Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-06, 18:41   #1111
xxKasiax
Wtajemniczenie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Emigra, no to rzeczywiście macie ciekawie i dużo się u Was dzieje, współczuję nie przespanych nocy ale mam nadzieję że niebawem mała znów wskoczy w swój cykl

w skrócie to na wizytach dziewczyn onyks, gochy i today wszystko dobrze, i wszystkie maluszki w brzuszkach dobrze się rozwijają, Maluszek Kasix, śpieszy się na świat, Stokrotka, testowała czy ma w brzuszku fasolkę ale okazało się że jeszcze nie teraz, Emilka nas nastraszyła bo napisała nam wiadomość z porodówki, chcieli jej wywoływać poród bo z małą było coś nie tak, ale okazalo się że mała zrobiła psikusa i wcale nie musi jeszcze wychodzić więc wypuścili Emilkę do domu, Maleństwo i Bika bawią się na wakacjach, Kotek myje ściany i sufity dla relaksu.
a i Strippi ma dzidziusia w brzusiu
Strong swietny skrot, jak mnie dluzej nie bedzie to ja tez taki sobie zamawiam
Strong z tym stanikiem to juz kupilam dzisiaj jak bylismy na zakupach Wlasnie tak jak Madzia pisala, kupilam taki rozmiar jak nosze teraz bawelniany
A i zrobilismy przy okazji troche zakupow dla maluszka Kupilismy mu 2 zabaweczki i taka mate edukacyjna, na ktora polowalismy juz od chyba 3 miesiecy i akurat dzisiaj byla o polowe przeceniona

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Oj Emilka wspolczuje przezyc ale dobrze ze juz dobrze

Blonde, po prostu czekam cierpliwie (o ile sie da hehe) az jej sie wroci do normalnosci, sa dni z przeblyskami, ale wiekszosc jednak ostatnio jest dosyc trudna, no ale maz mi pomaga, z reszta jak on mala wezmie na rece to ta juz jest spokojna
Slodko Wyobrazam sobie takiego bobaska w rekach tatusia Wogole uwielbiam patrzec na mezczyzn zajmujacych sie niemowlakami

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
pamiętacie mnie jeszcze melduję, że żyję, choć ledwo przez te upały...nie mam czasu na kompa, na bieżąco w klubach tylko ogarniam co się dzieje, a wy tu tak pędzicie jak oszalałe
strong
- skorzystałam z Twojego skrótu dla emi
Onyks - gratuluje maleństwa
Strippi - lipa z ta Twoją pracą Ja też z tych co dla dziecko muszą wsio najlepsze mieć, do tego rachunki, teraz kredyt i mała w drodze, dla mnie kasa i praca też mega ważna
więcej nie pamiętam
U nas: jesteśmy już całkiem u siebie, choć sporo do zrobienia jeszcze, ale luz blues synek od poniedziałku uczony nocnika i kibelka i ośmielam się powiedzieć, ze załapał i nie sika mi już nigdzie pielucha już tylko na spanie a i tak jest sucha na spacerku i na huśtawkach trawkę pięknie podlewa nawet nie wiecie jaki to dla mnie sukces, jak na to czekałam tyle prób co mieliśmy nieudanych....a tu siup na nowym miejscu - to miało być moje pierwsze zadanie na nowym mieszkaniu wreszcie mogę zacząć gromadzić pampersy dla małej
Hej Pamietamy Cie
Gratulacje dla malego No i dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Kasiu spokojnie te skurcze to nic w porównaniu z tymi podczas porodu Ważne aby byly regularne teraz.

Co do stanika do karmienia to ja kupilam rozmiar normanie ale bawelniany bo sie rozciąga i jest super.
No wlasnie jak beda regularne to zaczne panikowac Narazie jest dobrze, zobaczymy co wyjdzie w poniedzialek na kontroli
A i dzisiaj tez kupilam sobie bawelniany stanik taki jak nosze teraz i jest super, wlasnie tak myslalam, ze te bawelniane sie rozciagaja i nawet jak mi piersi urosna to on sie dopasuje
Stary 2012-07-06, 18:45   #1112
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

My po spacerku, obiad przygotowany, pranie zrobione, chata posprzatana - dzisiaj moje dziecie jakies laskawsze

Strong, ja sie balam jak maz sprawdzi sie w roli ojca, ale bardzo pozytywnie sie zaskoczylam. Pierwsze dwa miesiace malo mi pomagal przy dziecku, raczej nie marudzil, tolerowal balagan i brak obiadu sam organizowal jedzenie, itp Ale odkad Jula sie usmiecha i jest bardziej kontaktowa to maz chetniej sie nie zajmuje, teraz widac ze juz sie jej nie boi, bo jakas taka ''pewniejsza'' sie wydaje, juz nie taka krucha jak na poczatku. Rozbiera mi ja do kapieli, przewija, przebiera, zabawia, uspokaja, usypia, itp nie moge narzekac bo okazal sie swietnym tatusiem
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 18:48   #1113
Amani
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki
Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Amani super, że tak się wybawiłaś. Czyli póki co wszystkie planny,, kóre chciałaś zrealizować w usa się spełniają: schudłaś już niesamowicie, troszkę pozytywnej energii odzyskałaś Super

My wczoraj trochę jeszcze balkon uporządkowalismy bo bylo tam pełno rzeczy po remoncie. Tyle roboty jest z tym uporzadkowaniem mieszkania że to jest niesamowite. No ale dziś mi został jeszcze jeden kwiatek do przesadzenia (właściwie drzewko) i robimy sobie wolne. Bedzie tv i jakiś fajny filmik.
A od jutra znowu sprzątanie

miłego dnia !
No tak, nie żałuję w ogóle, że tu przyjechałam, wszystko się spełniło potrzebowałam odżyć... teraz w pełni będę mogła cieszyć się związkiem i TŻem
Pracusie Wy, współczuję sprzątania, ale potem będziecie wypoczywać i patrzeć na efekty
Cytat:
Amani, szalejesz Kochana co Cie tam jaka policja nie zgarnie z tej fontanny
haha, potem to już ktokolwiek przychodził to ładował się do fontanny

Czytałam co pisałaś o pracy TŻa i powiem Ci, że strasznie dziwne macie tam warunki... ale też znam ten ból, że nie mozna sobie zaplanować wydatków, bo zawsze jest różnica w kwocie.

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 18:48   #1114
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
zaginelam w akcji jak widac nie nadrabialam tej ostatniej czesci i nie zauwazylam ze nowy watek juz zalozony

co u nas... latwo nie jest Julka ma skok od prawie 4 tygodni i jeszcze pewnie z 2-3 tygodnie przed nami + powoli zabkuje, gryzie co popadnie a jak zlapie mojego palca to mam wrazenie ze gryzie mnie pit bull problemy z jedzeniem mamy nadal, codziennie ma podwyzszona temperature, rzadkie kupaczorki wiec wiele wskazuje na te nieszczesne zeby. Jestesmy na etapie rozszerzania diety, bo jutro moje szczescie konczy 4 m-ce ale to zlecialo .... poki co wcina oprocz mleka kaszki, na noc mleko zageszczam kleikiem czasami, ma wprowadzone jablko, gruszke i jablko z bananem ale jakos niechetnie je owoce ostatnio, moze taka faza. pije oczywiscie najgorszy chlam z bobvity granulowana herbatke jablko +melisa, ale niech pije bo wody nie chce, ani innych herbat, o soczkach moge zapomniec, choc jeszcze musze marchwiowego sprobowac jej dac, czy posmakuje.
No i ze spaniem tez mamy problemy bo tak jak mi sie budzila raz w nocy lub wcale tak ostatnio budzi sie 2 a czasem nawet 3 razy. Chodze juz jak zombie, choc dzisiaj tfu tfu nawet dala mi pospac od 23 do 4

19 lipca wybieramy sie do polski, najpierw na jeden dzien do mojej rodziny a potem nad morze na weekend - do mojej mamy

to by bylo na tyle. A teraz prosze o skrot
Kochana Juleczka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
pamiętacie mnie jeszcze melduję, że żyję, choć ledwo przez te upały...nie mam czasu na kompa, na bieżąco w klubach tylko ogarniam co się dzieje, a wy tu tak pędzicie jak oszalałe
strong
- skorzystałam z Twojego skrótu dla emi
Onyks - gratuluje maleństwa
Strippi - lipa z ta Twoją pracą Ja też z tych co dla dziecko muszą wsio najlepsze mieć, do tego rachunki, teraz kredyt i mała w drodze, dla mnie kasa i praca też mega ważna
więcej nie pamiętam
U nas: jesteśmy już całkiem u siebie, choć sporo do zrobienia jeszcze, ale luz blues synek od poniedziałku uczony nocnika i kibelka i ośmielam się powiedzieć, ze załapał i nie sika mi już nigdzie pielucha już tylko na spanie a i tak jest sucha na spacerku i na huśtawkach trawkę pięknie podlewa nawet nie wiecie jaki to dla mnie sukces, jak na to czekałam tyle prób co mieliśmy nieudanych....a tu siup na nowym miejscu - to miało być moje pierwsze zadanie na nowym mieszkaniu wreszcie mogę zacząć gromadzić pampersy dla małej
za odpieluchowanie i nowe mieszkanko!
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
U mnie wszystko dobrze Teraz mielismy swieto i meza miala w domu takze jak nie zajmowalismy sie Dominikiem to spedzialismy czas razem

Podobaja Ci sie latynosi ?
jak tam święto minęło? Dominiczek widział fajerwerki?
Latynosi są fajni, ale niestety przeważnie niscy za to tańczą bosko po prostu....szczególnie Kubańczycy ja mam niestety słabość do niektórych ciemnoskórych

-26kg

Stary 2012-07-06, 19:17   #1115
kotekk81
Zakorzenienie

zostalam dzis pokonana przez upal dzis w mieszkaniu u tych znajomych co pracuje bylo uwaga......34,8 stopnie a termometr stal na stoliku i nie bylo w pokoju slonca

juz trzeci dzien jest mi niedobrze i boli mnie glowa.....obawiam sie ze to wszystko z przegrzania i niestety biegam za raczkujacym.....laze po dworze bo w domu nie da sie wytrzymac......a potem w domu biegam za moja niepokonana pierworodna i maluje w pokoju ......dobijcie mnie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Latynosi są fajni, ale niestety przeważnie niscy za to tańczą bosko po prostu....szczególnie Kubańczycy ja mam niestety słabość do niektórych ciemnoskórych

tez mam taka slabosc.....zwlaszcza do Kubanczykow

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 19:28   #1116
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
zostalam dzis pokonana przez upal dzis w mieszkaniu u tych znajomych co pracuje bylo uwaga......34,8 stopnie a termometr stal na stoliku i nie bylo w pokoju slonca

juz trzeci dzien jest mi niedobrze i boli mnie glowa.....obawiam sie ze to wszystko z przegrzania i niestety biegam za raczkujacym.....laze po dworze bo w domu nie da sie wytrzymac......a potem w domu biegam za moja niepokonana pierworodna i maluje w pokoju ......dobijcie mnie

tez mam taka slabosc.....zwlaszcza do Kubanczykow
Kubańczycy są super jak zaczną ruszać bioderkami... haha

oj ja Ci współczuję... a macie jakiś basenik? chyba woda i wiatraki to jedyny ratunek na te upały...

-26kg

Stary 2012-07-06, 20:19   #1117
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

cześć dziewczyny
pisałam posta , ale go nie widać
byłam po wypis ze szpitala dzisiaj-pół godziny w jedną stronę tramwajem -myślałam,że nie wytrwam

przepraszam,że mnie nie ma , ale nie mam siły siedzieć przed komuterem-ten upał mnie wykończy

na dodatek rozstępy mi wyszły tak,że aż skóra boli w niedzielę skończył mi się krem...
w poniedziałek jak poszłam do szpitala nie miałam kremu i we wtorek też nie i tak dwa dni nie smarowałam potem. w środę i czwartek użyłam tego taniego olejku z Rossmanna i mam za swoje
kupiłam dzisiaj krem , ale inny z AA -mam nadzieję,że pomoże

Madzia znowu męża nie masz ?ale za to córcia jest
Today_Tommorow cieszę się,że z malutką wszystko ok
Emigra- oj były przeżycia

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2012-07-06 o 20:43
Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 20:22   #1118
Malensstfo
Zakorzenienie

Jesteśmy już w domku!!

Ale nie chciało mi się wracać

Ehsss...

Przed samym Radomiem trafiliśmy na mega burzę...brrrr...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 20:24   #1119
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Swieto minelo strasznie szybko ... siedzielismy w domu do 4pm bo za goraco bylo zeby z malym wyjsc pozniej pojechalismy na chwile nad jezioro na grilla do znajomych a pozniej do parku pospacerowac z Dominikiem Nie w tym roku nie widzial fajerwerek ( zreszta ja tez nie ) wykapalismy malego o 8 i smacznie poszedl spac

Mi sie tez ciemnoskorzy podobaja Ale latynosi niestety za niscy dla dziewczyn z Europy sa

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 20:30   #1120
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Swieto minelo strasznie szybko ... siedzielismy w domu do 4pm bo za goraco bylo zeby z malym wyjsc pozniej pojechalismy na chwile nad jezioro na grilla do znajomych a pozniej do parku pospacerowac z Dominikiem Nie w tym roku nie widzial fajerwerek ( zreszta ja tez nie ) wykapalismy malego o 8 i smacznie poszedl spac

Mi sie tez ciemnoskorzy podobaja Ale latynosi niestety za niscy dla dziewczyn z Europy sa
No to rodzinnie spędziliście święto, bardzo fajnie do mnie przyszła koleżanka, zrobiłyśmy polski obiad - kluski śląskie z sosem i dewolaje + mizeria - pycha tylko całkiem zapomniałyśmy o soli ale robiłyśmy obiad i piłyśmy drinki, więc dobrze, że nam w ogóle coś z tego wyszło. Pomalowałam nam paznokcie w barwy flagi i potem pojechałyśmy do centrum DC, czekałyśmy 2h na fajerwerki i tuż przed koleżanka poszła do wc i oglądałyśmy je osobno, haha. Ale nie warto było, potem 40 min czekałyśmy w kolejce do metra, bo wszyscy wracali

Co do latynosów, to tak jak mówisz... ale mają coś w sobie.

-26kg

Stary 2012-07-06, 20:32   #1121
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Jesteśmy już w domku!!

Ale nie chciało mi się wracać

Ehsss...

Przed samym Radomiem trafiliśmy na mega burzę...brrrr...

super
nie dziwie się,że nie chciało się wracać

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 20:39   #1122
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
No to rodzinnie spędziliście święto, bardzo fajnie do mnie przyszła koleżanka, zrobiłyśmy polski obiad - kluski śląskie z sosem i dewolaje + mizeria - pycha tylko całkiem zapomniałyśmy o soli ale robiłyśmy obiad i piłyśmy drinki, więc dobrze, że nam w ogóle coś z tego wyszło. Pomalowałam nam paznokcie w barwy flagi i potem pojechałyśmy do centrum DC, czekałyśmy 2h na fajerwerki i tuż przed koleżanka poszła do wc i oglądałyśmy je osobno, haha. Ale nie warto było, potem 40 min czekałyśmy w kolejce do metra, bo wszyscy wracali

Co do latynosów, to tak jak mówisz... ale mają coś w sobie.
To widze ze i Tobie sie dzionek udal Jak bedziesz robila taki obiad nastepnym razem to daj koniecznie znac !!! Bo przez Ciebie slinotoku dostalam

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-07-06, 21:07   #1123
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zabcia na szczeście codziennie troszkę czasu dla małje znajdzie, ale wiadomo praca, nauka. No trudno sie mówi. Dobrze, że ierwsze 2 tyg miał luźniejsze. Ale jeszcze tydzień

Emilko no nie mam, nie mam. Cóż poradzić Ale niedługo będzie bral tacierzyński uu współczuję rozstępów.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 21:21   #1124
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Kubańczycy są super jak zaczną ruszać bioderkami... haha

mrrrrrrrrrrr az mi sie przypomnial moj ulubiony film "Dirty Dancing 2"
oj ja Ci współczuję... a macie jakiś basenik? chyba woda i wiatraki to jedyny ratunek na te upały...

wiesz co basenik ma Maja ale nie pozwala do niego wchodzic

Cytat:

to chyba calkiem dla mnie sa hahaha i dla moich 160cm

dziewczyny obecnie przy wlaczonym wiatraku i otworzonym oknie mam 30,3 stopnie

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 21:31   #1125
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
To widze ze i Tobie sie dzionek udal Jak bedziesz robila taki obiad nastepnym razem to daj koniecznie znac !!! Bo przez Ciebie slinotoku dostalam
Zabciu zapraszam, mam w zamrażalniku jeszcze jakieś 30 klusek kupiłam ziemniaki zbliżone wyglądem do polskich, koleżanka kupiła skrobię ziemniaczaną (mąki byśmy nie znalazły, ale i tak wyszły...) + 2 jajka. Przepis naprawdę prosty i szybki. Ziemniaki ugotowane i rozmiażdżone dajesz do miski, dzielisz na 4 częsci, jedną wybierasz i uzupełniasz mąką/skrobią i 2 jajkami. Ugniatasz rękami razem z resztą ziemniaków i gotowe, nie musisz się bawić w przeliczanie miar z polskich na amerykańskie! Oczywiście potem wrzucasz uformowane kluchy do gotującej się wody i jak wypłyną odliczasz niby 8 min, ale nam po 4 min już zaczęły się rozciapywać :P
A sos niestety kupny, ze słoika...

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
wiesz co basenik ma Maja ale nie pozwala do niego wchodzic

to chyba calkiem dla mnie sa hahaha i dla moich 160cm

dziewczyny obecnie przy wlaczonym wiatraku i otworzonym oknie mam 30,3 stopnie
heheh zrób Majce bilety i będzie wam je "sprzedawała"
ale Ty malutka jesteś! ja zawsze miałam 170cm, ale ostatnio chyba się skurczyłam 2 cm szkoda, że w szerz tak sama się nie kurczę bez obcasów latynosi byli w sam raz, ale dziś ubieram szpilki
Boże, jak Wam współczuję tych upałów!!!!! moi rodzice też już nie wytrzymują, nawet nie chcę myśleć o mojej biednej babci w małym nagrzanym mieszkanku

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2012-07-06 o 21:26
Stary 2012-07-06, 21:45   #1126
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

dobranoc
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 22:01   #1127
kaska87
Zakorzenienie

cześć

Amani super, że się bawisz i wiesz już czego chcesz

Strong ja dzisiaj z mężem basen rozłożyłam i jutro będzie pluskanie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 22:27   #1128
xxKasiax
Wtajemniczenie

ach... nie mowcie o basenach Ja chyba sobie na balkonie rozloze
Stary 2012-07-06, 23:15   #1129
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Od dziś jestem bezrobotna, zaniosłam rano zaświadczenie i odeszłam...
a teraz spadam, bo burza 2 stopnia do nas idzie...

u nas na Dolnym Śląsku są straszne burze, prowadzą do dużych zniszczeń i powodzi.
Stary 2012-07-06, 23:21   #1130
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zabciu zapraszam, mam w zamrażalniku jeszcze jakieś 30 klusek kupiłam ziemniaki zbliżone wyglądem do polskich, koleżanka kupiła skrobię ziemniaczaną (mąki byśmy nie znalazły, ale i tak wyszły...) + 2 jajka. Przepis naprawdę prosty i szybki. Ziemniaki ugotowane i rozmiażdżone dajesz do miski, dzielisz na 4 częsci, jedną wybierasz i uzupełniasz mąką/skrobią i 2 jajkami. Ugniatasz rękami razem z resztą ziemniaków i gotowe, nie musisz się bawić w przeliczanie miar z polskich na amerykańskie! Oczywiście potem wrzucasz uformowane kluchy do gotującej się wody i jak wypłyną odliczasz niby 8 min, ale nam po 4 min już zaczęły się rozciapywać :P
A sos niestety kupny, ze słoika...

o to bede musiala kiedys zrobic

dzisiaj mama kupila mi nowe ziemniaczki takze zrobie z koperkiem i mleczkiem

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

u nas na Dolnym Śląsku są straszne burze, prowadzą do dużych zniszczeń i powodzi.
jak to bezrobotna? sama odeszlas czy oni cie zwolnili?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-07-07, 08:57   #1131
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

oj to nieciekawie
u Was upaly,w UK powodzie

Cytat:

za rodzinny dzionek

Cytat:
Zabcia na szczeście codziennie troszkę czasu dla małje znajdzie, ale wiadomo praca, nauka. No trudno sie mówi. Dobrze, że ierwsze 2 tyg miał luźniejsze. Ale jeszcze tydzień

Emilko no nie mam, nie mam. Cóż poradzić Ale niedługo będzie bral tacierzyński uu współczuję rozstępów.
oj napewno to odrobicie

Cytat:

Strippize decyzje
Nie stresuj sie, ladnie wypoczywaj, napewno wszystko sie ułozy

Dzien dobry
Czyzbym byla pierwsza?

Wrocilam z pracy, zjadlam snaidanie i zmykam spac
Stary 2012-07-07, 09:22   #1132
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Dziś wprowadziłam sobie malinki do jedzenia, zobaczymy jak mała to zniesie, ale ja nie moglam się oprzeć. Majka ma juz 7 tygodni, wczoraj jej pomiary robiliśmy i waży rowno 5 kg i mierzy 62 cm. Czyli przytyła 1,8 kg i urosła 7 cm. To ładnie Mąż wczoraj powiedział, że rośnie nam mała tenisistka Bo ona non stop rusza nózkami i rączkami jakby biegała

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2012-07-07 o 09:25
Stary 2012-07-07, 09:57   #1133
Malensstfo
Zakorzenienie

Hejka!

Ja dziś znów w "pracy"...na dworze jest całkiem znośnie..ale w pomieszczeniach...tragedi a

I oczywiście nie chce mi się zabrać za naukę

Stokrotko
widziałam na skarbie wykres, ale dane zmienię w domku...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 09:59   #1134
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U nas upał... zaraz chyba odtańcze taniec deszczowy, może coś kapnie

Stary 2012-07-07, 10:18   #1135
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana, jeszcze się gra wstępna nie zaczęła a Ty już skończyłaś [COLOR=Silver]
[/SIZE]
a jak

Cytat:

Ana współczuję nauki w taki upal.

Moj mąz pojechał już na studia. jak co weekend

a do kiedy ma zjazdy?

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
na dodatek rozstępy mi wyszły tak,że aż skóra boli w niedzielę skończył mi się krem...
w poniedziałek jak poszłam do szpitala nie miałam kremu i we wtorek też nie i tak dwa dni nie smarowałam potem. w środę i czwartek użyłam tego taniego olejku z Rossmanna i mam za swoje
kupiłam dzisiaj krem , ale inny z AA -mam nadzieję,że pomoże
Biedna
a jaki miałaś wcześniej krem? może warto się trzymać tamtego skoro był dobry. I pamiętaj, żeby smarować też po porodzie, bo niektórym się zdarza, że wtedy im wychodzą rozstępy.

Cytat:

sama odeszłaś? czy Cię zwolnili?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Po egzaminach... wiecie co uczyć się w taki upał to koszmar i pisać również... w sali upał niemiłosierny, drzwi otwarte, bo wytrzymac nie idzie a w środku jeszcze 50 osób, myślałam, ze padnę a gdzie tu myśleć...

Teraz jeszcze czekam na wyniki, mam nadzieję, że wszystko pozaliczane

Dzisiaj robię porządki w uczelnianych rzeczach, bo zarosłam pakuję wszystko w segregator. No i przede mną jeszcze papiery przedszkolne do uporządkowania, bo wszystko rozwalone na biurku... nie miałam czasu posprzątać jak się uczyłam

Wybieramy się też dzisiaj na działkę, bo jest tam też syf! Trzeba skosić trawkę, uporządkować w środku... powynosić różne graty, wyrównać ziemie i zobaczyć ile brakuje do dosypania, aby zalać chudziak. A wieczorem grill i piwko

Nie wiem czy się ze wszystkim wyrobię...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-07-07 o 10:23
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 10:38   #1136
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

ludzieee że chłopy to takie głupie stworzenia

napiszę, i nadrobię potem bo mam robotę teraz a potem idziemy na osiemnastkę. Ale musiałam przyjść się wykrzyczeć!
Stary 2012-07-07, 10:44   #1137
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

Dziś wprowadziłam sobie malinki do jedzenia, zobaczymy jak mała to zniesie, ale ja nie moglam się oprzeć. Majka ma juz 7 tygodni, wczoraj jej pomiary robiliśmy i waży rowno 5 kg i mierzy 62 cm. Czyli przytyła 1,8 kg i urosła 7 cm. To ładnie Mąż wczoraj powiedział, że rośnie nam mała tenisistka Bo ona non stop rusza nózkami i rączkami jakby biegała
ladnie Wam cora rosnie oby malinki dobrze zniosla

Jula ma dopiero 58,5 cm i 5540 g a dzisiaj konczy 4 miesiace - krasnal mi rosnie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 11:24   #1138
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć

To super przybiera na wadze A i trzymam kciuki za malinki Po porodzie dostalas jakas liste od poloznej co mozesz jesc a co nie ? Czy sama gdzies to wszystko wyczytalas

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Hejka!

Ja dziś znów w "pracy"...na dworze jest całkiem znośnie..ale w pomieszczeniach...tragedi a

I oczywiście nie chce mi się zabrać za naukę

Stokrotko
widziałam na skarbie wykres, ale dane zmienię w domku...
najciezej jest wrocic do pracy po urlopie Poza tym za nauke mto mi jest zawsze ciezko sie zabrac, ale musze przyznac ze dzisiaj juz sie uczylam i jestem z siebie dumna

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Po egzaminach... wiecie co uczyć się w taki upał to koszmar i pisać również... w sali upał niemiłosierny, drzwi otwarte, bo wytrzymac nie idzie a w środku jeszcze 50 osób, myślałam, ze padnę a gdzie tu myśleć...

Teraz jeszcze czekam na wyniki, mam nadzieję, że wszystko pozaliczane

Dzisiaj robię porządki w uczelnianych rzeczach, bo zarosłam pakuję wszystko w segregator. No i przede mną jeszcze papiery przedszkolne do uporządkowania, bo wszystko rozwalone na biurku... nie miałam czasu posprzątać jak się uczyłam

Wybieramy się też dzisiaj na działkę, bo jest tam też syf! Trzeba skosić trawkę, uporządkować w środku... powynosić różne graty, wyrównać ziemie i zobaczyć ile brakuje do dosypania, aby zalać chudziak. A wieczorem grill i piwko

Nie wiem czy się ze wszystkim wyrobię...
Nawet nie strasz mnie tymi upalami na egzaminach Ja mam w nastepny piatek i do tego podroz ponad godzine w jedna strone, wiec chyba maz sobie urlop wezmie, bo ja raczej nie dam rady i sie boje sama jechac i to z 3 przesiadkami
Fajnie wam Zazdroszcze grila i piwka Do nas dzisiaj tez znajomi wpadaja, ale ja zrobie pizze, bo ciezko mi stac dlugo i szykowac jedzenie, jeszcze w taka duchote gdzie nie ma czym oddychac, wiec pojde na latwizne Mam nadzieje, ze sie nie pogniewaja...

Cytat:
ladnie Wam cora rosnie oby malinki dobrze zniosla

Jula ma dopiero 58,5 cm i 5540 g a dzisiaj konczy 4 miesiace - krasnal mi rosnie
Ale wasza kruszynka byla jak sie urodzila, wiec i tak dobrze rosnie Zobaczysz jeszcze przerosnie wszystkich i zostanie koszykarka
Stary 2012-07-07, 11:48   #1139
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Malensstfo wcale sie nie dziwie ze nie chcialo Wam sie wracac

Madzialenka12344321, emigra dziewczynki super rosna,

bylam na zakupach, teraz jeszcze mieszkanie ogarnac ale mi sie nie chce, po poludniu wycieczka do babci tz
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 12:02   #1140
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Nawet nie strasz mnie tymi upalami na egzaminach Ja mam w nastepny piatek i do tego podroz ponad godzine w jedna strone, wiec chyba maz sobie urlop wezmie, bo ja raczej nie dam rady i sie boje sama jechac i to z 3 przesiadkami
Fajnie wam Zazdroszcze grila i piwka Do nas dzisiaj tez znajomi wpadaja, ale ja zrobie pizze, bo ciezko mi stac dlugo i szykowac jedzenie, jeszcze w taka duchote gdzie nie ma czym oddychac, wiec pojde na latwizne Mam nadzieje, ze sie nie pogniewaja...
Musisz się pomodlić o chłodniejszy dzień- w dniu egzaminu
A pewnie, że idź na łatwiznę, kobiecie w ciąży wszystko się wybacza, więc korzystaj póki możesz

A co studiujesz i na którym roku jesteś? pewnie pisałaś, ale mam nie pamiętam.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości