Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 00:12   #3931
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki,
Nadrobilam Was ale nie mam siły na cytowanie
Od soboty jesteśmy w Kołobrzegu, dzisiaj cały dzień na płazy i nie mam siły na cytowanie zupełnie.
Gratuluje wizyt i Coreczek Anette i Karolli

Marti,
Moja luteina nie jest na sprzezdaż- proszę o adres na pw to Ci wyśle w prezencie w czwartek, jak wrócę do domku.

Dobranoc Kochane
A ja wczoraj byłam w Kołobrzegu cały dzień
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 00:57   #3932
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Aaaa ledwo przyjechałam do rodzicow to cykłam sweet focie kto nie widział na fb zobaczy tu ;]
Tylko tego no .. nieuczesana jestem ;]
sliczna jestes
Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja to mam jakieś schizy...
Nie robiłam przezierności karkowej w 11-14 tygodniu... i teraz żałuje, bo ciągle sie boje, że moje dziecię będzie chore albo coś
Wiem, że trzeba byc dobrej myśli, czuje w głębi duszy, że będzie zdrowe, ale ta świadomość, że może sie myle?
Teraz jest znów możliwe badanie, zastanawiam sie czy na nie pójśc.
Fakt, że drogie jest to badanie i to byłby spory wydatek dla nas, ale może warto?
Ile z Was miało robione badania genetyczne?
I czy byłyście na tych drugich genetycznych "połówkowych"?
ja mialam robione oba te usg i wszystko jest OK... (tez chodze na NFZ) i stwierdzilam ze jak zaplace tylko za te usg to i tak duzo nie strace;p
a co do przeziernosci to moj gin powiedzial ze jezeli chce bo nie ma takiej koniecznosc ze wzgledu ma moj wiek, ze to pierwsza ciaza, oraz ze w rodzinie nie wystepuja choroby gen. (zespol downa itp itd) wiec nie boj sie
ja tez sie ostatnio wystraszylam bo spotkalam w sklepie taka dziewczynke chora i caly czas sie patrzyla na mnie i na moj brzuch... to bylo straszne... czasami sie zastanawiam czy jakiego uroku nie rzucila;/ ale nie mozna tak myslec...
Cytat:
U nas badania genetyczne kosztują 250zł każde.
Może dlatego, że chodze na NFZ.

Mam nadzieje, że w tym tygodniu jak pójde na usg, to lekarz mnie uspokoi, pomierzy wszystko... Nie wiem co mnie tak wzięło na taki strach.
Może dlatego, że moim znajomym 3 miesiące temu urodziła sie córeczka, co sie okazało, jest chora na jakąś skomplikowaną chorobę genetyczną występująca jedna na milion urodzeń! Co to jest w porównaniu 1:2000

Ach, już nie jęczę. Cały dzień dziś płakałam.
Masakra.
napewno wszystko bedzie dobrze

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Mystiquee mamy po 24 lata wiec naprawde w tym wieku jest bardzo male prawdopodobienstwo chorob genetycznych... wiec nie martw sie kochana

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

ale pozno juz... uciekam spac do jutra nie piszcie za duzo bo bede dopiero popoludniu;p to zebym nie musiala nadrabiac do nocy;p

Edytowane przez Dojotka1987
Czas edycji: 2012-07-09 o 00:50
Dojotka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 05:37   #3933
landi0909
Zakorzenienie

hej kochane, ja tylko na chwilę niestety nie przynoszę dobrych wieści.

koło północy zachciało nam się pobaraszkować, skończyło się krwawieniem. teraz już chyba nie krwawię, ale dzwoniłam w nocy do mojego lekarza, powiedział że on jest na wakacjach ale mam do pierwszego lepszego lekarza iść który ma w gabinecie USG i zaraz po badaniu mam się znowu z nim kontaktować, no chyba że krwawienie jest bardzo obfite to mam jechać do szpitala. Poczekaliśmy trochę i krwawienie się zmiejszyło do plamienia praktycznie, więc postanowiliśmy że poczekamy do rana. A że ten poprzedni lekarz- zbok, ma USG i przyjmuje rano to musze isc do niego.
M pojechal do pracy zalatwic sobie na dzis wolne, zeby w razie czego byc przy mnie. Boje sie strasznie dziewczyny ;( jak będę coś wiedziała to dam znać
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 06:20   #3934
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
sliczna jestes
Dziękuję za komplement
Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość

koło północy zachciało nam się pobaraszkować, skończyło się krwawieniem. teraz już chyba nie krwawię, ale dzwoniłam w nocy do mojego lekarza, powiedział że on jest na wakacjach ale mam do pierwszego lepszego lekarza iść który ma w gabinecie USG i zaraz po badaniu mam się znowu z nim kontaktować, no chyba że krwawienie jest bardzo obfite to mam jechać do szpitala. Poczekaliśmy trochę i krwawienie się zmiejszyło do plamienia praktycznie, więc postanowiliśmy że poczekamy do rana. A że ten poprzedni lekarz- zbok, ma USG i przyjmuje rano to musze isc do niego.
M pojechal do pracy zalatwic sobie na dzis wolne, zeby w razie czego byc przy mnie. Boje sie strasznie dziewczyny ;( jak będę coś wiedziała to dam znać
o kurczę!! oby wszystko było dobrze... Może to tylko jakieś otarcie? trzymam kciuki i wracaj z wieściami.

Hej wstałam. W szpitalu nauczyułam się tak wcześnie wstawać

19 DNI

Wczoraj TŻ mi płakał do słuchawki... ryczał dosłownie... bo mu sie przykro zrobiło jak mu chrzestna odmówiła przybycia na ślub o czym wiedzieliśmy wcześniej od innych osób! zarzuciła mu wręcz, że miała za mało czasu ... o ślubie wiedziała już odkąd praktycznie date ustaliliśmy.. no ale jak woli jechać na wczasy .... które ma za darmo to niech jedzie.. a jeszcze 2 tygodnie temu mówiła, że bedzie na 100%, że jak to może jej zabraknąć, że nie ma opcji itp.. a teraz TŻ jest ten zły :/ serce mi pękało jak go słyszałam w słuchawce nie mogłam nic zrobić
Kazałam mu się nie przejmować ale wiadomo, że go to trafiło .. bardzo był zżyty z ciotką... w końcu także u niej się wychowywał ze swoim kuzynem. Spędził tam pół dzieciństwa. I nie dziwie mu sie, że jest mu mega przykro ..

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 07:24   #3935
aerien83
Zadomowienie

Heeej

jak to w weekend, dużo nadrabiania nie miałam Cieszę się, że fajnie spędziłyście sob i niedz My również I teraz oby do piątku, do wizyty Już dzisiaj sama jestem w domku bo Kubuś poszedł do przedszkola po tygodniowej przerwie - już może jeść, pleśniawki i zapalenie minęły , odpukać I jeszcze tydzień i mężuś ma 2-tygodniowy urlop

Landi o rany, trzymam kciuki żeby wszystko było ok kochana pewnie tak jak MiciaKicia sugeruje - jakieś otarcie czy coś, ale zawsze lepiej sprawdzić będzie dobrze

Dojotka, Pokrzywka, MiciaKicia piękne macie brzuszki

Mysti nie denerwuj się, jak pisze czarnamadonna - na pewno jest ok Jeśli będziesz spokojniejsza, to może faktycznie zrób to badanie połówkowe, a może teraz lekarz posprawdza czy wszystko w normie, spokojnie, już chyba zaraz masz wizytę, główka do góry

madzius90 śliczna sesja

Kasia nareszcie jesteś, tęskniłam

Miłego i spokojnego dnia dziewczynki Nie wiem, czy dzisiaj są jakieś wizyty- jeśli tak, to oczywiście kciuki już przygotowane
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 08:02   #3936
MiciaKicia
Zakorzenienie

pokażę Wam moje bucisze ślubne obcas 8cm. atłas ecru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02014.jpg (91,6 KB, 32 załadowań)

Stary 2012-07-09, 08:13   #3937
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
piękne

ja wizytę mam dopiero na 13 muszę do tego czasu leżeć, zaraz idę do mamy i tam będę leżeć, lepiej żeby ktoś przy mnie był. M nie dał rady się zwolnić, bo mają za dużo roboty

