|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Dziewczyny co sądzicie o takim kolorze ścian w pokoju dzieciaków?
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/l...BCFBDyNhBB.jpg to jest zielony oliwkowy dekorala. |
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#814 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko ciepłe zielenie są z domieszką żółtego, a to mi się nie podoba już.
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba, całkiem fajny kolor, ja jestem na tak.
Burza i deszcz u nas - będzie można odetchnąć świeżym powietrzem.
|
|
|
|
#816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się podoba ale ja to lubię na ścianach szarości, zgaszone zielenie i różne odcienie fioletu. Nie znoszę natomiast ciepłych odcieni brzoskwioniowych, żółtych, piaskowych oraz niebieskiego. Jak widzisz gusta są bardzo różne więc najlepiej jak wybierzesz kolor w którym się będziesz dobrze czuła z dzieciakami. Ja np nie wysiedziałabym w niebieskim, żółtawym albo brzoskwiniowym
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
My będziemy tapetować pokój dla dziecka, prawdopodobnie tapetą w biało-szare pasy, ale to jeszcze się moze zmienić.
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
no no, zasugerowałam się moim pływającym bobusiem i na szybko napisałam
ale tak tak mamy 12 tydzień i nareszcie powoli kończy nam się najtrudniejszy okres Cytat:
A nie myślałaś o jakiś odcieniach szarości? Bardzo mi się podobają dziecięce pokoiki z szarymi ścianami. Coś w ten deseń https://mail-attachment.googleuserco...is2Tg&sadssc=1 i wtedy intensywne kolorowe dodatki super się sprawdzą, a gdzie szukać więcej kolorów jak nie w pokoiku dziecięcym
|
|
|
|
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I takie rysunki w ramach beżowo-brązowe zwierzątka (koleżanka już zapowiedziała, że się takimi zajmie ).A ja się wczoraj zjarałam jak typowy Polak tylko z przodu twarz, nogi, ręce-z tyłu blada dupa Cieszę się, bo ja nie mam żadnych problemów z jedzeniam, nudnościami... Żadnych dziwnych zachcianek- tylko się ograniczam z syfiastym jedzeniem np. słodyczami. Zabieram się za robienie totalnejn czystki w garderobie- nie ma litości dzisiaj
|
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki
![]() Delicjanko ale Nela to śliczne imię!!! Tami? dla chłopca Filip![]() Djerba jak dla mnie kolor idealny! Stonowany, a przecież zabawki mają mnóstwo różniastych kolorów i w ogóle.... Mi się podoba ![]() U nas jest miętowy w sypialni obrzydlistwo!!! Chcę obok łóżeczka Maleństwa walnąć jeden pas gruby fioletu, jeden cieniutki i na tym gwiazdki ecru. Chodziłam dzisiaj do kibelka w nocy 4razy ![]() Dzisiaj w końcu chyba troszkę chłodniej. Wybieram się po wyniki badań i robię najazd na h&m i lumpek ![]() AAAAAAAAAAAAAAAAA dzisiaj wizyta!!! A jutro genetyczne!!! Normalnie z nerwów.....
|
#821 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam dwupokojowe mieszkanko, więc póki co maluch będzie mieszkał z nami w sypialni, a później się pomyśli
![]() Ja mam wizytę u lekarza w najbliższą środę, 11 lipca i jak przed każdą wizytą mam lekkiego stresa, czy wszystko na pewno jest w porządku...ale na pewno jest ![]() a do badania genetycznego jeszcze raczej daleko, bo teraz jest 9 tydzień i 1 dzień ![]() Kolor oliwkowy jest ładny, spokojny... |
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie dobrze. Czekamy na szczegóły z wizyty, no i fotki - Bobo i ciuszków
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle, to ostatnio zastanawialiśmy się gdzie ustawić łóżeczko z dzidzią. Mieszkanie mamy bardzo malutkie i teraz mamy trudny orzech do zgryzienia. Macie jakieś rady gdzie umiejscowić łóżeczko??? |
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy 3 pokoje, ale na początku łóżeczko będzie w naszej sypialni, żeby nie było daleko do dziecka, gdyby płakało.
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek my mamy 2 pokoje i łóżeczko będzie stało w nogach łóżka, w poprzek....
Zdjęcia porobię, co do Dzidzi to nie wiem, czy będę miała dzisiaj usg, skoro jutro genetyczne.......
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#827 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka, mi też się podoba tapeta w paski
ale nie mam pojęcia czy będę spać z dzieckiem bo u mnie przy pierwszym to wyszło inaczej niż chciałam- Sami spał z nami w łóżku do 2 roku ![]() no fakt,że byłam bardzo wyspana ale teraz wolałabym aby bejbik uczył się sam spać\ |
|
|
|
#829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiercę się strasznie i mam bardzo twardy sen!
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie podobno dziecku nie można pozwolić spać z rodzicami, bo potem to się może skończyć jak u marsi
![]() wiem, że ciężko mi się będzie opanować, żeby dziecka nie brać do łóżka.... Ale tak dużego łóżka na 3 osoby + kot to nie mamy
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Lady- dla mnie to było cudowne spać z maluchem tyle,że jak zaczął rosnąć to już nie było takie fajne, albo jak kopał
potem TZ zaczął się denerwować bo ileż się można bzykać w łazience
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
ja spałam z córą do pół roku w lóżku i bez problemu pozniej ją przenioslam i śpi ładnie sama bez usypiania
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
Mojej koleżanki z pracy synek śpi z nimi nadal a ma 6 lat! Nie mogą go odczuczyć bo jest histeria i lament i siedzi u nich pod drzwiami całą noc i zanosi się płaczem jak próbują go do swojego pokoju wyeksmitować.
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a coś mi się przypomniała, może to mało śmieszne, właściwie to straszne ale dobra jak Samuel się urodził spał w takim małym wiklinowym koszyku- nie mieliśmy wtedy łóżeczka bo na dniach mieliśmy odebrać mieszkanie a do naszego pokoju łózko by nie wlazło pojechałam do mojej mamy na nockę, przy tapczaniku postawiłam ten koszyk, stał za nisko, więc wzięłam takie małe pudełko by zrobić podeścik do tego koszyka, obłożyłam z boku poduchami i kocem tapczan był strasznie niziutki sięgał mi może do połowy łydki- budzę się w nocy, patrzę Samuela nie ma Boże dziękować Bogu,że dziecko miało miękkie lądowanie i że łóżko było takie niziuteńkie, potem już zawsze poduszki leżały na podłodze..... tak na wszelki wypadek ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
u nas łatwo nie było ale zrobilśmy wtedy synkowi superpokój i kupiliśmy mu takie łóżeczko: http://allegro.pl/little-tikes-lozko...423737623.html nie było mowy że spi u nas, tak mu się spodobało |
||
|
|
|
#836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() aaaaaaaaaaaaa muszę się zebrać na to miasto bo nic nie załatwię
|
|
#837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coś nie mogę luknąć, wyskakuje info : błąd serwera
|
|
|
|
|
#838 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
, ja weekend spędziłam nad wodą, trochę było chłodniej, pływaliśmy rowerkiem po jeziorze i byliśmy na basenie. Ja co prawda nie pływałam, gdyż nie zaopatrzyłam się jeszcze w strój kąpielowy. Ale zawsze to trochę chłodniej było od wody. Dziś mam dzień przetwórstwa domowego Od rana zaprawiam czereśnie i wiśnie do słoików, także będzie co pić na jesieni i w zimie. Na obiadek zrobiłam leczo, już dawno miałam smak na takie coś. Zdecydowanie dobrze się czuję i mam jakby więcej energii w sobie, co prawda nadal gorąco, ale już trochę wiaterku się ruszyło i już tak tragicznie nie jest jak było, przynajmniej dziś. Wieczorkiem myślę, że spędzimy z mężem jakiś romantyczny wieczór, dziś nasza pierwsza rocznica ślubu, właśnie wspominałam jak to było rok temu Ależ ten czas szybko leci
|
#839 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, nie było mnie przez weekend, ale znowu pon. więc jestem :P
Dzidziulek mnie znowu skopał (wypiął się czy coś podobnego). Uwielbiam to uczucie ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

Mi się podoba ale ja to lubię na ścianach szarości, zgaszone zielenie i różne odcienie fioletu. Nie znoszę natomiast ciepłych odcieni brzoskwioniowych, żółtych, piaskowych oraz niebieskiego. Jak widzisz gusta są bardzo różne więc najlepiej jak wybierzesz kolor w którym się będziesz dobrze czuła z dzieciakami. Ja np nie wysiedziałabym w niebieskim, żółtawym albo brzoskwiniowym 

obrzydlistwo!!! Chcę obok łóżeczka Maleństwa walnąć jeden pas gruby fioletu, jeden cieniutki i na tym gwiazdki ecru.