|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI
Cytat:
|
|
#3932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do przeziernosci to moj gin powiedzial ze jezeli chce bo nie ma takiej koniecznosc ze wzgledu ma moj wiek, ze to pierwsza ciaza, oraz ze w rodzinie nie wystepuja choroby gen. (zespol downa itp itd) wiec nie boj sie ja tez sie ostatnio wystraszylam bo spotkalam w sklepie taka dziewczynke chora i caly czas sie patrzyla na mnie i na moj brzuch... to bylo straszne... czasami sie zastanawiam czy jakiego uroku nie rzucila;/ ale nie mozna tak myslec... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Mystiquee mamy po 24 lata wiec naprawde w tym wieku jest bardzo male prawdopodobienstwo chorob genetycznych... wiec nie martw sie kochana ![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- ale pozno juz... uciekam spac do jutra nie piszcie za duzo bo bede dopiero popoludniu;p to zebym nie musiala nadrabiac do nocy;p Edytowane przez Dojotka1987 Czas edycji: 2012-07-09 o 00:50 |
|||
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, ja tylko na chwilę niestety nie przynoszę dobrych wieści.
koło północy zachciało nam się pobaraszkować, skończyło się krwawieniem. teraz już chyba nie krwawię, ale dzwoniłam w nocy do mojego lekarza, powiedział że on jest na wakacjach ale mam do pierwszego lepszego lekarza iść który ma w gabinecie USG i zaraz po badaniu mam się znowu z nim kontaktować, no chyba że krwawienie jest bardzo obfite to mam jechać do szpitala. Poczekaliśmy trochę i krwawienie się zmiejszyło do plamienia praktycznie, więc postanowiliśmy że poczekamy do rana. A że ten poprzedni lekarz- zbok, ma USG i przyjmuje rano to musze isc do niego. M pojechal do pracy zalatwic sobie na dzis wolne, zeby w razie czego byc przy mnie. Boje sie strasznie dziewczyny ;( jak będę coś wiedziała to dam znać |
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplement
![]() Cytat:
Może to tylko jakieś otarcie? trzymam kciuki i wracaj z wieściami. Hej wstałam. W szpitalu nauczyułam się tak wcześnie wstawać![]() 19 DNI ![]() Wczoraj TŻ mi płakał do słuchawki... ryczał dosłownie... bo mu sie przykro zrobiło jak mu chrzestna odmówiła przybycia na ślub o czym wiedzieliśmy wcześniej od innych osób! zarzuciła mu wręcz, że miała za mało czasu ... o ślubie wiedziała już odkąd praktycznie date ustaliliśmy.. nie mogłam nic zrobić ![]() Kazałam mu się nie przejmować ale wiadomo, że go to trafiło .. bardzo był zżyty z ciotką... w końcu także u niej się wychowywał ze swoim kuzynem. Spędził tam pół dzieciństwa. I nie dziwie mu sie, że jest mu mega przykro ..
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
Heeej
jak to w weekend, dużo nadrabiania nie miałam Cieszę się, że fajnie spędziłyście sob i niedz I teraz oby do piątku, do wizyty Już dzisiaj sama jestem w domku bo Kubuś poszedł do przedszkola po tygodniowej przerwie - już może jeść, pleśniawki i zapalenie minęły , odpukać Landi o rany, trzymam kciuki żeby wszystko było ok kochana pewnie tak jak MiciaKicia sugeruje - jakieś otarcie czy coś, ale zawsze lepiej sprawdzić Dojotka, Pokrzywka, MiciaKicia piękne macie brzuszki ![]() Mysti nie denerwuj się, jak pisze czarnamadonna - na pewno jest ok madzius90 śliczna sesja Kasia nareszcie jesteś, tęskniłam Miłego i spokojnego dnia dziewczynki
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
pokażę Wam moje bucisze ślubne
obcas 8cm. atłas ecru
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
piękne
ja wizytę mam dopiero na 13 ![]() ja dalej plamię, ale na szczęście nie tak mocno jak wcześniej. Dziś na USG zobaczymy czy to tylko otarcie, czy coś poważniejszego. Ale i tak zdążyłam poplamić całą pościel wspominam stare czasy, ślub, robię wszystko żeby nie myśleć o tym wszystkim. Do 13 jakoś wytrwam, najwyżej zadzwonię po taksówkę i pojadę sama na izbę. Jak czegoś się dowiem to Wam napiszę kocham Was mocno, trzymajcie za nas dziś kciuki
|
|
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Mam nadzieje, że u was wszystko OK, napiszcie co u Marti, bo martwię się o nią, a musiałabym nadrobić 40 stron ![]() - nie wykonalne ![]() Landi współczuję przeżyć U nas OK. Zaczynamy dziś 24 t.c. Przywiozłam ciuszki dla Nelki - jak wrócę z pracy to zrobię parę zdjęć. Mam tego całe mnóstwo, chyba z 20 reklamówek Dziś będzie wielkie układanie Bo prać będę przed samym porodem. W piątek wizyta i wyjazd nad morze Aerien ja też teśniłam i cały czas zastanawiałam się co u was
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dalej trzymam ![]() cieszę się, że dzidzia kopie. Mówi "mamusiu, nie martw się! Wszystko ze mną w porządku!!"
|
|
|
#3940 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Mamusie !!!
Mojego męża dopadło choróbsko i leży biedny w łóżeczku.. Dzisiaj na szczęście pogoda lepsza, bo jest troszeczkę chłodniej, ale niestety dalej jest parno.. Aaaaaaa i chciałam Wam się pochwalic, że wczoraj mój mąż dwa razy poczuł kopniaczki maluszka Cytat:
Cytat:
Ja akurat mialam je wykonywane, ponieważ jak już pisałam mój prowadzący załatwił mi je za darmo u swojego kolegi. Jeżeli chodzi o połówkowe to będę je robiła, ponieważ mam taką samą możliwośc jak wyżej. Niby jest refundowane, ale mało, który lekarz na NFZ ma taki sprzęt aby je zrobic tak więc wysyłają do innych, na kaskę oczywiście- do prywatnych gabinetów.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kasiu- dobrze, że jesteś ! Gratuluje 24 t.c. ! Marti leży i nie może się przemęczac, bo w przeciwnym razie jeżeli szyjka będzie w złym stanie założą jej szew bądź ten krążek (nie wiem dokładnie jak to się nazywa ) No, ale wpada czasami dac znac co tam u niej - niestety nie ma laptopa przy sobie.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-07-09 o 08:42 |
|||||
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Micia piękny brzuś i buciki ![]() Landi mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że to tylko jakieś otarcie ![]() Aerien dziękuję ![]() Cieszę się, że Kubuś już zdrowy Kasia gratuluję 24 tygodnia ![]() Ale spiekota od samego rana Ale zostały tylko dwa dni do wizyty i teraz tylko tym żyjemy z TŻ |
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne ![]() A tak wogóle to dzień dobry, wróciłam przed chwila z badań (krew i mocz) Lece nadrabiać
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni. U nas od wczoraj 21 tc |
|
|
|
#3944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oj to szybkiego powrotu do zdrowia!!
Cytat:
Mój mąż jeszcze nie miał okazji poczuć kopniaczka, bo za każdym razem jak małe bryka i przykłada rękę do brzuszka to się uspokaja Ale w końcu i on poczuje nasze dziecko ![]() Cytat:
Najpierw mówił, że będzie na 100% ze swoją rodzinką, a gdzieś na początku czerwca powiedział, że jednak ich nie będzie i jakieś takie pokrętne tłumaczenia ![]() TŻ się zdenerwował i jego rodzice też. No, ale cóż, skoro nie chciał to nie. Nie wie co stracił ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------
|
||
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia- nie dziwie się, że żyjecie teraz tylko wizytą
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy wczoraj z mężem na zakupach i kupiliśmy 2 bodziaki na krótki rękaw
po 5 zł sztuka
|
#3948 |
|
Zadomowienie
|
Coś jest na rzeczy z tymi rodzicami chrzestnymi, że na wesela nie przychodzą
Ani mój ojciec chrzestny, ani mojego męża nie byli na naszym weselu, zupełnie jakby się zgadali. Jasne, że było przykro itd, ale teraz, z perspektywy czasu, widzę, że nie warto się było przejmować. Ich sprawa. A my tak czy siak pobraliśmy się i jesteśmy najszczęśliwsi na świecie - i nie przekreślił tego brak chrzestnych na weselu. Także głowa do góry Kasiu gratuluję 24 tyg MiciaKicia śliczne butki kaaamila1 o tak, dla mojego męża te wyczuwalne kopniaczki to też straszna frajda Landi dobrze, że maleństwo uspokaja Cię kopniaczkami, oby do 13 |
|
|
|
#3949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ruchów u mnie to już zaczynam się oswajać z tą myślą,że być może będę jedną z tych nielicznych,które nie poczują ruchów w ciąży ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3950 |
|
Zadomowienie
|
anett234 ależ co Ty opowiadasz słoneczko
I Ty już wkrótce doczekasz się ruchów, spokojnie ![]() madzius90 ahh to Ty masz już w środę wizytę, ale świetnie Pani_Jasiowa śliczne |
|
|
|
#3951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
|
|
#3952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
Aaa. Szkoda, że u nas nie ma Auchana
Właśnie jem ciasto z jagodami (mąż mnie rozpieszcza Wczoraj wieczorkiem obejrzeliśmy super film (końcówkę całą przeryczałam, bo w ciąży to wszystko mnie wzrusza), "Jeden dzień", taki romantyczny, nie znoszę romantycznych filmów, ale ten jest naprawdę dobry i serdecznie Wam polecam, trochę podobny do "500 dni miłości", jak ochłonę to wrzucę recenzyjkę na bloga
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Aerien- miałam Ci dac znac jak przeczytam książkę ,, Dama w opałach". Mogę tylko napisac, że bardzo mi się podobała, lekka i z humorem w sam raz na letnie wieczory
Fabuła wciągająca
|
|
|
#3955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pani Jasiowa śliczne bodziaki
![]() Cytat:
Ja w dzień, w którym poczułam pierwszego kopniaka, też od rana marudziłam, że już 18 tydzień a ja nic nie czuję, i co?? po południ dostałam niezłego kopa od malucha ![]() U nas też nie ma ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3956 |
|
Zadomowienie
|
kaaamila1 dziękuję
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale jak już mnie wciągnie fabuła to ciężko jest się oderwac
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A za "Damę w opałach" też na pewno się zabiorę Edytowane przez anett234 Czas edycji: 2012-07-09 o 09:14 |
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wcinam sobie zielone winogrona i ogladam kuchenne rewolucje
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Nie chciałabym być jedną z nich,
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

zarzuciła mu wręcz, że miała za mało czasu ... o ślubie wiedziała już odkąd praktycznie date ustaliliśmy..
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
Cieszę się, że fajnie spędziłyście sob i niedz
I teraz oby do piątku, do wizyty
Już dzisiaj sama jestem w domku bo Kubuś poszedł do przedszkola po tygodniowej przerwie - już może jeść, pleśniawki i zapalenie minęły , odpukać