ja dalej plamię, ale na szczęście nie tak mocno jak wcześniej. Dziś na USG zobaczymy czy to tylko otarcie, czy coś poważniejszego. Ale i tak zdążyłam poplamić całą pościel no ale najważniejsze żeby z dzidzią było ok. Na szczęście czuję od rana ruchy, powiem nawet że BARDZO czuję bo brzuch to mi skacze cały jak mój szkrab się rusza. No i miałam z rana dwa skurcze macicy, takie że właśnie brzuch się naprężał i w tym momencie moja dzidzia mnie kopała. Mam tylko nadzieję że te skurcze to te niegroźne, nie zwiastujące przedwczesnego porodu. Najważniejsze żebym się teraz nie stresowała, dlatego myślę sobie o niebieskich migdałach wspominam stare czasy, ślub, robię wszystko żeby nie myśleć o tym wszystkim. Do 13 jakoś wytrwam, najwyżej zadzwonię po taksówkę i pojadę sama na izbę. Jak czegoś się dowiem to Wam napiszę kocham Was mocno, trzymajcie za nas dziś kciuki
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 08:26   #3938
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cześć dziewczynki Przepraszam, że tak zniknęłam z forum, ale w środę zadzwoniła siostra i namówiła nas na weekend u rodziców. Niestety nie mam tam netu, więc nawet nie miałam jak wam napisać

Mam nadzieje, że u was wszystko OK, napiszcie co u Marti, bo martwię się o nią, a musiałabym nadrobić 40 stron - nie wykonalne

Landi współczuję przeżyć Trzymam za was kciuki, oby to było otarcie

U nas OK. Zaczynamy dziś 24 t.c. Mała kopie, brzuszek rośnie więc jest OK. Posiedziałam z siostrą i jej córeczką, w sobotę byłam nad jeziorkiem (ale wieczorem, w dzień się nie dało) i grillu - wróciliśmy o 4 rano (ja oczywiście kierowca) i wczoraj cały dzień odsypiałam. Do domu wróciliśmy o 23, więc nawet nie odpalałam komputera.

Przywiozłam ciuszki dla Nelki - jak wrócę z pracy to zrobię parę zdjęć. Mam tego całe mnóstwo, chyba z 20 reklamówek Dziś będzie wielkie układanie Bo prać będę przed samym porodem.

W piątek wizyta i wyjazd nad morze

Aerien ja też teśniłam i cały czas zastanawiałam się co u was

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 08:28   #3939
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
piękne

ja wizytę mam dopiero na 13 muszę do tego czasu leżeć, zaraz idę do mamy i tam będę leżeć, lepiej żeby ktoś przy mnie był. M nie dał rady się zwolnić, bo mają za dużo roboty

ja dalej plamię, ale na szczęście nie tak mocno jak wcześniej. Dziś na USG zobaczymy czy to tylko otarcie, czy coś poważniejszego. Ale i tak zdążyłam poplamić całą pościel no ale najważniejsze żeby z dzidzią było ok. Na szczęście czuję od rana ruchy, powiem nawet że BARDZO czuję bo brzuch to mi skacze cały jak mój szkrab się rusza. No i miałam z rana dwa skurcze macicy, takie że właśnie brzuch się naprężał i w tym momencie moja dzidzia mnie kopała. Mam tylko nadzieję że te skurcze to te niegroźne, nie zwiastujące przedwczesnego porodu. Najważniejsze żebym się teraz nie stresowała, dlatego myślę sobie o niebieskich migdałach wspominam stare czasy, ślub, robię wszystko żeby nie myśleć o tym wszystkim. Do 13 jakoś wytrwam, najwyżej zadzwonię po taksówkę i pojadę sama na izbę. Jak czegoś się dowiem to Wam napiszę kocham Was mocno, trzymajcie za nas dziś kciuki
kochana może się prześpij, czas zleci.. Super, że myślisz o rzeczach przyjemnych dalej trzymam
cieszę się, że dzidzia kopie. Mówi "mamusiu, nie martw się! Wszystko ze mną w porządku!!"

Stary 2012-07-09, 08:37   #3940
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzień Dobry Mamusie !!!

Mojego męża dopadło choróbsko i leży biedny w łóżeczku..

Dzisiaj na szczęście pogoda lepsza, bo jest troszeczkę chłodniej, ale niestety dalej jest parno..

Aaaaaaa i chciałam Wam się pochwalic, że wczoraj mój mąż dwa razy poczuł kopniaczki maluszka Kopie z każdym dniem mocniej, ale na szczęście jest to przyjemne i przynosi wielką radochę

Cytat:
Aaaa ledwo przyjechałam do rodzicow to cykłam sweet focie kto nie widział na fb zobaczy tu ;]
Tylko tego no .. nieuczesana jestem ;]
Pięknie wyglądasz i masz już śliczny ciążowy brzuszek

Cytat:
Dziewczyny ja to mam jakieś schizy...
Nie robiłam przezierności karkowej w 11-14 tygodniu... i teraz żałuje, bo ciągle sie boje, że moje dziecię będzie chore albo coś
Wiem, że trzeba byc dobrej myśli, czuje w głębi duszy, że będzie zdrowe, ale ta świadomość, że może sie myle?
Teraz jest znów możliwe badanie, zastanawiam sie czy na nie pójśc.
Fakt, że drogie jest to badanie i to byłby spory wydatek dla nas, ale może warto?
Ile z Was miało robione badania genetyczne?
I czy byłyście na tych drugich genetycznych "połówkowych"?
Mysti Kochana, spokojnie..te genetyczne nie są refundowane, dla kobiet w naszym wieku tak więc nie martw się..z tego co sie orientuje to bardzo mało kobiet je wykonuje.. No imała jest szansa, aby Twojemu maleństwu coś dolegało..
Ja akurat mialam je wykonywane, ponieważ jak już pisałam mój prowadzący załatwił mi je za darmo u swojego kolegi.

Jeżeli chodzi o połówkowe to będę je robiła, ponieważ mam taką samą możliwośc jak wyżej. Niby jest refundowane, ale mało, który lekarz na NFZ ma taki sprzęt aby je zrobic tak więc wysyłają do innych, na kaskę oczywiście- do prywatnych gabinetów..

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki,
Nadrobilam Was ale nie mam siły na cytowanie
Od soboty jesteśmy w Kołobrzegu, dzisiaj cały dzień na płazy i nie mam siły na cytowanie zupełnie.
Gratuluje wizyt i Coreczek Anette i Karolli

Dobranoc Kochane
Ale Ci fajno Jak woda w morzu? Słyszałam, ze nie jest aż taka lodowata?

Cytat:

Landi, zobaczysz, ze wszystko będzie ok ! Nie martw się!

Cytat:

Wczoraj TŻ mi płakał do słuchawki... ryczał dosłownie... bo mu sie przykro zrobiło jak mu chrzestna odmówiła przybycia na ślub o czym wiedzieliśmy wcześniej od innych osób! zarzuciła mu wręcz, że miała za mało czasu ... o ślubie wiedziała już odkąd praktycznie date ustaliliśmy.. no ale jak woli jechać na wczasy .... które ma za darmo to niech jedzie.. a jeszcze 2 tygodnie temu mówiła, że bedzie na 100%, że jak to może jej zabraknąć, że nie ma opcji itp.. a teraz TŻ jest ten zły :/ serce mi pękało jak go słyszałam w słuchawce nie mogłam nic zrobić
Kazałam mu się nie przejmować ale wiadomo, że go to trafiło .. bardzo był zżyty z ciotką... w końcu także u niej się wychowywał ze swoim kuzynem. Spędził tam pół dzieciństwa. I nie dziwie mu sie, że jest mu mega przykro ..
Powiem Ci szczerze, że znam to, bo chrzestna mojego męża również nie pojawiła się na naszym ślubie..mojemu mężowi było strasznie przykro.. No, ale było minęło- chociaż żal z jego strony nie przeszedł do dzisiaj a juz od naszego ślubu minęły 2 lata.

Cytat:

Kasiu- dobrze, że jesteś ! Gratuluje 24 t.c. !
Marti leży i nie może się przemęczac, bo w przeciwnym razie jeżeli szyjka będzie w złym stanie założą jej szew bądź ten krążek (nie wiem dokładnie jak to się nazywa ) No, ale wpada czasami dac znac co tam u niej - niestety nie ma laptopa przy sobie.

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-07-09 o 08:42
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 08:38   #3941
madzius90
Zakorzenienie

Hej

Micia piękny brzuś i buciki

Landi mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że to tylko jakieś otarcie

Aerien dziękuję
Cieszę się, że Kubuś już zdrowy

Kasia gratuluję 24 tygodnia

Ale spiekota od samego rana
Ale zostały tylko dwa dni do wizyty i teraz tylko tym żyjemy z TŻ
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 08:40   #3942
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki kochana, napewno wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Śliczne Sama miałam podobne, tylko zakryte

A tak wogóle to dzień dobry, wróciłam przed chwila z badań (krew i mocz)

Lece nadrabiać

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 08:41   #3943
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Witam kochane

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni.

