|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- ![]() a właśnie a gdzie mamcia??? |
||
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
mamcia o tej porze chyba jeszcze spi
no chyba ze na porodowce
|
#1953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Mówisz jak mój mąż Ale ja nie mogę mieć jedynaka bo go rozpuszczę jak dziadowski bicz Znam siebie (rozpuściłam królika, a co dopiero dziecko....)
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
tak paczę sobie na naszą listę
i Balbinki chyba jakoś dawno nie było??---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- haha no ja rozpuściłam tak moje koty. nie no przynajmniej dwójeczka musi być. my to nawet mówimy o trójce....ale zobaczymy jak to będzie. |
|
|
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mogę wybudzać, ale jak nie jest głody to mi to nic nie daje
Mleka nie odciągam żeby laktacji bardziej rozkręcić, a u mnie wybudzanie nic nie daje. Po prostu dziecko mam najedzone ![]() Cytat:
za Was! Będzie ok, a wrócisz już ze swoją kruszyną ![]() ![]() O północy, 1:30, 3:30 i po 6 Noc ok, wyspaliśmy się oboje ![]() Cytat:
![]() Dobrze ![]() Jem śniadanko i się myję, Tż już czeka na telefon bo jest w domu
|
||
|
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli wszystko zgodnie z planem - dzieciątko na świecie i nic nie jest ważniejsze niż Wy
Czyli nie było się czym (kim) przejmować (powtarzam to po raz kolejny) |
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Blue napisała: " Leże pod ktg, rozwarcie się nie powiększyło. Pokrwawiam. Poobserwują i ordynator zdecyduje co dalej. hehe, tż mógł nie jechac do pracy bo jak tylko dojedzie z kolega, to bedzie musiał wracać pociągiem, a nie wiadomo czy TO stanie się dziś. A z głodu to umrę do tego czasu
"
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wszyscy wydzwaniają czy urodziłam ja pie.rd.ole normalnie zwariuje!!!!!!!!!!!!!!!!! wydzwaniaja bo juz chca przyjechac , a ja nie chce odwiedzin bynajmniej nie wszytskich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szlag mnie trafi bede z bolącym brzuchem po porodzie zamiast odpoczywac i cieszyc sie Niunią razem z tztem to bede sie wku.rwiac
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
3mam kciuki za Nią ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- najgorsze jest to z ejak ja zabronie przyejzdzac to przyjadą do babki a nie niby do dziecka i co mam zrobic masakra
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blue napisała, że da znac jak pozna decyzję |
|
|
|
|
#1960 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
:kciuki;
|
||
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ale mialam nocke z dupy nie umialam spac. Tz mnie wczoraj zbalamucil i co i mic sie dalej nie dzieje. Podbrzusze boli jak bolalo. Moze to szyjka sie rozwiera
Blue trzymam kciuki! Viki dzieki za kawal he he |
|
|
|
#1962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- musze isc do banku i na miasto, a niewychodzilam kilka dni to dopiero bedzie sie dzialo jak mnie zobacza znowu z brzuchem
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Rozeznanie
|
Siemka Lalki
![]() Wczoraj myślałam już, że zaczynam rodzić skurcze jak ta lala... potem skojarzyłam, że to po pomidorach z mozarellą... Zawsze mnie po tym czyści hehehehhe
|
#1965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane. Przepraszam, ale przyszłam się wam wyżalić
chyba nie mam żadnego instynktu ani powołania do bycia matką nie daję rady. Mam straszne wyrzuty sumienia bo nie mam siły się nią zajmować, ona odkąd się urodziła cały czas płacze szkoda mi Darka bo on ją buja , śpiewa jej, nawet karmi mm, bo mała ssie cyca to zaraz jej się nudzi wypluwa i w ryk. Choć już trochę mleka jest i daje jej mimo że mam strupy... Straszna z niej maruda jak ją przebieram to drze się w niebogłosy jak bym ją ze skóry obdzierała... Nawet już dałam jej espumisan bo strasznie się prezy i nie ma kupki 2 dzień. Herbatkę z koperku też... Przy masażu brzuszka płacze jak opętana... Nie wiem co to będzie... Darek mówi że to dla niego nie problem się nią zajmować ma dużo cierpliwości a ja , jak ona zaczyna płakać to wymiękam i dostaje szału bo nawet nie da się uspokoić ... Normalnie siedzę i płacze
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do kolek to próbowałaś suszarki? delikatnie na brzuszek skieruj na niskich obrotach, albo w ogóle jak płacze to włącz suszarkę. podobno bardzo pomaga głowa do góry kochana! najlepiej zrobisz jakbyś mogła wyjśc się przejść, przewietrzyc i wrócić po godzince czy dwóch. Od razu spojrzysz na niunię z innej perspektywy.---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- wiem wiem, jestem taka mądraliśnska b o na razie opieram się tylko na teorii zobaczymy w praktyce jak to będzie u nas, ale naprawde popróbuj może u Ciebie to zadziała!
|
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Miałam tego nie pisać, nie krakać, ale kurde naprawdę nudy są Oczywiście znów dziś nigdzie nie wyjdę bo leje
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Hania jak myslisz czy my sie w koncu rozpkujemy? |
|
|
|
|
#1972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uszy do góry i na pewno nie jesteś złą matką!!!
|
|
#1973 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.ciazowy.pl/artykul,syndro...yc,1280,1.html ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1974 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie urodziłam, a planuję kolejną ciążę za rok ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam za wszystkie planowane i nieplanowane wizyty!
|
|||
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalka mi sie wydaje ze to baby blues, tyle czekałas na mała, wszytsko sie wydłużało, teraz jak cos nie wychodzi niecierpliwisz sie, bo chciałabys zeby bylo idealnie. jesteś jej najukochańcza osoba na świecie, nie ma lepszej!
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Ajka no wiecznie nie ale ilez mozna
![]() jeszcze od dzisiaj do czwartku sa remonty u mnie na osiedlu robia droge i tak codziennie bedzie halas od samego kur.de rana! |
|
|
|
#1977 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Myślisz, że ja na moją córkę to zawsze z błogim uśmiechem popatruję? też nie, też mnie potrafi maksymalnie zirytować, też mi ręce opadają, jak krzyczy, skrzeczy i stęka, choć jest najedzona i przewinięta (a kolek nie ma). I mój mąż też ma więcej cierpliwości do kołysania i uspokajania - może dlatego, że ma to komfortowe uczucie, że jak już będzie całkiem źle, to mi ją może dać, bo przy mnie i tak uspokaja się najszybciej? A jak teściowa nas odwiedza, to hohoho, jak ją chętnie oddaję! nie tylko oddaję, ale zaraz się podmalowuję i lecę gdzieś na ulicę, pospacerować, do sklepów wejść, coś tam sobie pooglądać. No cóż - są matki, które mogą być ze swoimi dziećmi 24 godziny na dobę i z pełną pokorą i radością oddają się tej "posłudze". Są też takie, które mimo urodzenia dziecka potrzebują czasu dla siebie, czasu na książkę, sen, makijaż - cokolwiek. I ani w tych potrzebach nie ma nic złego, ani w folgowaniu swoim zachciankom. Znajoma położna (koleżanka teściowej, babka z wieloletnim doświadczeniem) powiedziała mi dość istotną rzecz: "ty musisz się wyspać, ty musisz się najeść, ty musisz mieć też czas dla siebie. Macierzyństwo to poświęcenie, ale nie męczeństwo - jeśli ty będziesz przemęczona i poirytowana, to twoje dziecko tym bardziej. Dlatego oddaj małą mężowi, babci, komukolwiek - choćby wyła jak opętana - i odpocznij. W przeciwnym razie wpadniecie w zamknięty krąg frustracji. Bo zaczniesz na to swoje dziecko patrzeć w końcu ze złością i niechęcią (choćby najlepiej ukrywaną) a ona to wyczuje i będzie jeszcze bardziej niespokojna" Teoria piękna, gorzej z praktyką (szczególnie w kwestii snu ) - ale próbujemy.
|
|||
|
|
|
#1978 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
co z Macjeka??
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

Planowałam zajść w ciążę w lipcu, ale udało się dopiero w listopadzie (co i tak jest cudem) 

no chyba ze na porodowce

chyba nie mam żadnego instynktu ani powołania do bycia matką
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)