Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-08, 18:27   #2191
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
w ktorym miejscu w moim poscie bylam niekulturalna?

dla Ciebie argument, ze czcionka jest oczo*ebna i zle sie czyta pisane nia posty, nie jest konstruktywnym komentarzem? to jaki wobec tego bylby konstruktywny?
Toć nie będę teraz szukać mówiłam, że w kilku innych wątkach też to zauważyłam.
Może źle się wyraziłam - chodzi mi przede wszystkim o formę. A nie, przepraszam, raz któraś Wizażanka normalnie zapytała, czy Nimfa zawsze używa tego koloru, bo jej się mieli w oczach. Jakoś delikatniej mi to brzmiało. Co nie zmienia faktu, że ja sama bym się nie dostosowywała do kogoś.

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 19:05   #2192
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
co drugi egzamin mam taki norma. Ale ja akurat jestem sklonna przyznać rację twórcom tych egzaminów, to ma sens. Jeśli studentów jest za dużo, aby organizować egzaminy ustne, to taka forma egzaminu jest po prstu sprawiedliwa. W przypadku prawa:

- test- sprawdza (najczęściej) czyste wykucie kodeksu
- opisówka- powstała z założenia, że ktoś mógł sobie wystrzelać test i tylko tym sposobem go zaliczyć. Na opisówce już się tak nie da, umiesz-piszesz, jak ktoś zaczyna lać wodę nie na temat, to praca zostaje skreślona
- kazus- bo trzeba umieć praktycznie zastosować prawo, no nie ma bata
To ma sens Rzecz w tym, że my o takich zasadach byliśmy poinformowani na egzaminie dopiero
Stary 2012-07-08, 19:48   #2193
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
U mnie na ostatnim egzaminie był test, pytania opisowe i kazus. Jeśli ktoś nie zaliczył testu, to automatycznie nie miał sprawdzanej reszty pracy - to mnie zdziwiło. Bo co z tego, że np. dobrze odpowiedziałam na pytania i rozwiązałam kazus, jeśli zabrakło mi 1 pkt żeby zaliczyc test i automatycznie będę mieć poprawkę we wrześniu (na takich samych zasadach zresztą)
Ja często miałam dwuczęściowe egzaminy na studiach: część pisemną i ustną. Część pisemna w formie testu sprawdzała ogólną wiedzę z przedmiotu, dość podstawowe zagadnienia (i raczej nie dało się liczyć na szczęście w strzelaniu, bo pytań było sporo i odpowiedzi do wyboru zdecydowanie więcej niż a-c). Kto nie zdał tej części nie był dopuszczany do egzaminu ustnego, co miało sens o tyle, że egzaminator nie tracił czasu na kogoś kto nie ma nawet podstawowej wiedzy z przedmiotu... Czyli coś podobnego jak u Ciebie, też test jest jakby "podstawą" zaliczenia.

Edytowane przez Asji
Czas edycji: 2012-07-08 o 19:50
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 19:59   #2194
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
To ma sens Rzecz w tym, że my o takich zasadach byliśmy poinformowani na egzaminie dopiero
no to kurde- miło i profesjonalnie z ich strony inaczej się człowiek uczy do testu, inaczej do opisówki, a jeszcze inaczej do wszystkich możliwych form świata na raz...

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2012-07-08 o 20:00
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 20:02   #2195
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
takim samym generalizowaniem jest twierdzenie, że na każdych studiach i w każdym przypadku DA SIĘ pracować więc wiesz, na jedno wychodzi.

ps. medycyna, polibuda, najwyższa średnia i jeszcze praca ? nie zapominajmy o praktykach w szpitalu, praktykach na polibudzie...

mam znajomych na medycyjnie UJotowskiej i ledwo wyrabiają z lekarskim.
Mieszkam z ludzmi z medycyny UJtowskiej i na brak czasu nie narzekają, przeciwnie Moim skromnym zdaniem razem z prawem najbardziej przereklamowane kierunki, co innego stoma, ale lekarski? 1 i 2 rok to mało przedmiotów, mało zajęć, jest CZAS na naukę przede wszystkim, od 3 roku bloki, kolos od święta... Co innego stoma, ale zdecydowanie trudniej jest np. w Katowicach niż na słynnym CMUJu;] Są tacy, którym zawsze będzie ciężko.

Cytat:
ale w połączenie medycyny (z prawdziwego zdarzenia np. Collegium Medicum UJ, a nie jakiejś szkółki dwuletniej o profilu stomatologicznym, farmaceutycznym czy kij tam jakiej ), kierunku na polibudzie, wysokiej średniej na obu kierunkach (a więc czas na naukę też trzeba mieć), praktyki w szpitalu/te na politechnice + do tego wszystkiego czas na pracę - to sorry, nie uwierzę
Praktyki w szpitalu masz w wakacje, a w roku akademickim są one w ramach normalnych zajęć, a taka fizjoterapia np. ma praktyki od 8 do 14 i zajęcia wtedy od 15 do 19 Więc praca jest realna w przypadku lekarskiego, moja ex współlokatorka na stomie pracowała przez pierwsze 3 lata studiów w niemalże każdy weekend.

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
A czy ktoś tu napisał, że jest dużo takich osób? Ja nie. Nie przeszkadza mi, że ktoś nie pracuje. To jego sprawa.

Mechanika nie jest czasochłonna Do tego parę przedmiotów przepisanych i zajęć jest baaardzo mało I nie mam dużo poprawek, bo aż jedną Mechanika nie dodaje mi jakoś specjalnie dużo godzin do planu Kierunkiem przodującym na pewno jest medycyna.
I tak, zaczynam rujnować swoje zdrowie, ale moim marzeniem jest skończyć medycynę. Realizuję marzenie, kosztem czegoś, wiem, że to źle, ale wolę spróbować niż później żałować, że tego nie zrobiłam

Ale czy ja piszę, że każdy da radę pracować? Gdzie to napisałam? Wskaż. Napisałam, że dziwi mnie pogląd, że na studiach dziennych nie da się pracować i to że w tematach o pracy każda wizażanka ma mega wymagający kierunek studiów.

Na szczęście do praktyk jeszcze nie doszłam I na drugim roku zapewne będę musiała zrezygnować z mechaniki lub wziąć indywidualny tok

Dziewczyny, czy ja gdzieś wyśmiewam ludzi, którzy nie pracują? Nie. Czy ja się dziwię, że ktoś nie pracuje? Nie. No więc o co wam chodzi? O to, że dziwi mnie (wiele razy) wymieniony wyżej pogląd? Czy tylko drabineczka rozumie o co mi chodzi? Wizażanki są aż takimi ignorantkami czy po prostu szukają powodu, by po kimś pojechać?

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Połączenie medycyny na akademii + mechaniki na pwr (która jakimś szczególnie trudnym kierunkiem nie jest) + super praca + nauka = da się zrobić

I nie mam wysokiej średniej na obu, bo mi się pokrywają zajęcia. W związku z tym musiałam się wypisać z kilku kursów i mam je liczone jako niezaliczone. Nie doszłam jeszcze do praktyk- więc to odpada

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

No ja parę razy przeczytałam taki pogląd że jak ktoś pracuje to na pewno olewa studia, bo inaczej się nie da!
No i super Peggy Lubię czytać takie posty, sama chcę zacząć drugi kierunek dzienny, łączyć go z pracą nie będę, bo niestety nawet nie wiem czy wf mi przepiszą, bo kierunki są z zupełnie innej parafii, znajomi z roku twierdzą, że jestem szalona, starsze roczniki, że to niemożliwe. Mam nadzieję, że za rok będę mogła powiedzieć, że da się

Cytat:
Napisane przez blaskskonca Pokaż wiadomość
Tym bardziej sie tobie dziwie, po co Ci dwa kierunki, skoro jak sama twierdzisz i tak pewnie zrezgnujesz... tez tak sądze, bo jak dojdą praktyki, to pewnie bedzie to niewykonalne. I nie mow, ze nie olewasz. Skoro nie pozapisywałaś sie na kursy to znaczy, ze nie masz czasu na drugi kierunek. Także dziwi mnie studiowanie dwóch kierunków, gdy nie ma się możliwosci.
Takze jednak dwa kierunki w tym medycyna, praca to nierealna bajka. Nie da sie tego wszystkiego pogodzić, Twój przyklad mimo wszystko to pokazuje.
gy
Jak to nie ma możliwości, przecież Peggy wciąż studiuje Widocznie lubi wyzwania, co jest złego w stawianiu sobie poprzeczki wysoko? Ciężkie czasy nastają, trzeba dbać o swoją przyszłość

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 20:58   #2196
201604181004
Konto usunięte

A jakie macie zdanie odnośnie ubioru w wakacje do miejsc typu muzeum, teatr itp?

Pamiętam na wakacjach we Włoszech, miałam kozsulkę zasłaniającą ramiona bo by mi się zjarały i skóra by odpadła ale spodenki miałam krótkie - i w Asyżu nigdzie sobie nie weszłam... Mimo że upał był tragiczny. Po prostu tragiczny. Dzisiaj pojechałam ze znajomymi do obozu koncentracyjnego, do muzeum. Nie wiedziałam jaki strój będzie stosowny w taką pogodę bo było ciepło, ubrałam więc letnią jasną koszulę z rękawkiem i spodnie z długą nogawką. Trochę zdziwiły mnie stroje niektórych osób - topy bez pleców, szorty jak majtki, typowe stroje na plaże. Ok, jest ciepło, ale nie wiem czy to do końca w dobrym guście... Mogły by być jedynie bardziej zabudowane albo chociaż w stonowanych kolorach żeby to się jakoś prezentowało inaczej niż typowy strój znad jeziora. Ale nie wiem. A wy co o tym myślicie?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 21:12   #2197
Brangien
Rozeznanie

Też mnie ta kwestia zastanawia. Pamiętam, że jak byłam w muzeum w Oświęcimiu (upalny letni dzień), to założyłam lniane spodnie, sandały i koszulkę z krótkim rękawem. Nie czułam się niestosownie. Widziałam osoby ubrane jak na plażę, ale i takich w długich spodniach i koszulach z długim rękawem. Wydaje mi się, że jednak ci turyści "plażowi" czuli się skrępowani, gdy oglądali wystawy w muzeum.
Stary 2012-07-08, 21:23   #2198
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
A jakie macie zdanie odnośnie ubioru w wakacje do miejsc typu muzeum, teatr itp?

Pamiętam na wakacjach we Włoszech, miałam kozsulkę zasłaniającą ramiona bo by mi się zjarały i skóra by odpadła ale spodenki miałam krótkie - i w Asyżu nigdzie sobie nie weszłam... Mimo że upał był tragiczny. Po prostu tragiczny. Dzisiaj pojechałam ze znajomymi do obozu koncentracyjnego, do muzeum. Nie wiedziałam jaki strój będzie stosowny w taką pogodę bo było ciepło, ubrałam więc letnią jasną koszulę z rękawkiem i spodnie z długą nogawką. Trochę zdziwiły mnie stroje niektórych osób - topy bez pleców, szorty jak majtki, typowe stroje na plaże. Ok, jest ciepło, ale nie wiem czy to do końca w dobrym guście... Mogły by być jedynie bardziej zabudowane albo chociaż w stonowanych kolorach żeby to się jakoś prezentowało inaczej niż typowy strój znad jeziora. Ale nie wiem. A wy co o tym myślicie?
wydaje mi się, że stosowny strój to jest niejako okazanie szacunku zarówno miejscu jak i chociażby ofiarom, które w danym miejscu zginęły (przykład Oświęcimia).
Stary 2012-07-08, 21:49   #2199
TimBurtonfan
Raczkowanie

Skoro mowa tu o dziwnych zachowaniach ja ostatnio miałam dość dziwną sytuację damsko-męską. Odezwał się do mnie chłopak, który w zeszłym roku mi się strasznie podobał. A nie odzywał się od 14 miesięcy :P. Wczoraj wchodzę na Fb i tu pytanie od niego bez żadnego wstępu w stylu co słychać ... czy mam kogoś xD rozbroiło mnie to jaki faceci mają późny zapłon .
Let's exchange the experience"

40-41-42-43-44-45 !
TimBurtonfan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 21:57   #2200
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
Toć nie będę teraz szukać mówiłam, że w kilku innych wątkach też to zauważyłam.
Może źle się wyraziłam - chodzi mi przede wszystkim o formę. A nie, przepraszam, raz któraś Wizażanka normalnie zapytała, czy Nimfa zawsze używa tego koloru, bo jej się mieli w oczach. Jakoś delikatniej mi to brzmiało.
to moze powinnas poszukac, skoro imputujesz mi, ze bylam niekulturalna...

Cytat:
wydaje mi się, że stosowny strój to jest niejako okazanie szacunku zarówno miejscu jak i chociażby ofiarom, które w danym miejscu zginęły (przykład Oświęcimia).
tez tak uwazam.
Stary 2012-07-08, 22:01   #2201
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Napisane przez TimBurtonfan Pokaż wiadomość
Skoro mowa tu o dziwnych zachowaniach ja ostatnio miałam dość dziwną sytuację damsko-męską. Odezwał się do mnie chłopak, który w zeszłym roku mi się strasznie podobał. A nie odzywał się od 14 miesięcy :P. Wczoraj wchodzę na Fb i tu pytanie od niego bez żadnego wstępu w stylu co słychać ... czy mam kogoś xD rozbroiło mnie to jaki faceci mają późny zapłon .
Ja miałam podobną sytuację, tyle że koleś, który się do mnie odezwał, zrobił to po prawie 10 latach
A widziałam go na oczy może ze 4 razy. Odkopał mój numer (odmieniany z rodzicielką, ale który ostatecznie wrócił do mnie).
Dzwoni, dzwoni, po czym pada "co tam".
pierwsze pytanie jakie mu zadałam, kim Ty człowieku jesteś.
Dziwi mnie to ;]

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 22:03   #2202
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętam na wakacjach we Włoszech, miałam kozsulkę zasłaniającą ramiona bo by mi się zjarały i skóra by odpadła ale spodenki miałam krótkie - i w Asyżu nigdzie sobie nie weszłam... Mimo że upał był tragiczny.
Masz na myśli kościół w Asyżu czy jakieś muzeum? Bo jeśli kościół to nic dziwnego, że nie weszłaś - w budowlach sakralnych tego kalibru często obowiązuje zasada "zasłonięte ramiona i kolana". Moim skromnym zdaniem powinna też obowiązywać we wszystkich innych kościołach chrześcijańskich, ale to już inny temat
Cytat:
Dzisiaj pojechałam ze znajomymi do obozu koncentracyjnego, do muzeum. Nie wiedziałam jaki strój będzie stosowny w taką pogodę bo było ciepło, ubrałam więc letnią jasną koszulę z rękawkiem i spodnie z długą nogawką. Trochę zdziwiły mnie stroje niektórych osób - topy bez pleców, szorty jak majtki, typowe stroje na plaże.
Jeśli o muzea chodzi to chyba jeszcze nigdy nie spotkałam się z żadnymi ograniczeniami w kwestii stroju. No, chyba, że chodzi o niektóre muzea katedralne np. Ja ubieram się zawsze tak jak wydaje mi się, że będzie stosownie. Do obozu koncentracyjnego raczej w szortach i opasce na cyckach bym nie pojechała...
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 22:21   #2203
TimBurtonfan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość
Ja miałam podobną sytuację, tyle że koleś, który się do mnie odezwał, zrobił to po prawie 10 latach
A widziałam go na oczy może ze 4 razy. Odkopał mój numer (odmieniany z rodzicielką, ale który ostatecznie wrócił do mnie).
Dzwoni, dzwoni, po czym pada "co tam".
pierwsze pytanie jakie mu zadałam, kim Ty człowieku jesteś.
Dziwi mnie to ;]
No ja go widziałam jakieś może 3 w tym raz rozmawialiśmy i odprowadził mnie do domu . Napisał raz, potem już nic więc stwierdziłam, że pewnie za dzieci się nie bierze ja mam 19 on 25 lat. Potem jakoś zaraz miałam chłopaka i nasz związek trwał 8,5 miesiąca no i zapomniałam. A jeszcze coś śmiesznego mi sie nasuwa, ostatnio namiętnie piszą do mnie wróżki z smsów i jedna podesłała znak pamięci, że ktoś kogo się nie domyślam i nie miałam od bardzo dawna kontaktu napisze i bd chciał coś więcej właśnie w lipcu:P chyba mi to w zeszłym tygodniu przyszło... nie wierze w te bzdety ale teraz po tym to już nie wiem ciężko uwierzyć, że taki przypadek

40-41-42-43-44-45 !
Stary 2012-07-08, 22:26   #2204
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez TimBurtonfan Pokaż wiadomość
No ja go widziałam jakieś może 3 w tym raz rozmawialiśmy i odprowadził mnie do domu . Napisał raz, potem już nic więc stwierdziłam, że pewnie za dzieci się nie bierze ja mam 19 on 25 lat. Potem jakoś zaraz miałam chłopaka i nasz związek trwał 8,5 miesiąca no i zapomniałam. A jeszcze coś śmiesznego mi sie nasuwa, ostatnio namiętnie piszą do mnie wróżki z smsów i jedna podesłała znak pamięci, że ktoś kogo się nie domyślam i nie miałam od bardzo dawna kontaktu napisze i bd chciał coś więcej właśnie w lipcu:P chyba mi to w zeszłym tygodniu przyszło... nie wierze w te bzdety ale teraz po tym to już nie wiem ciężko uwierzyć, że taki przypadek
Myślisz, że facet pracuje na stanowisku SMS-owej wróżki?
Stary 2012-07-08, 22:35   #2205
TimBurtonfan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Myślisz, że facet pracuje na stanowisku SMS-owej wróżki?
Jest tak pokręcony, że nie zdziwiłabym się a tak na serio nie ma mojej komórki. Ehh a zawsze czytałam z zainteresowaniem o powrotach do byłych po jakimś czasie nie odzywania się lub właśnie jakim kontakcie od facetów, którzy się kiedyś podobali ... i mówiłam, że mnie to na pewno nie spotka. Miło mi troszkę mnie podbudował ... ale spóźnił się o rok :P

40-41-42-43-44-45 !
Stary 2012-07-08, 22:37   #2206
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
to moze powinnas poszukac, skoro imputujesz mi, ze bylam niekulturalna...
(...)
Już tak się nie oburzaj, do nikogo personalnie się nie zwracałam i z tego też względu nie zamierzam tracić czasu na przeszukiwanie forum.

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2012-07-08, 22:42   #2207
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Już tak się nie oburzaj, do nikogo personalnie się nie zwracałam i z tego też względu nie zamierzam tracić czasu na przeszukiwanie forum.
a Ty nie generalizuj.

EOT .
Stary 2012-07-08, 23:01   #2208
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
Też mnie ta kwestia zastanawia. Pamiętam, że jak byłam w muzeum w Oświęcimiu (upalny letni dzień), to założyłam lniane spodnie, sandały i koszulkę z krótkim rękawem. Nie czułam się niestosownie. Widziałam osoby ubrane jak na plażę, ale i takich w długich spodniach i koszulach z długim rękawem. Wydaje mi się, że jednak ci turyści "plażowi" czuli się skrępowani, gdy oglądali wystawy w muzeum.
Co jak co, ale człowiek idący do muzeum, powinien wiedzieć jak się ubrać, co wypada założyć, a co nie. No, chyba, że ktoś idzie do muzeum, po prostu, by być.
I takie zachowanie mnie dziwi. Ludzie łażą po muzeum jak hołota, młodzi się nudzą, a wyjście do muzeum powinno być przyjemnością, a nie smutnym obowiązkiem narzuconym przez rodzinę, albo biuro podróży.
Jeśli chodzi o zwiedzanie obozów koncentracyjnych, uważam, że nie powinni wpuszczać wszystkich. Bo później robi sobie taka dwunastolatka zdjęcia w piecu krematoryjnym nie zdając sobie sprawy z powagi sytuacji.

Można ubrać się stosownie nawet podczas upału- na wesele przecież nie pójdziemy w mini i bluzkę odkrywającą brzuch, tylko dlatego, że jest gorąco. Można przecież do muzeum założyć bluzkę zasłaniającą ramiona i spódnicę za kolano.

W ogóle dziwi mnie brak kultury i wyczucia niektórych ludzi. Jeśli nie wiesz jak się zachować w pewnych miejscach, to warto poczytać, by nie wyjść na głupka. Albo po prostu nie idź.

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2012-07-08 o 23:12
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 23:09   #2209
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Masz na myśli kościół w Asyżu czy jakieś muzeum? Bo jeśli kościół to nic dziwnego, że nie weszłaś - w budowlach sakralnych tego kalibru często obowiązuje zasada "zasłonięte ramiona i kolana". Moim skromnym zdaniem powinna też obowiązywać we wszystkich innych kościołach chrześcijańskich, ale to już inny temat
Absolutnie mnie to nie dziwi i o to mi chodzi - za granicą sztywne zasady w pewnych miejscach są normą i nigdy się nie oburza bo jest jak jest i nie ważne czy gorąco czy upały gorsze niż u nas ludzie respektują jakiś reguł czy to odgórnie narzuconych czy po prostu przyjętych i ubierają się tak jak jest to uznane za stosowane...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 23:20   #2210
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Czerwień i fiolet też mam
Ale np dzisiaj wzbudzałam niezdrowe zainteresowanie, bo byłam ubrana w długą do kostek czarną spódnicę i czarną bluzkę z krótkim rękawem
U mnie wystarczy jedna część stroju czarna, a już jest sensacja. Nie wiem, czemu to jest takie dziwne. Ale może nie powinno mnie to już zaskakiwać, skoro niektórzy oceniają mnie po zawartości wyrzucanych śmieci. Wczoraj poszłam wyrzucić zwykłe śmieci, dużo ich nie było, więc starsza pani mijana pod kontenerem, stwierdziła, że się pewnie odchudzam, bo widać, ze nic nie jem i wskazała na worek. A ja po prostu jem głównie owoce i warzywa, a bioodpady wcześniej wyrzuciłam.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 23:40   #2211
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
U mnie wystarczy jedna część stroju czarna, a już jest sensacja. Nie wiem, czemu to jest takie dziwne.
Też tego nie rozumiem. Bardzo często mam na sobie czerń (ostatnio się 'rozjaśniam', ale kiedyś właściwie wyłącznie na czarno chodziłam, choć do 'metalówy' mi daleko, lubię ten kolor, ot).
Kiedyś na domówce u znajomej miałam czarne spodnie i czarną bluzkę. Jakiś jej znajomy (pierwszy i ostatni raz go widziałam) gdyśmy się sobie przedstawiali zapytał mnie ze śmiechem 'a ty co taka na czarno, żałobę masz?'. Zrobiłam smutno-zakłopotano-zaskoczono-złą minę i odpowiedziałam 'tak'. Koleś się speszył i podejrzewam, że nie zada takiego pytania nikomu więcej.
Później mnie przepraszał parę razy na tej imprezie za pytanie, aż w końcu się przyznałam, że w żałobie nie jestem, ale zdziwiło mnie jego pytanie.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 23:42   #2212
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
a Ty nie generalizuj.

EOT .
Pisałam już... ale napiszę jeszcze raz. Generalizacja = uogólnienie. Jeżeli większość znanych mi osób powiela jakiś pogląd czy zachowanie, to będę jej używać.

Ale myślę, że EOT jak najbardziej na miejscu.

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2012-07-08, 23:51   #2213
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Nieźle, teraz na egzamin trzeba chodzić z kolorowymi zakreślaczami

U mnie na ostatnim egzaminie był test, pytania opisowe i kazus. Jeśli ktoś nie zaliczył testu, to automatycznie nie miał sprawdzanej reszty pracy - to mnie zdziwiło. Bo co z tego, że np. dobrze odpowiedziałam na pytania i rozwiązałam kazus, jeśli zabrakło mi 1 pkt żeby zaliczyc test i automatycznie będę mieć poprawkę we wrześniu (na takich samych zasadach zresztą)
U mnie na egzaminie z ekonomiki były dwie części. Jedna obliczeniowa, druga testowa. Przy czym test wielokrotnego wyboru z ujemnymi punktami. Jeśli nie zaliczało się jednej części, całość była niezaliczona, a w sesji poprawkowej powtarza się obie. Ja siedziałam jak na szpilkach, bo miałam dobrze policzone zadanie, ale teorii w ogóle nie byłam pewna. A zadanie było naprawdę trudne. Ale na szczęście zdałam. Mojemu koledze zabrakło 0,125 punktu do zaliczenia testów, a też miał dobrze zrobione zadanie. To jest chyba jakaś ogólnopolska i ogólnoakademicka norma z tym podziałem na test i jakieś zadanie wymagające myślenia i gruntownej znajomości tematu. Moim zdaniem powinno się to wszystko tak poprzeliczać na punkty, by wyglądało to sensownie.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Ja miałam zajęcia z gościem, który uwielbiał kolorki. Na zajęciach najwięcej czasu zajmowało mu ustalenie co jakim kolorkiem napisać i na każdych zajęciach robiliśmy góra pół zadania przez to. Całkowicie dobrze zrobione projekty oddawał do poprawy tylko dlatego, że były napisane tylko jednym długopisem. Ja kiedyś dostałam u niego z kolokwium 0,8 pkt, a koleżanka, która ode mnie odpisywała cały pkt tylko dlatego, że ona miała kolorkami, a ja nie
A propos kolorków, to pamiętam swoją 3 z egzaminu na pierwszym roku. Mój wykładowca uznał, że powinniśmy pisać tak, jakbyśmy tworzyli wyjustowany tekst w Wordzie. Ja pisałam normalnie i dostałam 3, chociaż treść miałam dobrą. Pamiętam, ze moi koledzy długo do niego chadzali na poprawki, bo mieli zbyt brzydki charakter pisma
Stary 2012-07-08, 23:55   #2214
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Też tego nie rozumiem. Bardzo często mam na sobie czerń (ostatnio się 'rozjaśniam', ale kiedyś właściwie wyłącznie na czarno chodziłam, choć do 'metalówy' mi daleko, lubię ten kolor, ot).
Kiedyś na domówce u znajomej miałam czarne spodnie i czarną bluzkę. Jakiś jej znajomy (pierwszy i ostatni raz go widziałam) gdyśmy się sobie przedstawiali zapytał mnie ze śmiechem 'a ty co taka na czarno, żałobę masz?'. Zrobiłam smutno-zakłopotano-zaskoczono-złą minę i odpowiedziałam 'tak'. Koleś się speszył i podejrzewam, że nie zada takiego pytania nikomu więcej.
Później mnie przepraszał parę razy na tej imprezie za pytanie, aż w końcu się przyznałam, że w żałobie nie jestem, ale zdziwiło mnie jego pytanie.
U mnie zaczęło się od metalu, potem przeszło w gotyk (który kocham nadal miłością wielką, mimo 30 na karku), ale przede wszystkim bardzo lubię ten kolor i najlepiej się w nim czuję.
I czasami mam ogromną ochotę na pytanie o żałobę odpowiedzieć tak jak Ty, tylko po to, żeby zobaczyć reakcję

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2012-07-08 o 23:57
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 00:02   #2215
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
(...)
A propos kolorków, to pamiętam swoją 3 z egzaminu na pierwszym roku. Mój wykładowca uznał, że powinniśmy pisać tak, jakbyśmy tworzyli wyjustowany tekst w Wordzie. Ja pisałam normalnie i dostałam 3, chociaż treść miałam dobrą. Pamiętam, ze moi koledzy długo do niego chadzali na poprawki, bo mieli zbyt brzydki charakter pisma

Czytam Wasze opowieści ze studiów i jestem w szoku! Brak słów na określenie tego, o czym tu mówicie powiem tylko, że myślę, że dobrze robię nie idąc na uniwerek. Wyleciałabym szybko.

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2012-07-09, 00:02   #2216
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie zrozumiem, czemu innych tak bardzo interesuje nasz strój. Pomijam skrajne przypadki w stylu poszła w różowej mini na pogrzeb albo poszedł do pracy w urzędzie w krótkich spodenkach. To, czy ubieramy się na czerwono, pomarańczowo, różowo nie powinno budzić takiej sensacji. Kolor jak kolor. Tak samo z długością ubrań. Jedna woli spódnicę do ziemi, inna mini. Co innym do tego?
Stary 2012-07-09, 00:03   #2217
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Czytam Wasze opowieści ze studiów i jestem w szoku! Brak słów na określenie tego, o czym tu mówicie powiem tylko, że myślę, że dobrze robię nie idąc na uniwerek. Wyleciałabym szybko.
ja studiuję na AGH i tutaj też często prowadzący mają swoje odchylenia od normy tak więc wiesz... uniwerek czy polibuda niczego nie determinują
Stary 2012-07-09, 00:06   #2218
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
U mnie zaczęło się od metalu, potem przeszło w gotyk (który kocham nadal miłością wielką, mimo 30 na karku), ale przede wszystkim bardzo lubię ten kolor i najlepiej się w nim czuję.
I czasami mam ogromną ochotę na pytanie o żałobę odpowiedzieć tak jak Ty, tylko po to, żeby zobaczyć reakcję
Ja też słucham metalu i gotyku, niemniej moje czarne stroje nie wiążą się z zamiłowaniami muzycznymi. Po prostu dobrze się czuję w czerni. Tak samo jak wygodnie jest mi w płaskim obuwiu

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:

Na szalonych naukowców może wszędzie trafić. Moja kumpela jest na polibudzie i tam pan doktor przepuszcza na egzaminie tych, którzy obok opisu równania Bernoulliego, dopiszą jakiś seksistowski żarcik zasłyszany na wykładzie.
Stary 2012-07-09, 00:14   #2219
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdy nie zrozumiem, czemu innych tak bardzo interesuje nasz strój. Pomijam skrajne przypadki w stylu poszła w różowej mini na pogrzeb albo poszedł do pracy w urzędzie w krótkich spodenkach. To, czy ubieramy się na czerwono, pomarańczowo, różowo nie powinno budzić takiej sensacji. Kolor jak kolor. Tak samo z długością ubrań. Jedna woli spódnicę do ziemi, inna mini. Co innym do tego?
Ja noszę głównie długie spódnice (długie - to znaczy do kostek lub niemal do samej ziemi) i przez te wszystkie lata niemało nasłuchałam się komentarzy na ten temat, między innymi padały w moją stronę takie słowa jak "zakonnica" itd. W pracy ubieram się tak jak muszę, bo obowiązuje mnie dress code (spódnica do kolan, góra do połowy łydki), ale co kogo interesuje jak ubieram się po pracy

Cytat:
Ja też słucham metalu i gotyku, niemniej moje czarne stroje nie wiążą się z zamiłowaniami muzycznymi. Po prostu dobrze się czuję w czerni. Tak samo jak wygodnie jest mi w płaskim obuwiu
No, to tak jak ja

Z rzeczy, które mnie dziwią - pisałam ostatnio o używaniu przez dziewczyny po intensywnym fitnessie perfum albo dezodorantu w kulce na spocone ciało. Wczoraj po siłowni widziałam coś co zdziwiło mnie jeszcze bardziej - nakładanie tapety na nieumytą twarz, tylko przetartą chusteczką higieniczną
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 00:17   #2220
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Akurat ja jestem na polibudzie
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości