Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 20:09   #3871
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
dla Adasia!
Ty tez masz cudowne dzieci
Zreszta u nas na watku innych nie ma

dla Ewelinki.

My zaraz bedziemy jesc jakis wydziw: kielbasa o smaku gyrosa
Ja rzadko kielbasy jadam,ale nowosci musze kosztowac.Ze wszystkim co nowe tak mam.
Co prawda to prawda!
Kurcze ale sie pozytywnie zrobilo

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 20:44   #3872
gkatarzynka
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Hehe, u nas na wątku, to tak ogólnie jest pozytywnie

A ja właśnie wrzuciłam kilka zdjęć na maila...

MIałam sprzątać, ale nie mam siły i siedzę przed tv i komputerem i wcale nie odpoczywam... zaraz zrobię listę zakupów na imprezę chrzcinową...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:04   #3873
MoniaHan
Wtajemniczenie

Desiu tak mysle ze za miesiac zaczne cos nowego wprowadzac, narazie mm daje jej raz/dwa dziennie, ale np przed chwila wypila tylko 40ml i troche cycka. ona chyba lubi jesc malo a czesto.

Tikki no ja juz czasami wymiekam, Tz to tak srednio mi pomaga, zreszta jak byl w pracy przed urlopem to ja caly czas z Hania sama jestem, kiedys z nia wszedzie jezdzilam, na grupy dla dzieci, na zakupy, chodzilam na dlugie spacery, teraz sie juz nie wybieram sama z Hania po raz ze ona taka marudna a po dwa ze nawet na spacer nie mam sily tak jak kiedys.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:10   #3874
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Monia ja też kładę swoją na podkładzie i wietrzę pupę. Kupa nam się raz zdarzyła to nie wiedziałam w co łapać

Dziewczyny te które rodziły sn i zostały nacięte czy wy czujecie dyskomfort w miejscu szycia?
Byłam nacięta i jakiś tydzień temu czułam lekki dyskomfort i nie wiem czemu. Trwało to kilka dni ale jest już OK.

Ale tego naskrobałyście

Muszę pochwalić tak po cichu Oskara dziś za każdym razem co podawałam mu mm to ładnie pił bez płaczu
Cały dzień był raczej grzeczny i wesoły dopiero pod wieczór był godzinny płacz, ale o 19 kąpiel potem mm 100ml + cyc nawet ładnie usnął ale obudził go mój szwagier piłą i znów musiałam usypiać ale szybko się udało i od 20.30 już śpi

No i dziękuje dziewczyny za odp co do mojego pytania o mm.
A napiszcie mi jeszcze jedno - jak długo może być trzymane mm w butelce gotowe?? Przypuśćmy że gdzieś jadę i robię w domu mm na drogę to do jakiego czasu muszę je wykorzystać?

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-07-09 o 21:12
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:14   #3875
tikki85
Zakorzenienie

Monia, ja gdyby nie moja mama to też musiałabym zajmować się Andreą sama, bo M. pracuje całymi dniami i nawet nie myślałby mi pomóc. Jestem ogromnie wdzięczna mojej mamie . Nie raz nie zjadłabym nic przez cały dzień, bo Andrea cały dzień wisiała na cycku...ale mój szanowny mąż tego nie rozumie.
Stary 2012-07-09, 21:17   #3876
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Byłam nacięta i jakiś tydzień temu czułam lekki dyskomfort i nie wiem czemu. Trwało to kilka dni ale jest już OK.

Ale tego naskrobałyście

Muszę pochwalić tak po cichu Oskara dziś za każdym razem co podawałam mu mm to ładnie pił bez płaczu
Cały dzień był raczej grzeczny i wesoły dopiero pod wieczór był godzinny płacz, ale o 19 kąpiel potem mm 100ml + cyc nawet ładnie usnął ale obudził go mój szwagier piłą i znów musiałam usypiać ale szybko się udało i od 20.30 już śpi

A napiszcie mi jeszcze jedno - jak długo może być trzymane mm w butelce gotowe?? Przypuśćmy że gdzieś jadę i robię w domu mm na drogę to do jakiego czasu muszę je wykorzystać?
A jakie mleko uzywasz?
Ja bebilon i na puszce jest informacja, ze zuzyc w przeciagu godziny, wiec dluzej nigdy nie trzymam.
Sprawdz dobrze na puszce bo moze rozni producenic roznie zalecaja!

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Monia, ja gdyby nie moja mama to też musiałabym zajmować się Andreą sama, bo M. pracuje całymi dniami i nawet nie myślałby mi pomóc. Jestem ogromnie wdzięczna mojej mamie . Nie raz nie zjadłabym nic przez cały dzień, bo Andrea cały dzień wisiała na cycku...ale mój szanowny mąż tego nie rozumie.
To przekaz mamie wielkie brawa
Jednak matki sa niezawodne!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-09, 21:18   #3877
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A jakie mleko uzywasz?
Ja bebilon i na puszce jest informacja, ze zuzyc w przeciagu godziny, wiec dluzej nigdy nie trzymam.
Sprawdz dobrze na puszce bo moze rozni producenic roznie zalecaja!

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

To przekaz mamie wielkie brawa
Jednak matki sa niezawodne!
Mam NAN i nic tam nie pisze ;/ przynajmniej ja nie widzę :P
Stary 2012-07-09, 21:22   #3878
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Desiu tak mysle ze za miesiac zaczne cos nowego wprowadzac, narazie mm daje jej raz/dwa dziennie, ale np przed chwila wypila tylko 40ml i troche cycka. ona chyba lubi jesc malo a czesto.

Tikki no ja juz czasami wymiekam, Tz to tak srednio mi pomaga, zreszta jak byl w pracy przed urlopem to ja caly czas z Hania sama jestem, kiedys z nia wszedzie jezdzilam, na grupy dla dzieci, na zakupy, chodzilam na dlugie spacery, teraz sie juz nie wybieram sama z Hania po raz ze ona taka marudna a po dwa ze nawet na spacer nie mam sily tak jak kiedys.
A tak zalecaja u Was?
Bo u nas po skonczonym czwartyum chyba jesli mm albo karmienie mieszane.
Ja to juz sie nie moge doczekac

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Mam NAN i nic tam nie pisze ;/ przynajmniej ja nie widzę :P
Tutaj pisza o tym mleczku :

http://forum.gazeta.pl/forum/w,632,2...tml?v=2&wv.x=1
Glupio ze nie ma informacji na puszce

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-09, 21:36   #3879
Roksape
Zadomowienie

Witam wieczorkiem

Gosia tak czytam o Twojej córci- niejadku i potwierdzę jak wiele z dziewczyn, że nie ma co w muszać. Na moim przykładzie mogę to napisać.
Jak byłam mała to niecierpiałam wielu rzeczy i to naprawdę tylu, że moja mama miała ze mną podobny kłopot jaki Ty masz teraz. Nie nawidziłam mięsa, które wydawało mi się ''żylaste'' i musiałam je rzuć bez końca aż mi z buzi wychodziło a w sumie to i do teraz tak mam. Musi być miękkie i bez problemu je porzuć. Nie nawidziłam też pomidorowej a za to kochałam ogórkową. Uwielbiałam warzywa tylko to mięso mogło dla mnie nie istnieć. No i moja mama wmuszała we mnie, potrafiła nawet mnie karmić łyżką w 6 klasie jak grymasiłam.
Co do pomidorowej to kiedyś mama mi ją nalała i kazała zjeść, ja zjadłam tylko łyżkę, pogroziła mi, że mnie nie weźmie do miasta, tak się zawzięłam, że siedziałam nad tą zupą 3 godziny, mama z miasta wróciła i mi tą zupę zabrała.
A jak byłam na wakacjach u babci to też mi wciskała tą zupę. Nie wiedziałam co mam z nią zrobić to wylałam przez okno. No ale pomysł by się powiódł gdyby nie to, że była z makaronem i makaron do ściany się przylepił. Nieźle mi się wtedy oberwało. No i mięcho, mama mi robiła kanapki do szkoły a ja nie jadłam, gdy wracałam ze szkoły, to szukałam tylko pieska albo jakiegoś rowu, żeby kanapki się pozbyć. Jak nie miałam jak to wyrzucałam je w domu. Czasami nie było jak więc chodowałam tą szynkę razem z serem przez 2 tyg w plecaku, aż plecak był do wyrzutu takie zapachy w nim były a ja taka pomysłowa. Raz mama znalazła zeschniętą szynkę pod łóżkiem, także miała ciekawie ale w końcu dała sobie spokój, i jak podawała jakieś danie z mięsem to ja dostawałam bez. Na przykład sos z ziemniakami ale bez mięsa.

No i co mogę teraz powiedzieć, że mam syna niejadka i problem się powtarza tak jakby. A sama teraz uwielbiam pomidorowa, a ogórkowej może nie być. No i kocham warzywa a mięsa nie bardzo. Mogłą bym żyć bez niego.

Co do Eryka, to nie koniecznie tak będzie. Moje kuzynostwo tak ma, że starszy jest wybredny i właśnie by tylko co niektóre rzeczy jadł, ma 15 lat. Jego młodsza siostra ma lat 8 i nie boi się spróbować wszystkiego. Ostatnio spróbowała domowej kaszanki, nazwała ją ''brudną kiełbasą'' i stwierdziła, że jest nawet dobra i nie bała się jej zjeść w przeciwieństwie do brata. Nie zwraca na niego uwagi, mówi o nim, że jest niejadek i bałaganiarz
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:39   #3880
tynka88
Zadomowienie

mój mały rozkosznik śpi jak na niego patrze to istna rozkosz masakra nie myslalam ze mi tak odbije na jego punkcie, od kilku dni tak ślicznie ziewa, robi takiego dziubka przy tym i taki wspaniały odglos ze ja wymiekam, zjadł 240 mleczka i usnał mi na raczkach patrzac mi w oczy

ja grzesze czekolada i popijam piwko, nie moge sie powstrzymac ale dzis pocwiczylam, wiec moze nic mi nie bedzie

Emigra , ale słodko sie Juleczka śmieje, nawet mój TZ przylecial zobaczyc co to za śmieszka

dziewczyny Mateuszek tez lubi na golaska lezec, lezy zawsze przed kapiela na takiej ceratce, mama wtedy caluje po pupce)) niespodzianki jeszcze nie bylo

Joanaros, ja juz pisalam ze mowilam ginowi o tym ze czuje dyskomfort podczas wspolzycia w srodku i w miejscu zszycia zewnetrznego to powiedzial, ze tak moze byc bo szwy wenwetrzne rozpuszczaja sie do pol roku czasu nawet. Pierwszy raz byl masakryczny, teraz jest juz lepiej, ale jeszcze nie tak jak wczesniej.

jak ja sobie przypomne rok temu jak to bylo, to bylam tak zrezygnowana, myslalam ze juz nie bede miec dzieci, bo z TZ staralismy sie prawie 2 lata, a i wczesniej jakos specjalnie nie zabezpieczalismy sie, jak zobaczylam kreseczki na testach, to caly czas myslalam ze na pewno cos bedzie nie tak.Codziennie mierzylam temperature, bralam leki i modlilam sie i jest mój cud .

Gosia fajnie ze doszlas z Viki do porozumienia i ze wszystko sobie wyjasnilyscie.

Nikki na opakowaniu bebilonu ,ktory kiedys pil Mateusz pisalo ze do 2 godzin nalezy zuzyc mm.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-07-09 o 21:44
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:58   #3881
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
mój mały rozkosznik śpi jak na niego patrze to istna rozkosz masakra nie myslalam ze mi tak odbije na jego punkcie, od kilku dni tak ślicznie ziewa, robi takiego dziubka przy tym i taki wspaniały odglos ze ja wymiekam, zjadł 240 mleczka i usnał mi na raczkach patrzac mi w oczy

ja grzesze czekolada i popijam piwko, nie moge sie powstrzymac ale dzis pocwiczylam, wiec moze nic mi nie bedzie

Emigra , ale słodko sie Juleczka śmieje, nawet mój TZ przylecial zobaczyc co to za śmieszka

dziewczyny Mateuszek tez lubi na golaska lezec, lezy zawsze przed kapiela na takiej ceratce, mama wtedy caluje po pupce)) niespodzianki jeszcze nie bylo

Joanaros, ja juz pisalam ze mowilam ginowi o tym ze czuje dyskomfort podczas wspolzycia w srodku i w miejscu zszycia zewnetrznego to powiedzial, ze tak moze byc bo szwy wenwetrzne rozpuszczaja sie do pol roku czasu nawet. Pierwszy raz byl masakryczny, teraz jest juz lepiej, ale jeszcze nie tak jak wczesniej.

jak ja sobie przypomne rok temu jak to bylo, to bylam tak zrezygnowana, myslalam ze juz nie bede miec dzieci, bo z TZ staralismy sie prawie 2 lata, a i wczesniej jakos specjalnie nie zabezpieczalismy sie, jak zobaczylam kreseczki na testach, to caly czas myslalam ze na pewno cos bedzie nie tak.Codziennie mierzylam temperature, bralam leki i modlilam sie i jest mój cud .

Gosia fajnie ze doszlas z Viki do porozumienia i ze wszystko sobie wyjasnilyscie.

Nikki na opakowaniu bebilonu ,ktory kiedys pil Mateusz pisalo ze do 2 godzin nalezy zuzyc mm.
Tynka- no tej milosci do dziecka nnie da sie zrozumiec dopoki sie nie zostanie matka
I Ona rosnie az nie bedzie juz mozna bardziej kochac
Cudnie ze tak napisalas, TY co mialas problemy wczesniej i bylas dosyc zdolowana swoim samopoczuciem , ospa itp.
Super ze takie teraz w Tobie uczucia

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:

Ale tego naskrobałyście

A jeszcze teraz mysle , jak gdzies jedziesz to wlej goracej wody do butelki i wloz w takie opakowanie termiczne, ktore trzyma cieplo, sa w sklepach dzieciecych albo na allegro i kosztuja grosze, a bardzo sie przydaja!
A mm to albo bierzesz ze soba puszke, albo kup taki pojemniczek z przedzialkami,(ja mam aventu) tam sobie w domu wsypujesz odmierzone iles tam miarek i potem od razu z tego pudeleczka wsypujesz do butli i swieze mleczko gotowe!
Ja tak robie, a wole ten pojemniczek niz puszke jak gdzies jestem, bo wtedy mm nie dotykam a wiadomo ,ze nie zawsze jak sie gdzies jedzie to jest gdzie rece umyc!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-09, 21:59   #3882
tynka88
Zadomowienie

Desiu ja tez sie ciesze, ze w koncu macierzynstwo daje mi radosc, ze jak patrze na Mateuszka to jest mi dobrze, bo w tych najgorszych chwilach na prawde mialam dosc siebie, jego i wszystkiego .Marzylam tylko o tym zeby moja mama albo tesciowa go gdzies zabraly.
Nie bylam psychicznie przygotowana na to co sie dzialo po porodzie, a teraz czuje ze jestem silniejsza i ze damy rade ze wszystkim

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:14   #3883
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Wiki miala swoj ulubiony obiad,tzn kotlety z piersi kurczaka,do tego ziemniaczki i buraczki,zjadla bardzo szybko,dala mi buziaka i powiedziala: widzisz doceniam,ze robisz to dla mnie...Kocham ja bardzo
Super
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Nie nastraszyc a zmotywowac

A ja jestem dumna z Adasia dzisiaj, popsrzatal swoj pokoj (od kilku dnie sie prosze swoja droga), poszedl ze mna i Viki do spozywczego i jezdzil za mna duzym wozkiem sklepowym coby mi pomoc i swietnie sie spisal

-
Brawa dla Adasia
Ja musze tez Filipka pochwalic a co! Podaje mi spinacze jak wieszam pranie na balkonie a dzis to ciuszki mi nawet podawal
Z tym sprzataniem to jest gorzej, naznosi zabawek do duzego pokoju i musze go pogonic troszke, bo zazwyczaj jak ma sprzatac to mowi, ze nie da rady, ze jest zmeczony, ze boli go brzuszek itd itp.. Ale jak przynosi tyle tego do pokoju, to mowie mu, jak tyle poprzynosisz to wiesz ze bedziesz musial to posprzatac? A on: tak wiem z takim przekonaniem Pomagam mu w sprzataniu jak wiem ze jest bardzo zmeczony, ale nie sprzatam za niego. Czesto mowie: jesli chcesz zebym Ci wlaczyla bajeczke musisz wszystko pozanosic do pokoju
Cytat:
Do godziny czasu, dlatego najlepiej nie robic gotowej mieszanki tylko miec termos z ciepla woda i iles tam miarek mleczka i przed podaniem dopiero wymieszac. Ja tak robie, mam taki fajny nieduzy termosik specjalnie na takie wyjscia, ma 350 ml a na mleczko mam szczelne pojemniczki nie za duze, zeby za duzo miejsca nie zajmowaly, bo mleczko bebilon jest w b duzym pojemniku.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:24   #3884
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Desiu ja tez sie ciesze, ze w koncu macierzynstwo daje mi radosc, ze jak patrze na Mateuszka to jest mi dobrze, bo w tych najgorszych chwilach na prawde mialam dosc siebie, jego i wszystkiego .Marzylam tylko o tym zeby moja mama albo tesciowa go gdzies zabraly.
Nie bylam psychicznie przygotowana na to co sie dzialo po porodzie, a teraz czuje ze jestem silniejsza i ze damy rade ze wszystkim
klask i:
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Super

Brawa dla Adasia
Ja musze tez Filipka pochwalic a co! Podaje mi spinacze jak wieszam pranie na balkonie a dzis to ciuszki mi nawet podawal
Z tym sprzataniem to jest gorzej, naznosi zabawek do duzego pokoju i musze go pogonic troszke, bo zazwyczaj jak ma sprzatac to mowi, ze nie da rady, ze jest zmeczony, ze boli go brzuszek itd itp.. Ale jak przynosi tyle tego do pokoju, to mowie mu, jak tyle poprzynosisz to wiesz ze bedziesz musial to posprzatac? A on: tak wiem z takim przekonaniem Pomagam mu w sprzataniu jak wiem ze jest bardzo zmeczony, ale nie sprzatam za niego. Czesto mowie: jesli chcesz zebym Ci wlaczyla bajeczke musisz wszystko pozanosic do pokoju

Do godziny czasu, dlatego najlepiej nie robic gotowej mieszanki tylko miec termos z ciepla woda i iles tam miarek mleczka i przed podaniem dopiero wymieszac. Ja tak robie, mam taki fajny nieduzy termosik specjalnie na takie wyjscia, ma 350 ml a na mleczko mam szczelne pojemniczki nie za duze, zeby za duzo miejsca nie zajmowaly, bo mleczko bebilon jest w b duzym pojemniku.
Filipek tez jest super gosc, a gorszy dzien kazdy ma
A te teksty jaki to on jest zmeczony jak przychodzi do sprzatania to tez znam

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-09, 22:25   #3885
emigra
Zakorzenienie

Desiu no mialam te trzy h spokoju choc ciagle do niej zagladalam czy sie nie budzi... Przez caly dzien spala tylko te trzy h w sumie ...

Teraz zasnela h temu na nocke mam nadzieje..

Z wozka jestem dumna jak nie wiem hihi a i firmy moon jest-nie znam wlasciwie. Ale kupilam go z przeznaczeniem do wpzenia po domu i balkonie wiec obojetne jaka firma
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:45   #3886
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem

Gosia tak czytam o Twojej córci- niejadku i potwierdzę jak wiele z dziewczyn, że nie ma co w muszać. Na moim przykładzie mogę to napisać.
Jak byłam mała to niecierpiałam wielu rzeczy i to naprawdę tylu, że moja mama miała ze mną podobny kłopot jaki Ty masz teraz. Nie nawidziłam mięsa, które wydawało mi się ''żylaste'' i musiałam je rzuć bez końca aż mi z buzi wychodziło a w sumie to i do teraz tak mam. Musi być miękkie i bez problemu je porzuć. Nie nawidziłam też pomidorowej a za to kochałam ogórkową. Uwielbiałam warzywa tylko to mięso mogło dla mnie nie istnieć. No i moja mama wmuszała we mnie, potrafiła nawet mnie karmić łyżką w 6 klasie jak grymasiłam.
Co do pomidorowej to kiedyś mama mi ją nalała i kazała zjeść, ja zjadłam tylko łyżkę, pogroziła mi, że mnie nie weźmie do miasta, tak się zawzięłam, że siedziałam nad tą zupą 3 godziny, mama z miasta wróciła i mi tą zupę zabrała.
A jak byłam na wakacjach u babci to też mi wciskała tą zupę. Nie wiedziałam co mam z nią zrobić to wylałam przez okno. No ale pomysł by się powiódł gdyby nie to, że była z makaronem i makaron do ściany się przylepił. Nieźle mi się wtedy oberwało. No i mięcho, mama mi robiła kanapki do szkoły a ja nie jadłam, gdy wracałam ze szkoły, to szukałam tylko pieska albo jakiegoś rowu, żeby kanapki się pozbyć. Jak nie miałam jak to wyrzucałam je w domu. Czasami nie było jak więc chodowałam tą szynkę razem z serem przez 2 tyg w plecaku, aż plecak był do wyrzutu takie zapachy w nim były a ja taka pomysłowa. Raz mama znalazła zeschniętą szynkę pod łóżkiem, także miała ciekawie ale w końcu dała sobie spokój, i jak podawała jakieś danie z mięsem to ja dostawałam bez. Na przykład sos z ziemniakami ale bez mięsa.

No i co mogę teraz powiedzieć, że mam syna niejadka i problem się powtarza tak jakby. A sama teraz uwielbiam pomidorowa, a ogórkowej może nie być. No i kocham warzywa a mięsa nie bardzo. Mogłą bym żyć bez niego.

Co do Eryka, to nie koniecznie tak będzie. Moje kuzynostwo tak ma, że starszy jest wybredny i właśnie by tylko co niektóre rzeczy jadł, ma 15 lat. Jego młodsza siostra ma lat 8 i nie boi się spróbować wszystkiego. Ostatnio spróbowała domowej kaszanki, nazwała ją ''brudną kiełbasą'' i stwierdziła, że jest nawet dobra i nie bała się jej zjeść w przeciwieństwie do brata. Nie zwraca na niego uwagi, mówi o nim, że jest niejadek i bałaganiarz
Wiem,wiem.Tez przezylam na wlasnej skorze wmuszanie jedzenia...
A ze swoim synkiem-niejadkiem jak postepujesz?

U mnie dziaciaki spia,wiec czas na dluga kapiel z piana

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Desiu no mialam te trzy h spokoju choc ciagle do niej zagladalam czy sie nie budzi... Przez caly dzien spala tylko te trzy h w sumie ...

Teraz zasnela h temu na nocke mam nadzieje..

Z wozka jestem dumna jak nie wiem hihi a i firmy moon jest-nie znam wlasciwie. Ale kupilam go z przeznaczeniem do wpzenia po domu i balkonie wiec obojetne jaka firma
Emigra jezdzisz wozkiem po domu?
Stary 2012-07-09, 22:48   #3887
gkatarzynka
Zadomowienie

Dziewczyny, czy Wasze dzieci krzyczą przez sen? Bo Hania już drugą noc krzyczy... nie wiem co się dzieje... jak do Niej biegnę, to oczy ma zamknięte, czasem nóżki przyygina, co by sugerowało brzuszek... ale jak trochę przy Niej posiedziałam to szły bączki w zasadzie bez żadnych krzyków czy stękań...
Trochę się martwię, bo to takie dość gwałtowne krzyki są - jakby Ją coś bolało, albo mocno się wystraszyła.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:53   #3888
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieci krzyczą przez sen? Bo Hania już drugą noc krzyczy... nie wiem co się dzieje... jak do Niej biegnę, to oczy ma zamknięte, czasem nóżki przyygina, co by sugerowało brzuszek... ale jak trochę przy Niej posiedziałam to szły bączki w zasadzie bez żadnych krzyków czy stękań...
Trochę się martwię, bo to takie dość gwałtowne krzyki są - jakby Ją coś bolało, albo mocno się wystraszyła.

Eryk mial tak tez kilka razy.A mi przychodzilo do glowy czy czasem nie snimu sie cos zlego
Stary 2012-07-09, 23:08   #3889
aaagga
Raczkowanie

Dzięki za życzenia . Siostra jest bardzo szczęśliwa jednocześnie w szoku. Wiecie jak to jest.
U mnie raz lepiej raz gorzej. Muszę:
- stawiać innym granice
- bez wyrzutów sumienia spędzać czas na przyjemnosciach
- szanować siebie i pokazywać że moje zdanie jest ważne
- zamiast słowa "muszę" używać słowa "chcę"
Czego i wam życzę.

Dominik chodzi na rehabilitację bo ma lekka asymetrie ciała i ma wzmocnić mięśnie brzucha i klatki piersiowej, więc mój maluch już pakuje.

Nadrabiam forum czasem i mimo że nie piszę to jestem wam wdzięczna że jesteście .

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 23:38   #3890
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Dzięki za życzenia . Siostra jest bardzo szczęśliwa jednocześnie w szoku. Wiecie jak to jest.
- stawiać innym granice
Czego i wam życzę.

Dominik chodzi na rehabilitację bo ma lekka asymetrie ciała i ma wzmocnić mięśnie brzucha i klatki piersiowej, więc mój maluch już pakuje.

Nadrabiam forum czasem i mimo że nie piszę to jestem wam wdzięczna że jesteście .
Super,ze u ciebie coraz lepiej!

Ja uciekam spac,bo juz w wannie przysypialam.
Dobranoc!
Stary 2012-07-10, 09:05   #3891
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej u nas nocka tak jak zawsze tylko ja byłam bardziej zaspana jak karmiłam Anię. Wczoraj już nie miałam siły usiąść i cokolwiek napisać dzieciaki mnie wykończyły.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:15   #3892
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dzien Dobry

Gosiu to super musza byc takie chwile jak z Wiki kiedy zje co jej ugotowalas i jeszcze powie ze docenia
ja tez tak jak Emigra czasami waze Hanke w wozku w domu jak mnie plecy bola albo chce cos zrobic, dlatego kupilam maly wozek aby sie wyrabiac na zakretach

Aaaga dobrze ze u Ciebie lepiej, oby rehabilitacja syncia przyniosla jak najszybciej rezultaty. trzymam za Was kciuki tak w ogole!!

u nas wczorajszy wieczor nawet ok, co prawda Hanka zasnela o 22, ale nie bylo placzu i marudzenia, miala dobry humor bo spala sobie 3h do 18;30. Tz wrocil ze szkolenia to wyslalam go po make ziemniaczana i inne pieluszki (pampers new baby - uzywalismy ich przez pierwsze 2 miesiace) a i maty kupil aby urwis swirowal bez pieluszki. Hanka obudzila sie o 1:30, podkarmilam 60ml mm i dalam cycka, pospala do 5 dalam cycka i obudzila sie o 6:30 i juz po spaniu, ale ziewa juz - to zaraz moze pojdzie spac bo narazie to piszczy i sie bawi na ''silowni''.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:16   #3893
Nikii89
Zakorzenienie

Desia, Tynka, Aguśka dzięki za odpowiedzi dotyczące mm

Cytat:
Oskar czasem przez sen płacze i to bardzo głośno wtedy muszę go pogłaskać i się uspokoi i spi dalej.

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
- stawiać innym granice
Czego i wam życzę.

Fajnie że się czasem odzywasz
Trzymaj się tych zasad i będzie wszystko OK

Dobry
A co tu taka cisza??

U Nas nocka tak w miarę. Oskar jak zasnął o 20.30 tak śpał do 00.30 a potem pobudki co 2 godz. I to chyba dlatego że wieczorem nakarmiłam mm a w nocy już tylko z piersi pił. No i tak z przerwami pospaliśmy do 7.30 o 8.30 był już głodny zrobiłam mm i on mi zamiast jeść to na rękach zasnął no i butla do wylania bo pewnie obudzi się za jakieś 2-3 godz. Rano właśnie ma długie drzemki.

Teraz siedzimy na dworze tzn. Oskar z pradziadkiem a ja odskoczyłam wyciągnąć mięsko na obiad i poczytać co u Was
Stary 2012-07-10, 09:17   #3894
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ale lecicie strasznie z pisaniem !!!! pozdrawiamy z dzialki pogoda super Wiktorek spi cala noc jak sie dotleni ja sie nawet opalilam
Stary 2012-07-10, 09:23   #3895
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
dobry...tzn dla mnie srednio, bo troche niewyspana jestem. Hanka budzila sie co 2h, myslalalm ze wymiekne, czasami jednak szuszanie pomagalo. ja juz nie wiem czy ona jest glodna czy ma zaburzenia snu, czy jest przejedzona, bo po kazdym jedzeniu jak odbije to sie ulewa po minucie, a wczoraj puscila pawia po mm. jak na moje oko jest przejedzona a zachowuje sie jakby byla glodna (??). w nocy 2x dalam cycka bo to robienie butelki to mnie wkurza, musze jakos to sobie przemyslec aby robic to sprawnie. ten maly urwic chcial zasypiac tylko na rekach po tym jak zjadla cycka a jak odkladalam to sie budzila. wygodnie jej bylo na moim reku bo bylam w miekkim szlafroku, wiec jak ja odlozylam to szlafrok polozylam obok niej i jakims cudem zasypiala.
czy np butelka z woda do mm moze stac i sie podgrzewac w podgrzewaczu? chyba nowaken Ty tak robisz o ile dobrze pamietam i tylko dodajesz mm do gotowej butelki i juz?
Ja mam podgrzewacz ale wcale go nie używam. Ja mam cały czas przegotowaną wodę w czajniku i przed zrobieniem mleka troche podgrzewam i wlewam do butelki dosypuję mleka i gotowe

Stary 2012-07-10, 09:24   #3896
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
U mnie nocka standardowa,tzn karmienie 23,2,5.Dzis nie bylo dluzszej przerwy miedzy karmieniami,a czasem juz bylo 5 godz.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ale lecicie strasznie z pisaniem !!!! pozdrawiamy z dzialki pogoda super Wiktorek spi cala noc jak sie dotleni ja sie nawet opalilam
Fajnie macie na tej dzialeczce.No i zazdroszcze pogody.
U mnie 14 st i deszcz
Stary 2012-07-10, 09:27   #3897
emigra
Zakorzenienie

Gosiu kilka razy maz mi wniosl wozek do mieszkania (2pietro) i udalo sie wtedy mala ladnie uspokoic i ululac i sobie spala na balkonie, a jego ciotka opowiadala ze ona miala po kilka wozkow zeby miec w domu, u swojej mamy itp a jeden porzadny miala na spacery i generalnie nie kombinowalabym z drugim wozkiem, gdyby nie to ze trafilam na taka okazje jeszcze przegapilam calkiem nowy lezaczek od tej babki za cale 3,05 €

dzien dobry tak poza tym moje dziecie zasnelo o 21.30, obudzila sie o 23 na papu, potem o 2 i o 6 ale pospalysmy do 9 tzn Julka miala faze od 7 do 8 chyba ze krzyczala, gugala, piszczala sobie ale to tak radosnie wiec nie reagowalam haha udalo mi sie spac jednym okiem
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:52   #3898
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
nic jej nie będzie nawet jak tydzień będzie jadla sam chleb, w końcu sam jej zbrzydnie i zawoła o dodatek ....zrozumie ,że nic tym nie ugra...jeśli czuję się głodna to ze swojej winy....dziecko w tym wieku raczej się nie zagłodzi ....

ja za Niną nie latam z jedzeniem, nie zje to nie zje, w końcu sama podchodzi do lodówki i "mówi" co chce ...jedyne co to ograniczam przekąski i wtedy jest głodniejsza
Ja robię tak samo z Antkiem zgłodnieje to przyjdzie i jak mi tak nie chciał jeść to pediatra mi powiedziała że nie mam go zmuszać bo to ma inne skutki

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Mamusie dziewczynek co najlepiej u Was dziala na odparzenia pupki i damskiej czesci, Hania nie miala wlasciwie odparzen ale teraz jest masakra, wszystko tam czerwone, uzywalam juz wielu rzeczy i nic nie skutkuje przemywam woda, wietrze i od kilku dni nie widac zadnej poprawy. odkad zaczelam uzywac papmers super dry to chyba to odparzenie sie pojawilo, o i moze powodem tez jest to ze nie chce aby sie wybudzila calkowicie w nocy i nie zmianiam pieluszki do rana.
Ja uzywam sudocremu albo zasypuję pupkę zwykłą mąką ziemniaczaną

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Odebralam Wiki ze szkoly i po drodze pogadalysmy sobie od serca.Powiedzialam jej,ze wiem ze nie chciala mnie klamac,ale robila to ze strachu i przeprosilam,ze dawalam jej do jedzenia to czego nie lubi.
Powiedzialam,ze nie bede jej zmuszac,ale ze przykro mi gdy klamie i ze najgorsza prawde a ma mi powiedziec,bo za prawde nie bedzie na pewno kary.
Rozmawialam tez z Radkiem i poszlo mi zadziwiajaco latwo.Powiedzial,ze mam robic jak uwazam.Nie wiem co mu sie stalo
Ulzylo mi.Zeby czlowiek musial dzien w dzien tracic nerwy na jedzenie...Mam nadzieje,ze teraz juz bedzie zylo nam sie przyjemniej.

O kurcze
Eryk tez tak lubi,tylko go rozebrac i juz nakupa,albo przynajmniej oleje wszystko w okolo.
Gosia będzie dobrze nerwy w przypadkach dzieci nie są dobrym doradcą dużo spokoju życze

Stary 2012-07-10, 09:53   #3899
sweet_papaya
Raczkowanie

Cytat:
Papaya, a ja czekałam z niecierpliwością na deszcz... a co do burzy, to rzeczywiście jest niewesoło i też zaraz wyłączam wszystko i spróbuję pójść spać....
Hania coś marudzi w łóżeczku i popłakuje troszkę... ciekawe czemu... choć w sumie płacz zbiega się z puszczaniem bączków więc to chyba brzuszek... pewnie po paluszkach rybnych (wprawdzie zapiekanych w piekarniku, ale wcale mi nie smakowały więc czemu mają Hani pasować?)
Dobra, idziemy spać, bo wali coraz mocniej....
Na deszcz to i ja czekałam...ale nie na burzę z piorunami nie wiem, skąd ten mój strach się wziął, kiedyś nie miałam z tym problemu.
Po niedzielnej burzy wczoraj było już troszkę mniej na termometrze i miałam cały dzień super dziecko, ładnie jadł, zasypiał sam (pierwszy raz zasnął najpierw pod karuzelą przytulony do misia, potem na macie wśród zabawek), no a dziś w nocy już nie tak gorącej jak zasnął o 20.30 to spała do 7 , tylko z jednym szybkim karmieniem o 4!
Także ja jestem za latem z temperaturą max 27 stopni

a co do paluszków rybnych, ja ich nigdy nie lubiłam bo też mam po nich "ciężki " brzuszek
sweet_papaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:53   #3900
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ja widzę ze im spokojniej podchodzę do Antka to on też jest inny a jak ja jestem nerwowa to on jest złośliwy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości