|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#5221 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5222 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???
Ruda3d
brzmi tajemniczo - "obejśc" przepisy ale najwazniejsze że sie udalo bo ja bym nigdy nie zgodziła się żeby praca stała na drodze do szcześcia ![]() Co do niedzielnego wesela i tak bedzie ono bardziej małym przyjęciem niż weselem z prawdziwego zdarzenia z 250 osobami u mnie skromnie 30-40 osób bedzie dlatego nie zalezy mi na wielkim przyjęciu do białego rana raczej chodzi o ogranieczenie kosztów a jednocześnie żebysmy mogli spotkać sie z rodziną na troszke posiedzieć porozmawiać zjeśc cos wypić parę toastów i tyle także z praca mysle nie bedzie problemu nawet jak trzeba bedzie pójśc w niedzielę Własnie ide osattecznie ustalic termin i dogadac sie co do ceny bo mi sie zawaliły planyz przyjęciem na 80 osób i teraz bede własnie negocjować mniejsze przyjęcie
|
#5223 |
|
Raczkowanie
|
Popowiadam o wczorajszych zakupach. Biegałam za butami no i tak jak juz pisałam wcześniej idę do slubu w japonkach :-/. Byłam w Bianco (obok więzienia), butów mało, ceny jak dla mnie za wysokie (ok. 200 zł), mozna zamówic z katalogu ze zobowiązaniem kupna i zaliczka ok. 100 zł. Dziewczynka przyjemna ale mocno przestraszona. Na Kościuszki zaraz na rogu po lewej stronie przecena po 50%, wybór mniej więcej taki jak w bianco, skórzane buciki mozna juz kupić za 99 zł, ekspedientka fajna, na Pl. Wolności nie ma nic, w Olimpie nie ma nic. Tylko tyle udało mi sie oblecieć. W jednym ze sklepów podpowiedziała mi laska żeby sie wybrać do Nadarzyna do Maximusa. Może zrobimy wspólna podróż? FRECIA, ty masz tam blisko z Wawki. Teraz jakas zmiana tam była i cała hala D to buty.
|
|
|
|
#5224 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
buuuuut i dopiero ja Jedne ktore mi sie spodobaly byly w bianco ale sa tylko do rozmiaru 39 ja sie chyba zalamie Dodam ze chce z okraglym czubkiem bardzo wysokie ok 8 cm i bez zadnych koronek - poprostu gladkie ( chociaz Pani na 100-lecie wmawiała mi że im więcej koronki tym lepiej - hit sezonu
|
|
|
|
|
#5226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#5227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzisz tak strasznie mi sie spodobaly stamtad buty kotyl.. i nie maja takiego rozmiaru Nie wiesz czy sprowadzaja specjalnie na zyczenie duzy rozmiar albo czy robia na zamowienie? Jestem zrezygnowana i tak mam od malego.. ja juz do komunii poszlam w butach slubnych bo nie bylo na mnie dzieciecych :/
|
|
|
|
|
#5229 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie prawnicy... po prostu przy umowie podpisuję zobowiązanie że nikt z mojej rodziny nie pracuje w firmie
, a jak już podpiszę, to stan rzeczy może ulec zmianieostatnio widziałam przez okno trochę białych butów w sklepie na rogu Wróblewskiego i placu Wolności... ale nie wchodziłam do środka, bo było po 18:00 ja to bym chciała płaskie - takie balerinki... ale czy znajdę? |
|
|
|
#5230 |
|
Rozeznanie
|
Moja znajoma ma podobnie. W jej firmie może pracowac tylko jedna osoba z rodziny. Ma to zaznaczone w umowie.
|
|
|
|
#5231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do kupowania w Eldorado - nie trzeba mieć koncesji ani prowadzić działalności. Wchodzisz i kupujesz W cenie detalicznej oczywiście bo w hurcie byłoby jeszcze taniej (ale do tego potrzebna już jest koncesja). W detalu sprzedają na ul.Łęczyńskiej bo na Mełgiewskiej tylko w hurcie. Przy zakupie większych ilości można z kierownikiem negocjować ceny Mój TŻ wynegocjował zniżkę Jolinek - nie wiem jaki jest teraz ruch w salonach, ale część na pewno zdążysz obejść. O umawianiu się nic nie słyszałam Ja mierzyłam "od ręki".
|
|
|
|
|
#5232 |
|
Raczkowanie
|
Panie z Reginy mówiły mi, że warto się umówić- wtedy poświęcą czas tylko Tobie.
|
|
|
|
#5233 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że to się teraz coraz częściej zdarza, z innej strony firma jest tak duża, że czasem przez 8h nie mam żadnego kontaktu z TŻ-em.... wiec nie robi mi to różnicy czy pracujemy razem czy nie....
|
|
|
|
#5234 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedz mi (pytam tak z ciekawości) czy w związku ze ślubem jedno z Was musi odejść z firmy? Czy jak?
|
#5235 |
|
Zakorzenienie
|
nie, na szczęście nie - musimy podpisać zobowiązanie podpisując umowę,
ale potem można zawrzeć małżeństwo i razem pracować w firmie... jest tylko taka klauzula przy umowie - może żeby nie było podejrzeń co do uczciwości rekrutacji? może nie zupełnie rekrutacji, bo wcześniej pracuje się baaaardzo długo na outsource'ie, ale co do decyzji o podpisaniu umowy na etat poza tym może też być tak, ale jedno z małżonków pracuje dla firmy a drugie dla firmy outsource'ującej chyba trochę skomplikowałam, zamiast wyjaśnić
|
|
|
|
#5236 |
|
Zakorzenienie
|
swoją drogą od tej umowy, to też trochę czasu nam zabrało, żeby podjąć decyzję o ślubie...
nie śpieszyliśmy się za bardzo, i nie było nam źle z tego powodu jeżeli o to chodzi, wiec to nie zupełnie tak, że praca stała na drodze do mojego szczęścia ![]() trochę też niepokoiliśmy się jak rodzina przyjmie nasza decyzję o ślubie w USC, tak więc kilka czynników się złożyło na odwlekanie decyzji
|
|
|
|
#5237 |
|
Zadomowienie
|
no i pewnie, w takich sprawach nie ma co sie spieszyć
|
|
#5238 |
|
Zadomowienie
|
Nicedream dzięki za odpowiedź
wybierzemy się w sobotę.
|
|
|
|
#5239 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz napisać o co dokładniej chodziło z tą nieprzyjemną sytuacją??
|
|
|
|
#5240 |
|
Raczkowanie
|
aluszru ja ostatnio jak byłam w Nadarzynie to w Maximusie sprzedają tylko hurtowo
Może ta Pani myślała o centrum mody polskiej w Nadarzynie ale jeśli chodzi o Warszawę to też średni wybór butów ślubnych,a ceny kosmiczne a może po prostu może źle szukałam...Frecia a na jakiej dzielnicy mieszkasz w Warszawie? Pytam bo czesto tam w weekendy bywam bo może gdzies blisko Ochoty? Pozdrawiam serdecznie.
|
#5241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet 1-dniowe. Ponoć na małych weselach ludzie się świetnie bawią (oczywiście nie tylko na małych ) No i znaleźliśmy lokal, gdzie można zrobić małe wesele i na dodatek ceny są nie za wysokie.Ojoj nie tą wypowiedź mi się zacytowało, sorki
Edytowane przez sija Czas edycji: 2007-01-23 o 20:12 |
|
|
|
|
#5242 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktos mi powie na czym polega wizyta u psychologa ;/
|
|
|
|
#5243 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka2000 czytasz moje posty? chyba ze nie chcesz o tym mówic, ale przydało by sie nam wiedziec, co nas moze czekać w tej wypozyczalni..
|
|
|
|
#5244 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5245 |
|
Zakorzenienie
|
Oj przepraszam ostatnio nie wiem juz co pisze Kolezanka przez przypadek przypalila sukienke papierosem nie dosc ze nie oddala jej zaliczki to jeszcze kazala doplacic koleznka powiedziala ze nei bylo tego w umowie ze ma dosplacac tylko ze zlaiczke nie odda to zaczela ja wyzywac i takie tam pozatym nie jest bardzo mila ta pani
|
|
|
|
#5246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za ostrzeżenie, będziemy wiedziały na co uważać, jakby co.A ile zaliczki tam się daje nie wiesz może? |
|
|
|
|
#5247 |
|
Zadomowienie
|
Frecia mieszka na Pradze Północ
nie wie narazie gdzie można kupić buty ślubne do Nadzarzyna nie jeżdzi bo daleko. Swoje buty kupi w Gdańsku
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
|
|
|
#5248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#5249 |
|
Raczkowanie
|
A ja się dziwię. W końcu jeśli suknia jest wypożyczana, to trzeba się liczyć ze wszystkim i wypożyczający tez powinni mieć tą świadomość.
Dlatego właśnie wypożyczanie też nie należy do najtańszych... |
|
|
|
#5250 |
|
Zadomowienie
|
Aj mam swój suwaczek!!!! Ogromne dzięki FRECIA, po prostu nie wiedziałam, gdzie to się wkleja. A zdjęcie to chodzi mi o to pod nazwą użytkownika, to musi być w jpg, czy takie kopiuj wklej word wystarczy? I gdzie mam to wkleić?
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

brzmi tajemniczo - "obejśc" przepisy
ale najwazniejsze że sie udalo bo ja bym nigdy nie zgodziła się żeby praca stała na drodze do szcześcia
)
Dodam ze chce z okraglym czubkiem bardzo wysokie ok 8 cm i bez zadnych koronek - poprostu gladkie ( chociaz Pani na 100-lecie wmawiała mi że im więcej koronki tym lepiej - hit sezonu

Może ta Pani myślała o centrum mody polskiej w Nadarzynie