|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
![]() Tak na serio to b.lubię gotować i przyrządzać jedzenie, tylko ostatnio byłam ,,zawieszona" przez te moje mdłości. Co do herbaty to nie można pić czerwonej. Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2012-07-07 o 12:57 |
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Nom, moja gin mi mówiła, tylko właśnie nie spamiętałam o którą chodzi bo nie pije tych herbat już od dłuższego czasu
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzis jadlam na sniadanie kaszankę, bo mama dostala od sasiada taka swojską, sam robił bo bił świnie a jest rzeźnikiem byla przepyszna, a pozniej zrobiłam nalesniki. Na obiad mam szczawiową z jajeczkiem i makaron z serem. Jutro moze zrobię gofry.
|
|
|
|
#724 | ||
|
Zadomowienie
|
aaa boskie malenstwo
Cytat:
Cytat:
slodki dzidzius ![]() Co do sniadan to ja zazwyczaj jem platki, czasem dla odmiany jajecznice (ale to od niedawna bo wczesniej odrzucalo mnie od jajek, no i koniecznie musi byc z mlekiem bo takiej suchej bym nie przelknela), czasem tylko kanapki. Generalnie jem to co moja cora bo robie z rozpedu dwie porcje ![]() U mnie juz samopoczucie zaczelo sie poprawiac, a przedwczoraj znowu mdlosci powrocily Pogody troche zazdroszcze bo u nas chlodno i codziennie pada
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ja bym dała duuuuuuuuuuuużo za konkretną ulewę
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, polecacie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? Niedługo kończę Folik, lekarz kazał mi się wtedy przerzucić na jakiś komplet witamin. Powiedział, że Femibion Natal 2 jest dobry, ale to cholerstwo jest strasznie drogie.
Może polecacie coś innego?
|
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Prenatal classic - koszt ok 30zł
|
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
domyslam sie kochana
tez tak sobie tlumacze, ze takich upalow to po dwoch dniach mialabym dosyc i dzieki temu latwiej jest mi sie pogodzic z ta nasza pogoda. Chociaz w tym roku to wyjatkowo nieudana jest ![]() Tak sobie mysle, ze jak bedzie chlopiec to moze za 4 dni bylaby juz szansa cos podpatrzec Fajnie by bylo Ciekawa jestem czy i tym razem moje przeczucie sie sprawdzi
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
ja biorę aktiv mama z doppel herz, tam też jest kwas foliowy zawarty, paczka na miesiąc 30zł
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu a skąd jesteś, że u was zimno?
![]() też bym chciała już coś podpatrzeć, czy dzyndzelek jakiś między nóżkami jest czy nie, ale chyba za wcześnie jeszcze będzie na prenatalnych....... Zobaczymy we wtorek
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Dzyndzelek
![]() fajnie nazwałaś Czy Wy też latacie co chwile do WC?? ja od wczoraj to co chwila!!
|
|
#733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
mąż tak nazwał
dzyndzelek ![]() aaah no właśnie, bo w Polsce to chyba wszędzie takie upały..... Delicjanko ja ciągle latam do kibla, na dodatek dzisiaj mam takie zatwardzenie, że się wykończę
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
ja od wczoraj biore prenatalPlus, kosztowal ok. 30 zl
|
|
|
|
#736 |
|
Raczkowanie
|
hej
ja Was rano poczytalam, ale jakos nie mialam weny i zasnelam znowu z rana zapowiadalo sie na burze, wybralam sie na targ po poludniu, a tu zar z nieba - sama sie dziwie jak to wytrzymalam... musialam isc po papryke i cukinie na leczo, bo mi tu ktores smaka narobily teraz tak mi pachnie ta papryka, ze chyba ją pozre na surowo, ale mam jeszcze bananki, marchewki, orzechy i sok z burakow to moze sie powstrzymam najgorsze, ze zlazilam caly targ za wisniami i nie ma
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Pat&year =2013&month=2&day=4&babyc ount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
lukinia- na wisionki zapraszam do siebie mamy mały sad i owoców jest od zatrzesienia. Mi juz na nie ochota minęła,wez tu dogodz
jedyne co jeszcze wcinam w sporych ilościach to czerwone porzeczki ![]() Dziewczyny dzieciaczki super,boooskie ![]() Co do pogody juz nerwy mi puszczają bo nie moge sobie miejsca znaleźć,taki skwar. A jeszcze dzis robię mega pranie wiec to słońce mnie meczy. Bylam troche w ogrodzie,ale porobiłam zaledwie pol godziny i ledwie do domu doszłam. Nie mam juz sił na nic... Masakra jakas... Uff,jeszcze moj humor. Od rana-bez kija nie podchodz.
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Meldujemy się i My
Wróciłam z badań gen. Strasznie się bałam, im było bliżej terminu badań tym miałam coraz gorsze myśli. Ale na szczęście wszystko jest ok. Pani doktor zmierzyła Maluszkowi wszystko co mogła i dzięki Bogu nie ma żadnych zastrzeżeń. Wszystko w normie Zaproponowała mi też ten test PAPP-A, wahaliśmy się z Mężem czy go wykonać ale w końcu dla świętego spokoju skusiłam się. Przezierność wyszła ok więć mam nadzieje że to tylko rutynowe badanie. Maluszek ma 74mm. Ginka sie śmiała ze ma długie kości udowe - po mamie
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczek84- śliczny maluszek. W ogóle nie mogę sie nadziwić na te wasze pociechy,ja narazie mam zdj 4mm kruszynki z pierwszej wizyty. We wtorek i ja zobacze aktualnie wyglądające moje maleństwo. Nie mogę sie doczekać
![]() Tym bardziej ze wiem ze teraz to juz nie fasolka a maleńki człowieczek Ja wlasnie skonczylam prać,zrobilam sobie popcorn i wlasnie sie objadam. Jedyne co jeszcze dzis zamierzam zrobic to wziąć kąpiel resztę wieczoru palcem nie rusze Ahh w końcu sie troche ochłodziło.
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że wszystko ok ![]() Ja właśnie doprowadziłam wannę do kultury i padam. Też już dziś palcem nie ruszę. Niedługo wezmę kąpiel i będę leżeć do jutra
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
a nam się pralka zepsuła
no tragedia, i jeszcze ta pralka, dzisiaj 3 dywaniki prały się 5 godzin zanim się zorientowaliśmy, że coś nie tak ![]() dziewczyny - zaczyna grzmieć!!! ![]() pstryczek Dzidzia cudaśna!!!
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny...wpadłam tylko napisać, że żyję i... nogi mi w D... wchodzą..a o plecach to nie wspomnę...
Niestety spotkała mnie przykra sprawa...poprzedni mieszkańcy zostawili mi zasyfione mieszkanie i meeega brudne ściany, o których wiedziałam wcześniej, ale obiecali, że odmalują wszystkie pokoje... i co? i G...... na szczęście ja to nie odpuszczam, i w pon przychodzi malarz, a im potrącili z kaucji... nie ma kurde....ja będę cierpieć... pffff No a plusy : udało mi się pożyczyć kaskę od dziadka, mam materac(przejechałam się jednak do ikei), w środę idę na usg i kasa od męża w końcu idzie yeeeeeee
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba widzisz kochana, mały kryzys a już zażegnany
![]() a w środę na usg genetyczne? Trzymamy kciuki No i dobrze, że się uparłaś, my za pierwszym razem nie wszystko wyłapaliśmy i potem już było po ptokach
|
#744 | |||||
|
Konto usunięte
|
Ale crl czyli twoje 6,3cm to tylko od czubka głowy do pupy
a faktyczna długość to naprawdę ok 10cm Fotki piękne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
u Nas też dziś kolejny dzień upału nie do wytrzymania... jeszcze teraz jedt 30 stopni a zewnatrz ;/ piszecie tak o grilu mmmm no zjadlabym zjadla najbardziej kielbaske ![]() zdjecia dzieciaczkow cudne i ciesze sie ze wizyty tak dobrze wypadly ![]() mnie ostatnio cos brzuch pobolewa znowu wiec wieczorem szybko klade sie do lozka i odpoczywam, zjem kolacje i zaraz pewnie pojde znowu lezec... ja herbatke czarna lubie i pije z miodem ostatnio, a woda tez mi bardzo podchodzi i pije duzo duzo
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
djerba, to teraz bedzie tylko lepiej
[br]pytalam wczesniej ale chyba niikt nie odpowiedzial robila ktoras z was badanie WR prywatnie? Ile trzeba szykowac kaski?
|
|
|
|
#747 |
|
Zadomowienie
|
cIESZĘ SIĘ, ZE WSZYSTKIE BADANIA SĄ DOBRE
![]() WR ja bede robic w przyszłym tygodniu + hbs+grupa krwi i chyba hiv tez zrobię bo widzę, że Wy wszystkie robicie ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Ja biorę Ladee Vit 30 tabletek i 47zł, ale teraz kupiłam w aptece internetowej za 26 masakra jaka różnica, wzielam sobie odrazu 4 opakowania |
|
|
|
#748 |
|
Konto usunięte
|
Badziabadzia, to jest taniutkie badanie, u mnie 6 zł
teraz chyba w labie nie jako WR ale jako USR najczęściej |
|
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35164220]Ale crl czyli twoje 6,3cm to tylko od czubka głowy do pupy
a faktyczna długość to naprawdę ok 10cm Fotki piękne [/QUOTE] No to ładny byk, liczyłam że ma z 8 cm Boże dziewczyny jak te dzieciaki szybko rosną, dopiero moje małe mialo 0,9 mm, a może to czas tak szybko leci |
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Prenatal classic, 100 tabletek (czyli na 3 miesiące) ok. 30zł, ja ostatnio witaminer prenatal kupiłam, 60 tabletek 16,5zł więc też ładnie
![]() To też sporo ![]() [/QUOTE] już nie miałam siły szukać innej apteki bo było tak gorąco, swoją drogą pierwsze co mi zaproponowała to jakieś suplementy na II trymestr za 120 zł Cytat:
![]() my w zeszłym roku robiliśmy grilla u nas na tarasie średnio raz w tygodniu, a czasem nawet i częściej, w tym to nawet na kiełbachy patrzeć nie mogę, bleh ![]() Badzia co to jest to wr?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

Ja w domu ledwo siedzę, posprzątałam trochę łazienki, co prawda na raty, bo musiałam kilka minut poleżeć. Ale na dwór to ja się dziś chyba nie wybiorę 

mj Tż też czuje że dziewczynka będzie no ale zobaczymy za pare tyg
slodki dzidzius

no tragedia, i jeszcze ta pralka, dzisiaj 3 dywaniki prały się 5 godzin zanim się zorientowaliśmy, że coś nie tak