|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Dzień dobry
i upalny ![]() Cytat:
Ale skoro u mnie pęcherzyków w ogóle nie ma to nie ma co się zluteinizować więc tempka nie wiem skąd.Jednak coraz bardziej przekonuję się,że to ten cykl jest inny i raczej bezowulacyjny. Tak pechowo trafiłam z tym monitoringiem. Boję się,że wezmę Clo i urośnie mi stado pęcherzy ...
|
|
#3512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem jak Clo działa gdy organizm jajka sam produkuje bez problemu ... Chociaż nadal nie wiem, czy produkuję je bez problemu ... Pytałam go czy to może być tylko jeden cyk ltaki, mówi, że tak .. i jak pani chce możemy poczekać 2 mce .. Trochę spieszył się więc nie chciałam go męczyć ... w sumie przyjął mnie jakoś przed 19 gdzie normalnie do 18 pracuje, a za mną miał jeszcze z 5 pacjentek eh
|
|
#3514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wypadałoby chyba żeby najpierw sprawdził jak Twój organizm zareaguje przy jednej tabletce na dobę. Ja zaczynałam od 1 i to wystarczało przez kilka cykli. No ale potem już gin zwiększyłam mi dawkę do 1,5 a potem do 2 tabl. Ale to nie było tak od razu
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie trochę poczytałam w necie i faktycznie wydaje się dużo ...
No i co ja mam zrobić? Brać 1 i mu nie mówić? Brać 1 i się przyznać? Nie brać w ogóle? Brac 2 i ryzykować przestymulowanie? Jeszcze gdyby to przestymulowanie nie bylo groźne i nie wpływało na następne cykle to może .. muszę poczytać co może się stać ...
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i widzę po sobie, że organizm się do tej stymulacji przyzwyczaja i co jakiś czas dawkę trzeba niestety zwiększać, więc szkoda żebyś zaczynała od razu od tej zwiększonej. A nie masz możliwości do tego gina zadzwonić albo napisać maila? Ja w sumie zawsze mogę się z moją skontaktować jak mam jakieś wątpliwości. Ale z drugiej strony, jeśli sam Cię spytał czy chcesz brać clo teraz czy może za dwa cykle, to myślę że nie powinien się obrazić że brałaś mniejszą dawkę. Powiesz mu po prostu że miałaś obawy, a szkoda Ci było zaprzepaścić cykl, jeśli by się okazało za dużo pęcherzyków
|
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie,ze sie pochwale,a tak to my standardowo-ja dziewczynke,a maz chlopca,wiecie nie wiem czemu ale faceci zawsze pragna podtrzymac rod a ze narazie to nasze pierwsze dzieciatko bedzie,wiec maz bardzo chcialby chlopca,dodatkowy powod to tez taki,ze jak bedzie druga siostra,to bedzie sie nia zawsze opiekowal,bo bedzie starszy ![]() a jesli chodzi o przeczucia,to ich nie mam.ciezko stwierdzic cokolwiek. pozatym ze na poczatku bylam bardzo zmeczona i senna i mialam lekkie mdlosci,ale nigdy wymiotow-to nic wyjatkowego sie nie dzieje,typu odrzucanie od jedzenia czy czulosc na zapachy,czy chec na slodkie/kwasne poprostu nic.jedynie teraz 3 dzien meczy mnie odbijanie-tzn niezaleznie co zjem to mi sie dosc czesto odbija.wagowo nic nie przytylam,od ponad tygodnia zaczyna mi dopiero ruszac brzuszek i tak jakos nam leci |
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ wczoraj się nakręcił na bliźniaki ale fakt, więcej to już nie bardzo ![]() A co do gina .. może po prostu będę brała 1 a jemu powiem, że 2 ... a jak nie będzie efektu to wezmę w 2 nast cyklu ![]() To mój jest inny, bo woli dziewczynkę do rozpieszczania
|
|
#3520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...
|
|
#3521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Hej Wpadłam tylko na chwile przywitać się i poczytać co naskrobałyście..., strasznie upalnie dziś. Ja niedługo zaczynam się szykować i lecę na panieński z dziewczynami, także dziś mała imprezka ![]() Miłego dzionka
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jemu bym się przyznała np właśnie dopiero jakby faktycznie się okazało, ze nic nie ma .. Kombinacje alpejskie kurna ..
|
|
#3523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() faktycznie jest inny
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana!!!
Zaraz pędzę do pracy. Koszmar, mam na 7 a wstaję o 5 rano. Wyjeżdżam o 6.15 ale zanim się wyszykuje, zanim zjem....no cóż, tyle potrzebuję z rana, żeby się ogarnąć. Mojemu to chyba obojętnie co się urodzi. Mamy córkę, więc teraz chyba syn, ale ja osobiście wolałabym jeszcze jedną córę. Co do @ to nie ma. Bóli nie ma, piersi jakby mniej bolały. Wczoraj walnęłam sobie gorącą kąpiel i seksik, to myślałam, że ją wywołam. I nic. Nawet tam głębiej też brak śladów. Poczekamy, poczekamy. Mam czas do poniedziałku, zanim zacznę coś sobie wkręcać. Wczoraj zasiedzieliśmy się trochę u znajomych, dziś ledwo na oczy patrzę. Będę spać na stojąco. Dziś chyba znowu będzie ciepło. Uwielbiam, wreszcie czuję, że jest lato. Takie prawdziwe a nie tylko z nazwy.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie w sumie nic nowego. Szczęśliwa jestem że z tym mieszkaniem wyszło Wogóle jakoś dobrze nam się układa, relacje itd.Gorąco dalej, mam nadzieje że może jakaś większa burza przyjdzie Cytat:
ale ja tak samo z tym acardem. Raz że bede brać, raz ze bez wiedzy lekarza nie bede, raz ze będę po cichu itdTak to jest ze jestesmy "mądrzejsze" od lekarzy ![]() Ja bym brała po 1 i przyznała się do tego jak bedzie coś nie tak, a jak nie zauwazy to nie ![]() Cytat:
Tak jakby mi na zdrowym nie zależalo ![]() Ale jak mam wybrać to zawsze bardzo chciałam chłopczyka.. tylko po tej nieudanej ciąży coś mi się odwidzialo i mówie że chce dziewczynke.. chociaż w głębi serca i tak chyba chłopczyka ![]() mmm to czekamy do poniedziałku ![]() Ja czekam do następnego poniedziałku...
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-07-07 o 09:25 |
||
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A ja wolałabym córkę, tak jak TŻ tym bardziej, że i u mnie i u niego jest po 2 chłopaków (u mojej siostry i jego brata) więc byłaby to pierwsza wnuczka dla obu babć
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
No ja dlatego chłopca bo już wybawiłam dwie siostrzenice, no i też moja mama ma dwie wnuczki wiec fajnie by było wnuka
|
|
|
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja jestem jakoś niedospana... Tż po mnie wczoraj przyjechał o 1:30, wiec po 2 kładliśmy się spać... Panieński się udał ![]() Co do dzieciaczków, to i ja i Tż wolelibyśmy dziewczynkę... ale co będzie to będzie,ważne żeby zdrowe było ![]() IsiaG- 3mam kciuki żeby @ nie przyszła!!!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny! witam z rana
)wczoraj skończyłam okres, i zaczęły mnie piersi boleć. myślę sobie o tym, kiedy się spodziewać owulacji w tym miesiącu. chyba test sobie kupię owulacyjny w tym miesiącu. bo sama swojego ciała aż tak dobrze nie znam. dziś już powiedziałam tż, że możemy niedługo zacząć i ma się bardzo postarać tym razem haha )
|
|
|
|
#3530 |
|
Zadomowienie
|
jakbym mogła sobie wybrać płeć to wolałabym dziewczynkę, ale co sie urodzi to sie urodzi i juz
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny. Mam pytanie. Co z plamieniem implantacyjnym? Miała któraś z was? Jak ono wyglądało i kiedy było? Ja już sama nie wiem co mam o tym myśleć. Ogólnie dziwnie się czuję ostatnio i może sobie wymyślam różne objawy. Aha właśnie i co odczuwałyście przy tym plamieniu? Byłabym wdzięczna za odpowiedz. Pozdrawiam
|
#3532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
Ja plamień nie miałam.
Cześć w ogóle. Okresu też nie mam, a już 3 dni po. Kurcze, nawet jeśli zaciążyłam to nie wiem jak?? Tzn ogólnie wiem, ale tak się przejęłam tą swoją prolaktyną, że założyłam, że jak jest taka wysoka to nie zajdę. Nawet nie mam pojęcia kiedy mogłam mieć owulacje. Wiem tylko, że okres w tamtym miesiącu miałam 9 czerwca. Jezu... nie wiem. Bo zaczynam sobie wkręcać.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja ostatnio trochę o tym czytałam i niby tylko około 20% kobiet coś takiego u siebie obserwuje przy zagnieżdżaniu zarodka. Tak wiec jeśli Ty tego u siebie nie zaobserwowałaś to jeszcze nic nie znaczy i trzeba wierzyć dalej A który to Twój dzień cyklu?U mnie dziś 25 dc (11 dpo IUI) i strasznie mnie kusiło żebu zrobić test z rana. No ale się powstrzymałam i nie zrobiłam. @ ma NIE przyjść w środę/czwartek. Test chciałam zrobić dziś, bo w tygodniu raczej nie chcę. Jakoś sobie nie wyobrażam żeby po zrobieniu testu iść do pracy (niezależnie od jego wyniku), bo i tak wiem że nic ze mnie w tej pracy wtedy nie będzie. Z tym, że teraz u mnie w pracy dużo się dzieje i na urlop na żądanie sobie pozwolić nie mogę. Na rozkojarzenie też nie Echhh... tylko prawda jest taka, że nawet jak testu nie zrobię to najpóźniej w czwartek coś się okaże... Ale piątek w pracy może wtedy jeszcze jakoś wytrzymam![]() Chyba dziś znowu gorąco będzie ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Aaa, pochwalę się Wam, że wczoraj zrobilam nieplanowany zakup w postaci botków (już jesiennych) po okazyjnej cenie w TK Maxx I jak wczoraj za nie placiłam to przez glowę przeleciała mi taka myśl - obym na jesień nie dała rady ich ubrać z powodu opuchniętych nóg przez ciążę
|
|
#3535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedy planujesz testować w razie "W"? ![]() Mokka- i za Ciebie również 3mam kciuki żeby @ nie przylazła...,a później sobota i mój termin @...
|
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
dziś mam wolne, więc w domu siedzę. a leje strasznie więc nawet na spacer nie idę. mój tż ogląda formułę, więc na ploty do Was przylazłam
|
|
|
|
#3537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój też ogląda formułę
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Obecnie mam 21 dc. Plamienia miałam najpierw w tamtą niedziele i biorę to za około owulacyjne plamienie. A później plamienia miałam w 19 i 20 dc.
Wcześniej nigdy nie miałam żadnych plamień dlatego zaczęło mnie to interesować. Ogólnie kiepsko się czuję jakieś przeziębienie mnie łapie odczuwam dole w dole pleców tak jak na okres zazwyczaj. A cykle ogólnie mam różne od 29 do 34 dni. Ostatnio 29. Sama nie wiem co o tym myśleć jutro chce testować chociaż wiem że to pewnie za wcześnie.
|
#3539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mimo tego co pisałam w klubie, że testować nie będę, to chyba będę. We wtorek. Na razie wiecie tylko Wy i mąż. Bo miałam wykupić te lekarstwo na obniżenie prolaktyny, te co kosztuje 120 zł za 4 tab. Czekałam aż dostanę okres. No i się nie doczekałam. A mąż się dopytywał, kiedy zacznę je brać. Więc mu w sms napisałam, że okresu brak. Potem w domciu była rozmowa, to mówię, że @ miała być wczoraj i nie ma, dziś też nie i jutro też jej nie będzie. Spytał tylko - co sugerujesz? Powiedziałam, że czekam na okres. I że mogę się nie doczekać. Ogólnie to ciągnie mnie w dole brzucha. Nie boli, zawsze jak miała przyjść @ to miałam takie "mdlące" bóle jak ja to nazywam. A teraz ciągnie. W 1 ciąży z córką byłam 3 razy w szpitalu na podtrzymaniu i też tak bolało. Ehh... Piersi tez bolą, nadal. A najśmieszniejsze jest to, że zamiast się cieszyć, to ja się boję.
|
|
|
|
#3540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam,
![]() Kochane jakoś nie pisałam bo weny nie miałam i ta pogoda tak daje się we znaki że człwiek na nic siły nie ma Cytat:
Cytat:
My powrócliśmy z nad wody deszcz i burza nas wygonily ale dobre i 2 godz nad wodą czemu te weekendy tak szybko się konczą |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
eh
Wypadałoby chyba żeby najpierw sprawdził jak Twój organizm zareaguje przy jednej tabletce na dobę. Ja zaczynałam od 1 i to wystarczało przez kilka cykli. No ale potem już gin zwiększyłam mi dawkę do 1,5 a potem do 2 tabl. Ale to nie było tak od razu

a ze narazie to nasze pierwsze dzieciatko bedzie,wiec maz bardzo chcialby chlopca,dodatkowy powod to tez taki,ze jak bedzie druga siostra,to bedzie sie nia zawsze opiekowal,bo bedzie starszy
TŻ wczoraj się nakręcił na bliźniaki 

A który to Twój dzień cyklu?