Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-06, 09:08   #3511
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Dzień dobry
i upalny

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja uważam że właśnie stare sposoby są dobre. Wiadomo że nie mozna na nich 100% polegać ale jednak. Test owulacyjne zawodzą, dziewczyny narzekają na nie, a na tempke to jakoś mało kto Dlatego to napewno dobra pomoc przy staraniach
Tylko tempka też nie zawsze mówi prawdę, bo może rosnąć mimo niepęknięcia pęcherzyka, który się luteinizuje.
Ale skoro u mnie pęcherzyków w ogóle nie ma to nie ma co się zluteinizować więc tempka nie wiem skąd.
Jednak coraz bardziej przekonuję się,że to ten cykl jest inny i raczej bezowulacyjny. Tak pechowo trafiłam z tym monitoringiem.
Boję się,że wezmę Clo i urośnie mi stado pęcherzy ...
Stary 2012-07-06, 09:28   #3512
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry
i upalny

Tylko tempka też nie zawsze mówi prawdę, bo może rosnąć mimo niepęknięcia pęcherzyka, który się luteinizuje.
Ale skoro u mnie pęcherzyków w ogóle nie ma to nie ma co się zluteinizować więc tempka nie wiem skąd.
Jednak coraz bardziej przekonuję się,że to ten cykl jest inny i raczej bezowulacyjny. Tak pechowo trafiłam z tym monitoringiem.
Boję się,że wezmę Clo i urośnie mi stado pęcherzy ...
a jaką dawkę clo Ci gin przypisał? 1 tabletka dziennie raczej nie sprawi, że będzie szansa na więcej niż trojaczki
Stary 2012-07-06, 10:42   #3513
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
a jaką dawkę clo Ci gin przypisał? 1 tabletka dziennie raczej nie sprawi, że będzie szansa na więcej niż trojaczki
2-6 dc 2x1
Ciekawa jestem jak Clo działa gdy organizm jajka sam produkuje bez problemu ...
Chociaż nadal nie wiem, czy produkuję je bez problemu ...
Pytałam go czy to może być tylko jeden cyk ltaki, mówi, że tak .. i jak pani chce możemy poczekać 2 mce ..
Trochę spieszył się więc nie chciałam go męczyć ... w sumie przyjął mnie jakoś przed 19 gdzie normalnie do 18 pracuje, a za mną miał jeszcze z 5 pacjentek eh
Stary 2012-07-06, 13:10   #3514
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
2-6 dc 2x1
Pytałam go czy to może być tylko jeden cyk ltaki, mówi, że tak .. i jak pani chce możemy poczekać 2 mce ..
Trochę spieszył się więc nie chciałam go męczyć ... w sumie przyjął mnie jakoś przed 19 gdzie normalnie do 18 pracuje, a za mną miał jeszcze z 5 pacjentek eh
hmmm... A nie brałaś wcześniej clo? Bo jeśli nie, to dawka 2tabl/na dzień to dużo Wypadałoby chyba żeby najpierw sprawdził jak Twój organizm zareaguje przy jednej tabletce na dobę. Ja zaczynałam od 1 i to wystarczało przez kilka cykli. No ale potem już gin zwiększyłam mi dawkę do 1,5 a potem do 2 tabl. Ale to nie było tak od razu
Stary 2012-07-06, 13:47   #3515
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

No właśnie trochę poczytałam w necie i faktycznie wydaje się dużo ...
No i co ja mam zrobić? Brać 1 i mu nie mówić? Brać 1 i się przyznać? Nie brać w ogóle? Brac 2 i ryzykować przestymulowanie? Jeszcze gdyby to przestymulowanie nie bylo groźne i nie wpływało na następne cykle to może .. muszę poczytać co może się stać ...
Stary 2012-07-06, 14:03   #3516
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Lunao: no niestety u mnie jedna krecha nic nie rozumiem...może zrobiłam test w złym momencie?nie wiem..
A który to dc?

Cytat:
2-6 dc 2x1
Myśle że brać jedną i mu się przyznać Powiedzieć że po dwóch Cię mdliło, albo coś wymyślić. Ewentualnie przyznać się że bałaś się skutków ubocznych

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 14:04   #3517
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie trochę poczytałam w necie i faktycznie wydaje się dużo ...
No i co ja mam zrobić? Brać 1 i mu nie mówić? Brać 1 i się przyznać? Nie brać w ogóle? Brac 2 i ryzykować przestymulowanie? Jeszcze gdyby to przestymulowanie nie bylo groźne i nie wpływało na następne cykle to może .. muszę poczytać co może się stać ...
no przede wszystkim może Ci się naprodukować za dużo pęcherzyków a to pewnie moze skutkować bólem jajników, itp. Na pewno musielibyście zachować wstrzemięźliwość w tym cyklu, jeśli nie chcecie drużyny piłkarskiejNo i widzę po sobie, że organizm się do tej stymulacji przyzwyczaja i co jakiś czas dawkę trzeba niestety zwiększać, więc szkoda żebyś zaczynała od razu od tej zwiększonej. A nie masz możliwości do tego gina zadzwonić albo napisać maila? Ja w sumie zawsze mogę się z moją skontaktować jak mam jakieś wątpliwości. Ale z drugiej strony, jeśli sam Cię spytał czy chcesz brać clo teraz czy może za dwa cykle, to myślę że nie powinien się obrazić że brałaś mniejszą dawkę. Powiesz mu po prostu że miałaś obawy, a szkoda Ci było zaprzepaścić cykl, jeśli by się okazało za dużo pęcherzyków
Stary 2012-07-06, 14:07   #3518
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

Tak się cieszę, że u Ciebie wszystko dobrze, jak się dowiesz co będziesz mieć to chyba się nam pochwalisz? A masz jakieś przeczucia? Albo może wolałabyś dziewczynkę czy chłopca?
pewnie,ze sie pochwale,a tak to my standardowo-ja dziewczynke,a maz chlopca,wiecie nie wiem czemu ale faceci zawsze pragna podtrzymac rod a ze narazie to nasze pierwsze dzieciatko bedzie,wiec maz bardzo chcialby chlopca,dodatkowy powod to tez taki,ze jak bedzie druga siostra,to bedzie sie nia zawsze opiekowal,bo bedzie starszy

a jesli chodzi o przeczucia,to ich nie mam.ciezko stwierdzic cokolwiek. pozatym ze na poczatku bylam bardzo zmeczona i senna i mialam lekkie mdlosci,ale nigdy wymiotow-to nic wyjatkowego sie nie dzieje,typu odrzucanie od jedzenia czy czulosc na zapachy,czy chec na slodkie/kwasne poprostu nic.jedynie teraz 3 dzien meczy mnie odbijanie-tzn niezaleznie co zjem to mi sie dosc czesto odbija.wagowo nic nie przytylam,od ponad tygodnia zaczyna mi dopiero ruszac brzuszek i tak jakos nam leci
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 14:33   #3519
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
no przede wszystkim może Ci się naprodukować za dużo pęcherzyków a to pewnie moze skutkować bólem jajników, itp. Na pewno musielibyście zachować wstrzemięźliwość w tym cyklu, jeśli nie chcecie drużyny piłkarskiejNo i widzę po sobie, że organizm się do tej stymulacji przyzwyczaja i co jakiś czas dawkę trzeba niestety zwiększać, więc szkoda żebyś zaczynała od razu od tej zwiększonej. A nie masz możliwości do tego gina zadzwonić albo napisać maila? Ja w sumie zawsze mogę się z moją skontaktować jak mam jakieś wątpliwości. Ale z drugiej strony, jeśli sam Cię spytał czy chcesz brać clo teraz czy może za dwa cykle, to myślę że nie powinien się obrazić że brałaś mniejszą dawkę. Powiesz mu po prostu że miałaś obawy, a szkoda Ci było zaprzepaścić cykl, jeśli by się okazało za dużo pęcherzyków
Hehe TŻ wczoraj się nakręcił na bliźniaki ale fakt, więcej to już nie bardzo
A co do gina .. może po prostu będę brała 1 a jemu powiem, że 2 ... a jak nie będzie efektu to wezmę w 2 nast cyklu

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
:wiecie nie wiem czemu ale faceci zawsze pragna podtrzymac rod
To mój jest inny, bo woli dziewczynkę do rozpieszczania
Stary 2012-07-06, 15:11   #3520
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do gina .. może po prostu będę brała 1 a jemu powiem, że 2 ... a jak nie będzie efektu to wezmę w 2 nast cyklu

ja bym mu powiedziała prawdę. Bo jeśli np. nie urośnie Ci nic albo tylko 1 pęcherzyk a on będzie myślał, że tak słabo po 2 tabletkach? I przez to może Cię potem źle zdiagnozować czy cuś...
Stary 2012-07-06, 16:50   #3521
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

To mój też jest "inny" bo także woli dziewczynkę

Hej

Wpadłam tylko na chwile przywitać się i poczytać co naskrobałyście..., strasznie upalnie dziś.
Ja niedługo zaczynam się szykować i lecę na panieński z dziewczynami, także dziś mała imprezka

Miłego dzionka

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-06, 16:57   #3522
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
ja bym mu powiedziała prawdę. Bo jeśli np. nie urośnie Ci nic albo tylko 1 pęcherzyk a on będzie myślał, że tak słabo po 2 tabletkach? I przez to może Cię potem źle zdiagnozować czy cuś...
Kurczę sama nie wiem .. problem w tym, że obawiam się, że ja mam normalnie pęcherzyki a tylko w tym cyklu nie ... i po 1 raczej na pewno urośnie i może właśnie nie jeden.
A jemu bym się przyznała np właśnie dopiero jakby faktycznie się okazało, ze nic nie ma ..
Kombinacje alpejskie kurna ..
Stary 2012-07-06, 17:36   #3523
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
A mnie od paru godzin jeden jajnik (lewy) boli. Nie do wytrzymania, aż procha musiała wziąć x2... ale nadal boli. Gdyby nie to, że to mój 12 dc to bym pomyślała, że @ mi się zaczyna (tyle, że bez krwi). Cały dzień byłam dziś zaczytana w "Rilli ze złotego brzegu" z wielkim żalem zamknęłam książkę przeczytawszy ją do ostatniej literki.
Kładę się spać więc zycze wszystkim kolorowych i pięknych snów
mnie kiedys tak bolał jajnik ze w nocy bylam na pogotowiu, tam natychmiast mi kazali leciec do gina, po czym wyszlo "zwykle" jajeczkowanie, a bolalo jakby mi cos w srodku pęklo

Cytat:

faktycznie jest inny
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 05:51   #3524
IsiaG
Zadomowienie

Witam z rana!!!
Zaraz pędzę do pracy. Koszmar, mam na 7 a wstaję o 5 rano. Wyjeżdżam o 6.15 ale zanim się wyszykuje, zanim zjem....no cóż, tyle potrzebuję z rana, żeby się ogarnąć.
Mojemu to chyba obojętnie co się urodzi. Mamy córkę, więc teraz chyba syn, ale ja osobiście wolałabym jeszcze jedną córę.
Co do @ to nie ma. Bóli nie ma, piersi jakby mniej bolały. Wczoraj walnęłam sobie gorącą kąpiel i seksik, to myślałam, że ją wywołam. I nic. Nawet tam głębiej też brak śladów. Poczekamy, poczekamy. Mam czas do poniedziałku, zanim zacznę coś sobie wkręcać.
Wczoraj zasiedzieliśmy się trochę u znajomych, dziś ledwo na oczy patrzę. Będę spać na stojąco.
Dziś chyba znowu będzie ciepło.
Uwielbiam, wreszcie czuję, że jest lato. Takie prawdziwe a nie tylko z nazwy.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 09:23   #3525
Luna0
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
U mnie w sumie nic nowego. Szczęśliwa jestem że z tym mieszkaniem wyszło Wogóle jakoś dobrze nam się układa, relacje itd.
Gorąco dalej, mam nadzieje że może jakaś większa burza przyjdzie

Cytat:
Kurczę sama nie wiem .. problem w tym, że obawiam się, że ja mam normalnie pęcherzyki a tylko w tym cyklu nie ... i po 1 raczej na pewno urośnie i może właśnie nie jeden.
A jemu bym się przyznała np właśnie dopiero jakby faktycznie się okazało, ze nic nie ma ..
Kombinacje alpejskie kurna ..
Kombinujesz ale ja tak samo z tym acardem. Raz że bede brać, raz ze bez wiedzy lekarza nie bede, raz ze będę po cichu itd
Tak to jest ze jestesmy "mądrzejsze" od lekarzy
Ja bym brała po 1 i przyznała się do tego jak bedzie coś nie tak, a jak nie zauwazy to nie

Cytat:
Witam z rana!!!
Zaraz pędzę do pracy. Koszmar, mam na 7 a wstaję o 5 rano. Wyjeżdżam o 6.15 ale zanim się wyszykuje, zanim zjem....no cóż, tyle potrzebuję z rana, żeby się ogarnąć.
Mojemu to chyba obojętnie co się urodzi. Mamy córkę, więc teraz chyba syn, ale ja osobiście wolałabym jeszcze jedną córę.
Co do @ to nie ma. Bóli nie ma, piersi jakby mniej bolały. Wczoraj walnęłam sobie gorącą kąpiel i seksik, to myślałam, że ją wywołam. I nic. Nawet tam głębiej też brak śladów. Poczekamy, poczekamy. Mam czas do poniedziałku, zanim zacznę coś sobie wkręcać.
Wczoraj zasiedzieliśmy się trochę u znajomych, dziś ledwo na oczy patrzę. Będę spać na stojąco.
Dziś chyba znowu będzie ciepło.
Uwielbiam, wreszcie czuję, że jest lato. Takie prawdziwe a nie tylko z nazwy.
Mojemu też obojętne i w kółko powtarza "byle tylko zdrowe było"
Tak jakby mi na zdrowym nie zależalo
Ale jak mam wybrać to zawsze bardzo chciałam chłopczyka.. tylko po tej nieudanej ciąży coś mi się odwidzialo i mówie że chce dziewczynke.. chociaż w głębi serca i tak chyba chłopczyka
mmm to czekamy do poniedziałku
Ja czekam do następnego poniedziałku...

Aniołek 25.05.2012

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-07-07 o 09:25
Stary 2012-07-07, 10:30   #3526
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry
A ja wolałabym córkę, tak jak TŻ tym bardziej, że i u mnie i u niego jest po 2 chłopaków (u mojej siostry i jego brata) więc byłaby to pierwsza wnuczka dla obu babć
Stary 2012-07-07, 10:43   #3527
Luna0
Zakorzenienie

No ja dlatego chłopca bo już wybawiłam dwie siostrzenice, no i też moja mama ma dwie wnuczki wiec fajnie by było wnuka

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-07-07, 11:02   #3528
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej

Ja jestem jakoś niedospana... Tż po mnie wczoraj przyjechał o 1:30, wiec po 2 kładliśmy się spać... Panieński się udał

Co do dzieciaczków, to i ja i Tż wolelibyśmy dziewczynkę... ale co będzie to będzie,ważne żeby zdrowe było

IsiaG- 3mam kciuki żeby @ nie przyszła!!!

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-07-07, 12:28   #3529
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

hej dziewczyny! witam z rana)

wczoraj skończyłam okres, i zaczęły mnie piersi boleć.
myślę sobie o tym, kiedy się spodziewać owulacji w tym miesiącu.
chyba test sobie kupię owulacyjny w tym miesiącu. bo sama swojego ciała aż tak dobrze nie znam.
dziś już powiedziałam tż, że możemy niedługo zacząć i ma się bardzo postarać tym razem haha)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 18:08   #3530
00anulka00
Zadomowienie

jakbym mogła sobie wybrać płeć to wolałabym dziewczynkę, ale co sie urodzi to sie urodzi i juz
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 18:15   #3531
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witajcie dziewczyny. Mam pytanie. Co z plamieniem implantacyjnym? Miała któraś z was? Jak ono wyglądało i kiedy było? Ja już sama nie wiem co mam o tym myśleć. Ogólnie dziwnie się czuję ostatnio i może sobie wymyślam różne objawy. Aha właśnie i co odczuwałyście przy tym plamieniu? Byłabym wdzięczna za odpowiedz. Pozdrawiam
Stary 2012-07-07, 20:15   #3532
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Mam pytanie. Co z plamieniem implantacyjnym? Miała któraś z was? Jak ono wyglądało i kiedy było? Ja już sama nie wiem co mam o tym myśleć. Ogólnie dziwnie się czuję ostatnio i może sobie wymyślam różne objawy. Aha właśnie i co odczuwałyście przy tym plamieniu? Byłabym wdzięczna za odpowiedz. Pozdrawiam
u mnie bylo tak: mialam rozne dlugosci cykli co 30-35. dni plodne mialam miedzy 21 a 24 dc.27-28 dc mialam klucia raz z lewej,raz z prawej strony,a 30 dc mialam dosc spory uplaw gestego sluzu z lekka,ale naprawde lekka barwa krwi.Wiekszego plamienia nie mialam.Ogolnie strasznie chcialo mi sie wtedy pic,a ja nie pije za wiele i bylam senna,gdzie w dzien rowniez nie sypialam.Trzymam kciuki za ciaze
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 08:50   #3533
IsiaG
Zadomowienie

Ja plamień nie miałam.
Cześć w ogóle.
Okresu też nie mam, a już 3 dni po. Kurcze, nawet jeśli zaciążyłam to nie wiem jak?? Tzn ogólnie wiem, ale tak się przejęłam tą swoją prolaktyną, że założyłam, że jak jest taka wysoka to nie zajdę. Nawet nie mam pojęcia kiedy mogłam mieć owulacje. Wiem tylko, że okres w tamtym miesiącu miałam 9 czerwca. Jezu... nie wiem. Bo zaczynam sobie wkręcać.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2012-07-08, 09:02   #3534
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
ANTERIA a pytasz o plamienie implantacyjne bo coś takiego u siebie zaobserwowałaś? Czy tak po prostu? Bo ja ostatnio trochę o tym czytałam i niby tylko około 20% kobiet coś takiego u siebie obserwuje przy zagnieżdżaniu zarodka. Tak wiec jeśli Ty tego u siebie nie zaobserwowałaś to jeszcze nic nie znaczy i trzeba wierzyć dalej A który to Twój dzień cyklu?

U mnie dziś 25 dc (11 dpo IUI) i strasznie mnie kusiło żebu zrobić test z rana. No ale się powstrzymałam i nie zrobiłam. @ ma NIE przyjść w środę/czwartek. Test chciałam zrobić dziś, bo w tygodniu raczej nie chcę. Jakoś sobie nie wyobrażam żeby po zrobieniu testu iść do pracy (niezależnie od jego wyniku), bo i tak wiem że nic ze mnie w tej pracy wtedy nie będzie. Z tym, że teraz u mnie w pracy dużo się dzieje i na urlop na żądanie sobie pozwolić nie mogę. Na rozkojarzenie też nie Echhh... tylko prawda jest taka, że nawet jak testu nie zrobię to najpóźniej w czwartek coś się okaże... Ale piątek w pracy może wtedy jeszcze jakoś wytrzymam

Chyba dziś znowu gorąco będzie

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Aaa, pochwalę się Wam, że wczoraj zrobilam nieplanowany zakup w postaci botków (już jesiennych) po okazyjnej cenie w TK Maxx Zamsz w kolorze brudnego różowo-beżowego na dużej szpili I jak wczoraj za nie placiłam to przez glowę przeleciała mi taka myśl - obym na jesień nie dała rady ich ubrać z powodu opuchniętych nóg przez ciążę
Stary 2012-07-08, 13:02   #3535
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja plamień nie miałam.
Cześć w ogóle.
Okresu też nie mam, a już 3 dni po. Kurcze, nawet jeśli zaciążyłam to nie wiem jak?? Tzn ogólnie wiem, ale tak się przejęłam tą swoją prolaktyną, że założyłam, że jak jest taka wysoka to nie zajdę. Nawet nie mam pojęcia kiedy mogłam mieć owulacje. Wiem tylko, że okres w tamtym miesiącu miałam 9 czerwca. Jezu... nie wiem. Bo zaczynam sobie wkręcać.
Kochana mam nadzieję,że się udało i że @ nie przyjdzie!!!
Kiedy planujesz testować w razie "W"?

Mokka- i za Ciebie również 3mam kciuki żeby @ nie przylazła...,a później sobota i mój termin @...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-07-08, 13:28   #3536
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

hej dziewczyny!

dziś mam wolne, więc w domu siedzę. a leje strasznie więc nawet na spacer nie idę. mój tż ogląda formułę, więc na ploty do Was przylazłam

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 15:24   #3537
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

dziś mam wolne, więc w domu siedzę. a leje strasznie więc nawet na spacer nie idę. mój tż ogląda formułę, więc na ploty do Was przylazłam
A u Nas cisza więc nici z plotek Mój też ogląda formułę

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-07-08, 16:12   #3538
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Obecnie mam 21 dc. Plamienia miałam najpierw w tamtą niedziele i biorę to za około owulacyjne plamienie. A później plamienia miałam w 19 i 20 dc.
Wcześniej nigdy nie miałam żadnych plamień dlatego zaczęło mnie to interesować. Ogólnie kiepsko się czuję jakieś przeziębienie mnie łapie odczuwam dole w dole pleców tak jak na okres zazwyczaj. A cykle ogólnie mam różne od 29 do 34 dni. Ostatnio 29. Sama nie wiem co o tym myśleć jutro chce testować chociaż wiem że to pewnie za wcześnie.
Stary 2012-07-08, 17:37   #3539
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Kochana mam nadzieję,że się udało i że @ nie przyjdzie!!!
Kiedy planujesz testować w razie "W"?

Mokka- i za Ciebie również 3mam kciuki żeby @ nie przylazła...,a później sobota i mój termin @...
Też trzymam za Ciebie Mokka.
Ja mimo tego co pisałam w klubie, że testować nie będę, to chyba będę. We wtorek. Na razie wiecie tylko Wy i mąż. Bo miałam wykupić te lekarstwo na obniżenie prolaktyny, te co kosztuje 120 zł za 4 tab. Czekałam aż dostanę okres. No i się nie doczekałam. A mąż się dopytywał, kiedy zacznę je brać. Więc mu w sms napisałam, że okresu brak. Potem w domciu była rozmowa, to mówię, że @ miała być wczoraj i nie ma, dziś też nie i jutro też jej nie będzie. Spytał tylko - co sugerujesz? Powiedziałam, że czekam na okres. I że mogę się nie doczekać.
Ogólnie to ciągnie mnie w dole brzucha. Nie boli, zawsze jak miała przyjść @ to miałam takie "mdlące" bóle jak ja to nazywam. A teraz ciągnie. W 1 ciąży z córką byłam 3 razy w szpitalu na podtrzymaniu i też tak bolało. Ehh... Piersi tez bolą, nadal. A najśmieszniejsze jest to, że zamiast się cieszyć, to ja się boję.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2012-07-08, 18:05   #3540
monini2507
Zakorzenienie

Witam,
Kochane jakoś nie pisałam bo weny nie miałam i ta pogoda tak daje się we znaki że człwiek na nic siły nie ma

Cytat:
Ja plamień nie miałam.
Cześć w ogóle.
Wow Isia trzymam mocno kciuki za Ciebie może coś się u nas k końcu na tym forum ruszy bo zastój tu straszny i fasolek nie przybywa od dłuższego czasu

Cytat:
ANTERIA a pytasz o plamienie implantacyjne bo coś takiego u siebie zaobserwowałaś? Czy tak po prostu? Bo ja ostatnio trochę o tym czytałam i niby tylko około 20% kobiet coś takiego u siebie obserwuje przy zagnieżdżaniu zarodka. Tak wiec jeśli Ty tego u siebie nie zaobserwowałaś to jeszcze nic nie znaczy i trzeba wierzyć dalej A który to Twój dzień cyklu?

U mnie dziś 25 dc (11 dpo IUI) i strasznie mnie kusiło żebu zrobić test z rana. No ale się powstrzymałam i nie zrobiłam. @ ma NIE przyjść w środę/czwartek. Test chciałam zrobić dziś, bo w tygodniu raczej nie chcę. Jakoś sobie nie wyobrażam żeby po zrobieniu testu iść do pracy (niezależnie od jego wyniku), bo i tak wiem że nic ze mnie w tej pracy wtedy nie będzie. Z tym, że teraz u mnie w pracy dużo się dzieje i na urlop na żądanie sobie pozwolić nie mogę. Na rozkojarzenie też nie Echhh... tylko prawda jest taka, że nawet jak testu nie zrobię to najpóźniej w czwartek coś się okaże... Ale piątek w pracy może wtedy jeszcze jakoś wytrzymam

Chyba dziś znowu gorąco będzie

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Aaa, pochwalę się Wam, że wczoraj zrobilam nieplanowany zakup w postaci botków (już jesiennych) po okazyjnej cenie w TK Maxx Zamsz w kolorze brudnego różowo-beżowego na dużej szpili I jak wczoraj za nie placiłam to przez glowę przeleciała mi taka myśl - obym na jesień nie dała rady ich ubrać z powodu opuchniętych nóg przez ciążę
Mokka poczekaj a może będzie jeszcze za wczesnie i Ci test nie wyjdzie no już sama nie wiem zrób jak uważasz ale jak czujesz że się w pracy na niczym nie skupisz to może i lepiej zrobić wcześniej

My powrócliśmy z nad wody deszcz i burza nas wygonily ale dobre i 2 godz nad wodą czemu te weekendy tak szybko się konczą
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości