|
|
#15961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.7
No nic ja zmykam troche sie ogarnac i ubrac bo w dresiku pomykam od rana
i maly chillout Pozdrawiam wszystkie i zycze milego dnia
|
#15962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#15963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż niemiło się o tym czyta. No ale prawda jest taka, że powikłania mogą pojawić się zawsze i przy niemalże wszystkim. To tak samo jakby nie brać leków, ponieważ mogą wywołać skutki uboczne, nie rodzić dzieci, bo mogą być powikłania czy też nie zrobić sobie piersi, bo można się nie obudzić przy narkozie lub lekarz coś spartoli. Takich przykładów można wymieniać setki, tysiące czy nawet miliony. Ale myślę, że warto zaryzykować![]() Rozmawiałam z jedną gin i powiedziała, że badanie cytologiczne wystarczy. Natomiast jak długo czeka się na wyniki? Musiałabym je wykonać dzisiaj o ile będzie to możliwe, bo za dwa dni mam mieć miesiączkę. I tu też jest problem, bo z tego co czytałam to niby można to badanie robić najpóźniej 4 dni przed miesiączką Cholercia ja nigdy jeszcze chyba nie miałam robionego takiego badania, a niby powinno się co rok ehhh....zwariuje zaraz. Jak nic z tego nie wyjdzie to mogę zapomnieć też o tej spiralce
07 grudzień 2012 Dr B. D'H (Belgia) ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png Edytowane przez kicia_nh Czas edycji: 2012-07-09 o 15:19 |
|
|
|
|
#15964 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki. jej,ale wy piszecie
chwile mnie nie ma i godzine mi czytanie zajmuje czytam o tych dietach... tez by mi sie przydało... ale Ja nie umiem nie jeść,odmawiać sobie,jestem taka nieregularna chciałabym brzuszek i boki zgubic ale cos mi nie idzie MADZIULLASZ,czy wasektomia jest odwracalna?? tzn czy juz niegdy nie bedziemy mogli miec dzieci po takim zabiegu?? w ten weekend pierwszy raz wystąpiłam w kostiumie na basenie koledzy mojego męża powariowali ;P -to tak na odmianę pancerza. wstawiam zdjęcia 3 najładniejszych kostiumików,wybrałam jeden,zgadnijcie który lecę bo mnie córcia męczy,ale co chwila jestem i was czytam uzależniona
|
#15965 |
|
Raczkowanie
|
Ludzie jak ludzie mówić muszą i nie ma się co nimi przejmować coś wiem na ten temat ja tam radzę popatrzeć na siebie i na swoje szczęście i zadowolenie
|
|
|
|
#15966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#15967 |
|
Wtajemniczenie
|
kicia ja mam MIrenke , zakłada się najwygodniej na początku albo pod koniec okresu kiedy krwawienie nie jest już tak obfite a wciąż otwarte i rozpulchione wejście do macicy. jedynym wymaganym badaniem była świeża cytologia. mam ją od 4 lat i mogę polecić bo to super sprawa, pierwsze trzy mc były niefajnie a teraz jest bezstresowo, bezobjawowo a okres został mi w szczątkowej formie 2-dniowego plamienia, nawet podpaski niepotrzebne, wkładka zupełnie wystarcza.
to co koleżanka opisuje to pewnie zwykła spiralka była, wywołuje bardzo częste komplikację, obfite krwawienia, ma zupełnie inne działanie od Mireny bo działa tylko wczesnoporonnie, Mirena zabezpiecza horomonalnie przed niechcianą ciążą jak tabletki. u nas w Pl niestety wszelkie podwiązywanie nasieniowodów czy jajowodów jest nielegalne a tak jak u nas, trójka dzieci, byłoby najlepszym wyjsciem.
|
|
#15968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#15969 |
|
Wtajemniczenie
|
Kicia teraz doczytuje że nigdy cytologii nie miałaś, olaboga jakże to możliwe w tych czasach, aż się włos na głowie jeży
a w ciązy?? zawsze wykonują wraz z innymi badaniami. na wynik zwykle 2 tyg czekam bo tam coś sobie z tego hodują. najlepiej robić bezpośrednio po okresie kiedy wszystko jest oczyszczone, zrobienie tego tak jak dziś u Ciebie może zafałszować wynik.---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Agatko zgadza się nie polecana ale znam przypadki dziewczyn co miały przed dziećmi i po zdjęciu normalnie w ciąże zaszły, tylko odczekać ze staraniami miały 6mc. no i dla bezdzietnych sterylizacja też żadnym rozwiązaniem problemu nie jest.
|
|
#15970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#15971 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczynki za odpowiedź
Agatko też czytałam, że niezalecane dla bezdzietnych, ale ja już jedno mam ![]() Jooasi właśnie dlatego napisałam, że chyba nigdy, bo w ciąży jak byłam to miałam tyle różnych badań robionych, że nawet nie wiem jakie Nawet na HIVa no to jeśli trza będzie 2tyg na wynik czkeać to będę musiała o tym zapomnieć. Do tego moja ciocia wydzwania non stop do szpitala, gdzie miałabym najbliżej do lekarza, ale dodzwonić się nie mogę. Jedynym wyjściem wtedy będzie założyć ją tu w Belgii, tylko problem z tą znajomością języka:/:/ Oj będę musiała cosik kombinować
|
#15972 |
|
Zakorzenienie
|
No sterylizacja dla bezdzietnych
niefajny pomysl.Jasne z wkladka bywa roznie choc ja przed ciaza polecałabym jakas inna metode. |
|
|
|
#15973 |
|
Raczkowanie
|
My już mamy dwójkę i nie planujemy więcej, nie neguję metody wkładkowej, chodziło mi o to, że jest nie dla mnie, zresztą hormony tez bardzo źle znosiłam. Wkładka była zwykła, bez hormonów, bo nie chciałam więcej ingerencji hormonalnej w moim ciele i skoro była wbita w ściankę, tzn, że została źle zamontowana. A jeśli chodzi o wazektomię podobno łatwiej jest ją odwrócić niż zapłodnić kobietę in vitro. Gdy mąż dokonywał zabiegu a był tam na godzinę 17 widział 4 mężczyzn wykonujących ten zabieg, podobno mieli już wszystkie zawody, tylko na księdza jeszcze czekają...
|
|
|
|
#15974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To indywidualny wybor kazdej pary. Zabrałabym głos jesli cos wiaze sie ze znacznym ryzykiem uszczerbku na zdrowiu. Poza tym nie oceniam nikogo ani zadnej metody ![]() Ale faktem jest ze dla bezdzietnych nie jest zalecana. |
|
|
|
|
#15975 |
|
Raczkowanie
|
Joasii, na jednej ze stron przeczytalam ze wazektomia jest legalna u nas... kosztuje 1800-2000 zł i niby teraz jest bez użycia skalpela,tzn nie podcina sie juz nic tylko jakies klamerki zakładasz czy coś... ciekawe...
|
#15976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Dokładnie, u nas ta decyzja była bardzo dokładnie przemyślana, mąż mówił już o tym od dawna, ja zgodziłam się po roku. Zapytałam go czy tak bardzo mnie kocha, że chce sobie to zrobić. Odpowiedział, że TAK. Jest legalna, koszt 1800 w Wawie i faktycznie zakładają klamerki a stosunki są dł€ższe ....
|
|
|
|
|
#15977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czas zacząć robić badania, tymczasem dopadła mnie pokrzywka, boże co za ból pieczenie i swędzenie, jestem na lekach i diecie mam nadzieje ze pozostanie to bez wplywu na termin mojej op....jak myślicie
|
|
|
|
|
#15978 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2012-07-09 o 18:30 |
|||
|
|
|
#15979 |
|
Raczkowanie
|
Anne pozwoliłam sobie zaglądnąć do Twojego albumu, śliczne te 330CC, też bym takie chciała, nie za małe nie za duże....
|
|
|
|
#15980 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przybiegłam po pomoc, bo głupotę zrobiłam
Pracowałam dziś cały dzień w ogrodzie, a że jest bardzo gorąco, to odruchowo do lodówki polazłam i wypiłam duszkiem szklankę zimnego mleka ). Znając życie to pewnie dostanę jakiegoś zapalenia gardła ![]() Co mogę zjeść/wypić, żeby zapobiec ewentualnemu zapaleniu???
|
#15981 |
|
Raczkowanie
|
herbatka z sokiem malinowym, mleko z miodem (ciepłe
) i kanapki z czosnkiem, dobry tez jest syrop z cebuli poszatkowaną cebule zasypuje się cukrem i trzyma w hermetycznie zamkietym pudełku a na drugi dzien cebulka sama puszcza sok i nawet nie jest takie złe jak się mogloby wydawać życze zdrówka dobrze ze jest ostrożna bo lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
#15982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kicia ja zalozylam w lutym JOOASI I jestem MEGA zadowolona ![]() Ja mialam zakladana zaraz po miesiaczce, bo zle obliczylam Ale normalnie zaklada sie podczas W kazdym razie naleze do tych szczesciar, ktorym mitenka sluzy, bez tycia, bez okresu i bez lozkowych ograniczen---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Syropu z czosnku i cebuli nie mozesz Mi na wszystko pomaga herbata z cytryna i odrobina rumu
|
|
#15983 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#15984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie że wolałabym chłopa podwizać niż sama się szpikować hormonkami. meża szwagier jest po takim zabiegu ale oni mieszkali wiele lat w Niemczech. możesz mi podać tą stronkę??---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Anika potwierdzam za bioaron, woda z solą też super działa, choc ochydna ![]() belseno mozesz mi wrzucić tą rozpiske z dietą, najchetniej taką niezbyt absorbującą i trzymającą przy garach, bo wtedy to wolę już nic nie jeść
|
|
|
#15985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale faktem jest, że zmieniłam nawyki żywieniowe. Jak coś to tu macie namiaryhttp://www.zdroweodchudzanie.pl/
|
|
#15986 |
|
Wtajemniczenie
|
kicia może znajdziesz kogoś kto Ci założy bez czekania na wynik cytologii. ale i tak zrób sobie to badanie, koszt koło 30zł, trzeba kontrolować pewne rzeczy, chociaż te które możemy.
|
|
#15987 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
|
|
#15988 |
|
Raczkowanie
|
anne001 - ale masz cudny biust
|
|
|
|
#15989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#15990 |
|
Zadomowienie
|
ANNE fiolecik??
nie wiem czy wiesz,ale mam identiko tylko niebieski,nawet w albumie![]() DZIEWCZYNY wy tak o tej antykoncepcji...kurde ja się zastanawiam nad spiralą ale normalną,raz miałam i stan zapalny,bolało jak diabli i mi wyjęła..i tak lecę 2 lata bez niczego i co miesiąc boję się że jestemw ciąży..a 3dzidzi nie planuję na razie na 100% nie chcę tabletek,lata się nałykałam i nie nie nie,spróbuję jeszcze raz ze spiralą i koniec..nie wiem co potem jak się nie przyjmie![]() BIOARON byłam w albumie i śliczne i nie małe masz te cycuszki a co do większych piersi po ciążach to też nie wierzę ..tzn mam takie koleżanki ale też zostały im po ciąży dodatkowe kilogramy więc i piersi większe..no chyba że żyją gdzieś takie szczęściary![]() a mi się tak nudziiii dziś,rano byłam w pracy...a teraz dzieci nie ma dalej,byłam u małej 2 dni i ją prawie zjadłam,a wczoraj nie chciała mnie do domu wypuścić...ale wie że mamusia już w srodę będzie z powrotem więc jest ok ![]() BALSENO ty wklejałaś te zdjątka czy nie jeszcze???bo zrozumiałam że wkleisz na trochę czy źle zrozumialam???;-)
dr.M.W. Wrocław!!! 04.06.2012r.. .cpg322MENTOR330cc..:jupi :Edytowane przez klaudeczka2010 Czas edycji: 2012-07-09 o 20:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

i maly chillout 

Aż niemiło się o tym czyta. No ale prawda jest taka, że powikłania mogą pojawić się zawsze i przy niemalże wszystkim. To tak samo jakby nie brać leków, ponieważ mogą wywołać skutki uboczne, nie rodzić dzieci, bo mogą być powikłania czy też nie zrobić sobie piersi, bo można się nie obudzić przy narkozie lub lekarz coś spartoli. Takich przykładów można wymieniać setki, tysiące czy nawet miliony. Ale myślę, że warto zaryzykować
czytam o tych dietach... tez by mi sie przydało... ale Ja nie umiem nie jeść,odmawiać sobie,jestem taka nieregularna
niefajny pomysl.
). Znając życie to pewnie dostanę jakiegoś zapalenia gardła 
Ale normalnie zaklada sie podczas