|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
oooj też zazdroszczę pazurków
![]() weszłam na stronę ZSK i strzał w dziesiątkę kupie sobie od razu hydrolizat keratyny i kwas hialuronowy, żeby później nie płacić drugi raz za przesyłkę swoją drogą, myślałam, że droższe są te półprodukty. Jestem pozytywnie zaskoczona
|
|
|
|
#3692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tu nie pomogę . Nie próbowałam jedwabnej serii, poza czymś tam do włosów. Zakończyło się to próbowanie w fazie testów . Ja rzuciłam się jak harpia na kolagenowe dobroci i maskę do twarzy z algami .
A masło kakaowe do ciała wcale kakaowo nie pachnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
}.Ja, zbajerowana przez Wizaż, dwukrotnie podejście robiłam i dwie znajome namówiłam na robienie za króliki doświadczalne . Ja to sobie jakoś poradziłam, ale one to mnie pobić chciały. O zazdrość i niecne zamiary względem ich włosów posądziły . I znowu powiedzenie mojego Dziadka pasuje jak ulał : jeden lubi ogórki, inny organisty córki . |
|||
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja od kilku dni strasze czyms takim na paznokciach u rak i stop
![]() Cytat:
![]() Jakbys zamawiala cos z innych sklepow (typu mazidla, zsk) to tez daj znac ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Tego wlasnie chce uniknac
|
|
|
|
|
#3694 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze coś na włosy kładę, oczywiście
ale zazwyczaj robię to rano i nie mam tyle czasu, żeby tę maskę potrzymać na głowie dłużej niż mój czas stania pod prysznicem. Ale właśnie jeszcze jedną rzecz mi wczoraj koleżanki wytłumaczyły. Pracujemy w nieklimatyzowanym pomieszczeniu i mówią, że nie zabieg mi włosy zniszczył, bo one nic nie robiły, a też czują, że mają druty. Poza tym wzięłam sie za OMO i chyba to jest to !
|
|
#3695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(chyba, że zużyję do włosów). Muszę zacząć walkę z zaskórnikami, kupię więc hydrolat np. oczarowy, do tego olej niezapychający do ocm i na twarz. słyszałam też o olejku z drzewa herbacianego i jego cudownych właściwościach na taki właśnie problem Może do końca wakacji uda mi się ogarnąć twarz.Cytat:
także możemy się później dogadać ![]() Cytat:
do tego jakieś serum, z kremu pewnie też nie zrezygnuję i może będę to wszystko stosować zamiennie. nie wiem sama, trzeba będzie testować a tak włosowo - moje kłaczki znowu lepiej wyglądają po pielęgnacji minimalnej a akurat teraz mam czas na nakładanie olejów, masek itp -mogłabym robić to codziennie
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
aa oki
to czekam na fotki ![]() lato jest to trzeba szalec z kolorami Cytat:
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-07-06 o 12:00 |
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam zamiar dodać parę kropli do mieszanki do OCM i do hydrolatu. Szkoda, że akurat na dozie go nie ma.a mam jeszcze takie pytanie odnośnie oleju z wiesiołka, bo sprawdzałam w tych tabelkach, że raczej nie powinien zapychać - więc dla mnie jak najbardziej odpowiedni, ale na mazidłach jest napisane, że sugerowane stężenie do 15%. więc nie mogę dawać go w czystej postaci na twarz, bo np. może podrażnić ? a te rybki o których wspominałaś z wiesiołkiem dziś dorzuciłam do zamówienia na dozie dziś widziałam też w aptece rybki z tej samej firmy, tyle że z keratynową odżywką do włosów. musiałabym sprawdzić skład, bo może to coś wartego uwagi ![]() o, taka : http:// www. doz. pl/apteka/p1042-Gal_odzywka_keratynowa_ka psulki_zelatynowe_48_szt edit: kurczę, niepotrzebnie tu robię offtopy napiszę w wątku o olejach
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2012-07-06 o 16:20 |
|
|
|
|
#3698 |
|
Zadomowienie
|
czy któraś z Was używając do mycia włosów Facelle zauważyła jakieś rozjaśnienie (nawet lekkie) włosów?
![]() szukam czegoś lekkiego do mycia, ale miałam rozjaśniane wlosy do jasnego blondu, teraz przyciemniłam i kolor szybko mi się wymywa dlatego dodatkowego rozjaśnienia, nawet minimalnego, nie chcę.
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm sama nie wiem co złego moze zrobic samodzielnie olej z wiasiołka, al np w tabletkach gala wysaje mi sie ze jest go wiecej niz 15 % np ![]() ale glowy nie dam bo nie wiem jak to sprawdzic :P a a odzywke keratynowa jest bez keratyny tak swoją droga
|
|
#3700 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was gorąco. Cały czas jestem na urlopie, ale udało mi się zajrzeć na chwilę na forum. Dzisiaj, po roku czasu, podcięłam w końcu końcówki, nie bardzo dużo, ale różnica w długości jest. Włosy od razu wydają się być zdrowsze i ładniejsze ^^
Chciałam Was zapytać, czy używacie, bądź wiecie gdzie mogę dostać ampułki do włosów Structural Bagno Equilibrato Trivalente? Z góry dziękuję jak ktoś wie |
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza ostatnio
Mogę się pożalić? Mogę? ![]() Przytuptałam przed chwilą z łazienki (mycie herów) i wypadanie włosów mnie dalej strasznie męczy, coraz mocniej. A najgorsze jest to, że to wina pewnych tabletek, które muszę brać przez 3 miesiące na pewne dolegliwości (takie są moje przypuszczenia, że to ich sprawka). Jeszcze mi miesiąc został, a włosy lecą na potęgę. Z natury już i tak mam rzadkie i cienkie włosy. Pierwszy raz w życiu obawiam się, że zostanę łysa, o. Jak tak dalej pójdzie to swoje włosy zostawię w spokoju i będę dbać o włosy innych. A teraz bardziej pozytywny akcent: nałożyłam na parę minut AiK zmieszanego z resztką ziarenka grochu Bepanthenu (maść z dpantenolem) i włosy podczas spłukiwania były cudnie śliskie. Poczekam aż wyschną i zdam relacje czy warto było
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny zaskakujecie mnie, coś mało do nadrabiania mam
Całymi dniami jestem poza domem i jak wieczorem siadam trochę poczytać, to prawie nie mam co ![]() No, ale nie dziwie się, taka pogoda, to każda korzysta ![]() Co do pazurków, to ja też od jakiegoś czasu szaleje z kolorami: różowe, żółte, niebieskie, zielone, pomarańczowe, fioletowe, ciągle coś innego, ale zawsze intensywnego A jak chodzi o włoski, to mimo pogody zauważyłam, że znacznie mniej mi się przetłuszczają, potrafią wytrzymać dwa dni Staram się je też częściej wiązać, bo takie upały są, do tego długość minimalnie za ramiona, która uwielbia się niszczyć
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3704 |
|
Wtajemniczenie
|
sadzisz ze jest to mozliwe dzieki pochodnej nitrofuranu? one maja mala szkodliwosc i dosc niskie spektrum dzialania
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po mieszance AiK z odrobiną Bepanthenu mam bardziej mięsiste włosy I wreszcie dzisiaj po dłuższej było olejowanie, aż mi lepiej, ale to psychicznie
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Zakręconym spotkałam jeszcze drugą dziewczynę, która ma identyczną refleksję jak ja. Z całą pewnością wypadająco nie działa na wszystkich przyjmujących, ale ja i C. na pewno jesteśmy na nią szczególniej wrażliwe.
|
|
#3707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet mi nie mów o tym Też nie było mnie dwa dni a tu zaledwie 1,5 strony do nadrobienia! co to ma byc? hehe. W końcu nałożyłam olej+maskę pod psikadło, za godzinkę zmywam. Znów wypróbuję skrobii ziemniaczanej, ozbaczymy czy da efekt.
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W międzyczasie wykończyłam bingacza z ghassoul, tuningując go cerkosolem i olejem awokado. I to chyba największe zaskoczenie ostatniego miesiąca, świetnie nawilżyło włoski, a tego właśnie potrzebowałam po tych upałach i wietrze. ![]() i na śmieszno, coby Was rozruszać: http://kwejk.pl/obrazek/1292176/płynem-do-naczyń.html
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic nie robię z włosami tylko mycie + odżywka, a one lepsze niż po czymkolwiek. no i wczoraj znowu wróciłam do wcierek!
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Zamierzam stuningować maskę Bingo,której działanie nie do końca mnie zadowala.Chciałabym dodać kwas hialuronowy oraz niacynamid żeby była bardziej nawilżająca.
Nie wiem tylko jaką ilość półproduktów dodać do maski żeby nie przesadzić. Czy np.5 kropli żelu oraz szczypta niacynamidu na porcję (1 - 2 łyżki) maski wystarczą. ![]() Z góry dzięki
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ze swej strony - miód nawilża jak szatan
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję ![]() Miód niestety mi nie służy.Puszy mi włosy a poza tym mam ciemne i bałabym się rozjaśnienia .
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiecałam sobie, że do końca lipca na nic włosowego nie wydam już pieniędzy wszystko, co potrzebne mam w łazience, a czas zacząć oszczędzać.
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogląda łam produkty GP: szampony i balsamy - nic nie wzięłam. Wracam do domu - propozycja współpracy od nich
|
|
#3719 |
|
Rozeznanie
|
kupiłam dzisiaj szampon Babydream, zaraz pierwsze mycie, mam nadzieję, że będzie lepiej niż z płynem dla mam, który niestety muszę chyba odstawić..
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
|
|
|
#3720 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

}.