Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-05, 15:52   #751
maksikola
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Amilcia zupki z rybą gotowałam sama małemu. Ugotowaną rybkę dodawałam do ugotowanych warzyw(marchew, ziemniak, pietruszka itp.) i miksowałam.
Dziś, Kacperek pierwszy raz jadł rybkę z grilla, smakowała mu bardzo. Zobaczymy co na to brzuszek i jelitka...

Prince nie sądzę,że po urodzeniu małej tż się zmieni...

Maga Wy to jesteście nocne marki
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 16:23   #752
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

dzień dobry!

gratuluję rozpoczętych urlopów
przytulam kłócące się z tż-tami i te mające doła

My wróciliśmy dzisiaj do domu. Jutro idziemy na ostateczne odczytanie wyników. Na razie na 100% wyszło mleko krowie - 4 klasa (jest 5 ). No i wstępnie do tego jajko, marchewka, jabłko, ziemniak i bebilon pepti. Ale jutro się rozstrzygnie wszystko.
Julek jest dzielny. Podobało mu się w szpitalu. Chichrał się do wszystkich. Całe dnie spędzał w łóżeczku (na rękach miałam go tylko podczas jedzenia i badań). Nocki przespał całe pięknie bez pobudek.

Alfa
obyś urodziła. I tak podziwiam Cię za spokój i opanowanie. ja świrowałam. Co do mierzenia, u nas mierzyli i mimo, że wychodziło dziecko za duże to i tak kazali próbować naturalnie (nie o mnie chodzi bo mi powiedzieli że spokojnie urodzę - jak widać...)
Szczerze mówiąc z własnego doświadczenia i doświadczenia koleżanek widzę, że nie ma nic gorszego niż wywoływanie porodu z niczego, więc trzymam kciuki za piątkowego Muffinka

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Dziś kończy mi się macierzyński. żegnaj dodatkowa kaso
Stary 2012-07-05, 17:05   #753
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc z własnego doświadczenia i doświadczenia koleżanek widzę, że nie ma nic gorszego niż wywoływanie porodu z niczego, więc trzymam kciuki za piątkowego Muffinka
heh no wiem właśnie, organizm w ogóle nie przygotowany a tu mu każą wypychać dzieciaczka

ja nie wiem czemu ten mój organizm taki "opóźniony" wg wszelkich moich kalkulacji jest już po tp a jeśli by się sugerować OM (czego lekarz nie robił przez te moje długaśne cykle) to jestem po terminie 2,5 tygodnia
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 17:45   #754
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Na dzisiaj zaplanowałam sobie robienie gołąbków.
podziwiam. ja dziś byłam w barze na zupie i zrobiłam veto. nie gotuję (dobrze, że konkubent je na mieście )

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
jutro się rozstrzygnie wszystko.
Julek jest dzielny.
bardzo, bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za Wasze wyniki!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 18:07   #755
fiolusiek
Zakorzenienie

Mam pytanie

Znalazłam takie 2 fajne kocyki, może powiecie mi który jest lepszy
I czy wogóle taka wielkość starczy mi na dłużej

http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-7...450629358.html

http://allegro.pl/motherhood-kocyk-d...469639013.html
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 18:34   #756
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość

Prince nie sądzę,że po urodzeniu małej tż się zmieni...
pocieszające
ja czuje w kosciach ze moje małzenstwo wisi na wlosku...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 18:53   #757
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
pocieszające
Może da się jeszcze wszystko uratować Jeśli chcecie je odbudować to jedna strona musi odpuścić nieważne która..
Takie to przykre, przecież brałyśmy ślub praktycznie w tym samym czasie
Stary 2012-07-05, 18:56   #758
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Może da się jeszcze wszystko uratować Jeśli chcecie je odbudować to jedna strona musi odpuścić nieważne która..
Takie to przykre, przecież brałyśmy ślub praktycznie w tym samym czasie
ja juz nie wiem moze to jsa wszystko je*bie..... niewiem...... bylam 2 godz na spacerze dalej jestem rozbita.....

powiedzcie mi czy cisnienie 115 na 90 jest dobre? nigdy takiego nie mialam to dolne nie przekraczało u mnie 60

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-05, 18:59   #759
fiolusiek
Zakorzenienie

Prince to ciśnienie jakie masz górne jest dobre, ale dolne na granicy normy, pewnie wszystko przez stres
Odpocznij troszkę
Stary 2012-07-05, 20:15   #760
anusia1808
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35115690]Dziewczyny, co ja mam robić? Wczoraj wieczorem rana zaczęła mi ropieć.... Przyłożyłam chyba 100 razy wodę utlenioną. Dziś rano jest już lepiej, dużo mniej się papra. Mam kupić Octanisept i przemywać czy iść do lekarza? Nie mam gorączki.[/QUOTE]

Proponuje maść z antybiotykiem z apteki (bez recepty) i przemywać rywanolem.

Cytat:

mi sie wczoraj odechcialo wszystkiego a juz najbardziej jesc...... znowu mialam klutnie z tz i teraz zapowiada sie powazniej...... padły ostre słowa.Jestem rozbita
pewnie dzis nie ebde sie udzielac..... ale nie mam siły cała noc nie spałam i łzy sie same cisną do oczu
Mam nadzieję że się dogadacie

ZEBERKA przykro mi z powodu tej źle gojącej się rany

ALFA czyli już powolutku zmierzasz ku cudownej chwili aby przytulić Wiktorka.

AGATKA co u Ciebie? Ostatnio tak mało piszesz

FIOLUSIU i jeden i drugi kocyk jest śliczny ciężki wybór jak dla mnie bo oba mi się podobają

PANI czasem trzeba sobie zrobić luz od gotowania zwłaszcza w taki upał ja mam zamiar tak zrobić jutro

INUTIL mocno trzymam za wyniki Julka

VANILIOWA udanego wypoczynku

MAGA mogę się wbić do ciebie na gołąbki

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 20:19   #761
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
jeszcze jest Tribiotic - maść dostępna bez recepty z antybiotykiem
Tylko ja właśnie antybiotyków nie mogę Dziś rana jest już sucha i zasklepia się, jest miejscami różowa, a miejscami brązowa, ale nie widzę tej paskudnej ropy. Wczoraj i dzisiaj rano ropa była tylko na powierzchni, próbowałam ją delikatnie usuwać, ale się nie dało. Psikam tym Octenisteptem i wydaje mi się, że zasuszam, ale nie mam siły co 5 min. latać do łazienki i sprawdzać, czy nie ma ropy (bo nie umiem przekręcić jeszcze ręki tak, żeby to dojrzeć)... Jutro tam zadzwonię, powiem co i jak i niech zadecydują. Ale jak rana do jutra się nie pogorszy, to mam nadzieję, że się uda...

Poza tym o ile lubię ciepło, słońce i upał, tak powoli mam dość. Tym bardziej, że nie mogę przez weekend jechać nad żadną wodę
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 21:03   #762
amilcia
Wtajemniczenie

inutil - ku..a, tak w duchu myślałam, że Julek nie będzie na tyle pokarmów uczulony ale jakoś miałam złe przeczucia, na zdjęcicah widziałam jego skórę (podobnie miała TŻ bratanica). Ale czekamy na potwierdzenie jutro dla dzielnego Julka.

maga
- my się nie przeprowadzamy. Jedziemy do rodziców na miesiąc (ja z dziewczynami) i mogę mieszkać sama w mieszkaniu moich rodziców albo w pokoiku u teściów. Sprzeczamy się z tŻ gdzie mam mieszkać

Maksi
- kupiłam dziś z łososiem

Fiol - oba się przydadzą - ja mam tylko małe koce bo na zimę do wózka mam śpiworek i koca nie używam.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-07-05 o 21:06
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 21:49   #763
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Maga Wy to jesteście nocne marki
To fakt, w week też ze znajomymi posiedzieliśmy długo, następne 2 week też się takie zapowiadają ale póki możemy, korzystamy

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
podziwiam. ja dziś byłam w barze na zupie i zrobiłam veto. nie gotuję (dobrze, że konkubent je na mieście )
U mnie nie za gorąco, więc akurat porobiłam, teraz zamrożę i będzie na kilka obiadów

Cytat:
Prince, naprawdę nie ciekawie to wygląda Oby Wam się jednak udało dogadać...

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
MAGA mogę się wbić do ciebie na gołąbki
Zapraszam mam ich ponad 20

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość

maga
- my się nie przeprowadzamy
no to chyba nie ma sensu się kisić

Inutil pięknie, że Julek taki dzielny był Zaczynasz wychowawczy?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Perse trzymam kciuki, żeby Wam się udało zrobić te badania

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 22:01   #764
Alfahelisa
Zakorzenienie

uff ale gorąco
a jutro musze się jeszcze bujać autobusem na 12 do lekarza po skierowanie do szpitala
no chyba że urodze dziś w nocy na co nie licze
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-07-05, 22:09   #765
Maga83
Zakorzenienie

Alfa spodziewaj się niespodziewanego

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-05, 23:07   #766
BERBIE
Zakorzenienie

całe popołudnie spędziłam na łódce z tż-tem. super sprawa, ale się wymęczyłam.

inutil
dla Julka za zachowanie w szpitalu. Planujesz powrót do pracy?

prince a właściwie o co wy się kłócicie? może z tej sytuacji jest jakieś wyjście...
Stary 2012-07-06, 07:27   #767
black secret
Wtajemniczenie

dzien dobry

Intuli dla dzielnego Julka

Alfa jak sie czujesz??
Prince jak tam u Ciebie??
Jak sytuacja z Tz??

Jak w ogole samopoczucie ciezarowek??
Mamusie jak sie macie??i Wasze dzieciaczki??
Staraczki jak tam u Was??
Kibicujace a jak Wasze nastroje??

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 07:39   #768
prince_polo
Zakorzenienie

hej
jestem klebkiem nerwów prawie nic nie jem bo wszystko stoi mi w gardle, nie wspominajac ze co chwile wybucham placzem nie spałam prawoe cała noc....

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

prince a właściwie o co wy się kłócicie? może z tej sytuacji jest jakieś wyjście...
najczesciej o zazdrosc....(wsumie to chyba tylko o zazdrosc) .. jestesmy obydwoje za bardzo o siebie zazdrosni.... tyle ze on moze a ja juz nie bo on sie burzy. i o to ze nie mozna z nim porozmawiac normalnie , bo konczy temat i tyle.....
Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
Prince jak tam u Ciebie??
Jak sytuacja z Tz??
zle, nie odzywamy sie, wczoraj gdzies wyszedł ja tez wyszłam przyszłam pozniej od niego nawet nie spytal gdzie byłam.......
nie chcial obiadu nie pytał sie nawte jak sie czuje, rano zabral dupe i poszedł wczesniej do oracy, nawet sie nie pozegnał...... a zawsze mimo sprzeczki mowil ze kocha i całował mnie i brzuch. A teraz totalny zlew na nas...... jak bym zaczeła rodzic to musiala bym z buta isc do szpitala.......... bo zero z nim kontaktu.....

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

nie wybacze mu ze taki jest, ze niepotrafi wyjasnic sprawy ze ma nas gdzies i zostawia mnie na finiszu samej sobie ja nie powinnam sie teraz stresowac potrzebuje wsparcia a nie czuc sie niepotrzebna

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-06, 07:44   #769
black secret
Wtajemniczenie

Jejku Pronce ja rozumiem nerwy,ale musisz jesc nie tlyko dla siebie!!!
To co jest miedzy Wami to masakra....zazdrosc,....j est potrzebna ale w granicach normy....wiadomo,ze czasami mozna miec jakies napady,ale bez przesady.....
dajecie sobie powody do zazdrosci?
nie ufacie sobie??
ktores kiedys skrzywdzilo drugie??
nawet jesli ktores z Was wkreca sobie cos niepotrzebnie,to nie ma lepszego sposobu na uspokojenie drugiej strony niz spokojna rozmowa!!!!
ile jestescie po slubie? ile razem w ogole??

Stary 2012-07-06, 07:46   #770
fiolusiek
Zakorzenienie

Prince, a może powinniście rozstać się na kilka dni Taka rozłąka pomoże wam zebrać myśli i może zbliży was do siebie
Stary 2012-07-06, 07:49   #771
Konto usunięte

Hej.

Prince, ja wiem, że Ty to pewnie wiesz, ale spróbuj się jednak trochę nie stresować, bo Mała to wszystko czuje Przytulam... Wiem, jakie to okropne uczucie pokłócić się tak ostro z TŻ, też się zawsze fatalnie czuję.. :/

Ja dzisiaj już lepiej z ręką, ale jestem wściekła, bo mam dwie soboty wolne i mogłabym jechać na basen, a tu d.pa oczywiście z tego :/ No nie wiem, może coś wymyślę z TŻ ciekawego.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 07:54   #772
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
Jejku Pronce ja rozumiem nerwy,ale musisz jesc nie tlyko dla siebie!!!
To co jest miedzy Wami to masakra....zazdrosc,....j est potrzebna ale w granicach normy....wiadomo,ze czasami mozna miec jakies napady,ale bez przesady.....
dajecie sobie powody do zazdrosci?
nie ufacie sobie??
ktores kiedys skrzywdzilo drugie??
nawet jesli ktores z Was wkreca sobie cos niepotrzebnie,to nie ma lepszego sposobu na uspokojenie drugiej strony niz spokojna rozmowa!!!!
ile jestescie po slubie? ile razem w ogole??
ponad 3 lata, a po slubie 10 miesiecy
miedzy nami jest ogolnie wszystko super, tyle ze wlasnie ta zazdrosc...... moze moja bardziej...???? bo ja nie przemilcze..... czy dalismy sobie powody? ja mu nie, a on mi jeszcze przed slubem tak.... Ale nie ze zdrada czy cos, nie o to chodzi.... niewiem moze hormony mną teraz rządzą.......ale drazni mnie najbardziej ze z nim niemozna proozmawiac, gdybył by inny to bysmy niejedna sprawe wyjasnili a nie zamietli pod dywan i przy najblizszej okazji wszystko wychodzi i tak od poczatku.........

Cytat:
Prince, a może powinniście rozstać się na kilka dni Taka rozłąka pomoże wam zebrać myśli i może zbliży was do siebie
to by nie byl dobry pomysl......... tym bardziej ze za niecąły tydzien ma byc dziecko to w ogole nie jest sytuacja by zyc w takim stresie i bym zostala teraz sama, a co dopiero w rozłące.......
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35136507]Hej.

Prince, ja wiem, że Ty to pewnie wiesz, ale spróbuj się jednak trochę nie stresować, bo Mała to wszystko czuje Przytulam... Wiem, jakie to okropne uczucie pokłócić się tak ostro z TŻ, też się zawsze fatalnie czuję.. :/
.[/QUOTE]wiem ze czuje i mam okropny zal do siebie ale to jest odemnie silniejsze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-06, 07:58   #773
black secret
Wtajemniczenie

Prince ja mysle,ze dopoki nie nauczucie sie ze soba rozmawiac, wyjasniac to to bedzie tak,....zamkniete kolo....chwile dobrze i znow to samo....
czasami rozstanie moze wiele nauczyc, pokazac....
Moze akurat teraz nie jest najlepszy moment,ale gdybyscie zatesknili, zabrakloby Wam siebie na wzajem docenilibyscie siebie, to co macie....
A dziecko tez nerwy, napieta atmosfere wyczuje....
czasami tez lepiej sie rozstac mimo,ze dziecko, nic byc razem tlyko ze wzgledu na nie i sie meczyc....
Nie ma co ukrywac.... nieciekawa sytuacja....

Stary 2012-07-06, 08:02   #774
Konto usunięte

Prince, faceci z reguły tacy są... Mój TŻ też jest raczej mało wylewny i ciężko mi się z nim przeprowadza "trudne" rozmowy, bo ja chcę wszystko przegadać, gadać, gadać, a jemu wystarczy kilka prostych słów i on nie lubi wszystkiego rozdrabniać. Po prostu różnica między kobietą i mężczyzną (choć pewnie są i inni faceci, którzy mogą godzinami gadać, ale ja nie znam) - doszłam do tego po wielu, wielu próbach i teraz wiem, że jak mam jakiś super ważny temat, to do sedna muszę dojść dość szybko, bo TŻ nie lubi owijania w bawełnę.
Obyście i Wy jeszcze się dotarli.
Stary 2012-07-06, 08:09   #775
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35136600]Prince, faceci z reguły tacy są... Mój TŻ też jest raczej mało wylewny i ciężko mi się z nim przeprowadza "trudne" rozmowy, bo ja chcę wszystko przegadać, gadać, gadać, a jemu wystarczy kilka prostych słów i on nie lubi wszystkiego rozdrabniać. Po prostu różnica między kobietą i mężczyzną (choć pewnie są i inni faceci, którzy mogą godzinami gadać, ale ja nie znam) - doszłam do tego po wielu, wielu próbach i teraz wiem, że jak mam jakiś super ważny temat, to do sedna muszę dojść dość szybko, bo TŻ nie lubi owijania w bawełnę.
Obyście i Wy jeszcze się dotarli.[/QUOTE]

hehe u nas tak samo
a tak wogóle to z moim tż ciężko jest się pokłócić, raz że mało rozmowny dwa że cierpliwy i ciężko go z równowagi wyprowadzić (chyba że zmęczony albo go coś boli - jak z dzieckiem)

a ja źle dziś spałam burza z gradem była w nocy i jeszcze głupie sny najpierw że mi kot z 4 piętra wyskoczył, a później że ktg robiłam (sama sobie w domu) i fatalne było i jechałam żeby mi cc robili- już psychicznie siadam...
Bezpowrotnie elipsa ma"

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-07-06 o 08:19
Stary 2012-07-06, 08:11   #776
fiolusiek
Zakorzenienie

Każdy mężczyzna jest inny, mój TŻ może nie jest zbyt wylewny ani romantyczny, ale przede wszystkim szanuje mnie, nigdy nie spotkałam się z negatywnym zachowaniem z jego strony. Czasem jak jestem na coś obrażona to sam ciągnie mnie do rozmowy, bo nigdy nie potrafimy się na siebie długo gniewać
Stary 2012-07-06, 08:20   #777
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy mężczyzna jest inny, mój TŻ może nie jest zbyt wylewny ani romantyczny, ale przede wszystkim szanuje mnie, nigdy nie spotkałam się z negatywnym zachowaniem z jego strony. Czasem jak jestem na coś obrażona to sam ciągnie mnie do rozmowy, bo nigdy nie potrafimy się na siebie długo gniewać
moj tez nigdy nie pwoiedzial mi czegos by mnie urazic czy cos.... tez wyciąga on przewaznie reke ... moze nie odrazu, ale ja jestem bardziej zawzieta.... no i jest z tych romantycznych itp/..... tylko wada jest to ze nie umiemy rozmawiac tzn on nie umie.....najpierw musi sie pozloscic dopiro potem przemysla i przylazi.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-06, 08:24   #778
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
moj tez nigdy nie pwoiedzial mi czegos by mnie urazic czy cos.... tez wyciąga on przewaznie reke ... moze nie odrazu, ale ja jestem bardziej zawzieta.... no i jest z tych romantycznych itp/..... tylko wada jest to ze nie umiemy rozmawiac tzn on nie umie.....najpierw musi sie pozloscic dopiro potem przemysla i przylazi.....
to może czasem zamiast zaogniać sytuację odpuścić i wrócić do rozmowy jak już opadną emocje...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-07-06, 08:49   #779
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
całe popołudnie spędziłam na łódce z tż-tem. super sprawa, ale się wymęczyłam.
a opalenizna?!

Cytat:
... niewiem moze hormony mną teraz rządzą......
oczywiście, że tak. drobiazg jest powiększany, gesty nadinterpretowane... o co jesteś zazdrosna? o konkretną laskę?!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35136600] faceci z reguły tacy są... Mój TŻ też jest raczej mało wylewny i ciężko mi się z nim przeprowadza "trudne" rozmowy, bo ja chcę wszystko przegadać, gadać, gadać, a jemu wystarczy kilka prostych słów i on nie lubi wszystkiego rozdrabniać. [/QUOTE] mój to samo. ja bym miętoliła temat we wszystkie strony a on uważa, że raz odpowie/wypowie się i jest koniec tematu. Faceci są najczęściej zadaniowi. I są z Marsa

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
to może czasem zamiast zaogniać sytuację odpuścić i wrócić do rozmowy jak już opadną emocje...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 08:54   #780
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

mój to samo. ja bym miętoliła temat we wszystkie strony a on uważa, że raz odpowie/wypowie się i jest koniec tematu. Faceci są najczęściej zadaniowi. I są z Marsa

Tak, dokładnie tak. A jak dla swojego spokoju zadaję to samo pytanie, ale ubrane w inne słowa, to się już wścieka, bo już przecież raz odpowiadał. Ile czasu, łez i nerwów zajęło mi dojście do tego, ech...

Dobra, uciekam pod prysznic i do pracy, papa, miłego!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości