|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
|
|
|
|
|
#3812 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
![]() Znali moją "historię" od 4 m-ca ciąży, a nagle w przeddzień planowanego porodu taka akcja. Ale może na dobre nam to wyszło szpital przy Czerniakowskiej mogę śmiało polecić.
|
|
|
|
|
#3813 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chetnie bym zostawila tz'ta z dzieckiem, tylko na razie nie mam okazji, bo jestesmy u mamy i widzimy sie weekendami i jakos tak nie bardzo mam nawet z kim tu wyjsc, bo kolezanki w wielkich miastach zostaly .... Cytat:
ja nie bylam co prawda z miesiac w biedrze, ale zawsze jak szlam to sie cieszylam ze pol sklepu za 200 zł wywiozłam Cytat:
ja wlasnie staram sie czesto odbijac przez wzdecia. zawsze próbuje przed jedzeniem , nie zawsze sie odbije co prawda przed, czesto w trakcie odbijam, jak widze ze za szybko usypia i chce zeby jeszcze dojadł, to akurat sie rozbudza, no i staram sie odbijac po, ale z roznym skutkiem... |
|||
|
|
|
#3814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3816 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kciumi zacisniete Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kurde jaj mi ktos jeszcze raz dziecko zbudzi domofonem to zabije ! wylaczam go
|
|||||
|
|
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
Ku.wa czy ktoś mi powie jak się składa te pałąki w macie bo zaraz nie wytrzymam i poleci ona prze balkon.G jakieś ja nie mam cierpliwości do takich rzeczy
|
|
|
|
#3818 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() no cóż, ekspertem jeszcze w temacie nie jestem ![]() ale nie mamy żadnych problemów poza jednym: kolki albo coś podobnego; zwał jak zwał, ale małego czasem (1-3 razy dziennie) trafia szlag i potwornie krzyczy, macha rączkami i nożkami, krzyczy z samego środka, tak jakby płuckami i nie jest to ani głód, ani pieluszka, ani brak bliskości czy też reakcja na hałasy/światło. Po prostu się drze. Podobno kolki od trzeciego tygodnia, ale u nas takie zachowanie pojawiło sie jeszcze w szpitalu i tam lekarze prognozowali jakąś formę kolki. Poza tym jest aniołkiem.Aha, i w temacie pielęgnacji "siusiaka" (przejrzałam ostatnie strony wątku) nam kazali próbować po kąpieli po kawałeczku odciągać napletek i zapuszczać kropelki (antybakteryjnie), żeby nie zrobiła się stulejka. Każdy mówi co innego z pępkiem też różni lekarze różnie doradzali. Na poporodowym zalecili suchą pielęgnację, a parę dni później pediatra z innej placówki powiedział nam że pępek mógłby wyglądać lepiej i nakazano przemywanie octeniseptem. Nazajutrz kikut odpadł, w szóstej dobie
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to dlatego, ze w szpitalu nie za bardzo pokazali mi jak się z nim obchodzić i przemywałam go za delikatnie |
|
|
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
nam tez kazano odciągać skórke na siusiaku.....
delikatnie, ze 3 razy w tygodniu. a jakie kropelki masz do tego?
|
|
|
|
#3821 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3822 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie cześć i czołem!
![]() ![]() A my wczoraj cały dzień poza domem ![]() Jak mi dziecko padło po kąpieli 0 21 to spało do 9 rano, z jednym szybkim karmieniem o 4 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zawsze jest chwila na umycie się, śniadanie...![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ja odbijam w trakcie jedzenia. Tak po5-7 minutach biorę Maćka podnoszę tak do ok. 45 stopni i beka. A jako, że na początku łyka najwiecej powietrrza to później już niewiele do odbeknięcia zostaje ![]() Cytat:
Maciej, który z zasady je rzadko ale dużo, wczoraj jadł i pił jakieś 11 razy, sama się w tym pogubiłam. ![]() Rytm dnia nieco się zmienia, ale dziecko rośnie więc jego potrzeby odnośnie spania, aktywności i jedzenia też się zmieniają Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3823 |
|
Rozeznanie
|
Nie, bo nie wiem co
pediatrzy nam za bardzo nie pomogli, a ja już jestem skołowana wszelką wiedzą i niewiedzą. Wiem, że na kolki podaje sie preparaty symeticonu, ale tego jeszcze z lekarzem nie przerobiłam, a na własną rękę się boję. Jestesmy dziś dopiero piąty dzień w domu, więc się ciągle oswajamy, miałam nadzieję, że problem się bierze z rozdrażnienia, ale chyba niestety nie...
|
|
|
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
Śpieszę z wieściami od izotropii:
"Hejka! Leżę z balonikiem żeby zwiększyć rozwarcie i wywołać skurcze, jutro mają mi dać kroplówkę a jak to nic nie da to będzie cc. Mam nadzieję że Alfy tak nie męczą. Jestem załamana i przerażona i ciągle płaczę z nerwów, a męża mi wygonili bo od 14 są odwiedziny. Pozdrawiam."
|
#3825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam balonik - biegaliśmy z mężem po schodach na 5. piętro, akcja ruszyła po 13 odzinach od założenia ![]() balonik na leżąco podobno ma niewiele sensu, więc - jeśli izotropia nie musi leżeć - proponuję spacery po szpitalnym korytarzu trzymam kciuki!
|
|
|
|
|
#3826 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
złozyłam prowizorycznie,mężowi zostawiam bo nie mam siły już.Jasna cholera że to tak ciężko się składa,normalnie chyba nawet rozwaliłam,bo te pałaki są z kijkiem w środku,jeden pałąk ma dwa zgięcia które trzeba złożyć i za chiny ludowe nie mogę. Cytat:
|
||
|
|
|
#3827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co tu może pediatra, nie ma co przerabiać Powie Ci jaki możesz kupić. Ja od razu kupiłam Bobotic, bo ma największą dawkę. Oby u Was to nie były kolki. Cytat:
Musimy się do odchowalni przenieść przecież ![]() Cytat:
Nie ma instrukcji? Długo czekałaś na przesyłkę od tego sprzedającego? Bo w piątek zamówiłąm trochę zabawek i nie wiem kiedy się spodziewać
|
|
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Instrukcja brzmi tak:złożyć według instrukcji i to wszystko |
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zadomowienie
|
jak wy to robicie ze wasze dzieci tyle spia ??????
moj wczoraj zjadl jednego cyca przed kapiela, drugiego po , potem dostał butle, zjadł 30ml, i spał 1,5 h :mur" i od 0.30 do teraz mamy jazde bez trzymanki tak jak wczoraj i przedwczoraj spal kolo 10 jakies 30 min z wlaczona suszarka i teraz tez 30 min na balkonie. za chwile idziemy na spacer do lekarza, potem jestem umowiona z kolezanka i jak znam zycie bobas nie zasnie do wieczora moze wasze dzieci po prostu nie spia w dzien?? no ale moj tez nie spi w dzien przy cycku usnie, a jak go przekladam do lozeczka to oczy jak 5 zł.... w zasadzie to tylko po kapieli go moge spokojnie odlozyc z rak, bo odpływa. jak tak dalej bedzie to go bede kapac 3x dziennie ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
na placz i rozdraznienie polecam suszarke i ciepła pieluszke na brzuszek albo termofor. |
|
|
|
|
#3830 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie nie wiem do końca co to, ale objawy opisywane przy kolce - wypisz wymaluj ![]() Cytat:
![]() Za to suszarka/odkurzacz u nas nijak nie działają. A kąpiel mały od początku uwielbia ![]() karmię piersią, raczej "na żądanie" - czasem go tylko budzę w nocy, jak śpi dłużej niż 4 godziny, ale to rzadko bywa
Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-07-09 o 12:48 |
||
|
|
|
#3831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Filip zaczął przesypiać noce jak miał 4lata,teraz jak chory to się budzi pić.Szymon do mnie dzisiaj tak gada że aż łezka mi sie zakręciała i piszczy |
|
|
|
|
#3832 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem, taka się urodziła śpiąca. W szpitalu spała 11 h.
_agata pochwal się jakie zabawki kupiłaś. Szukam inspiracji. Na razie mamy konika z FP, ale słabe zainteresowanie. Muzyczkę staram się puszczać jak zasypia. ![]() Wczoraj byłam u teściowej. I ona z lumpów przywlokła stado maskotek i mówi że to dla małej. Ja nic nie mam przeciwko SH (a nawet
|
#3833 |
|
Wtajemniczenie
|
mam dzisiaj serdecznie dosyć
Zresztą zawsze jak jeden jęczy dołącza drugi mam taki syf jakiego dawno tu nie było i nic jeszcze nie jadłam
|
|
|
|
#3834 | |
|
Rozeznanie
|
jeny jakie moje dziecko jest marudne to szok! daje popalic.. w sobote i wczoraj nie spala od 14 do 22-23 i ciągle marudzila. juz od zmysłów z mężem odchodziliśmy... dziś rano to samo... oby jak najszybciej jej przeszło
![]() kapukat - jak tam sytuacja w domu?? rodzice pojechali??? pandzia - duzo zdrówka dla Julki! moj maz uparl sie ze Marcia bedzie spała w łóżeczku a nie ze mna. tak z nia walczył ostatnio że w końcu usnęła tam tak jak chciał. ale o 5 nad ranem zrobiła taka kupę że przeleciało przez pampersa, pajaca, kocyk, prześcieradło i ochraniacz na materac... zanim nam to wszystko wyschnie to pośpi sobie ze mna cwaniara ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() dziewczyny jaki mam apetyt to szok!!! normalnie nie mogę się najeść do syta!! zjem śniadanie i za 10minut myślę o następnym! jem w sumie ciągle to samo bo u nas problemy z brzuszkiem nie ustępują ale mam już ochote na jakiegoś syfa z mcdonalda albo coś podobnego... waga stoi mi w miejscu, kiedy ja schudne?? Edytowane przez Timii Czas edycji: 2012-07-09 o 13:06 |
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3836 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
moje dziecko tez od wczoraj tylko spi i je, chwilka zabawy i znowu w kimono... nie wiem czy nie za duzo spi ale chyba znowu jakas zmiana pogody jest i moze to ma wplyw ze taka ospala
|
#3837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj z powrotem Nam pediatra poleciła espumisan (mała nie miała jeszcze 28 dni), ale jak się skończył to zakupiłam bobotic. od razu mogłam go kupić. nie dość że lepszy to jeszcze tańszy. Cytat:
Cytat:
![]() co do spania, to Malwina ostatnio coraz mniej śpi. właściwie to ma jedną taką dłuższą drzemkę w ciągu dnia (teraz właśnie) przysypiała u babci, poszłyśmy na spacer - po kartotekę do przychodni z babcią i do domu. dalej kima w wózku na balkonie. mąż ma przynieść baterię do bujaczka. ciekawe czy się małej spodoba bo bujaczek jak najbardziej i zabawki przyczepione też
|
|||
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Agatka super plan z tym wyjazdem i brawa dla męża za odwagę.U nas też jeszcze przytulanek nie było dlatego że czekam na pierwszą @ żeby obliczyć dni płodne bo boję się wpadki (jestem bardzo płodna, każda ciąża za pierwszym razem była) nie chcę brać tab anty, a tż nie ma przyjemności w gumce i chcemy do tego wrócić. Gin powiedział że za pół roku mogę zachodzić w ciążę, zdziwiłam sie bo myślałam że po cc trzeba więcej odczekać, ale jak coś to dopiero za dwa lata planujemy drugie
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-09 o 14:33 |
|
|
|
#3840 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet jak w dzień spi dużo, to w nocy i tak śpi Raz tylko obudziłam go przed północą jak zasnął o 20, i już więcej tego błędu nie powtórzę. Chciałam być dobra matka, przewinąć i nakarmić dziecko, to mi się odwdzięczył godzinnym marudzeniem.![]() Ja myślę, że to kwestia konkretnego egzemplarza... a może to, że od początku starałam się nadać jego dniom jakiś rytm teraz procentuje. ![]() Jak gorzej zasypia wieczorem to mu śpiewam... a właściwie to buczę, bo nuceniem tego nazwać nie można. DO świąt BN będzie znał wszystkie kolędy Cytat:
Cytat:
![]() Zyrafa dzwoneczek, fajnie dzwoni przy potrząsaniu, będzie do wózka http://allegro.pl/zyrafa-dzwoneczek-...450772845.html Zawieszka ośmiorniczka, szeleści, piszczy, kolorowa i wykonana z kilku rodzajów tkanin http://allegro.pl/k-s-kids-zawieszka...458447035.html Truskawkowa Sally, piszczy, ma gryzak, no i odkąd ją zobaczyłam, od razu zapragnęłam! http://allegro.pl/truskawkowa-sally-...470625054.htmlKaruzela na baterie http://allegro.pl/smily-karuzela-slo...454130415.html Gwiazdeczka edukacyjna, gra, błyska... Maciej lubi jak mu świeci, leż jak zahipnotyzowany Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

jestem "pacjentką obciążoną ryzykiem powikłań kardio- i neurologicznych" i na dwa dni przed terminem sam pan ordynator powiedział mi że mam sobie szukać innego szpitala. To zabawne, bo pół roku chodziłam tam na konsultacje w ciąży i nikt z lekarzy mi wcześniej nie powiedział, że może być problem i powinnam rodzić gdzie indziej - dopiero te dwa dni przed terminem.