Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-07, 11:04   #1411
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV

Dzień dobry

zaczełam czytać, co tu się działo i narazie widze same dobre wiadomości

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Sms od Oolllccciii: urodzilam o 22:00 cc Oskarka 3080g 51 cm 10 pkt
serdeczne gratulacje kochana

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Sas napisała
ze jej Niunia urodziła sie o 8:00 ma 57 cm i 3.5 kg

napisała jeszcze ze przez sb, było ciezko nacieli ją ale dała rade
super, w końcu doczekałaś sie coreczki, gratuluje

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 11:06   #1412
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Masz jakiegoś linka jak to wygląda? Choć dzisiaj i tak się nigdzie nie ruszę
http://www.boots.com/en/Pampers-Sens...es-56_1209091/ prosze

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 11:08   #1413
houserka
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

[/COLOR]
a jaki masz termin według OM??
30 czerwca
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 11:13   #1414
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Wam, że to wykurzanie dziecka przy pomocy tż to jakaś bujda Wczoraj po już nawet skurczy nie miałam
ja do terminu mam jeszcze 3 tygodnie ale mam nadzieje, ze ta metoda jednak zadziala

Mamcia dzieki za inf w sprawie pudelka, chetnie sobie sprawie takie

Synek

Stary 2012-07-07, 11:13   #1415
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Witam sobotnio i ciągle upalnie
Dziś znów plamię na brązowo, ale skoro to nic nie oznacza, poza tym, ze organizm się przygotowuje do porodu, to luz Wyparzyłam laktator i nakładki na sutki, bo chcę zabrać ze sobą do szpitala w razie czego. Butelki nie biorę.
Widziałam, ze mamy kolejne dzieciaczki
Zaraz doczytam, co i jak.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Rozpakowanym najszczersze gratulacje a za te co sie dzis jeszcze rozpakuja trzymam kciuki!

wrocilam do domu podbrzusze mnie boli caly dzien jak na @
dzis znowu zgwalce tzta choc nie powiem ze w obecnym stanie to jest dla mnie meka ale musze wykurzyc dzidzie z brzucha na weekend
Trzymam kciuki za skuteczne wykurzanie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 11:19   #1416
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to fajne Może tż da się namówić po pracy i wybierze się do bootsa jak nie będzie padać
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 11:24   #1417
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Pumas pisze ze może jutro wyjdą..
przypadek Nadalki i Soleilki jest dowodem na to ze po cc można mieć dużo pokarmu, a po sn niekoniecznie.
ja cały czas myślę ze w przyszłym tyg będę mieć cc, choć żadna z lekarek o tym jeszcze nie wspomniała...
Super, że już wychodzą

Co do pokarmu, to mi położna powiedziała, ze rodzaj porodu nie ma tu nic do rzeczy. To siedzi głównie w głowie. I jak kobieta jest pozytywnie nastawiona i nie poddaje się po pierwszych niepowodzeniach, to będzie karmić piersią

Cytat:
Soleilka napisała
ze małego znowu naswietlają, ona ma anemie. I spadło jej z wagi juz 10 kilo

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Cieszę się, że to tylko przepowiadające i wróciłaś w dwupaku.

Cytat:
prawie 20....
Cytat:
to tym bardziej witaj w klubie
Przyłączam się do klubu: mam + 20 kg

Cytat:
musze zadzwonic do starego ze nic mnie nie obchodzi ma mnie bzyknac od razu jak wejdzie do domu :P
i nie obchodzi mnie ze jest zmeczony
a w domu bedzie za godzine
Chciałabym zobaczyć minę Twojego TŻ

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy wam opadły brzuchy? Mi się od wczoraj znacznie lepiej oddycha...i czuję małego jakby niżej...a różnicy optycznej jako takiej nie ma. Zwariowałam czy to możliwe, że to już? ?[/B]
Mi chyba nie opadł a jestem w 38tc.
Stary 2012-07-07, 11:26   #1418
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Źle znoszę ten antybiotyk co dostałam na tego gbsa, jakiś keflex. Biorę 3 dzień, a na języku zrobiły mi się czerwone plamy z obwódką białą, wygląda to tragicznie, miał ktoś takie coś?
To nie jest dobry objaw... wygląda na pleśniawki - wyjałowienie z dobrych bakterii - uważaj bo się może grzybica lub drożdżyca przyplątać... mój gin od razu mi kazał wziąć globulkę dopochwową na drożdże i oprócz tego osłonowo biorę probiotyki: multilac i trivagin - jeden jest na żołądek, a drugi na układ moczowo-płciowy... koniecznie zadzwoń do gina i mu o tym powiedz....
Cytat:
gratulacje dla Ocli i Sas!!!

izasz-b- ja tez mam na dziś termin z pierwszego USG

jak co sobotę ważonko, przez tydz nic mi się nie przytyło, jak dotąd +11.1 kg na plusie i dalej 101 w pępku już prawie od miesiąca. z tej okazji zjadłam na śniadanie 4 ciastka w czekoladzie. brzuch mi sie nie obniża(stoje przodem do ściany , i na wysokosci pępka na ścianie mam zaznaczona kropkę. Od 2 tygodni kropka dalej jest na wysokosci pępka)
Nie mogę się doczekać poniedziałku...
a mój brzuch raz się obniża, a raz podwyższa-jedna sąsiadka raz zauważyła, że się obniżyl, a na drugi dzień się zdziwiła, że jest znowu wysoko... Próbowałam rozmawiać z Basią, ale jej to nie rusza...
Co do wagi, to ja chudnę - przed ciążą ważyłam 78,3, kilka tygodni temu był max - 83,6, a w tą środę 80,5... dziwne, bo non stop coś jem... i wpie.przam słodycze - tylko w małych ilościach na raz, np. pół drożdżówki, gryza wafelka, kawałek batonika, 2 kostki czekolady - ale jem co 1-1,5h, a co 5h glówne posiłki ...ale podobno jest ok i mam się tym nie martwić...
Cytat:
a jaki masz termin według OM??
Mój termin z OM przypadał gdzieś na środek maja moje cykle były ostatnio mega długie - 3 miesięczne (OM 3 sierpnia), więc muszę brać ten pierwszy termin z usg...

Coś nie mogę się wybrać z domu...

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).

Edytowane przez izasz-b
Czas edycji: 2012-07-07 o 11:31
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 11:29   #1419
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to fajne Może tż da się namówić po pracy i wybierze się do bootsa jak nie będzie padać
i wtedy bedziemy mogly sobie postawic to pudeleczko na gore od tego przybornika a w tym chusteczki nei beda wysychac jak sie ten klej zrobi brzydki wiesz o co kaman

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
i wtedy bedziemy mogly sobie postawic to pudeleczko na gore od tego przybornika a w tym chusteczki nei beda wysychac jak sie ten klej zrobi brzydki wiesz o co kaman
Irmusia mina mojego tzta mowila cos w stylu :"ale ze juz teraz tak od razu" ?

Amelcia
Stary 2012-07-07, 11:34   #1420
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Dostałam jeszcze taki jakby tort. Na górze był słonik ze śliniaczkiem, a warstwy składały się z pampersów w rozmiarze 3, więc będzie na przyszłość, i ubranek
wow, super pomysł

Cytat:
sms od Ooolllccciii: " Dzieki dziewczyny! Jestem najszczęśliwsza na świecie, mam go już przy sobie, karmię piersią. Kamil spisuje się na medal. Nie sądziłam, że to będzie aż TAK CUDOWNE uczucie. Pozdrów wszystkich i ucałuj sas."
genialnie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Dziś znów plamię na brązowo, ale skoro to nic nie oznacza, poza tym, ze organizm się przygotowuje do porodu, to luz Wyparzyłam laktator i nakładki na sutki, bo chcę zabrać ze sobą do szpitala w razie czego. Butelki nie biorę.
a wiesz, że w Narutowiczu jest mikrofala i sterylizator? w pokoju laktacyjnym, akurat jest on naprzeciwko sali, gdzie się leży po cesarce

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 11:34   #1421
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje ogromne dla Olci i Oskarka!!!!!!!!!!
Cytat:
Sas napisała

Brawo!!!
Bardzo gratuluję Sas i Lence!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
GRATULACJE dla wszystkich mamuś normalnie nie nadążam czytać a o pisaniu to już nie ma mowy. Chociaż i tak Wasze tempo znacznie zwolniło odkąd zaczęło się rozpakowywanie.
Ja jeszcze pracuję dlatego nie udzielam się tak intensywnie jak niektóre z Was ale mam teraz wolną sobotę to coś napiszę. Kończę 33 tydz, wyprawka już prawie jest tylko zostały zakupy u naszego sprzedawcy, słowem mogłaym spokojnie czekać ale niestety tak się złożyło że ROK temu zaplanowaliśmy remont w naszym odziedziczonym domu i ekipa które ma ten remont wykonać przesuwała cały czas termin rozpoczęcia i przychodzą dopiero teraz 16.07 a ja mam termin na 21.08. Fatalnie się złożyło bo wszystko będzie naraz zamiast spokojnie czekać to będę teraz latać po marketach budowlanych i wybierać płytki drzwi itp. Wrrrr także końcówkę ciąży będę miała intensywna ale czuję się naprawdę świetnie więc chociaż tyle.
Wiem że teraz rozmawiacie tu głównie o ropakowywaniu itp i temat wyprawki już poszedł w niepamięć i z góry przepraszam za moje pytania ale może kilka dziewczyn jeszcze robi zakupy więc mam pytanie o materac czy kokos pianka kokos jest ok bo że gryka nie to już wiem, oraz kiedy miałyście już spakowane torby do porodu u nas na sr mówili żeby mieć 2 jedną do porodu a drugą na po.
Jeszcze raz ścickam wszystkie mamusie i maluszki i trzymajcie kciuki żebym nie urodziła przed końcem remontu
Mam identycznie, jeszcze robotnicy będą u mnie mieszkać załamka.

Materac mam lateksowy, wydaje sie bardzo przyjemny, bo sama się na nim położyłam
Torby do porodu wciąż nie mam spakowanej, bo nawet nie wiem gdzie będę rodzić i co tam wymagają, poza tym wszstkie porodowo/dzieciowe rzeczy są popakowane w worki i kartony, na razie nie wyciągam bo sie zakurzą.
Trzymam za Ciebie a Ty trzymaj za mnie
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
gratulacje olcia i sas!!!! Az sie łezka w oku kreci na takie wiadomosci my niestety dalej w saunie czekamy na wyniki drugiej bilirubiny. Jestem cala w nerwach bo niczego teraz nie pragne tak jak wyjscia stad. Mam 2 wiatraki maly i duzy ale to niewiele daje przy takich temperaturach. Kupilam laktator medela mini electric i z czystym sumieniem polecam. Ciagnie super. Ahhh i nie mam juz brzucha buziaki dla was. Pozniej zajrze a teraz ide podtuczyc glodomorka.
Kciuki za wyniki malutkiej, niech już Was wypuszczą
Fajnie, że ten laktator sie sprawdza, bo mam ten sam
Cytat:
Wczoraj teściowa zrobiła mi "Baby shower", było fajnie, dostałam kilka prezentów: ubranka, śliniaczek, pluszowego słonika, grzechotki, kocyk. Od wczoraj nie za bardzo się też czuję, boli mnie brzuch jak na @, praktycznie cały czas, ale tylko trochę. Może to z nerwów....
Jak miło ze strony teściowej
Cytat:
Powiem Wam, że to wykurzanie dziecka przy pomocy tż to jakaś bujda Wczoraj po już nawet skurczy nie miałam Pogoda straszna-leje i jest zimno (kto się chce zamienić? ), ani okien umyć ani na spacer iść
Ja się chętnie zamienię, u mnie od wczoraj temperatura w mieszkaniu wynosi już 29 stopni (na dole) na zewnątrz wczoraj w cieniu było 37, oszaleć można, nie wyrabiam i tych osławionych burz u nas nie ma Naprawdę wolałabym choć kilka dni zimna...

Mam fatalny humor dziś, wpienia mnie wszytko i ciągle płakać mi się chce
Mąż zbiera cięgi za wszystko, bo tylko on jest pod ręką
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-07-07 o 11:37
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 11:35   #1422
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Różnie te brzuchy opadają jednym na 4 tyg. przed a innym na ostatnią chwilę zależy chyba jak się szyjka skraca, bo gdzieś czytałam, że jak zostanie zgładzona to automatycznie robi się luz i macica opada w duł.

Aha jakby któraś chciała, to nasz znajomy sprzedawca r_p77 ma teraz w super cenie Pampersy Newborny - czteropaki(4x43szt.=89.90 zł.)
ad1. Ja juz prawie nie mam szyjki, a brzuch pod nosem, także różnie to bywa z tym opadaniem.
ad2. W Rossmanie są Newborny 43 szt po 21,99, więc wychodzi na to samo. I nie trzeba płacić za przesyłkę. No chyba, ze przy okazji kupujecie też inne akcesoria.

Cytat:
Wspaniale! Gratulacje dla szczęśliwych rodzicówklaski : Witamy Oskarka!

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kochane Mamuśki z planowanym cc... Jak coś się zacznie dziać przed planowaną datą, to nie jedzcie nic! Irmusia chyba napisałaś, że przed wyjazdem do szpitala jadłaś, a jak coś by się działo, to Ciebie czeka cc, nie?
Nie wiem ile odstępu między posiłkiem a cc musi być gdzieś indziej - u nas 6 godzin. Gdy nie ma jakiegoś mega zagrożenia, to oni - mimo tego, że coś się dzieje - czekają z cięciem. Pamiętajta o tym
Tak, wiem, że się nie je przed cc. Jak wczoraj wstałam to nic nie jadłam. Dopiero jak poczułam, że ból jest lżejszy, zdecydowałam się zjeść śniadanie. W środę mam nic nie jeść od 9-tej. Ale nie pamiętam jak z piciem Pić też już nic nie można 6h przed?

Cytat:
Sas napisała

jaaaaaaaaacie :brawo:
Cudownie! Wielkie gratulacje Sas! Witamy Lenkę
Stary 2012-07-07, 11:42   #1423
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
30 czerwca
aha to już minął
Cytat:
Hej dziewczynki

Widziałam, ze mamy kolejne dzieciaczki
Zaraz doczytam, co i jak.
jaki laktator wypatrzyłas? ja dogorywam w tym upale

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość

Mój termin z OM przypadał gdzieś na środek maja moje cykle były ostatnio mega długie - 3 miesięczne (OM 3 sierpnia), więc muszę brać ten pierwszy termin z usg...
.
aaa to faktycznie cięzko okreslic
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 11:42   #1424
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

ja tak wczoraj miałam przez chwilę i pierwszy raz wyładowałam sie na TZcie. Chwilowo ze sobą nie rozmawialismy ale wieczorem było juz ok, na szczęscie, bo nie lubie się z nim kłócić

Synek

Stary 2012-07-07, 11:51   #1425
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie o materac czy kokos pianka kokos jest ok bo że gryka nie to już wiem, oraz kiedy miałyście już spakowane torby do porodu u nas na sr mówili żeby mieć 2 jedną do porodu a drugą na po.
Jeszcze raz ścickam wszystkie mamusie i maluszki i trzymajcie kciuki żebym nie urodziła przed końcem remontu
Materac KPK jest ok Co do torby, ja akurat spakowałam dwie. Jedną z moimi rzeczami (duża) a drugą z rzeczami Małego (mała). Mam jeszcze reklamówkę, bo rożek nie mieści się do torby.
Trzymam kciuki, zebyś zdążyła z remontem

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
gratulacje olcia i sas!!!! Az sie łezka w oku kreci na takie wiadomosci my niestety dalej w saunie czekamy na wyniki drugiej bilirubiny. Jestem cala w nerwach bo niczego teraz nie pragne tak jak wyjscia stad. Mam 2 wiatraki maly i duzy ale to niewiele daje przy takich temperaturach. Kupilam laktator medela mini electric i z czystym sumieniem polecam. Ciagnie super. Ahhh i nie mam juz brzucha buziaki dla was. Pozniej zajrze a teraz ide podtuczyc glodomorka.
Trzymam kciuki za dobre wyniki Blanki

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki,
sorry, że się nie odzywam, ale ta wiadomość od ando mnie kompletnie rozłożyła... to nie tak miało być - tak bardzo wierzyłam, że wszystko będzie ok...
U nas do tego pogoda fatalna - w dzień 35 stopni, a w nocy leje - dawno nie widziałam takiej ulewy... chyba nam dach przecieka na strychu i nas zalewa, ale w takim miejscu, w którym nie widać - nad nową szafą...
Ja mam na dziś termin (z usg z 7 tyg, więc podobno wiarygodny), ale Basia ma chyba to w nosie... Zaraz się zbieram do szpitala na ktg - podobno jak nic się nie będzie działo to mnie wypuszczą i nie będą wywoływać - tego się trzymam, bo nie chcę sztucznej oksy...w ogóle dziś nie wyspałam się w nocy, pęcherz mi dalej dokucza i mam chyba jakiegoś doła - to chyba ta pogoda...
Gratulacje dla nowych Mamusiek tempo jest niesamowite
Oby akcja sama ruszyła

Cytat:
Wczoraj teściowa zrobiła mi "Baby shower", było fajnie, dostałam kilka prezentów: ubranka, śliniaczek, pluszowego słonika, grzechotki, kocyk. Od wczoraj nie za bardzo się też czuję, boli mnie brzuch jak na @, praktycznie cały czas, ale tylko trochę. Może to z nerwów....
Ooo jak miło ze strony teściowej
Co do bólu, to pewnie szyjka się skraca Przynajmniej u mnie tak się dzieje...

Cytat:
Dostałam jeszcze taki jakby tort. Na górze był słonik ze śliniaczkiem, a warstwy składały się z pampersów w rozmiarze 3, więc będzie na przyszłość, i ubranek
Ale fajny!

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Źle znoszę ten antybiotyk co dostałam na tego gbsa, jakiś keflex. Biorę 3 dzień, a na języku zrobiły mi się czerwone plamy z obwódką białą, wygląda to tragicznie, miał ktoś takie coś?
[/LEFT]

[/CENTER]

Dostałaś antybiotyk na gbs? Przecież to się bezpośrednio przed porodem podaje? Może te zmiany na języku są od antybiotyku właśnie? Skontaktuj się z lekarzem
Stary 2012-07-07, 12:00   #1426
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Końcówka ciąży daje znać o sobie... Też miewam zmienne nastroje i obrywa się małżowi - bo on jest pod ręką. Na szczęście jest na tyle wyrozumiały, że wszystko dzielnie przyjmuje na klatę, nie wdając się w żadne dyskusje
Wczoraj zbieraliśmy się na rodzinną imprezę, już wyszliśmy na klatkę schodową i on wrócił do mieszkania do wc bo musiał siku. Nie wiem czemu ale strasznie mnie to wkurzyło Oczywiście się wydarłam... Małż się nie odezwał, dopiero po jakiś 15 minutach zapytał o co mi chodziło - to mu szczerze powiedziałam, że nie wiem

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 12:04   #1427
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
sms od Ooolllccciii: " Dzieki dziewczyny! Jestem najszczęśliwsza na świecie, mam go już przy sobie, karmię piersią. Kamil spisuje się na medal. Nie sądziłam, że to będzie aż TAK CUDOWNE uczucie. Pozdrów wszystkich i ucałuj sas."[COLOR="Silver"]
o jak cudnie

Cytat:
U mnie tez wykurzanie niuni nie zdaje rezultatow ale juz powiedzialam tztowi ze chocby go waz bolal to bedziemy dzialac do skutku
no coz jemu sie ta opcja bardzo podoba

Cytat:
30 czerwca
oo to już jesteś lekko "nieświeża"
Mam nadzieję, że już niedługo dzidzia zdecyduje się wyjść

Cytat:
Irmusia mina mojego tzta mowila cos w stylu :"ale ze juz teraz tak od razu" ?

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a wiesz, że w Narutowiczu jest mikrofala i sterylizator? w pokoju laktacyjnym, akurat jest on naprzeciwko sali, gdzie się leży po cesarce
Nie wiedziałam. Korzystałaś? Aaa dla Malutkiej miałaś kaftaniki + śpioszki czy pajace? Bo na ich liście pisze kaftaniki+ śpioszki, a mi się to nie uśmiecha

Cytat:
Przytulam...

Cytat:
jaki laktator wypatrzyłas? ja dogorywam w tym upale
wyparzyłam Kochana Laktatator mam od dawna Avent Isis. Kupiłam używany, choć nie byłam przekonana. Już raz go wyszorowałam, a dziś wyparzyłam. Z butelek, które do niego dostałam nie będę korzystać, bo mam nowe z TT w razie czego.
Stary 2012-07-07, 12:05   #1428
allebazi
Rozeznanie

Cytat:

Mam identycznie, jeszcze robotnicy będą u mnie mieszkać załamka.

Materac mam lateksowy, wydaje sie bardzo przyjemny, bo sama się na nim położyłam
Torby do porodu wciąż nie mam spakowanej, bo nawet nie wiem gdzie będę rodzić i co tam wymagają, poza tym wszstkie porodowo/dzieciowe rzeczy są popakowane w worki i kartony, na razie nie wyciągam bo sie zakurzą.
Trzymam za Ciebie a Ty trzymaj za mnie
Ok będę trzymać mamy chyba podobny termin. U mnie wygląda to tak że też będą mieszkać w tym domu ale ja tam jeszcze nie mieszkam wynajmujemy mieszkanie na razie a tam tylko ciocia z baaaaardzo upierdliwym wujkiem mieszka no ale muszę tam pojechać na jakiś czas gotować obiady tym robotnikom...

Cytat:
Materac KPK jest ok Co do torby, ja akurat spakowałam dwie. Jedną z moimi rzeczami (duża) a drugą z rzeczami Małego (mała). Mam jeszcze reklamówkę, bo rożek nie mieści się do torby.
Trzymam kciuki, zebyś zdążyła z remontem

Dostałaś antybiotyk na gbs? Przecież to się bezpośrednio przed porodem podaje? Może te zmiany na języku są od antybiotyku właśnie? Skontaktuj się z lekarzem
Za kciuki bardzo dziękuj ę

Ja jestem nosicielem paciorkowca i już 2 razy dostałam na niego antybiotyk w 18 i 30 tc mój gin twierdził że to takie zabezpieczenie dla dzidzi gdyby się coś przedostało do niej i że miał przypadki zapalenia płuc płodu dlatego woli przeleczyć antybiotykiem i oczywiście w czasie porodu tez mam dostać tylko boję się że będzie za późno bo ponoć musi być podany min 4 godz przed przejściem dziecka przez drogi rodne
Stary 2012-07-07, 12:08   #1429
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałam. Korzystałaś? Aaa dla Malutkiej miałaś kaftaniki + śpioszki czy pajace? Bo na ich liście pisze kaftaniki+ śpioszki, a mi się to nie uśmiecha
korzystałam musiałam małej pokarm odciągać co 3 godziny
co do ubranek, to tak naprawdę możesz mieć jakie tylko chcesz.
Moja to akurat leżała na początku ubrana w body z krótkim rękawem, pajac plus kaftanik i owinięta kocami, ale ona słabo temperaturę trzymała i dlatego tak ją opatulali (choć miałam wrażenie, że momentami to aż za bardzo ona tam jest opatulona...)
Także mną się nie sugeruj, bo u mnie to była zupełnie inna bajka.
A dziewczyny w salach ubierały dzieciaki w to, co same przywiozły i tylko czasem pediatra na wizycie mówiła, że dziecko jest ubrane za lekko albo że jest zanadto opatulone

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 12:11   #1430
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluje

Cytat:
Sas napisała

gratuluje

Cytat:
mam pytanie o materac czy kokos pianka kokos jest ok bo że gryka nie to już wiem, oraz kiedy miałyście już spakowane torby do porodu u nas na sr mówili żeby mieć 2 jedną do porodu a drugą na po.
ja mam KPK i jest ok, twardy ale dla noworodka ma być twardy, torby tez miałam dwie, jedną dla siebie druga dla maluszka

Cytat:
przypadek Nadalki i Soleilki jest dowodem na to ze po cc można mieć dużo pokarmu, a po sn niekoniecznie.
ja cały czas myślę ze w przyszłym tyg będę mieć cc, choć żadna z lekarek o tym jeszcze nie wspomniała...
nie chodzi tu o to jak rodziły tylko ile sa dni po porodzie Soleilka ma nawał pokarmu 3- 4 doba po porodzie więc do normalne a Nadalka niedawno urodziła więc też zaraz jej pokarm napłynie, o ile będzie maluszka przystawiać
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 12:19   #1431
Norniczka
Rozeznanie

Gratulacje dla naszych dzielnych Mamusiek!!!!
Asia, Aleksandra, Olcia i Sas cieszę się ogromnie razem z Wami!!!

Cytat:
Ale ten 06.07 jest piekny! Moja znajoma właśnie urodziła córeczkę :Jupi:
Gratulacje dla koleżanki
Stary 2012-07-07, 12:22   #1432
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dobra ja lece stary juz mnie wkurza bo jest maruda straszna ze znowu caly dzien na miescie ja pierdziele jakby to moja wina ze trzeba tyle spraw pozalatwiac...
normalnie wezme kiedys patelnie i tak mu nia natrzaskam

Amelcia
Stary 2012-07-07, 12:28   #1433
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Sas napisała

Super! Gratulacje
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Na białą czekoladę to ja mam fazę już od ponad tygodnia
Cytat:
sms od Ooolllccciii: " Dzieki dziewczyny! Jestem najszczęśliwsza na świecie, mam go już przy sobie, karmię piersią. Kamil spisuje się na medal. Nie sądziłam, że to będzie aż TAK CUDOWNE uczucie. Pozdrów wszystkich i ucałuj sas."[COLOR="Silver"]

Witajcie Ale dzisiaj pospałam... Niedawno się obudziłam Na szczęście, mogę sobie pozwolić na takie lenistwo, bo zanim tż odeśpi nockę, to ja i tak zdążę wszystko zrobić Miłego dnia

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 12:28   #1434
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem nosicielem paciorkowca i już 2 razy dostałam na niego antybiotyk w 18 i 30 tc mój gin twierdził że to takie zabezpieczenie dla dzidzi gdyby się coś przedostało do niej i że miał przypadki zapalenia płuc płodu dlatego woli przeleczyć antybiotykiem i oczywiście w czasie porodu tez mam dostać tylko boję się że będzie za późno bo ponoć musi być podany min 4 godz przed przejściem dziecka przez drogi rodne
Aha... nie miałam pojęcia, że lek podaje się wcześniej... tzn w ciąży.

Cytat:
korzystałam musiałam małej pokarm odciągać co 3 godziny
co do ubranek, to tak naprawdę możesz mieć jakie tylko chcesz.
Moja to akurat leżała na początku ubrana w body z krótkim rękawem, pajac plus kaftanik i owinięta kocami, ale ona słabo temperaturę trzymała i dlatego tak ją opatulali (choć miałam wrażenie, że momentami to aż za bardzo ona tam jest opatulona...)
Także mną się nie sugeruj, bo u mnie to była zupełnie inna bajka.
A dziewczyny w salach ubierały dzieciaki w to, co same przywiozły i tylko czasem pediatra na wizycie mówiła, że dziecko jest ubrane za lekko albo że jest zanadto opatulone
Dziękuję za info
To dobrze, bo już mam wszystko popakowane i nie mam ochoty nic zmieniać
Stary 2012-07-07, 12:29   #1435
houserka
Rozeznanie

mam pytanie odnośnie praw przyszłego taty: czy zaraz po porodzie sn lub cc dostaje się 2 tygodnie opieki na zoną i maleństwem, i oprócz tego urlop tacierzyński , tez 2 tyg do wykorzystanie do ukończenia przed dziecko roku? i czy ten drugi trzeba wykorzystać od razu, czy można go podzielić wg potrzeby?
Stary 2012-07-07, 12:42   #1436
anna99302
Zadomowienie

Czesc.
Wstałam o 11:00 chociaz ze mialam przerwe od 5 do 7.... w kazdym razie coś widzę, że już mma humor nie tego...

Ale w pierszej kolejności gratulacje dla SAS!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Końcówka ciąży daje znać o sobie... Też miewam zmienne nastroje i obrywa się małżowi - bo on jest pod ręką. Na szczęście jest na tyle wyrozumiały, że wszystko dzielnie przyjmuje na klatę, nie wdając się w żadne dyskusje
Wczoraj zbieraliśmy się na rodzinną imprezę, już wyszliśmy na klatkę schodową i on wrócił do mieszkania do wc bo musiał siku. Nie wiem czemu ale strasznie mnie to wkurzyło Oczywiście się wydarłam... Małż się nie odezwał, dopiero po jakiś 15 minutach zapytał o co mi chodziło - to mu szczerze powiedziałam, że nie wiem
No właśnie...moje emocje mnie powalają czasem.
Teraz jestem zła bo mamy remontowane nowe mieszkanie i za naszymi plecami mój teśc i teściowa pojechali sobie pooglądac. BEZ NAS!!! Ojciec ma klucze, bo przysyła robotników z jego firmy, ale w☠☠☠☠.iło mnie to, że moja teściowa musiała z nim pojechac. I teraz będę musiała wysłuchiwac jej uwag.! NIe nawidzę tego!!!!!!!!!!!!!!!! Nic jej się nigdy nie podoba! NIGDY! i później niby daje małe sugestie...ale tak naprawdę krytykuje po całości. wrrrr czy przesadzam????
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 12:42   #1437
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Aha... nie miałam pojęcia, że lek podaje się wcześniej... tzn w ciąży.
bo większość lekarzy nie podaje chyba mój jest taki przewrażliwiony ale może to i dobrze
Stary 2012-07-07, 12:57   #1438
houserka
Rozeznanie

Cytat:

No właśnie...moje emocje mnie powalają czasem.
Teraz jestem zła bo mamy remontowane nowe mieszkanie i za naszymi plecami mój teśc i teściowa pojechali sobie pooglądac. BEZ NAS!!! Ojciec ma klucze, bo przysyła robotników z jego firmy, ale w☠☠☠☠.iło mnie to, że moja teściowa musiała z nim pojechac. I teraz będę musiała wysłuchiwac jej uwag.! NIe nawidzę tego!!!!!!!!!!!!!!!! Nic jej się nigdy nie podoba! NIGDY! i później niby daje małe sugestie...ale tak naprawdę krytykuje po całości. wrrrr czy przesadzam????
też nie lubię jak ktoś tylko krytykuje i zawsze ma "ale", masz prawo być wkurzona. wpuść jednym uchem a wypuść drugim
jak po wczorajszym filmie? byłyście w końcu na " Jak urodzić..."?
pumas pisze, że wychodzą dziś

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

hahaha.. przeczytałam na moim suwaczku, że dziecko ma jakis powód skoro nie chce wyjść. ten powód to te upały
Stary 2012-07-07, 13:08   #1439
phdwao
Zakorzenienie

Fajnie ze pumaski wychodza

Ja mam dola chyba przez ten upal, mam juz dosyc
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 13:18   #1440
depoison
Zadomowienie

Ando, przeczytałam wczoraj Twoją wiadomość i nie mogę przestać o tym myśleć
Jest mi tak strasznie przykro, że to się stało, przecież walczyłyście tak dzielnie, byłyście tak silne... To nie tak miało być

_____

Kochane świeżo upieczone mamusie - wielkie gratulacje dla was!!!

Cytat:
Nadalka najważniejsze, że jesteście już razem. O bólu niebawem zapomnisz. Ja zaraz po porodzie stwierdziłam, że więcej dzieci mieć na pewno nie będę, ale już kilka dni później mi przeszło
oh, really?
u mnie na razie daleka droga do zapomnienia. Ja nie wiem, czy każdy poród tak wygląda, czy tylko te wywoływane, ale w tym koszmarnym, nieludzkim bólu nie było dla mnie żadnej wzniosłości, nic wzruszającego, nic pięknego.
Obawiam się, że nieprędko zapomnę

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
depoison jakie podpaski kupowałaś na okres poporodowy??sprawdzają się?? aha i jak te wkładki laktacyjne Penathen??są fajne??
jakieś takie długie z DMu, chyba nawet kiedyś wrzucałaś tu linka. Użyłam tylko jedną paczkę, teraz mam zwykłe Always (tylko nie te z tą plastikową siateczką, tylko takie bardziej oldskulowe )
A wkładki na razie używam NUK, bo kupiłam ich sporo () i chcę wykorzystać. W żadnym wypadku ich nie polecam - odklejają się, "burchlują" i w ogóle żyją własnym życiem, do dupy

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości