|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki
Cytat:
Ogólnie WPiA UŁ. Jest w niej też wiele ładnych miejsc - duuuużo przecudnych parków, Manu, Piotrkowska... Kwestia spojrzenia. Jedni widzą szklankę od połowy pustą, inni do połowy pełną.
Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-07-05 o 17:30 |
|
|
|
|
#2552 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2553 |
|
Raczkowanie
|
Ja się chciałam zapytać o to całe badanie lekarskie.
Nadesłali mi przedwczoraj pocztą już ten druczek to "zaświadczenie lekarskie" mogę już iść do lekarza aby mi to wypisał? I w ogóle ktoś wie jak wygląda takie badanie i czy coś kosztuję?
|
#2554 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie wiem, o jakich druczkach mowa, bo jeszcze mi opłaty nie zaksięgowali. Mam nadzieję, że chłopak ma skaner, to im dzisiaj prześlę dowód wpłaty na maila. No chyba, że do 13 (bo o 13 wychodzę) mi zaksięgują, jest to możliwe? (wpłaciłam pzedwczoraj o 16)
Zdaje się, że ja taki świstek dostałam w szkole (o ile to jest to, co myślę), i jeżeli wyrobię, to pójdę z tym dzisiaj jeszcze do lekarza, ale wątpię, wiec pójdę w pn To jest do ogólnego, nic się nie płaci, taki świstek do odfajkowania, jak wszystko w naszej służbie zdrowia ![]() Hurra, już zaksięgowane!
![]() Edytowane przez Miniaturynka Czas edycji: 2012-07-06 o 08:52 |
|
|
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
a ja nie wiem, o jakich badaniach Wy mówicie .. ?
to na każdy kierunek jakieś badania są potrzebne?
www.poomoc.pl Klikamy codziennie i pomagamy! Zawsze warto wyliczać powody do szczęścia, w życiu jest tak dużo jego przeciwieństwa, że lepiej zaznaczać je zakładką, dopóki można. S. Barry Tajny dziennik |
|
|
|
#2556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak w ogóle to jak będzie składanie dokumentów, to w jakich godzinach? trochę niemądre pytanie, ale właśnie zorientowałam się, że marne mam połączenia do Łodzi (pks 4 godziny najkrótsze, a pkp jakieś 6 godzin... a mam tylko 200 km!)
![]() Edytowane przez Miniaturynka Czas edycji: 2012-07-06 o 10:24 |
|
|
|
|
#2557 |
|
Raczkowanie
|
Mi dziewczyny chodzi o zaświadczenie, że nie mam przeciwwskazań do wykonywania danego zawodu. Ten papierek a'la druczek nie jest na wszystkich kierunkach tylko na poszczególnych np. cały wydział chemii, biologii i ochrony środowiska, pedagogika kultury fizycznej i zdrowotnej, turystyka i hotelarstwo. Pod każdym kierunek jest napisane czy są potrzebne badania czy nie.
I tu wiem, że się nie idzie do ogólnego lekarza tylko do specjalistycznego i nawet w dziale "POMOC" (o ile się nie mylę) jest taki wykaz tych lekarzy... A ja właśnie w tej sprawie jestem trochę zakłopotana... Miniaturynka- o jej, tak długo Ci szedł ten przelew, ja robiłam o 15 i następnego dnia o 10 już miałam wszystko na zielono. A co do składania papierów to możesz je pocztą wysłać to chyba do 25.07 jeżeli chcesz sama dać to do 20.07 można składać (jeżeli się nie mylę bo ostatnio wszystko kręce) wejdź w harmonogram tam wszystko jest napisane. A od której do której to też nie mam pojęcia trzeba poszperać.
|
#2558 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
.
Edytowane przez Myya Czas edycji: 2012-07-06 o 11:16 |
||
|
|
|
#2559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się,że mozesz już iść skoro jesteś pewna,że się dostaniesz. Ja wybieram się dopiero po ogłoszeniu wyników,bo zwyczajnie mi się nie chce iść
-To wódka?- słabym głosem zapytała Małgorzata. Kot poczuł się dotknięty i aż podskoczył na krześle. -Na litość boską, królowo- zachrypiał- czyż ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus! |
|
|
|
|
#2560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak, wiem, że można też pocztą, ale chciałabym sobie tę Łódź obejrzeć, bo nigdy w niej chyba nie byłam (nie przypominam sobie w każdym razie ). ale widzę, że na moim kierunku są też dni, w które będzie można składać papiero od południa, to wstanę o 4 i dojadę na czas dobrze, że w Łodzi są przyzwoite połączenia w komunikacji miejskiej, a jakbym się zdecydowała na pks, to dworzec jest 10 minut piechotą od Uniwerku <3
|
|
|
#2561 |
|
Przyczajenie
|
hej, mam zapytanie
ile zdjęć trzeba dać na UŁ w papierach ? dwa czy więcej ? bo od tych wszystkich uczelni to już mi się dwoi i troi ;d
|
|
|
|
#2562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Składanie papierów to chyba też będzie mój pierwszy raz w Łodzi XD. Tylko u mnie odległość to coś koło 400 km XD.
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, podlacze sie do was
Ej powiem wam, ze o dziwo, mnie stres dopadl dopiero dzis... Po tym jak sie dowiedziałam, ze ma filologie angielska na jedno miejsce chetnych jest az 11,4... Ten kierunek to akurat moj priorytet nr 1 Wiele lat temu zamarzylam sobie zeby byc tlumaczem i mam nadzieje, ze dzial rekrutacji mi tych planow nie zburzy :P Powiedzcie, ze sie dostane, pocieszcie mnie... Podniescie na duchu... :P ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- A swoja droga to nie wiecie moze jaki byl prog punktowy na anglistyce w zeszlym roku?? Bo szukalam tych info dzisiaj, ale nie moglam znalezc |
|
|
|
#2566 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Jeżeli tak to pewnie się dostaniesz! Chociaż w sumie w tym roku jest niby jakiś niż demograficzny (i jest nam łatwiej dostać się na wymarzone studia - ciekawe ) i matury wcale tak super nie poszły szczególnie rozszerzenia bo były całkiem trudne .Cytat:
Edytowane przez Emi1507 Czas edycji: 2012-07-06 o 18:20 |
||
|
|
|
#2567 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Raczkowanie
|
A kto wie jak to jest z maturami ustnymi? Np wynik z angielskiego ustnego trzeba bylo wpisac a polskiego juz nie. Oni to w ogóle biorą jakoś pod uwagę?
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Aha, no mam nieco wiecej, ale mam nadzieje ze chociaz troszke go obniza... :/ |
|
|
|
#2569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co wiem to ustnego polskiego wogóle pod uwagę nie biorą.
|
|
|
#2570 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Raczkowanie
|
A właśnie jak wpisaliscie ustny angielski? Bo przecież jest bez poziomu a jak sie wpisuje to trzeba wybrać poziom rozszerzony albo podstawowy..
|
#2572 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie ja wpisalam jako matura podstawowa
|
|
|
|
#2573 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam od strony 76 i możliwe ze przeoczyłam! Sorry!
|
#2575 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Raczkowanie
|
omg. nie było mnie pare dni a tu już tyle nowych wpisów
![]() Zaczyna mnie łapać stres, coraz bliżej wyników...
|
|
|
|
#2578 |
|
Raczkowanie
|
A o dziwo mnie jeszcze nie...
Pewnie będzie tak jak z wynikami matur u mnie, że cały miesiac niczym się nie przejmowałam a 28.06 i 29.06 się tak stresowałam. Myśle, że tu u mnie będzie tak samo.
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Raczkowanie
|
ja mam jak z wynikami matur - czy pójdzie po mojej myśli, czy nie, chcę to już mieć po prostu za sobą :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

)?
Ogólnie WPiA UŁ. 

To jest do ogólnego, nic się nie płaci, taki świstek do odfajkowania, jak wszystko w naszej służbie zdrowia