U nas od wczoraj 21 tc
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 08:42   #3944
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Mojego męża dopadło choróbsko i leży biedny w łóżeczku..
Oj to szybkiego powrotu do zdrowia!!

Cytat:
Aaaaaaa i chciałam Wam się pochwalic, że wczoraj mój mąż dwa razy poczuł kopniaczki maluszka Kopie z każdym dniem mocniej, ale na szczęście jest to przyjemne i przynosi wielką radochę
Ale fajnie
Mój mąż jeszcze nie miał okazji poczuć kopniaczka, bo za każdym razem jak małe bryka i przykłada rękę do brzuszka to się uspokaja Ale w końcu i on poczuje nasze dziecko

Cytat:
Powiem Ci szczerze, że znam to, bo chrzestna mojego męża również nie pojawiła się na naszym ślubie..mojemu mężowi było strasznie przykro.. No, ale było minęło- chociaż żal z jego strony nie przeszedł do dzisiaj a juz od naszego ślubu minęły 2 lata.
U nas na ślubie nie pojawił się chrzestny mojego TŻ.
Najpierw mówił, że będzie na 100% ze swoją rodzinką, a gdzieś na początku czerwca powiedział, że jednak ich nie będzie i jakieś takie pokrętne tłumaczenia
TŻ się zdenerwował i jego rodzice też. No, ale cóż, skoro nie chciał to nie. Nie wie co stracił

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
U nas od wczoraj 21 tc
Stary 2012-07-09, 08:44   #3945
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam kochane

U nas od wczoraj 21 tc

P

Szymonek
Stary 2012-07-09, 08:45   #3946
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Witam kochane

U nas od wczoraj 21 tc

Madzia- nie dziwie się, że żyjecie teraz tylko wizytą Moje małe robiło identycznie, że jak mąż przykładał dłoń to się uspokajało. No, ale wczoraj dawało czadu i nawet ciepła dłoń nie podziałala uspokajająco

Stary 2012-07-09, 08:49   #3947
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Byliśmy wczoraj z mężem na zakupach i kupiliśmy 2 bodziaki na krótki rękaw po 5 zł sztuka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0123.jpg (79,3 KB, 27 załadowań)

P

Szymonek
Stary 2012-07-09, 08:49   #3948
aerien83
Zadomowienie

Coś jest na rzeczy z tymi rodzicami chrzestnymi, że na wesela nie przychodzą Ani mój ojciec chrzestny, ani mojego męża nie byli na naszym weselu, zupełnie jakby się zgadali. Jasne, że było przykro itd, ale teraz, z perspektywy czasu, widzę, że nie warto się było przejmować. Ich sprawa. A my tak czy siak pobraliśmy się i jesteśmy najszczęśliwsi na świecie - i nie przekreślił tego brak chrzestnych na weselu. Także głowa do góry

Kasiu gratuluję 24 tyg i razem odliczamy do wizyty Marti jest już w domku, ale niestety nie może się przemęczać i leży, czasami do nas zagląda

MiciaKicia śliczne butki

kaaamila1 o tak, dla mojego męża te wyczuwalne kopniaczki to też straszna frajda

Landi dobrze, że maleństwo uspokaja Cię kopniaczkami, oby do 13
Stary 2012-07-09, 08:52   #3949
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:

Madzia- nie dziwie się, że żyjecie teraz tylko wizytą Moje małe robiło identycznie, że jak mąż przykładał dłoń to się uspokajało. No, ale wczoraj dawało czadu i nawet ciepła dłoń nie podziałala uspokajająco
Aż zazdroszczę Twojemu mężowi

Co do ruchów u mnie to już zaczynam się oswajać z tą myślą,że być może będę jedną z tych nielicznych,które nie poczują ruchów w ciąży

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj z mężem na zakupach i kupiliśmy 2 bodziaki na krótki rękaw po 5 zł sztuka
Przesłodziachne
Stary 2012-07-09, 08:55   #3950
aerien83
Zadomowienie

anett234 ależ co Ty opowiadasz słoneczko I Ty już wkrótce doczekasz się ruchów, spokojnie Gratuluję kolejnego tygodnia

madzius90
ahh to Ty masz już w środę wizytę, ale świetnie

Pani_Jasiowa śliczne a gdzie tak tanio? Ja w Pepco po 5 zł kupowałam swego czasu.
Stary 2012-07-09, 08:55   #3951
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:

Co do ruchów u mnie to już zaczynam się oswajać z tą myślą,że być może będę jedną z tych nielicznych,które nie poczują ruchów w ciąży
To można nie czuć przez całą ciązę??

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
anett234 ależ co Ty opowiadasz słoneczko I Ty już wkrótce doczekasz się ruchów, spokojnie Gratuluję kolejnego tygodnia

madzius90
ahh to Ty masz już w środę wizytę, ale świetnie

Pani_Jasiowa śliczne a gdzie tak tanio? Ja w Pepco po 5 zł kupowałam swego czasu.
W Auchanie

P

Szymonek
Stary 2012-07-09, 08:56   #3952
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne

Cytat:

Jeszcze chwilka i Ty poczujesz ! To będzie chwilka

Stary 2012-07-09, 08:59   #3953
aerien83
Zadomowienie

Cytat:

W Auchanie
Aaa. Szkoda, że u nas nie ma Auchana

Właśnie jem ciasto z jagodami (mąż mnie rozpieszcza ) i parzę drugą inkę.

Wczoraj wieczorkiem obejrzeliśmy super film (końcówkę całą przeryczałam, bo w ciąży to wszystko mnie wzrusza), "Jeden dzień", taki romantyczny, nie znoszę romantycznych filmów, ale ten jest naprawdę dobry i serdecznie Wam polecam, trochę podobny do "500 dni miłości", jak ochłonę to wrzucę recenzyjkę na bloga
Stary 2012-07-09, 09:04   #3954
kaaamila1
Zakorzenienie

Aerien- miałam Ci dac znac jak przeczytam książkę ,, Dama w opałach". Mogę tylko napisac, że bardzo mi się podobała, lekka i z humorem w sam raz na letnie wieczory Fabuła wciągająca

Stary 2012-07-09, 09:05   #3955
madzius90
Zakorzenienie

Pani Jasiowa śliczne bodziaki

Cytat:
Lada chwila i poczujesz, zobaczysz
Ja w dzień, w którym poczułam pierwszego kopniaka, też od rana marudziłam, że już 18 tydzień a ja nic nie czuję, i co?? po południ dostałam niezłego kopa od malucha

Cytat:
Aaa. Szkoda, że u nas nie ma Auchana
U nas też nie ma

Cytat:
Właśnie jem ciasto z jagodami (mąż mnie rozpieszcza ) i parzę drugą inkę.
O jaaaa
Stary 2012-07-09, 09:07   #3956
aerien83
Zadomowienie

kaaamila1 dziękuję to zapisuję sobie do listy "must read", mam straszną ochotę na taką zabawną i lekką historię swoją drogą, chyba bardzo szybko czytasz? ja ostatnio ociągam się z lekturami, opornie mi idzie czytanie. to pewnie trochę też przez nasze forum
Stary 2012-07-09, 09:09   #3957
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
kaaamila1 dziękuję to zapisuję sobie do listy "must read", mam straszną ochotę na taką zabawną i lekką historię swoją drogą, chyba bardzo szybko czytasz? ja ostatnio ociągam się z lekturami, opornie mi idzie czytanie. to pewnie trochę też przez nasze forum
Dośc szybko No, ale jak już mnie wciągnie fabuła to ciężko jest się oderwac Nie moge wtedy o niczym innym myślec, bo chce już wiedziec jak sie skończy..

Stary 2012-07-09, 09:12   #3958
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
To można nie czuć przez całą ciązę??

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

No gdzieś kiedyś czytałam wypowiedź babek,które przez całą ciążę nie czuły.Aaaale może to jakieś pojedyncze przypadki.

A za "Damę w opałach" też na pewno się zabiorę

Edytowane przez anett234
Czas edycji: 2012-07-09 o 09:14
Stary 2012-07-09, 09:14   #3959
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

a ja wcinam sobie zielone winogrona i ogladam kuchenne rewolucje

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
No gdzieś kiedyś czytałam wypowiedź babek,które przez całą ciążę nie czuły.Aaaale może to jakieś pojedyncze przypadki.
Nie chciałabym być jedną z nich,

P

Szymonek
Stary 2012-07-09, 09:18   #3960
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
a ja wcinam sobie zielone winogrona i ogladam kuchenne rewolucje

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Nie chciałabym być jedną z nich,

Nie,nie,my nie będziemy jedną z nich....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości