Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 08:37   #151
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Brumku, chyba naprawdę powinnaś pójść z palcem do lekarza.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Dzień dobry!
U nas znowu pod chmurą, mam nadzieje że nie będzie padac to pojdziemy na spacer, Lili niedawno wstala ale już zdążyła doprowadzić dom do ruiny..
Moja księżna też czasem wpada w histerię jak czegoś chce a tego nie dostanie.. ale staram się ignorować, albo wręcz ja przedrzeźniam i szybko jej mija.
U nas też przedrzeźnianie działa Albo doprowadza do jeszcze większej furii

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Teściowa się rzeczywiście pokazała, nie ma co. Fajnie ten Twój mąż zareagował

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Natko ...
Cytat:

Natka jak ja uwielbiam historię z Twoją teściową w roli głównej co za... baba!
Niestety, chyba będzie wojna

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A na zdjęcia nie mogę się napatrzeć!
Teściowa się rzeczywiście pokazała, nie ma co. Fajnie ten Twój mąż zareagował
Cytat:
Natka powinna mieć narzucony od moderatora zakaz wstawiania swoich zdjęć... Kompleksy moga prowadzić do wielu chorob a moje przez Ciebie sięgają już zenitu!
Jesteś moim idealem kochana Ślicznie razem wygladacie
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Natka
masz świetną figurę.Dominik jak zwykle elegancik
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Natka bosko to wyglada jak Domek zaperdziela miedzy stolami a Ty jaka śliczna
Dziękuję kochane za tyle komplementów! Choć MOCNO przesadzone, bardzo miłe

Żaneta, kurcze ale się męczycie

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

Natka brak słów, zachowanie żenujące i strasznie dziecinne. Dobrze jej powiedzieliście chociaż jak widać zamiast zrozumieć to fochy były

dziękuję za miłe słowa kochane udało się zrobić tanim kosztem fajną imprezkę , cieszę się bo nie chciałam odbierać dziecku małej przyjemności

ale żeby nie było za dobrze to dziś znów do lekarza, mały od nocy strasznie kaszle czy to się kiedyś skończy ...
Ahhh jakieś bardzo upierdliwe paskudztwo biednego Szymka dopadło Mam nadzieję, że szybko przejdzie
Daj znać co lekarz powiedział.

Ja gdybym miała na tyle miejsca to też bym w domu urodziny zrobiła. Najbardziej podobał by mi się taki gril party...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 08:50   #152
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

hejo!

My już po spacerze. Od 7.
Wózek mnie wykańcza. Strasznie się ciężko prowadzi.
Dziewczyny, jaki jest porządny wózek spacerówka do 300 zł?? Pomóżcie!

Ale ukrop będzie.
Spotkałam teściową na mieście
Jezu nie wiem co pisać...

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

wiem!

Natko jesteś boginią, wiesz? Przepiękna jesteś. Każdy to powie i przyzna mi rację. Domek fajnie pomyka. Podobny do Twego męża.

Alibany Ty rówież masz taką delikatną, nimfią urodę. Śliczna. Przyciemniłas włosy chyba, nie? Ala śliczna. Jakie ma wydatne usta.

Dziubku strasznie mi się podoba pomysł na ozdobiony pokój. Aż żałuję, że ja nic nie ozdobiłam pokoju. Widać tatę, ale gdzie solenizant i śliczna ( jakie kompleksy!!! co Ty piszesz) mama??

Carmela dołożę do Sary Igora, w tej klatce razem będą wyglądać uroczo
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-07-09 o 08:58
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 08:58   #153
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1
Agula moja je 4 razy mleko. Dwa razy w nocy (24.00 i 3.00 po 150ml), rano i wieczorem (120ml, 150ml). Nie da się jej "wmusić" więcej mleka na raz, wtedy pewnie by noc przespała. Kuba jadł po 210ml a ona tylko 150 i nie zawsze doje .
moje je jeszcze mniej - wiecej niz 120 ml nie wcisne. wczoraj wieczorem butla i jeszcze 3 łyzki kaszki na sztywno i co? i nico oczwiscie budzila sie o 24, 2 i 5 na jedzenie (a moze na picie? )

marina- ja mam jakies stare oletto z zeszlego roku i dobrze sie sprawdza http://allegro.pl/wozek-spacerowy-co...469995100.html tu sa chyba tegoroczne, troche ponad 300 zl. rozklada sie prawie na płasko i w sumie ok jest

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-07-09 o 09:01
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:05   #154
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Jak?

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Jak???

A tak :http://www.youtube.com/watch?v=bCpwLJ7Gp0w

I od wczoraj się zachwycam tym: http://rarytasek.blox.pl/2007/08/Smazony-chleb.html

Dzień Dobry
Młody w żłobku.
Marina wiem o czym mówisz z tymi aferami Igiego. Mój też kladzie się na podłodze drze i wymusza. Ale ja nie ulegam. Ignoruje, wychodze do drugiego pokoju i zazwyczaj się uspokaja. Chociaż dzisiaj wył 15 min i nie pomogło nic. Nawet noszenie na rękach. Mali terroryści

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:18   #155
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziubek moja miała katar,ale nigdy nie było tak jak teraz i od razu do Szpitala;/ tragedia no tragedia...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:30   #156
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
No i najważniejsze ABSOLUTNIE NIE CHWALE SWOJEGO DZIECKA (bo wiadomo czym to grozi ) ale od dwóch dni je moje obiady
i za kroczki również
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

My już po imprezie, było super, bardzo miło. Wklejam zdjęcia i idę nadrabiać
Super zdjęcia- uroczy ,,uciekający" Domek , a rodzice
Cytat:
Wygląda jakby szedł po czerwonym dywanie
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Witam.
Tak jak myślałam ciężko się wbić w Wasze zgrane towarzystwo...

Dasz radę
Cytat:
, a twój zegarek cudo
też na niego zwróciłam uwagę
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Alibany Zuza na chrzciny dostała od dziadków kasę, ale teściowa zaznaczyła, że chciałaby żebym za tę kasę kupiła małej kolczyki. Powiedziałam, że tak zrobię, ale na razie jej uszu nie przebiję, kolczyki będą czekać, aż mała sama będzie chciała przebić uszy.

Cytat:
A co my robimy jak Sarenka wpada w dziki szał... zamykamy drzwiczki

(proszę nie dzwonić do Opieki Społecznej)

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
w załączniku tort (kupiony bo ja beztalencie jestem) i wystrój

dla chorowitków zdrówka !

no i w nowym wątku
Super, że się udały urodzinki
Cytat:
Wczoraj teściowa zaczęła karmić Dominika tortem, a kiedy zwróciliśmy jej uwagę to próbowała dalej kiedy nie patrzeliśmy Wyobrażanie sobie co za głupota? Troszkę na nią naskoczyliśmy oboje, że zachowuje się jak typowa teściowa. Ja dodałam, że Dominik chyba nigdy nie będzie zostawał u babci, bo najgorsza babcia to taka, która nie stosuje się do zasad rodziców. Głupio się jej zrobiło strasznie. Zaczęła do gości mówić "ooo widzieliście jak oboje na mnie naskoczyli, jeszcze będą prosić żebym została". Zdenerwowała mnie. Mało tego, później jak pytałam teścia czy ma ochotę na tort albo jakieś ciasto to ona do mnie "nie pozwalam mu dawać takich rzeczy, tak jak Ty Dominikowi"- niby z żartem, ale jakoś jej nie wyszło, bo patrzyli wszyscy na nią jak na wariatkę... Tż jej tylko powiedział, że powinna siedzieć z dziećmi bo tak się też zachowuje i że słońce chyba jej trochę za bardzo przygrzało.
ale ma tupet baba....

Ze starego wątku.....
Vaniliowa-tak Julka jest chyba najwieksza fanką kaszki na wątku
A pracuję nadal i planuję tak na początku września odejść. Z Julką pracowałam podobnie(chyba miesiąc wcześniej niż teraz odeszłam).

W sobotę odwiedziła mnie moja przyszła szwagierka( przyszła żona mojego męża brata, to szwagierka?) i poszłyśmy na spacer z Julą i Tofikiem do sklepu dziecinnego. Chciałam obejrzeć wózki no i kupić pierwszą butelkę dla .... no właśnie imię jeszcze nie wybrane no i butla z ciuchcią już czeka
Co do wózków-strasznie spodobał mi się infinity, dla Julki. Ale słuchajcie i tu proszę o Wasze wypowiedzi
Mając dwa wózki-ten co do tej pory i ten przypuszczalnie infinity ZAWSZE będe musiała czekać aż ktoś do mnie przyjdzie(czyt. mama) żeby wyjść z dwójką dzieci na spacer, więc to chyba mija się z celem.
Chyba potrzebuję podwójnego wózka Widziałam w tym sklepie chicco http://allegro.pl/chicco-wozek-blizn...471138358.html ale niestety nie znalazłam używanego.
Mam tez na uwadze taki- http://allegro.pl/wozek-blizniaczy-g...467672647.html

Co o tym myślicie? I czy im tam będzie wygodnie??
W zimie tez się znowu nie nachodzimy na, ewentualnie Julka na sankach, a mały w gondoli, a potem marzec/kwiecień to już julka może nie chcieć jeździć w wózku....sama już niewiem....PORADŹCIE:pros i:

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:37   #157
83monia
Zakorzenienie

marina - ja jeszcze odpowiadam z poprzedniego wątku: późne chodzenie. kinga nie garnie sie do chodzenia. artur poszedł w swoje 1 urodziny. artur mial wtedy 12 kg, kinga m prawie 10. ogolnie mimo wszystko klocki. artur byl sprawniejszy ruchowo wiec poszedl, kinga nawet do raczkowania sie jeszcze niedawno nie garnęła. wiec twoje wielkie dziecko tym bardziej ma utrudnienie, bo to mega wysiłek jest. (jeszcze bediesz wspominac jak to fajnie jak nie chodził ).
chociaz jak bym juz chcioala by kinga sama na 4 pietro wchodziła

Stary 2012-07-09, 09:39   #158
zanetaa88
Zakorzenienie

Oliweczka a Ja bym się wstrzymała póki co z wózkiem, bo może być tak, że jak bobas się urodzi to Julka nie będzie chciała wg korzystać z wózka i będzie chodziła ładnie obok Ciebie a Ty w gondolce będziesz miała smyka ?

Stary 2012-07-09, 09:41   #159
patik87
Zakorzenienie

Witam,

Ja znowu ponarzekam ( Oj jezzzu ta to wiecznie narzeka).
Jestem burza gradowa. W nocy nie spałam, bo:
- młoda obudziła się z histerią, brzuch twardy i nabrzmiały, ze zrobieniem kopy ostatnio mamy problema O 22 robiłam jej kąpiel, przeszło.. i zrobiła kopę z włosem!! ( część włosa wystawało i musiałam wyciągnąć)
- wstawałam wyłączać wszystko z kontaktów bo burza szła
- wstawałam zamykać okna bo burza
- wstawałam otwierac okna po burzy
- budziłam się jak grzmiało
- wstawałam karmić dziecko
- wstawałam dać smoka
- Aaaaaaaaaaaaaa było mi gorąco.

Mój tż marudzi gorzej jak Sara, nigdzie z nim pojechać nie można bo wiecznie mu coś nie pasuje wczoraj zajrzałam do reserved i była afera. Na szybko złapałam 3 bluzki ( jakie przeceny.. po 15 zł) i więcej nic mi nie dał obejrzeć i wejść.

Sara mi nie chce nadal jeść

Zdałam relację co u mnie..

Monia
już miałam poszukiwania wszczynać gdzie Ty jesteś. A gdzie byłaś? co robiłaś?

Alibany i ja się pozachwycam nad Tobą. Twoja nimfia uroda ( doskonale Marina to ujęła), super trawnik i thuje dookoł, dom pewnie też piękny macie, i Ala jak chodzi

Natka weź się schowaj Doskonale się prezentujecie.
A teściowa...temat rzeka jak ona Cię w ogóle ocenia? w sensie czy Cię lubi i nie obgaduje za plecami? ( ta jak moja )

Dziubek i najważniejsze że się dobrze bawiliście, skromnie ale słodko i przyjemnie. To się liczy. Szczerze to ja nie lubię takich wystawnych imprez.. I zdrówka dla Szymka. Pochwal się co dostał z prezentów.

