Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 16:57   #241
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

My już po wizycie u chirurga. Na usg skierowania nie dała, wg niej nie ma żadnej przepukliny. Mogło to być wypchane jelito.
Mam obserwować i za miesiąc przyjść i jej "opowiedzieć" o tym wypukleniu.

A co do siusiaka... Naciągnęła i pytała czy ja tak robię. Powiedziałam,że pediatra i środowiskowa naciągały i kazały bardziej/więcej naciągać (dzięki Bogu nie robiłam tak bardzo jak pokazywały) Chirurg powiedziała, że absolutnie tak bardzo naciągać NIE WOLNO! Bo robią się ranki, później z nich blizny i możemy mieć problem.
Jak Radek będzie miał1,5 roku mamy przyjść ze skierowaniem, ona obejrzy i w razie potrzeby przepisze maść ze sterydami.

Od godziny gotuję szparagówkę w parowrze
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 17:02   #242
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

dostałam 300 zł za kolczyki !!!
Akurat na wózio

Robię chłopski garnek M. właśnie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 17:24   #243
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Akurat na wózio

A ja nadal nie wiem jaki wózek kupić
Stary 2012-07-09, 17:27   #244
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Akurat na wózio

Robię chłopski garnek M. właśnie.
super bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
My już po wizycie u chirurga. Na usg skierowania nie dała, wg niej nie ma żadnej przepukliny. Mogło to być wypchane jelito.

A co do siusiaka... Naciągnęła i pytała czy ja tak robię. Powiedziałam,że pediatra i środowiskowa naciągały i kazały bardziej/więcej naciągać (dzięki Bogu nie robiłam tak bardzo jak pokazywały) Chirurg powiedziała, że absolutnie tak bardzo naciągać NIE WOLNO! Bo robią się ranki, później z nich blizny i możemy mieć problem.
Jak Radek będzie miał1,5 roku mamy przyjść ze skierowaniem, ona obejrzy i w razie potrzeby przepisze maść ze sterydami.

Od godziny gotuję szparagówkę w parowrze
z tym naciąganie to każdy inaczej mówi.Jak mój starszy się urodził 3 lata temu położna kazała naciągać teraz przychodzila ta sama położna i mówiła że już tak się nie robi więc zwariować można.
mam nadzieje ze u Was będzie wszystko dobrze
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 17:37   #245
zanetaa88
Zakorzenienie

Marina koniecznie napisz jak spisuje się wózek,jestem sama ciekawa

Patik każde dziecko rozwija się inaczej,więc nie ma się co martwić. Co wyszlo z moczem? nie doczytałam przez te dziadostwo Emilie.

I po wizycie jesteśmy,
mamy zrobić badanie moczu,
gorączka mogła być od zębów bo wszystko gra.
Mówię że strasznie źle śpi w nocy to możliwe, że jeszcze przez jelitka.

Dziubek a jak u Was dzisiaj?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 18:06   #246
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ania u nas też już po pierwszej krwi.
Dla mnie widok straszny
A na mnie wrażenia nie zrobiło...Tzn nie w tym sensie żebym się bardzo przejęła czy panikowała. Może i nienormalna jestem, ale stwierdziłam że skoro przestał szybko płakać, to nic się takiego nie stało. Poza tym nieraz tak będzie. Ale ja generalnie jakoś bardzo się nie przejmuję, nie wiem czy dobrze to czy źle
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Kiedyś musi być ten pierwszy raz
dokładnie a po nim kolejne....
Cytat:

W sumie to dobrze chyba?

A nam urolog dziecięcy to samo mówił - nie naciągać absolutnie, bo mikrourazy, można szkody narobić. Sam się odklei, powiedział że ma czas do 4-5 roku życia, jakby do tej pory cały się nie odkleił to "On będzie z tym działał"

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-07-09 o 18:07
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 18:58   #247
zanetaa88
Zakorzenienie

Ania mnie tez nie rusza krew, że upadnie i płacze, że wpada w histerię - generalnie zimna jestem w takich sytuacjach,czasem aż sama do siebie mówię że żmija jestem ale wiem, że gdybym reagowała "ojej,boli," i skalałabym przy niej to by plakała przy każdym upadku, a tak myślę właśnie że nie reaguję, bo Ja nie reaguje na jej boleści,wlanie głową o stół to potrafi nawet się zaśmiać i iść dalej...

Stary 2012-07-09, 19:47   #248
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
kupiłam! aż mi się słabo zrobiło z wrażenia..340 zł w tym przesyłka.
Część kasy z kolczyków, a część to zterroryzowałam tżta, że chodzę non stop na spacery z młodym i jakiś komfort nam się należy
Filmik mnie przekonał, bo takie duże dziecko tam siedzi, a mój to kloc, więc mam nadzieję, że będzie akurat.

dzięki blondynko, bo gdyby nie Ty, to nawet nie wiedziałabym, że taki wózek istnieje!
gratuluje, niech sie wam dobrze jezdzi

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laski znalazłam tani wózek na tablicy

http://tablica.pl/oferta/pegperego-s...149a948d;r:;s:
Pegperegosiestraaaasznie podbija, nie polecam.

Ja nadal swoim britaxem zachwycona jestem :P

Dziewczyny bardzo dziekuje za wsparcie. Nie chce narzekac ale serio strasznie zmeczona ostatnio tym wszytskim jestem, a histerie mlodegopowoduja, ze czuje sie straszna matka, bo raz,ze nie wiem jak mu pomoc,dwa mam ochote wtedy uciec. Brakuje mi w takich chwilach tz. No i w ogole mam dola ostatnio ale nie bede smecic.

Oliweczko pytalas o wyjscia na spacer z dwojka dzieci, znajome rozwiazuja to tak, ze albo chusta plus wozek, albokupuja do wozka takie dostawki, wtedy starsze dziecko stoi na takiej dostawce i jedzie. Jeszcze wiem, ze mozna jakies zaczepykupic iz dwoch wozkow zrobic jeden ale to zniesc trudno.

Marina, Dziubek fantastycznie wygladacie.

Dzisiaj przeprowadzam Szymka do lozeczka,mam dosyc spania na skrawku tapczanu albo w jego nogach. Zyczcie mi szczescia :P
Stary 2012-07-09, 20:12   #249
Vaniliova11
Zadomowienie

Krystianek dziś rano
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7090224.jpg (59,4 KB, 57 załadowań)
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 20:31   #250
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Mój Julian staje w łóżeczku i przy meblach, ale musi się trzymać, sam nie ustoi. Do chodzenia też daleka droga raczej
Zresztą pytałam tutaj ostatnio czy jeszcze jakieś dzieci nie chodzą, bo widzę że większość w wątku już biega

Mój Krystianek jeszcze nie chodzi a w piątek ma roczek
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Pierwsza krew za nami Mały zanurkował (wpadł w poślizg ) w basenie tak że wydzwonił o zabawkę, wargę rozciął. W zasadzie niewiele się stało na szczęście, ryku było 10 sekund.
Biedny Adaś
Cytat:

Przyjedź skosić też do mnie
Jak ja nie lubie kosić trawy teraz robie to tylko raz w roku jak mam urlop a reszta sezonu należy do Tża ale on też nie lubi aleśmy sie dobrali
Cytat:

No i nie wiem czy odciągać czy nie lekarka kazała ale nie bardzo idzie i boje sie tych ranek
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

1.Dziewczyny bardzo dziekuje za wsparcie. Nie chce narzekac ale serio strasznie zmeczona ostatnio tym wszytskim jestem, a histerie mlodegopowoduja, ze czuje sie straszna matka, bo raz,ze nie wiem jak mu pomoc,dwa mam ochote wtedy uciec. Brakuje mi w takich chwilach tz. No i w ogole mam dola ostatnio ale nie bede smecic.

2.Dzisiaj przeprowadzam Szymka do lozeczka,mam dosyc spania na skrawku tapczanu albo w jego nogach. Zyczcie mi szczescia :P
1.

2. Za przeprowadzke trzymam kciuki
Stary 2012-07-09, 21:06   #251
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Eve Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Marina gratuluje zakupu.

U nas mega katar. Wiki zasmarkana po pachy... boje sie dzisiejszej nocy

I Wiki w wózku sklepowym
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:13   #252
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

a kyszzzzz wszystkie katary!!!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:43   #253
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
A na mnie wrażenia nie zrobiło...Tzn nie w tym sensie żebym się bardzo przejęła czy panikowała. Może i nienormalna jestem, ale stwierdziłam że skoro przestał szybko płakać, to nic się takiego nie stało. Poza tym nieraz tak będzie. Ale ja generalnie jakoś bardzo się nie przejmuję, nie wiem czy dobrze to czy źle

dokładnie a po nim kolejne....

W sumie to dobrze chyba?

A nam urolog dziecięcy to samo mówił - nie naciągać absolutnie, bo mikrourazy, można szkody narobić. Sam się odklei, powiedział że ma czas do 4-5 roku życia, jakby do tej pory cały się nie odkleił to "On będzie z tym działał"
Generalnie to ja też nie skaczę przy nim i nie dmucham jak krzywdę sobie zrobi Tylko ogarnia mnie takie uczucie.. przykro mi, bo bym chciała ochronić Radka przed całym złem

Normalnie to bym nie odciągała, tylko środowiskowa kazała,pediatrzy u których byliśmy też mówili żeby odciągać.
Póki co mam zaufanie do lekarzy, gorzej jak mają różne zdania....

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
No i nie wiem czy odciągać czy nie lekarka kazała ale nie bardzo idzie i boje sie tych ranek
Vanilinova ja będę delikatnie odciągała, tyle o ile żeby nie było że nic przy tym nie robię. I jestem zdania, że co ma być to będzie.
W ostateczności zrobią zabieg.

A Krystek co cudny blondasek
Już zapomniałam jak wygląda :p

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Biedna Wiktoria

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Dziewczyny
ten:
http://allegro.pl/baby-design-travel...tml#tabsAnchor
ten:
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ty...449041700.html
czy ten:
http://allegro.pl/quatro-wozek-space...461032791.html
Pomóżcie się zdecydować

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-07-09 o 21:32
Stary 2012-07-09, 21:43   #254
dziubek79
Zakorzenienie

Vaniliowa zmieniłam -czytaj obcięłam więcej niż połowę
my też w domku robiliśmy, rodzice użyczyli lokalu bo u nas ciasnota no i śliczny Krystek
Oliweczka
Patik
Marina
toskaKrK
Madziulka
Brumek wiesz kobieta zmienną jest a co do zębów to raczej przypadek ,że na zdjęciu korzystnie wyszły w realu kiepsko
Adrji :cmok
Natka no zmieniłam bo miałam dość długich strąków których nie szło ułożyć ale za kilka miesięcy znów będą długie-tak już mam
Kajool :cmok i trzymam kciuki za powodzenie planu !!!!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 21:44   #255
dziubek79
Zakorzenienie

Ania buziaki dla wojownika- dobrze że w sumie na strachu się skończyło !!
Brumek, Patik do lekarza z tymi paluchami !!! To nie są żarty
Marinka gratki za wózek , ja już na szczęście mam i mega zadowolona jestem
Lili dobrze,że to nie przepuklina !! a z tym siusiakiem to ja też głupieje, co lekarz to opinia
Żanetka no oby się u Was w końcu poprawiło u nas dziś ok , kaszlał w sumie rano ale mamy nowe syropki więc liczę ,ze szybko pomogą. Na szczęście osłuchowo czysty!!a jutro dermatolog...
Stronczek zdrówka dla Wiki !!!!
Brumek zapomnialam pisać wcześniej , u nas też wózek sklepowy to szał ale ostatnio poszliśmy o krok dalej i poniżej na zdjęciu efekty wypożyczyliśmy te kolorowe-grające wózki -Szymek był przeszczęśliwy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0156.jpg (116,4 KB, 52 załadowań)
Stary 2012-07-09, 21:48   #256
zanetaa88
Zakorzenienie

Kajool powodzenia, mam nadzieję że przystojniakowi będzie to jedno czy śpi z mamą czy nie i raz dwa się przeniesie do swojego łoża. Moja mimo że śpi w łóżku to od szpitala w środku nocy ląduje u mnie, tak strasznie źle śpi, że nie mam sił wstawać i wiecznie ją uspokajać. Do tego zaczęła mi jeść w nocy, bo w szpitalu dostawała - inaczej nie zasnęła...

Stronczek
ile ona ma włosów ! a kysz katarze,a kysz! namocz pieluchę i daj kilka kropel olejku eukaliptusowego, będzie się jej lepiej oddychało u mnie to działa,czasem nawet dam na pieluchę z którą śpi albo na poduszkę.

Lili niestety nie da sie uchronić dla mnie teraz każda gorączka każda rzadka ku.pa to będzie strach przed szpitalem,ale co mogę zrobić jak przyjdzie to musze to wszystko przetrwać inaczej się psychicznie wykończę...nie chce dmuchach, chuchać i Bóg wie co jeszcze robić,bo w dzien wdzień będę na paluszkach chodzić żeby tylko niczego nie załapała i jak załapie - co w przysżłości jest nie uniknione przypuszczam to będę panikować...a to nie o to chodzi..dlatego wolę zachować zimną krew i jeszcze nauczyć się większej cierpliwości, choć myślałam że to już był wysoki poziom.

Monika
bardzo fajny artykuł. Podpisuje się obiema rękami pod nim...zawsze sobie czegoś odmawiam...

Idę spać bo muszę nabrać sił.
Jutro rozmowa, jakoś mi nawet wisi co będzie,
chce iśc pracować ale mam milion pytań do sobie czy warto...
ale znowu artykuł który Monika daje takiego kopa,że warto zainwestować w siebie, a nie wiecznie coś z siebie dawać...

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Lili jeżeli chodzi o moje zdanie i jeżeli miałabym wybierać między tymi trzema to jakoś trzeci do mnie przemawia.Ja z mojego espiro jestem zadowolona

Stary 2012-07-09, 21:49   #257
dziubek79
Zakorzenienie

Lili cięzko wybrać za kogoś bo gusta sa różne ale w tych wózkach u mnie minus ogromny to budka nie zasłaniająca od słoneczka-mocowana z tyłu i ma ograniczoną długość -nie wiem czy wiesz o co mi chodzi.Szymek jak siedział w poprzednim wózku to wystawał główką i był problem. Mielismy podobny do tych : walker
dopiero w tym obecnym buda jest super głęboka i jestem zadowolona.
Stary 2012-07-09, 21:57   #258
patik87
Zakorzenienie

skasowało mi posta bateria w lapku kaput i działa tylko na kablu, rozłączyło mi się i wszystko poszło..

Zaneta mocz ok wyszedł.

Ania wysłałam maila..

Vaniliova
boski krystek

Stronczek ja tez mam z dzisiaj wózkowa sarenkę w tesco. Nie chce mi dodać załącznika przez wizaż( od dawna.. )

Uploaded with ImageShack.us

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Dziubek a jaki macie teraz wózek?

Idę spać.
Stary 2012-07-09, 22:04   #259
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
skasowało mi posta bateria w lapku kaput i działa tylko na kablu, rozłączyło mi się i wszystko poszło..

Zaneta mocz ok wyszedł.

Ania wysłałam maila..

Vaniliova
boski krystek

Stronczek ja tez mam z dzisiaj wózkowa sarenkę w tesco. Nie chce mi dodać załącznika przez wizaż( od dawna.. )

Uploaded with ImageShack.us

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Dziubek a jaki macie teraz wózek?

Idę spać.
taki
Stary 2012-07-09, 22:16   #260
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

I Wiki w wózku sklepowym
zdrówka dla Wiki ciotka Vaniliova też zasmarkana ale alergicznie
Wiktoria ciemne włoski ma , fajne
Cytat:

1.Vanilinova ja będę delikatnie odciągała, tyle o ile żeby nie było że nic przy tym nie robię. I jestem zdania, że co ma być to będzie.
W ostateczności zrobią zabieg.

2.A Krystek co cudny blondasek
Już zapomniałam jak wygląda :p[COLOR="Silver"]
1. Krystkowi odciąga Tż bo ja sie boje tego tykać ( ale zabrzmiało ) i też delikatnie . Zobaczymy co pediatra powie jak pójdziemy szczepić
2. Dawno Krystka nie było

Ja mam wózek parasolke x landera x go
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Vaniliowa zmieniłam -czytaj obcięłam więcej niż połowę
my też w domku robiliśmy, rodzice użyczyli lokalu bo u nas ciasnota no i śliczny Krystek
I pasemka fajne masz
Ja zrobie garden party po prostu wygonie gości na ogród
Buziak od Krystka
Cytat:

Vaniliova
boski krystek

Wózkowa Sarenka z bułą i włoski takie długie ma
Stary 2012-07-09, 22:18   #261
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

no to wrzucę nas z wczoraj
dziubkowa Ty z tygodnia na tydzień wygladasz młodziej i piękniej

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Mi niedziela na zlot w Wawie pasuje

1. Fotek mam na razie tylko kilka. Takich co sama robiłam już na przyjęciu. A te z kościoła i ze mną będą za 1-2 tygodnie dopiero
2. Fajne Ta firma mężą ciągle coś fajnego wymyśla. Bo bal misiowych przebierańców to tez oni, tak?
Czekam na fotki.

P.S. u nas wczoraj zasypianie zajęło Tymkowi...4 godziny Nigdy jeszcze tak nie było.
co co jaki zlot , telik. Tez chce

Więc będę czekać na fotki
Firma Tzta fajna i wyścig bardzo fajnie wypadł
Tu śmieszny filmik z wyścigu http://www.patenciarz.net/news/patenciarz-kolarzem.html
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
fajnie napisane, dużo w tym prawdy

Cytat:

Pierwsza krew za nami Mały zanurkował (wpadł w poślizg ) w basenie tak że wydzwonił o zabawkę, wargę rozciął. W zasadzie niewiele się stało na szczęście, ryku było 10 sekund.
Biedny Adaś

Cytat:
Krystianek dziś rano
jaki on już mężczyzna

A my jako zdeklarowane mieszczuchy spędziliśmy popołudnie na basenie. Cudnie było choć trochę organizacyjnie samej trudno( np jak chciałam siku - pojechaliśmy razem do wc i syn czekał na mnie w wózku przed toaleta przy umywalkach)
Nawet nie wiedziałam ze tak swietnie odnowili ten basen
Są 2 brodziki i przyjazny plac zabaw, choć Janek oczywiście najbardziej sie chichral w dużym basenie w swoim kółku

Coś mi chyba nie idzie odstawiańie od UU
Z jednej strony bym chciała a z drugiej strony uwielbiamy to z Jankiem
I serce mi sie kraje jak daje mu przed snem butelkę a on sie tuli do piersi
Więc wymiekam
Stary 2012-07-09, 22:29   #262
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
wypożyczyliśmy te kolorowe-grające wózki -Szymek był przeszczęśliwy
ale cudo
u nas nie ma takich wybajerowanych wózków

i Saren z balkonu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03366_2.jpg (30,9 KB, 35 załadowań)

Stary 2012-07-09, 22:32   #263
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

dla bidnej wargusi!
Inicjacja zaliczona

Cytat:
Boję się wszystkiego co jest większe ode mnie

Rozbroiłaś mnie tym wyznaniem

Cytat:
Teściowa mnie bardzo lubi Opowiada dookoła jaką ma fajną synową, serio Często słyszę, że Tż nie mógł nic lepszego zrobić jak się rozwieść z wcześniejszą My ogólnie dogadujemy się dobrze, razem się wina nawet napijemy. To jest fajna babka, ale jeżeli chodzi o Dominika to się kompletnie nie dogadujemy. Ona żyje starymi czasami, niby da sobie powiedzieć żeby czegoś nie robiła, ale czasem wyskoczy jak Filip z konopi jak na urodzinach...
No to jaka by nie była, to że Cię lubi, to i tak już 90% sukcesu (a właściwie spokojnego życia ). A na taki typ jest chyba tylko jedna rada: wypuszczać drugim uchem to, co mówi i robić swoje
Nateczko, a mogę zadać wścibskie pytanie? Ile czasu Twój mąż był żonaty z poprzednią żoną? I znasz ją? Sorki za bezpośredniość

Cytat:
1. My już po wizycie u chirurga. Na usg skierowania nie dała, wg niej nie ma żadnej przepukliny. Mogło to być wypchane jelito.

2.A co do siusiaka... Naciągnęła i pytała czy ja tak robię. Powiedziałam,że pediatra i środowiskowa naciągały i kazały bardziej/więcej naciągać (dzięki Bogu nie robiłam tak bardzo jak pokazywały) Chirurg powiedziała, że absolutnie tak bardzo naciągać NIE WOLNO! Bo robią się ranki, później z nich blizny i możemy mieć problem.
1. No to super Ulżyło Ci, co?

2. Ja nie naciągam i nie naciągałam. Sporo o tym czytałam i obejrzałam kiedyś wykład takiego jednego profesorka - urologa dziecięcego (do którego youyou wstawiła link). I ludzie, którzy naprawdę się na tym znają, w sensie, że są na czasie, a nie zatrzymali się z wiedzą 20 lat temu, nie pozwalają odciągać. A położne i pediatrzy z przychodni dalej swoje: odciągać i odciągać A to najlepszy sposób na "wyhodowanie" sobie stulejki

Cytat:
Akurat na wózio
Ale fajnie się złożyło

Cytat:
Krystianek dziś rano
Ma minę pt. "Co by tu zmajstrować"

Cytat:
I Wiki w wózku sklepowym
Ale ona już duża! Dopiero dziś to zobaczyłam
Przez moment zdziwiłam się, co z tymi rejestracjami samochodów jest nie tak
Cytat:

Patik, ona jest bezbłędna te oczyska i włosiska

I my też dziś w wózku jeździliśmy Ale zdjęcia nie ma

Cytat:
Brumek zapomnialam pisać wcześniej , u nas też wózek sklepowy to szał ale ostatnio poszliśmy o krok dalej i poniżej na zdjęciu efekty wypożyczyliśmy te kolorowe-grające wózki -Szymek był przeszczęśliwy
Też o tym myślałam, ale mąż stwierdził że za mały Może on, bo my z Tymkiem już gotowi Ale chyba najpierw pójdę z nim do takiego samochodziku, co się buja, jak sie monetę wrzuci.

A u nas nigdzie nie kojarzę takich, jak ten Szymkowy... Tu w sklepach są tylko takie żółte, z dachem i nie mają obudowanych boków.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-07-09 o 22:34
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 22:34   #264
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
dziubkowa Ty z tygodnia na tydzień wygladasz młodziej i piękniej

... i grubsza

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ale cudo
u nas nie ma takich wybajerowanych wózków

i Saren z balkonu
serio ?? nie ma ?? w CH jakichś wiekszych ??
to taki rodzaj- http://www.bumbusie.pl/category/imag...eries/bumbusie
zdjęcie boskie !!!!!!!

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-07-09 o 22:36
Stary 2012-07-09, 22:35   #265
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Lili cięzko wybrać za kogoś bo gusta sa różne ale w tych wózkach u mnie minus ogromny to budka nie zasłaniająca od słoneczka-mocowana z tyłu i ma ograniczoną długość -nie wiem czy wiesz o co mi chodzi.Szymek jak siedział w poprzednim wózku to wystawał główką i był problem. Mielismy podobny do tych : walker
dopiero w tym obecnym buda jest super głęboka i jestem zadowolona.

Dziubek masz rację z tym cieniem
Kurcze no
Stary 2012-07-09, 22:35   #266
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
i Saren z balkonu
Jak ryba z akwarium Glonojad
Stary 2012-07-09, 22:37   #267
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
serio ?? nie ma ?? w CH jakichś wiekszych ??
Nie ma, sa tylko taki żółte taxi za 5zł/h, takie same jak w Castoramie za free.

Cytat:
zdjęcie boskie !!!!!!!

Stary 2012-07-09, 22:38   #268
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek masz rację z tym cieniem
Kurcze no
a jestes ograniczona waga wózka ? chcesz taką tradycyjna małą spacerówkę?
na zimę masz jakiś wózek ?
Stary 2012-07-09, 22:39   #269
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ryba z akwarium Glonojad
Jak tylko Sara zaczeła wstawać, nasze okna balkonowe to dzieła sztuki. Oblizane z każdej strony, dziś malowane malinami, raz nawet pomazała ulanym mlekiem

Stary 2012-07-09, 22:41   #270
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
1. No to super Ulżyło Ci, co?

Poniekąd mi ulżyło ale jak zacznę analizować dzisiejszą wizytę to mam wątpliwości.
Bo tak naprawdę to Radka dokładnie nie zbadała. Tyle o ile dotknęła. (chodzi mi o tę przepuklinę).
Teraz jak Radka prowadziłam to znowu widziałam wybrzuszenie a kupę dzisiaj robił,nawet dwie.
Dlaczego nie dała skierowania na usg?
Będę go obserwowała, za miesiąc mamy iść zdać sprawozdanie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości