Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 16:52   #2131
Oliveira79
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
ja osobiście Cybex

Ale z tych priori
a ten najnowszy Cybex Juno fix (kat. 9-18kg)? on chyba najlepiej testy przeszedl w tym roku (ADAC)? mam tylko obawy, że to zabezpieczenie z przodu (zamiast 5-punktowych pasów) może byc barierą ograniczającą możliwość jeżdżenia w nim większego dziecka, no i poza tym że jes po prostu niewygodne na dluższe trasy co o nim myslisz?

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 17:48   #2132
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

ło a to poczemu tak ?? moj tz głąb ostatnio se sam karte niemiecką zablokował, 6 lat ma ta karte i pinu zapomniał

Tu nie ma się z czego śmiać ja też zapomniałam a mam ten numer już 10lat.....dzwoniłam już do BOK ale ciągle zajęte więc oddzwonią

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Wróciłam Nad jeziorkiem było super. To nic, że na baletach złamałam ukochane szpilki hehe Było warto Nocą leżeliśmy na plaży i gapiliśmy się w gwiazdy...W niedzielę siedzieliśmy ciągle w jeziorku - woda cieplutka, nie chciało się z niej wychodzić. Aż szkoda było wracać. Ale tż zrobił mi niespodzianke i wieczorem wczoraj na kolacje zaprosił - dostałam wymarzony łańcuszek złoty - no poryczałam sie, jak go zobaczyłam, bo kiedyś w Kruku się zakochałam w nim Powiedziałam, że wyrzekam się prezentu urodzinowego, bo mam za miesiąc, a wiem ile kosztował... Normalnie mówie Wam, było super, takiej rocznicy pierwszej to ja nigdy nie zapomne

Aaaa na dysce poleciałam do dj'a i dedykację wygłosił od żoneczki dla ukochanego męża z okazji pierwszej rocznicy - wszyscy bili nam brawo Mój miał świeki w oczach i ja też No super było

Dzisiaj nareszcie malutka wraca - stęskniłam się okropnie, niby jeden dzień dłużej jej nie widzę, a już masakra. Chcę do niuni Ok 17 będę ją tulić

Zrobię mrożoną kawę i postaram się jak najwięcej nadrobić

Dokładnie rok temu wyszłam za mojego tż - i to był najlepszy krok w moim życiu

suuuuuuperowo : love:

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość

mala sie obudzila nie w humorze ehh,zjadla i teraz gada do zabawek
z tym gadaniem to zaczela calkiem nie dawno,i normalnie to rozczula taki cienki glosik slodki jakies ababa atata a gugugu

Moja też intensywnie ćwiczy gadanie i to od samego rana

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 18:51   #2133
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny skręciłam sobie żepkę w kolanie tak że wyszła bokiem jak siadałam w samolocie źle się obkręciłam i poszło ale ból byl milion razy gorszy niż przy porodzie najgorzej było przy przenoszeniu jakimkolwiek
Lilka jest u teściowej nie mogę ją narazie karmić do jutra przez morfinęnarazie mam względny spokój i czas dla was
Zdrówka dla rzepki
Fajnie, że do nas wróciłaś Aniu

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

W Czwarteek bylismy u laryngologa Mimi zrowiutki, pójźniej bieganina po sklepach za wozkiem. Kupilismy, ten ktory najbardziej mi siepodobal i przede wszystkim jest najmnejszy po zlozeniu. Espiro magic. swietnie sie go prowadzi, jest bardzo zwrotny i gleboki, a co najwazniejsze sklada sie jedna reka.

Wyjechalismy w Piatek o 4. Mimi caladrogę przespal

Zabralismy moją mame i mlodszego brata. W czoraj bylismy nawet na disco, wybawilismy sie za wszystkie czasy, a zul sypal komplemet za komplementami urosłam że ho ho
(nawet jakiś podryw miałam - czulam się jak dzik )
Super, że maluszek zdrowiutki
za zakup wymarzonego wózka

Milion braw za dyskoteke - - super, że się wybawiliście, że tż tak dbał o Ciebie komplementami

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
no i żeby bylo jeszcze piekniej to od poniedziałku nie będę już z wami gawedzić od rana bo w pracy nidy-rydy, bo załozyli coś w rodzaju "podglądu", że moga nas szpiegować na jakie strony wchodzimy
a to przebiegłe ludziska...

Mam nadzieję, że szybko dacie radę przyzwyczaić się do nowej sytuacji Będzie dobrze

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Moj synek obiadek- pół małego słoiczka, pod wieczór pól małego słoiczka owoców a tak to ciagle cyc czyż to nie za mało????
ale kurcze dobrze wyglada i nie wyglada jakby był głodny
Maluch je tyle ile potrzebuje Ja bym wprowadziła kaszkę dla urozmaicenia diety

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość

Ale fajnie .... My mielismy rocznice w czwartek, kupilismy sobie bilety lotnicze do Portugalii

Na rocznice dostala od TZ łańcuszek z otwierana zawieszką, otwieram, a tam....Nasza Ania Musze jeszcze tylko jego dokleic, żeby nie było, że teraz tylko ona dla mnie istenieje....
Portugalia

Tż-ty to potrafią sprawić radochę
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 18:52   #2134
fatal21
Wtajemniczenie

Czesc
Przepraszam ze sie nie udzielam,ale...jutro do pracy)))I juz przezywam
Stary 2012-07-09, 18:53   #2135
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
moje gratulacje , ja mogę tylko wspomnieć że
w zeszlym roku nasze bobasy byly w brzuchach ale bylo fajnie
mega fajnie
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 19:32   #2136
ania21_21
Zadomowienie

princesska gratuluję udanej rocznicy ślubu

W końcu moje cudo wróciło do mnie jejuś jak mnie zobaczyła od razu uśmiech na twarzy rączki do mnie i nie chciała nawet na nikogo spojrzeć, od razu dorwała się do cyca i 3 godziny koło mnie się bawiła grzecznie nawet nie zapiszczała jak ja za nią tęskniłam
Stary 2012-07-09, 19:47   #2137
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Czesc
Fatal bedzie dobrze, zobaczysz ja ci to mowie odpocznies, zatesknisz za niunia i wrocisz do niej z nowa energia do zabawy

A moj zul dzis stwierdzil ze gdyby mial cycki to bylby lepsza mama niz ja

Princ ja to czytam i uwierzyc nie moge a glownie temu jak roznych ludzi moga rozne rzeczy krecic... Ja bym sie w zyciu z lancuszka nie ucieszyla... Za to 45 ta flacha perfum
Ale super ze zul wiedzial czym ci sprawic najwieksza radosc i ze tak fajnie wam weekend minal
Zazdroszcze tancow i wyjazdu we dwoje
My to chyba na emeryturze gdzies sami pojedziemy
Stary 2012-07-09, 19:56   #2138
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Zazdroszcze tancow i wyjazdu we dwoje
My to chyba na emeryturze gdzies sami pojedziemy
my tez ...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 20:16   #2139
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
my tez ...
To pojedziemy razem moze jakas znozke grupowa dosttaniemy
Stary 2012-07-09, 20:20   #2140
janeczka7891
Zadomowienie

mój TZ chyba przechodzi metamorfoze(ale nie zapeszam) dziś przyszedł z pracy i mówi no wypije kawe i pójdę nazbierać jagód dla małego heh no i nazbierał ciesze sie.
Zadeklarował, że jutro też pójdzie hihihi
No a tak w ogóle to z tą pracą dalej wielka niewiadoma szef zrobił im zebranie i oczywiście powiedział, że do konca tyg da znac. Juz tak 3 tydzien gada Wiemy tylko, ze z jego hali ma 5 osób isć do zwolnienia a jest 9
Stary 2012-07-09, 20:25   #2141
nettka_
Zadomowienie

Paulinka śpi od 17.30 ojjj słabo widzę te noc

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-07-09, 20:48   #2142
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Paulinka śpi od 17.30 ojjj słabo widzę te noc
wow! a obudzi się jeszcze dzis?? mi raz mały zasnął też coś przed 18ta i spał do rana
Stary 2012-07-09, 20:57   #2143
saaraa_lub
Rozeznanie

Smerfiko dzięki
Odpisałam ale długie
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 20:58   #2144
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
wow! a obudzi się jeszcze dzis?? mi raz mały zasnął też coś przed 18ta i spał do rana

Ogólnie mogłaby spać do rana ale jest do przebrania zasnęła w spodenkach i bluzeczce

Stary 2012-07-09, 21:06   #2145
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Ogólnie mogłaby spać do rana ale jest do przebrania zasnęła w spodenkach i bluzeczce
Ja bym zostawiła zeby sobie fajnie pospała i ewentualnie jak sie przebudzi to wtedy bym przebrała, ostatnio mi mały tez zasnal i miał tylko koszulke i chcialam go przebrac to sie obudzil i 2h buszowal potem, moglam go nietykac hehe to by spal w pampku i koszulce
Stary 2012-07-09, 21:11   #2146
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
a jeszcze mogę się pochwalić ze wygrałam buty reebook easy tone

gratki daj znaka czy działają

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
jejku to ja chyba przekarmiam mojego malucha przed chwilą zjadł 2 kartofelki ale małe, pół piersi z kurczaka(z połówki) i do tego 2 takie dość duże różyczki kalafiaro i wszystko wszamał a wczoraj zjadł zupkę z makaronem a potem kartofelki, miesko i szpinak i też wmucił ale go bardzo długo trzymalo bo zaczął się upominać po 4 godzinach dopiero o jedzenie to zjadł 2 jabłuszka na deser i potem mleczko na noc. Taki słoik 190 czasem zje i 3 godz wytrzyma a czasem to po 1,5godz już mi płacze i musiałam choćby 60 mleczka zrobić to dopił i było ok.

o kurde... moja to nawet nie wiem ile zjada, ale chocby byla po swoim obiedzie to małego kartofla zje śmieje się że ona Stonka jest bo jak widzi to szaleje... dziś na słonecznik się rzucała- cała mama ale jej nie dałam, za mały jescio smrodek z niej poza tym jak jej gotuje to wrzucam 2 kartofelki, marchewke średnią, tak cukinii ze 4 cm i mam obiad na 3 dni tylko dodaje do tego np dziś żółtko, jutro mięsko ale "baza" jest

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:15   #2147
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
ja osobiście Cybex

Ale z tych priori
Jakos cybexa nie brałam pod uwagę bo mi się wydaje niewygodny i on jest chya 9-36 kg?
A Priori ze względu na co?Wygodę/bezpieczeństwo?

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Czesc

Princ wszytkiego najlepszego
Ja juz nie noszę łańcuszków,w tam tyg Hubko mi urwał któryś rocznicowy
Stary 2012-07-09, 21:17   #2148
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość
aaaa miałam pytać- jakie kompoty i owoce podajecie?

mój dzieć jedynie słoiczkowe wcina, czym mnie wkurza :P bo akurat sezon jest a ona krzywi się, pluje i zakrywa usta rączką, albo odpycha moją raczke ... wiec słoiczkowe wszystkie, a najbardziej kocha jabłko, maliny i jagody z bobo fruta poza tym wszystkie zje a świeżymi gardzi

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-07-09, 21:25   #2149
wariateczka88
Zadomowienie

poszliśmy z tz do parku i prześmieszną(a może straszna? ) scene widzialam
5 chłopów,stali na trawie,pili piwo,palili papierochy,i nic w tym dziwnego,nawet nie zwróciła bym na nich uwagi gdyby nie fakt,ze jeden z małym dzieckiem(tak moze z poltorej roku mialo),siedzącym na malutkim rowerku i co?zule sie bawia w najlepsze,a dziec placze co chwile,cos tam do niego gadali ale impra trwa
biedny dziec

tak wiec dziewczyny,nie wysyłajcie swoich zuli samych z dziecmi do parku,bo nigdy nie wiadomo jakie tam na nich moze czekac wsparcie

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:27   #2150
ja_dalia
Wtajemniczenie

apropo dyskusji o wodzie- super artykuł, jest o dzieciach i Żywcu

http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,101460,3571274.html

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-07-09, 21:31   #2151
wariateczka88
Zadomowienie

saara_lub witaj w klubie,mnie moja mała raz pociągnęła tak,ze by mnie udusiła,i od tamtej pory tez nie nosze łańcuszków
kolczykow nie nosze,bo tylko zloto mnie nie uczula,z bizu to tylko obrączka

ciekawe czy tz pamieta o piercionku ktory mu kiedys pokazalam,ale watpie,bo cena go zapewne skutecznie odstraszyla

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

ciekawe
a pamietam jak bylam chyba w gimnazjum,babka od chemi mowila nam ze kiedys z ciekawosci jak ona studiowala sprawdzali sklad wod mineralnych,czy faktycznie jest w nich tyle tych pozytecznych mineralow co napisane na etykiecie-i co? nie w kazdej heh

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:50   #2152
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:

ciekawy artykuł...

Cytat:
5 chłopów,stali na trawie,pili piwo,palili papierochy,i nic w tym dziwnego,nawet nie zwróciła bym na nich uwagi gdyby nie fakt,ze jeden z małym dzieckiem(tak moze z poltorej roku mialo),siedzącym na malutkim rowerku i co?zule sie bawia w najlepsze,a dziec placze co chwile,cos tam do niego gadali ale impra trwa
biedny dziec

tak wiec dziewczyny,nie wysyłajcie swoich zuli samych z dziecmi do parku,bo nigdy nie wiadomo jakie tam na nich moze czekac wsparcie
ja bym mojego zatrzasła, w ogóle mnie przeraza takie cos jeszcze w miejscu publicznym.
Tak w ogóle , my byliśmy w Holandii na basenie miesiac temu i poszlismy do jacuzzi, był tam taki chłopczyk ok 5 lat bez pufek i kółka, jego tata go wkoncu znalazł (turek) jaaaakkkk mu przywalił w głowe tak w bok!! normalnie szokkk, nas zamurowało, wszyscy patrzeli z niedowierzaniem i nikt sie nie odezwal a bylo kilka facetow tam.... niby tak tutaj pilnuja ze dzieci nie wolno bic....

Cytat:
saara_lub witaj w klubie,mnie moja mała raz pociągnęła tak,ze by mnie udusiła,i od tamtej pory tez nie nosze łańcuszków
kolczykow nie nosze,bo tylko zloto mnie nie uczula,z bizu to tylko obrączka

ciekawe czy tz pamieta o piercionku ktory mu kiedys pokazalam,ale watpie,bo cena go zapewne skutecznie odstraszyla [
mi mój bąbelek też zerwał łańcuszek co nosiłam go dobre kilka lat, no ale bynajmniej tak zaczelam nowy nosic, który leżał w szkatułce hehe a tamtego mi bylo szkoda jakos emocjonalnie z nim byłam zwiazana
Mojego TZ tez czesto odstraszaja ceny, mógłby czasem być bardziej spontaniczny i przestac na to patrzec. On to by tak chciał wszystko za grosze ale najlepszej marki

Mi sie przypomniało, że mam pas vibroaction, g***o on daje ale uwielbiam jego dźwięk heheheh

Edytowane przez janeczka7891
Czas edycji: 2012-07-09 o 21:51
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:56   #2153
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
witam

dla tych nie fb pochwale się ze licencjat obroniony na 5 dziekuje za kciuki i wszystko co pozytywne

mam nadzieje ze wybaczycie ale nie nadrobie tych 14 str jakieś streszczonko z całego tygodnia ?????

lece doczytac dzisiejszy dzien chociaz

WOW ty zdolna besty, najszczersze gratulacje

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Baha ja też kupiłam espiro magic 2 tygodnie temu chociaż u mnie juz wyszło parę mankamentów np piszczą od paru dni mu kółka przy jeździe, nie odblokowuje się do końca hamulec. Chyba muszę iść z nim na gwarancje

P.S. wszystko się wbija w opony są bardzo miękkie i są dziury po tym i popękania
Tak, toprawda u mnie tosamo, myslę, że na dziury nic nie poradzą bo po prostu są wykonane z takiego surowca, widziałam dzisiaj babkę z takim samym wózkiem i jej nie piszczal

Ale jak coś nie pasi to trzeba oddac, nie ma sięco cackać, mamy 2 lata

Ale szkoda że nie pomyśleli o lepszym wykonaniu kulk bo na prawde wózek jest świetny

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
hej

a' propos podróży przypomniałaś mi - młoda dzisiaj nam armagedon urządzila podczas powrotu z wesela (100 km) krzyczała wniebogłosy siedziałam z nawet z nia z tyłu, cała zawartośc mojej torebki nie pomogła mimo klimy, myślę, że gorąco w foteliku jej było

gdzie w końcu sie osiedliliście w Niechorzu?

a co do podrywu, to ja tez dzikus i chyba nie umiałabym się zachować
a skoro tz komplementami sypal, to chyba juz nie taki zul

fajnie, że w końcu macie nowy wózeczek

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

ojj

W Puchaczu.
Ja zawsze potrafiłam sie zachować w takiej sytuacji ale wyszłam z wprawy jak ktoś mnie wkurzył bylam mistrzem ciętej riposty, a teraz ....
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:01   #2154
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:

Co to za pudełeczko magiczne?
najzwyklejsze pudelko plastikowe. dla Adaska zawartosc jest magiczna (oczy jak 5 zmotowki)

Cytat:
co mozna zabrac na pokład? Mleko w proszku? Herbatkę w granulkach? Lecimy lufthansą i wiem, że mogą podgrzać wodę bez problemu i maja nawet jedzenie słoiczkowe dla dzieci, a jak jest rozwiązana sprawa z wózkiem? Jak sie wchodzi do samolotu z płyty lotniska to mozna oddać przed wejściem do samolotu, ale jak sie wchodzi do samolotu "z rekawa"? to co się z wózkiem dzieje? W kopenchadze widzialam, żed mieli jakies lotniskowe spacerowki dla dzieci....
mozesz wziac mleko w butelce, bez problemu. co najwyzej kaza ci sprobowac. wozek nadajesz przy odprawie jak bagaz, czyli nakleja ci na niego te bagazowa naklejke, nastepnie skladasz i oddajesz przy wejsciu do samolotu, jezeli z rekawa to przy odprawie ostatniej, znaczy przed wejsciem do rekawa. Jezeli bedzie inaczej to babka w check-inie cie uprzedzi

Adka menu dzis
pobudka cycek
sniadanie: miseczka owsianki z truskawkami
obiad: rosolek z ryzem, drugie: brokul z serowym sosem, deser: kisiel jablkowy
popoludnie: kaszka z musem jablkowym,
sen cycek

wode pije kranowe przegotowana. a pije bardzo duzo

jutro czeka mnie caly dzien w Wawie bo jade zawiezc papiery na studia. ciekawe jak TaZ poradzi sobie calodniowo z Tygrysem

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:02   #2155
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
biedny dziec

no co akcja aż strach się bac

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-07-09, 22:04   #2156
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:

No tak, wszędzie oszukująJa daję Małemu Żywca i sama teraz pije jako niegazowaną bo z niegazowanych tylko tam mi pasuje na zmianę z ustronianką z jodem.W ciązy za to lekarz mi kazał pić Muszyniankę- na zmianę z ustronianką oj nauczył mnie pić duuzo wodyDo muszynianki musiałam sie przyzwyczaić bo ona ma jak dla mnie charakterystyczny smak.
Kropla Beskidu dla mnie jest nie do wypicia.
A no i zywca kupujemy bo blisko biedronka a tam butle 1,75 i tak 2 zgrzewki w tyg.O matko brzmi jak reklama
Stary 2012-07-09, 22:08   #2157
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
najzwyklejsze pudelko plastikowe. dla Adaska zawartosc jest magiczna (oczy jak 5 zmotowki)

mozesz wziac mleko w butelce, bez problemu. co najwyzej kaza ci sprobowac. wozek nadajesz przy odprawie jak bagaz, czyli nakleja ci na niego te bagazowa naklejke, nastepnie skladasz i oddajesz przy wejsciu do samolotu, jezeli z rekawa to przy odprawie ostatniej, znaczy przed wejsciem do rekawa. Jezeli bedzie inaczej to babka w check-inie cie uprzedzi

Adka menu dzis
pobudka cycek
sniadanie: miseczka owsianki z truskawkami
obiad: rosolek z ryzem, drugie: brokul z serowym sosem, deser: kisiel jablkowy
popoludnie: kaszka z musem jablkowym,
sen cycek

wode pije kranowe przegotowana. a pije bardzo duzo

jutro czeka mnie caly dzien w Wawie bo jade zawiezc papiery na studia. ciekawe jak TaZ poradzi sobie calodniowo z Tygrysem

a rosołek to ... jaki? bo chyba nie taki normalny
dzieciaczkom naszym już można makaron i ryż... ryz to chyba w słoikach widziaalm, ale makaron... taki normalny ? bo moja np to je papki, ale takie średmnio miksowane i zawsze ziemniaka do łapki.... bo jak jest głodna to z łapki jeść nie chce, ale pobawić się po jedzeniu- czemu nie

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-07-09, 22:08   #2158
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
biedny dziec

Taa a potem, wielkie zdziwienie,ze dziecko zaginęło....i nie ma to jak dotlenić dziecko w parku chmurą z papierochów.

Mój zaczął juz któryś raz z kolei siadać przez sen.Posiedzi chwile i się wybudza z płaczem.

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-07-09 o 22:10
Stary 2012-07-09, 22:11   #2159
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

rosolek dzis gotowany - przepis

a makaron an razie dostaje gwiazdeczki bo sa mieciutkie, mozna spaghetti nozyczkami pociac na male kawaleczki albo sa literki dla dzieci

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska

Edytowane przez wiolqn
Czas edycji: 2012-07-09 o 22:19
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:15   #2160
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
rosolek dzis gotowany - przepis

a makaron an razie dostaje gwiazdeczki bo sa mieciutkie, mozna spaghetti nozyczkami pociac na male kawaleczki albo sa literki dla dzieci

thx o info o makaronie

link nie działa :/

ale moja zupy nie zje... ona z łyżeczki tylko to jakaś konsystencja bardziej stała, bo inaczej nie ma opcji :/

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2012-07-09 o 22:17
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości