|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - część IX
Ja Merlina uwielbiam! Percival
I teraz trzeba czekać do 26.IX na 5 sezon
|
#1352 |
|
Konto usunięte
|
Ostatnio obejrzałam pierwszy sezon "Once Upon a Time" i już płaczę za kolejnym - tak magicznego serialu jeszcze nigdy nie oglądałam... Może się wydawać naiwny itd., ale jest po prostu niesamowity, zwłaszcza jak ktoś lubi baśniowe klimaty
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35198368]
A pytanie do dziewczyn co się mnie tak chamsko wrednie i w ogóle strasznie czepiały z dietą - jesteście dumne, że idę do dietetykaaa? [/QUOTE]![]() TAK!
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Nicru , mi te upaly az tak nie przeszkadzaja bo sie zahartowalam w hiszpanii , ale mnie wykancza teraz praca bo niestety albo i stety jest najlepszy sezon dla nas no i jest masaaa roboty i jak wyjde z pacy to juz nie mam ochoty na zbyt wiele , ale trzeba przyjsc , nakarmic koty , cos posprzatac , obiad ugotowac - taaak..czasem stercze przy garach w ten upal :P
a wieczorem lenic sie mogee
|
#1355 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Trust, seriale mi już bokiem wychodzą
Chciałabym wyjść, porobić coś "aktywnego", ale się nie da - nie mam ochoty zaryć głową w beton... Do tego mam mocno nasłoneczniony pokój, nagrzany, skupienie się na czymkolwiek graniczy z cudem Od tygodnia wracam do domu i po prostu zdycham...
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:Po pierwsze - zamykać okna od strony słońca + zasłaniać żaluzje, rolety, zasłony itp w całym mieszkaniu. Otwierać okna tylko od strony cienia, a jak w jakiejś porze dnia nie ma go nigdzie (albo idzie parne, duszne powietrze), to zamknąć wszystkie okna. Na balkonie powiesić białe prześcieradło. Nakleić na okna folie zaciemniające (jakiś czas temu były takie w Lidlu). W upały raczej nie smażyć, nie piec - aby jak najmniej się nagrzewało. Rodzice praktykują to od lat i zawsze w u pały jest mega chłodno. W swoim mieszkaniu też tak robimy, choć początkowo trudno było mi przekonać TŻ, że otwieranie okien w upał, nie jest dobre. Przychodzę po pracy, kładę się na chłodną pościel w chłodnej sypialni i odpływam ![]() Gorzej mam w pracy - jak się wejdzie do biura, to się wydaje, że jest chłodna, ale wystarczy chwilę posiedzieć i już myśli się inaczej. Do tego mam taką pracę, że dużo chodzę i jak na złość w te upały skumulowały mi się spotkania i przez kilka dni chodziłam po tym słońcu 2-4 godziny Dodając do tego całodniowe mdłości z naciąganiem, szybkie męczenie się, zawroty głowy + odrzucenie od picia (wypijam max 2 szklanki) mamy obraz niezbyt ciekawych moich dni Oby te upały się już skończyły, bo już nie mam siły ![]() EDYCJA: nie ma to jak zrozumienie pytania W pierwszej chwili myślałam, że chodzi o przetrwanie i zaradzenie na upał w domu, a nie o sposby spędzenia czsu w domu
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-09 o 21:49 |
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w taki upał naprawdę wolę poleżeć na łóżku brzuchem do góry i oglądać seriale. Już samo gotowanie obiadu powoduje, że jestem cała mokra i czuję się, jakbym przebiegła maraton. Wolę nawet nie wychodzić - lepiej nie narażać się na zasłabnięcie, czy nawet udar. Nawet jak wychodzę do południa na basen, to spędzam na nim maksymalnie 3-4h i wracam do domu, bo dłużej się nie da ;/
|
#1358 | |
|
Wiecznie niezdecydowana
|
Ja w takie dni niestety muszę siedzieć w domu, gdyż na dworze jest mi słabo, no i automatycznie mokra się robię
![]() Jedyne moje wyjścia to droga na kurs i z powrotem.
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy każdym wstawaniu nawet z krzesła mam takie zawroty, że najpierw dochodzę do siebie, a dopiero potem myślę nad tym gdzie chciałam iść ostatnio nawet kawę wypiłam (!) tak się źle czułam.
|
|
#1360 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja ostatnio musiałam dzwonić do ojca, że jednak on musi odebrać brata z przedszkola, bo nie dałabym rady, mimo, że to ok. 1km w jedną stronę... Ale wyszłam wyrzucić śmieci i już ledwo żyłam -.- |
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wyrabiam w takie upały, na dodatek mam bardzo ciepłe mieszkanie, w którym jest upał nawet jak na zewnątrz robi się chłodniej.
A, że pracuję w domu to w ogóle klapa, bo nie mogę się skupić, ręce mi się pocą, brr, a nie zawsze mogę czekać do wieczora/nocy. ![]() Dzisiaj nawet do lekarza nie poszłam, taki był upał, wiedziałam, że wróciłabym nieprzytomna i nie nadawałabym się do niczego. :/
|
#1362 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Przy czym nie zorientowalabym sie, ze zleciało, gdybym się nie schyliła, przy takim jeszcze czuję sie dobrze...Kawa podnosi ciśnienie na chwilkę, potem potrafi spaść na wartość niższą niż przed wypiciem kawy. Do tego wypłukuje magnez i serce gorzej pracuje. Z kawy już zrezygnowałam, nie umiem z czarnej herbaty
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-07-09 o 22:00 |
|
|
|
|
#1363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi być piękna ja wczoraj pomroziłam 2 kg bananów na lody ![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35198247] BTW, chce ktoś kiełbaskę z grilla? [/QUOTE]Nie :P Bo na obiad mieliśmy dziś szaszłyki
|
||
|
|
|
#1364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie to ja od lat kawy ani czarnej herbaty nie piję wolę herbatki ziołowe/owocowe itp ![]() i czym tu sobie to ciśnienie podnosić ![]() Cytat:
|
|
#1365 |
|
maszyna, nie człowiek
|
E, to dla mnie w okolicach 90/60 to "zdrów jak ryba", jestem jak widać tró niskociśnieniowcem
![]() Podnoś sobie plując jadem!
|
#1366 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#1367 |
|
Life is a drink ...
|
W te upały to bałam się wychodzić na dwór by nie opalić się z 'znakami' od koszulki... a tak ogólnie to się nie poce. W takie upały to mogę nawet spać pod kołdrą i nie jest imi za gorąco...
|
#1368 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Ja nie znoszę krzywej opalenizny (nie przepadam zresztą za żadną) i stosuję 30 na ciało przed wyjściem z domu. Działa.
|
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PS. Mogę prosić o przeniesienie wątku? Napisałam do dwóch modków i nic.. Chodzi o dział Rossmann.
|
|
#1370 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
![]() Musiałam jakoś przeczekać a i tak wyszłam na moment na spacer i już mam ramiączka oznakowane .Najlepsze jest to, że jak sie położe na plaży to mnie złapać nie chce .. a tak jak nie chce się opalić to zawsze złapie i to jeszcze bardziej niż normalnie
|
|
#1371 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35198509]Ostatnio obejrzałam pierwszy sezon "Once Upon a Time" i już płaczę za kolejnym - tak magicznego serialu jeszcze nigdy nie oglądałam... Może się wydawać naiwny itd., ale jest po prostu niesamowity, zwłaszcza jak ktoś lubi baśniowe klimaty [/QUOTE]widziałaś Pushing Daisies? Cytat:
a czarna herbata ponoć jeszcze gorsza... :/ |
||
|
|
|
#1372 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1373 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że nie tylko ja mam czasowo-zdjęciowe braki
A poza tym...przecież wszystko testuje się jakiś czas a nie tak hop siup :P
|
#1374 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() A kotów mam dość, jeden to istny szatan w kociej skórze i nie mam siły go pilnować, starsza kotka nie chce wchodzić do domu i woli spać na wycieraczce a średnia przyłazi noca patrzeć jak śpię, co mnie momentalnie wybudza
|
|
#1376 | |
|
Moderator
|
Cytat:
ja całe upały jadę na mięcie, piję schłodzoną, dzbankami... koty. eh.. moje własnie się gonią...a wczoraj Brydzia tak bardzo koniecznie chciała się bawić piłeczką że rano znaleźliśmy piłeczkę w łóżku
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Koty.
Mój mały potwór wszystko gryzie ![]() Ależ ja je kocham.
|
#1378 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziękuję dziewczyny za wsparcie Dzięki Wam, mojemu facetowi i przyjaciółce już się ogarnęłam i uspokoiłam.
Edytowane przez Sondrina Czas edycji: 2012-07-09 o 23:18 |
|
|
|
|
#1379 | ||
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
.Cytat:
|
|
#1380 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

I teraz trzeba czekać do 26.IX na 5 sezon 
[/QUOTE]
- nie mam ochoty zaryć głową w beton... Do tego mam mocno nasłoneczniony pokój, nagrzany, skupienie się na czymkolwiek graniczy z cudem
Od tygodnia wracam do domu i po prostu zdycham...

przy każdym wstawaniu nawet z krzesła mam takie zawroty, że najpierw dochodzę do siebie, a dopiero potem myślę nad tym gdzie chciałam iść