![]() |
#691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI
coffie Nie było moją intencją dyskredytowanie Polaków na tle zachodu. Nie uważam zbytniej tolerancji za zaletę, sama obśmiewam dziwnie-według mnie ubranych ludzi.Jest dla mnie natomiast faktem ,że w niektórych krajach ludzi ubierają się..hmm swobodniej , widać tam jest właśnie taka tolerancja. Nie wyobrażam sobie w polskim Tesco np siedemdziesięciolatki w bikini i z kolorowym irokezem na głowie- w Stanach jak widać to się zdarza.
Edytowane przez Catkate Czas edycji: 2012-07-05 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
bez przesady, serio nie zauważam takich zachowań, a w Krakowie ludzie często mają wyobraźnie przy dobieraniu sobie strojów ;]
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
.. a teraz kiwają głowami na dzisiejszą młodzież
![]()
![]() Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2012-07-05 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Wtajemniczenie
|
Eee, jakoś nie zauważyłam żeby ktoś patrzył na mnie jak na zło wcielone kiedy nosiłam sukienkę maxi
![]() Mały OT- Mogę powiedzieć wiele złych rzeczy o Warszawie, ale powiem Wam, że właśnie będąc w czasie wakacji na wsiach czy w małych miasteczkach czułam się bardzo często oceniana, mierzona od góry do dołu surowym wzrokiem ( ![]() Ale tak czy inaczej w życiu nie słyszałam takiej bzdury, że ktoś patrzy na kobietę ubraną w tą nieszczęsną sukienkę maxi jak na zło wcielone, bo wygląda inaczej...błagam, nie popadajmy w przesadę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Szef ds. Wymianek
|
e, tu juz przesadzilas... jak napisalas, taka sukienka jest normalnym ubiorem, wiec trudno, zeby ja kto wytykal palcami.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Wtajemniczenie
|
Co do dziwnych/innych strojów i komentarzy - jak dotąd najdziwniej wyglądających ludzi widziałam podczas pobytu w HansaParku. Wiadomo, wakacje, lux, park rozrywki, ale kurde, było ze 30 stopni w cieniu i widziałam DWIE osoby (faceci, w sumie chłopaki koło 20) w PUCHOWYCH KURTKACH. No i cóż, nie było osoby, która by się za nimi nie obejrzała, chociaż Niemcy przeważnie nie zwracają uwagi na strój (w ogóle, mam wrażenie). Najładniej ubrane były muzułmanki, fajnie podobierane chusty, kolorowo i w ogóle - reszta totalnie rozlazła i jakaś taka niechlujna. Już wolę zwracanie uwagi na te wystające staniki, niż brak jakiegokolwiek ogarnięcia...
Co do ubrań osób 40+... Pod tym względem uwielbiam moją mamę. Inną kwestią jest to, że czasami nie zwraca uwagi na to, czy dany fason jej pasuje, ale NIGDY nie przejmuje się tym, czy W JEJ WIEKU coś jej wypada. Wiadomo, do pracy ubiera się zgodnie z dress codem, na okazje ubiera się elegancko, ale jej strój po pracy to przeważnie (latem) szorty (czasem dość krótkie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
Szarri: Chodziło mi o to, że takie ubrania odejmują kobiecości, która należy się każdej kobiecie. Przykładem jest moja babcia, która jest większych rozmiarów - w szafie ma tyle paskudnych garsonek, a dobrze wiem że mogłaby nosić coś innego. Ale nie, bo w sklepach ją otaczających do jej rozmiaru i wieku dostosowane są tylko takie ubrania.
Uważam, że w każdym wieku można wyglądać kobieco, niekoniecznie na siłę się odmładzając ![]()
#700 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, skąd Wam się wzięły dywanowe garsonki jako ubiór dla pań ,,50+". Moja mama jest po 50tce, ubrania kupuje w Reserved, Mohito, Monnari. Niektóre bluzki, koszule mamy wspólne, bo mama ma rozmiar 38 a ja 34/36. Nosi takie same sukienki jak osoby znacznie młodsze (kurczę, taka moda - w tej samej sukience można zobaczyć panią po 50tce i dziewczynę z liceum, nie wiem czy to źle, skoro obie dobrze wyglądają?
![]() ![]() Mnie rozwalają osoby, które w te upały chodzą w kozakach. Białych. Jedna pani - w takich jakby wełnianych, dzianinowych, mój chłopak myślał, że idzie w samych skarpetach takich grubych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Cytat:
![]() Odmładzanie się na siłę a olewanie stereotypu "mam 40 lat i wbijam się w worek po ziemniakach" to dwie różne sprawy - z tym pierwszym kojarzą mi się panie typu dzidzia piernik (w celu odnalezienia takich egzemplarzy polecam poprzeglądać fotkę.pl) - blond tapir, legginsy w panterkę i różowy pasek z dżetami plus tipsiory w kolorze baby blue. Dżinsy na osobie 40+ w rozmiarze 42, najlepiej jak ma jeszcze krótkie włosy i obwisły biust, nie budzą niczyich wątpliwości. Ale jeśli któraś ma czelność mieć dorosłe dzieci i rozmiar 36 - dramat! Bo odwraca się taka plecami i nie wiesz, czy ma 20 lat, czy 40! Szybciochem wbijać się w buty typu woźna i przypadkiem nie zakładać t-shirtu, bo pogryzą ![]() Edytowane przez szarri Czas edycji: 2012-07-06 o 00:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiecie, chodzenie na "szopping" w strojach domowych się u nas nie przyjmie, bo jesteśmy narodem zawistnym, który musi pokazać że on ma lepiej, jego stać i on wygląda. Kiedyś chłopi zakładali wykrochmalone, najlepsze koszule idąc do kościoła, dziś robi się to idąc do centrum handlowego. Może i Amerykanie są bardziej "wyluzowani", ale to już zupełnie inna kultura.
Edytowane przez catlady Czas edycji: 2012-07-06 o 00:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W mniejszym mieście jest spokojniej(3 ulice w centrum na krzyż + jedno mini centrum handlowe), to już bym porównała do takiego centrum Poznania pod względem ubioru. Jest różnorodność ale już dużo rzadziej trafiają się totalne odpały, prawie nagie laski itd, ale nadal ludzie nie zwracają uwagi na coś tak trywialnego jak wystający stanik. Sama nie wiem co wolę, nasze polskie "zacofanie"( tak określili to znajomi brytyjczycy) w sferze ubioru( czy taką totalną tolerancję . W tym małym mieście jest fajnie ale birmingham mnie bardzo przytłaczało. Za dużo tego wszystkiego, za ciężko się wybić z czymkolwiek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Raczkowanie
|
Co do stroju pań 40+ - moja mama ma ponad 50 lat, moje ciocie również, a noszą dżinsy (ale porządne, np. Wranglery, nie takie z bazaru
![]()
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
A mnie rozwala noszenie długich dżinsów w taki upał. Rozumiem, że ktoś chce schować nogi, bo coś tam - ale istnieją przecież długie i w miarę lekkie spodnie, w których tyłek się nie smaży
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Wtajemniczenie
|
Albo po urodzeniu dziecka. Bo wtedy to już nic "nie wypada".
Jestem 30+, mam dziecko i ile to razy słyszałam, że w tym to nie, bo jak to, matce nie przystoi. Co ciekawe, w rodzinie jest dziewczyna niemal w moim wieku. I jej "wypada", mimo, że ma nadwagę i naprawdę mało atrakcyjną figurę - ale nie ma dziecka. Ale mnie już nie - wór pokutny albo dywanowa garsonka. |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mnie wkurza to powiedzenie "z tyłu liceum z przodu muzeum"- rozumiem jeśli dotyczy np pani w wieku powiedzmy 50 kilku lat ubranej w mikroskopijną mini itp, ale to co, po skończeniu pięćdziesiątki mam zacząć ubierać się TAK, żeby ktoś przypadkiem się nie przestraszył jak się odwrócę? ![]() A co do tej kwestii złego układania się i nieciekawego wyglądu włosów w czasie okresu- nigdy tak nie miałam i nie potrafię jakoś zrozumieć co ma jedno do drugiego, jakby ktoś mógł mi wytłumaczyć byłabym wdzięczna. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
maszyna, nie człowiek
|
Co do sukienek przez moje małe piersi nie mogłam kupić żadnej, wszystkie 34 leciały mi w biuście
![]()
#714 | |
ma zielone pojęcie
|
Nie rozumiem noszenia niby eleganckich ubrań... Z fabrycznymi łatami na łokciach. Wygląda to strasznie, moim zdaniem
![]() Cytat:
![]() Nie wspomnę już o spodniach, które wiszą mi w udach i na tyłku, a na łydkach się opinają ![]()
![]() |
#715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama niestety jest trochę za okrągła i upiera się, że musi nosić rozmiar 48, chociaż 46 moim zdaniem też by pasowało. Ale przynajmniej chodzi po lumpkach i kupuje same kolorowe, wzorzyste ciuchy. Tylko właśnie za duże. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Wtajemniczenie
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=231 czy to nie jest przypadkiem post słynnej Charlize?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.