmie po 3 godzinach. Aguska znalazlam krzeselko podobne do twojego,tak mysle: http://www.ebay.co.uk/itm/3307477192...84.m1438.l2648 I chyba sie zdecyduje na nie.Musze jeszcze Radkowi je pokazac.
![]() |
#3512 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Aguska- na początku dawałam samo mm ta łyżeczką
![]() ![]() a to 62 to niby nie najgorsza waga, ale ja mierzę całe 160cm ![]() ![]() Dziewczyny, czy któraś z was ma długą sukienkę, lekką i przewiewną? Cos tego typu (ale nie koniecznie): http://moda.allegro.pl/maxi-dluga-se...467756121.html Ta akurat mi się nie podoba, ale chce żebyście wiedizały o jaki typ mi chodzi... Chciałabym kupić coś takiego i nie wiem gdzie sa fajne (najlepiej na all)
![]() |
#3513 |
Gang Iren
|
Mam problem.Napisala do mnie kuzynka (z ktora raczej nigdy nie utrzymywalam kontaktu),ze mysli o wyjezdzie za granice.Tzn zaczela do mnie pisac od pewnego czasu i roznych rzeczach i teraz wiem dlaczego.
Nie napisala wprost,ze mamy jej pomoc,tylko ze moze cos wiemyo jakiejs sprawdzonej agencji czy cos mozemy podpowiedziec gdzie ma szukac.Ale nie wiem jak ona to chce zrobic razem z dzieckiem (napisala,ze rozstala sie z ojcem dziecka i jest jej ciezko finansowo).Mysle,ze ona by chciala,zebysmy zaproponowali jej konkretna pomoc,ze ma do nas przyjechac,ale ja nie wiem czy to dobry pomysl... Kurcze,nie wiem co mam jej odpisac.
#3514 |
Zakorzenienie
|
Cześć. Ja wpadam jak zwykle późną porą.
Dzieciaki śpią a ja dorwałam się na chwilę do netbooka siostrzeńca (zasięg z T-Mobile jest tu do 4 liter, aż mnie korci aby telefon ustawić jako router i udostępnić sobie znacznie szybszy internet, ale dam radę). Wrzuciłam na maila dwa wakacyjne zdjęcia - jedno w niepogodę i drugie w czasie plażowania w pogodę (moje małe sumo ![]() Powiem jedno - takiego apetytu moje dzieciątko nie miało nawet w czasie kryzysu laktacyjnego. Dzisiaj śmiała się w głos przez prawie godzinę ![]() No i mamy 15 tygodni ![]() Dzisiaj w ośrodku wypoczynkowym (5 domków) cioteczka Karolinka była rozchwytywana na wszystkie strony. Między domkami stoi trampolina do skakania. Malych dzieci jest 5 (z siostrzeńcem) i wszystkie chciały aby z nimi skakać. Ok, co to za problem skakać z maluchami (2-6 lat). Ale ile te dzieciaki miały energii. I żadne nie chciało wracać do domku ![]() Pozdrawiam ![]()
#3515 |
Rozeznanie
|
Aga dziś wstała na dobre o 5 i tak ma od kilku dni
![]() Ehhh
![]() |
#3516 |
Zakorzenienie
|
![]() Nocka spokojna dwie pobudki z czego jedna o 5.30 ![]() Piękne zdjęcia na mailu Roksape widzę na zdjęciu że mamy takie same meble ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Przechwalilam Eryka.Dzisiaj nocka kiepska,nie wyspalam sie. Jadl o 19,wiec po 22 przed polozeniem sie nakarmilam go na spiocha.Obudzil sie przed 2,zjadl i zaczal robic kupe.Wiec poczekalam az zrobi i przewinelam.A on rozbudzil sie na dobre i nie spal do 3:30,smial sie,machal rekami i "opowiadal mi".No a budzik mam na 6:30,ale niestety nie doczekalam,bo obudzil sie o 5:45,zjadl kilka lyczkow i spi dalej.No,ja juz niestety nie moge ![]() Cytat:
![]() Czyli Karolca masz cos z dziecka,ze potrafisz sie tak fajnie bawic.Super! To ranny z niej ptaszek...i z mamusi tez-z przymusu ![]()
![]() |
#3518 |
Zakorzenienie
|
U nas nocka spoko
![]() Andrea położyła się na noc przed 19 i wstała dopiero o 2.00 ![]() Gosiu z tego powodu, że Andrea jak się ją przewija to się rozbudza to ograniczam nocny kontakt tylko do karmienia i odbijania ![]() Karolca super! Dobrze, że fajnie bawisz się na wakacjach ![]() Kumkura moja Andrea też miała kilka dni kiedy wstawała o 5.00 na dobre ![]() Wczoraj kumpela miała USG połówkowe i będzie mieć córeczkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Obejrzalam zdjecia,ale ze znowu zaleglosci mialam to napisze zbiorowo,ze wszystkie dzieciaczki przekochane i cudowne! Widze,ze pokazujecie jak podnosza glowki,wiec i Eryczek sie pochwalil jaki silny jest ![]()
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ![]() u nas nocka hm ... mala usnela o 20, o 23 przebudzila sie na mleczko (wiedzialam ze sie obudzi i bylam gotowa bo o 19 zjadla tylko troche kaszki) wypila ladnie, zasnela dalej. Pozniej obudzila sie o 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Moja Jula dzisiaj pierwszy raz przesrala pampka z rana ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() U nas niestety pobudki były co 2 godz. Nie pospałam sobie.... Za to z rana córa strzeliła niespodziankę-kupa po 3 dniach ![]() Powoli usypianie odbywa się bez histerycznego płaczu (mam nadzieję że nie wróci bo przez 2 tyg był ryk) jest tylko lekkie postękiwanie. A poza tym to mam dość upałów, w mieszkaniu 28 stopni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie emigra że się kupy poprawiły Julce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia! Cytat:
Ale ja Jej zageszczam nutritenem, zeby Jej sie nie ulewalo i mysle ze bez tego wypilaby wiecej ![]() Aguska - brudne dziecko to szczesliwe dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ciezka decyzja ![]() Cytat:
![]() Gratulacje 15 tygodni ![]() Cytat:
![]() Przewijam w nocy tylko jesli musze- tzn pielucha wielka i nasiaknieta albo kupa. Witam! U nas tak jak juz pisalam chyba jakis skok, albo upal daje sie malej we znaki, je malo w ciagu dnia, spi malo i trezba sie Nia wiele wiecej zajmowac niz normalnie ![]()
![]() |
#3524 |
Zakorzenienie
|
A dla mojej leżenie na plecach jest nieatrakcyjne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich parno
![]() Nocka do bani, najpierw napierniczała burza, a potem jak przysnęłam obudził mnie domofon , najpierw raz , myślę przyśniło mi się, potem drugi, no to rozumiecie jak mi pikawa waliła, domofon o 3 w nocy to raczej nic dobrego nie oznacza, szczególnie w burze, odbieram , Brat pod wpływem i że zgubił klucze i żeby mu dać zapasowe do jego mieszkania ( mamy w domu, bo czasem Mama dokarmia koty).Potem już spać nie mogłam.Ninka zaczęła o 4 jakiegoś kota przez sen wzywać i kręcić się jak bączek w wyrku ....żeby coś pospać wymyśliłam plan ,ze dałam Kai na śpiocha cyca ,żeby nie wstała tradycyjnie o 8 i spałyśmy do 9.30 Zaraz Was ponadrabiam ino chatę ogarnę, dzisiaj w domu siedzimy, na dworze piekiełko już jest. ps. kupajda dzis wyszła z pieluszki na spacer, no może czadzi te kupki przez zupkę kalafiorową mamuśki i wiśnie , którymi się wczoraj napchałam Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-06 o 09:12 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3526 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() nic mi sie nie chce, mam takiego lenia przez ta pogode... Mateusz wypija na noc 180-210. Probuje trzymac diete , ale te cholerne slodycze wygrywaja i nie moge tej wagi tak jak wiekszosc z was ruszyc.
#3527 |
Zakorzenienie
|
natkulec ja klade spac malego na noc od 2 miesiecy, na poczatku sie balam, budzilam sie i sprawrdzalam czy noska sobie nie przytkal ale teraz juz nie mam az takich obaw
![]() u nas ma byc 35 stopni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wypełniałyście w szpitalu te kartki co do tych pudełek dla maluszków były dołączone? ja tam głupia swój nr telefonu podałam i nie było by dnia gdyby ktoś teraz do mnie nie dzwonił i nie wciskał jakiś produktów!!!! Już mnie krew zalewa bo mówisz takiej że nie jesteś zainteresowana a ta truje du**e
![]() ![]() ![]()
#3529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wpisałam tam numer telefonu, ale adres tak i paczki już dostałam , potem dostaniemy pewnie co jakiś czas coś , na odpowiedni etap życia .. Gosia nie wiem jak bardzo lubisz tą kuzynkę, jaki to jest człowiek....może najlepiej szczerze pogadać , powiedzieć jakie są realia,mogłabyś się już nie odezwać ,nakłamać ,że coś tam coś tam, ale pewnie by Cię wyrzuty sumienia zjadły...pewnie jest Ci Jej żal ,szuka pomocy ....ech ...cięzka sprawa....widzę,że kłopoty rodzinne to nasza specjalność ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-06 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A poza tym to moja nocka też beznadziejna byłą - nie do końca ze względu na Gabrysię, choć ona też się wierciła i niespokojna była i co chwila wstawałam zaglądać do łóżeczka... a mi bylo to za goraco, to za chlodno, to mi sie pic chcialo i chyba milion razy sie budziłam... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Zakorzenienie
|
Alegna, jak odbierasz i Ci sie przedstawi ''Jestem Jola z firmy Hola'' to mowisz ''Nie, dziekuje'' i sie rozlaczasz zwyczajnie
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Viki raz miala tydzien przerwy w kupce, ale juz wiecej nam sie to nie zdarzylo! Caly czas robi teraz po 1 kupce dziennie. Cytat:
![]() Cytat:
Ladnie pospalyscie ![]() Ja tez sie nigdzie nie wybieram dzisiaj ![]() Konia - robota nie zajac, chodz na forum ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no laskie pospały, ale ja gorzej, dzisiaj dzień kawolca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Zakorzenienie
|
Do mnie też nie dzwonią na szczęście
![]() Ostatnio dostałam paczkę z Hippa z deserkiem a drugą do odebrania w Rossmanie i kupony na 20% zniżki na ich produkty |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Gang Iren
|
Nie zaprowadzilam Wiki do szkoly.U nas burza i leje strasznie,oberwanie chmury.Ledwo wyszlysmy to Wiki zmokly spodnie,bo peleryna nie siega jej az do kaloszy.Musialam wyjac wozek z bagaznika (Radek pojechal z kumplem do pracy,bo oni na zmiane jezdza,raz jeden,raz drugi).My niestety autem nie mozemy jechac,bo ja prawka nie mam.Probowalam tak zrobic,zeby mi nie zmoklo i na szybko gondola mi weszla nie tak w stelaz i cos sie zablokowalo.Ja juz mialam kompletnie dosyc i nie mialam sily walczyc z wozkiem w tym deszczu.Poza tym musialabym wrocic na gore po spodnie,zeby Wiki przebrala w szkole,wiec wrocilysmy do domu.Zadzwonilam do szkoly i powiedzialam,ze zle sie czuje,bo co innego mialam powiedziec
![]() Cytat:
![]() U nas codziennie szaro-buro i pada deszcz.Juz nie pamietam kiedy byl ostatnio caly dzien bez deszczu i ze sloneczkiem,chyba z poltora miesiaca temu ![]() Ja w sumie diety nie musze trzymac,bo chociaz jem sporo i wlasnie lasuch slodyczowy jestem,to spalam to szybko.Zostalo mi 3 kg z ciazowych (czyli mam 53 kg na 168 cm wzrostu) Tylko za cwiczenia na brzuch musialabym sie wziac,bo w dalszym ciagu mam galaretowaty.I te 3 kg to chyba wlasnie w brzuchu sa...
![]() |
#3536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale masz dobrze ,żeś taka szczuplutka ![]() przesłałabym Ci z tonę ciepełka, gdyby było można ![]() niech się te upaly kończą i wrócą jak będę na wakacjach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na szczescie nurofen mi pomogl i narazie jest ok ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() Szczesciara z Ciebie z ta waga, zazdroszcze ![]() Viki padla w chustawce ![]() I teraz musze Ja przeniesc i sie boje ze sie obudzi ![]() A niewyspana Viki to zla Viki ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-07-06 o 09:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może masz za wysokie ? albo za mało wody pijesz, to też możliwe, taki ból jak na kacu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Zakorzenienie
|
Konia jak zwykle tryskasz dobrymi fluidami
![]() Karolca Ewelinka wyglada jak maly sumo ![]() ![]() ![]() Roksape jakie twoje dzieci podobne sa do siebie ![]() Emigra moj maly tez tak spi ![]() gosia u ciebie tez slicznosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wody pije mase teraz jak sie odchudzam i herbatki odchudzajace, wiec tutaj raczej nie ma problemu, a cisnienie sobie zmierze z ciekawosci! 118/84, wiec w porzadku. Przyjechala moja mama, wiec odezwe sie pozniej. No i Viki oczywiscie sie obudzila przy przenoszeniu.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-07-06 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.