|
|
#1771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
dziękuję za rady. Dziś pierwszy dzień od którego zaczynam jeśc 5 regularnych posiłków. Starałam się wykombinować coś z tego co mam w lodówce, niestety zakupów zrobić nie miałam kiedy. Z czasem będzie lepiej , mam nadzieje. Aaa i TAK- wstałam póżno, bo o 11
"Wyjatkowosc nie polega na idealnosci" 2014r: Skalpel x 1 Bez slodyczy 1/30 Edytowane przez OnaJuzNieZyje Czas edycji: 2012-07-08 o 23:25 |
|
|
|
|
#1772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trudno mi określić ilości, bo generalnie jakoś się specjalnie na tym nie skupiam, jak się czymś nie najem to sobie dokładam, jak nie dam rady dojeśc to nie wciskam na siłę. generalnie jakoś ostatnio tak luźno, bezstresowo i fajnie brakowało mi tego ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcesz mnie kiedyś zaprosic na obiad? pyszny jadłospis
Edytowane przez anpapi Czas edycji: 2012-07-09 o 13:22 |
|
|
|
|
#1775 |
|
Raczkowanie
|
Moje WCZORAJSZE U/P?, ostatnio jestem ciągle omijana
I. Jogurt naturalny z musli i brzoskwinią UFO II. Pierś z kurczaka pieczona w folii na grillu z cebulką i pieczarkami wysmarowana keczupem xD brzoskwinia III. Duża ilość kurzych żołądków w gulaszu koperkowym, osiem klusek śląskich, surówka z czerwonej kapusty IV. Dwie gałki lodów: szarlotka (okropny) i krówka banan V. Grahamka jedna połowa z serem feta, wędliną drobiową i pomidorem druga z margaryną, dwoma plasterkami wędliny j.w., rzodkiewką, pomidorem i szczypiorkiem około garść oliwek zielonych zagryzanych fetą i pomidorkiem ![]() przez cały dzień woda |
|
|
|
#1776 |
|
Raczkowanie
|
U
1.grahamka z margaryna, dzemem z jagod, jogurt naturalny 2.jogurt musline sliwkowy (167 kcal) 3. warzywa na patelnie, pol torebki ryzu bialego 4. jakies owoce 5. 2 kromki chleba zytniego z margaryna, 1 trojkacikiem serka topionego, pomidorem i cebula ciągle bym coś jadła i nie mam siły |
|
|
|
#1777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Przecież to jest bardzo mało! Obiad (nawet z moją "zmianą") jest szalenie redukcyjny, a II śniadanie- jogurt to nie jest posiłek! Co najwyżej przekąska. Nic dziwnego, że jesteś głodna.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1778 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było
moje U ![]() I grahamka z sałata szynka serem pomidorem i ogórkiem II lody malinowo-smietankowe ( produkcja własna ) z garścią malin III ryż brązowy pierś grillowana brokuły gotowane IV 2 kr razowca z sałatą łososiem wędzonym jajem na twardo i rukolą Do picia dużo wody z cytyna i lodem :P i jak to wygląda? ( cztery posiłki ze względu na to że bardzo pózno wstałam ) :P |
|
|
|
#1779 |
|
Raczkowanie
|
poproszę ładnie o ocenę - zmodyfikowałam jadłospis w te upały
UUU 1) kawa z mlekiem, pół opakowania półtłustego twarogu, około 150 gram jogurtu nat., pół banana, trochę borówek, płatki nestle fitness, cukier waniliowy, wiórki kokosowe 2) kawa z mlekiem, grahamka z pasta z łososia 3) kefir nat. 250 gram plus płatki śniadaniowe, jabłko 4) warzywa na patelnie z ziemniakami, jakiś filet, owoce |
|
|
|
#1780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Malutko jesz... Ja bym się na przykład tymi lodami nie najadła Ale jeśli to Ci wystarcza, to ładnie. Brak mi tylko zdrowych tłuszczów (orzechy, ryby, oliwa z oliwek).
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
|
|
|
|
#1781 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
Przed śniadaniem; 2 ostatnie sucharki z sezamem. Śniadanie; owsianka na szklance mleka( pół szklanki płatków owsianych górskich, duże tarte jabłko, przyprawa do szarlotki, szklanka jagód) + 2 kostki Ritter Sport kakaowej. wpadła kawa rozpuszczalna z mlekiem i łyżeczką cukru. Obiad; sznycel, ziemniaki ze szczypiorkiem i mizeria na jogurcie. 50minut siłowni. Podwieczorek; serek wiejski (150gram, nie lekki) + kromka chleba żytniego z masłem orzechowym + 3 biszkopty. Po; wpadła miseczka lodów bakaliowych. Kolacja; 2 wiejskie jaja na twardo+ 2 kromki chleba żytniego na zakwasie + sałata i szczypiorek. Jak to wygląda? Jestem na siebie okropnie zła za te lody, które wpadły godzinę przed kolacją:/ grrr Nie jem za dużo słodyczy? |
|
|
|
#1782 |
|
Rozeznanie
|
uuu
i jak? |
|
|
|
#1783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłaś na siłowni, więc nie szkodzą te lody. Byłby taki miły, luźny jadłospis, gdybyś nie komentowała swoich wyrzutów sumienia...
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
S; Owsianka na mleku 3,2% z dwiema garściami czarnej porzeczki z łyżką kakao
Szklanka blendowanych jabłek ze skórką,banan O;1/2 woreczka kaszy gryczanej, leczo z cukini z dodatkiem sporej ilości cebuli,brokuła,kalafiora (wszystko gotowane, nie podsmażałam), do tego dwa ogórasy gruntowe polane łyżką oliwy zabrakło mięcha dwa plastry wedliny z kurczaka i łyżeczka miodu nie wiem co to miało znaczyć ![]() K;plat śledzia zalany 1/2 szklanką jogurtu naturalnego z dodatkiem czosnku i bazylii ,kromka ciemnego pieczywa z łyżeczką masła roślinnego, czubaty talerz sałaty,dwa ogórasy gruntowe. Będzie jeszcze szklanka mleka 1/5% Duzo wody,1x herbata zielona,1x kawa z mlekiem Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-07-09 o 19:31 |
|
|
|
#1785 |
|
Raczkowanie
|
Na prawdę nie jest za dużo tego wszystkiego? Zupełnie nie wiem jak powinnam jeść.
|
|
|
|
#1786 |
|
Rozeznanie
|
No to ja znów wrzuce U bo było smacznie
![]() I sałatka (wędzony kurczak, sałata, pomidor, brokuły, oliwki, vinegrett), 2 mace z kozią roladką i szczypiorem + duża kawa II 3 gałki lodów - śmietanka, czekolada i wiśnia, ricore nektarynka III krem pomidorowy podany z rozdrobnionym pieczonym filetem z tunczyka i świeżą bazylią, do tego razowe bruschetty z pesto ![]() IV homo naturalny z czereśniami i orzechami macadamia V ciecierzyca po marokańsku (duszona z cukinią, bakłażanem, cebulą, czosnkiem, pomidorami, oliwą, megailością przypraw) posypana natką pietruszki do picia: woda, yerba mate i herbata z granatem Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-07-09 o 20:56 |
|
|
|
#1787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przepraszam za wścibstwo (moje pytania), ale jestem ciekawa co polecasz
|
|
|
|
|
#1788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteś na U, nie musisz jeść tak zachowawczo, jedz na co masz ochotę i się nie stresuj, organizm sam Ci powie, czego mu trzeba
|
|
|
|
#1789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uwielbiam Twoje jadłospisy a oto moje U I) kaszka z cynamonem, kiwi, czekoladą, siemieniem lnianym i płatkami migdałów II) 2 tosty pełnoziarniste żytnie z białym serem, pomidor III) gulasz w sosie z kaszą gryczaną, ogórki po arabsku IV) 2 miski truskawek V) omlet z 2 jaj z avocado i wędzonym łososiem, ogórki małosolne do picia: 2 szklanki wody z cytryną, herbata z sokiem malinowym, zielona herbata, mleko z cynamonem i imbirem, woda tęsknię za chorwackimi figami za kanapce z "crni kruha" z ricottą : ( |
|
|
|
|
#1790 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U
Śniadanie (na szybko o 5tej rano przed podróżą): miseczka musli (płatki pszenne, owsiane, kukurydziane, rodzynki, orzechy laskowe) z mlekiem 2%; mała kromka jasnego chleba pszenno-żytniego: połowa z wędliną i pomidorem, połowa z dżemem truskawkowym II śniadanie: sałatka owocowa (banan, gruszka, brzoskwinia) z cynamonem, orzechami włoskimi, chrupkami zbożowymi orzechowo-czekoladowymi; kromka jasnego chleba pszenno-żytniego z masłem, miodem i serem sałatkowym Obiad: mięso mielone z indyka z pieczarkami, fasolą szparagową i 60g kaszy jęczmiennej Kolacja: tartinki z chleba razowego z ziarnami z: wędlinami, żółtym i pleśniowym serem, masłem, sałatą, pomidorem, rzodkiewkami Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona, owocowa, ziołowa A tak bonusowo zabiję Was teraz moimi jadłospisami z aktywnego weekendu spędzonego u TŻ. Że to niby U miało być SOBOTA Śniadanie: ciemna bułka z ziarnami z polędwicą sopocką, masłem, sałatą, sosem włoskim; duży pucharek deseru śmietanowego z truskawkami i galaretkąDo kawy: kawałek domowego ciasta z agrestem Podczas kilkugodzinnej wyprawy rowerowej na jagody: banan Obiad: 2 talerze żurku z kiełbasą, ziemniakami i włoszczyzną Do kawy: 50g gorzkiej czekolady z kawałkami masy jagodowej Kolacja: domowe pierogi z jagodami i śmietaną (pełen po brzegi talerz)NIEDZIELA Śniadanie: 2 podwójne tosty z jasnego chleba pszenno-żytniego z żółtym serem, wędliną, pomidorem i ketchupem (made by TŻ )Do kawy: 50g mlecznej czekolady z kawałkami masy malinowej Obiad: kotlet schabowy w panierce smażony na oleju rzepakowym; ziemniaki; kalafior z bułką tartą Deser: wysoka szklanka aronii z kompotu Do kawy: 2 kawałki domowego ciasta z jagodami I na kolację Warka Radler w plenerze
|
#1791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, tylko od 2 lat cierpię na kompulsy i trudno mi ocenić czy jem dużo czy mało... ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Utrzymanie; Śniadanie; owsianka na szklance mleka( pół szklanki płatków owsianych, duży rozgnieciony banan, przyprawa do szarlotki, łyżka masło orzechowego crunchy, szklanka jagód i plasterki banana do ozdoby) + 2 kostki Ritter Sport jogurtowej . 2Śniadanie; kromka chleba żytniego na zakwasie z sałatą, szynką i szczypiorkiem + szklanka malin+ 2 morele. Obiad; sznycel, ziemniaki z wody ze szczypiorkiem + mizeria na jogurcie. Podwieczorek; serek wiejski z musem truskawkowym(kupny). Kolacja; 2 kromki chleba żytniego na zakwasie + opakowanie serka wiejskiego ze świeżym szczypiorkiem(200gram, nie lekki) Ćwiczenia; 10 minut twistera+ 40 minut rowerka + rozciąganie |
|
|
|
|
#1792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
U:
Ś:kanapka: 2 kromki chleba razowego ze słonecznikiem z twarogiem chudym i dżemem malinowym; 1 jabłko; kawa parzona z mlekiem II: kanapka jw. z serem gouda light, sałatą lodową i ogórkiem świeżym; kawa inka z błonnikiem z mlekiem O: zupa krupnik gęsta z piersią z kurczaka K: twaróg chudy wymieszany z mlekiem i orzechami+ cynamon
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1794 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wawel ?
|
|
#1796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ogólnie się nie czepiam, bo dobre i zdrowe rzeczy, ale postaraj się np. zastąpić w takiej sytuacji mizerię surówką, a ziemniaki kaszą Zawsze jakaś odmiana, dostarczasz inne witaminy i minerały.
|
|
|
|
#1798 |
|
Zadomowienie
|
Nie, J.D.Gross, czyli marka lidlowska
Smak pojawił się podczas Tygodnia Luksusu, a ja czekałam na promocję i kupiłam ją razem z malinową i porzeczkową 2 lub 3 złote taniej W tabliczce zanurzone są kawałeczki takiej masy z puree owocowego, trochę przypominające twardą galaretkę.Chyba wstawię już dzisiejsze U, bo w planach się pewnie nic nie zmieni Znów faszeruję się owocami i warzywami Śniadanie miałam iście królewskie, a zupa powstała dzięki przeglądowi lodówki wyszła naprawdę cudowna! Kocham zupy mega nadziane warzywami, tak, że można sobie z kupką nalać do głębokiego talerza Co do jeżyn, to właśnie zebrałam ostatnie już owocki z mojego krzaka do miseczki... Będzie na podwieczorek, przed wyjazdem do stajni.U Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie z kurkami, czarnymi oliwkami, prażoną cebulką i tymiankiem; 2 małe kromki ziarnistego razowca z serem pleśniowym złocisty Lazur, sałatą i pomidorem Przekąska: morela Obiad: zupa jarzynowa (fasola szparagowa, buraki, marchew, pietruszka, ziemniaki) z mięsem z głów pstrągów Przekąska: nektarynka Podwieczorek: lody waniliowo-czekoladowo-toffi 300ml z miseczką jeżyn Kolacja: na pewno zmajstruję sobie jakieś tartinki z razowca, zapewne z wędlinkami, żółtym serem, duuużo rzodkiewek, pomidora, sałaty Do picia: woda źródlana, herbata zielona i ziołowa, pu-ehr, 2x czarna kawa
|
#1799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ten jadłospis i na R-kę byłby ok (chociaż nie jestem przekonana co do krupnika, a dżem musiałby być niskosłodzony). Jak na U to brak podwieczorku, za małe II śniadanie i zbyt redukcyjna kolacja ![]() Cytat:
intyguje mnie to "w normie" w Twoim podpisie- zdradzisz mi, ile ważysz? może być na PWMoje U/R (chciałabym R, ale wychodzi U, prawda? )I owsianka "nocna" na chudym mleku i jogo nat z 1łyż wiórek kokosowych i ogromem owoców: czarnej maliny, czerwonej porzeczki, borówki i jagody; pół domowej roboty bułki drożdżowej z jagodami (bez kruszonki, bez lukru, w cieście niewiele cukru i tłuszczu) II 1 podłużna kromka chleba na pół: z twarożkiem, pomidorem i szczypiorkiem/ z twarożkiem i domowym dżemem śliwkowym; kilka kuleczek agrestu; pół drożdżówki jw. ![]() III zupa jarzynowa (z młodą marchwią, kalafiorem, brokułem, pietruszką itd.) IV twarożek z cynamonem i owocami leśnymi V jajecznica (1 jajo + białko) ze szczypiorkiem, mizeria na jogurcie
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-10 o 14:43 |
||
|
|
|
#1800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Całe wakacje, a po szkole od razu do stajni też, lekcje odrabiałam w autobusie Teraz czasu mniej i motywacja też inna, ale póki mam możliwość, jak tylko robi mi się luźniej w grafiku - poczyszczenie konia i wypad na lajtowy terenik to najlepsze, co może mnie spotkać (większych ambicji już nie mam, z wielu powodów). Również pozdrawiam!A wagi nie zdradzę, bo jej nie znam! Przestałam się ważyć odkąd źle zaczęło to wpływać na moją psychikę i póki co jeszcze nie czuję się gotowa, aby poznać, jak zmieniła się moja waga od tamtego czasu. Wyrzuciłam wagę na śmietnik. Zamiast tego staram się obserwować swoje ciało i to po nim widzę, że wagę mam w normie Nie chcę, żeby kilogramy były dla mnie wyznacznikiem czegokolwiek... Zwłaszcza, że mam grube kości i gdy dziś patrzę na moje foty w bieliźnie z czasu, gdy przy 176 cm wzrostu ważyłam 58 kg (a więc nadal norma jakby nie patrzeć) trąca mi to Auschwitz :P A i dla mnie Twój dzisiejszy jadłospis to jak najbardziej R. Im bliżej wieczora, tym mniej węgli. A owoce jedz pomimo redukcji, trzeba z nich korzystać.
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-07-10 o 14:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

brakowało mi tego 

Przecież to jest bardzo mało! Obiad (nawet z moją "zmianą") jest szalenie redukcyjny, a II śniadanie- jogurt to nie jest posiłek! Co najwyżej przekąska. Nic dziwnego, że jesteś głodna.