Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-06, 10:16   #3301
beafrance
Zadomowienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

hej
wet,wet,wet ale piatek przynajmniej

Dziewczyny miala ktoras z Was taki sterylizator? co o nim sadzicie ? KLIK

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:22   #3302
maatra
Wtajemniczenie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
hej

gratuluje coreczki

mialam identyczny,kupilam na ebayu za 5f z przesylka karmilam piersia,ale kilka razy sie przydal.
Stary 2012-07-06, 10:24   #3303
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
gratuluje coreczki

mialam identyczny,kupilam na ebayu za 5f z przesylka karmilam piersia,ale kilka razy sie przydal.
moze chcesz odsprzedac za 5 f z przesylka ?

Stary 2012-07-06, 10:28   #3304
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
hej

u mnie wet od kilkunastu dni

Nie miałam sterylizatora i uwazam ze zbedny, no chyba ze dorwiesz tanioJa karmilam 6 mieecy piersia, potem wystarczyła miska i wrzatek

Za to miałam podgrzwacz i polecam, zwłaszcza jak ktos mieszka w domu, zeby nie biegac by podgrzac herbatke czy mleczko

Czesc
Stary 2012-07-06, 10:30   #3305
hanjah
Zakorzenienie

U nas też leje W domu jest tak ciemno że musiałam światło włączyć
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 10:38   #3306
beafrance
Zadomowienie

Ja w pracy - ale jest tak nieprzyjemnie chlodnawo ....mam ochote ogrzewanie na troche wlaczyc
Bede polowac na ebayu ...to nie rzecz pierwszej potrzeby, a nowy rzeczywiscie jest dosyc drogi

A podgrzewacz mialas tez z TT blonde ?

Stary 2012-07-06, 10:38   #3307
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
moze chcesz odsprzedac za 5 f z przesylka ?
Jak Alex mial 5 miesiecy oddalam sasiadce . Mnostwo jest na ebayu. przsylka 4f i cena 0.99p. szukaj nocnych aukcji, wtedy malo ludzi biduje

Jesli planujesz karmic piersia, to chyba lepszy taki do mikrofali. Mialam taki przy Simonku. ten elektryczny zabieral mnooooostwo miejsca,a uzywalam go sporadycznie,zeby odciagarke wyparzyc i czasem butelke.
Stary 2012-07-06, 10:40   #3308
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w pracy - ale jest tak nieprzyjemnie chlodnawo ....mam ochote ogrzewanie na troche wlaczyc
Bede polowac na ebayu ...to nie rzecz pierwszej potrzeby, a nowy rzeczywiscie jest dosyc drogi

A podgrzewacz mialas tez z TT blonde ?
nie, mialam aventale butelki Tt sie do niego miesciłyBo mały wolał butelki TT
Stary 2012-07-06, 10:57   #3309
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
Jesli planujesz karmic piersia, to chyba lepszy taki do mikrofali. Mialam taki przy Simonku. ten elektryczny zabieral mnooooostwo miejsca,a uzywalam go sporadycznie,zeby odciagarke wyparzyc i czasem butelke.
Tylko ze ja nie mam mikrofali i nie zamierzam kupowac.... no chyba ze juz bedzie w wyposazeniu przyszlego domu
A karmic to ja planuje ale wiesz jak to bywa

podgrzewaczy tez pelno na ebayu. Mysle ze do 10 funtow to max z przesylka. Dobrze mamy z tym ebayem

Edytowane przez beafrance
Czas edycji: 2012-07-06 o 11:00
Stary 2012-07-06, 12:00   #3310
ewi83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Wczoraj pogoda była boskaaaaaaaaaa a dzisiaj znowu masakra . No cóż na cały miesiąc lata mamy 4 dni lata

U mnie w next to widziałam wysprzedaże tylko w grudniu , za to w innych sklepach juz są. Wczoraj w Debenhamie kupiłam małej ładnego polarka za 6 F , sobie japonki za 4 f , buty w new looku i strój kąpielowy w debenhamie.

Kazdy next ma 2 wielkie wyprzedaze- zaraz po swietach i w polowie lipca, sa chyba jeszcze jakies male 2 dniowe w kwietniu i wrzesniu

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
U nas tez bardzo ciemno

Wczoraj mielismy piekna pogode- spedzilismy caly dzien na dworze. bbq na obiad, a dzisiaj od rana nawet na chwile nie przestalo padac

Chyba spakujemy walizki i polecimy do PL

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 13:09   #3311
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Hej dzien dobry!

U nas tez leje
Bylam z Misia u lekarza, bo ma biegunki co chwile, dali nam pojemnik na kupe. Linda stwierdzila, ze mi w tym nie pomoze, bo to nie jej dzialka... zastanawiam sie tylko jak ja to zrobie... kupa ma byc swieza (max 12h) nie moze byc trzymana w lodowce np przez noc i musi byc oddana do 1pm... czyli najlepiej jakby byla zrobiona do poludnia i tego samego dnia zaniesiona do przychodni... w sumie nic trudnego, ale JA JAESTEM W PRACY!!! chyba musze mojego meza w to zatrudnic we wtorek lub srode...

i dom bym spalila dzis... zostawilam olej na gazie zeby sie podgrzal i poszlam raporty robic (siedzialam w kuchni przy stole) i sie ocknelam jak sie alarm przeciwozarowy wlaczyl nie zdazylo sie zapalic ale bylo tyle dymu ze siwo!

bea ja mialam wyparzarke z aventa taka do mikrofali i dla mnie rewelka, tylko jak nie masz mikrofali i nie planujecie kupowac to faktycznie bez sensu... poszukaj na ebay albo na carboot albo popytaj wsrod znajomych... mnie sie wydawalo ze musze tyyyyleee kupic i tyyyleeee wydac a koniec koncow prawie wszystko mialam od znajomych albo znajomych znajomych albo znajomych znajomych znajomych.... wiec to ze nie znasz nikogo kto ma male dziecko nie znaczy ze nic nie dostaniesz po kims, bo ludzie sie pozbywaja takich rzeczy i nie chce im sie bawic w sprzedawanie... no chyba ze wolisz miec nowe... ale dla takiego maluszka do roku to wg mnie bez sensu wydawac krocie jak mozna za darmo lub grosze nabyc po kims i to w swietnym stanie

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.

Edytowane przez potty
Czas edycji: 2012-07-06 o 13:15
potty jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-06, 13:27   #3312
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!No i pada

Cytat:

Dla mnie sterylizator rzecz zbedna,nie uzywalam i nie uzywam.Ale pracowalam dlugo w hurtowni dzieciecej i bardzo dobrze sie sprzedawaly te sterylizatory i nie bylo na nie reklamacji,wiec mysle ze sa OK.

Cytat:
Straszne to jest,czuje sie jakby byl pozny wieczor,a to dopiero zaczelo sie popoludnie
Stary 2012-07-06, 14:18   #3313
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Gratuluję córeczki

Ja miałam i spoko był,dopóki go nie spaliłam (za mało wody dałam) A podgrzewacz do butelek nigdy mi się nie przydał. Ja na noc wodę w termosie brałam i łączyłam z mineralną (evian) i na tym robiłam mleko

U nas też wet

A tak w ogóle cześć dziewczyny i witam nową Gosię

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!No i pada

Dla mnie sterylizator rzecz zbedna,nie uzywalam i nie uzywam.Ale pracowalam dlugo w hurtowni dzieciecej i bardzo dobrze sie sprzedawaly te sterylizatory i nie bylo na nie reklamacji,wiec mysle ze sa OK.

Straszne to jest,czuje sie jakby byl pozny wieczor,a to dopiero zaczelo sie popoludnie
a jak sterylizowałaś butelki????

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

A tak w ogóle,to sorki,że wpadam z doskoku,ale serio nie mogę znaleźć czasu na nic przy tych moich bąblach U nas 16 tydzień, wczoraj miałam spotkanie z położną. Wyniki badań krwi ok, ryzyko zespołu Downa very low, ciśnienie super,normalnie jakbym z 20 lat miała Dość długo nie mogła midwife znaleźć serduszka maleństwa,w którymś momencie miała nawet nieciekawy wyraz twarzy,ale na szczęście po kilku minutach znalazła To były jedne z najgorszych minut w moim życiu Tym bardziej,że dzień wcześniej małe nie bardzo się poruszało. Ruchy czuję od 13 tygodnia I kupiliśmy wózek babystyle lux,używany,ale w świetnym stanie za 45 f Muszę cała wyprawkę od nowa kompletować,bo wszystko zdążyłam już wydać lub sprzedać,ale dzięki temu czuję się jak pierworódka

Beafrance a ty na jaki wózek się zdecydowałaś?

Hania
jak się czujesz? Pamiętasz,żeby szybko nam dać znać,a nie tak jak ostatnio

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 14:34   #3314
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość

Hania
Już sama nie wiem czy dobrze czy źle Jak chodzę to czuję napór na kanał, wieczorami mam nieregularne skurcze i twardnienie brzucha. I chyba mi czop odchodzi
Dziś mam termin z OM, ale oni tu chyba raczej biorą pod uwagę ten ze skanu? Jeśli tak, to mam jeszcze 6 dni

A znać dam na pewno-mam nr do blonde
Stary 2012-07-06, 14:37   #3315
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
ursull jeszcze na zaden

ale ten temat zaczyna byc dominujacym w mojej glowie

najwazniejsze rzeczy :
wozek - ?...ale raczej potrzebny bedzie "terenowy" wiec przynajmniej jakies preferencje juz mam
fotelik samochodowy (raczej maxi cosi... tylko ktory...?)
nosidelko - britax chyba , jeszcze nie wiem

ursul
to niedlugo scan

Stary 2012-07-06, 14:46   #3316
ursull
Zakorzenienie

n
Cytat:
Już sama nie wiem czy dobrze czy źle Jak chodzę to czuję napór na kanał, wieczorami mam nieregularne skurcze i twardnienie brzucha. I chyba mi czop odchodzi
Dziś mam termin z OM, ale oni tu chyba raczej biorą pod uwagę ten ze skanu? Jeśli tak, to mam jeszcze 6 dni

no to już bliżej niż dalej Mi co prawda czop zawsze odchodzl w trakcie porodu już,ale to sygnał,że się zaczyna tak,tutaj sugerują się terminem ze scanu Trzymam kciuki za was. Spakowana do końca?

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
ursull jeszcze na zaden

ale ten temat zaczyna byc dominujacym w mojej glowie

najwazniejsze rzeczy :
wozek - ?...ale raczej potrzebny bedzie "terenowy" wiec przynajmniej jakies preferencje juz mam
fotelik samochodowy (raczej maxi cosi... tylko ktory...?)
nosidelko - britax chyba , jeszcze nie wiem

ursul
to niedlugo scan
a jakieś bierzesz pod uwagę? (wózki)
fotelik na szczęście mam po maluchach,a nosidełko znów muszę kupić i nie wiem czy nie chustę. Przy Milence używałam zwykłego chicco i było super,przy Aaronku miałam chustę i nie używałam w ogóle,więc teraz chyba kupie jakieś najzwyklejsze,najprostsze nosidełko i już

Scan mam 7.08

Stary 2012-07-06, 14:56   #3317
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
n
no to już bliżej niż dalej Mi co prawda czop zawsze odchodzl w trakcie porodu już,ale to sygnał,że się zaczyna tak,tutaj sugerują się terminem ze scanu Trzymam kciuki za was. Spakowana do końca?
Spakowałam się chyba ze 3 tygodnie temu, ale ciągle coś do tej walizki dorzucam i jest już strasznie ciężka

Ja to się czuję jak pierworódka-jeszcze tak długo w ciąży nie byłam Z Dorotką odeszły mi najpierw wody, nie miałam skurczów przepowiadających (w każdym razie nie czułam ich tak jak teraz) i czop mi nie odszedł... czasem panikuję, że przegapię moment kiedy mam jechać do szpitala, a jeszcze po drodze musimy podrzucić Dorotkę do znajomych...
Stary 2012-07-06, 15:02   #3318
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Spakowałam się chyba ze 3 tygodnie temu, ale ciągle coś do tej walizki dorzucam i jest już strasznie ciężka

Ja to się czuję jak pierworódka-jeszcze tak długo w ciąży nie byłam Z Dorotką odeszły mi najpierw wody, nie miałam skurczów przepowiadających (w każdym razie nie czułam ich tak jak teraz) i czop mi nie odszedł... czasem panikuję, że przegapię moment kiedy mam jechać do szpitala, a jeszcze po drodze musimy podrzucić Dorotkę do znajomych...
he,he ja przy Aaronie to strasznie zwlekałam z pojechaniem do birth center,bo cały czas wydawało mi się,że jeszcze jest czas . Skurcze miałam średnio co 3min (dość nieregularne i to mnie zmyliło i do tego mało bolesne) i ciągle myślałam,że to jeszcze nie to. W końcu pojechaliśmy i urodziłam po pół godzinie od przybycia,a co by było,gdybym dalej zwlekała? Za to przy Milence pojechałam o jakieś 12 godzin za wcześnie

Stary 2012-07-06, 15:13   #3319
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
he,he ja przy Aaronie to strasznie zwlekałam z pojechaniem do birth center,bo cały czas wydawało mi się,że jeszcze jest czas . Skurcze miałam średnio co 3min (dość nieregularne i to mnie zmyliło i do tego mało bolesne) i ciągle myślałam,że to jeszcze nie to. W końcu pojechaliśmy i urodziłam po pół godzinie od przybycia,a co by było,gdybym dalej zwlekała? Za to przy Milence pojechałam o jakieś 12 godzin za wcześnie
Przy Dorotce też trochę za wcześnie byliśmy w szpitalu-ale spanikowałam jak mi te wody odeszły i przez tel powiedzieli nam żeby jednak przyjechać i to sprawdzić.
A teraz znowu się boję, że będę za długo zwlekać...
Bardzo bym chciała żeby zaczęło się wieczorem albo w nocy, bo dziś tż jest na nadgodzinach, a od jutra znów 4 dni do pracy...

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Przy Dorotce trochę pękłam i miałam założone 2-3 szwy. Tym razem chciałabym tego uniknąć-chcę to wpisać w birth plan (tylko tego punktu mi brakuje), ale nie wiem jak to napisać żeby zrozumieli o co mi chodzi... pomożecie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-06, 15:16   #3320
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Przy Dorotce też trochę za wcześnie byliśmy w szpitalu-ale spanikowałam jak mi te wody odeszły i przez tel powiedzieli nam żeby jednak przyjechać i to sprawdzić.
A teraz znowu się boję, że będę za długo zwlekać...
Bardzo bym chciała żeby zaczęło się wieczorem albo w nocy, bo dziś tż jest na nadgodzinach, a od jutra znów 4 dni do pracy...
a pijesz tą herbatę malinową? Licz skurcze,kiedy już będą względnie regularne,no i odchodzący czop to też znak,że coś się zaczyna dziać. Ja przepowiadające z Aaronem miałam już 2 tyg przed porodem. Szlag mnie trafiał,bo ciągle to było nie to,dlatego tak trudno mi było rozpoznać te właściwe Ja mam nadzieję,że u mnie się zacznie do południa,bo mój ma do pracy na 16 Weekend też mógłby być. Mama do nas przyjedzie na ostatni miesiąc,więc ona się zajmie maluchami i jakby co to wezwę ambulans i sama będę rodzić
Zapomniałam ci pogratulować MA Ja będę składała jakoś we wrześniu i na 99 % powinnam dostać,tyle,że mniej,bo zarabiałam 120f/tyg czyli 90 % z tej kwoty A już ci wypłacają? Co tydzień czy co 2? Zgłosiłaś w councilu? MA ma wpływ na HB

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Hanjah to znaczy,że nie chcesz żeby cię zszywali po pęknięciu czy co???

Stary 2012-07-06, 15:39   #3321
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
a pijesz tą herbatę malinową? Licz skurcze,kiedy już będą względnie regularne,no i odchodzący czop to też znak,że coś się zaczyna dziać. Ja przepowiadające z Aaronem miałam już 2 tyg przed porodem. Szlag mnie trafiał,bo ciągle to było nie to,dlatego tak trudno mi było rozpoznać te właściwe Ja mam nadzieję,że u mnie się zacznie do południa,bo mój ma do pracy na 16 Weekend też mógłby być. Mama do nas przyjedzie na ostatni miesiąc,więc ona się zajmie maluchami i jakby co to wezwę ambulans i sama będę rodzić
Zapomniałam ci pogratulować MA Ja będę składała jakoś we wrześniu i na 99 % powinnam dostać,tyle,że mniej,bo zarabiałam 120f/tyg czyli 90 % z tej kwoty A już ci wypłacają? Co tydzień czy co 2? Zgłosiłaś w councilu? MA ma wpływ na HB

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Hanjah to znaczy,że nie chcesz żeby cię zszywali po pęknięciu czy co???
Może źle się wyraziłam-tym razem chciałabym uniknąć pęknięcia w ogóle A jak już się tak stanie to lepiej żeby mnie zszyli

Skurcze na pewno będę liczyć-nawet na mamusiowym wątku mamy link do licznika skurczy
Mam liście malin, ale nie piję... nie wiem w sumie czemu-we wtorek lekarka powiedziała mi że to folklor i że nie ma badań potwierdzających albo negujących że mają jakiś wpływ na poród
Moja mama przyleci dopiero 30 lipca, zostanie na prawie 3 tygodnie.

MA wypłacą mi pod koniec lipca-za okres 3,5 tygodnia. Potem będą mi wypłacać raz w miesiącu.
HB-masz na myśli housing benefit? My go dnie dostajemy.
Gdzieś jeszcze mam to MA zgłosić? W revenue np?
Stary 2012-07-06, 15:57   #3322
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

A tak w ogóle,to sorki,że wpadam z doskoku,ale serio nie mogę znaleźć czasu na nic przy tych moich bąblach U nas 16 tydzień, wczoraj miałam spotkanie z położną. Wyniki badań krwi ok, ryzyko zespołu Downa very low, ciśnienie super,normalnie jakbym z 20 lat miała Dość długo nie mogła midwife znaleźć serduszka maleństwa,w którymś momencie miała nawet nieciekawy wyraz twarzy,ale na szczęście po kilku minutach znalazła To były jedne z najgorszych minut w moim życiu Tym bardziej,że dzień wcześniej małe nie bardzo się poruszało. Ruchy czuję od 13 tygodnia I kupiliśmy wózek babystyle lux,używany,ale w świetnym stanie za 45 f Muszę cała wyprawkę od nowa kompletować,bo wszystko zdążyłam już wydać lub sprzedać,ale dzięki temu czuję się jak pierworódka

Hania
pewnie tak jak ja, wrzatkiem

Super,z e wszystko u Was gra
Cytat:

O coraz blizej
Stary 2012-07-06, 15:58   #3323
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Bea: dlaczego ja musze na cudze watki wchodzic, zeby sie dowiedziec, ze to dziewczynka ???

Gratuluje

Ula 25:Twoj W to blondyn z kreconymi wlosami???

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2012-07-06 o 16:02
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 16:00   #3324
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Gratuluję córeczki

Ja miałam i spoko był,dopóki go nie spaliłam (za mało wody dałam) A podgrzewacz do butelek nigdy mi się nie przydał. Ja na noc wodę w termosie brałam i łączyłam z mineralną (evian) i na tym robiłam mleko

U nas też wet

A tak w ogóle cześć dziewczyny i witam nową Gosię

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Hania
Moja cora nie pila z butelki wcale.Synus jest na cycku,ale sporadycznie dostaje butelke z moim mleczkiem,butelki wygotowalam raz nowe,a tak to wrzatkiem przelewam tylko.

Super ci sie udalo z tym wozkiem,gratulacje.
Ale fajne sa takie zakupy dla malenstwa,prawda?
Stary 2012-07-06, 16:19   #3325
beafrance
Zadomowienie

ursull w kwestii wozka naprawde jestem w lesie. Kojarze tylko modele /firmy ktore tutaj dziewczyny komentowaly, czyli najczesciej Quinny, Mamas&papas, Britax...

Ja bede rodzic na poczatku listopada, czyli sam poczatek zimy...Potrzebuje wozka z porzadna gondola no i bardziej terenowego "zawieszenia" czyli mozliwe ze Quinny buzz 3 .

hanjah w tej ksiazce "W oczekiwaniu na dziecko" jest polecane zeby sumiennie cwiczyc miesnie kegla ponoc dzieki temu mozna uniknac popekania czy koniecznosci nacinania.

moona

Edytowane przez beafrance
Czas edycji: 2012-07-06 o 16:20
Stary 2012-07-06, 16:56   #3326
Ula 25
Rozeznanie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;3514656 0]

Ula 25:Twoj W to blondyn z kreconymi wlosami??? [/QUOTE]

nie, a dlaczego pytasz? Moj Wiktor maszynka na krotko scinany jest

u mnie tez non sto pada zmoklam dwa razy jak odprowadzalam wiktora i z powrotem do domu z przedszkola

ja nie miałam sterylizatora, wyparzałam wrzatkiem, w sumie to nawet za duzo powiedziane, ja po prostu zalewalam butelki wrzatkiem na kilka minut
Ula 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 17:27   #3327
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Może źle się wyraziłam-tym razem chciałabym uniknąć pęknięcia w ogóle A jak już się tak stanie to lepiej żeby mnie zszyli

Skurcze na pewno będę liczyć-nawet na mamusiowym wątku mamy link do licznika skurczy
Mam liście malin, ale nie piję... nie wiem w sumie czemu-we wtorek lekarka powiedziała mi że to folklor i że nie ma badań potwierdzających albo negujących że mają jakiś wpływ na poród
Moja mama przyleci dopiero 30 lipca, zostanie na prawie 3 tygodnie.

MA wypłacą mi pod koniec lipca-za okres 3,5 tygodnia. Potem będą mi wypłacać raz w miesiącu.
HB-masz na myśli housing benefit? My go dnie dostajemy.
Gdzieś jeszcze mam to MA zgłosić? W revenue np?
To nie bardzo wiem co ty chcesz o tym pęknięciu w planie porodu wpisać/ Przecież oni nie mają wpływu na to czy popękasz,a jeśli już to na pewno ciebie zeszyją. Ja na szczęście ani razu nie popękałam. Teraz jesteś bardziej elastyczna ,bo to drugi poród,więc jest spora szansa,że nie pękniesz HB to housing benefit Nie bierzecie? A staraliście się ? Z tego co sie orientuję to tylko ma to wpływ na HB właśnie,a do revenue i tak będziesz się zgłaszała,jak małą urodzisz to przy okazji możesz spytać

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
pewnie tak jak ja, wrzatkiem

Super,z e wszystko u Was gra

O coraz blizej

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;3514656 0]Bea: dlaczego ja musze na cudze watki wchodzic, zeby sie dowiedziec, ze to dziewczynka ???

Gratuluje

Ula 25:Twoj W to blondyn z kreconymi wlosami??? [/QUOTE]

Cześć Moona ,my już kiedyś miałyśmy przyjemność

Cytat:
ursull w kwestii wozka naprawde jestem w lesie. Kojarze tylko modele /firmy ktore tutaj dziewczyny komentowaly, czyli najczesciej Quinny, Mamas&papas, Britax...

Ja bede rodzic na poczatku listopada, czyli sam poczatek zimy...Potrzebuje wozka z porzadna gondola no i bardziej terenowego "zawieszenia" czyli mozliwe ze Quinny buzz 3 .

hanjah w tej ksiazce "W oczekiwaniu na dziecko" jest polecane zeby sumiennie cwiczyc miesnie kegla ponoc dzieki temu mozna uniknac popekania czy koniecznosci nacinania.

moona
ja mam taki tylko w jasnych kolorach,no i używany (rok ma). Ja mam termin na grudzień,więc tez zimowo

Cytat:
Napisane przez Ula 25 Pokaż wiadomość
nie, a dlaczego pytasz? Moj Wiktor maszynka na krotko scinany jest

u mnie tez non sto pada zmoklam dwa razy jak odprowadzalam wiktora i z powrotem do domu z przedszkola

ja nie miałam sterylizatora, wyparzałam wrzatkiem, w sumie to nawet za duzo powiedziane, ja po prostu zalewalam butelki wrzatkiem na kilka minut
u nas tez pada i powodzie się zaczynają,znowu No to ja teraz też zamierzam wrzątkiem wyparzać,bo te sterylizatory to strata pieniędzy. Przy kolejnej ciąży zupełnie inaczej się robi zakupy dla dziecka i człowiek tak nie świruje

Stary 2012-07-06, 17:39   #3328
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
ja mam taki tylko w jasnych kolorach,no i używany (rok ma). Ja mam termin na grudzień,więc tez zimowo

u nas tez pada i powodzie się zaczynają,znowu No to ja teraz też zamierzam wrzątkiem wyparzać,bo te sterylizatory to strata pieniędzy. Przy kolejnej ciąży zupełnie inaczej się robi zakupy dla dziecka i człowiek tak nie świruje
ursull i jak Ci sie sprawowal ten wozek??

co do zakupu sterylizatora ja bym dala rade wyparzac buteleczki wrzatkiem, ale moj tz takie ma czasem hm "nieskoordynowane ruchy " nie chce zeby poparzyl sobie lapy czy nie daj boze cos gorszego narozrabial, kupie second hand takze te 15 funtow moge wydac

Stary 2012-07-06, 17:43   #3329
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
To nie bardzo wiem co ty chcesz o tym pęknięciu w planie porodu wpisać/ Przecież oni nie mają wpływu na to czy popękasz,a jeśli już to na pewno ciebie zeszyją. Ja na szczęście ani razu nie popękałam. Teraz jesteś bardziej elastyczna ,bo to drugi poród,więc jest spora szansa,że nie pękniesz HB to housing benefit Nie bierzecie? A staraliście się ? Z tego co sie orientuję to tylko ma to wpływ na HB właśnie,a do revenue i tak będziesz się zgłaszała,jak małą urodzisz to przy okazji możesz spytać
A nie ma tu czegoś takiego jak ochrona krocza? Dorotka niby malutka była a i tak pękłam No i pocieszające jest to, że teraz rzeczywiście mogę nie pęknąć... ech, chyba nie ma co się na zapas nakręcać

O HB mieliśmy się starać, ale tam trzeba było wpisać nr ChB, a ja gdzieś posiałam list w którym mam to napisane Jak dostaję kasę na konto, to część tego nr się powtarza (8 cyfr), ale ponoć do tego są jakieś litery jeszcze Nie wiem gdzie jeszcze mogę ten nr znaleźć, a na pewno trzeba go będzie wpisać w formularzu jak będziemy się starać o ChB na drugie dziecko...
Stary 2012-07-06, 17:57   #3330
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
ursull i jak Ci sie sprawowal ten wozek??

co do zakupu sterylizatora ja bym dala rade wyparzac buteleczki wrzatkiem, ale moj tz takie ma czasem hm "nieskoordynowane ruchy " nie chce zeby poparzyl sobie lapy czy nie daj boze cos gorszego narozrabial, kupie second hand takze te 15 funtow moge wydac
nieskoordynowane ruchy to jak on ci to dziecko zrobił
jak trafię na używkę za grosze to też kupię. Ponieważ podobnie jak ty mikrofali nie posiadam,więc tylko elektryczny mógłby być ewentualnie

Co do wózka to jeszcze nie wiem,bo dopiero go kupiłam Jest dość ciężki,ale koła ma pompowane,więc na nierówności terenu będzie dobry. Jak się do niego przymierzałam to sprawiał wrażenie wygodnego w prowadzeniu. Zajmuje sporo miejsca w bagażniku Poprzednio miałam badziewny z petit star,jakiś travel system już nawet nie pamiętam który i ten był koszmarny. Małe kółeczka,ciężki i mało zwrotny Quinny buz ma świetne opinie,podobnie jak Phil&Ted. Myślałam o tym drugim dla dwójki,ale używka kosztuje po 200 funtów,nowy 600

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
A nie ma tu czegoś takiego jak ochrona krocza? Dorotka niby malutka była a i tak pękłam No i pocieszające jest to, że teraz rzeczywiście mogę nie pęknąć... ech, chyba nie ma co się na zapas nakręcać

O HB mieliśmy się starać, ale tam trzeba było wpisać nr ChB, a ja gdzieś posiałam list w którym mam to napisane Jak dostaję kasę na konto, to część tego nr się powtarza (8 cyfr), ale ponoć do tego są jakieś litery jeszcze Nie wiem gdzie jeszcze mogę ten nr znaleźć, a na pewno trzeba go będzie wpisać w formularzu jak będziemy się starać o ChB na drugie dziecko...
Haniu,ale co masz na myśli ochrona krocza? No tak,musisz miec nr CHB do HB. Wstrzymaj się teraz,bo i tak rodzisz. Po porodzie najpierw załatw CHB i CTC i jak już dostaniesz od nich papiery to wtedy weź się z HB

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości