|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Brumku, chyba naprawdę powinnaś pójść z palcem do lekarza.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Żaneta, kurcze ale się męczycie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Daj znać co lekarz powiedział. Ja gdybym miała na tyle miejsca to też bym w domu urodziny zrobiła. Najbardziej podobał by mi się taki gril party... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
hejo!
My już po spacerze. Od 7. Wózek mnie wykańcza. Strasznie się ciężko prowadzi. Dziewczyny, jaki jest porządny wózek spacerówka do 300 zł?? Pomóżcie! Ale ukrop będzie. Spotkałam teściową na mieście ![]() Jezu nie wiem co pisać... ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- wiem! Natko jesteś boginią, wiesz? Przepiękna jesteś. Każdy to powie i przyzna mi rację. Domek fajnie pomyka. Podobny do Twego męża. Alibany Ty rówież masz taką delikatną, nimfią urodę. Śliczna. Przyciemniłas włosy chyba, nie? Ala śliczna. Jakie ma wydatne usta. Dziubku strasznie mi się podoba pomysł na ozdobiony pokój. Aż żałuję, że ja nic nie ozdobiłam pokoju. Widać tatę, ale gdzie solenizant i śliczna ( jakie kompleksy!!! co Ty piszesz) mama?? Carmela dołożę do Sary Igora, w tej klatce razem będą wyglądać uroczo ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-07-09 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() marina- ja mam jakies stare oletto z zeszlego roku i dobrze sie sprawdza http://allegro.pl/wozek-spacerowy-co...469995100.html tu sa chyba tegoroczne, troche ponad 300 zl. rozklada sie prawie na płasko i w sumie ok jest Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-07-09 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
A tak :http://www.youtube.com/watch?v=bCpwLJ7Gp0w
![]() ![]() I od wczoraj się zachwycam tym: http://rarytasek.blox.pl/2007/08/Smazony-chleb.html Dzień Dobry ![]() Młody w żłobku. Marina wiem o czym mówisz z tymi aferami Igiego. Mój też kladzie się na podłodze drze i wymusza. Ale ja nie ulegam. Ignoruje, wychodze do drugiego pokoju i zazwyczaj się uspokaja. Chociaż dzisiaj wył 15 min i nie pomogło nic. Nawet noszenie na rękach. Mali terroryści ![]() ![]()
#155 |
Zakorzenienie
|
Dziubek moja miała katar,ale nigdy nie było tak jak teraz i od razu do Szpitala;/ tragedia no tragedia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też na niego zwróciłam uwagę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ze starego wątku..... Vaniliowa-tak Julka jest chyba najwieksza fanką kaszki na wątku ![]() A pracuję nadal ![]() W sobotę odwiedziła mnie moja przyszła szwagierka( przyszła żona mojego męża brata, to szwagierka?) i poszłyśmy na spacer z Julą i Tofikiem do sklepu dziecinnego. Chciałam obejrzeć wózki no i kupić pierwszą butelkę dla .... no właśnie imię jeszcze nie wybrane ![]() ![]() Co do wózków-strasznie spodobał mi się infinity, dla Julki. Ale słuchajcie i tu proszę o Wasze wypowiedzi ![]() Mając dwa wózki-ten co do tej pory i ten przypuszczalnie infinity ZAWSZE będe musiała czekać aż ktoś do mnie przyjdzie(czyt. mama) żeby wyjść z dwójką dzieci na spacer, więc to chyba mija się z celem. Chyba potrzebuję podwójnego wózka ![]() Mam tez na uwadze taki- http://allegro.pl/wozek-blizniaczy-g...467672647.html Co o tym myślicie? I czy im tam będzie wygodnie?? W zimie tez się znowu nie nachodzimy na, ewentualnie Julka na sankach, a mały w gondoli, a potem marzec/kwiecień to już julka może nie chcieć jeździć w wózku....sama już niewiem....PORADŹCIE:pros i: |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
marina - ja jeszcze odpowiadam z poprzedniego wątku: późne chodzenie. kinga nie garnie sie do chodzenia. artur poszedł w swoje 1 urodziny. artur mial wtedy 12 kg, kinga m prawie 10. ogolnie mimo wszystko klocki. artur byl sprawniejszy ruchowo wiec poszedl, kinga nawet do raczkowania sie jeszcze niedawno nie garnęła. wiec twoje wielkie dziecko tym bardziej ma utrudnienie, bo to mega wysiłek jest. (jeszcze bediesz wspominac jak to fajnie jak nie chodził
![]() chociaz jak bym juz chcioala by kinga sama na 4 pietro wchodziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka a Ja bym się wstrzymała póki co z wózkiem, bo może być tak, że jak bobas się urodzi to Julka nie będzie chciała wg korzystać z wózka i będzie chodziła ładnie obok Ciebie a Ty w gondolce będziesz miała smyka ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Ja znowu ponarzekam ( Oj jezzzu ta to wiecznie narzeka ![]() Jestem burza gradowa. W nocy nie spałam, bo: - młoda obudziła się z histerią, brzuch twardy i nabrzmiały, ze zrobieniem kopy ostatnio mamy problema O 22 robiłam jej kąpiel, przeszło.. i zrobiła kopę z włosem!! ![]() - wstawałam wyłączać wszystko z kontaktów bo burza szła - wstawałam zamykać okna bo burza - wstawałam otwierac okna po burzy - budziłam się jak grzmiało - wstawałam karmić dziecko - wstawałam dać smoka - Aaaaaaaaaaaaaa było mi gorąco. ![]() ![]() Mój tż marudzi gorzej jak Sara, nigdzie z nim pojechać nie można bo wiecznie mu coś nie pasuje ![]() ![]() ![]() Sara mi nie chce nadal jeść ![]() Zdałam relację co u mnie.. Monia już miałam poszukiwania wszczynać gdzie Ty jesteś. A gdzie byłaś? co robiłaś? Alibany i ja się pozachwycam nad Tobą. Twoja nimfia uroda ( doskonale Marina to ujęła), super trawnik i thuje dookoł, dom pewnie też piękny macie, i Ala jak chodzi ![]() Natka weź się schowaj ![]() A teściowa...temat rzeka ![]() ![]() Dziubek i najważniejsze że się dobrze bawiliście, skromnie ale słodko i przyjemnie. To się liczy. Szczerze to ja nie lubię takich wystawnych imprez.. I zdrówka dla Szymka. Pochwal się co dostał z prezentów. Brumek w jakiej sukience byłaś na chrzcinach pochwal sie ![]() Carmela ja już zadzwoniłam ![]() Marina a jaką Ty miałaś gondolę? nie miałaś jakiegoś wielofunkcyjnego wózka? nie masz spacerówki do niego? jednak te duże " kobyły" to najlepsze wózki... popatrz używane na all, za 300 zł coś już kupisz. Iwonap jak neiw tym tyg to w następnym wpadnę do Ciebie nad jeziorko. Odezwę się na kom. You dawaj foty z roczku! Toska pisz często to się z czasem wbijesz w nas, dużo "starych" dziewczyn odeszło i dużo "nowych" weszło" ![]() Pytam się po raz 3 co ze zlotem!! Proponuję którąś niedzielę w wawie!! Rzućmy datę i coś ustalmy! Chyba żadna nie chce się spotkać ![]() Ale mam wenę na pisanie
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Monia a jak robisz grecką? chodzi mi o sos. Bo ja mam kupny z winiary. Może być?
Wiecie co? jak ja nie lubię rodzinnych imprez. I ten roczek to dla mnie obowiązek a nie przyjemność, serio. Z chęcią bym nic nie robiła, ze wzgl na rodzinę. I nie lubię jak moja rodzina spotyka się z rodziną tż. Jest dziwnie. I mam stresa że torta nie pokroję, takie antytalencie jestem. Oliweczka mi te wózki z linków nie podchodza. Bo to typowe spacerówki. Ten 1 ma lipne koła jak na wózek podwójny, ciężko Ci będze pchać.A gondolę Ci trzeba chyba? ja wózek obok siebie, szeroki? czy odpada? Ja widziałam w baby fancie w lbn wózek bliźniaczy tako właśnie gondola a obok spacerówka, byłby ok dla Was.
#162 |
Rozeznanie
|
dziękujemy za wszystkie komplementy pod naszym adresem
![]() brumek zaczerwieniłam się ![]() ![]() ![]() ![]() Natka Wy to dopiero jesteście śliczni ![]() Dziubek ![]() Świetnie przyozdobiliście pokój, tort cudny!! A gdzie jubilat?? ![]() o 15.20 idę na "rozmowę" o pracę. Pierwszym etapem rekrutacji jest test.... ![]() A i kolczyki chyba poczekają na później. Myśle i myślę nad tym i nie mogę się przemóc by się zdecydowac. Nie będę robić nic wbrew sobie, choć nie ukrywam, że lekką presję czuję ze strony teściów. No ale nie konsultowali tego wcześniej ze mną. Wiecie co dziś zrobiłam w nocy.....mała po 2 się przebudziła i płakała w łóżeczku a ja siedziałam na łóżku nie mogąc się dobudzić. W końcu tż wstał i pyta się co robię, a ja, że nie wiem czy mam małej dać ogórka czy mleko zrobić ![]() Marina włosy farbuje cały czas tak samo, może wcześniej wklejałam zdjęcie z bardziej wypłowiałym kolorem ![]() ![]() Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-07-09 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Laski bo Ja sie zastanawiam nad grilem cały czas,
a co zrobicie jak będzie padać ? I kurcze jak będzie hic to tak elegancko przy grillu będziemy siedzieć? |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
zmalowana chyba nie chciałoby mi się bawić tak z tymi chipsami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
patik miałam jakiś wózek no name. I była gondola b. fajna, ale spacerówka była bez daszka, beznadziejna. Kupiłam za 100 używkę na all. Sprzedałam już daaawno za 50 zł dalszej sąsiadce.
Ja mam identycznie: nie lubię jak rodzina tżta się spotyka z moją. Na szczęście ma to miejsce b. rzadko, bo dzięki Bogu nie mają w zwyczaju razem "biesiadować". Tylko takie rodzinne imprezy typu chrzciny, roczek się spotkali. monia dzięks za odp. o chodzeniu. Mój to nawet za rączki nie chodzi jeszcze. A wiesz, chyba z tego coneco coś kupię... Wiecie, mam złote kolczyki ( 2 pary ) od mamy dostałam dawno i chyba pójdę je sprzedać dziś...(bo chcę wózek kupić ). Szkoda mi, mam takie wyrzuty sumienia trochę. W sumie rzadko w nich chodzę, szkoda mi, ale co mi z kolczyków.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-07-09 o 10:12 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kupiliśmy taki namiot tylko bez ścian. Takie zadaszenie na nogach ![]() Mam nadzieję, że jednak padać nie będzie bo nie będziemy mieli gdzie się podziać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taki szeroki, to wielkie koromysło...nawet do windy by mi się nie zmieścił, więc odpada. A te co pokazałam, to tak-typowe spacerówki, tyle że tylne siedzenie sie rozkłada na płask... ale chyba zaczekam aż się drugie dzieciątko urodzi, może problem sam się rozwiąże ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mieliśmy mieć gości-cudowną ciocię z mężem i dzieciakami ![]() Po pracy musze zajechac do babci, bo zostawiliśmy wczoraj u niej kubek niekapek Julci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Carmelka ja lubię takie 'eksperymenty' więc tak na próbę zrobiłam ![]() ![]() ![]() Marina ja całkiem niedawno wyprzedawałam też całe złoto co miała. Kolczyki z komunii jakieś takie inne pamiętaki. Bo kasy nie było. Z tym że ja nie jestem sentymentalna.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-07-09 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Oliweczka ja bym nie kupiła żadnego z tych wózków, które pokazałaś w linkach. Myślę, że maluszek powinien mieć na początek gondole. Ew. są takie wózki, że gondola, a obok spacerówka ![]() ![]()
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
No to i my się wrzucimy.
Na jednym ze zdjęć przytulaski ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/uwaga-zestaw-conec...458006071.html
Co myślicie o tym? a ten feralny milo sprzedam na all.
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#174 | |||
Wtajemniczenie
|
Lili cudna nasza sto lat!!! ![]() eve sto lat ![]() ![]() ![]() Cytat:
i Ty śliczna Cytat:
Brumeczku-wcale się nie dziwie że Tymek był gwoździem programu ![]() wkleisz jakieś fotki Kochana nie bij ale my wczoraj cały dzień spędzilismy na wyściugu kolarskim-męża firma była organizatorem i cały dzien bylismy z ni ubrani w firmowe stroje moze wkleje kilka fotek wróciliśmy Późno i usypianie trwało ponad godzinę Natko ślicznie razem wyglądacie taka atrakcyjna z was rodzinka ![]() Cytat:
![]() nic nie jest fajniesze niż wy
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-07-09 o 10:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Marinko
ja bym wolała kupić wózek używkę ale jakiś firmowy My mamy taki tylko inny kolor jest bardzo fajny http://allegro.pl/wozek-quinny-senzz...456305951.html lub http://allegro.pl/wozek-spacerowka-m...459752848.html Zanka miala Orę więc może ci coś na jego temat powiedzieć ![]() http://allegro.pl/tfk-buggster-lekka...468135567.html Buggster jest rewelacyjny może z wyglądu średni ale świetnie się go użytkuje i prowadzi. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-07-09 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Zaneta mamy altankę. Jakby przelotnie padało.
Jak cały dzień będzie deszczowy to zmiana terminu, w domu nie zamierzam sie gościć./ ich gościć.
#177 |
Zakorzenienie
|
tak mówisz blondynko? że lepiej używkę i konkretniejszej firmy?
Fajne te, co wstawiłaś, ale waga jest ważna też. A one chyba powyżej 10 kg. Bo mam trochę schodów do pokonania z mieszkania na parter ![]()
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-07-09 o 10:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Patik cóż za SŁODKI avatar
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Marina a ten? http://allegro.pl/spacerowka-coneco-...458005902.html też szukam spacerówki, już od dłuższego czasu i trudno mi się zdecydować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Marina ja mam http://allegro.pl/coneco-wozek-trape...446181399.html kupiłam używkę za 150 zł na wyjazdy, Szału nie ma.Też jest wąski. I stoi w garażu bo jednak tako z nami jeździ w bagażniku mimo że ciężki...
Zrobiłam ogórkową królowej. I dla nas też. Pytanie: dlaczego gotowałam w oddzielnych garnkach? ![]()
#180 |
Zakorzenienie
|
a ten Quinny Zap? znalazłam używkę za 300 niecałe. Ma któraś?
Lili fajny. Patik mówisz, że nie ma szału przy nim?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.