Brumek w jakiej sukience byłaś na chrzcinach pochwal sie? jakiś prezent kupiłaś czy kase daliście? jak się chrześniak nazywa?

Carmela
ja już zadzwoniłam

Marina a jaką Ty miałaś gondolę? nie miałaś jakiegoś wielofunkcyjnego wózka? nie masz spacerówki do niego? jednak te duże " kobyły" to najlepsze wózki... popatrz używane na all, za 300 zł coś już kupisz.

Iwonap jak neiw tym tyg to w następnym wpadnę do Ciebie nad jeziorko. Odezwę się na kom.

You dawaj foty z roczku!

Toska pisz często to się z czasem wbijesz w nas, dużo "starych" dziewczyn odeszło i dużo "nowych" weszło"

Pytam się po raz 3 co ze zlotem!! Proponuję którąś niedzielę w wawie!! Rzućmy datę i coś ustalmy! Chyba żadna nie chce się spotkać

Ale mam wenę na pisanie
Stary 2012-07-09, 09:41   #160
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87
Czy wystarczą tylko rzeczy z grilla? kiełbaska, karczek, skrzydełka ( może jakieś szaszłyki), tort, napoje, piwo, sałatka, pomidory w śmietanie i mizeria? Czy za mało? coś jeszcze zrobić?
I czy sztućce jednorazowe czy normalne?
ja bede miala tak samo (i tez za dwa tygodnie ). zastanawiam sie jeszcze nad kaszanką i kiszką ziemniaczaną z grilla. sałatki bede miala proste: taka niby grecką z fetą, brokuł+jajko+pomidor w sosie czosnkowym i tzatziki, moze jeszcze kupie coleslaw, bo robic mi sie nie chce sztuśce bede miala normalne, ale talerze jak najbardziej bedą jednorazowe. i chyba szklanki też bedzie na dzialce i nie bedzie gdzie tego myć (nie wiem jak z kawa do ciasta, moze jednak zrobie w filizankach...)

Stary 2012-07-09, 09:49   #161
patik87
Zakorzenienie

Monia a jak robisz grecką? chodzi mi o sos. Bo ja mam kupny z winiary. Może być?
Wiecie co? jak ja nie lubię rodzinnych imprez. I ten roczek to dla mnie obowiązek a nie przyjemność, serio. Z chęcią bym nic nie robiła, ze wzgl na rodzinę. I nie lubię jak moja rodzina spotyka się z rodziną tż. Jest dziwnie.
I mam stresa że torta nie pokroję, takie antytalencie jestem.

Oliweczka
mi te wózki z linków nie podchodza. Bo to typowe spacerówki. Ten 1 ma lipne koła jak na wózek podwójny, ciężko Ci będze pchać.A gondolę Ci trzeba chyba? ja wózek obok siebie, szeroki? czy odpada?
Ja widziałam w baby fancie w lbn wózek bliźniaczy tako właśnie gondola a obok spacerówka, byłby ok dla Was.
Stary 2012-07-09, 09:51   #162
alibany
Rozeznanie

dziękujemy za wszystkie komplementy pod naszym adresem
brumek zaczerwieniłam się Ale cieszy mnie zachwyt nad moją trawką Cały miesiąc o nią dbałam by wyglądała tak jak wygląda, aż mąż jest ze mnie dumny Super, że chrzciny się udały!

Natka Wy to dopiero jesteście śliczni

Dziubek za to w nawiasie!!!!
Świetnie przyozdobiliście pokój, tort cudny!! A gdzie jubilat??

o 15.20 idę na "rozmowę" o pracę. Pierwszym etapem rekrutacji jest test....

A i kolczyki chyba poczekają na później. Myśle i myślę nad tym i nie mogę się przemóc by się zdecydowac. Nie będę robić nic wbrew sobie, choć nie ukrywam, że lekką presję czuję ze strony teściów. No ale nie konsultowali tego wcześniej ze mną.

Wiecie co dziś zrobiłam w nocy.....mała po 2 się przebudziła i płakała w łóżeczku a ja siedziałam na łóżku nie mogąc się dobudzić. W końcu tż wstał i pyta się co robię, a ja, że nie wiem czy mam małej dać ogórka czy mleko zrobić

Marina włosy farbuje cały czas tak samo, może wcześniej wklejałam zdjęcie z bardziej wypłowiałym kolorem Ale fakt, odświeżałam kolor ok 2 tyg temu więc jest na pewno ciemniejszy. dziękuję za miłe słowa

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-07-09 o 09:59
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:51   #163
zanetaa88
Zakorzenienie

Laski bo Ja sie zastanawiam nad grilem cały czas,
a co zrobicie jak będzie padać ?
I kurcze jak będzie hic to tak elegancko przy grillu będziemy siedzieć?

Stary 2012-07-09, 09:58   #164
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

zmalowana chyba nie chciałoby mi się bawić tak z tymi chipsami

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:10   #165
Marina1
Zakorzenienie

patik miałam jakiś wózek no name. I była gondola b. fajna, ale spacerówka była bez daszka, beznadziejna. Kupiłam za 100 używkę na all. Sprzedałam już daaawno za 50 zł dalszej sąsiadce.

Ja mam identycznie: nie lubię jak rodzina tżta się spotyka z moją. Na szczęście ma to miejsce b. rzadko, bo dzięki Bogu nie mają w zwyczaju razem "biesiadować". Tylko takie rodzinne imprezy typu chrzciny, roczek się spotkali.

monia dzięks za odp. o chodzeniu. Mój to nawet za rączki nie chodzi jeszcze. A wiesz, chyba z tego coneco coś kupię...

Wiecie, mam złote kolczyki ( 2 pary ) od mamy dostałam dawno i chyba pójdę je sprzedać dziś...(bo chcę wózek kupić ). Szkoda mi, mam takie wyrzuty sumienia trochę. W sumie rzadko w nich chodzę, szkoda mi, ale co mi z kolczyków.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-07-09 o 10:12

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-09, 10:13   #166
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Laski bo Ja sie zastanawiam nad grilem cały czas,
a co zrobicie jak będzie padać ?
I kurcze jak będzie hic to tak elegancko przy grillu będziemy siedzieć?

My kupiliśmy taki namiot tylko bez ścian. Takie zadaszenie na nogach
Mam nadzieję, że jednak padać nie będzie bo nie będziemy mieli gdzie się podziać.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:22   #167
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Oliweczka a Ja bym się wstrzymała póki co z wózkiem, bo może być tak, że jak bobas się urodzi to Julka nie będzie chciała wg korzystać z wózka i będzie chodziła ładnie obok Ciebie a Ty w gondolce będziesz miała smyka ?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Pytam się po raz 3 co ze zlotem!! Proponuję którąś niedzielę w wawie!! Rzućmy datę i coś ustalmy! Chyba żadna nie chce się spotkać

Ale mam wenę na pisanie
Jak dla mnie to tylko niedziela-dawajcie terminy
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
I mam stresa że torta nie pokroję, takie antytalencie jestem.

Oliweczka
mi te wózki z linków nie podchodza. Bo to typowe spacerówki. Ten 1 ma lipne koła jak na wózek podwójny, ciężko Ci będze pchać.A gondolę Ci trzeba chyba? ja wózek obok siebie, szeroki? czy odpada?
Ja widziałam w baby fancie w lbn wózek bliźniaczy tako właśnie gondola a obok spacerówka, byłby ok dla Was.
Daj spokój, nie stresuj się tak
Taki szeroki, to wielkie koromysło...nawet do windy by mi się nie zmieścił, więc odpada. A te co pokazałam, to tak-typowe spacerówki, tyle że tylne siedzenie sie rozkłada na płask... ale chyba zaczekam aż się drugie dzieciątko urodzi, może problem sam się rozwiąże
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Wiecie co dziś zrobiłam w nocy.....mała po 2 się przebudziła i płakała w łóżeczku a ja siedziałam na łóżku nie mogąc się dobudzić. W końcu tż wstał i pyta się co robię, a ja, że nie wiem czy mam małej dać ogórka czy mleko zrobić

PADAM:hah aha::haha ha::hahah a::hahaha :

Dzisiaj mieliśmy mieć gości-cudowną ciocię z mężem i dzieciakami, ale coś się nie odzywają-chyba smska im napiszę.

Po pracy musze zajechac do babci, bo zostawiliśmy wczoraj u niej kubek niekapek Julci, już nie wspomne o tym, że u teściowej TEŻ WCZORAJ zostawiliśmy kolczatkę Tofika, a czapka Julki zginęła bezpowrotnie gdzieś po drodze wogóle okropny miałam wczoraj dzień wszystko przez P. ale wiecie kto mnie pocieszył, podniósł na duchu- teściowa-nie taki diabeł straszny

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Wiecie, mam złote kolczyki ( 2 pary ) od mamy dostałam dawno i chyba pójdę je sprzedać dziś...(bo chcę wózek kupić ). Szkoda mi, mam takie wyrzuty sumienia trochę. W sumie rzadko w nich chodzę, szkoda mi, ale co mi z kolczyków.
Przykra sprawa

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:25   #168
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
zmalowana chyba nie chciałoby mi się bawić tak z tymi chipsami

Carmelka
ja lubię takie 'eksperymenty' więc tak na próbę zrobiłam Jak Filip będzie większy i będzie koniecznie chciał chipsy to może będę mu robić chociaż wątpię

Marina ja całkiem niedawno wyprzedawałam też całe złoto co miała. Kolczyki z komunii jakieś takie inne pamiętaki. Bo kasy nie było. Z tym że ja nie jestem sentymentalna.

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2012-07-09 o 10:29
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:27   #169
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
uwaga!!!!!!!
chwalę się: EMIL ZACZĄŁ CHODZIĆ!!!!!: love:
Niesamowite uczucie co?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Tak, mamy ten wlasnie. Jestem zadowolona, Wiki zaliczyla w nim wyprawe do Polski i spowrotem. On ma regulowane siedzenie i mozna troche do tylu odchylic zeby sie wygodniej spalo. Jdne co to wydaje mi sie ze jest jej troche twardo. Gabka na wierzchu jest dosc cienka a pod spodem plastik. AAA no i zapiecie w pasach jest troche dziwne ale da sie przezyc.
Dzięki Nie wiem, czy kupić tutaj jakiś tańszy, czy ściągnąć z Polski Maxi Cosi Priori po synku siostry

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
dla Szymka Madziulki

Cytat:
My już po imprezie, było super, bardzo miło. Wklejam zdjęcia i idę nadrabiać
Natka tworzycie przepiękną rodzinkę!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Kajool Crazy moja Wiki tez powoli wchodzi w ten wiek, jak jej Sie cos nie podoba to protestuje, płacze (raczej krzyczy bo łez nie ma). Pieluchy nie da sobie zmienić, ucieka a jak ja klade to wielki lament. Ostatnio pól dnia w jednej chodziła (plus taki ze zaoszczędze na pampersach)
Żebyś zobaczyła u Nas przebieranie pampersa Mam nagrany filmik, ale nie chce tak upubliczniać golasa Ostatnio wieczorem przebieraliśmy razem z Tż-tem 50 minut

Cytat:

Oliweczka ja bym nie kupiła żadnego z tych wózków, które pokazałaś w linkach. Myślę, że maluszek powinien mieć na początek gondole. Ew. są takie wózki, że gondola, a obok spacerówka

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-09, 10:27   #170
Marina1
Zakorzenienie

No to i my się wrzucimy.
Na jednym ze zdjęć przytulaski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03815.jpg (113,2 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03807.jpg (176,9 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03792.jpg (135,5 KB, 64 załadowań)
Stary 2012-07-09, 10:34   #171
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
No to i my się wrzucimy.
Igor ma słodki uśmiech
Chudzina z Ciebie jest
Stary 2012-07-09, 10:37   #172
Marina1
Zakorzenienie

http://allegro.pl/uwaga-zestaw-conec...458006071.html
Co myślicie o tym?

a ten feralny milo sprzedam na all.
Stary 2012-07-09, 10:39   #173
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Marinko spytaj najpierw o wycenę jakbyś sprzedawała, bo ja sprzedawała w PL znaleziony, złoty pierścionek i dostałam za niego 30 zł, teraz żałuję..

Cytat:
No to i my się wrzucimy.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:41   #174
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Lili cudna nasza sto lat!!!

eve sto lat
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
uwaga!!!!!!!
chwalę się: EMIL ZACZĄŁ CHODZIĆ!!!!!: love:

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Witam i ja w nowym wątku, bo wcześniej nie miałam okazji.
U nas intensywny czas roczkowy w końcu za nami.
Imprezka urodzinowa udana, dziecko szczęśliwe, goście zadowoleni, rodzice lekko przetyrani ale to nieważne
Ala dostała z prezentów wspomnianą wcześniej kuchnię (szaleństwo jest, gdy można mieszać sztućce w zlewie, albo chować do piekarnika ), jeździk playskool, basen w stylu placu zabaw, kolczyki złote (i tu mam dylemat co z tym fantem zrobić, podobają mi się u dzieci ale boję się małej przekuwać uszka) i kasiorkę.
cudne fotki
i Ty śliczna

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Laski ja dzisiaj jestem przeszczęśliwa mój M kupił mi moje wymarzone okulary Chloe. Marzyłam o nich od jakiegoś czasu ale było mi żal kaski na nie
ale dobry mąż

Brumeczku-wcale się nie dziwie że Tymek był gwoździem programu
wkleisz jakieś fotki

Kochana nie bij ale my wczoraj cały dzień spędzilismy na wyściugu kolarskim-męża firma była organizatorem i cały dzien bylismy z ni ubrani w firmowe stroje
moze wkleje kilka fotek
wróciliśmy Późno i usypianie trwało ponad godzinę

Natko ślicznie razem wyglądacie
taka atrakcyjna z was rodzinka

Cytat:

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Telik - a Ty gdzie przebywasz i czy naprawdę to coś jest fajniejsze od nas?
nic nie jest fajniesze niż wy

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-07-09 o 10:42
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:46   #175
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marinko
ja bym wolała kupić wózek używkę ale jakiś firmowy
My mamy taki tylko inny kolor jest bardzo fajny

http://allegro.pl/wozek-quinny-senzz...456305951.html

lub

http://allegro.pl/wozek-spacerowka-m...459752848.html

Zanka miala Orę więc może ci coś na jego temat powiedzieć

http://allegro.pl/tfk-buggster-lekka...468135567.html

Buggster jest rewelacyjny może z wyglądu średni ale świetnie się go użytkuje i prowadzi.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-07-09 o 10:48
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:48   #176
patik87
Zakorzenienie

Zaneta mamy altankę. Jakby przelotnie padało.
Jak cały dzień będzie deszczowy to zmiana terminu, w domu nie zamierzam sie gościć./ ich gościć.
Stary 2012-07-09, 10:50   #177
Marina1
Zakorzenienie

tak mówisz blondynko? że lepiej używkę i konkretniejszej firmy?
Fajne te, co wstawiłaś, ale waga jest ważna też. A one chyba powyżej 10 kg. Bo mam trochę schodów do pokonania z mieszkania na parter . Tak do 8 kg by było idealnie.

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-07-09 o 10:53

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-09, 10:55   #178
Lili 83
Zakorzenienie

Patik cóż za SŁODKI avatar

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Marina a ten?
http://allegro.pl/spacerowka-coneco-...458005902.html

też szukam spacerówki, już od dłuższego czasu i trudno mi się zdecydować.
Stary 2012-07-09, 10:55   #179
patik87
Zakorzenienie

Marina ja mam http://allegro.pl/coneco-wozek-trape...446181399.html kupiłam używkę za 150 zł na wyjazdy, Szału nie ma.Też jest wąski. I stoi w garażu bo jednak tako z nami jeździ w bagażniku mimo że ciężki...

Zrobiłam ogórkową królowej. I dla nas też. Pytanie: dlaczego gotowałam w oddzielnych garnkach? Ciekawe czy zechce..
Stary 2012-07-09, 11:02   #180
Marina1
Zakorzenienie

a ten Quinny Zap? znalazłam używkę za 300 niecałe. Ma któraś?

Lili fajny.
Patik mówisz, że nie ma szału przy nim?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości