Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 10:41   #2011
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dzięki kochane.
Soleilka właśnie w tym rzecz że ja nawet prawie nic nie jem bo z tego wszystkiego nie mam siły ani czasu
depoison ładnie napisałaś że my też musimy mieć czas dla siebie. A wiecie co jak byłam w szpitalu to cały czas kazali przystawiać małą do cycka. Toć to obłęd jakiś. Nie dość że wisiała cały czas a jak nie to ryk. To ją bujałam nosiłam a położne krzyczały żeby nie bujać tylko przystawiać. No kur.wa mać:/ ostatniego dnia od rana miała cyca ale wypluwała już go to ją zaczęłam bujać żeby się uspokoiła. Chciałam zjeść obiad bo już stał i miałam się ogarnąć i spakować na wyjście. To położna zauważyła jak ją bujam i do mnie . Pani ma karmić a nie bujać. To aż się popłakałam bo ani się wysikać ani wysrać ani zjeść... Że nawet nie mogę do domu się spakować... No to jak już zobaczyła moje rozgoryczenie to ją zabarała do siebie.... Mała była strasznie głodna, dostała mm i spała parę godzin. A wy co sądzicie o mm? Bo na prawdę mała nie najada się cycem albo w ogóle go wypluwa i ryczy po kilka godzin:/
Słońce, dobrze Ci dziewczyny napisały. Zgadzam się. Spadek hormonów jak najbardziej, to że niunia płaczliwa - to chyba każdą mamę by wykończyło, nawet tę najbardziej opanowaną. Musi dać sobie czas
Jesteś dla niej najważniejsza, wszystko się ułoży

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:41   #2012
eninka84
Zadomowienie

Nadalka kup smoczek koniecznie, moze jak sobie possie to jej minie płacz. Bądź dzielna. U mnie była kuzynka z miesięcznym dzieckiem i byłam w szoku, nie wiem czy ona udawała ze jej nic nie rusza czy sie przyzwyczaiła, ale ja już miałam dosyć jej odwiedzin. Mały ciagle płakał, dosłownie ciagle! A ona robiła wszystko, bujala, karmila, znowu bujala, znowu karmila, przewijala. Ogólnie przez 3 godziny była u mnie i cały czas w kółko powtarzała te czynności.....ja wariowalam mimo ze to nie moje dziecko czułam sie zmęczona.....mam nadzieje ze mój nie bedzie płaczkiem
Stary 2012-07-09, 10:44   #2013
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

tylko co z kikutem pępowiny? juz go Lusia nie ma?
jej jeszcze w szpitalu odpadł, więc ja na dobrą sprawę to nawet nie wiem, jak postępować z dzieckiem, które ma kikut

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Przyszłam się pożegnać
Jutro do szpitala, we wtorek cc.. zapisałam sobie kilka nr telefonów, kogoś powiadomie jak już będzie po
A teraz idę spłukać farbę z włosów i się wydepilować wszędzie
trzymam bardzo mocno

Cytat:
cześć ale zarąbisty początek dnia

o 5 rano obudził mnie mega ból brzucha jak przy najbardziej złośliwej @
teraz spokój
o co tu może chodzić......?
jak to o co, szykujesz się do porodu

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny wszyscy wydzwaniają czy urodziłam ja pie.rd.ole normalnie zwariuje!!!!!!!!!!!!!!!!! wydzwaniaja bo juz chca przyjechac , a ja nie chce odwiedzin bynajmniej nie wszytskich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szlag mnie trafi bede z bolącym brzuchem po porodzie zamiast odpoczywac i cieszyc sie Niunią razem z tztem to bede sie wku.rwiac

słońce, musisz sprawę postawić jasno i powiedzieć, że nie ma odwiedzin i koniec kropka. A do babci jak będą chcieli mogą przyjść, jak Wy dojdziecie do siebie. I albo to uszanują, albo niech spierniczają na drzewo, żeby nie napisać bardziej wulgarnie.

Cytat:
Hej kochane. Przepraszam, ale przyszłam się wam wyżalić chyba nie mam żadnego instynktu ani powołania do bycia matką nie daję rady. Mam straszne wyrzuty sumienia bo nie mam siły się nią zajmować, ona odkąd się urodziła cały czas płacze szkoda mi Darka bo on ją buja , śpiewa jej, nawet karmi mm, bo mała ssie cyca to zaraz jej się nudzi wypluwa i w ryk. Choć już trochę mleka jest i daje jej mimo że mam strupy... Straszna z niej maruda jak ją przebieram to drze się w niebogłosy jak bym ją ze skóry obdzierała... Nawet już dałam jej espumisan bo strasznie się prezy i nie ma kupki 2 dzień. Herbatkę z koperku też... Przy masażu brzuszka płacze jak opętana... Nie wiem co to będzie... Darek mówi że to dla niego nie problem się nią zajmować ma dużo cierpliwości a ja , jak ona zaczyna płakać to wymiękam i dostaje szału bo nawet nie da się uspokoić ... Normalnie siedzę i płacze
Nadalka niczego sobie nie wyrzucaj, zmęczenie i hormony robią swoje A co do tego co napisałaś, że wyrzucasz sobie, że nie kochasz małej tak jak powinnaś, to nawet tak nie myśl proszę Kto powiedział, że dziecko trzeba natychmiast pokochać miłością przeogromną? Początki są trudne, noworodki potrafią być bardzo irytujące, bo one same nie pokazują nam jeszcze miłości w sposób dla nas jasny, tylko wiszą na cycu, ryczą i robią w pieluchy, czasem dając odpocząć jak śpią. Ja do Luśki też nie czułam od razu ogromu miłości, wszystko było też utrudnione przez jej leżenie w inkubatorze, kiedy mogłam tylko raz dziennie przez chwilę ją przytulić, nawet nie bardzo chciałam tam do niej chodzić, bo mogłam tylko przez szybkę patrzeć. Trudne to wszystko dla mnie było. Też miałam chwilę, kiedy zastanawiałam się, czy nie powinnam kochać jej bardziej. Ale teraz widzę, że ta miłość nie przychodzi od razu, nie wybucha, ale wzrasta stopniowo, każdy nieświadomy uśmiech, każdy moment, kiedy przytula się do mojego policzka, kiedy spokojnie na mnie patrzy sprawia, że zaczynam kochać ją coraz bardziej.
Ale jak zaczyna ryczeć i za nic nie chce się uspokoić to mam jej serdecznie dość. Jak wisi mi na cycu co godzinę, bo ma akurat taki kaprys, a mi już sutki odpadają, też mam jej dość. Wczoraj jak płakała nawet do niej nie wstałam, pozwoliłam mężowi się nią zająć a ja sama po prostu MUSIAŁAM odsapnąć, żeby nie zwariować.
Daj sobie czas a na pewno wszystko się ułoży. I niczego sobie nie wyrzucaj, pamiętaj, że MASZ PRAWO czuć się tak jak teraz.

Ja huśtawkę hormonalną mam okropną, chodzę podirytowana, warczę na męża (a i on mi momentami sprawy nie ułatwia), ryczę o byle co. Ale co zrobić, trzeba przetrwać i tyle

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
co z Macjeka??
no właśnie też się zastanawiam, zaczynam się o nią martwić

Cytat:
Blue napisała, że dzisiaj będzie CC:kciuki :
o jaaaa to trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a za mną chodzą naleśniki z dżemem

Dzień dobry tak w ogóle nuuuda
ja właśnie wszamałam na śniadanie naleśniczki z dżemem

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:45   #2014
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
A masz w ogóle jakiś zamysł na kolorki?
Chce romantycznie chce żeby nasza sypialnia to typowa sypialnia, nad sZtarością i czerwienia sie zastanawiam, na ścianie z łóżkiem, bo ta ściana bedzie miała podswietlenie ledowe.
Ale nie do końca jestem pewna, bo na dole chce szare ściany, a podwieszane sufity fioletowe, takie dodatki w fiolecie ciemnym, więc w sypialni powinno być inaczej chyba
Stary 2012-07-09, 10:45   #2015
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
U nas znowu goraco! Nie mogę spać w nocy mimo ze wszystkie okna w pokoju otwarte, mam dosyć upałów, mimo ze byłam ich najwieksza wielbicielka, to w tym stanie mi przeszło.
Dla odmiany, do środy mam kupić farby do pokoi na górze......bo chcą już malować, macie jakiś pomysł na sypialnie?
ja mam jedną ścianę ciemną fioletową a resztę beżowe.
w drugim pokoju mam ten sam beż na 2 ścianach a na pozostałych dwóch ciemny turkus - ten pokój będzie przez pierwsze lata synka
w 3 pokoju mam 3 ściany szare a 1 w 2 odcieniach zielonego

ale miks

Stary 2012-07-09, 10:49   #2016
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Witam z porodowki.
O 19 odeszly mi wody, wiec juz nie ma odwrotu. Rozwarcie na poltorej palca, skurcze slabe, a boli. Przeraza mnie perspektywa narastania tego bolu przez kilkanascie godzin, a na to sie zanosi. Napisze, jak juz bedzie o czym. Boli!!!!!
pewnie już po ale nadal trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
A ja jutro do szpitala
no to też

