|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Hmm może masz racje Bella. Niby od stycznia są takie przepisy, że mleko z refundacja to tylko na zaświadczenie, a moja pediatra cały czas przepisywała i u żadnego alergologa nie byliśmy. Wczoraj zaś rozmawiałam ze znajomymi i oni mają też dziecko ze skazą (młodsze) i oni razu nie dostali recepty z refundacją, bo nie mają potwierdzenia od alergologa. Nie wnikałam już czy robili testy czy nie, bo się nam wątek zmienił. W każdym razie, chyba panuje lekki chaos w tej dziedzinie.
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Z dedykacją dla Justyny i AgaGuernsey za pomoc. Kulki torchę nie równo, ale już padałam z sił. Upał straszny.... No nie zaladował mi sie załacznik... |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
No to jeszcze raz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
hejka
![]() Patik tak nadal jestem nad zagłęboczem ![]() w kliubie tel zostawiam ![]() iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
uwaga!!!!!!!
chwalę się: EMIL ZACZĄŁ CHODZIĆ!!!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Hej laski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
![]() Lili sie drze w nieboglosy w lozeczku, ale tz mi zakazal do niej wchodzic bo ma sama zasnac.... A mamusia co? a mamusia czyta stare watki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
![]() Witam w nowym watku. Zaginelam troche :P Ale musicie nam wybaczyc,po pierwsze ciagle chorujemy.I ja i Szymon konczymy wlasnie drugi antybiotyk. Ja jestem strasznie oslabiona, bo wiadomonie dosc, ze choredziecko,tojeszcze chora ja, a skonczyly sie czasy,kiedy kiedy chcialam moglam lezec w lozku. Po drugie Szymon przestalbyc slodkim niemowlaczkiem i zaczal pokazywac swoje prawdziwe oblicze :P Jestem w szoku, ze roczne dziecko moze wpasc w taka histerie i w ogole nie wiem jak sobie z tym radzic. Mlody rzuca sie na podloge i ryczy, krzyczy. Probowalam ignorowac, jeszcze gorzej. sserio nie wiem co robic. W rezultacie ja jestem sfrustrowana i zmeczona i ciagle krzycze, on ciagle jak mu cos nie wychodzi wpada w histerie. To tyle na razie co u nas, postaram sie was regularniej odwiedzac.
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Witam i ja w nowym wątku, bo wcześniej nie miałam okazji.
U nas intensywny czas roczkowy w końcu za nami. Imprezka urodzinowa udana, dziecko szczęśliwe, goście zadowoleni, rodzice lekko przetyrani ale to nieważne ![]() Ala dostała z prezentów wspomnianą wcześniej kuchnię (szaleństwo jest, gdy można mieszać sztućce w zlewie, albo chować do piekarnika ![]() ![]() Lili 100Latek!!!! ![]() Kilka fotek z ostatnich dni |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
mam nadzieję że uda Wam się opanować napady histerii Szymka... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pieknie i córka i mama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Kajool u mnie dama robi identycznie. Coś jej nie wyjdzie RYK przed duże "R" tłumaczę jej co i jak dosłownie nawet 10 razy, nie uspokaja się to ignoruje jej zachowanie,bo wysiąść można a wiem, że rozumie co do niej mówie,bo doskonale rozumie słowo " nie wolno" czasem obracam jej płacz w żarty,albo znajduję jej na szybciora inną zabawę cokolwiek tylko żeby przestala histeryzować...i póki co udaję się..
Dzisiaj już tylko 2 razy gorączka była. Mam nadzieję, żę już nie wróci w ogóle ! Jutro odwiedizmy doktorka i zrobaczymy co powie, czuje że będzie antybiotyk...bo kupy nadal luźne. 1000 lat dla solenizantów !! Agni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam domowe chipsy
![]()
#107 |
Zadomowienie
|
Witam i ja na nowym wątku
![]() Sto latek dla Lenki i Lilki ![]() ![]() ![]() ![]() Krystianek zrobił dziś 5 kroczków ale chodzeniem to jeszcze bym tego nie nazwała ![]() No i najważniejsze ABSOLUTNIE NIE CHWALE SWOJEGO DZIECKA ![]() ![]() Crazy śliczny torcik ![]() Alibany fotki ![]() Zdrówka dla Kajool Szymka i Emilie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Laski ja dzisiaj jestem przeszczęśliwa mój M kupił mi moje wymarzone okulary Chloe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
![]() witam sie na nowym wątku ![]() Kajool - moja Blana identycznie sie zachowuje, z tym ze ona ma tak od zawsze ![]() ![]() Brawa dla Emila! ![]() Gratulacje dla Lilki z okazji urodzin ![]() ![]() ![]() Szymek i Emilie - duzo zdrowka dla Was! no a Brumkowi gratulacje za fajny tytul (tez na niego glosowalam ![]() Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-07-08 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Zuch z Emila
![]() ![]() ![]() Jeśli mogę coś poradzić. My już histerię mamy za sobą. Ja od pierwszego takiego razu ignorowałam to. Jak Ida dostawała szału i kładła się na podłogę to wychodziłam z pokoju, tak żeby mnie nie widziała. Raz z mężem zaglądaliśmy ukradkiem a ona leżała i co chwilę podnosiła głowę w naszą stronę czy widzimy i wówczas w większy lament wpadała. Kika dni (ok 3) takiego ignorowania i nauczyła się, że to nic nie daje. Już tak w zasadzie nie robi. Zdarza się jej jak jest bardzo śpiąca i wiem, że muszę ją do łóżeczka położyć. Zasypia od razu. |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() My już po imprezie, było super, bardzo miło. Wklejam zdjęcia i idę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze gratis http://www.youtube.com/watch?v=f7zUo...ature=youtu.be
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Krystek jadał słoiczki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajna z Was rodzinka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam.
Tak jak myślałam ciężko się wbić w Wasze zgrane towarzystwo... Brawo ![]() Mam wrażenie, że mój maluch jako jeden z niewielu nie poczynił jeszcze pierwszych kroczków ![]() Piękne jesteście ![]() Jak? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mogłabyś mi napisać gdzie butki kupiliście? Fajne są?
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak??? Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |||
Zakorzenienie
|
cudny tort
![]() Gratulacje brawo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak ładna pogoda a on biedak choruje ![]() Cytat:
Sliczne jesteście ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Dobry
Crazy piękny tort! No i różyczka pierwsza klasa ![]() ![]() Alibany jakie macie śliczne wspólne zdjęcie ![]() ![]() Adrji robiłam Twoją sałatkę z kalafiora i kukurydzy, Tż baaardzo smakowała ![]() Ulcia jak impreza? Zaneta zdrówka dla Emilie. Vaniliova fajnie, że znowu jesteś, brawa dla Krystiana (mama tak gotuje a on jeść nie chciał, łobuz ![]() Gratulacje dla Emila. co ja jeszcze chciałam.... Oooo wiem, Meszsares może te nasze córki się zmówiły, że nam dadzą w kość? Moja jest tak rozdarta, że ledwo wytrzymuję. Ale obstawiam, że to przez górną jedynkę, która wychodzi od MIESIĄCA ![]() Agula jak mała zacznie chodzić, będzie jeszcze gorzej ![]() Kajolku zdrówka i cierpliwości ![]()
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Kajool Crazy moja Wiki tez powoli wchodzi w ten wiek, jak jej Sie cos nie podoba to protestuje, płacze (raczej krzyczy bo łez nie ma). Pieluchy nie da sobie zmienić, ucieka a jak ja klade to wielki lament. Ostatnio pól dnia w jednej chodziła (plus taki ze zaoszczędze na pampersach)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.