|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
![]() Strong z tym stanikiem to juz kupilam dzisiaj jak bylismy na zakupach Wlasnie tak jak Madzia pisala, kupilam taki rozmiar jak nosze teraz bawelniany ![]() A i zrobilismy przy okazji troche zakupow dla maluszka Kupilismy mu 2 zabaweczki Cytat:
![]() Cytat:
Pamietamy Cie Gratulacje dla malego No i dla Ciebie ![]() Cytat:
Narazie jest dobrze, zobaczymy co wyjdzie w poniedzialek na kontroli ![]() A i dzisiaj tez kupilam sobie bawelniany stanik taki jak nosze teraz i jest super, wlasnie tak myslalam, ze te bawelniane sie rozciagaja i nawet jak mi piersi urosna to on sie dopasuje
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
My po spacerku, obiad przygotowany, pranie zrobione, chata posprzatana - dzisiaj moje dziecie jakies laskawsze
Strong, ja sie balam jak maz sprawdzi sie w roli ojca, ale bardzo pozytywnie sie zaskoczylam. Pierwsze dwa miesiace malo mi pomagal przy dziecku, raczej nie marudzil, tolerowal balagan i brak obiadu sam organizowal jedzenie, itp Ale odkad Jula sie usmiecha i jest bardziej kontaktowa to maz chetniej sie nie zajmuje, teraz widac ze juz sie jej nie boi, bo jakas taka ''pewniejsza'' sie wydaje, juz nie taka krucha jak na poczatku. Rozbiera mi ja do kapieli, przewija, przebiera, zabawia, uspokaja, usypia, itp nie moge narzekac bo okazal sie swietnym tatusiem
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Cytat:
potrzebowałam odżyć... teraz w pełni będę mogła cieszyć się związkiem i TŻem Pracusie Wy, współczuję sprzątania, ale potem będziecie wypoczywać i patrzeć na efekty Cytat:
Czytałam co pisałaś o pracy TŻa i powiem Ci, że strasznie dziwne macie tam warunki... ale też znam ten ból, że nie mozna sobie zaplanować wydatków, bo zawsze jest różnica w kwocie.
|
|
#1114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za odpieluchowanie i nowe mieszkanko! Cytat:
![]() Latynosi są fajni, ale niestety przeważnie niscy ja mam niestety słabość do niektórych ciemnoskórych
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
zostalam dzis pokonana przez upal
dzis w mieszkaniu u tych znajomych co pracuje bylo uwaga......34,8 stopnie a termometr stal na stoliku i nie bylo w pokoju slonca juz trzeci dzien jest mi niedobrze i boli mnie glowa.....obawiam sie ze to wszystko z przegrzania i niestety biegam za raczkujacym.....laze po dworze bo w domu nie da sie wytrzymac......a potem w domu biegam za moja niepokonana pierworodna i maluje w pokoju ......dobijcie mnie ![]() Cytat:
tez mam taka slabosc.....zwlaszcza do Kubanczykow ![]() ![]() |
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj ja Ci współczuję... a macie jakiś basenik? chyba woda i wiatraki to jedyny ratunek na te upały...
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
pisałam posta , ale go nie widać ![]() byłam po wypis ze szpitala dzisiaj-pół godziny w jedną stronę przepraszam,że mnie nie ma , ale nie mam siły siedzieć przed komuterem-ten upał mnie wykończy na dodatek rozstępy mi wyszły tak,że aż skóra boli w niedzielę skończył mi się krem...w poniedziałek jak poszłam do szpitala nie miałam kremu i we wtorek też nie i tak dwa dni nie smarowałam potem. w środę i czwartek użyłam tego taniego olejku z Rossmanna i mam za swoje ![]() kupiłam dzisiaj krem , ale inny z AA -mam nadzieję,że pomoże Madzia znowu męża nie masz ?ale za to córcia jest ![]() Today_Tommorow cieszę się,że z malutką wszystko ok Emigra- oj były przeżycia Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-07-06 o 20:43 |
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy już w domku!!
![]() Ale nie chciało mi się wracać Ehsss... ![]() Przed samym Radomiem trafiliśmy na mega burzę...brrrr... |
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie w tym roku nie widzial fajerwerek ( zreszta ja tez nie ![]() Mi sie tez ciemnoskorzy podobaja Ale latynosi niestety za niscy dla dziewczyn z Europy sa
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do mnie przyszła koleżanka, zrobiłyśmy polski obiad - kluski śląskie z sosem i dewolaje + mizeria - pycha tylko całkiem zapomniałyśmy o soli Co do latynosów, to tak jak mówisz...
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super nie dziwie się,że nie chciało się wracać
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak bedziesz robila taki obiad nastepnym razem to daj koniecznie znac !!! Bo przez Ciebie slinotoku dostalam
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia na szczeście codziennie troszkę czasu dla małje znajdzie, ale wiadomo praca, nauka. No trudno sie mówi. Dobrze, że ierwsze 2 tyg miał luźniejsze. Ale jeszcze tydzień
![]() Emilko no nie mam, nie mam. Cóż poradzić Ale niedługo będzie bral tacierzyński |
|
|
|
#1124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co basenik ma Maja ale nie pozwala do niego wchodzic Cytat:
dziewczyny obecnie przy wlaczonym wiatraku i otworzonym oknie mam 30,3 stopnie |
||
|
|
|
#1125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam ziemniaki zbliżone wyglądem do polskich, koleżanka kupiła skrobię ziemniaczaną (mąki byśmy nie znalazły, ale i tak wyszły...) + 2 jajka. Przepis naprawdę prosty i szybki. Ziemniaki ugotowane i rozmiażdżone dajesz do miski, dzielisz na 4 częsci, jedną wybierasz i uzupełniasz mąką/skrobią i 2 jajkami. Ugniatasz rękami razem z resztą ziemniaków i gotowe, nie musisz się bawić w przeliczanie miar z polskich na amerykańskie! Oczywiście potem wrzucasz uformowane kluchy do gotującej się wody i jak wypłyną odliczasz niby 8 min, ale nam po 4 min już zaczęły się rozciapywać :PA sos niestety kupny, ze słoika... ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
ale Ty malutka jesteś! ja zawsze miałam 170cm, ale ostatnio chyba się skurczyłam 2 cm szkoda, że w szerz tak sama się nie kurczę Boże, jak Wam współczuję tych upałów!!!!! moi rodzice też już nie wytrzymują, nawet nie chcę myśleć o mojej biednej babci w małym nagrzanym mieszkanku
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-07-06 o 21:26 |
||
|
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
dobranoc
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Amani super, że się bawisz i wiesz już czego chcesz Strong ja dzisiaj z mężem basen rozłożyłam i jutro będzie pluskanie
|
#1128 |
|
Wtajemniczenie
|
ach... nie mowcie o basenach
Ja chyba sobie na balkonie rozloze
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Od dziś jestem bezrobotna, zaniosłam rano zaświadczenie i odeszłam...
a teraz spadam, bo burza 2 stopnia do nas idzie... u nas na Dolnym Śląsku są straszne burze, prowadzą do dużych zniszczeń i powodzi.
|
|
#1130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to bede musiala kiedys zrobic ![]() dzisiaj mama kupila mi nowe ziemniaczki takze zrobie z koperkiem i mleczkiem ![]() ![]() Cytat:
sama odeszlas czy oni cie zwolnili?
|
|
|
#1131 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Was upaly,w UK powodzie ![]() Cytat:
za rodzinny dzionek![]() Cytat:
Cytat:
ze decyzjeNie stresuj sie, ladnie wypoczywaj, napewno wszystko sie ułozy ![]() Dzien dobry ![]() Czyzbym byla pierwsza? ![]() Wrocilam z pracy, zjadlam snaidanie i zmykam spac
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Dziś wprowadziłam sobie malinki do jedzenia, zobaczymy jak mała to zniesie, ale ja nie moglam się oprzeć. Majka ma juz 7 tygodni, wczoraj jej pomiary robiliśmy i waży rowno 5 kg i mierzy 62 cm. Czyli przytyła 1,8 kg i urosła 7 cm. To ładnie Mąż wczoraj powiedział, że rośnie nam mała tenisistka Bo ona non stop rusza nózkami i rączkami jakby biegała
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2012-07-07 o 09:25 |
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Ja dziś znów w "pracy"...na dworze jest całkiem znośnie..ale w pomieszczeniach...tragedi a I oczywiście nie chce mi się zabrać za naukę ![]() Stokrotko widziałam na skarbie wykres, ale dane zmienię w domku...
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
U nas upał... zaraz chyba odtańcze taniec deszczowy, może coś kapnie
|
|
|
|
#1135 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a do kiedy ma zjazdy? Cytat:
![]() a jaki miałaś wcześniej krem? może warto się trzymać tamtego skoro był dobry. I pamiętaj, żeby smarować też po porodzie, bo niektórym się zdarza, że wtedy im wychodzą rozstępy. Cytat:
sama odeszłaś? czy Cię zwolnili? ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Po egzaminach... wiecie co uczyć się w taki upał to koszmar i pisać również... w sali upał niemiłosierny, drzwi otwarte, bo wytrzymac nie idzie a w środku jeszcze 50 osób, myślałam, ze padnę a gdzie tu myśleć... Teraz jeszcze czekam na wyniki, mam nadzieję, że wszystko pozaliczane ![]() Dzisiaj robię porządki w uczelnianych rzeczach, bo zarosłam pakuję wszystko w segregator. No i przede mną jeszcze papiery przedszkolne do uporządkowania, bo wszystko rozwalone na biurku... nie miałam czasu posprzątać jak się uczyłam ![]() Wybieramy się też dzisiaj na działkę, bo jest tam też syf! Trzeba skosić trawkę, uporządkować w środku... powynosić różne graty, wyrównać ziemie i zobaczyć ile brakuje do dosypania, aby zalać chudziak. A wieczorem grill i piwko ![]() ![]() Nie wiem czy się ze wszystkim wyrobię...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-07-07 o 10:23 |
||||
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
ludzieee
napiszę, i nadrobię potem bo mam robotę teraz a potem idziemy na osiemnastkę. Ale musiałam przyjść się wykrzyczeć!
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby malinki dobrze zniosla ![]() Jula ma dopiero 58,5 cm i 5540 g a dzisiaj konczy 4 miesiace - krasnal mi rosnie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1138 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po porodzie dostalas jakas liste od poloznej co mozesz jesc a co nie ? Czy sama gdzies to wszystko wyczytalas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam w nastepny piatek i do tego podroz ponad godzine w jedna strone, wiec chyba maz sobie urlop wezmie, bo ja raczej nie dam rady i sie boje sama jechac i to z 3 przesiadkami ![]() Fajnie wam Zazdroszcze grila i piwka Do nas dzisiaj tez znajomi wpadaja, ale ja zrobie pizze, bo ciezko mi stac dlugo i szykowac jedzenie, jeszcze w taka duchote gdzie nie ma czym oddychac, wiec pojde na latwizne Mam nadzieje, ze sie nie pogniewaja...Cytat:
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Malensstfo wcale sie nie dziwie ze nie chcialo Wam sie wracac ![]() Madzialenka12344321, emigra dziewczynki super rosna, bylam na zakupach, teraz jeszcze mieszkanie ogarnac ale mi sie nie chce, po poludniu wycieczka do babci tz
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pewnie, że idź na łatwiznę, kobiecie w ciąży wszystko się wybacza, więc korzystaj póki możesz ![]() ![]() A co studiujesz i na którym roku jesteś? pewnie pisałaś, ale mam nie pamiętam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

Ja też z tych co dla dziecko muszą wsio najlepsze mieć, do tego rachunki, teraz kredyt i mała w drodze, dla mnie kasa i praca też mega ważna
ale też znam ten ból, że nie mozna sobie zaplanować wydatków, bo zawsze jest różnica w kwocie.

szkoda, że w szerz tak sama się nie kurczę

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.