Cytat:
czy Wasze bobasy (te jeszcze w brzuchach) też mają tak, że wypną jaką część ciała i tak sobie siedzą "wypięte" - zastygają w takiej pozycji..?
tak, mój zazwyczaj pupą się wypina z jednej strony brzucha

Cytat:
Ktoś planuje zakupić pas poporodowy?
ja kupiłam takie majtki z pasem

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Cześć...
Ja od wczoraj na patologii ciąży - generalnie tylko z powodu cukrzycy,bo w zasadzie nic się nie dzieje - tylko mówią, że zapis ktg jest za wąski - nie chcą powiedzieć co to znaczy... wczoraj zakładali mi cewnik foleya, ale dziś go zdjęli - do 3.30 w nocy miałam skurcze, a jutro chcą podłączać oksytocynę - trzymajcie za mnie kciuki, bo się tego obawiam... rozwarcie mam na 3 cm, ale skurcze znikły - idę spacerować może wychodzę sobie te skurcze...

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Do narzekających na swoich TZ.
Pamiętajcie, że mężczyźni dojrzewają do 5-go roku życia, później tylko rosną...

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
U mamuśki, TŻ na weselu jutro wraca

Widziałam boską Milenę, rok starsza ode mnie a wygląda jakby była po 3 i jest zwyczajnie... brzydka
no i po co było się tak denerwować

Soleilka, Alexandraaa, Pumas witajcie z powrotem

A ja wczoraj zaczęłam 38 tydzień!!!

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:52   #2017
nel_a
Zakorzenienie

ale wczoraj maniana była u szwagrów
oprócz nas był ojciec szwagra ze swoją drugą żoną. Upał u nich że tyłek od siedzenia mokry a ta baba ciągle młodego przykrywała. My odkrywaliśmy a ona przykrywała a dzieciątku naprawdę było gorąco bo sam tak wierzgał nóżkami że się odkopywał

Stary 2012-07-09, 10:55   #2018
eninka84
Zadomowienie

Ja mam 34t i 4 dzień...... dziś wstaje i jade na szkole rodzeniA,moze od razu zrobię to badanie na paciorkowce. Lezenie mnie oslabilo mega. Na nic siły nie mam

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Boże co ja bym bez wiatraka zrobiła.....
Stary 2012-07-09, 10:58   #2019
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość

A ja wczoraj zaczęłam 38 tydzień!!!

Dziewczyny moja położna nie polecała tych pasów pociążowych bo one rozleniwiają mięśnie. A przy Maluszku szybciej mięśnie wrócą do formy bo to schylanie pobudza mięśnie brzucha

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:00   #2020
nadalka
Zakorzenienie

Z tym cycem to jest tak że raz ładnie ssie godzinkę a innym razem possie pięć minut wypluje i w ryk i już suta nie chce:/ wtedy idzie albo mm albo herbatka ale to też nie zawsze pomaga bo się naje i dalej wyje... Smoka mam, pomógł w pierwszej dobie, jak jej dali w szpitalu. Bo nie dawała mi spać do 3.30 po porodzie... Teraz albo go weźmie albo nie , a jak weźmie to przeważnie go wypluwa i ryk. Nawet ten uchwyt od niego oderwałam bo rączka go wyjmowała... Ja może bym nie miała takich wyrzutów co do mm ale w tym szpitalu tak strasznie nalegają na to karmienie że jak jej dawali w szpitalu butle to aż płakałam tak mi było przykro że nie mogę sama jej nakarmić...
Stary 2012-07-09, 11:02   #2021
ewka5891
Zakorzenienie

Witam poniedziałkowo

widze, ze mimo weekendu jest tu co nadrabiac

my wczoraj mielismy bardzo miły i intensywny dzien obkupilismy sie na car bootsie wiec jestem zadowolona potem fajnie spedzilismy dzien ze znajomymi.

Dzisiaj musze ogarnąć mieszkanie po weekendzie i moze spakowac się do szpitala jak zdążę

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:02   #2022
nadalka
Zakorzenienie

I w ogóle to się boję co powie położna na to mm jak przyjdzie na wizytę bo ona też taka że cyc i tyle. Dzisiaj rano to aż biegunki dostałam, już chyba z tych nerwów...
Stary 2012-07-09, 11:07   #2023
karolka110
Wtajemniczenie

hejka witam się po weekendzie w 37. tygodniu-moja Lilunia za chwilę będzie donoszona:jup i:chyb czas wybrać się po herbatkę z liści malinbo nad zmiękczaniem szyjki mój Małż pracuje regularnie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
o ty szczęściaro, to nic dziwnego, że taka fit jesteś!
(ja już się nosem podpieram i na równej drodze z niewyspania potykam)

Całe życie mogłam nie dojeść, nie dopić, ba! nie wysikać się - ale wyspać się musiałam. No musiałam i koniec.
A teraz dupa na całej linii, jak pośpię 4 godziny to uważam, że miałam szczęście. Człowiek się ponoć dostosowuje do rozmaitych ekstremów, prawda? bo jak nie, to chyba padnę najdalej za tydzień...
to mnie najbardziej załamuje- ja też , od zawsze jestem strasznym śpiochem....nie wiem jak ogarnę te nocne karmienia....ogarnę na pewno....tylko ja w tym trybie będę na pewni nie ogarnięta...

pumas podziwiam, zazdroszczę i stawiam sobie za wzór!!! :roz a:
Stary 2012-07-09, 11:08   #2024
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane. Przepraszam, ale przyszłam się wam wyżalić chyba nie mam żadnego instynktu ani powołania do bycia matką nie daję rady. Mam straszne wyrzuty sumienia bo nie mam siły się nią zajmować, ona odkąd się urodziła cały czas płacze szkoda mi Darka bo on ją buja , śpiewa jej, nawet karmi mm, bo mała ssie cyca to zaraz jej się nudzi wypluwa i w ryk. Choć już trochę mleka jest i daje jej mimo że mam strupy... Straszna z niej maruda jak ją przebieram to drze się w niebogłosy jak bym ją ze skóry obdzierała... Nawet już dałam jej espumisan bo strasznie się prezy i nie ma kupki 2 dzień. Herbatkę z koperku też... Przy masażu brzuszka płacze jak opętana... Nie wiem co to będzie... Darek mówi że to dla niego nie problem się nią zajmować ma dużo cierpliwości a ja , jak ona zaczyna płakać to wymiękam i dostaje szału bo nawet nie da się uspokoić ... Normalnie siedzę i płacze
nie płacz kochana to pewnie chwilowe, tak jak dziewczyny pisały.... jestes zmeczona i pewnie dlatego. nie mysl ze jestes złą matka!!! kazda z nas pewnie bedzie miala badz miala chwile slabosci..... To nowa sytuacja i trzeba sie do niej przyzwyczaic.....
Cytat:

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:08   #2025
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:09   #2026
agunia82
Zakorzenienie

Nadalka położną olej, bo to Twoje dziecko, Twoje nerwy, Twoje życie a nie jej. Ona przyjdzie i pójdzie, a z nienajedzonym dzieckiem będziesz się męczyć Ty a nie ona.

A co do kolek i płaczu przy nich, to wczoraj wyczytałam, że najlepiej dziecku dać po prostu popłakać, bo i tak zazwyczaj nic nie pomoże, a człowiek tylko się umęczy próbami uspokajania.
No i zdanie mojej położnej na temat płaczu dziecka - powiedziała coś takiego "ja tam lubię, jak dziecko sobie porządnie popłacze, bo i się dotleni, i mięśnie poćwiczy"

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:12   #2027
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
czy Wasze bobasy (te jeszcze w brzuchach) też mają tak, że wypną jaką część ciała i tak sobie siedzą "wypięte" - zastygają w takiej pozycji..?
oj tak i wtedy brzuch tak śmiesznie wygląda

Cytat:
Hej
Meldujemy, że z Fabim jesteśmy już w domku. Cali i zdrowi dziękujemy za wszystkie smsy i gratulacje Kochane jesteście!
super, ze juz jestescie w domku

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

sas napsiała
hej. Niunia pieknie przespała noc. jadła o 22 potem o 1.30 i o 6, Do poludnia caly czas usupiala na cycu przez te upały, tera zod godziny spi. ja niestety od pt spałam tylko moze z 1,5h bola mnie sutki niestety jeden az zakrwawił troche ale mam nadz ze to jakos minie. Ogolnie chce juz do domu, ale to jutro neonatolog zdecyduje kiedy wyjdziemy. Usciski dla wszytskich

Synek

Stary 2012-07-09, 11:16   #2028
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
I w ogóle to się boję co powie położna na to mm jak przyjdzie na wizytę bo ona też taka że cyc i tyle. Dzisiaj rano to aż biegunki dostałam, już chyba z tych nerwów...
Kochana, nie bój sie, nie warto! To Twoje dziecko, Twoje cycki i Twoja decyzja!!!!! Masz być Ty spokojna a nie robić czegoś dla kogoś, nie dla siebie!
Stary 2012-07-09, 11:17   #2029
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam wiesci od Ooolllccciii ze jutro wychodza do domku i ze Oskarek to aniolek, ktory jest grzeczny i duzo spi
super wiadomości

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Hej!
Już jestem w domu z Sebastiankiem Próbuję nadrobić ale moj mały żarłok nie chce mi na to pozwolić Dziękuję za wszystkie kciuki Bardziej szczegółowa relacja będzie jak ogarnę nową rzeczywistość
witaj w domku

Cytat:
Do narzekających na swoich TZ.
Pamiętajcie, że mężczyźni dojrzewają do 5-go roku życia, później tylko rosną...
jakbym slyszała moja tesciową ona tez tak zawsze mowi

Synek

Stary 2012-07-09, 11:23   #2030
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Przyszłam się pożegnać
Jutro do szpitala, we wtorek cc.. zapisałam sobie kilka nr telefonów, kogoś powiadomie jak już będzie po
...
ale do soboty narobie sobie zaległosci
te co się modlą niech za nas paciorek zmówią żeby wszystko dobrze poszło
buziaki dlaw szystkich...: cmok:
trzymam

Cytat:
witam

Mogę opowiedzieć dowcip o wpienianiu?

Przychodzi baba (B) do lekarza (L) i mówi:
B - panie doktorze, wszystko mnie wku.rw.ia
L - ale jak to? jak? wszystko? no a taka trawa zielona?
B - no wku.rw.ia -niby jest, ale trzeba to kosić, w parkach po niech nie można chodzić, psy na nią sr.aj.ą
L - no a np. ładna pogoda?
B - no wku.rw.ia - ciepło, ale aż się z człowieka leje, oddychać nie ma czym, na plażach tłumy, eeee, wku.rw.ia i tyle
Lekarz myśli, myśli i w końcu pyta:
L - no a sex?
B - yyy, że co? a co to jest?
L - to nie próbowała pani? to musimy spróbować
No i przeszli na leżankę, baba się rozebrała, lekarz zabiera się do akcji... po kilku chwilach baba pyta lekarza:
B - panie doktorze, pan go wkładasz czy wyciągasz, bo zaczyna mnie to wku.rw.iać...

Cytat:

Cytat:
Dzięki kochane.
Soleilka właśnie w tym rzecz że ja nawet prawie nic nie jem bo z tego wszystkiego nie mam siły ani czasu
depoison ładnie napisałaś że my też musimy mieć czas dla siebie. A wiecie co jak byłam w szpitalu to cały czas kazali przystawiać małą do cycka. Toć to obłęd jakiś. Nie dość że wisiała cały czas a jak nie to ryk. To ją bujałam nosiłam a położne krzyczały żeby nie bujać tylko przystawiać. No kur.wa mać:/ ostatniego dnia od rana miała cyca ale wypluwała już go to ją zaczęłam bujać żeby się uspokoiła. Chciałam zjeść obiad bo już stał i miałam się ogarnąć i spakować na wyjście. To położna zauważyła jak ją bujam i do mnie . Pani ma karmić a nie bujać. To aż się popłakałam bo ani się wysikać ani wysrać ani zjeść... Że nawet nie mogę do domu się spakować... No to jak już zobaczyła moje rozgoryczenie to ją zabarała do siebie.... Mała była strasznie głodna, dostała mm i spała parę godzin. A wy co sądzicie o mm? Bo na prawdę mała nie najada się cycem albo w ogóle go wypluwa i ryczy po kilka godzin:/
dziewczyny dobrze napisały, nic dodać nic ująć

Cytat:

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
hejka witam się po weekendzie w 37. tygodniu-moja Lilunia za chwilę będzie donoszona:jup i:chyb czas wybrać się po herbatkę z liści malinbo nad zmiękczaniem szyjki mój Małż pracuje regularnie

Stary 2012-07-09, 11:23   #2031
karolka110
Wtajemniczenie

nadaleczko głowa do góry, na pewno powoli wszystko ogarniesz, wszystko się unormuje i bedziecie obie szczęsliwe i zadowolone....daj sobie chwilę na złapanie oddechu i wejście w ten nowy rytm życia

Blue trzymam kciukii czekam na wieści

Hania jak robisz te naleśniki jogurtowe????
Stary 2012-07-09, 11:24   #2032
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam boską Milenę, rok starsza ode mnie a wygląda jakby była po 3 i jest zwyczajnie... brzydka
teraz to juz mozesz byc spokojna. TZ jest w Was na maxa zakochany i nawet nie wspomni o Milenie ....

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mamcia-byłam dziś w boots i nie było tych pojemników Nawet na pustych półkach nie było takiej ceny i opisu Jutro jak będę się w miarę czuć i nie będzie padać to podejdę to takiego większego, może tam będą mieli.
no ja tez nie dostałam tych pudelek a bylam w takim wielkim bootsie. Szkoda, bede szukala gdzies indziej

Synek

Stary 2012-07-09, 11:28   #2033
prince_polo
Zakorzenienie

wiadomosc od SAs
u nas średnio.Po wiz lekarskiej mała dostała krople do oczek ma popeknae naczynka i czekamy az rozwinie sie zoltaczka. je w miare regularnie ale krótko ssie ok 20-30 min.Jak jej spadnie dzis waga to sie ząłamie.Juz mnie łzy sciskają momentami.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-09, 11:29   #2034
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszłam się pożegnać
...
ale do soboty narobie sobie zaległosci
te co się modlą niech za nas paciorek zmówią żeby wszystko dobrze poszło
buziaki dlaw szystkich...: cmok:
trzymaj się kochana

No i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Synek

Stary 2012-07-09, 11:31   #2035
prince_polo
Zakorzenienie

ja tez trzymam kciuki za wizyty

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-09, 11:31   #2036
karolka110
Wtajemniczenie

dziewczyny co sie dzieje z PauląSHIN???pisałam do niej smsa, ale nic nie odpowiedziała....dziwne.. ..martwię się
Stary 2012-07-09, 11:33   #2037
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Nadalka położną olej, bo to Twoje dziecko, Twoje nerwy, Twoje życie a nie jej. Ona przyjdzie i pójdzie, a z nienajedzonym dzieckiem będziesz się męczyć Ty a nie ona.

A co do kolek i płaczu przy nich, to wczoraj wyczytałam, że najlepiej dziecku dać po prostu popłakać, bo i tak zazwyczaj nic nie pomoże, a człowiek tylko się umęczy próbami uspokajania.
No i zdanie mojej położnej na temat płaczu dziecka - powiedziała coś takiego "ja tam lubię, jak dziecko sobie porządnie popłacze, bo i się dotleni, i mięśnie poćwiczy"
Nam położna na sr też tak mówiła, że czasem trzeba dziecko zostawić żeby popłakało.
Nadalka - nie mam doświadczenia z dziećmi , sama będę się uczyć na błędach, życzę duużo cierpliwości i trzymam za lepszy obrót sprawy.

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:35   #2038
Paulaaa23
Rozeznanie

Stopy puchną mi coraz bardziej, pieką mnie, swędzą, są jeszcze w gorszym stanie niż były. Nie pomaga już ani moczenie w zimnej wodzie, ani leżenie z nogami w górze Do tego zaczęły mi też puchnąć dłonie Kłuje mnie i boli podbrzusze jak na @ Z jednej strony jestem już donoszona i z powodu mojego samopoczucia chciałabym już urodzić, ale z drugiej strony wiem, że muszę czekać, żeby mały urósł....

Stary 2012-07-09, 11:36   #2039
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
dziewczyny co sie dzieje z PauląSHIN???pisałam do niej smsa, ale nic nie odpowiedziała....dziwne.. ..martwię się
nooo
i ciekawe co u maciejki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-09, 11:38   #2040
Paulaaa23
Rozeznanie

O, przypomniałyście mi, też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości