|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Amilcia zupki z rybą gotowałam sama małemu. Ugotowaną rybkę dodawałam do ugotowanych warzyw(marchew, ziemniak, pietruszka itp.) i miksowałam.
Dziś, Kacperek pierwszy raz jadł rybkę z grilla, smakowała mu bardzo. Zobaczymy co na to brzuszek i jelitka... ![]() Prince nie sądzę,że po urodzeniu małej tż się zmieni... Maga Wy to jesteście nocne marki
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
dzień dobry!
gratuluję rozpoczętych urlopów przytulam kłócące się z tż-tami i te mające doła My wróciliśmy dzisiaj do domu. Jutro idziemy na ostateczne odczytanie wyników. Na razie na 100% wyszło mleko krowie - 4 klasa (jest 5 ). No i wstępnie do tego jajko, marchewka, jabłko, ziemniak i bebilon pepti. Ale jutro się rozstrzygnie wszystko. Julek jest dzielny. Podobało mu się w szpitalu. Chichrał się do wszystkich. Całe dnie spędzał w łóżeczku (na rękach miałam go tylko podczas jedzenia i badań). Nocki przespał całe pięknie bez pobudek. Alfa obyś urodziła. I tak podziwiam Cię za spokój i opanowanie. ja świrowałam. Co do mierzenia, u nas mierzyli i mimo, że wychodziło dziecko za duże to i tak kazali próbować naturalnie (nie o mnie chodzi bo mi powiedzieli że spokojnie urodzę - jak widać...) Szczerze mówiąc z własnego doświadczenia i doświadczenia koleżanek widzę, że nie ma nic gorszego niż wywoływanie porodu z niczego, więc trzymam kciuki za piątkowego Muffinka ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Dziś kończy mi się macierzyński. żegnaj dodatkowa kaso
|
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem czemu ten mój organizm taki "opóźniony" wg wszelkich moich kalkulacji jest już po tp a jeśli by się sugerować OM (czego lekarz nie robił przez te moje długaśne cykle) to jestem po terminie 2,5 tygodnia
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
podziwiam. ja dziś byłam w barze na zupie i zrobiłam veto. nie gotuję (dobrze, że konkubent je na mieście
)bardzo, bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za Wasze wyniki!!!!
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie
Znalazłam takie 2 fajne kocyki, może powiecie mi który jest lepszy ![]() I czy wogóle taka wielkość starczy mi na dłużej ![]() http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-7...450629358.html http://allegro.pl/motherhood-kocyk-d...469639013.html |
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
pocieszające
![]() ja czuje w kosciach ze moje małzenstwo wisi na wlosku...
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedzcie mi czy cisnienie 115 na 90 jest dobre? nigdy takiego nie mialam to dolne nie przekraczało u mnie 60
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Prince to ciśnienie jakie masz górne jest dobre, ale dolne na granicy normy, pewnie wszystko przez stres
![]() Odpocznij troszkę |
|
|
|
#760 | |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35115690]Dziewczyny, co ja mam robić? Wczoraj wieczorem rana zaczęła mi ropieć.... Przyłożyłam chyba 100 razy wodę utlenioną. Dziś rano jest już lepiej, dużo mniej się papra. Mam kupić Octanisept i przemywać czy iść do lekarza? Nie mam gorączki.[/QUOTE]
Proponuje maść z antybiotykiem z apteki (bez recepty) i przemywać rywanolem. Cytat:
ZEBERKA przykro mi z powodu tej źle gojącej się rany ALFA czyli już powolutku zmierzasz ku cudownej chwili aby przytulić Wiktorka. AGATKA co u Ciebie? Ostatnio tak mało piszesz ![]() FIOLUSIU i jeden i drugi kocyk jest śliczny ![]() PANI czasem trzeba sobie zrobić luz od gotowania zwłaszcza w taki upał ja mam zamiar tak zrobić jutro ![]() INUTIL mocno trzymam za wyniki JulkaVANILIOWA udanego wypoczynku MAGA mogę się wbić do ciebie na gołąbki
|
|
#761 |
|
Konto usunięte
|
Tylko ja właśnie antybiotyków nie mogę
Dziś rana jest już sucha i zasklepia się, jest miejscami różowa, a miejscami brązowa, ale nie widzę tej paskudnej ropy. Wczoraj i dzisiaj rano ropa była tylko na powierzchni, próbowałam ją delikatnie usuwać, ale się nie dało. Psikam tym Octenisteptem i wydaje mi się, że zasuszam, ale nie mam siły co 5 min. latać do łazienki i sprawdzać, czy nie ma ropy (bo nie umiem przekręcić jeszcze ręki tak, żeby to dojrzeć)... Jutro tam zadzwonię, powiem co i jak i niech zadecydują. Ale jak rana do jutra się nie pogorszy, to mam nadzieję, że się uda...![]() Poza tym o ile lubię ciepło, słońce i upał, tak powoli mam dość. Tym bardziej, że nie mogę przez weekend jechać nad żadną wodę
|
|
|
|
#762 |
|
Wtajemniczenie
|
inutil - ku..a, tak w duchu myślałam, że Julek nie będzie na tyle pokarmów uczulony ale jakoś miałam złe przeczucia, na zdjęcicah widziałam jego skórę (podobnie miała TŻ bratanica). Ale czekamy na potwierdzenie jutro
dla dzielnego Julka.maga - my się nie przeprowadzamy. Jedziemy do rodziców na miesiąc (ja z dziewczynami) i mogę mieszkać sama w mieszkaniu moich rodziców albo w pokoiku u teściów. Sprzeczamy się z tŻ gdzie mam mieszkać ![]() Maksi - kupiłam dziś z łososiem ![]() Fiol - oba się przydadzą - ja mam tylko małe koce bo na zimę do wózka mam śpiworek i koca nie używam.
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-07-05 o 21:06 |
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
To fakt, w week też ze znajomymi posiedzieliśmy długo, następne 2 week też się takie zapowiadają
ale póki możemy, korzystamy ![]() Cytat:
![]() Prince, naprawdę nie ciekawie to wygląda Zapraszam mam ich ponad 20 ![]() no to chyba nie ma sensu się kisić Inutil pięknie, że Julek taki dzielny był Zaczynasz wychowawczy?---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Perse trzymam kciuki, żeby Wam się udało zrobić te badania
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
uff ale gorąco
![]() a jutro musze się jeszcze bujać autobusem na 12 do lekarza po skierowanie do szpitala no chyba że urodze dziś w nocy
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa spodziewaj się niespodziewanego
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
całe popołudnie spędziłam na łódce z tż-tem. super sprawa, ale się wymęczyłam.
inutil dla Julka za zachowanie w szpitalu. Planujesz powrót do pracy?prince a właściwie o co wy się kłócicie? może z tej sytuacji jest jakieś wyjście...
|
#767 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() Intuli dla dzielnego Julka![]() Alfa jak sie czujesz?? Prince jak tam u Ciebie?? Jak sytuacja z Tz?? Jak w ogole samopoczucie ciezarowek?? Mamusie jak sie macie??i Wasze dzieciaczki?? Staraczki jak tam u Was?? Kibicujace a jak Wasze nastroje??
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
jestem klebkiem nerwów prawie nic nie jem bo wszystko stoi mi w gardle, nie wspominajac ze co chwile wybucham placzem nie spałam prawoe cała noc.... ![]() Cytat:
i o to ze nie mozna z nim porozmawiac normalnie , bo konczy temat i tyle.....zle, nie odzywamy sie, wczoraj gdzies wyszedł ja tez wyszłam przyszłam pozniej od niego nawet nie spytal gdzie byłam....... nie chcial obiadu nie pytał sie nawte jak sie czuje, rano zabral dupe i poszedł wczesniej do oracy, nawet sie nie pozegnał...... a zawsze mimo sprzeczki mowil ze kocha i całował mnie i brzuch. A teraz totalny zlew na nas...... jak bym zaczeła rodzic to musiala bym z buta isc do szpitala.......... bo zero z nim kontaktu..... ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- nie wybacze mu ze taki jest, ze niepotrafi wyjasnic sprawy ze ma nas gdzies i zostawia mnie na finiszu samej sobie ja nie powinnam sie teraz stresowac potrzebuje wsparcia a nie czuc sie niepotrzebna
|
|
#769 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku Pronce ja rozumiem nerwy,ale musisz jesc nie tlyko dla siebie!!!
To co jest miedzy Wami to masakra....zazdrosc,....j est potrzebna ale w granicach normy....wiadomo,ze czasami mozna miec jakies napady,ale bez przesady..... dajecie sobie powody do zazdrosci? nie ufacie sobie?? ktores kiedys skrzywdzilo drugie?? nawet jesli ktores z Was wkreca sobie cos niepotrzebnie,to nie ma lepszego sposobu na uspokojenie drugiej strony niz spokojna rozmowa!!!! ile jestescie po slubie? ile razem w ogole??
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Prince, a może powinniście rozstać się na kilka dni
Taka rozłąka pomoże wam zebrać myśli i może zbliży was do siebie
|
|
|
|
#771 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Prince, ja wiem, że Ty to pewnie wiesz, ale spróbuj się jednak trochę nie stresować, bo Mała to wszystko czuje Przytulam... Wiem, jakie to okropne uczucie pokłócić się tak ostro z TŻ, też się zawsze fatalnie czuję.. :/Ja dzisiaj już lepiej z ręką, ale jestem wściekła, bo mam dwie soboty wolne i mogłabym jechać na basen, a tu d.pa oczywiście z tego :/ No nie wiem, może coś wymyślę z TŻ ciekawego. |
|
|
|
#772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miedzy nami jest ogolnie wszystko super, tyle ze wlasnie ta zazdrosc...... moze moja bardziej...???? bo ja nie przemilcze..... czy dalismy sobie powody? ja mu nie, a on mi jeszcze przed slubem tak.... Ale nie ze zdrada czy cos, nie o to chodzi.... niewiem moze hormony mną teraz rządzą.......ale drazni mnie najbardziej ze z nim niemozna proozmawiac, gdybył by inny to bysmy niejedna sprawe wyjasnili a nie zamietli pod dywan i przy najblizszej okazji wszystko wychodzi i tak od poczatku......... Cytat:
to w ogole nie jest sytuacja by zyc w takim stresie i bym zostala teraz sama, a co dopiero w rozłące.......[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35136507]Hej. Prince, ja wiem, że Ty to pewnie wiesz, ale spróbuj się jednak trochę nie stresować, bo Mała to wszystko czuje Przytulam... Wiem, jakie to okropne uczucie pokłócić się tak ostro z TŻ, też się zawsze fatalnie czuję.. :/.[/QUOTE]wiem ze czuje i mam okropny zal do siebie ale to jest odemnie silniejsze
|
|
#773 |
|
Wtajemniczenie
|
Prince ja mysle,ze dopoki nie nauczucie sie ze soba rozmawiac, wyjasniac to to bedzie tak,....zamkniete kolo....chwile dobrze i znow to samo....
czasami rozstanie moze wiele nauczyc, pokazac.... Moze akurat teraz nie jest najlepszy moment,ale gdybyscie zatesknili, zabrakloby Wam siebie na wzajem docenilibyscie siebie, to co macie.... A dziecko tez nerwy, napieta atmosfere wyczuje.... czasami tez lepiej sie rozstac mimo,ze dziecko, nic byc razem tlyko ze wzgledu na nie i sie meczyc.... Nie ma co ukrywac.... nieciekawa sytuacja....
|
#774 |
|
Konto usunięte
|
Prince, faceci z reguły tacy są... Mój TŻ też jest raczej mało wylewny i ciężko mi się z nim przeprowadza "trudne" rozmowy, bo ja chcę wszystko przegadać, gadać, gadać, a jemu wystarczy kilka prostych słów i on nie lubi wszystkiego rozdrabniać. Po prostu różnica między kobietą i mężczyzną (choć pewnie są i inni faceci, którzy mogą godzinami gadać, ale ja nie znam) - doszłam do tego po wielu, wielu próbach i teraz wiem, że jak mam jakiś super ważny temat, to do sedna muszę dojść dość szybko, bo TŻ nie lubi owijania w bawełnę.
Obyście i Wy jeszcze się dotarli. |
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35136600]Prince, faceci z reguły tacy są... Mój TŻ też jest raczej mało wylewny i ciężko mi się z nim przeprowadza "trudne" rozmowy, bo ja chcę wszystko przegadać, gadać, gadać, a jemu wystarczy kilka prostych słów i on nie lubi wszystkiego rozdrabniać. Po prostu różnica między kobietą i mężczyzną (choć pewnie są i inni faceci, którzy mogą godzinami gadać, ale ja nie znam) - doszłam do tego po wielu, wielu próbach i teraz wiem, że jak mam jakiś super ważny temat, to do sedna muszę dojść dość szybko, bo TŻ nie lubi owijania w bawełnę.
Obyście i Wy jeszcze się dotarli.[/QUOTE] hehe u nas tak samo a tak wogóle to z moim tż ciężko jest się pokłócić, raz że mało rozmowny dwa że cierpliwy i ciężko go z równowagi wyprowadzić (chyba że zmęczony albo go coś boli - jak z dzieckiem) a ja źle dziś spałam burza z gradem była w nocy i jeszcze głupie sny
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-07-06 o 08:19 |
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy mężczyzna jest inny, mój TŻ może nie jest zbyt wylewny ani romantyczny, ale przede wszystkim szanuje mnie, nigdy nie spotkałam się z negatywnym zachowaniem z jego strony. Czasem jak jestem na coś obrażona to sam ciągnie mnie do rozmowy, bo nigdy nie potrafimy się na siebie długo gniewać
|
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście, że tak. drobiazg jest powiększany, gesty nadinterpretowane... o co jesteś zazdrosna? o konkretną laskę?! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35136600] faceci z reguły tacy są... Mój TŻ też jest raczej mało wylewny i ciężko mi się z nim przeprowadza "trudne" rozmowy, bo ja chcę wszystko przegadać, gadać, gadać, a jemu wystarczy kilka prostych słów i on nie lubi wszystkiego rozdrabniać. [/QUOTE] ![]() Cytat:
|
|
|
#780 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, dokładnie tak. A jak dla swojego spokoju zadaję to samo pytanie, ale ubrane w inne słowa, to się już wścieka, bo już przecież raz odpowiadał. Ile czasu, łez i nerwów zajęło mi dojście do tego, ech... Dobra, uciekam pod prysznic i do pracy, papa, miłego! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

). No i wstępnie do tego jajko, marchewka, jabłko, ziemniak i bebilon pepti. Ale jutro się rozstrzygnie wszystko.

)

za wyniki Julka

dla dzielnego Julka.