Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-08, 14:31   #781
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

wiesz, mnie ten odkurzacz jakoś nie przekonał, uważam,że dobry mop starczy, 2 tys to zbyt dużo, no chyba,że bym pałac miała
hehe ale nie sądzę bym to wtedy ja sprzątała

co do tych kasztanów to ja do prania raczej bym się nie skusiła- ponieważ jestem maniaczką pachnących ubranek i nie wyobrażam sobie,że moje ubrania mogłyby pachnieć octem
te kasztany mi się spobodały w zastosowaniu właśnie do zmywarki i ona jeszcze jakiś płyn do czyszczenia robiła
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 14:33   #782
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mój gin też mi te witaminy polecił, tzn. dał mi o nich ulotkę, ale ta cena skutecznie mnie od nich odstraszyła

My zakupiliśmy taki zestaw: http://allegro.pl/calgonit-finish-me...429278252.html i na razie jesteśmy zadowoleni Chociaż ostatnio zdarzają się niedomyte kubki od herbaty czego wcześniej nie było.
o, fajny ten pakiet. będę musiała się zaopatrzyć

Cytat:
Napisane przez malizna777 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny.
Jestem na Wizażu zupełnie nowa. Chciałabym dołączyć do Waszego grona szczęśliwych "ciężarówek". Od paru dni bezczelnie podglądam Wasze posty i wreszcie postanowiłam się ujawnić.

Mam na imię Magda, i wg obliczeń p. położnej termin porodu mam na 31 stycznia (ost. mies. 26 kwietnia 2012 r.). To moja pierwsza ciąża, staram się nie świrować, ale jak zapewne same doskonale wiecie, to nie takie łatwe . Na razie podchodzę do "sprawy" - co ma być to będzie - i nie zmieniam zasadniczo wiele w swoich upodobaniach. Jestem z zawodu i zamiłowania bibliotekarą i pracuję głównie z dziećmi. Na szczęście od początku ciąży dość dobrze się czuję i nie muszę siedzieć na zwolnieniu.

Jeszcze raz witam i proszę o przyjęcie mnie do Waszej społeczności.

Ps. zapewne trochę czasu upłynie zanim rozeznam się z ustawieniami i pododaję suwaczki, cytaty itp. Proszę o wyrozumiałość
witaj Magdo

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
hej marsi
tez ogladalam ten program i tez chce wyprobowac te orzechy i do zmywarki i do prania - ciekawe jak sie spisza, a i jeszcze ten odkurzacz co odrazu myje podlogi tez mam na niego ochotę ale 2 tys kosztuje, ma ktora taki? warto kupic?
a w kwestii sprzątania myślałam ostatnio o takim mopie viledy, 1,2 spray, bo nie lubię z wiadrem latać ciekawe czy by się sprawdził
Stary 2012-07-08, 14:51   #783
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

a w kwestii sprzątania myślałam ostatnio o takim mopie viledy, 1,2 spray, bo nie lubię z wiadrem latać ciekawe czy by się sprawdził

no właśnie tego mopa też testowałą- fajny, tylko ten pojemniczek niezbyt duży, moim zdaniem można równie dobrze latać ze spryskiwaczem- no bo vileda do tanich nie należy
Stary 2012-07-08, 15:06   #784
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć człowieki moje

Po pierwsze, to śliczne maleństwa
gratuluję

ja w piątek późno strasznie wróciłam z Krakowa, na szczęście Kampanii Wrześniowej nie będzie

aktualnie siedzę sama w domu, więc wyniosłam ubranka od tej kobiety na balkon i mam zamiar je segregować, zobaczymy co z tego wyjdzie

podczytałam Was o tym USG genetycznym - cieszę się, że u Was wszystko w porządku!
I widzę, że chyba jestem jedyną, która go nie miała... A u mnie już 14 tydzień... Zostaje chyba ten drugi termin, nie? Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku
jutro wizyta o 14:10, zobaczę, co tam słychać u łobuza

co do tabsów do zmywarki, to u mnie Calgon najczęściej. Trzeba uważać na nabłyszczacze, raz się mój tato pokusił na taki, że zostawiał cholerne smugi na naczyniach :/
Napisałabyścoś, czego się NIE spodziewamy Gratuluję Ja też nigdy nie miałam, a w sumie 10 lat studiowałam tyle, że przenosiłam na październik obronę mgr, bo w maju rodziłam, za dużo na głowie bym miała, a tak to córa miała ponad 4mce i już luz.

Cytat:
Witam Dziewczyny.
Jestem na Wizażu zupełnie nowa. Chciałabym dołączyć do Waszego grona szczęśliwych "ciężarówek". Od paru dni bezczelnie podglądam Wasze posty i wreszcie postanowiłam się ujawnić.

Mam na imię Magda, i wg obliczeń p. położnej termin porodu mam na 31 stycznia (ost. mies. 26 kwietnia 2012 r.). To moja pierwsza ciąża, staram się nie świrować, ale jak zapewne same doskonale wiecie, to nie takie łatwe . Na razie podchodzę do "sprawy" - co ma być to będzie - i nie zmieniam zasadniczo wiele w swoich upodobaniach. Jestem z zawodu i zamiłowania bibliotekarą i pracuję głównie z dziećmi. Na szczęście od początku ciąży dość dobrze się czuję i nie muszę siedzieć na zwolnieniu.

Jeszcze raz witam i proszę o przyjęcie mnie do Waszej społeczności.

Ps. zapewne trochę czasu upłynie zanim rozeznam się z ustawieniami i pododaję suwaczki, cytaty itp. Proszę o wyrozumiałość
Pffff jak możesz

Witaj rzecz jasna

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A co to za urządzenie?
Można kupić po prostu stetoskop

Cytat:
Witam ponownie i dziękuję za miłe powitanie.

Mam 30 lat, od 2007 roku mężatka (szczęśliwa), ciąża jak najbardziej planowana. Starania zaczęliśmy już w sierpniu 2011 roku, potem na trochę zaprzestaliśmy - przez moją głupotę. Koleżanka w pracy "zaszła" w tym czasie i nie chciałam jej robić konkurencji i szefowej kłopotu. Teraz wiem, że to głupie, i że każdy powinien myśleć o swojej przyszłości, bo nie wiele rzeczy w życiu da się zaplanować

Co do dzieci, to pewnie zaraz mi się oberwie, ale nigdy nie miałam instynktu macieżyńskiego, a starania i dzidzię to wynik prostego równania matematycznego (2012-1982=30). To ostatnie to oczywiście mój wiek . Mam nadzieję, że mimo to uda mi się odnaleźć się w roli mamuśki (choć to jeszcze daleka droga).

Jakoś tak się wcześniej nie mogliśmy przemóc (głupie wymówki, typu najpierw stabilizacja w pracy, potem mieszkanie (i tak na kredyt), ostatnie wakacje (jakby to się z dzieckiem nie dało jechać) itd.)

Tak czy inaczej teraz mija wg ost. mies. 10 tydzień, za 2 tygodnie USG i oczywiście już teraz się stresuję. Zwłaszcza, że nie czuję się w ciąży - nie mam wymiotów, czasem tylko mnie lekko zemdli, brzucha też jakoś specjalnie nie widać, co najwyżej szybciej się męczę, a ten upał nie pomaga wcale.

I moje już pierwsze pytanie do Was - właściwie mięso (zwłaszcza smażone) może dla mnie nie istnieć. Żywię się w dużej mierze warzywami i owocami. Jeśli mięso to gotowane (wcześniej nie znosiłam) a kanapki najlepiej mi smakują z pomidorami. Na widok np. kiełbaski (niestety grillowanej też) i innych wonnych wyrobów mnie wręcz mdli. Ma któraś z Was tak samo? Niby zdrowo, ale czy na pewno?
A ja miałam bardzo podobne podejście tyle, że jakaś kalkulacja kariery odpadała, bo ja w szkole to względny luz pod kątem macierzyńskiego czy coś. A teraz nas w ciąży - uwaga - 4 i do tego kilka starających się.

Co do mięsa, luzik.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wiesz, mnie ten odkurzacz jakoś nie przekonał, uważam,że dobry mop starczy, 2 tys to zbyt dużo, no chyba,że bym pałac miała
hehe ale nie sądzę bym to wtedy ja sprzątała

co do tych kasztanów to ja do prania raczej bym się nie skusiła- ponieważ jestem maniaczką pachnących ubranek i nie wyobrażam sobie,że moje ubrania mogłyby pachnieć octem
te kasztany mi się spobodały w zastosowaniu właśnie do zmywarki i ona jeszcze jakiś płyn do czyszczenia robiła
Ja też bym się na kasztany nie skusiła, wiele negatywnych opinii tu czytałam na forum, przede wszystkim pranie nie pachnie i wcale one nie dopierają. A już mowy nie ma, by dziecięce rzeczy doprać z marchewki czy kupy

------------------

Zrobiłam z mężem napad na ciuchland, w efekcie mam kilka fajnych rzeczy dla siebie, córki i Zimorodka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 16:05   #785
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ziorodek i ciuszki
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 16:38   #786
Hosenka*
Zakorzenienie

TŻ chciał mnie kiedyś mopem "uszczęśliwić", ale wybiłam mu z głowy, zwłaszcza, że mamy bambusowe podłogi, których mopem nie można myć. Poza tym zajmuje sporo miejsca. Nie ma to jak porządne mycie szmatą

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 19:38   #787
Debrah
Zakorzenienie

Witam nową mamusię!

Uff, wróciłam z uczelni, znowu trochę do przodu, zostały 2 egzaminy za tydzień i wsio.

A co do mopa - to ja mam chrapkę na mop parowy (niekoniecznie z Mango), ponąć bardzo fajne. Nienawidzę czekać jak podłoga wyschnie, a tam od razu jest prawie sucha, no i dezynfekuje przy okazji. Macie może?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 20:18   #788
kasia_heaven
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny, a szczególnie malizna777

Nie wiem co się ze mną dzieje, ale zupełnie nie mam na nic siły.
Głowa mnie boli, laptop męczy, mdli mnie, spać nie mogę i łaże jak takie zombie,
tylko kopnąć mnie w tyłek na rozpęd. Ma któraś też tak?

Cytat:
a wiem coś o tym...
W ogóle ostatnio tak sobie myślałam, że wyniosłabym się do niego na dobre po wakacjach, teraz jeszcze bym trochę rodzicom pomogła jeśli chodzi o siostrę. tzn o to, że ona w domu sama nie zostanie. aktualnie już tydzień siedzi u drugiej babci i ani myśli wracać ale te ostatnie wakacje bym ich jeszcze troszkę odciążyła. A TŻ?! O ja pierniczę jak zaczął wczoraj do mnie szczekać, że już mam iść, że to, że tamto. Sobie myślę: O nie.. Ty mi nie będziesz smrodzie rozkazywał. W ogóle mam ochotę go za jaja powiesić. Tak profilaktycznie
Oj tak TŻ jest kochany, ale czasem by się przydało

Gratuluję zdrowych bobasków i fajnych zdjęć (pierwsze do albumu )
Stary 2012-07-08, 20:23   #789
marsi11
Zakorzenienie

kasia- mi już większość przeszła- niechęć miałam okropną do wszystkiego a od ok 2 tygodni mogę góry przenosić
za to ciężko u mnie ze spaniem- nie umiem wygodnej pozycji znaleźć a na siusiu łazę mniej więcej z 2-3 razy w nocy
wiecie co jest najśmieszniejsze? że moj TZ też to niesamowite, najepierw on a po nim lezę do wc ja
a on tak wcześniej nigdy nie miał
Stary 2012-07-08, 21:20   #790
kasia_heaven
Raczkowanie

Cytat:
kasia- mi już większość przeszła- niechęć miałam okropną do wszystkiego a od ok 2 tygodni mogę góry przenosić
za to ciężko u mnie ze spaniem- nie umiem wygodnej pozycji znaleźć a na siusiu łazę mniej więcej z 2-3 razy w nocy
wiecie co jest najśmieszniejsze? że moj TZ też to niesamowite, najepierw on a po nim lezę do wc ja
Siusiam też dużo, dlatego zamieniliśmy się miejscami w łóżku z TŻ, spałam od ściany i musiałam przez niego np 3 razy w nocy przełazić, niczym ta mara w czarnych włosach z 'Klątwy'
Mojemu TŻ za to udzielają się moje zachcianki smakowe
Stary 2012-07-08, 21:33   #791
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w ogóle nie wstaję w nocy Ale pewni dlatego że dalej mało piję - rano herbatę, a potem, w ciągu dnia wmuszam w siebie pół szklanki soku.

Instagram

Stary 2012-07-08, 21:40   #792
onaella
Zakorzenienie

cześć

ale jestem zmęczona po weekendzie, po 6 tygodniowym zwolnieniu mogłam już wrócić do pracy. Na szczęście już mnie nie męczą, zaczęli moją ciążę uznawać za ciążę i mi odpuścili. Ale padam na pyszczek, nogi mi w tyłek wchodzą, a plecy od chodzenia aż palą
ale co się dziwić jak po 6 tygodniach leżenia i nic nie robienia nagle przez prawie 10 h muszę być na nogach. Oj ciężko będzie się z powrotem przyzwyczaić

a dzisiaj zaczynamy 11 tydzień

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 21:55   #793
sarah67
Zadomowienie

o nie to nie kupie tych kasztanow,, skoro nie dopieraja to i naczyn moga nie domyc
Ja bym chciala ten odkurzacz albo irobota, co odkurzylby i zmyl podlogi za mnie rewelacja, ja mam tylko 74m2 ale odkurzac a pozniej latac z mopem, oj nie cierpie tego

Mopa parowego mam i jest do d....., podlogo mokre zostawia i fug wcale nie czysci, myslalam, ze mam pechowego ale moja ciotka tez ma i tak samo, wiec albo obie mamy pecha albo one sa do d....

A ma ktora irobota? albo ten odkurzac co odrazu myje podlogi philipsa??

Dziewczyny farbowalyscie wlosy? ja moge po 20 tygodniu ale juz chce na wakacje, a mam fajna farbe ale jest z amoniakiem, i nie wiem, nie chcę zaszkodzić, jak bylam u fryca i chciala tez farbowac to powiedzial, ze nie ma udowodnionego faktu szkodliwosci farb ale skoro ginekolog powiedziala , ze po 20 tygodnoiu to lepiej słychać.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 22:18   #794
MadamAgula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No właśnie - coś jest nie tak, normalnie nie mam tego posmaku ale jak się wody napiję i jeszcze zacznę myśleć o tym smaku to natychmiast mnie cofa, jakaś taka ta woda jest...dziwna. Herbata też ma inny smak, ale mogę ją wypić. Z wodą się męczę okropnie, ale boję się odwodnić.
Mnie od mojej kochanej żywiec zdrój jabłkowej tak odtrąca że patrzeć na nią nie mogę... Nie wiem co ja będę pić jak będę karmić

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ale dzidzia
u mnie ostatnio wyszedł termin na 3.01 a normalnie mam na 07.01

Dziewczyny co jecie zazwyczaj na śniadanie, tu pytanie do tych których jedzenie nie odrzuca i jedzą sobie w miare normalnie hehehe
Ja właśnie zjadłam dwie małe kanapki z wędliną i pomidorem plus banan ale ogólnie nie mam pomysłu na śniadanie, bo do jajek mnie nie ciągnie ;p
Ja jem standardowo kanapeczkę z żółtym serem, szynką i to do mikrofalli żeby serek się rozlał i jest taka ala zapiekanka i jest pyszne
Stary 2012-07-08, 22:24   #795
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadamAgula Pokaż wiadomość
Mnie od mojej kochanej żywiec zdrój jabłkowej tak odtrąca że patrzeć na nią nie mogę... Nie wiem co ja będę pić jak będę karmić

Ja jem standardowo kanapeczkę z żółtym serem, szynką i to do mikrofalli żeby serek się rozlał i jest taka ala zapiekanka i jest pyszne
pyszna, w ciąży ją odkryłam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 22:24   #796
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

i jedną zjadasz???? ja bym musiala ze 3 albo 4 zjesc, chyba musze zaczac sie troche ograniczac
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 22:33   #797
LadyWhisper
Zakorzenienie

jak ostatnio babeczka w autobusie otworzyła wodę truskawkową, to myślałam, że umrę musiałam się przesiąść.

I właśnie wlałam w siebie 3 talerze zupy pomidorowej

POLSKA WYGRAŁA LIGĘ ŚWIATOWĄ!!! oglądałyście??? U nas była istna strefa kibica hehe

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 22:37   #798
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
jak ostatnio babeczka w autobusie otworzyła wodę truskawkową, to myślałam, że umrę musiałam się przesiąść.

I właśnie wlałam w siebie 3 talerze zupy pomidorowej

POLSKA WYGRAŁA LIGĘ ŚWIATOWĄ!!! oglądałyście??? U nas była istna strefa kibica hehe
ja zjadłam miseczkę mizerii teraz, chyba się po niej zduram

wiemy wiemy pięknie chłopaki

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 23:39   #799
MadamAgula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię!

Uff, wróciłam z uczelni, znowu trochę do przodu, zostały 2 egzaminy za tydzień i wsio.

A co do mopa - to ja mam chrapkę na mop parowy (niekoniecznie z Mango), ponąć bardzo fajne. Nienawidzę czekać jak podłoga wyschnie, a tam od razu jest prawie sucha, no i dezynfekuje przy okazji. Macie może?
Tak ja mam i nie wyobrażam sobie życia bez niego
Młody popisał mi wykładzinę pisakiem kiedyś i nie szło tego wyczyścić dopiero zmywacz do paznokci pomógł. Później drugi raz ale już miałam tego mopa i zeszło od tak aż uwierzyć nie mogłam. Bardzo bardzo fajne. Szybkie i praktyczne.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
i jedną zjadasz???? ja bym musiala ze 3 albo 4 zjesc, chyba musze zaczac sie troche ograniczac
Jedną ale to jest fenomenalne a zarazem straszne jak ciąże się różnią. W pierwszej jadłam o połowe mniej i to jeszcze wmuszałam w siebie a teraz jem więcej i po chwili jestem mega głodna. Ogólnie to nie pamiętam żebym kiedyś była głodna, jadłam no bo trzeba zjeść tą kolację, obiad, śniadanie. A teraz co chwilę coś muszę przekąsić... Ale staram się tego małego głoda ograniczyć bo nie doprowadzę się do plus kilkudziesięciu kilogramów, co to, to nie.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Ogólnie to na tydzień wakacji przyjechali do nas Ciocia, Wuja, ich córka z mężem i dwójką dzieci najmłodsza ma dwa latka i synek ją uwielbia i jest mega słodka. Ale ich syn ma 7 lat i najchętniej to bym wrzasnęła na niego czasem. Zero kontroli nad nim nie mają. A on tylko chodzi i Antka mi wyciąga do psotowania. Ostatnio wpadł na pomysł żeby nic nie mówiąc weszli do basenu (dużego) ale że Antek nie mógłby sam wejść to przyniósł mi krzesło. Jak ja to zobaczyłam to mnie krew zalała ale co miałam zrobić???? Rodzice nic w tym złego nie widzą. A ja mam go dosyć. Rano mam mega mdłości ale staram się je przetrzymać w łóżku i na szczęście synek do 9-10 śpi, ale ten już o 7 do pokoju mi wchodzi bo mam go obudzić. A jak coś do niego mówię to nie słyszy.

I jeszcze powrót męża przesunął sie o tydzień i sama nie wiem co zrobić, bo jeszcze nie byłam u lekarza z jednej strony ciekawość chciałabym wiedzieć czy wszystko ok, ale z drugiej strony wiem jak Tżtowi na tym ogromnie zależy.... I co mam zrobić????

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Dziewczyny wszystko zaaktualizuję ale jak będzie mi troszkę lepiej bo na razie mdłości, bóle, upał i zgaga mnie zabijają....

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Tak mi sie spodobała ta Nela że zastanawiam się nad zrezygnowaniem z Zuzanny...
Stary 2012-07-09, 07:15   #800
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Tak mi sie spodobała ta Nela że zastanawiam się nad zrezygnowaniem z Zuzanny...
No u nas jak będzie dziewczynka to na razie jest na wygranej pozycji Nela ahah

Ajjj... i po weekendzie, troche sie pokłociłam z Tztem.. i w ogole.. juz bym chciała wrzesień, praktyki...

14 tydz czas zacząć

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 08:01   #801
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Cytat:
No u nas jak będzie dziewczynka to na razie jest na wygranej pozycji Nela ahah

Ajjj... i po weekendzie, troche sie pokłociłam z Tztem.. i w ogole.. juz bym chciała wrzesień, praktyki...

14 tydz czas zacząć
Kochana 14. to ty właśnie skończyłaś

cytrynowo_piaskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 08:48   #802
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
U mnie ogólnie rzecz biorąc wszystko dobrze, dolegliwości minęły już dawno, także czuję się świetnie... Wyniki badań miałam wprost idealne, nic poniżej i powyżej normy. Także na razie jest super. USG wyliczyło mi termin porodu na 04.02., także na 100% moje dziecko jest tydzień młodsze, niż myślałam, tzn na pewno przesunęła mi się owulka - w sumie gdyby tak nie było, to bym teraz nie udzielała się na tym forum.
Gratulacje Oby tak dalej
Cytat:
Dziewczyny co jecie zazwyczaj na śniadanie, tu pytanie do tych których jedzenie nie odrzuca i jedzą sobie w miare normalnie hehehe
Różnie bywa, czasami płatki, czasami bułkę z wędliną, serkiem, dżemem lub pomidorkiem. Zależy na co akurat ochota złapie
Cytat:
Napisane przez cytrynowo_piaskowa Pokaż wiadomość
Nie, 6,3 cm
Gratulację pięknej kruszynki
Cytat:
Dziewczyny, polecacie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? Niedługo kończę Folik, lekarz kazał mi się wtedy przerzucić na jakiś komplet witamin. Powiedział, że Femibion Natal 2 jest dobry, ale to cholerstwo jest strasznie drogie. Może polecacie coś innego?
Ja do tej pory biorę Femibion 1, ale chyba zacznę niedługo 2. Trochę droga, ale podobno warte swojej ceny.
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
mąż tak nazwał dzyndzelek
aaah no właśnie, bo w Polsce to chyba wszędzie takie upały.....
Na północy to dopiero od soboty się cieplej zrobiło, ale też nie bez przesady. Jest w sam raz
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Meldujemy się i My Wróciłam z badań gen. Strasznie się bałam, im było bliżej terminu badań tym miałam coraz gorsze myśli. Ale na szczęście wszystko jest ok. Pani doktor zmierzyła Maluszkowi wszystko co mogła i dzięki Bogu nie ma żadnych zastrzeżeń. Wszystko w normie Maleństwo ruszało nóżkami i rączkami, super sprawa Zaproponowała mi też ten test PAPP-A, wahaliśmy się z Mężem czy go wykonać ale w końcu dla świętego spokoju skusiłam się. Przezierność wyszła ok więć mam nadzieje że to tylko rutynowe badanie. Maluszek ma 74mm. Ginka sie śmiała ze ma długie kości udowe - po mamie
Gratulacje. Całkiem duże to maleństwo
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
mnie ostatnio cos brzuch pobolewa znowu wiec wieczorem szybko klade sie do lozka i odpoczywam, zjem kolacje i zaraz pewnie pojde znowu lezec...
Też ostatnio od kilku dni mnie brzuch pobolewa, ale chyba to normalne, co? Też tak czasem macie?
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Kobitki, posiadaczki zmywarek... pytanko : jakie są najlepsze tabletki ?
ja niestety pierwszy raz mam zmywarę, dlatego się totalnie nie znam. wczoraj pierwszy raz użyłam i jestem zachwycona :P wrzuciłam tam jakąś ostatnią tabletkę ludwika, która tutaj była, no ale nie mam porównania do innych, a Wy na pewno się znacie
Ja kupiłam w Lidlu w promocji Finish Quantum, tylko to było bardzo dawno temu. Kupiłam na zapas dwa opakowania (120 tabletek, we wrześniu zeszłego roku) i jeszcze nadal używam Nie mogę złego słowa powiedzieć o tych tabletkach.

Onaella, 12 tydzień zaczynamy

Witam nowe osoby
Jak tak patrze na te Wasze USG, to się nie mogę doczekać środy. Póki co mam zdjęcie, jak bobo ma 1 cm. Teraz to chyba z 5-6 cm ma i zupełnie inaczej wygląda. Aż się doczekać nie mogę
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:04   #803
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
U nas imiona są już od dawna ustalone. Będzie Aleksander albo Oliwia. Płci na razie nie znamy, będzie wiadomo dopiero na następnym USG - nie mogę się tego momentu doczekać.
Byłam wczoraj na wyprzedaży w H&Mie, kupiłam sobie komplet czerwonej bielizny - stanik + majtki za 20zł! Stanik jest śliczny, z dużymi miseczkami, będzie dobry już do końca ciąży na jakieś wyjścia eleganckie, bo piersi wyglądają w nim szałowo. Jest przy tym bardzo wygodny, nie ciśnie i nie uwiera. Majtki też fajne - niskie stringi (nie przepadam za stringami, ale te są bardzo fajne) - będą dobre pod duży brzuch.

Ps. MadamAgula - napisałam Ci kilka dni temu wiadomość prywatną z uzupełnieniem moich danych na 1. stronie.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-09 o 09:11
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:18   #804
Ewcia_1983
Przyczajenie

Witam się serdecznie
chciałabym dołączyć do grona oczekujących. Poniżej mój suwaczek:

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3skjo4xyuo55e.png

Planowany termin to 10.02.2013

Od miesiąca męczą mnie nudności, a od dwóch tygodni wymioty. Wcześniej były lekkie zawroty głowy.

Edytowane przez Ewcia_1983
Czas edycji: 2012-07-09 o 09:50
Ewcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:37   #805
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewcia_1983 Pokaż wiadomość
Witam się serdecznie

Od miesiąca męczą mnie nudności, a od dwóch tygodni wymioty. Wcześniej były lekkie zawroty głowy.

Witaj ))
A ja już nie miałam ani nudności, ani wymiotów przez dłuższy czas, a tu w sobote rano jak zaczęłam wymiotować ale to już końcówka bo o niebo lepiej się czuje niż 2 tygodnie temu
Cytrynowa hmm cholera

Ajjj mmimo ze sie pokłociłam w sb z Tżtem to juz wczoraj bylo okej a dzisiaj dostał wolne chyba go namówie na zapiekanki ale jestem głodna.. a na kaanapki już nie mogę patrzeć, zjadłabym coś treściwszego np karkówke z grilla

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny!
U nas imiona są już od dawna ustalone. Będzie Aleksander albo Oliwia. Płci na razie nie znamy, będzie wiadomo dopiero na następnym USG - nie mogę się tego momentu doczekać.
Byłam wczoraj na wyprzedaży w H&Mie, kupiłam sobie komplet czerwonej bielizny - stanik + majtki za 20zł! Stanik jest śliczny, z dużymi miseczkami, będzie dobry już do końca ciąży na jakieś wyjścia eleganckie, bo piersi wyglądają w nim szałowo. Jest przy tym bardzo wygodny, nie ciśnie i nie uwiera. Majtki też fajne - niskie stringi (nie przepadam za stringami, ale te są bardzo fajne) - będą dobre pod duży brzuch.

Ps. MadamAgula - napisałam Ci kilka dni temu wiadomość prywatną z uzupełnieniem moich danych na 1. stronie.
U mnie będzie Jacuś albo... Nela? Blanka? i pewnie jeszcze jakieś wynajdę, chociaż obawiam się jak mój Tż będzie w urzędzie wpisywał imiona, żeby mi czasem kawału nie zrobił, tak jak jego tata, poszedł zapisać córcie, miała być Paulina a zapisał ją jako Marta

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:

Dziewczyny farbowalyscie wlosy? ja moge po 20 tygodniu ale juz chce na wakacje, a mam fajna farbe ale jest z amoniakiem, i nie wiem, nie chcę zaszkodzić, jak bylam u fryca i chciala tez farbowac to powiedzial, ze nie ma udowodnionego faktu szkodliwosci farb ale skoro ginekolog powiedziala , ze po 20 tygodnoiu to lepiej słychać.
Moja gin powiedziała że nie widzi przeciwwskazań do farbowania, a że ja już nie mogłam patrzeć na moje włosy, zrobiłam to ufarbowałam

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
W ogóle mam ochotę go za jaja powiesić. Tak profilaktycznie
Taaak, skąd ja to znam też tak czasem mam ochotę zrobić

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:43   #806
suzi31
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Cytat:

Ja biorę Ladee Vit 30 tabletek i 47zł, ale teraz kupiłam w aptece internetowej za 26 masakra jaka różnica, wzielam sobie odrazu 4 opakowania
Mogłabyś podać adres tej apteki internetowej? Też biorę Ladee Vit.

Do którego tygodnia należy brać kwas foliowy? Wczoraj wyczytałam, że do końca II trymestru, ale nie wiem czy to prawda?

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie wstaję w nocy Ale pewni dlatego że dalej mało piję - rano herbatę, a potem, w ciągu dnia wmuszam w siebie pół szklanki soku.
Tak malutko? Musisz pić więcej (zwiększa się objętość krwi i tworzą się wody płodowe). Mi lekarz zaleca 3 l dziennie, aż tyle nie daje rady, ale 2 l w siebie wlewam

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
cześć

ale jestem zmęczona po weekendzie, po 6 tygodniowym zwolnieniu mogłam już wrócić do pracy. Na szczęście już mnie nie męczą, zaczęli moją ciążę uznawać za ciążę i mi odpuścili. Ale padam na pyszczek, nogi mi w tyłek wchodzą, a plecy od chodzenia aż palą
ale co się dziwić jak po 6 tygodniach leżenia i nic nie robienia nagle przez prawie 10 h muszę być na nogach. Oj ciężko będzie się z powrotem przyzwyczaić

a dzisiaj zaczynamy 11 tydzień
Podziwiam, po takim L4 to na pewno ciężko wrócić do pracy. Ja jestem od ponad m-ca na zwolnieniu i powiem szczerze, że tak się rozleniwiłam, że nie wyobrażałabym sobie teraz powrotu do pracy, ale jak dobrze pójdzie to wrócę dopiero za półtora roku

Cytat:
Jestem w 10 tyg. i farbowałam w zeszły piątek - balsam Matrix i trochę pasemek, po fachowemu to nazywają się one ,,gradacją".
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:51   #807
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się serdecznie

Witamy

Mi na szczęście wszelkie takie nieprzyjemności przeszły. Wczoraj pierwszy raz od dawien dawna zjadłam spaghetti bolognese
Stary 2012-07-09, 09:53   #808
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Tak malutko? Musisz pić więcej (zwiększa się objętość krwi i tworzą się wody płodowe). Mi lekarz zaleca 3 l dziennie, aż tyle nie daje rady, ale 2 l w siebie wlewam
No niestety .... W ogóle nie czuje pragnienia, a jak coś wypije, to jest mi niedobrze
Woda mineralna w ogóle mi nie podchodzi, z soków - grejfrutowy (ale już patrzeć na niego nie mogę). jabłkowy jest dla mnie za słodki, po pomarańczowym też się źle czuję ... Teraz w pracy popijam Tymbark jabłkowo-miętowy - od 8 męczę buteleczkę 250ml, gdzie normalnie wywpiłabym w minutę.

Mam jeszcze 4 zaległe dni urlopu z tamtego roku, z tego ok 20 Nie lubię długich urlopów, wolę 1-2 dni.

Co to się ze mną dzieje w trakcie mycia zębów to masakra jakaś .... Wieczorem w ogóle nie myję, rano się zmuszam, naciąga mnie jak nie wiem, dziś myślałam, że mi żołądek wyskoczy Jeszcze do teraz mnie w nim trzęsie.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-07-09 o 09:55
Stary 2012-07-09, 09:56   #809
Ewcia_1983
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Mogłabyś podać adres tej apteki internetowej? Też biorę Ladee Vit.

Do którego tygodnia należy brać kwas foliowy? Wczoraj wyczytałam, że do końca II trymestru, ale nie wiem czy to prawda?

Podziwiam, po takim L4 to na pewno ciężko wrócić do pracy. Ja jestem od ponad m-ca na zwolnieniu i powiem szczerze, że tak się rozleniwiłam, że nie wyobrażałabym sobie teraz powrotu do pracy, ale jak dobrze pójdzie to wrócę dopiero za półtora roku

Jestem w 10 tyg. i farbowałam w zeszły piątek - balsam Matrix i trochę pasemek, po fachowemu to nazywają się one ,,gradacją".
Ja kwas foliowy biorę od kiedy zaczęliśmy myśleć o bobasku, czyli ok. pół roku wcześniej przed rozpoczętymi staraniami.

W kwestii farbowania włosów moja ginekolog powiedziała, że ona nie widzi przeciwwskazań, ale dla pewności poczekałaby do końca pierwszego trymestru i tak też czekam. A póki co włosy w kucyk
Chociaż i tak teraz jestem już drugi tydzień na zwolnieniu ze względu na wymioty, później jadę na dwa tygodnie urlopu, więc jak z niego wrócę to już prawie będzie II trymestr

DJERBA
z moimi wymiotami jest tak, że ja jestem jednocześnie głodna i zemdlona...i mam codziennie na co innego smaki, więc spaghetti itp. jadam, bo u mnie to nie jedzenie powoduje dolegliwości!

Edytowane przez Ewcia_1983
Czas edycji: 2012-07-09 o 10:00
Ewcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:11   #810
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
14 tydz czas zacząć
Cytat:
Napisane przez cytrynowo_piaskowa Pokaż wiadomość
Kochana 14. to ty właśnie skończyłaś
Ja tez skoczyłam 14 tydz i od dziś już 15 tydzień. SZOK! Jak ten cza szybko leci. Jeszcze nie tak dawno robiłyśmy teściki i czekałyśmy na dwie kreski a tu juz II trymestr, usg genetyczne, następna wizyta być może już z rozpoznaniem płci, ehhh

Cytat:
Witam się serdecznie
chciałabym dołączyć do grona oczekujących.
Witamy, witamy i serdecznie zapraszamy

Kurka tez muszę się zafarbować od kiedy dowiedziałam się o ciąży to u mnie cichosza a włoski szybciutko mi rosną. Na szczęście mam wakacje, w tej chwili rzadko wychodzę z domu bo ukrop ale w sierpniu muszę się za siebie wziąć pod koniec sierpnia mamy weselicho wiec mam motywacje. Jak byłam na ostatniej wizycie (usg genetyczne) to z przejęcia i szczęścia zapomniałam się wypytac o kilka spraw m.in. o farbowanie no i właśnie o kwas foliowy i witaminy. jak do tej pory nie brałam żadnych witaminek ale teraz chyba zaopatrzę się w coś. owoce jem na tony, z warzywami tez raczej nie mam problemu ale masakra jest z nabiałem. Jak patrze na cokolwiek białego to mnie odrzuca a wapń jest raczej potzrebny. mówicie ze ten Femibion jest dobry? Chyba sie skusze na niego...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości