|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Nasze okna też w mozaice ![]() Cytat:
Zrób może lepiej to usg na własną rękę...Cytat:
To zdjęcie gdzie dzieciaki dają sobie buziaka poprostu cudne ![]() Wiecie co, kupiłam dzisiaj fotelik na rower i nie da się zamontować do mojego roweru Trzeba teraz kupić nowy rower... A pytałam pana w sklepie czy będzie pasował... |
|||
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
ja mam straszna tendencje do tycia muszę się bardzo pilnować a wcale dużo nie jem
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że takmax 500zł możemy dać. Ten?: http://allegro.pl/wozek-bebetto-mage...415720535.html Tak sobie myślę, że jak mam dać za używkę 360 to lepiej chyba dołożyć stówkę i mieć nocy, co? |
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Natka a czemu sie nie da?
Nam chodzi po głowie przyczepka ale narazie się zast. |
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
youyou - aż się łzy cisną, jak się takie piękne obrazki, pełne miłości widzi
Drugie zdjęcie to cud Ty wyglądasz jakbyś schudła, a mąż zapuścił bródkę? ![]() Agula, bo Ty nie masz aktualnych informacji na temat mojej nieszczęsnej wagi. Mi się po ciąży niestety sporo przytyło Z kolei z tego co ja pamiętam, to Ty też raczej nie masz prawa narzekać na los pod tym względem ![]() Cytat:
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka dni temu jak siedzieliśmy w sypialni, to Sarka akurat nie interesowała się niczym, tylko czołgała się pod łóżkiem raz w jedna raz w druga stronę ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- U nas jeszcze psy poprawiają co Sara pominie
|
|
|
|
|
#307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja od lat zaczynam dietę "od jutra:
Cytat:
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać. Może jednak się da skoro sprzedawca tak powiedział? Może coś źle robicie? Cytat:
![]() Moja zmora to słodycze. Pewnie dlatego jesteśmy z Radkiem tacy radośni ![]() Nadmiar cukru ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Też mi się wydaję, że Youyou jest szczuplejsza |
||
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#309 | ||
|
Zakorzenienie
|
z wielu względów podjelismy decyzję ,że nie będzie drugiego dziecka. przeczytałam , odpisałam ![]() Cytat:
Brumku po prostu jakoś tak się przyjęło ,że sypialnia w ciągu dnia zamknięta i tak zostało a swoją drogą tam tak ciasno i niebezpiecznie dla takiego malucha ,że nie ma sensu ryzykować- raz siedział tam z tż i ciągnał sobie za szufladkę z komody ... w ostatniej chwili mąż przytrzymał tv który na niego leciał i komodę. Siedząc z nim sama w domu nie jestem w stanie go tam pilnowac ![]() a co do diety to rozumiem jak najbardziej tylko wiesz jak ktoś ma taką nadwagę jak ja to troche przewartosciowywuje pewne rzeczy i jest tak ,że to co dla kogoś jest problemem dla mnie byłoby spełnieniem marzeń-np Twoja waga . Kiedyś tak jak Ty chciałam mieć mniej a teraz jak pomyślę, że mi jakaś tam fałdka przeszkadzała to mam ochotę wrócic do tamtych czasów i tak sie palnąć dla opamietania gdybym wiedziała wtedy z jaką wagą będę walczyć ... Stąd ten komentarz mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi Cytat:
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-07-09 o 23:32 |
||
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mi samej też się z każdym kilogramem przewartościowuje. I teraz jak pamiętam, jak z 5 lat temu wkurzałam się, że mi pół kg przybyło i WIDZIAŁAM to i byłam pewna, że każdy widzi, to też się w ten swój łeb chcę walić
|
|
#311 |
|
Zadomowienie
|
Brumku, my też mamy to koło-rodzice kupili Hani i dzisiaj było wodowanie w jeziorze.
|
|
|
|
#312 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmykam spać. Wiki póki co (odpukac) śpi. Moze bedzie dobrze
Dobranoc |
|
|
|
#313 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na zimę mamy nadal moje ukochane Jedo Fyn Cytat:
Może wrzuć zdjęcie roweru to spojrzymy z Tż-tem
|
|
#314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, potrzebuję diagnozy Od 5 dni Tymek codziennie wieczorem wybudza się z płaczem. Dokładnie co godzinę. Od położenia spać do 1-1.30, a potem już spokojnie śpi do rana. Nigdy wcześniej mu się to nie zdarzało Te zęby (ale wcześniej mimo zębów inaczej się jednak zachowywał), skok (chociaż teorie skoków jakoś do mnie nie przemawiają ), Złe jakieś? ![]() Muszę do niego iść, wziąć na ręce, przytulić i po minucie śpi dalej... I tylko ja, przy mężu nie uśnie. Kurczę, a może ten lęk separacyjny tak mu się objawia dziwnie, że potrzebuje mnie poczuć w nocy? Tylko czemu potrzebuje do 1.30 a potem już nie?
|
|
#315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj u mnie też nie dobrze... po ciąży mi został naprawdę wielki brzuch wprawdzie nigdy nie miałam płaskiego, ale teraz to jest masakra... no i 63kg przy 168cm to też nie tak mało... i strasznie odbiła sie na mnie zmiania na tutejsze jedzenie ![]() Cytat:
Dzień dobry! Miałam jeszcze wczoraj pisać, ale juz nie miałam siły... a propo tej wagi itd ostatnio postanowiłam wziąć się za siebie i puścić wreszcie w obroty moje hula hop... wczoraj pokręcilam ponad pół godz i dostałam dziwnego plamienia... taki bardziej brunatny sluz i kilka małych skrzepów (sory za dosłowność ) i troche mnie to zmartwiło, zwłaszcza że kilka dni temu było podobnie... zbieg okoliczności czy wina kółka? U nas też sypialnia zamknięta, zwłaszcza odkąd Lila sama wchodzi na łóżko... poza tym jak wysunie szuflade w komodzie i zacznie sie o nią opierać to komoda na nią leci , no i nie chce mi się już 5 razy dziennie ukladac skarpetek i majtek w szufladachŁazienka też musi być zamknięta bo Lili uwielbia spuszczać wodę w wc i... bawić się kostką toaletową nie wspomne o wchodzeniu do brodzika, bawieniu się szczotką do wc i spuszczaniu sobie klapy od wc na palce...Aaa dziewczyny mam pytanie... Macie jakieś sprawdzone sposoby na komary? bo zwariuje! przyjme wszystko od psikaczy, wkladek do gniazdka, lepcy itd.. Przez całe życie nie miałam tyle bąbli co przez ten czas jak tu mieszkamy.. w nocy zabiłam 9 w samej sypialni, siatki na oknach mi się non stop odklejają, wszyscy wygladamy jak po ataku ospy, aktualnie mam 46 ukąszeń (aż policzyłam z tych nerwów),a w nocy myslałam że wyjdę z siebie i stanę obok przez to bzyczenie |
|||
|
|
|
#316 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!!
tak tak o takiej godzinie, bo Dominik jest u teściowej dziś i jutro na próbie. Karol zawiózł go przed pracą i odbierze po, tak jakbym już wróciła do pracy. chcemy zobaczyć jak Dominik będzie się czuł cały dzień u babci a w szczególności jak będzie tam spał, bo ostatnio to ciężko mu idzie zasypianie, bo górna dwójka wychodzi. Więc mam dzisiaj cały dzień wolny i już mi tak dziwnie, że można śniadanie w spokoju zjęść, powizażować, obejrzeć tv, chyba odzwyczaiłam się od odpoczywania ![]() Zamierzam tez wykorzystać ten czas i wymyśleć menu na roczek (świętujemy w tą sobotę) i kupic jakieś ozdoby w mieście. Juz połowe menu mam, ale nie wiem co z mięsa.. Mam do nadrobienia 10 stron, i już od godziny czytam i czytam, na razie tyle odpowiem, bo więcej mi postów jeszcze nie zacytuje ![]() Natka zdjęcie Domka jak zwykle boskie. No i już mówiłam - UWIELBIAM SZELKI I MAŁYCH DZIECIACZKÓW A ty tez jak zwykle piekna Cytat:
U nas takiego szału nie ma żeby D. rzucał się na podłogę, tylko jak się bawi czymś i coś mu nie wychodzi to wtedy się złości, no i jak widzi pilota a mam mu nie chce dać ![]() Ale takich ostrych szałów to wam współczuje, miejmy nadzieje, że szybko przejdzie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na razie tyle nadrabiam dalej, buziaki!!!
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie póki co słonecznie
![]() Zaraz jadę z Sarenka na kontrole do neurologa, mam nadzieje że to będzie ostatnia wizyta. |
|
|
|
#318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lili uwielbiam CIę ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Carmel oby ostatnia! Idę wyregulować brwi póki małe śpi. W ogóle się zapuściłam ostatnio. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- patik a Sarka Ci raczkuje? bo już nie pamiętam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-07-10 o 08:45 |
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się melduje na posterunku
![]() Carmela Trzymamy kciukasy drugi dzień się męczę z wgraniem melodyjki do fonu |
|
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
Witam
nadrabiam od końca.Carmela powodzenia u neurologa! Agula nie doluj mnie waga - u mnie przy 165cm 65 kg żywej wagi ; z komarami nie pomogę niestety ![]() Brumek z diagnoza Tymka nie pomogę niestety, nie mam odniesienia, moja córka śpi, jak chce, wstaje jak chce itp. ![]() Youyou piękne zdjęcia ![]() Telik u nas tez odstawianie od cycka i jakoś smutno mi z tym. Wczoraj pierwszy raz przed snem dostała butle a nie cyca, ona dała radę, wypila, szybko zasnela, ale mnie psychicznie gorzej z tym bo lubię karmić ![]() Kajool życzę powodzenia sciskam mocno kciuki, żeby Szymek spał u siebie. Ja doskonale ten temat znam z autopsji więc rozumiem Cię doskonale Vaniliowa Krystianek Eveewe spóźnione życzenia urodzinowe Patik ile Sara ma włosów?!?!? I widzę, ze bułka rządzi! u nas tez nieodzownym atrybut, żeby Maja spokojnie siedziała gdziekolwiek![]() Dziubku ja Cię dawno nie widziałam, ale dla mnie wygladasz kwitnaco i dużo szczuplej niż kiedyś. Naprawde ![]() Monia artykuł fajny, daje mi dużo do myślenia
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-07-10 o 09:28 |
|
|
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku
Wszystkie dzieciaczki takie cudne Co do wagi to ja przyjmę od was po kilka kilo Bo wstyd przyznać ale ja ważę tyle ile wazyłam przed ciążą. (158 cm i 42,5 kg). Chętnie bym troszkę nabrała ale się jakoś nie da.U nas Juliś jeździ w wózku sklepowym takim zwykłym ale i tak zawsze musi mieć jakieś zajęcie bo marudzi. Ostatnio zaczęliśmy z TŻ myśleć o emigracji... Szukam jakiejś pracy, ale same nieciekawe oferty.
|
#324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś sie Tymek wybudzał 5 razy, ostatnio o 2.30. Dziwne to i mam nadzieję, że przejściowe ![]() Zuzia Stapelkowa ma dziś urodzinki! Pewnie tu nie zajrzy, ale i tak sto lat Cytat:
Bo Tobie też do wielkiej tuszy sporo brakuje, ale i tak potrafi to człowieka wkurzyć ![]() Cytat:
![]() A wiesz, że dzięki Tobie moje brwi po raz pierwszy w życiu są ok? ![]() Bo w sumie dzięki Tobie kupiłam tę hennę i jakoś sobie z nią daję radę Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę co zjeść
|
||
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Spacer zaliczony i już gorąco od rana, ale jutro ma być lepiej. Oby! You śliczne zdjęcia, a całuśne dzieciaki no boskie Fajnie tam macie w ogrodzie.Marina nie raczkuje, pełza i na inne sposoby sie przemieszcza. Układa nogi do raczkowania ale zaraz się kładzie na brzuch. Karoline no długo bułka ją nie zajeła bo zaraz była na sklepowej podłodze ![]() Nie mam humoru, nie wyspałam się. Chyba 6 pobudek do Młodej było, a nad ranem mucha pod nosem dokuczała.
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie, jakie fajne
Nie słyszałam wcześniej o takim.To nosidło, ale takie raczej do przenoszenia na krótko niż na długie wędrówki, jak te nasze mei-taje. My nie potrzebujemy, ale fajne mi się wydaje, dlatego Wam wklejam ![]() I to się zwija tak, że się mieści w kieszeni ![]() https://mamotoja.pl/zakupy_rozmaitos...kul,11912.html http://dziecisawazne.pl/nosidelko-tonga/ http://www.chusty.info/forum/showthr...t=60286&page=1
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Noszę się z zamiarem napisania na Waszym wątku już od początku lipca Chciałam złożyć Waszym dzieciaczkom życzenia wszystkiego najelpszego z okazji roczku, zdrówka, radości, uśmiechu i energii, której i tak im nie brakuje A Wam wytrwałości i pociechy z małych szkrabów ![]() Podczytywałam Was jakiś czas, śledziłam z wypiekami Wasze opisy porodów, ponieważ sama byłam w ciaży, tylko rodziłam kilka miesięcy później A na Waszym wątku odkryłam kilka dziewczyn z mojego miasta i kilka znajomych nicków, więc jakoś mi było miło Was czytać Po narodzinach mojej córeczki nie mam już tyle czasu na czytanie wizażu, ale postanowiłam złożyć dzieciaczkom życzenia i przyznać się, że Was podczytywałam z ukrycia I podziękować, bo wiele się od Was nauczyłam ![]() Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-07-10 o 11:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Zrób może lepiej to usg na własną rękę...

zębole

wprawdzie nigdy nie miałam płaskiego, ale teraz to jest masakra... no i 63kg przy 168cm to też nie tak mało... i strasznie odbiła sie na mnie zmiania na tutejsze jedzenie
) i troche mnie to zmartwiło, zwłaszcza że kilka dni temu było podobnie... zbieg okoliczności czy wina kółka? 

Zakończone: 2
A takie cuda zdarzają nam sie raz na kwartał